Dagens bilde – utsikt


Bilde er av Holmenkollbakken og er tatt fra Oppsal, Øst i Oslo, som ligger på andre siden av byen.

#dagensbilde #utsikt #oslo #visitoslo #holmenkollbakken #oppsal #øst

Nye melaminboller…

Det er mange som ikke liker melaminprodukter, men jeg digger dem å har mange skåler i forskjellige størrelser. Det jeg ikke har hatt er boller, men på lørdagen var jeg innom Europris å da kom jeg over dette settet med 6 boller i forskjellige størrelser. 


#bollesett #melamin #boller #farger #pastell #rosa #gul #turkis #praktisk

Hjemmelagde vegetarburgere/pølser

Før helgen bestemte jeg meg for å lage mine gode vegetarburgere igjen… Jeg har ikke laget dem på veldig lenge, men nå tenkte jeg at det var på tide å gjøre det. De andre gangene jeg har laget dem har jeg ikke fulgt oppskriften helt til punkt og prikke, men det gjorde jeg denne gangen. 


Dette trenger du: 1 ss solsikkeolje, 1 løk, hakket, 50 gr finhakket sopp, 1 rød paprika, 400 gr Cannelinibønner (1 boks), 100 gr ferske brødsmuler, 100 gr revet cheddar ost, 1 ts tørkede urter (mix), salt og pepper, 1-2 eggeplummer (avhenger av str), hvelemel eller potetsmel.

1. Varm oljen i en panne. Ha i løken, paprikaen og soppen, som stekes over lav varme. Rør jevnlig i blandingen, som stekes i ca 5 minutter eller til den er blitt myk.

2. Mos cannelinibønnene med potetmoser. Ha i løk, paprika og soppblandingen sammen med urter, salt og pepper, brødsmuler, osten og eggene. Kjør blandingen i kjøkkenmaskinen og spe med mel/potetsmel. Når blandingen har blitt “seig” settes den til side til den har blitt kald og tyknet litt.

3. Blandingen kan formes til både pølser eller burgere. De stekes til de har fått en gylden overflate på begge sider.

Mine observasjoner:
Man kan bruke hvilken type bønner man ønsker, noe jeg har gjort. Det kan påvirke konsistensen på burgerne noe. Enkelte bønner er seigere, og holder blandingen bedre sammen enn andre. En annen ting å merke seg, er at man ikke skal være redd for å krydre. Det står at man bare skal bruke 1 ts med tørkede urter, men personlig så syntes jeg at det er litt lite. 

Dersom du bruker en foodprocessor til å hakke løk og paprika, så pass på at du ikke kjører den for hard. Du ender da opp en en puré. 

Jeg pleier å spise burgerne til kokte poteter, og for litt ekstra smak lager jeg en peppersaus som har jeg ved siden av.

Velger du å lage pølser, så syntes jeg de smaker veldig godt i pølsebrød…. Ketchup og sennep er ikke akkurat noe jeg syntes var godt på pølsene, men jeg har ikke funnet noen god erstatning. Hvis du prøver ut oppskriften og kommer på noe som passer, så gi meg gjerne en tilbakemelding :O))

#hjemmelaget #vegetar #burgere #pølser #vegetarburgere #vegetarpølser #solsikkeolje #løk #sopp #paprika #cannelinibønner #brødsmuler #cheddar #ost #urter #salt #pepper #eggeplummer #hvetemel #potetmel #poteter #peppersaus #mat #middag #sundt #godt

Felix the cat

Felix har vært hjemme alene fra i går til i dag, og jeg har hatt æren av å sørge for at pusegutten fikk mat og masse kos. Jeg dro rett opp etter jobben i går, og da var han veldig selskapssyk. Han laget så mange morsomme lyder da jeg kom inn døra, og så la han seg ned på gulvet å rullet seg fra og tilbake. Da jeg bøyde meg ned for å kose med han hadde jeg på meg pulsvantene, og jeg tror han så det som et tegn til at det fritt fram å sloss litt. Han satte klørne i hånden min, og eneste måten å komme seg løs på var å få av seg pulsvanten… Da gikk han løs på benet mitt, og alle klør var ute å ble godt plantet inn i benet mitt. Jeg gikk da mot stua og kjøkkenet med en katt hengende rundt ankelen min, hihihihihihi!!

