Jeg var ikke rask nok

At høsten er her har nå blitt ganske merkbart, med bladene som skifter farge for så å falle ned på bakken. Snart står trærne tilbake med sin mørke stammer og grener. Jeg er veldig glad i høsten og alle fargene den kommer med. Da krøller jeg meg sammen i godstolen eller sofakroken, etter å ha tent lys i omtrent alle lyktene mine… Snart er det helt mørkt når man går på jobb om morgenen, og likeså innen man kommer hjem igjen. Akkurat det er ikke like hyggelig.

Når jeg ser tilbake på 2017, så har dagene, ukene og månedene løpt avgårde så fort at jeg knapt husker om det skjedde noe spennende eller minneverdig. Det har jo det, både hyggelig og ting som ikke har vært så hyggelig. Det som ikke var hyggelig var at Bestisen fikk kreft. Hun var heldig som fikk en snill form, og en svults har minsket betraktelig etter cellegiftsbehandlingene. I dag på formiddagen ringte hun meg og fortalte at Radiumhospitalet hadde ringt, og til uken som kommer blir det operasjon. Gode nyheter. Selv om hun gruer seg til operasjonen så gleder hun seg også til å bli ferdig med den.

Autumn leaves
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Hvert eneste år samles stæren for å flytte til sydlige breddegrader, og da mellomlander de gjerne her hos meg. Skogen og gressplenene er fulle av fugler. I går så jeg dem på forsiden av blokken, og jeg greip kamera for å få tatt noen bilder av dem. Dessverre er de veldig lettskremte, og innen jeg rakk å komme meg inn på soverommet var de i luften. Jeg var ikke rask nok dessverre. Jeg ble stående en stund for å se om de kom tilbake, men det gjorde de ikke. Sånn er det bare, noen ganger er man heldig og andre ganger ikke.

Det blir en dag inne godt innpakket i tepper og sjal for å pleie feberen min, som henger godt i. Jeg skulle ha vært til behandling tidlig i dag morges, men den måtte jeg dessverre avlyse. Dumt det, men sånn er det bare!!

#høst #natur #kreft #operasjon #stær #fugler #flyttefugler #feber #hvile #trening #blogg

Jeg bare elsker å puzzle

Fra jeg var liten jente har jeg syntes det var gøy å legge puzzle-spill, og det har blitt noen opp igjennom årene. Det har vært små som var raske og legge, og de kjempestore på flere tusen som jeg har brukt en evighet på.

Etter at jeg fikk kattene mine har det å legge et puzzle blitt ganske vanskelig, for de vil veldig gjerne hjelpe til. De som har katter vet akkurat hva det innebærer, at brikkene havner på gulvet og blir borte. Vet ikke hvor mange ganger jeg lå på alle fire å lette etter brikker som var på avveier. Til slutt ga jeg bare opp.

Så oppdaget jeg Magic Jigsaw Puzzles som jeg kunne laste ned på PC’n, og det er faktisk mer gøy enn å sitte med brikkene på bordet. Nå kan jeg uforstyrret sitte å legge det ene bildet etter det andre, uten at en liten pote kommer å skal hjelpe til.

Syntes du det er gøy å legge puzzle-spill? Hvis ja, blir det da på PC’n eller på bordet?

#spill #puzzle #puzzlespill #blogg

Tar det litt med ro…

Jeg hadde håpet at feberen skulle dratt sin kos til i dag, men det har den dessverre ikke gjort. I stedet har den steget noen hakk, og jeg våknet av at jeg frøs så jeg hakket tenner. Dette selv om jeg lå under en tykk og varm dyne + et teppe på toppen. Ikke noe festlig å våkne på den måten…. 

Hadde en avtale med Bestisen på formiddagen, hvor vi skulle dra en tur på Plantasjen for å kjøpe inn noen høstplanter. Det er på tide å pynte opp nede på gravlunden og i balkongkassen. Jeg sendte henne en melding om at jeg ikke orket det i dag, men det kommer en dag i morgen hvor jeg forhåpentlig føler meg i bedre form…..
ill woman in bed with headache
Licensed from: tomwang / yayimages.com

En ting jeg ikke kan droppe er timen min hos UNILAB i dag om et par timer, hvor jeg skal ta røntgen av knærne mine. Må sjekke hvordan ståa er med artrosen min. Med litt febernedsettende innabords kommer jeg meg nok igjennom timen tenker jeg.

