Sommerferien godt i gang….

På mandag startet jeg min fire uker lange sommerferie, og den var ganske etterlengtet når den først kom… Jeg var ganske trøtt og sliten den siste tiden innen ferien begynte, men jeg merket det ikke på ordentlig før ferien endelig startet.

For å sparke i gang ferien dro Anne, Ann-Karin, Terje, Mathew og jeg til Sverige på lørdagen. Vi avtalte å dra avgårde tidlig for å få mest mulig ut av dagen, dels for at vi skulle en tur til Strömstad aller først. Etter det var det til Nordby Shoppingcenter for litt heftig shopping innen vi skulle tilbake til gamlelandet igjen.
Etter å ha parkert begge bilene ruslet vi nedover i byen til bryggene… Det var ikke så veldig varmt og godt akkurat, men vi tok turen likevel å valgte å sitte ut på “Bageri Kaffedoppen” hvor vi kunne sitte å se på Color Line båten komme inn fra Norge. Vi storkoste oss å pratet og underholdt resten av gjestene med historiene våre, og det var noen av dem.

Niesen min Veronica var også på vei til Sverige for å handle sammen med datteren sin, og vi sendte meldinger fram og tilbake. De skulle også til Nordby, men vi gjorde ingen avtale om å møtes sånn bestemt. Det er jo så mane folk der, så vi ville vel met sannsynlig har brukt evigheter på å finne hverandre.

Etter å ha spist lunch ruslet vi oppover i byen igjen, og noen av oss hadde bestemt at vi skulle en snartur innom Systembolaget. Selv var det for å kjøpe et par flasker med Mojito, som er noe jeg liker å sitte å kose meg med innimellom. Sist gang jeg var på Polet i Strömstad måtte jeg stå i kø for å komme innenfor dørene, men å lørdagen var det heldigvis ikke så ille.

Når vi kom til Nordby, traff jeg faktisk niesen min å vi ble stående en god stund å prate sammen innen vi gikk hver til vårt. Klokka begynte å bli mye så det var på tide å begynne med shoppingen for at det ikke skulle så altfor sent. Det er rart…., for denne gangen var jeg av den oppfatningen at jeg ikke skulle handle så mye!!! Da jeg kom til kassen ble det mye mer å betale enn jeg hadde trodd.

Som jeg nevnte så var det ikke så fint vær, litt kjølig, og rett før vi skulle dra hjemover så begynte det å sprutregne. Vi brukte veldig lang tid på å komme oss ut av området å opp til motorveien, for det var en haug med folk som skulle derifra samtidig som det strømmet på med flere besøkende som skulle shoppe. Man blir sulten av å shoppe, så vi stoppet på Marché for å spise middag. Jeg valgte en laksebit med stekte poteter. De hadde en veldig god verdens beste kake, så jeg unnet meg et stykke til kaffen

Vel hjemme utpå kvelden var jeg rask til å pakke bort varene mine og så slengte jeg meg ned med bena på krakken å bare satt å halvsløvet…..

Søndag var en hviledag hvor jeg satt å slappet av med fargeboken min å gjorde ferdig et par bilder… Jeg har nevnt det før, og jeg må si det igjen at fargeleggingen har blitt en besettelse. Jeg bare må ta det frem på kvelden å jobbe med bildene :o)) Mandag møtte jeg Anne for å dra ut for å se på GPS til bilen. Det ble en ny på oss begge to, en TomTom til 1.500,-. Jeg har ikke fått bestet den ut enda, men det blir nok rikelig anledning til det i løpet av ferien tenker jeg. Tirsdag kom Anne hit til meg med fargebok og fargeblyanter… Vi benket oss på hver sin side av kjøkkenbordet med hver vår bok, og satte i gang :o)) Vi ble sittende i ganske mange timer før vi ga oss!! Onsdagen slo magen min seg totalt vrang, så da holdt jeg meg hjemme å slappet av…

I dag har Anne og jeg vært turister i egen by, Oslo. Værmeldingen meldte at det ikke skulle bli så veldig varmt i dag, så derfor valgte jeg å ta på meg olajakke. Det var nok litt dumt for det ble faktisk ganske så varmt og godt utover dagen. Ikke plagsomt, men nok til at måtte ta av meg jakka etterhvert.Vi valgte å legge dagens tur langs bryggene, og startet med å gå bort til Schweigårdsgate, og opp på den nye brua som kommer over ved Barcode-bygningene. Derfra gikk vi over veien å bort til sjøen. Det første stykket var det ikke gjort så noe særlig oppgradering, men etter som vi nærmet oss Operabygget hadde det kommet mye nytt, og ny brygge langs vannet. Det var et yrende liv hele veien, og mange satt i sola og koste seg.

