Rosinfingre…

I dag sov jeg til jeg våknet av megselv uten å bli vekket av noen alarm, og det var bare så innmari godt. Jeg kom til megselv 09:30 og ble liggende en stund å bare nyte at jeg egentlig ikke måtte stå opp. Vinja lå nede ved bena mine å glippet med øynene, og Ronja kom settende med det samme hun hørte at jeg var våken.

Etter å ha ordnet med kattedoen og gitt englebarna nytt vann og litt frokost, laget jeg meg en kopp kaffe å satte meg ut på balkongen for å slappe av littegrann. Det var ganske deilig temperatur der ute så tidlig på formiddagen.

Det var mens jeg satt der at jeg tok en god kikke på stuevinduene mine, og bestemte meg for at det var på høy tid å pusse dem…. Å, resten av dem!! Jeg hadde strengt tatt trengt å pusse de ute på balkongen også, men da må jeg ha noen her hos meg. De er så tunge og hvis jeg ikke dytter dem godt nok innover når de skyver inn i sporet som åpner dem, kan de falle ut. Det har de gjort ved et par anledninger, hvorav den ene gangen jeg var alene. Jeg klarte så vidt å få det på plass igjen…

Jeg fikk en Karcher vinduspusser for en stund siden, men jeg hadde selvsagt glemt lade den opp så da kunne jeg selvsagt ikke bruke den denne gangen!

Mens jeg var så godt i gang så dro jeg fram støvsugeren og skurebøtta å gjorde rent hele heimen… Med to katter i heimen som røyter så blir det ganske ruskete fort. Etter å ha støvsugd og tørket støv skulle jeg i gang med å vaske gulvet, og da hadde en av pusene kastet opp en megastor hårball. Godt jeg ikke hadde kommet så langt som å vaske gulvene.

Etter å ha hendene i vann det meste av dagen ser de nå ut som rosiner, og er skikkelig tørre i tillegg til at huden har begynt å flasse av. Jeg burde selvsagt ha brukt engangshansker, men glemte det helt. Nå ja, noen dager med hypping smøring med AgrOsan så ordner det nok seg.

Nå har jeg satt meg godt ned i godstolen med et glass Moijto ved siden av meg på bordet.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld, blogges :o))

#vinduspussing #karcher #vinduspusser #rengjøring #agrosan #rosin #fingre 

5 år i dag

For 5 år siden i dag, 30. mai 2009 ble Ronja, Vinja, Sprocket og Link født i Skånevik av Lillepuz…

Ronja og Vinja ble med meg til Oslo, og ble innepuser hos meg. Sprocket ble igjen hos min niese i Hordaland, og bodde hos henne en god stund til han en dag forsvant, mens Link flyttet til en bekjent av min niese. Så vidt jeg vet så bor han der fortsatt :o))

  

  

I dag har jeg vært en tur på Lambertseter, og da var jeg innom Dyrego å kjøpte en presang til pusejentene mine… Når de har bursdag må de jo få en gave av mammen sin, og i år ble det denne aktivitetsleken. De har undersøkt å lekt med den i hele kveld, og tilslutt sovnet Vinja sammenrullet på den mens Ronja lå å kikket borte på dørterskelen. Når søsteren hadde vilt seg en stund gikk hun, og da var Ronja der på et blunk. Det ser nesten ut som om hun ligger å speiler seg :o))

Gratulerer med dagen godjentene mine :o))

#bursdag #5år #ronja #vinja #sprocket #link #katt #aktivitetsleke #dyrego #lambertseter #skånevik #oslo #hordaland

Prøvde nye briller….

Var innom Brilleland i dag, og prøvde en masse briller… Syntes det var mange kjedelig farger, men etter å prøvd nesten alle de hadde i butikken fant jeg disse turkise. De er kanskje litt vel fargesterke, hva mener du??

