Ferdig!

Jeg kan vel med hånden på hjertet si at jeg er veldig glad i jula og tiden fram til julaften… En del av denne gleden er jo også å jobbe seg helt utslitt, for at alt skal være på plass til 1. søndag i advent, altså i dag.

På fredag hadde jeg en feriedag, men noe latmannsliv var det definitivt ikke. Jeg var oppe innen det ble ordentlig lyst å nappet ned alle gardinene i alle rommene, før jeg satte meg ned å spiste frokost. Før jeg gikk ned i kjelleren å hentet julegardinene mine, bestemte jeg meg for å ordne med belysningen på balkongen.

Jeg hadde en formening om hvordan jeg ville henge den ene lenken opp, og hadde gått til anskaffelse av noen oppheng som jeg hadde stor tro på, hehehe!! Det var noen duppedingser med lim på baksiden som jeg da hadde tenkt å lime opp på metallkanten oppe ved taket. En veldig god ide egentlig, men….. Det jeg ikke hadde tatt i betraktning var at det var kaldt ute på balkongen, og når jeg åpner balkongdøra kom varmen ut å metallet ble vått. Limet festet seg ikke da vettu :o(( Oppe under taket var det ingen annen mulighet til å feste lyslenken, men jeg fikk festet den litt lengre ned. Det ble kanskje ikke like fint som jeg hadde ønsket, men det er greit.

Når jeg var ferdig var knær, rygg og nakke i ganske dårlig humør. Bedre sto det ikke til med stortærne mine, for jeg hadde jo selvsagt glemt å ta på meg sokker i clocsene mine, noe som var dumt. Før jeg rakk å stivne helt til, satte jeg i gang med å stryke gardiner å henge de opp… Et veldig smart trekk i grunnen, for etterpå klarte jeg nesten ikke å røre på meg…

Disse gardinene kjøpte jeg hos Rusta for litt siden sammen med matchende stolputer, som jeg ikke har lagt på enda. De tenkte jeg at jeg skulle vente litt med å sette på, for de som sitter på nå passer ganske bra til gardinene :o))

Lørdag ringte også klokka relativt tidlig, og det var ikke så veldig enkelt å få kroppen ut av senga. Det gikk sånn i sakte men sikker mens det knakte i alle leddene mine, men etter en veldig varm dusj så begynte det å ordne seg. Litt feberhet var jeg i kinnene da jeg sprang ut av døra litt før klokken 11, for å rekke å være hos Anne til 11:15. Vi hadde begge to fått time hos Brilleland til synskontroll, jeg kl 12 og hun kl 13.

At synet mitt har blitt dårligere har jeg allerede merket, så det var ingen overraskelse når jeg fikk det bekreftet. Databrillene mine, som ble dekket av arbeidsgiver, var altfor svake å måtte fornyes. Optikeren mente at jeg burde begynne å bruke bifokale glass, for å at jeg ikke skulle ha så store problemer med å lese i hverdagen. Jeg har aldri hatt det tidligere, og er litt bekymret for at jeg skal ha problemer med det. Det er vel mest sannsynlig bare en tilvenningssak… De innfatningene jeg hadde plukket ut i forkant kunne ikke brukes, så jeg var nødt til å finne noen nye. Med hjelp at ekspeditøren fant vi to nye ganske kjapt.

Etter at vi begge var ferdig hos Brilleland gikk vi bort på Cafe Opus for å spise litt lunch… Det begynte å bli så mange mennesker der at vi ikke fikk plass ute på torget, men måtte inn hvor det kun var et bord ledig. Jeg hadde ikke fått spist så veldig mye før jeg dro hjemmefra, så det var på høy tid å sette seg ned en liten stund.

Etter å ha spist ruslet vi litt rundt på senteret en stund, før vi gikk over på Rusta som ligger på skrå nedenfor den nyeste delen av Storsenteret. Jeg skulle innom for å kjøpe en ny adventlysestake til stuevinduet. Den gamle staken er ganske gammel, og så er den hvit…, noe som jeg syntes er litt kjedelig. For meg skal en adventlysestake være rød. Den jeg hadde bestemt meg for er maken til til de jeg har på soverommet og kontoret. Jeg kom ikke bare ut med ny lysestake, men også to gardinkapper til stua. Hvorfor to, jo for en blir for kort. Bilde av den kommer når jeg skal henge den opp.

