💻 Fra laptop til nettbrett 📱

Etter at skuldrene mine slo seg helt vrange har jeg pakket bort laptopen, og blogger alle innleggene på nettbrettet. Når jeg bruker det så går det ikke så hardt ut over skuldrene, og det er veldig behagelig. Jeg vil jo ikke gjøre noe som gjør at jeg får vondt heller. Det eneste som er litt frustrerende er, at jeg ikke klarer å skrive like fort så alt tar mye lengre tid. Jeg investerte meg et nytt nettbrett fra Asus for en stund siden, og det er veldig brukervennlig…. Mye mer enn det gamle jeg hadde fra Samsung. 

En annen ting som er frustrerende er at et nettbrett fungerer litt annerledes enn en pc, men nå skal jeg ikke klage for det er ikke så ille… Det er nok bare meg som ikke har fått draget på alle funksjonene ennå 😏 Jeg liker å overbevise meg selv om at jeg kan mer data enn det jeg faktisk kan, hihihi 😉

#nettbrett #laptop #enklere #betennelse #skuldre #asus #blogg

🎭 Musikalsk høst 🎭

Nå har man noe å glede seg til når høstmørket kommer…. Det er musicals og konserter både her i Oslo og i Akershus, og jeg gleder meg virkelig allerede nå kjenner jeg. Det er veldig greit å være tidlig ute sånn at man er sikret billetter til de tingene man har lyst til. Er det noe populært så blir billettene fort revet vekk.

Detter er noen av tingene som er i boks:

Singin in the rain disconnects å se sammen med Anne, og den er på Folketeateret.

Kristina fra Duvemåla skal jeg også se sammen med Anne, og den blir satt opp på Lørenskog Hus i Storstua.

Ops så lite det ble da!!! Thank you for det music – Vi 💖 elsker ABBA settes opp på Edderkoppen, og den skal jeg se sammen med Anne, Terje og Matthew. Da blir det definitivt singalong fra benkeradene 😊

Har du planlagt noe gøy til høsten?

#kultur #musikk #musical #konsert #glede #blogg #høstaktiviteter

🏥 Jeg ble sykemeldt 🏥

Når jeg våknet til morran i dag kjente jeg med en gang at betennelsen i skuldrene, fortsatt var hjertelig tilstede. Så da satt jeg klar med tlf i hånden, når telefontiden åpnet på legesenteret. Etter andre forsøket kom jeg igjennom og fikk time 11:30.

Vanligvis er jeg av den sorten som ikke liker å sitte på venteværelset for lenge. Derfor pleier jeg å dra så jeg kommer rett inn, men ikke i dag. Jeg regnet med at det kunne bli vanskelig å finne en p-plass, og det ble det.

De har gravd opp hele Oppsal Senter og p-plass, og det er bare noen få plasser på en provisorisk plass. Jeg endte opp med å måtte kjøre rundt i gatene, til jeg fant en ledig plass lengre ned. Så måtte jeg traske å gå opp igjen, ikke at jeg hadde vondt av det… Bare det at tiden ble litt knapp.

Etter å ha vært inne hos legen til undersøkelse endte jeg med å bli sykemeldt hele denne uken. Han mente det skulle holde.

Ute er det en fantastisk fin og varm dag, men jeg er så trøtt og sliten etter legebesøket så jeg har sunket ned i godstolen for å slappe av en stund.

#legen #legebesøk #sykemeldt #betennelse #parkeringsproblemer #trøtt #sliten #sol #varmt #blogg

😖 Au i skuldrene 😔

De siste dagene har jeg slitt med vondt i nakken og skuldrene….. Da jeg våknet i dag morges var jeg helt stiv i nakken og skuldrene, mest høyre, verket noe helt forferdelig. Den eneste stillingen som ikke er så vond er å lene meg fremover med skuldrene litt fremover, men det er ikke noen god løsning. Jeg har heldigvis nok smertestillende til å døyve smertene noe. Problemet er bare det at jeg blir så trøtt å sliten av å ha vondt hele tiden.