Ingen av oss hadde tatt med noe å drikke på, så når vi kom bort like ved DFDS Københavnbåten fant vi en kiosk. Vi kjøpte oss litt å drikke å satt oss ned for å slappe av en liten stund. Begge hadde med kamera og det ble tatt en god del bilder i dag. 

Det krydde av turistbusser langs brygga, og folk fra alle deler av verden stimet rundt for å se seg om i byen. På enkelte steder var det som å bevege seg i en saueflokk!!!Vi begynte etterhvert å bli sultne, og bestemte oss for å spise lunch på en koselig fiskerestaurant vi hadde vært på tidligere. Når vi kom dit var den stengt, og da var det ikke annet å gjøre enn å rusle videre… Vi endte til slutt opp på Pappabuene på Rådhusplassen, hvor vi bestilte en Ceasarsalat og litt kaldt å drikke. Jeg følte meg supervarm, så vi valgte et bord i skyggen. Maten smakte godt å det var det var deilig å sette seg ned en stund å avklimatisere seg en liten stund.

Samtalen gikk litt rundt forskjellige reisemål utover i ferien, og først blir det en tur til faren min på Rjukan. Deretter blir det en tur i Botanisk Have med kamera i hånden, en båttur til Drøbak og Oscarsborg. Tidligere har vi snakket om Lillehammer og en tur til Prøysenhuset, noe jeg gjerne vil få med meg i ferien. Dit var det meningen at jeg skulle reise sammen med moren min, men dessverre ble hun syk og gikk bort innen vi kom så langt. En tur ut til noen av de andre øyene i Oslofjorden har også vært på oppe til diskusjon.Etter at vi hadde spist gikk vi bort til Aker Brygge og langs brygge helt ut til Tjuholmen hvor ungene storkoste seg på badestranden. Det så veldig innbydende ut å hoppe ut i, men denne damen hadde ikke med noe badetøy så noe bad ble det ikke snakk om.

Klokka begynte etterhvert å bli mye, så det ble bestemt at vi skulle ta bussen tilbake mot Brugata hvor bilen sto parkert. Vi hoppet på 21 busset til Helsfyr, men ble etterhvert klar over at den gikk en helt annen vei enn vi hadde tenkt. Så vi gikk av ved Alexander Kiellands plass å tok 34 bussen ned til byen. Vi var jo på sightseeing i dag, men akkurat den turen hadde vi ikke planlagt :o))

Etter en snartur innom Ultra, dro vi bort på Stapeles for at Anne skulle kjøpe seg noen nye fargeblyanter fra Faber-Cassel. Selv investerte jeg i en ny og bedre sisser til fargeblyantene mine.

Etter at jeg hadde spist middag ringte naboen på å lurte på om jeg ga en kopp kaffe, og det gjorde jeg selvfølgelig. Alltid koselig med besøk :o))

Jeg hadde tenkt å ta fram fargeboken nå i kveld å sitte litt med den, men tiden har løpt avgårde for meg. Nå har klokka blitt såpass mye at det er på tide å komme seg opp i senga. I morgen blir det en tur i Botanisk Have for å ta noen blomsterbilder. Sist gang jeg var der hadde ikke mange av blomstene begynt å komme ut, så jeg håper at det blir endel å se på  :o))

Da tar denne damen kvelden, natta!

Holmenkollen i dag….

I dag har jeg hatt en superflott dag oppe i Holmenkollen sammen med Ann-Karin og Anne… Ettersom det ble ganske sent i går kveld, var jeg ikke så veldig våken når klokka ringte til morran. Opp kom jeg nå iallefall, men spesielt våken var jeg ikke.

Været har i grunnen vært ganske bra i dag, både sol og litt skyer… Når sola stekte på var det deilig å bare gå rundt i en genser, men så fort den forsvant bak en sky ble det litt kjølig. Jeg valgte til slutt å la olajakken bli liggende i bilen, selv om jeg frøs litt innimellom.