Vi var i grunnen fornøyde begge to etter det, så vi rusla tilbake til bilen å satte snuten hjemover. Jeg hadde ikke noe middag hjemme, så jeg dro innom Ultra å handlet litt på veg hjem.

Denne damen her går for masse farger i julebelysningene, som bildene viser :o)) Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å tenne dem før i dag, men når jeg kom hjem i går ettermiddag så jeg at så mange andre hadde tent sin belysning så da gjorde jeg det samme.

Denne julekalenderen kjøpte jeg for noen år siden, men lukene har aldri blitt åpnet. Jeg kjøpte den for at jeg syntes at bildet var så koselig. Den har fast plass på kjøkkenveggen, og det blir liksom ikke førjul og jul uten at den den har kommet opp på veggen :o))

I dag søndag har jeg rusla rundt å ryddet og småpuslet, for å få heimen helt klar til desember kommer å banker på om noen timer. Resten av kvelden blir det Kongen av sjakk på NRK.

Ha en fortatt fin søndagskveld, blogges!

#jul #julestri #advent #gardiner #lyslenke #adventlysestake #strømmen #storsenter #brilleland #rusta #briller #innfatning #cafe #opus #ultra #adventskalender #sjakk #kongen #nrk

Damene på bytur

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en tur på byen med damene, Anne og Ann-Karin…. Vi bestemte på lørdag at vi skulle møtes i dag etter jobb for bl.a. stikke ned på Marks and Spencer på Steen & Strøm.

Jeg gikk litt tidligere fra jobben for å møte Anne ved jobben, og så gikk vi sammen opp til Egertorvet hvor Ann-Karin ventet på oss. Det var heldigvis ikke så kaldt ute i dag, så det var deilig med en rask spasertur.

Når vi kom til Marks and Spencer oppdaget jeg at butikken besto av et litt større areale enn jeg så da jeg var der i lunchen. Det var en egen avdeling med deilig julesnoop i form av kjeks, sjokolader, karamell, fudge, kaker. Både munnen min og øynene mine randt over, og jeg hadde lyst til å kjøpe alt jeg så der men klarte å begrense meg.

Jeg kjøpte bare noen få esker med godiser som jeg skal ha til jul, mens Percy Pig kjeksen kommer til å bli spist opp lenge før det, hehe! Jeg er veldig glad i Christmas Cake og Christmas Pudding, men siden vi skulle gå en stund i byen valgte jeg å ikke kjøpe det i denne omgangen. I England operer de med lavere priser enn de gjør her i landet, og mange tingene de hadde var ganske dyre…. Det blir nok et besøk til før jul, men det blir etter at desemberlønnen har kommet på konto.

Etter at vi var ferdig hos Marks and Spencer tok vi oss en aldri så liten tur opp på Hamleys i en av de øverste etasjene. Ingen av oss kjøpte noe der, men det var nå allikevel litt artig å kikke litt.

Ann-Karin hadde kommet fra Nationalteateret da hun kom fra jobb, og hun fortalte at Julemarkede i Spikersuppa var åpnet allerede. Vi bestemte oss derfor å dra ned på Karl Johan for å kikke litt. Det var en god del mennesker som ruslet rundt å kikket i bodene. Det ble ikke noe julehandel der for meg…. Jeg fant ikke noe spesielt som fristet meg!

Vi ble etterhvert sultne siden ingen av oss hadde spist noe serlig på en god stund, og vi hadde egentlig tenkt å stikke inn på Fridays men der var det stappfult. Da ruslet vi bare noen skritt lengre nedover Karl Johan til Egon hvor vi fikk i oss en deilig middag, og hvilt såre og slitne føtter. Jeg valgte en Black and White, som er en bit biff og en svinefile m/gratinerte poteter og grønnsaker. Veldig godt.