På toppen av alt ringte de fra Røhne Selmer å fortalte at jeg kunne få igjen bil en min i dag…. Til tross for at jeg var glad for å få den igjen bø det på problemer for meg. Jeg klarer ikke å snu på hodet, og det er vesentlig når man skal kjøre bil. Bilen måtte hentes og det gikk heldigvis veldig fint. Dekket de håpet å skaffe fra Goodyear, var dessverre ikke tilgjengelig. Derfor måtte jeg kjøpe to nye som de satte på foran, og dette var en kostnad jeg ikke hadde regnet med 😖

Nå er den iallefall tilbake i garasjen der den hører hjemme 😊

#vondt #smerter #betennelse #nakken #skuldre #forden #bilen #røhneselmer #dekk #blogg

 

🎂 Ronja og Vinja 7 år i dag 🎂

I dag har pusejentene mine bursdag og de fyller 7 år…. Jeg fatter ikke hvor årene har blitt av, for de har bodd hos meg, siden de var såvidt 10 uker gamle. De ble født i Skånevik i Hordaland av Lillepuz som var niesen min sin katt. Når tiden kom for at de skulle flytte fra mamman sin, reiste jeg fra Oslo for å hente dem. Jeg husker hvordan jeg både gledet og gruet meg. Gledet meg mest, men gruet meg for at jeg skulle ha ansvaret for disse to skjønne skapningene.

Jpeg

Jpeg
 

Helt happy var ikke bursdagsbarna når mor kom med nettbrettet for å ta bilde av dem, men sånn er det innimellom. Skjønne er de uansett syntes jo mamsen, men det teller kanskje ikke,knis 💝💝

#bursdag #fødselsdag #katter #ronja vinja #kjærlighet #blogg

⭐ Smykke jeg kjøpte på festivalen ⭐

Jeg fortalte i går at jeg hadde kjøpt meg et smykke på Middelalderfestivalen, og her kommer et bilde av det.

#middelalderfestival #shopping #smykke #anheng #blogg

❇ Middelalderfestivalen 2016 på Akershus Festning ❇

For en stund siden bestemte Anne og jeg at vi skulle dra på Middelalderfestivalen oppe på Akershus Festning, og nå i helgen gikk den av stabelen. Meningen var at vi skulle ha gått på fredagen, men så ringte frisørdamen min å spurte om jeg kunne flytte timen jeg hadde på lørdag til fredagen.  Hun hadde nemlig fått noen avbestillinger, og hadde veldig lyst til å dra på hytta en hel helg. Det var bare meg som kunne sette en stopper for det, men det ville jeg jo ikke så jeg sa ja til det.

Vi valgte å kjøre ned til byen å parkere i P-huset på Lilletorvet, og derfra ruslet vi opp i Storgaten for å ta trikken oppover. Nå gikk ikke trikken i Storgaten den veien, så vi endte opp med å ta bussen, som stoppet utenfor Rådhuset. Derfra tok det bare noen få minutter å gå opp til festningen.

Fra bussvinduet så jeg disse flotte rytterne, som sto å ventet på grønt lys for å komme bort til festningsområdet. Vi hadde nesten trodd at vi skulle komme til å se de igjen når vi kom innenfor, men det gjorde vi ikke.

Vi hadde ikke kjøpt noen billetter i forveien denne gangen, så vi endte opp med å stå kø for å få kjøpt dem. Jeg er ikke så god på kø, men det gikk i grunnen ganske raskt å komme fram å få kjøpt dem. Det så ut til å være mange som skulle kjøpe, men så viste det seg at det sto hele familier i køen å da rykket man jo ganske raskt fremover når 3, 4 og kanskje flere forsvant samtidig.

Det var mange mennesker der da vi kom innenfor murene, og masse aktiviteter over alt.

Når vi kom til mat-teltet ved den lille innsjøen kjente vi begge to at vi var ganske sultne… De hadde et bra utvalg med mat, men vi endte til slutt med å kjøpe en vegan-gryte med masse godsaker i. Den hadde bla.a sopp, gulerøtter mm, og det var akkurat hva man trengte på det tidspunktet. Skulle gjerne ha hatt oppskriften på den der altså! Den Danske gruppen Virelai underholdt med fin middelaldermusikk mens vi spiste å slappet av litt. Når de hadde en pause kom noen andre som vi trodde var musikanter å stilte seg i matkø, og mens de ventet på sin tur sang de noen flotte sanger å spilte på tromme. De fikk med seg alle oss som satt å spiste i alle fall.