Først dro vi opp til Tryvann Sommerpark, for vi hadde håp om at vi skulle få komme opp i Tryvannstårnet. Der oppe er det en fantastisk utsikt over hele Oslo, men skuffelsen var stor da alt var lukket og stengt. Det så forfallent ut, og virket som om det ikke hadde vært åpent på veldig lenge. 


Jeg hadde gledet meg til å komme opp i tårnet… Det var jo alltid lang kø for å ta heisen opp om sommeren, og jeg har vært i toppen et par ganger tidligere. Nå begynner det vel å bli noen år siden sist.


I sommerparken var det et yrende liv med både barn og voksne som klatret omkring på apparater og i tretoppene. Vi gikk ikke ned i selve parken, men sto på toppen å kikket ned på all aktiviteten. Jeg var der i fjor på en aktivitetsdag på jobben, og fant fort ut den gangen at den type aktivitet ikke var noe for min stive kropp. 


Det vokste veldig mye kløver over alt der oppe, og der det var kløver var det også masse humler. Jeg er veldig begeistret for humlene, som nok er mitt favoritt insekt. Ute i beddet mitt har jeg plantet en klokkebusk for å tiltrekke masse humler, og hele sommeren igjennom som den blomstrer så surres det voldsomt inne i den :o)) 


Etter å ha vært oppe ved Tryvann, dro vi ned til Holmenkollbakken. Sist gang vi var der hadde de ikke blitt ferdig med anlegget, men nå var alt klart. Anne snakket om å dra opp i heisen til toppen, men når Ann-Karin og jeg ikke hadde lyst til det droppet hun det også. Det var en del turister der i dag, men ikke på langt nær så mange som jeg hadde trodd at det skulle være. Vi tok noen bilder fra midt nede i unnarenna, og så dro vi på nedsiden av bakken å satt oss i trappene for å spise matpakkene våre. 

Mange hadde valgt å kaste seg ut i line fra tårnet på bakken til enden av bakken, og det var gøy å sitte å se på dem der de suste forbi. De fleste satt oppreist på ferden nedover, men noen var litt modigere å hang i bena. Jeg hadde ikke turt noen av delene… Jeg grøsser bare ved tanken på å måtte dra opp i tårnet, og svimmelhet ved å måtte ha sittet i en sele å rask fart nedover…..


Oslo havn badet i sol i dag, og med god zoom på Nikon-kamera fikk jeg med meg København-båten, Kielbåten og rådhuset. Mange var ute med båtene sine i dag, men fra så langt opp kunne jeg bare se den hvite streken i vannet etter båtene.  


Frognerseteren er kjent for bl.a. sin gode eplekake med krem, og da vi stoppet der for en kopp kaffe og mineralvann kjøpte Anne og jeg hver vår eplekake. Akkurat da vi kom inn i i restauranten var det så vanvittig mye folk der, at det tok en evighet å komme bort å hente eplekaken, kaffen å få betalt. Ann-Karin satt igjen ute å passet på sekker og kamera, og syntes nok at vi ble lenge borte. Heldigvis så lettet det litt i det vi gikk ut igjen, så hun brukte ikke like lang tid der inne. 

Eplekaken var veldig god, men den var kanskje litt i største laget så jeg ble veldig mett av den… Det var vel kanskje for at det var mye krem på toppen av kaken. Siden det hadde blitt så lite søvn i natt, kjente jeg at begynte å bli ganske trøtt og siiigen i kroppen mens vi satt å slappet av. Det ble litt bedre da vi kom oss på bena, og tok de siste bildene av utsikten før vi skulle dra hjem igjen:

Vel hjemme igjen slang jeg meg ned i godstolen for å overføre dagens bilder til PC’n, og da klarte jeg å sovne en halvtimes tid. Tenker nok at det ikke blir så veldig sent i kveld før jeg kryper opp i senga. I morgen er en ny uke med jobb…., den siste før 4 uker ferie :o))

#tryvann #sommerpark #Tryvannstårnet #fotografering #nikon #zoom #kløver #natur #humler #holmenkollen #hoppbakke #matpakke #turister #frognerseteren #kafe #kaffe #eplekake #delish #deilig #søndagstur #ute #oslo #visitoslo #yr

Litt trøtt i dag….

