Marerittet er over….

De siste 14 dagene har vært utrolig stressende og et rent mareritt… Først var det å skru ned alt av gardinbrett, lamper og persienner i og over vinduene. Jeg klarte ganske mye av det selv, men det store gardinbrettet i stuen og persiennene klarte jeg ikke. Brettet var for tungt og for langt for meg, mens spaken på persiennen som skulle løsne dem satt dønn fast… Jeg fikk heldigvis hjelp til det.

Jeg stortrives med å bo alene, men når alt i hele leiligheten må flyttes vekk fra alle vinduene og papp legges på gulvet å tapes og så legge plast over alt, ja da skulle jeg ønske at jeg ikke bare var jeg. Det var alt for mye jobb for en person, men dessverre hadde jeg ikke noe å spørre om hjelp denne gangen. Når jeg kom hjem fra jobb på mandagen, var det bare å brette opp armene legge pappen, noe som tok en evighet å ikke bare det… Det meste av kreftene mine! Til slutt var det å pakke alt inn i plast, og jeg var ikke ferdig før over midnatt med alt sammen. Da var jeg så sliten av jeg var helt kvalm og svimmel, og jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde spist noen ting siden lunch sånn ca kl 13. Det var jo selvsagt helt idiotisk…

Neste dag behøvde jeg ikke å stå opp like tidlig som vanlig, for Kim og kompani skulle ikke komme før kl 09:30. Det var noen småting igjen, som jeg fikk unna før jeg hoppet i dusjen. Kattene likte ikke at det lå papp på gulvene, og de gikk rundt med stive ben…. Vi flyttet ned i kjelleren, som jeg har fortalt tidligere og dagen gikk egentlig veldig fort. Kattene undersøkte hver krik og krok av rommet, og var ganske nysgjerrig på alle de nye luktene. Anne kom etterhvert å holdt meg med selskap å da gikk tiden veldig fort….

Alle vinduene var på plass rundt kl 17:30… Kim kom ned å sa fra at han var ferdig, og jeg ble med opp for å se hvordan ståa var. Med en gang så det ikke til å være så mye støv, men det var bare med en gang. For når jeg begynte å å se litt nærmere var det egentlig ganske ille. Først børstet jeg alle veggene med en svifferbørste å fikk vekk alt støvet fra veggene, og så var det å fjerne all plasten… Jeg støvsugde opptil flere ganger, etter at plasten var fjernet og så igjen og igjen etter at pappen var fjernet. Jeg bestemte meg for at alt skulle være der det skulle være innen jeg gikk å la meg… Det klarte jeg også engang rundt klokka 01:00. Siden jeg hadde fri dagen etter også, valgte jeg å jobbe til jeg fikk gjort alt jeg hadde bestemt meg for å gjøre.

Neste dag var det en grundig støvtørking og vaske av alle gulvene.

Jeg følte meg litt tafatt og utmattet etter at alt var ferdig å evnet ikke engang å finne en løsning for å dekke til soveromsvinduet mitt… Det tok et par dager før jeg endelig fikk somlet meg til å banke inn et par spiker på hver sin side av vinduskarmen, og så kunne jeg henge opp et laken når jeg skulle legge meg. Først på onsdag i uken som gikk kom to nye rullegardiner på soverom og kontor, gardinbrett og persienner i stua opp. Jeg er av den typen som ikke syntes det er noe stas med vinduer uten gardiner, så gleden var stor da jeg kunne henge de opp igjen…. :o))


For en stund siden kjøpte jeg et nytt lite lysfat, som jeg hadde bestemt å sette frem når alt var i orden igjen. Siden det er sommer går temaet i hvitt og lilla i alle rommene. Lysglassene hadde jeg fra før… De kjøpte jeg på Casa Design før jul 2014.


På soverommet og på kontoret kjøpte jeg helt nye gardiner og gardinkapper hos Kid på onsdagen. Begge deler var på salg, så jeg sparte noen kroner på å handle der. For første gang noen sinne kjøpte jeg hvite gardiner. Gardinkappen er i lilla, kanskje ikke så enkelt å se på bildet. Jeg er superfornøyd med de nye gardinene, som virkelig gjør rommene sommerlige


Det er sikkert ganske gammeldags, men jeg liker å ha gardiner og kapper over dørene i stua, noe som får rommet litt mer hjemmekoselig i mine øyne i allefall. Jeg investerte i nye kapper hos Rusta en gang i fjor høst, men jeg har aldri fått hengt de opp. Syntes de passet fint til de lilla gardinene mine!!