#syk #feber #hvile #unilab #røntgen #knær #artrose #blogg

TV-serie: Trapped, Innestengt eller Ófærð

I går når jeg halvt satt og halvt lå i godstolen, og syntes litt synd på meg selv for at formen ikke var helt på topp. Ja da begynte å snooke litt rundt på Netflix for å finne noe å se på.

Jeg bestemte meg til slutt for den Islandske serien Trapped på engelsk, Innestengt på norsk og Ófærð på islandsk. Det er en krimserie i 10 episoder. Jeg ble hekta med en gang, og klarte å komme meg igjennom 5 episoder innen det var på tide å ta kvelden.

Dette er litt av handlingen (hentet fra Wikipedia): En internasjonal ferge ankommer den lokale havnen i Seyðisfjörður, en liten rolig og avsidesliggende by i Austurland på Island. Kort tid etter blir et lemlestet lik plukket opp i fjorden. Byens politiinspektør Andri (spilt av Ólafur Darri Ólafsson) igangsetter umiddelbart etterforskning av hendelsen, og under mistanke om at morderen kan befinne seg på fergen får ingen ombord gå i land. Situasjonen med internasjonale implikasjoner trappes opp da en kraftig snøstorm truer med å isolere hele byen fra omverdenen.

Serien er veldig spennende, og når man tror man har skjønt hvem morderen er tar handlingen en helt annen vei. Man skjønner at man har tatt feil igjen! Hvem som faktisk er morderen får vi ikke vite før i siste episode… For meg som stort sett bare ser engelskspråklige filmer og serier uten undertekst, var det litt uvant å måtte lese for å skjønne hva som ble sagt. Jeg vil ikke si at det ødela noe for spenningen.

Har du Netflix og vil ha litt spenning burde du sjekke ut denne serien, hvis du ikke alt har gjort det da.

#tvserie #spenning #krim #netflix #trapped #innesperret #Ófærð #island #islandsk #anbefaling #blogg

Tur til Losby og Mønevann

Som jeg fortalte i mitt forrige innlegg var jeg i begravelse på formiddagen i går, og etterpå følte jeg ikke for å være alene så jeg gjorde en avtale med Bestisen om å bli med henne og kusinen på en tur. Det ble bestemt at vi skulle kjøre inn til Losby Besøksgård, parkere bilen der, for så å gå til Mønevann.

Det var litt overskyet, og hele tiden så det ut som om det skulle begynne å regne. Noen regndråper kom det, men de var så få og spredte at de gjorde ikke mye av seg. Jeg hadde nok tatt litt lite med klær på meg, og ble litt kald under turen..

Første delen av turen gikk på nedsiden av Losby Gods, og langs golfbanen. Der fløy det både gamle og unge mellom hullene med golftrallene, eller hva det nå heter, på slep. Vi stoppet litt for å se på dem, både da vi startet turen og når vi gikk tilbake igjen.

Når vi kom forbi golfbanen, kom vi inn i en ordentlig gammelskog… Den hadde blitt overlatt til seg selv, og fått stå i fred. Jeg liker den gamle skogen, hvor trærne får lov til å dø en verdig død. Inne i en slik gammel skog er det mye liv, bare man lærer seg å se etter det :o))

Inne i skogen rett ved bekken, ligger det gamle Vasshjulet som heldigvis har blitt tatt vare på. Vi gikk først den gamle veien bort til hjulet, hvor noen gamle jernbanesviller dukket opp i skogbunnen. Jeg har ikke lest meg opp på dette, men det må jo ha vært en del aktivitet ved Vasshjulet eller mølla i gamle dager, ellers ville de ikke ha vært lagt ned sviller der. Kjenner at jeg må google litt om akkurat det, for å stille min nysgjerrighet. Bestisen fortalte at det var ikke så lenge siden at den gamle mølla kun var synlig fra gamleveien, men så hadde kommunen hogd ned noen trær sånn at det også ble synlig fra den andre veien. Synd at slike fine skatter blir gjemt bort…

Ved Mønevann er det badeplass hvor folk ferdes til om sommeren for å bade og sole seg. Det er satt fram flere krakker, og et par store griller hvor folk kan lage seg litt god mat. Vi satte oss ned å slappet av noen minutter, før vi gikk rundt å tok noen bilder.