Han slapp til slutt, og da ble det minst 15 minutter med kos på kjøkkenbordet. Til slutt var han ferdig med å bli kost med å hoppet ned fra bordet å gikk bort til matkoppen sin. Jeg satt meg ved kjøkkenbordet mens han spiste sånn at han skulle ha litt selskap. Da han var ferdig med å spise hoppet han igjen opp på bordet, hvor det ble litt ekstra kos til dessert. Etter det var han ikke så veldig interessert i meg mer, og jeg kunne sette nesen hjem igjen :o))


I dag var jeg ikke oppe hos Felix før kl 12:30 siden jeg måtte til frisørdamen først, for å klippe meg å fjerne en autostrada av en ettervekst i fargen sølv. Han kom mjauende i på en slags kurrende måte, og vi måtte igjennom samme ritualet som i går med rulling på gulvet å høy maling. Klok av skade tok jeg av meg pulsvantene før jeg bøyde med ned for å kose med ham, noe som gjorde at han ikke gikk til angrep. Han ville ha masse kos i dag også, og det var det ikke mangelvare på… Han fikk akkurat så mye han ville ha + litt til.

Nå har mamsen hans kommet hjem, og han er sikkert veldig fornøyd :o))

#felix #the #cat #hjemme #alene #passe #mate #kose #frisørdamen #autostrada #ettervekst #katt #pus

Nå begynner det å skje noe

Det begynner å bli en stund siden det ble bestemt at Oppsal Senter skulle oppgraderes, og samtidig skulle det bygges blokker på toppen av senteret. Når flere etater og utbyggere skal bestemme å ikke klarer å bli enig om hvor mange parkeringsplasser det skal være, hvor mange leiligheter, hvor høye blokkene skal være m.m., ja da tar det tid å komme i gang.

I siste OBOS-blad ble prosjektet nevnt, og til uken skal det være informasjonsmøte hvor man får vite litt mer… Noen tegninger på hvordan leiligheter blir, har jeg skjønt ikke er klare enda. De kommer senere.

Anne og jeg tenkte at vi skulle ta oss en tur bort for å være med på informasjonsmøte. Hun kunne nok tenke seg å flytte tilbake til gamle trakter, og jeg har jo også veldig lyst på en ny leilighet som slipper å pusses opp. Vi får se hva jeg bestemmer meg for når jeg endelig får se leilighetene.Når jeg ser på utformingen av blokkene så ligner det veldig på de som har blitt bygd på Lørenskog, der Anne bor. Det er vel den stilen som de går for nå om dagen. Det ser jo veldig fint ut på tegningen, og den store åpne arealet mellom blokkene.

Offentlig transport middel som t-bane går rett på andre siden av gaten, så man har ikke langt å gå hvis man skal på jobb eller avsted et annet sted.

#oppsal #senter #nybolig #leiligheter #obos #informasjon #møte #informasjonsmøte #transportmiddel #t_bane #offentlig

Endelig varmere vær…..

Balkonglivet har definitivt startet for mitt vedkommende, og jeg nyyyyter det virkelig. På tredje dagen i rad kan jeg sitte ut på balkongen å kost meg i det varme gode været. Jeg håper bare at det fortsetter videre, for jeg er så lei av å gå med tjukke vinterjakker. Den stive kroppen min har så innmari godt av sol og varme :o))


Så fort jeg gikk ut å satt meg var kattene rett i hælene på meg, og der ble de så lenge jeg var der ute…. Når jeg gikk inn for å spise, ja da diltet de etter meg begge to. De stortrives ute på balkongen, og idag var det ekstra stas for et bevinget insekt hadde kommet seg inn igjennom det åpne vinduet. Det var full jakt og mjauing på høyt plan en stund.