De nye vinduene er flotte og jeg er virkelig fornøyd med dem. Endelig kan jeg lukke igjen balkongdøra på kvelden uten å bruke makt, for den gamle hadde slått seg en aning. Det gjorde at det var nesten umulig å få låst døra… Selv om vinduene er perfekte, så har det oppstått en problem når de skal snus rundt å settes i lås ved vasking. Det går nemlig ikke. Blokkene være er kledd med stenplater, og de over vinduene går litt for langt ned noe som resulterer i at vinduene ikke går rundt. Det er litt upraktisk når de skal pusses, men siden de går veldig tregt nå som de er nye så blir de stående uten å låse dem. Det vil nok ikke fortsette etterhvert som de er i bevegelse. Borettslaget må finne en løsning på dette, men det skjer ikke noe før styret er tilbake fra ferie…


Klokkebusken min står i full blomst om dagen, og den er full av humler som surrer rundt. Noen av disse bevingede hårballene klarer innimellom å forville seg inn på balkongen, til kattenes store glede. Da må jeg trå til som en reddende engel… Jeg plantet klokkebusken for å tiltrekke humlene, og det har lyktes :o))


For noen år siden hadde jeg opptil flere rosebusker i blomsterbeddet mitt, men nå har jeg bar et igjen. Den er utrolig flott og har flere farger. Jeg er veldig begeisteret for akkurat denne rosen, men er litt irritert på meg selv for at jeg har rotet bort navnet på den. Er jeg heldig finner jeg kanskje ut hva den heter til slutt

De siste dagene har det vært skikkelig sommervær ute, og det har vært utrolig deilig. I følge værmeldingen skal det komme regn og torden i løpet av natten, etterfulgt av litt kjøligere vær. Det er veldig tørt ute, så litt regn på natten skader ikke.

Mange har startet ferien sin, og det er stille på t-bane og på veiene….. Selv skal jeg ikke ha ferie før om 3 uker, og jeg forsøker ikke å tenke så veldig mye på det for da blir det så vanskelig å konsentrere seg om jobb å andre ting man skal ha gjort. Når jeg først starter ferien så skal jeg ha 4 uker i et strekk, noe som kommer til å bli deilig. Jeg skal ikke reise bort, men gjør som jeg har gjort de siste årene… Da blir det lange dagsturer, og så hjem på ettermiddag/kvelden. Noen planer for hvor turene skal gå har begynt å ta form, men jeg har bestemt at jeg skal ha noen dager hjemme også hvor jeg kan sitte å lese litt å bare nyte det å ha fri.

Oj da, har klokke blitt så mye, over midnatt…. Da er det på tide å komme seg i seng, natta!!

#kaos #rot #vinduer #papp #plast #rydde #vaske #gardiner #gardinkapper #lysbrett #lys #lilla #duker #katter #roser #klokkebusk #humler #jakt #regn #torden #tørke

4 kommentarer
  1. Så flott å ha deg tilbake igjen! 😊 Og godt å høre at jobben hos deg er gjort……..jeg føler med deg, jeg bor også alene, og med diverse helseplager må man av og til be om hjelp, og det sitter langt inne, for min del……Jeg synes det ser veldig koselig ut med de nye gardinene, du er flink med farger.

  2. Det var litt av en sjau du har vært igjennom. Helgen har jeg bådet badet etpar ganger, vært på sykkeltur samt en grillgreie hos søstra mi. Sitter og spiser jordbær nå og tar vel en spasertur snart tenker ejg. Det kom litt ned på veien hjem i dag med lyn og torden og overvann noen steder på veien. Men vi trengte det, det renser lufta og virker postivft for alle de som er plaget av pollen.

  3. Synne: Det er fint å være tilbake igjen også :o)) Det er deilig å kunne komme hjem, og føle at det er hjemme. Jeg syntes ikke det er det samme uten gardiner og stash i vinduene. Nei, det er ikke alltid så lett å be om hjelp, for man vil gjerne klare seg selv.. Jeg er veldig glad i farger, og liker å pynte opp hjemme… Er vel ikke så glad i det sterile hvite som er så populært… Ha en fortsatt fin kveld :o))

  4. Helge: Veldig glad for å få tilbake hjemmet mitt igjen, og fått vasket ut all skitten :o)) Det har vært noen flotte sommerdager nå, men det var godt med litt kjøligere vær syntes jeg. Man trenger litt pusterom innimellom, for her inne i leiligheten blir det veldig varmt på sommeren. Det har ikke vært noe lyn og torden her, selv om det var meldt. Nå blåser det ganske bra ute, og jeg kan se klarvær over åsen på andre siden..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg