Hvor ble dagen av?

Jeg må jo bare spørre, for jeg skjønner det ikke… Dagen kom og så er den snart over uten at jeg har fått gjort noen av de tingene jeg hadde planlagt å gjøre, men hey jeg har jo ferie så jeg kan gjøre dem i morgen :o)) Det begynte bra med at jeg sto opp tidlig i dag, og mens jeg spiste frokost planla det jeg skulle gjøre i dag… Så ble det ikke noe mere med det!!

Orkideene mine står bak gardinene på soverommet, og jeg hadde ikke lagt merke til at det hadde kommet knopper på den før de var i ferd med å springe ut… To av blomstene har nå allerede sprunget ut, og ikke lenge kommer det tre til. Rart å tenke på at når jeg fikk denne orkideen for ca 4 – 5 år siden så var blomstene mørke røde, og nå er de hvite. Flotte er de nå uansett :o))

Utenfor står rosene mine i full blomst… Denne her trodde jeg først ikke kom til å klare seg, for lenge var det ikke antydning til et eneste skudd på den. Så vokste plantene på hver side til å den var helt gjemt, og jeg glemte den helt. Så plutselig kom den, og se nå så fin den er :o))

På dagen hørte jeg at det begynte å romle oppe i himmelen, og plutselig kom et skikkelig smell så jeg skvatt himmelhøyt i stolen.. Like etterpå blåste det opp så busker og trær lå langflate, og så kom det en skikkelig regnskur. Det bøtta ned skikkelig en god stund så det ble skikkelig vått ute, men like fort som uværet kom forsvant det igjen å sola kom fram igjen å varmet godt :o))

I morgen er det slutt på latmannslivet, og da må jeg få unnagjort noen av de tingene jeg hadde planlagt for denne dagen… En av de tingene er å komme meg i Telekjosken for å levere inn s3 mobilen min for å få åpnet den igjen. Dessuten har det blitt litt tomt i kjøleskapet de siste dagene, og det trenger virkelig å fylles opp igjen!!

Nå sitter en liten pus å ser lengselfult på meg, og lurer på om jeg ikke snart kan rydde plass i fanget til henne, blogges :o))

Rampejenter..??

Når man har katter eller også små barn i huset så hender det at det skjer små ulykker i blandt, og jeg regner med at det er en eller begge to som i natt eller morgentimene har vært på ferde. For når jeg kom inn på kontoret mitt så det ikke ut der inne. Skrivebordet og gulvet var fult av jord…..

Denne planten lå i en haug med jord på skrivebordet, men jeg tenkte ikke på å ta bilde av den da for den var i ferd med å ramle ned på gulvet så jeg måtte redde den. Vinja spratt nemlig opp på skrivebordet for å være med å beskue skadene og da dyttet hun til den så den begynte å skli. Ronja gikk rundt med halen i været nede på gulvet og småpratet så fornøyd med seg selv…

Når jeg begynte å feie opp jorden fikk jeg selvsagt god hjelp av Vinja, for det syntes hun jo at hun måtte, hehehe….

Jeg vet jo ikke 100% om det er de som har revet ned planten, men sannsynligheten er ganske stor. Den er tung og kan ha ramlet av segselv, men jeg tror egentlig ikke det. Pusene er nemlig helt som besatte om kveldene, for da har det kommet inn noen små bevingede småtasser som de vil fange. Ingen av dem skyr noen midler, og bryr seg ikke om hva som står i deres vei… Det viktigste for dem er å fange innsektet, og stort sett så lykkes de, men da på bekostning av det som tilfeldigvis står i veien. Det er ikke mange dagene siden Ronja rev kaffeplanten min ned da hun jaktet på en stankelbein i vinduet. Jeg kan jo trøste meg med at det er jo ikke lenge hvert år de har denne gleden, så jeg må bare feie jord med et smil, hehehe!!