Sist lørdag skulle jeg ha vært hos Anne på Lørenskog, men da måtte jeg melde pass fordi magen min ikke var så samarbeidsvillig. Derfor flyttet vi kvelden til denne lørdagen i stedet. Det var kanskje ikke like varmt som sist uke, men vi kunne sitte ute på balkongen å spise maten likevel. Jeg har blitt en ordentlig frysepinne, så jeg måtte inn for å hente olajakka mi når sola gjemte seg bak blokken foran.


Anne disket opp med en deilig kyllingfilé surret i bacon med hvitløksmør inni. Til det hadde hun laget en veldig god potetsalt og en grunn salat med litt ekstra paprika og tomat i. Det smakte supergodt, og vi koste oss virkelig der vi satt å nøt de siste solstrålene :o))

Etter at vi hadde spist gikk vi inn å satte oss ved kjøkkenbordet…. Begge to har jo fått helt dilla på fargelegging, og for tiden er det Johanna Basford’s bok Den magiske skogen som det arbeides i. Det er jo så mange flotte tegninger i fargelegge, og så vanvittig vanedannene at det er nesten ikke til å tro. Jeg kan nesten ikke sette meg ned uten at det klør i fingrene etter å finne fram fargeboken og fargene mine.


Dette treet er det siste verket jeg har gjort ferdig…. Jeg begynte på det mens jeg var hos Anne etter at jeg hadde gjort ferdig et par andre. Jeg må jo smile litt av dette her, for der satt vi, to voksne damer, på hver sin side av kjøkkenbordet omgitt av fargeblyanter i alle regnbuens farger. Begge to helt oppslukt av de vi drev på meg, og ingen av oss gjorde noe forsøk på å legge det vekk. Til slutt kikket jeg på klokken, og da begynte den å nærme seg 01:00 på natten. Da måtte jeg bare pakke sammen, ellers hadde jeg blitt sittende der til fuglene sto opp igjen, hehehe!!

Jeg var vel hjemme igjen sånn cirka 01:30, og da var jeg ikke trøtt i det hele tatt. I stedet for å sette meg i stua for å se på tv, hoppet jeg opp i senga å ble sittende der en stund å se på Sex og Singelliv på tv 3. Innen jeg slo av lyset hadde klokke nesten blitt 04:00, og en veldig trøtt Vinja lå i armkroken min å malte mens hun sov. Hun løftet ikke på en øyelokk en gang mens jeg skle under dyna og slo av lyset. Hvor lenge hun lå der vet jeg ikke, men hun var nå der inntil jeg gled inn i drømmeland. Da jeg våknet sånn ved 11 tiden, med rennende nese og litt feber hadde hun flyttet seg ned til føttene mine. Hun hadde nok tatt seg en runde i løpet av natten, og kommet tilbake igjen.

I dag startet dagen med å tømme bunnen på kjøleskapet for vann… På torsdag oppdaget jeg en del tørket vann på gulvet under kjøleskapet som jeg vasket og fikk fjernet. Det jeg ikke la merke til var at det også var fult av vann i bunnen av kjøleskapet, noe jeg først oppdaget like før jeg skulle dra til Anne. Jeg hadde ikke tid til å gjøre noe med det da, men da jeg sto opp i dag var det ingen vei tilbake. 

Det var såpass mye vann der at det fylte halvparten av en liten bøtte. Årsaken var at det hadde samlet seg rusk rundt hullet som skal ta i mot kondens inne i kjøleskapet, og hadde vannet bare en vei å gå å det var ned i bunnen. Nå har jeg jeg fått rensket opp, så problemet skulle være løst. Jeg skal likevel følge litt med, så det ikke samler seg noe i hullet igjen sånn at det blir en ny “oversvømmelse” med det først :o))

På tide å tenke på å komme seg i seng, for det er fortsatt jobb for meg i morgen.

#middag #lørenskog #kos #potetsalat #salat #grille #hygge #hobby #fargeleggingforvoksne #fargelegging #farger #fargebok #kreativitet #oversvømmelse #kjøleskap #lørdag

Hjemmelaget cookies

I ettermiddag kom lysten til å bake litt over meg igjen…. Dermed kom opptil flere bakebøker fram på bordet, og til slutt falt valget på cookies med sjokoladepletter i. Jeg kjøper jo ofte det i butikken, og koser meg med et til to på kvelden sammen med en kopp kaffe. Tenkte at det kunne være artig å prøve å lage noen selv.