Etter at vi hadde spist begynte vi å bevege oss rundt å kikke på det som var der… Man kunne kjøpt tekstiler, garn, smykker, leirgjøker, kjeramikk, pil og buer, og middelalderklær. Man kunne være med på bueskyting et sted, og jeg ble litt fristet men lot det til slutt være. Vi hørte at det foregikk noe nede ved muren, hvor man kan se utover Oslofjorden, og for å komme dit måtte vi jobbe litt å passe oss. Man måtte nemlig komme seg forbi alle teltene, hvor bardunene var festet i bakken som det rene edderkoppnettet. Etter litt jobbing kom vi forbi, og oppe på toppen sånn at vi kunne se hva som skjedde…

Det som foregikk var små slag mellom forskjellige grupper, og det var egentlig veldig morsomt å være med. Publikum ropte og skrek på mere blod å deltok med stor iver. Inntil vi kom dit ned hadde det vært overskyet, men da sprakk skylaget opp å sola kom fram å stekte oss skikkelig i nakken. Til tider ble det veldig varmt, og jeg var veldig glad for at jeg hadde smurt inn ansikt, hals og nakke med solkrem før jeg dro hjemmefra.

Dette er den Danske jøglergruppen Ramashang, som holdt et veldig fint og morsomt show for et engasjert publikum. Det er også de samme guttene som underholdt oss mens de sto i matkø. De jøglet og laget ablegøyer og sang til for oss som hadde stimlet oss sammen for å se på dem. De var flinke til å få med seg publikum til å rope å være med under forestillingen. Vi ble stående å se på helt til de var ferdig med showet sitt, og jeg kunne helt klart ha sett mer av dem :o))

Etter å ha sett ferdig showet gikk vi videre langs bodene å så på klær og smykker. Kjøpte med oss hvert vårt smykke, som egentlig var like med den forskjellen at Anne sitt var i kobber, mens mitt var i sølv. Bilde kommer litt senere av det.

Klokken begynte å bli mye så vi bestemte oss for å rusle nedover byen mot Youngstorget hvor det også var en matfestival. Når vi først kom dit ble det ikke til at vi stoppet der alikevel. Jeg var så kaffetørst at jeg holdt på å avgå, og vi endte opp med å stikke innom Waynes i Storgata. Der var det plass både ute og inne, og vi valgte å sette oss ute for å kikke på livet mens jeg drakk opp kaffen min. En fyr kom forbi for å tigge penger, og da han ikke fikk noe begynte å han å slenge med leppa…., ikke på norsk men på sitt eget språk sånn at vi ikke kunne forstå hva han sa. At han sa noe dritt om oss, er jeg ikke i tvil om.

Vi ble sittende der en god stund, før vi satte nesen hjemover til meg…

#oslo #middelalderfestivalen #festival #middelalderen #ramashang #jøgler #musikk #vegangryte #tekstiler #klær #smykker #blogg

🚗 Forden ikke helt frisk 🚗

Den 19. mai skrev jeg om at jeg fant Forden med et ganske flatt dekke, SE HER, og jeg var nødt til å søke hjelp hos Mekonomen som holder til i kjelleren hvor bilen var parkert. Hele tiden siden da har jeg gått rundt å fulgt med på om det har skjedd noe med dekket, og luften har sakte men sikkert sivet ut. Så nå fredag morgen gikk det ikke lenger, så jeg dro ned til Røhne Selmer før jeg skulle på jobb.

De var egentlig fullbooket, og den hyggelige jenta i resepsjonen kunne slettes ikke love at de rakk å ta bilen. De skulle gjøre så godt de kunne, og noe mer kunne jeg jo ikke forlange. Vanligvis pleier de å ringe for å si fra at bilen er ferdig, men hun sa at det hadde de ikke mulighet så jeg måtte bare komme opp å være der før 15:30.