Uansett hva disse hårballene finner på av rampestreker så går det ikke ann å være sint på dem lenge, om i det hele tatt… Er jo så glad i dem :o))

Utslett til besvær

Den siste måneden har jeg slitt med røde og hissige utslett på øyelokkene og på halsen…. De har kommet for så å bli svakere og nesten blitt borte for så å komme tilbake igjen. I dag var de kommet tilbake igjen etter å ha vært ganske fine noen dager, og de var ikke noe pene i det hele tatt. Så lenge jeg er hjemme så har jeg ikke noe makeup på dem, men skal jeg ut blant folk føler jeg at jeg må dekke de til litt så de ikke er så i øyenfallende.

Da jeg var på apoteket tidligere i dag så viste jeg dem utslettene og de mente at jeg skulle prøve hydrokortison… Når jeg tenker etter så mener jeg å ha brukt det på disse utslettene før når jeg har fått dem. Jeg mener bestemt at det er varmeutslett, for jeg har ikke spist noe som jeg ikke har spist før de kom. Ikke er det kattene for jeg hadde de samme utslettene før jeg fikk dem. Jeg fikk beskjed om å være forsiktig når jeg smurte på over øyelokkene, og det skal jeg være…

Utslettet er mye hissigere enn det er ut på bildet, men man ser jo hvor hoven og skrukken huden er. Det gjør at hele huden over øyelokket føles stiv som lær og det er ikke noe behagelig når jeg blunker. På tide å smøre litt igjen og da blir det litt mykere en liten stund i allefall..

Bakedag hos Casa Fres og Knurr

Planen min i går var å stå opp tidlig i dag for å sette bolledeigen, men jeg glemte helt å slå på alarmen… Jeg sov ikke så veldig lenge så det var ikke så veldig farlig akkurat, man har jo ferie og da kan man gjøre ting i det tempo man vil og når det passer! Ute var det en sval og deilig dag med regn, så før jeg satte i gang med å jobbe laget jeg meg frokost som jeg spiste ute på balkongen. Jeg satt å så på vikarvaktmesteren der han holdt på å trimme de nederste grenene av et par furutrær :o))

Mens bolledeigen sto å este opp og nesten ut av bollen gikk jeg ut igjen på balkongen med kaffekoppen min og slappet av… Det var skikkelig futt i deigen så jeg var nødt til å gå inn en gang å stikke den ned, for så å la den ese opp igjen. Jeg har stort sett alltid vært heldig med bollene mine, men deigen har helt klart blitt mye lettere å arbeide med på bordet etter at jeg begynte å bruke kjøkkenmaskinen min. Den blir glatt og fin å jeg trenger ikke noe serlig mer mel når den skal bakes ut.

Jeg pleier ofte å bruke begge hendene når jeg triller bollene, men siden den venstre ikke er klar til det enda måtte høyre gjøre hele jobben alene. Akkurat det kjenner jeg veldig godt nå… Den verker og er sår, men jeg regner med at det går over til i morgen igjen.

Her er da resultatet av dagens arbeide… Det ble 47 boller til sammen, men på bildet er en prøvesmakt og 4 fant veien over til naboen. De har vært på ferie i 14 dager og kom hjem tidligere i dag, og da ville jeg overraske dem med noe godt til kaffen i kveld. Når jeg ringte på for å levere bollene var ikke smilet langt unna når de så hva jeg hadde med meg :o)) Om litt er det Allsång på Skansen på SVT, og da blir det kaffe og nybakat på meg, nam nam….

Ferien er i gang…

Det har vært en deilig sløv start på ferien i dag… Hadde ingen planer for dagen og etter å ha ordnet med morgenstellet til pusetassene og desinfisert toalettet deres laget jeg meg frokost. To skiver brød med norske jordbær på ble deretter tatt med ut på balkongen, hvor det var en deilig og sval luft. Familien måke hadde allerede skreket fra seg før jeg gikk ut å satt meg så det var relativt stille og rolig der ute. Mange i blokka er på ferie så det var ikke serlig mye liv å høre der heller.