Det holdt på å gå riktig galt på jobben i dag…. Jeg satt sammen med den ene vikaren våres da en person kom for å skifte lyspærer i taket. For å komme til måtte han ta ned et panel i taket, men det han ikke var klar over var at det var tungt. Det henger fast på den ene siden, men i det man løsner det raser det ned med stor fart hvis man ikke holder det godt igjen. Med andre ord, han holdt det ikke vast. Panelet raste ned å dundret inn i ryggen på stolen min…. Til alt hell hadde jeg akkurat flyttet meg nærmere bordet, ellers hadde jeg fått det rett på meg. I armen eller i verste fall hodet… Heldigvis gikk det bra denne gangen, og den unge herren med lyspærene ble illrød i ansiktet å følte seg nok ganske beklemt….

I lunchen stakk jeg innom apoteket for å sjekke om legen min hadde ordnet med resepten min, men der lå det ingenting… Jeg har aldri fornyet resepter på nettet, så jeg vet ikke hvor lang tid det vanligvis tar før det er klart. Bestemte meg nå for å la saken bero et par dager å sjekke igjen, og har den ikke dukket opp da, må jeg ringe legekontoret å ta en prat med dem.

Nå blir det litt tv resten av kvelden, og om noen minutter begynner “Hele Storbritania baker” på TV6… Det er et program jeg bare må få med meg hver uke, for det er alltid morsomt å se andre streve for å lage noe å kanskje ikke helt få det til. Siden det ofte går galt når jeg er på kjøkkenet føler jeg med stakkarne :o)) I tillegg nyter jeg å se Paul Hollywood, hihihi!!

#balkong #sol #varme #vår #sommerlig #balkonglivet #katter #jakt #mjauing #insekt #yrkesskade #nestenulykke #lunch #resept #apotek #legen #bake #storbritania #paulhollywood

Ting forandres…

Etter som årene går og man blir eldre så forandres ting i kroppen… For oss damer så forsvinner jo mensen på et eller annet tidspunkt, og mange får store problemer med hetetokter. Jeg er har kommet i den alderen, og mensen har definitivt tørket inn, noe jeg definitivt ikke er lei meg for. For så mye problemer som jeg har hatt med den, smerter og kraftige blødninger, opp igjennom årene er det ikke noe tap å miste den. Noen overgangsalder og hetetokter har jeg derimot ikke vært plaget med, så langt i allefall….

Samtidig som mensen forsvant så dalte Kalsium nivået mitt i kroppen ganske mye, og jeg fikk beskjed om å spise kalsiumtabletter med D vitamin hver dag for å kompensere.  I begynnelsen kjøpte jeg dem reseptfritt på apoteket, men de var ikke sterke nok å kalsiumnivået i kroppen økte ikke noe særlig. Nå går jeg på en annen sort som jeg får på resept, og det ser ut til å hjelpe betraktelig.


I dag hentet jeg ut den siste boksen i den gjeldende resepten, og for en gang skyld logget jeg meg inn på nettet for å fornye resepten. Har aldri gjort det å den måten før, men jeg følte at det var på tide å komme meg inn i 2015 jeg også. Dessuten så syntes jeg ikke at jeg kan ta meg fri for å gå til legen akkurat nå.

Det ble litt fram og tilbake med bestillingen, så jeg håper virkelig at alt ordna seg til slutt. Jeg får stikke innom apoteket i morgen å sjekke om det ligger en ny resept i systemet deres. 

#overgangsalder #forandringer #hetetokter #mensen #smerter #blødninger #kalsium #resept #apotek #dvitamin #lege

Ny tursekk

Når vi var på Metro-senteret i går stakk vi innom Stormberg-butikken, og der forelsket jeg meg totalt i en rosa tursekk. Jeg klarte ikke å la være, og endte opp med å kjøpe den, og den var ikke dyr heller. Kostet bare 199,-. De hadde fått inn sekkene bare dagen i forveien, og den kom også i selvlysende grønn for dem som måtte like den fargen.

Den er akkurat stor nok til at jeg får plass til en vannflaske, litt mat og speilrefleksen. Jeg hadde tenkt å innvie den i dag på turen med Anne, men det ble ikke noe av for mitt vedkommende. Leste nettopp på bloggen til Anne at hun hadde gått inn til Mariholtet, og fått et godt knippe med bilder på turen, se her :o)) Jeg har ikke vært på Mariholtet på mange år, så det hadde vært koselig med en tur inn igjen snart.#tursekk #tur #sekk #rosa #grønn #stormberg #mariholtet #blogg #metro

Foto: Samsung Galaxy s5

Damene på “Hagemesse”

Da var jeg tilbake igjen etter noen dagers opphold…. Jeg har vært så sent hjemme og vært så sliten at jeg rett å slett ikke har orket å slå på PC’n på kvelden. Ikke det at det har vært så mye spennende å fortelle om heller….