#brilleland #farge #turkis #briller

Dagens bilde

#dagensbilde #skygge #tre #blader

I’m so hot…

For en knalldag det har vært i dag… Jeg har mer eller mindre vært ute i sola hele dagen, og prisen for det er at jeg har blitt ganske rød å fin på halsen å øverst på skulderen. Av den grunn føler jeg meg ganske varm, nesten som om jeg skulle ha feber. Jeg burde ha sørget for å ha solkrem i skapet sånn at jeg kunne smurt meg innen jeg dro ut.

Jeg avtalte med Anne i går at vi skulle møtes for å finne på noe sammen, og hun skulle komme hit til meg ved 11 tiden… Selvsagt var ikke jeg ferdig når hun kom, for jeg hadde jo klart å sose bort morningen og formiddagen. I tillegg til at jeg ringte Telenor for å fjerne FriFamilie fra kontantkortet jeg kjøpte i går. Det gikk ganske greit, og var fort gjort.

Anne og jeg ble enig om å dra en tur opp på Ekeberg for å gå litt rundt der, og samtidig få med oss noen av statuene som er plassert der oppe. Vi gjorde en aldri så liten stopp på Statoil stasjonen for å kjøpe med litt drikke og en is. Det var ledig på krakken utenfor stasjonen så vi slang oss ned der for å spise isen våres. Sola varmet ganske bra, men siden det blåste en del virket det ikke som om sola tok noe.

Oppe på Ekeberg var parkeringsplassen fullpakket, og med en gang så det ut til at vi ikke skulle få noen plass… Så fikk vi se en bil som kjørte opp på gresset å parkerte foran en liten treklynge, og da gjorde vi det samme. Vi ruslet forbi DKT gården og gikk mot Ekebergtrappen sammen med en haug med andre som var ut å gikk i dag.

Utsikten over Oslo er fantastisk oppe på Ekeberg, og med god zoom er det utrolig hva man får med seg… Jeg hadde bare med meg et helt vanlig digital kamera, som både zoomer bra og tar gode bilder men med et speilrefleks hadde det blitt enda bedre. 

Etter å ha ruslet litt rundt gikk vi å satte oss borte i trappene og slappet av i solen. Vi ble sittende å se på alle hundene som fikk lov til å løpe løse rundt på gresset, og leke med andre hunder. De storkoste seg i det fine været. Etter å sittet der en stund gikk vi tilbake mot bilen, og fant oss en bord å sette oss ved i skyggen hvor vi spiste den medbrakte nistepakken. Med en gang var det godt å komme litt i skyggen, men etter å ha sittet der en stund ble det faktisk litt kjølig.

Når vi dro fra Ekeberg kom det fortsatt ganske mange å kjørte rundt for å finne en parkeringsplass, og siden de aller fleste bilen hadde barn med skulle de nok til gården for å se på dyrene tenker jeg. Vi kjørt ned til byen for å dra ned på brygga for å ta noen bilder av sjøen, men det var ikke så lett å komme dit + at det var ganske fult med biler over alt. Derfor bestemte vi oss for å dra bort på Bygdøy en tur, og fikk oss en riktig rundtur ned i byen før vi kom oss ut på motorveien. Når vi kom ut på Bygdøy var det like fult der borte og absolutt ikke en eneste parkeringsplass å oppdrive.

Jeg trengte å kjøpe noen nye blomster til stuevinduet da de andre jeg hadde ikke ville mere, og siden jeg viste at Plantasjen var oppe dro vi rett opp til Skullerud. Der fikk jeg tak i 3 nye blomster, rosa ildtopp, og 4 Lavendel Anouk, to typer. Bilder kommer i morgen. Anne ble med hjem til meg, og siden ingen av oss hadde noe middag klar ringte jeg til Dolly Dimple og bestilte en pizza som kom ganske kjapt. Selv om det var ganske varmt ute på balkongen satt vi oss der ute med vifta på for å spise pizza. Etterhvert så var det ikke så ille å sitte der.

