Koselig juletradisjon

I ettermiddag var Anne, naboen og jeg en tur i Den Norske Opera og Ballett for å se Nøtteknekkeren. Da vi bestilte billettene syntes vi det var en god ide å gå tidlig, så da ble det 16:30 forestillingen.

Naboen var inne hos meg i går kveld, og da ble vi enig om at vi skulle møtes der. Jeg spurte om vi skulle møtes for å gå sammen bort, men de ville gå selv med begrunnelsen at vi gikk mye raskere enn dem. Begge er litt oppe i årene, og er ikke like raske på foten som de var tidligere. I forveien hadde og jeg blitt enig om at hun skulle komme opp til meg på jobben, og så gikk vi i følge bort.


Selv om det var 4. gangen vi var å så forestillingen var det like koselig… Jeg syntes det er en fin stemning og stor ro å sitte der i et par timer å bare kutte ut alt maset rundt førjulstiden. Vi satt akkurat passe unna scenen sånn at vi så helt perfekt.

Anne fortalte at hun hadde lest at det var siste gangen de skulle oppføre forestillingen på denne måten… Blir spennende å se hvilke forandringer de kommer til å gjøre.

#dennorskeoperaogballett #opera #ballett #forestilling #kunst #juletradisjon #førjulsstemning

Fraværende….

Hele desember har løpt avgårde så fort at jeg nesten ikke har klart å holde følge… Jeg har hatt så mye å gjøre hver dag, at det jeg endelig kunne sette meg ned har jeg ikke hatt ork til å åpne PC’n engang. Helt ærlig så trodde jeg da jeg var i slutten av november at jeg hadde stålkontroll på alt som skulle gjøres, men ikke helt… For tiden har ikke helt strukket til, men når det er sagt så jeg vel ikke alene om det tenker jeg!!

I dag var jeg oppe tidlig å bli ferdig med de siste forberedelsene til julehelgen… Jeg kjøpte medisterdeig når jeg var i Sverige for en stund siden, og den har ligget å koset seg i fryseren til inntil et par dager siden.


Anne sendte meg en oppskrift på hvor mye krydderier ol jeg skulle bruke til medisterkakene, og med et egg mer enn det hun hadde skrevet ble de så saftige å fine. Jeg hadde ikke svartpepper, så jeg brukte hvitløkspepper i stedet å satte en skikkelig god smak på dem :o))


Skulle egentlig ha satt opp juletreet i går, men da var ikke formen helt på topp, så jeg satte det opp i dag å pyntet det. I år har jeg helt ny belysning på treet. Jeg kjøpte ny sist gang jeg var i Sverige, på Rusta. Det er lenker med led-lys, som er festet i en ring som henges over grenen helt på toppen. Jeg hadde først tenkt til å kjøpe en, men så fant jeg ut at det kanskje ville bli litt lite… Noe det også ville ha blitt.

Jeg er så glad i Kari Trestakk lysestakene mine, og de har fast plass foran juletreet hvert år. De kjøpte jeg av en tidligere kollega for en god del år siden.

Hvert år krysser jeg fingrene for at jeg ikke finner en katt eller to oppe i treet, I verste fall at det ligger på gulvet med knust julepynt. Hittil har det gått veldig fint, så jeg håper at jeg er like heldig denne gangen også. Kattene har så langt vært mer opptatt av å ligge under treet i stedet for oppe i det!!

#mat #jul #medisterkaker #steke #julemat #juletre #pynte #ledlys #julepynt #juledekorasjoner #lysestaker #karitrestakk