Anne ringte meg etter en stund og lurte på om hun kunne stikke innom en tur etter at hun hadde vært på Alnasenteret…. Det er jo alltid kozelig med besøk så hun var hjertelig velkommen. Mens jeg ventet på at hun skulle komme ringte jeg til tanten min i Atrå for å slå av en prat. Jeg har tenkt meg en tur opp for å besøke henne og ville høre om det passet. Hun hadde ingen planer så det var bare å komme. Vi hadde begge mye på hjertet så vi skravla og skravla og tiden den gikk. Plutselig ringte det på døra, og da var det allerede Anne som kom… Hehehe, jeg syntes ikke vi hadde skravla så lenge, tante og jeg, men det hadde vi tydeligvis :o))

Jeg dro fram s3 tlf min igjen for å sjekke om den fortsatt ikke fungerte, men nå kunne jeg i allefall bruke telenor SIM kortet på den. Tele2 kortet var fortsatt ubrukelig, så jeg ringte på nytt til telenor for å få bekreftet om det stemte at telefonen ikke var bundet til abbonnementet mitt. Den hyggelige damen jeg snakket med denne gangen kunne bekrefte at den var det, men jeg kunne bare taste inn operatørlås koden for å låse den opp. Det gikk jo selvsagt ikke, og enden på visen er at jeg skal innom en av Telekjoskene å levere mobilen så sender de den inn for meg. Så skal en reperatør se på den og forsøke å låse den opp.

I fjor en gang dumpet det ned en bankkort i postkassen min fra DnB, og jeg mitt fehode kunne ikke fatte hvorfor jeg skulle ha det… Jeg hadde jo selvsagt ikke registrert at Postbanken, som jeg hadde en konto hos, nå var DnB og at det gamle kortet ikke lenger var gyldig. Kortet ble bare lagt tilside så lenge, og etterhvert glemt… Så her om dagen fant jeg det, når jeg lette etter noe annet jeg ikke fant, og bestemte meg for at jeg skulle begynne å spare penger på kontoen igjen… Pin kode og kodebrikke hadde jeg jo ikke lenger så i dag fikk jeg ut fingeren å ringte til DnB å snakket med en trivelig kar hos Kundeservice og fikk ordnet det….

Det ble ikke noe bollebaking på meg i dag, som jeg egentlig hadde tenkt til…. Hvis jeg ikke finner på noe bedre i morgen så kanskje det blir bollebaking på meg i da :o))

Intolleranse

Når jeg sto opp i dag fikk jeg så innmari lyst på bløtkokt egg til frokost så jeg kokte meg et par stk. Jeg er alergisk mot egg, men reagerer ikke alltid like krafig på dem. I dag derimot skulle jeg ikke være like heldig vettu, og reksjonen kom like etter at siste biten var fordøyd. Nesen og øynene begynte å renne noe voldsomt og så fikk jeg noe vanvittig vondt i magen… Heldigvis så forble det med smertene denne gangen, og glad var jeg for å slippe å løpe maraton inn og ut av toalettet. Det har nemlig hendt noen ganger.

Smertene ga seg heldigvis etter en times tid omtrent samtidig som nesen og øynene slutet å renne… De siste gangene jeg har spist bløtkokt egg har det foregått uten den store dramatikken, så jeg trodde ikke at jeg skulle få noen problemer denne gangen heller. Det er det samme med melk og ost også… Jeg elsker vanlig gulost og kan jo sitte med ostehøvelen å høvle opp skive etter skive å spise mens nesen renner. Det skjer ikke at jeg gjør det så ofte nå lenger, men av og til klarer jeg bare ikke å stoppe meg selv. Da må jeg også ta konsekvensene av mine handlinger, snufs!!

Før du sier noe så kan jeg jo si det selv, jeg er en megaidiot å burde la være!!