Nå har sola gått å lagt seg for i dag, og det blir nok ikke lenge til jeg gjør samme tenker jeg :o))

#statoil #solkrem #dkt #ekeberg #ekebergtrappen #sol #varmt #nistepakke #utsikt #oslo #hunder #leke #brygge #bygdøy #lavendel #ildtopp #anouk #dollydimple #pizza 

Langhelg i vente

Så utrolig godt det var å gå hjem fra jobben i dag, og vite at jeg hadde 4 hele dager fri foran meg ;o))

Dagen i dag har gått veldig fort, for det har vært mer enn nok å henge fingrene i. Jeg hadde noen saker jeg måtte bli ferdig med innen jeg kunne ta ferie, og jeg klarte det akkurat.

Siden det er ganske kjølig inne på jobben, og da lunchen kom bestemte jeg meg for å stikke en tur ut for å varme meg opp litt. Jeg var blitt så kald på fingrene og stiv i skuldrene at jeg trengte virkelig varme.

Ute var det skikkelig varmt og godt i solen… Det var nesten ikke en sky å se på himmelen.

I forbinnelse med at jeg er i ferd med å gå over til bedre internettforbindelse her hjemme, trenger jeg ikke lenger å ha noe fast mobilbonneman på nettbrettet mitt. Derfor var jeg nede på Oslo City og ordnet med et kontantkort, som jeg kan bruke hvis jeg er på steder hvor det er tilgang på tråløst nett.

Da jeg satte SIM kortet i nettbrettet fikk jeg en melding om at jeg var tilknyttet til FriFamilie, og koblet til et nummer og en persom jeg ikke kjenner. Må kontakte leverandøren i morgen og ordne opp i det.

I morgen har jeg avtalt med Anne at vi skal ta oss en tur ut i det fine været. Akkurat hvor vi skal dra har vi ikke avtalt, men det kan jo hende vi bare tar bilen og kjører litt rundt så får vi se hvor vi ender opp.

Er du som meg å har lakenskrekk får du ha en fortsatt god kveld, og dere andre god natt.

#langhelg #fri #kaldt #frossen #sol #varme #nettbrett #biltur

Ikke så greit…

Da jeg fløy rundt med vannkannen tidligere i kveld ble jeg var en telefon som ringte høyt, og en masse roping fra blokken ovenfor…. Nysgjerrig som jeg er måtte jeg jo bort i vindu for å undersøke. Der mer eller mindre hang mannen i 2. etg utover balkongrekket, og viftet med armene å ropte ned til den eldre mannen i 1. etg. Jeg kunne ikke se den eldre mannen fra mitt vindu, siden blokken min ligger lavere men jeg kunne skimte toppen av hodet hans.

Siden mannen er et par år over 90 så blir man jo litt bekymret for at det skulle ha skjedd ham noe…

Jeg forsto etter hvert at det ikke var noe i veien med mannen, men han satt med hodetelefoner for å høre radioen mens han satt ute på balkongen. Uten dem ville vi alle sammen ha hørt trekkspillmusikk så høyt som bare det. Han hører ikke så godt, og har hatt for vane å ha lyden på både radioen og tv’n veldig høyt…. Noe vi alle har hørt.

Mannen i 2. etg. gjorde alt han kunne for å få kontakt med ham… Ropte høyt, viftet med et håndkle og plystret høyt, men det ble ingen respons. Etterhvert sluttet telefonen å ringe, og da ble det også slutt på all ropingen…

Det er ikke greit når hørselen svikter, noe som ikke nødvendigvis kommer i godt voksen alder…!!


(kilde: google.no)

#gammel #hørsel #gammel #kontakt #balkong

Dagens bilde

#dagensbilde #sykkel #gammel #nett

Dagens bilde

#dagensbilde #sommer #maihaugen #norge #lillehammer #museum #skigard #idyll