Når vi først setter oss ned sånn så tar det en stund innen vi får reist oss opp igjen, for praten går livlig rundt bordet å vi glemmer både tid og sted. Vi koser oss alltid når vi møtes, og det er så hyggelig å sitte å prate en stund etter maten. Når vi først kom oss opp i stående stilling og ut på gaten, var det tre gode å mette damer som begynte å rusle oppover Karl Johans og mot Østbanen.

Vi ble stående en stund på Jernbanetorget å skravle en stund innen vi gikk hvert til vårt. Ann-Karin ned mot t-banen mens Anne og jeg rusla bort til parkeringshuset hvor jeg hadde bilen min. Ved inngangen til Rema/Parkeringshuset var det stor oppstandelse hvor en godt voksen mann satt på bakken med masse blod i ansiktet. En annen mann sto over han å ropte til ham mens de forsøkte å flytte ham inn mot veggen. En annen sto med telefonen og ringte…. Håper det var etter en ambulanse!! Vi stoppet ikke opp da det allerede var nok av folk der fra før av.

Det ble en snartur innom Rema for at Anne skulle kjøpe litt perlesukker til bakingen hun skal gjøre i morgen. På veg mot kassen klarte hun å tråkke opp i innholdet fra en Dolmioglass. Det kom ganske mye på skoen hennes, og jeg ville ikke ha det inn i bilen så vi forsøkte å få tak i litt papir. Han som satt i kassen var ikke spesielt hjelpsom, men det kom til slutt en som skulle rydde som hentet litt papir sånn at skoen ble ren.

Hjemme ventet to ekstremt selskapssyke kattepuser på meg….. De nærmest klatret oppover buksebena mine, og kunne liksom ikke få nok kos. Tilslutt løp begge to ut på kjøkkenet å mjauet høyt, for matkoppen var jo så tom at det støvet av den….

Det lille som er igjen av denne kvelden har denne damen tenkt til å tilbringe foran tv-skjermen :o))

#marksandspencer #steen&strøm #godis #sjokolade #kjeks #karamell #fudge #christmas #pudding #cake #hamleys # karljohan #julemarked #spikersuppa #fridays #egon #jernbanetorget #rema #parkering #oppstandelse #katter

No. 1 klar…

Gløden til å begynne å strikke har kommet over meg igjen, og i forrige uke kjøpte jeg meg noen nøster med Viking Superwash garn.

Hadde lyst til å strikke meg noen pulsvanter, og jeg satte i gang med godt mot. Alt gikk greit til jeg kom til tommelen hvor jeg fikk trøbbel, for noen superstrikker er jeg ikke. Da ble jeg litt oppgitt og slag strikketøyet fra meg, og der ble det liggende i noen dager. Nå er tommelen på plass og den første pulsvanter ligger klar til å feste tråder. På bilde ser vanten ut som om den er smalere øverst enn nederst, men jeg glemte å strekke den ut før jeg tok bilde…. Gadd ikke å ta et nytt :o))

No. 2 er så vidt påbegynt, og er jeg iherdig så kanskje vrangborden blir ferdig i kveld :o))

#stikke “pulsvanter #viking #garn #superwash 

Juleexpo i går

I går var det opp litt tidligere enn hva jeg vanligvis pleier å gjøre på en lørdag, for jeg skulle til Juleexpo 2014 på Lillestrøm sammen med Anne, Ann-Karin og Kine. Vi hadde avtalt at vi skulle dra sånn at vi var der når de åpnet dørene. Ann-Karin og jeg bor ikke så langt fra hverandre så jeg dro bort å hentet henne først, og så plukket vi opp de andre to.

Det var litt kjølig ute i går så vi kjørte ned i kjelleren å parkerte der, for da fikk vi en varm bil når vi skulle hjem igjen litt senere.

Vi var litt tidlig ute så vi måtte stå en liten stund å vente før vi fikk komme inn… Anne hadde vært smart å kjøpt billetter på nettet dagen før til oss, så den køen vi sto i gikk ganske radig siden vi bare trengte å scanne billettene våre.