Da jeg kom opp til avtalt tid så ble jeg mødt av en koselig herremann, som fortalte at det ikke sto så bra til med dekket det var snakk om. Jeg begynte å ane uråd da han kom drassende med det for å vise meg hvordan det så ut. Flere steder på innsiden var det store buler i gummien, som han fortalte at normalt pleide å forsvinne når de satte dekket på bilen. I dette tilfellet var de så store at de ikke fikk satt på dekket, så det var tydeligvis noe galt med dekket. Jeg skjønte jo da at jeg ikke kom til å få med meg Forden hjem igjen, for de hadde nemlig ikke makent dekk å måtte kontakte Goodyear for å sjekke om de kunne ha et identisk på lager. Det derimot fikk de ikke gjort før på mandag……


Jeg måtte jo ha en bil, og heldigvis hadde de nettopp fått inn en lånebil som jeg kunne få ha til Forden min er klar. Den ser ut som den på bilde over her i fargen, og er ganske ny. Etter å ha signert papirene, fikk jeg utlevert nøkkelen og ble fortalt hvor bilen sto hen. Som det store surrehode jeg er, så trodde jeg at de mente at den sto på den store plassen å jeg gikk rundt hele den uten å finne bilen. Knis, så endte jeg opp med å finne den omtrent rett utenfor verkstedet.

Etter å ha låst opp bilen og klemt den store kroppen min inn bak rattet, for der hadde det jo sittet en pygme før meg, forsøkte jeg å finne ut hvordan jeg skulle starte bilen, for det var jo ikke noen nøkkel på denne dingsen jeg låste opp bilen med. Så var det å skvise seg ut igjen av bilen å gå inn igjen for å få litt hjelp. Denne bilen skulle man ikke bruke noen “nøkkel” til å starte bilen, nei her trykker man bare på en knapp å så starter den. Noe som var helt uvant for meg, men så fort jeg ble vist hvordan var ikke det noe problem. Det var også først etter at jeg hadde startet den at jeg kunne få stilt inn setet.

Bilen har mange duppeditter som jeg ikke har peiling på hva er til, og jeg tror ikke at jeg kommer til å gidde å sette meg inn i dem. Kommer nok ikke til å ha den så lenge tror jeg. Jeg får nok igjen min egen på mandag eller tirsdag tenker jeg :o))

#forden #dekkproblemer #røhneselmer #lånebil #blogg

🐭 Blir noen mus?

Ronja og Vinja følger spent med på om utepusen fanger en mus til kvelds. Det er noe nede i buskene den kan tenke seg.. Den syntes kanskje ikke så godt på bilde… Er den svarte prikken 🐱

Dette er en kompis av jentene, som innimellom sitter på vannbrettet å gjøre seg til for dem 😻

#katt #jakt #musejakt #kompis #ronja #vinja #blogg

🌞 For et herlig liv 🌞

Endelig har sola og varmen kommet tilbake igjen. Med det samme jeg kom hjem gikk jeg rett ut på balkongen å satte meg. Sånn med en gang var det tropevarmt, men med alle luftevinduene oppe ble det fort ganske behagelig 😄

Jeg orket ikke tanken på å slave over grytene i dag, og dukket inn i kjøleskapet. Der var det igjen noen biter med Bankers Pizza fra i går. Da gadd jeg heller ikke å lage mat, og endte opp med å ringe Dollie Dimple å bestilte en pizza. Klarte jo ikke å spise opp den, og da ble det middag i dag også 😄

Jeg kjente leselysten komme over meg og tok med meg boken jeg nettopp leser “Når sypressene hvisker” Jeg kom meg igjennom noen kapitler innen øynene gled igjen 😴 Med Vinja sovende og malende i fanget sovnet jeg inn. Frøken Lillepuzdatter lå fortsatt i fanget mitt da jeg våknet igjen. Hun glippet med øynene og lagde en lyd som nok var ment som et mjauuuu, men som ble noe helt annet.

Nå skal jeg gå å brygge meg en kopp kaffe sånn at jeg blir litt med våken, for jeg kjenner at øyelokkene er på veg ned igjen. Ha en fin kveld da 💖

#sol #sommer #varme #balkong #balkongliv #dolliedimple #pizza #lese #bok #nårsypressenehvisker #trøtt #sove #kos #nyte #blogg