De var raske å lage, og innen en time lå de på rist å avkjølte seg :o)) I bakeboken sto det at de skulle stekes i 12-15 min i 190C, men siden mine kaker ble noe større enn i oppskriften fant jeg ut at jeg måtte skru opp ovnen til 225C for at de skulle bli ferdig noen gang.


I lunchen i dag var jeg en tur innom Kitch’n, og da kjøpte jeg meg 4 kaffekopper i forskjellige farger. (rosa, lys blå, grønn og gul) Så når “Sommaren med Ernst” begynte kl 20 i kveld, satte jeg meg ned med en kopp kaffe og en cookie. De ser kanskje ikke så vakre ut, men oj oj oj så gode de var :o)) Dette skal jeg definitivt gjøre igjen, og da teste ut forskjellige smaker…

Nå har klokka løpt fra meg igjen, og jeg burde ha vært i seng for lenge siden. Det er vel best å krabbe opp i senga å få seg noen timer søvn, for det er en arbeidsdag i morgen også hvor det er greit å ha med seg hode og tankene.

God natt.

#kaker #cookie #cookies #kaffe #kaffekopp #bake #kitchn #sommarenmedernst #natta

Helt hekta….

I går hadde jeg masse planer for hva jeg skulle gjøre etter at jeg kom hjem fra jobb… Yeah right, det ble det definitivt ikke noe av, for jeg fant fram fargeboken min, og da var det gjort, Jeg klart ikke å løsrive meg fra fargeleggingen, før lenge etter at jeg burde ha gått å lagt meg. Det er jo så morro og man blir helt avhengig å bare gjør litt til, og litt og litt til. Før man vet ordet av det har det gått flere timer.


Når jeg var ferdig med denne så var det egentlig på tide å krype under dyna, men så snudde jeg om arket for å se hvilket bilde som var på baksiden….


Der dukket denne hodeskallen opp, og jeg tenkte at jeg “bare” skulle legg inn litt fyllfarge. Innen jeg klart å pakke sammen alt sammen var klokka nesten 01:00, og det var jo helt idiotisk å sitte oppe så lenge. Ser nå at jeg nok burde ha ventet til i dag med å begynne, for det var ikke så jevnt og pent som jeg skulle ønske at det var. Boka ligger lar ved siden av meg, og det klør i fingrene mine etter å ta fatt igjen. Først og fremst skal jeg fixe litt på ujenvhetene før jeg går videre.

Jeg har alltid syntes det er morro å sitte å dudle og fargelegge, men at jeg skulle bli så hekta hadde jeg aldri trodd, hehe!!

#fargelegging #hekta #avhengig #hobby #morro #kreavtiv

Så gjør vi så når vi baker vårt brød..

Det er en stund siden jeg har bakt brød nå, og i går trålet jeg igjennom bakebøkene mine for å finne noe som fristet. Jeg sto mellom gresk olivenbrød eller valnøttbrød, og da jeg var innom Ultra på veg hjem i dag kjøpte jeg inn til begge to.

Etter å ha gått noen runder med meg selv endte jeg opp med å velge et valnøttbrød. Den oppskriften jeg valgte fant jeg i en bok som heter “God bakst” som er gitt ut på Cappelen Damm.
Det er en liten oppskrift og det ble bare et brød av den… Det sto inne i 30 minutter og virket ferdig, men nå jeg skar av litt for å smake så virket det som om det var litt rådt. Kan være at det fortsatt var varmt enda. Jeg får kikke litt nøyere på det før jeg tar kvelden, men uansett så smakte det nå iallefall veldig godt.

Oppskrift:
3/4 dl (40 g) valnøttkjerner, 25 g gjær, 2,5 dl vann, 1 ss valnøttolje, 2 krm salt, ca 7 dl mel til grovbakst. Her brukte jeg Sammalt hvete og Sammalt rug.

Kok valnøttkjernene noen minutter i vann. La dem ligge i vannet til de er avkjølt. Hell av vannet og legg dem på et kjøkkenpapir. Hakk valnøttene grovt. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm vannet og oljen til 37C. Hell det over gjæren og rør rundt til gjæren er oppløst. Tilsett valnøttene, saltet og nesten alt melet. Elt deigen til den slipper bollen. Strø over et tynt lag med mel, og dekk bollen til med et håndkle eller plastfolie. La deigen deretter heve i 30 minutter.