Det var jo så mange spennende ting å få med seg, og vi tok oss først et par runder for å se på alle standene og tilbudene. Min favoritt Løiten Lys var rett innenfor i hallen, og der var det mye flott. Allikevel ble det bare plastperler til å legge lysglassene mine for effekt. Enkelt andre handlet i handletraller :o))

Etter å ha gått rundt en stund var det på tide med en lunch-pause, og vi valgte elgburgere med sopp, løk og tyttbær med litt å drikke til. Jeg droppet tyttebær siden det ikke var noen favoritt. Vi spiste mye elgkjøtt da jeg var barn, men det var ikke noe jeg var veldig glad i. Burgeren derimot var nydelig… Jeg pleier vanligvis å bruke mye ketchup og sennep på burger, men droppet det denne gangen for virkelig å kjenne den gode smaken av kjøttet og tilbehøret :o))

Disse skjønne Alpakkaene var inne i hobby og strikke avdelingen…. 

Anne og Ann-Karin strikker en del og de begravde seg i garn å dukket opp igjen litt senere med hver sin pose…. Selv kjøpte jeg ikke noe garn, siden jeg nettopp har kjøpt en del for å strikke pulsvanter. Jeg må gjøre meg ferdig med noen av prosjektene mine nå inne det blir kjøpt inn til noen flere.

Hos Pascal var det et yrende liv, og han var sjarmerende å humoristisk… I tillegg så delte han ut smaksprøver på noe av den nydeligste konfektsjokoladen jeg noen gang har smakt. Han informerte om at man ville kjenne smaken i munnen lenge etter at sjokoladen var spist, og han hadde helt rett. Jeg kjøpte en eske med det samt en eske med forskjellige macaroner. 

Første og siste gangen jeg kjøpte macaroner var hos Ultra, og da ble jeg ikke imponert. Syntes ikke at det smakte noe godt i det hele tatt. 

Jeg måtte ta meg noen smaksprøver til kaffekoppen i går kveld, og det var en helt annen smaksopplevelse skal jeg love. Kommer nok til å rusle ned i Tollbugata i Oslo neste gang jeg har lyst på noen flere :o))

Etter å ha ruslet rundt der noen timer var vi i grunnen fornøyd, og satte nesen hjemover. Det ble en snartur innom Metro for at Anne skulle kjøpe en mascara + Black Design hvor jeg kjøpte noen lysglass til jul og bursdagspresang til Kine. Ann-Karin og jeg var innom Ultra på Bryn for å handle noen småting før jeg kjørte henne hjem.

Resten av kvelden satt jeg i stua og sløvet foran tvskjermen med pusene som byttet på å ligge i fanget mitt…. :o))

#juleexpo #lillestrøm #jul #stemning #utstilling #stand #løitenlys #elg #burger #sopp #løk #alpakka #garn #strikke #pascal #konfekt #sjokolade #macaron #metro #ultra #bryn #oslo #blackdesign #bursdag #gave #lysglass 

Ut på tur, aldri sur…

Man kan ikke skryte av at det er mye fint høstvær om dagen, i allefall her i Oslo…. 

Når jeg våknet til morran i dag var det ikke stor bedre, i tillegg var det tjukke tåke som lå godt nede på trekronene på andre siden av åsen. Jeg sto opp omtrent når kikeklokkene begynte å slå ved 10 tiden, og da lå Vinja oppå ryggen min å malte så hypnoserende. Hun hadde ingen formening om å flytte seg med det første.

Kroppen min var ikke i humør i dag heller, og jeg sank langt ned i godstolen etter å ha gjort ferdig morgenstellet til pusene, pakket bort gårsdagen klesvask og fått meg en varm dusj. Med en gang tenkte jeg at her skal jeg bli sittende resten av dagen, og se på skiskyting osv. Til slutt fant jeg ut at formen ikke kom til å bli noe bedre av å sitte der, så jeg kledde på meg å gikk meg en tur i bydelen.

For at det skulle ha skikkelig utbytte av turen satte jeg opp tempoet og gikk ganske fort… Turen ble på ca 45 minutter, og da hadde gått meg varm og litt anpusen i samme slengen. Det føltes virkelig godt :o))

Det blomstrer fortsatt litt i beddet mitt, og noen knopper er i ferd med å springe ut. Blir det ikke noe spesielt kaldere kommer den helt sikkert til å gjøre det også tenker jeg.