Under en liten hvilepause på veg tilbake kom vi over disse fine stemorsblomstene, som fikk meg i sommermodus med en gang. Det var ikke akkurat sommertemperatur, men allikevel ;o))

Når vi kom tilbake til Losby Besøksgård, var det ikke fritt for at vi var litt slitne alle tre. Derfor stakk vi inn på kafeen og kjøpte litt å spise, og en deilig varm kopp kaffe. Jeg kjente godt at jeg hadde vært ute gått, for høyre hoft og kne var ikke helt i humør. Det gjorde ganske vondt når jeg tro ned, men etter å ha hvilt en stund gikk det ganske greit :o))

Sjekk ut disse to sjarmørene her da :o)) Da vi stoppet ved innhegningen kom de løpende bort, og det var vel neppe for at de var selskapssyke. De tenke vel at hvis de gjorde seg litt til, ville det komme noen godbiter. Vi hadde dessverre ikke noe å gi dem.

På andre siden av hønsegården var det to Alpakka, en hvit og en svart… Vi kunne se at de hadde fått klippet pelsen, raggen eller hva det nå heter, ganske nylig. Den svarte hadde fortsatt ganske lang pannelugg som skjulte de vakre øynene :o))

Det var deilig med en tur ute skogen selv om kroppen knirker og knaker litt… Å når det knaker, skal man ta seg en tur ut, for det blir ikke bedre av å sitte på baken med bena på en stol heller.

Når jeg kom hjem var jeg ganske sliten, og etter at jeg hadde spist middag forsvant jeg inn i la la land en stund…. Det hjalp litt men jeg var fortsatt slapp og sløv å det føltes som om jeg hadde feber i kroppen, noe jeg også hadde… Ble bare mer merkbart når jeg våknet til morran i dag. Derfor har jeg tatt livet helt med ro i dag :o))

#utpåtur #losby #losbygods #losbybesøksgård #mønevann #skog #vasshjulet #mølle #tur #kaffe #spise #feber #høst #september #blogg

Både trist og fint på samme gang

I forrige uke ble jeg fortalte at en nabo jeg har kjent i mange år hadde gått bort, etter en lang kamp mot kreften. Hun var en flott, hyggelig, morsom, interessant og helt herlig dame å snakke med. Det var en stund siden jeg har snakket med henne pga sykdommen. Det var utrolig trist å høre at hun ikke var mer.

På formiddagen i går var jeg i begravelsen hennes sammen med flere andre naboer, venner og familie. Den ble holdt i Søndre Skøyen Kapell. Det var selvfølgelig veldig trist, og tårene lurte i øyekroken hele tiden. Allikevel ble det en fin og verdig avslutning for en fantastisk flott dame.

Når jeg kom hjem igjen følte jeg meg helt tom innvendig, og ganske emosjonell… Derfor ringte jeg til Bestisen for å høre hvilke planer hun hadde for dagen. Hun hadde tenkt seg ut på tur sammen med kusinen, og da jeg ikke følte for å sitte hjemme alene spurte jeg om jeg kunne bli med dem. Det var ikke noe i veien for at jeg kunne det :o))

Turen kommer i et eget innlegg ;o))

#begravelse #trist #fint #verdig #søndreskøyenkapell #avslutning #emosjonell #onsdag #blogg

Endelig fikk jeg tak i en…..

Jeg har ganske lenge gått å sett etter en ny jeans jakke, men ikke en sånn kort en.. Med en bakende så stor som ei låvedør, er det ikke alltid like pent med en kort jakke. Den jeg har brukt den siste året har vært litt vel kort, så jeg føler alltid at jeg må ha en lang genser eller skjorte under…

I forrige uke kom jeg over en lang sort jeans jakke, som var akkurat så lang som jeg vill ha den. Den dekker fint låvedøra mi, så nå slipper å bruke lange gensere for å dekke den, hihi!!