Legg deigen på melet bakebord og elt inn resten av melet. Form deigen til et rundt et rundt eller avlangt brød etter ønske. Trykk gjerne inn noen valnøttkjerner til pynt. Dekk brødet med et håndkle og la det etterheve til knapt dobbel størrelse, ca 30 minutter.

Steking: stek brødet midt i ovnen ved 200 C i 15-20 minutter. (Mitt brød sto inne i 30 minutter å det var ikke for lenge)

#bake #valnøtter #oliven #valnøttbrød #olivenbrød #sammalt #rug #hvete #valnøttolje #brød #hjemmelaget #godt #sundt

Marerittet er over….

De siste 14 dagene har vært utrolig stressende og et rent mareritt… Først var det å skru ned alt av gardinbrett, lamper og persienner i og over vinduene. Jeg klarte ganske mye av det selv, men det store gardinbrettet i stuen og persiennene klarte jeg ikke. Brettet var for tungt og for langt for meg, mens spaken på persiennen som skulle løsne dem satt dønn fast… Jeg fikk heldigvis hjelp til det.

Jeg stortrives med å bo alene, men når alt i hele leiligheten må flyttes vekk fra alle vinduene og papp legges på gulvet å tapes og så legge plast over alt, ja da skulle jeg ønske at jeg ikke bare var jeg. Det var alt for mye jobb for en person, men dessverre hadde jeg ikke noe å spørre om hjelp denne gangen. Når jeg kom hjem fra jobb på mandagen, var det bare å brette opp armene legge pappen, noe som tok en evighet å ikke bare det… Det meste av kreftene mine! Til slutt var det å pakke alt inn i plast, og jeg var ikke ferdig før over midnatt med alt sammen. Da var jeg så sliten av jeg var helt kvalm og svimmel, og jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde spist noen ting siden lunch sånn ca kl 13. Det var jo selvsagt helt idiotisk…

Neste dag behøvde jeg ikke å stå opp like tidlig som vanlig, for Kim og kompani skulle ikke komme før kl 09:30. Det var noen småting igjen, som jeg fikk unna før jeg hoppet i dusjen. Kattene likte ikke at det lå papp på gulvene, og de gikk rundt med stive ben…. Vi flyttet ned i kjelleren, som jeg har fortalt tidligere og dagen gikk egentlig veldig fort. Kattene undersøkte hver krik og krok av rommet, og var ganske nysgjerrig på alle de nye luktene. Anne kom etterhvert å holdt meg med selskap å da gikk tiden veldig fort….

Alle vinduene var på plass rundt kl 17:30… Kim kom ned å sa fra at han var ferdig, og jeg ble med opp for å se hvordan ståa var. Med en gang så det ikke til å være så mye støv, men det var bare med en gang. For når jeg begynte å å se litt nærmere var det egentlig ganske ille. Først børstet jeg alle veggene med en svifferbørste å fikk vekk alt støvet fra veggene, og så var det å fjerne all plasten… Jeg støvsugde opptil flere ganger, etter at plasten var fjernet og så igjen og igjen etter at pappen var fjernet. Jeg bestemte meg for at alt skulle være der det skulle være innen jeg gikk å la meg… Det klarte jeg også engang rundt klokka 01:00. Siden jeg hadde fri dagen etter også, valgte jeg å jobbe til jeg fikk gjort alt jeg hadde bestemt meg for å gjøre.

Neste dag var det en grundig støvtørking og vaske av alle gulvene.

Jeg følte meg litt tafatt og utmattet etter at alt var ferdig å evnet ikke engang å finne en løsning for å dekke til soveromsvinduet mitt… Det tok et par dager før jeg endelig fikk somlet meg til å banke inn et par spiker på hver sin side av vinduskarmen, og så kunne jeg henge opp et laken når jeg skulle legge meg. Først på onsdag i uken som gikk kom to nye rullegardiner på soverom og kontor, gardinbrett og persienner i stua opp. Jeg er av den typen som ikke syntes det er noe stas med vinduer uten gardiner, så gleden var stor da jeg kunne henge de opp igjen…. :o))


For en stund siden kjøpte jeg et nytt lite lysfat, som jeg hadde bestemt å sette frem når alt var i orden igjen. Siden det er sommer går temaet i hvitt og lilla i alle rommene. Lysglassene hadde jeg fra før… De kjøpte jeg på Casa Design før jul 2014.