Jeg har fortsatt ikke fått somlet meg til å kjøpe noen utelampe på balkongen, så jeg kjører med lyslenke i nøytral farge. Jeg blåser i om det ser litt rart ut, så lenge det blir lys på balkongen min :o))

Når jeg gikk på turen min tenkte jeg at jeg skulle sette en bolledeig når jeg kom hjem igjen, men det ble aldri til at jeg gjorde det. Jeg tok meg en kopp kaffe å begynte å se på en Via Play, hvor jeg fant Hjemme Alene no 5!!!!!!! Helt ærlig så trodde jeg ikke det fantes så mange av dem. Ingen kan jo slå den første, men dette her var vel ganske okay!!

Nå har Vinja satt seg på armlenet til stolen, hvor hun ser på meg med intense øyne og mjauer… Hun vil gjerne ligge i fanget å kose litt, og da er det vel på tide å legge fra seg PC’n en liten stund. Hun pleier å komme for å kose sånn i kvellingen, og det er veldig koselig :o))

Ha en fortreffelig søndagskveld folkens, blogges :o))

#dårlig #vær #oppsal #tur #form #kaffe #blomster #utelys #lyslenke #balkong #hjemmealene #film #viaplay 

Litt oppdatering…

Det blir liksom ikke blogging hver eneste dag nå for tiden…. Når jeg kommer hjem fra jobben om ettermiddagen er jeg så trøtt og sliten at jeg ikke har noe energi til å sette meg ned å skrive noe, ikke det at det skjer så mye om dagen heller…

På torsdag møtte jeg Anne for at vi skulle dra på Brilleland for å se på nye briller. Vi har begge to snakket lenge om at det var på tide å skaffe nye briller. Mine briller ble kjøpt for ca 4 år siden, og jeg syntes det var på tide med en forandring. Det er ingen lett oppgave å finne en ny innfatning,og jeg brukte like lang tid denne gangen som jeg har gjort før.

Til slutt fant jeg to stk. som jeg valgte… Et par skal være de jeg bruker daglig, og det andre når jeg leser og jobber på PC’n. Jeg fant begge innfatningene på den rimeligste hyllene. Jeg har brillekonto hos Brilleland så jeg tar begge to på den, og så betaler jeg ned hver måned. Foto av innfatningene kommer når de er klare og hentet. De hadde ikke noen time til synstest før lørdag 29.11. Det skal bli deilig å få nye briller…

Fredag skjedde det ingenting av interresse.

Lørdag var det å stå opp tidlig for å bli ferdig til frisørdamen kl 10. Formen var bånn i bøtta da klokka ringte, men det var ingen bønn for opp måtte jeg jo. Jeg viste jo at det ville bedre seg når jeg først kom meg opp, og det gjorde også det innen jeg kom meg ut av døra. Håret mitt hadde blitt ganske langt og veldig flisete i tuppene, så det var virkelig på tide med en klipp.

Siden jeg nå har valgt å ha en lys farge syntes ikke etterveksten så godt, men i det rette lyset kom den fram alikevel…. Hehe, det er ikke så veldig lenge siden jeg ikke kunne tenke meg å ha lyst hår i det hele tatt, men nå har det blitt en vane. Dessuten er det min naturlig farge også :o))

Etter at jeg var ferdig hos frisørdamen stakk jeg inn på Nille og kjøpte lysbrettet jeg hadde sett på tidligere i uken, og jeg fant samtidig noen flotte lysglass som passet perfekt, ikke sant?