Roen og harmonien tilbake

For første gang på veldig lenge føler jeg at jeg endelig har ro og harmoni i kroppen…. Det er så lenge siden sist at jeg kan nesten ikke huske sist gang jeg følte meg sånn, og det er en sånn god følelse :o)) Med det kommer også leselysten tilbake, og det har jeg virkelig tenkt til å benytte meg av! Dagene består ofte av mye stress og jag å da er syntes jeg det er vanskelig å lande når jeg kommer hjem. Jeg syntes ikke at det var et problem før, men etter som årene har gått har det blitt vanskeligere og vanskeligere…..

I dag har det vært så deilig å sitte ute så jeg gikk ut å satt meg rett etter frokost, og jeg ble der i flere timer innen jeg klarte å løsrive meg for å lage meg litt middag. Siden det ikke var så varmt i dag kom matlysten tilbake igjen også :o))

Om onsdagen begynte jeg på bok 2 i serien om Kiaras Saga av Margit Sandemo, men det ble ikke så mye lesing før i dag…. Når jeg først satte meg ned på morningen i dag ble jeg så hekta at jeg klarte bare ikke å legge boken fra meg, og jeg nermest stormet igjennom side etter side. Bøkene til Margit Sandemo er veldig lettleste og det er mye handling i hvert kapittel. Denne serien er bare på 3 bøker, men jeg har ikke kjøpt den siste boken så det må jeg se å få gjort en av de nermeste dagene. Den kom ut i slutten av mai så jeg håper jeg finner den hos Narvesen :o))

Neste bok ligger allerede klar på bordet, og jeg måtte tilbake til Debbie Macomber som jeg har blitt så begeistret for. Menneskeskildringene hennes er så gode, og man blir så glad i personene hun skriver om. Det føles nesten litt trist når man er ferdig med en bok, for da treffer man ikke personene mer. Høres kanskje rar ut, men de blir nesten som venner :o))

Stengte sola ute

Jeg satt ute på balkongen å kosa meg en god stund inntil sola kom tilbake… En stund lekte den gjemsel bak skyene, og det var ikke så ille å sitte der ute for det blåste en del. Lufta utenfor var ikke så ille den :o))

Til slutt ble det for varmt for meg og jeg måtte gå inn å sette meg. Feberen herjet rundt i kroppen og det var ikke det smarteste å sitte i sola akkurat da. Jeg endte til slutt opp med å skalke alle skott og dro ned persiennene for å holde sola ute mens den stekte som mest.

Nå begynner det å ordne seg igjen så det går snart ann for en sånn varm sjel som meg å sette seg ut igjen :o)) Pusene trakk etterhvert inn de også, og her er de enda.. De blir dorske i varmen de også, ikke bare matmora!

Det er dårlig med matlyst i dag, og middagen min besto av 3 knekkebrød med smør på… Blir nok litt bedre når Ibuxen begynner å virke om litt, og da tror jeg rett å slett jeg bare slenger sammen en omelett eller kanskje litt eggerøre. Like enkelt begge deler :o))

Feberhete kinder…

Jeg hadde håpet at feberen ville synke litt til i dag, men den er veldig trassig å holder seg i overkant av + 39C…. Kroppen veksler mellom hetetokter og frostrier noe som ikke er så behagelig når det er sommer å varmt i luften. Nå skal jeg vel ikke klage i dag for luften og varmen er ikke så ille akkurat nå. Det er endel skyer på himmelen sånn at sola får liksom ikke helt tak, noe som er bra for meg!!

Tidligere i dag for Tor med hammeren over himmelen å lagde en del bråk, men han fant fort ut at det var ikke noe sted å være her i Oslo så han forsvant. Jeg sto i dusjen akkurat da han holdt på som verst, men hadde ingen vanskeligheter med å høre hva han drev med. Jeg var litt spent på hvordan pusene ville reagere, for i fjor ble de skikkelig skremt at tordenværet. Ingen grunn til bekymring for de sove seg igjennom alt sammen… Ronja lå på krakken i gangen og hun bare rørte på øret innimellom, ellers lå hun helt avslappet :o))

Planen var at jeg skulle stå opp tidlig å sette meg ut på balkongen med kaffekoppen å nyte den litt kjøligere luften, men jeg våknet ikke før klokka 10:15… Temperaturen var ikke så ille da heller så jeg slang meg ut med kaffekoppen å hørte på den siste halvtimen av Reiseradioen og Quizen til Finn Bjelke. Jeg hadde satt alarmen på 9 i dag, men det hjalp ikke mye når telefonen hadde gått tom for batteri i løpet av natten. Tenkte ikke på det heller og oppdaget ikke at den var gått i svart før utpå dagen å fikk satt den på lading.