På soverommet og på kontoret kjøpte jeg helt nye gardiner og gardinkapper hos Kid på onsdagen. Begge deler var på salg, så jeg sparte noen kroner på å handle der. For første gang noen sinne kjøpte jeg hvite gardiner. Gardinkappen er i lilla, kanskje ikke så enkelt å se på bildet. Jeg er superfornøyd med de nye gardinene, som virkelig gjør rommene sommerlige


Det er sikkert ganske gammeldags, men jeg liker å ha gardiner og kapper over dørene i stua, noe som får rommet litt mer hjemmekoselig i mine øyne i allefall. Jeg investerte i nye kapper hos Rusta en gang i fjor høst, men jeg har aldri fått hengt de opp. Syntes de passet fint til de lilla gardinene mine!!

De nye vinduene er flotte og jeg er virkelig fornøyd med dem. Endelig kan jeg lukke igjen balkongdøra på kvelden uten å bruke makt, for den gamle hadde slått seg en aning. Det gjorde at det var nesten umulig å få låst døra… Selv om vinduene er perfekte, så har det oppstått en problem når de skal snus rundt å settes i lås ved vasking. Det går nemlig ikke. Blokkene være er kledd med stenplater, og de over vinduene går litt for langt ned noe som resulterer i at vinduene ikke går rundt. Det er litt upraktisk når de skal pusses, men siden de går veldig tregt nå som de er nye så blir de stående uten å låse dem. Det vil nok ikke fortsette etterhvert som de er i bevegelse. Borettslaget må finne en løsning på dette, men det skjer ikke noe før styret er tilbake fra ferie…


Klokkebusken min står i full blomst om dagen, og den er full av humler som surrer rundt. Noen av disse bevingede hårballene klarer innimellom å forville seg inn på balkongen, til kattenes store glede. Da må jeg trå til som en reddende engel… Jeg plantet klokkebusken for å tiltrekke humlene, og det har lyktes :o))


For noen år siden hadde jeg opptil flere rosebusker i blomsterbeddet mitt, men nå har jeg bar et igjen. Den er utrolig flott og har flere farger. Jeg er veldig begeisteret for akkurat denne rosen, men er litt irritert på meg selv for at jeg har rotet bort navnet på den. Er jeg heldig finner jeg kanskje ut hva den heter til slutt

De siste dagene har det vært skikkelig sommervær ute, og det har vært utrolig deilig. I følge værmeldingen skal det komme regn og torden i løpet av natten, etterfulgt av litt kjøligere vær. Det er veldig tørt ute, så litt regn på natten skader ikke.

Mange har startet ferien sin, og det er stille på t-bane og på veiene….. Selv skal jeg ikke ha ferie før om 3 uker, og jeg forsøker ikke å tenke så veldig mye på det for da blir det så vanskelig å konsentrere seg om jobb å andre ting man skal ha gjort. Når jeg først starter ferien så skal jeg ha 4 uker i et strekk, noe som kommer til å bli deilig. Jeg skal ikke reise bort, men gjør som jeg har gjort de siste årene… Da blir det lange dagsturer, og så hjem på ettermiddag/kvelden. Noen planer for hvor turene skal gå har begynt å ta form, men jeg har bestemt at jeg skal ha noen dager hjemme også hvor jeg kan sitte å lese litt å bare nyte det å ha fri.

Oj da, har klokke blitt så mye, over midnatt…. Da er det på tide å komme seg i seng, natta!!

#kaos #rot #vinduer #papp #plast #rydde #vaske #gardiner #gardinkapper #lysbrett #lys #lilla #duker #katter #roser #klokkebusk #humler #jakt #regn #torden #tørke

Katter er rare….

De siste dagene har det jo vært deilig sommervær ute, og inne på min innglassede balkong… Alikevel insisterer kattene mine på å ligge der ute å sove. Det er så varmt der ute at jeg orker ikke å sitte der ute midt på dagen, når sola steker som verst. Innimellom kommer de inn i stua og slenger seg ned på gulvet å avkjøler seg en smule, men så er det ut på balkongen igjen. De har vannskål der ute, og jeg skifter det ut med jevne mellomrom med kaldt vann. 

Akkurat nå har Ronja kommet inn, og slengt seg ned i sofaen mens Vinja fortsatt ligger å småsover i godstolen sin…..#katter #ronja #vinja #sommer #varme #balkong #sove #slappeav