Jeg har ikke noe heldekkende speil i heimen, så det jeg har i entreen får duge… Du får i det minste et lite innblikk i hvordan den ser ut. Hihi, du får jammen også se at jeg burde ha pusset speilet mitt 😆 Den er veldig behagelig på, noe som dels skyldes stoffet men også at det er en del strech i det 😊

#shopping #klær #antrekk #jeans #jeansjakke #jakke #behagelig #klær #mandag #blogg

Ikke verdt pengene

I forrige uke kom linsen jeg hadde bestilt hos Wish til mobilen… Jeg var veldig spent på hvordan den kom til å fungere, og om jeg kom til å få noen gode bilder. Det har ikke blitt til at jeg har fått tid til å teste linsen ut før i dag. Ettersom jeg så at det hadde blitt høst i skogen, også her tenkte jeg at nå var det på tide ;o))

Linsen ser ut akkurat som den som vi bruker på speilreflekskamera, bare litt mindre da :o)) Den sitter godt etter at man har skrudd den fast på klypen, og den sklir ikke noe nevneverdig etter at man har festet den på mobilen… Der slutter egentlig det positive…

Uansett hvordan jeg gjorde, så klarte jeg ikke å få klare og fine bilder. Det var det samme om jeg prøvde meg på nærbilder eller om det var avstandsbilder. Jeg prøvde med og uten zoom på mobilkamera, og justering på linsen uten at det ga noe særlig gode resultater. Ikke akkurat det beste kjøpet jeg har gjort, men så betalte jeg ikke veldig mye for det heller. Litt i overkant av en 100-lapp.

Har du vurdert å kjøpe en sånn linse, så er mitt råd… Ikke gjør det, for det er ikke verdt pengene.

#linse #mobillinse #wish #mobilkamera #mobilen #dårlig #nullverdi #høst #september #mandag #blogg

Cats i Oslo Spectrum i går

Jeg husker ikke når vi bestilte billettene til Cats, men det var så lenge siden at jeg hadde faktisk glemt at vi hadde dem. Dette er en forestilling som jeg har hatt lyst til å se i flere år, men det har ikke blitt av.

Vi dro så tidlig at vi var inne i Oslo Spectrum kl 19 en time før forestillingen begynte, og da hadde vi god tid til handle snaks, drikke og litt annet innen vi fant plassene våre. De fleste andre kom å satte seg en sånn 20 minutter innen forestillingen begynte. Gleden var stor da jeg oppdaget at jeg hadde god plass til mine lange ben, noe jeg ikke alltid får.


(bildet er hentet fra Google)

Hva syntes jeg om forestillingen? Jeg var helt med fra første tone og helt til siste strofe var sunget. Ikke bare var det fantastisk bra sang, men også flott dans. Det er ikke lett å synge og danse samtidig, men her var topp score altså. Kostymene er jo så bra at man noen ganger tenker at dette er katter, hihi!! Jeg hadde som sagt ikke sette forestillingen før, og hadde kanskje bare hørt et par av sangene så det ble en flott opplevelse.

Memory er jo en klassiker som også er så utrolig vakker, og etter forestillingen fikk jeg noen flere som ble lagret i favorittposen.

Jeg hadde ikke tenkt så veldig mye over hvor vi skulle sitte, inntil vi begynte å prate om det tidligere denne uken. Helt ærlig så ble jeg litt bekymret da jeg hørte vi skulle sitte på felt 210, som er oppe i bratta. Jeg har jo høydeskrekk, og da er det ikke så enkelt å sitte høyt oppe å se ned på alle laaaaaangt der nede… Det var litt ekkelt med en gang, men etter hvert glemte jeg det å høyden skremte meg ikke så mye :o))

Helt ærlig så kunne jeg gjerne gått å sett forestillingen om igjen i dag jeg, hvis jeg hadde kunnet :o))

Har du sett Cats, her hjemme eller i London?

#kultur #musikal #cats #musikk #dans #oslo #oslospectrum #høst #september #lørdag #søndag #blogg

Ny farge og klipp i dag

De to siste ukene har jeg gått og telt dagene til jeg skulle til frisørdamen. Jeg har følt meg som en utvasket skurefille, og vært veldig misfornøyd med håret mitt….

I dag var ventetiden over 😊

Det var også på tide med litt forandringer i hårfargen. Jeg har hatt den sammme, nesten hvite fargen siden før jul å jeg begynte å bli lei. Forrige gang jeg var hos frisørdamen, fant vi ut hvilken farger jeg skulle ha denne gangen.

Jeg har valgt å farge luggen min lilla, og en litt mørkere farge enn hva jeg har hatt på resten av håret. Jeg er veldig fornøyd resultatet 😊

Det er jo like spennende hver gang, for fargen blir jo aldri helt den samme som på fargekartet.

#hår #frisørdamen #klippe #farge #lilla #velvære #høst #september #lørdag #blogg