På mandagen begynner jeg på min 4 uker lange sommerferie og jeg gleder meg virkelig til det. Ingen spesielle planer er lagt i forveien, og det akkurat sånn jeg liker det. Da er det rom for både utflukter og hviledager med en god bok, for jeg MÅ ha noen dager hvor jeg ikke gjør en skitt. Ferien skal være sånn etter min mening :o)) De siste to årenes sommerferier har vært sterkt preget av tragiske hendelser, som ingen skulle behøve å måtte gjennomgå… Derfor håper jeg inderlig at de siste dagene i juli og august måned kommer og går uten at noen må oppleve noe lignende…

Utenfor har vinden begynte å ta seg opp igjen, og kanskje vi får noen flere dråper regn…. Det er fortsatt veldig tørt og skogbrannfaren stor så det hadde ikke skadet med et ordentlig regnskyll nå…

Warm on the inside and outside

Det gode sommerværet fortsetter i dag også, men jeg er ikke i stand til å nyte det… Feberen ligger i overkant av + 39C og da er det ikke så behagelig at temperaturen ute er på + 25C og inne i stua på + 29C. Jeg føler at jeg er på kokepunktet og at dersom noen hadde knekt et egg på panna mi ville det blitt stekt, hehehe!!

Hadde time hos legen min kl 13:35 i dag, men han var jo forsinket som vanlig… Jeg skulle egentlig ha hatt time kl 14, men han ringte meg i forrige uke og spurte om jeg kunne komme tidligere. Det var jo helt greit for meg. Jeg ble 100% sykemeldt  for i dag og i morgen pga forkjølelsen og videre 50% t.o.m. 27.08. (tirsdag etter ferien min) Den dagen ville han at jeg skulle komme tilbake sånn at han fikk sett på skulderen min igjen. Jeg håper virkelig at jeg kan begynne å jobbe igjen da, for det er ikke spesielt festlig å gå så mye hjemme.

Etter at jeg hadde vært hos legen dro jeg en kjapp tur innom Rema for å handle inn noe småtteri jeg trengte…. Da slipper jeg å stresse meg opp tidlig for å dra ut i morgen. Det er ikke ofte det er så lite med folk der borte, og det var rent behagelig å kunne rusle i butikken uten å bli trampet ned av hordene :o))

Forrige kvelden leste jeg ut boken Butikken i Blossom Street, og i går var jeg klar for en ny bok. Valget falt på bok no 2 i miniserien Kiaras Saga av Margit Sandemo, og jeg var litt bekymret at jeg ikke skulle huske hva jeg hadde lest om i bok no 1. Det hadde jeg jo, men det var et lite resymé i begynnelsen så jeg kom fort inn i handlingen igjen. Var veldig slapp og sliten i går, og jeg skjønner jo nå hvorfor, så jeg orket ikke å lese så veldig mye. Boka er lettlest så jeg kommer nok ganske raskt igjennom den tenker jeg :o))

Jeg burde egentlig lage meg litt middag for jeg har ikke spist så veldig mye i dag, men jeg har ingen matlyst…. Kan jo lage meg noe litt senere i kveld, hvis matlysten kommer tilbake. Det eneste jeg orker er kaldt vann og vannflasken har blitt fylt opp noen ganger i dag.

Pusene mine ligger å sløver et eller annet sted nå mens varmen står på som verst, men når kvelden kommer og gradene synker kvikner de til akkurat som matmora gjør :o))