I går var Anne, Ann-Karin og jeg opp på Hagemessa på Lillestrøm. Når vi kom dit rundt ved 11 tiden var det fult av besøkende der allerede, men det var ikke noe vanskelig å finne parkeringsplass. Vi hadde bestilt billetter på nettet i forveien, for å slippe å stå i kø ved inngangen. Nå var ikke vi der når de åpnet, så det var ingen kø i det hele tatt.

Nedenfor følger noen av de bildene jeg tok i løpet av dagen :o))

Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto der for å forsøke å fange vannstrålen som ble skutt ut og sprutet vann over en hellelagt gangvei. Det var omtrent umulig å fange vannstrålen både i det den ble sendt ut samtidig som en lystrålet fulgte vannet, og når den landet i oppsatsen ute i vannet. Bildene ble absolutt ikke så bra som jeg hadde håpet….Vi hadde nettopp stoppet å vært med i konkurranse for å finne navnet på de forskjellige humlesortene som finnes, og vunnet en plakat, når vi oppdaget en portabel bikube. Jeg ble helt fasinert av de små skapningene. De jobbet og strevde på harde livet… 


Jeg var ikke helt forberet på at de skulle selge goodiser der, og Anne og jeg kjøpte med oss 2 vaniljeboller, 1 punchebolle og 1 annen sjokoladebolle som vi skulle ha til senere på kvelden når Anne kom til meg.
Jeg mente at jeg hadde lest et eller annet sted at Finn Schjøll skulle være på messa, og jeg gikk rundt for å se om jeg kunne finne ham. Fant ham ikke så jeg vet ikke om han ikke var der i det hele tatt eller at jeg bare ikke fant han.

Etter å ha trasket rundt der i noen timer trengte vi å sette oss ned for å spise, men det var ganske fult over alt. Vi bestemte oss for å dra til Metrosenteret på Lørenskog for å spise hos Burger King. Det var godt å sitte ned en stund å slappe av å få pratet litt sammen, for det blir jo ikke så mye av det når man går rundt.

Jeg kjørte Anne og Ann-Karin hjem til Anne for å hente bilen. Ann-Karin skulle kjøpe seg et nytt kamera, og Anne skulle bli med henne. Selv dro jeg videre ned til Alfaset Gravlund for å tenne lys for pappan min, som ville ha fylt 91 år i går. Jeg hadde kjøpt to nye lykter som jeg tok med meg å tente. På veg hjem dro jeg innom Ultra på Bryn hvor jeg kjøpte litt salat og pommes til middagen.

Anne kom til meg ut på ettermiddagen, og siden det var relativt fint vær satte vi oss ut på balkongen en liten stund før vi begynte på middagen. På menyen sto det Pulled Turkey med pommes og salat. Enkelt å tilberede og sabla godt :o)) Jeg har kjøpt kalkunen ferdig marinert i Sverige, og da går det veldig raskt å lage middagen. Anne hadde igjen en diger pose med godisser fra påsken, og hun tok med posen ned til meg. Nå begrenset vi oss til å tømme opp litt i en ikke alt for stor skål, resten tok hun med hjem til neste lørdagssamling :o))

Vi snakket litt om å gå ut på tur i dag, men formen min var ikke på topp da jeg våknet så jeg sendte henne en melding å sa fra at det ikke ble noe for mitt vedkommende.

#hagemesse #lillestrøm #blomster #hage #maxistol #bier #humler #konkurranse #godis #mat #burgerking #metro #lørenskog #foto #kamera #canon #ixus #alfaset #gravlund #pappa #fødselsdag #ultra #bryn #pulled #turkey #pommes #salat #vaniljebolle #sjokoladebolle #punchebolle #sverige 

Alle bildene er tatt med mitt Canon IXUS 265 HS kamera.

Dagens bilde – rush hour

#dagensbilde #rushtrafikk #rush_hour #kø #oslo