Så dro jeg ned på Bryn senteret for å investere i en ny parfyme Alien, men den hadde de ikke. Derfor dro jeg en kjapp tur ned til Oslo Sentrum for å sjekke ut om de hadde den hos Gunnerius, men nei da. Jeg hadde ikke lyst til å gå derfra uten noen ny parfyme, siden jeg ikke hadde noen hjemme. Endte opp med en jeg hadde hatt tidligere fra Lancombe – Hypnóse. Den er ikke så sterk som Alien, men duften her hærlig :o))

Jeg hadde ikke noe spesielt å gjøre hjemme, så når jeg først var nede i Sentrum tok jeg meg like så godt en tur igjennom gatene. Gikk bort Storgaten og opp til Stortorvet hvor Oslo Domkirke og Glassmagasinet ligger, så bort og oppover Karl Johans gate opp til Egertorget. Det var et yrende folkeliv overalt, og ingen hadde liksom dårlig tid som man oftes ser i ukedagene. Jeg gikk ikke videre bortover Karl Johans gate, men tok av å gikk Akersgaten bort en stykke før jeg skrådde ned igjen mot Stortorvet og bort Torggaten.

Det hadde blitt lite mat på meg, så da jeg kom ned til Lilletorvet stakk jeg inn på Rema og kjøpte et skolebrød som jeg tok med meg hjem å spiste til en kopp kaffe. Jeg var ganske sliten, spesielt i det venstre kneet så det var godt å sitte ned å slappe av en liten stund.

Ronja liker å være der jeg er, og som planter hun seg godt oppå stuebordet…. Om det betyr at lysglass og pynt blir flyttet runde, og noen ganger nesten detter på gulvet bryr ikke den skjønne pusen seg nevneverdig om :o))

Det var finale i “stjernekamp” i går, og siden Jørn Hoel gikk ut forrige gang håpet jeg at Nora skulle vinne. Det gjorde hun med glans. Hun har jo blitt bedre og bedre for hvert program, og leverte virkelig i går kveld. 

#brilleland #briller #innfatning #synstest #strømmen #frisørdamen #hårfarge #nille #lys #lysglass #lysfat #alien #lancome #hypnóse #pafyme #bryn #gunerius #kicks #storgaten #stortorvet #oslodomkirke #glassmagasinet #karlsjohansgate #egertorvet #torggaten #lilletorvet #rema #skolebrød #kaffe #ronja #katt #stjernekamp #nora #seier #jørnhoel

Endelig er den her….

Jeg mast fælt om Dolce Gusto maskinen min, og i dag ringte den hyggelige damen fra Expert meg i det jeg var på en snarvisit hjemme. Den nye maskinen var kommet, og hun skulle sette den ved kassen slik at jeg kunne gå rett dit og hente den. Akkurat det var jeg glad for, siden det ofte er lang ventetid for å bli ekspedert inne i butikken.

Nå har jeg allerede satt den på plass, og testet ut et par kopper med deilig sterk kaffe :o)) Denne damen er fornøyd igjen!!

Jeg måtte gå tidlig fra jobb i dag siden jeg hadde time hos fotterapeuten min i dag, og det var virkelig på tiden…. Det var slettes ingen nytelse, for jeg hadde smerter i storetoa og den ved siden av etter å ha sparket bort i dørterskelen på lørdag, og en gang til i går kveld. Alikevel var det ikke så ille gæli med massasje av føttene og leggene på slutten av behandlingen… Det var som om jeg hadde fått utlevert nye føtter :o))

Det blir fort mørkt nå på denne tiden, og det var allerede skumring da jeg kom ut igjen…. Jeg syntes jeg får så lite ut av ettermiddagene på denne tiden av året. Mørket innbyr ikke akkurat til noen uteaktiviteter etter man kommer fra jobben….

Ronja har vært skikkelig masete i kveld… Først vil hun være ute, så skulle hun inn igjen, og så litt etter ville hun ut igjen. Det er for kjølig til å ha døra åpen hele tiden, som hun har vært vant til i flere måneder. Av erfaring vil denne masingen fortsette helt til det begynner å bli så varmt at døra kan stå åpen igjen :o))

Jeg er så vanvittig trøtt i kveld, så jeg skal prøve å dra nytte av det å komme meg tidligere i seng en jeg pleier!!

Ha en fortsatt fin onsdagskveld, blogges :o))

#dolcegusto #kaffe #føtter #massasje #velvære #behandling #expert #ronja #katt #mas

Dagens bilde

#dagensbilde