Jeg har flyttet…

Nå borer, durer og hamrer det som bare den oppe i leilligheten så der er det ikke mulig å være for tilfellet. Derfor har kattene og jeg flyttet ned i kjelleren for dagen. Det er mindre stressende for kattene. Her er det mye skrot for dem å undersøke, og de er fult opptatt med det akkurat nå. Jeg trodde at jeg hadde klart å dekke til alle hull og gjemmesteder, men katter er katter så de har klart å finne noen allikevel de.Anne skal komme å holde meg med selskap etter at hun er ferdig på jobb om et par timer, og det skal bli koselig å ha noen å prate med foruten kattene. Nå så ille er det ikke, for jeg har jo nett og så står DAB-radioen å underholder meg med Reiseradioen en stund til. Jeg har tatt med meg niste og noe å drikke så jeg klarer meg mens de holder på der oppe. Kattene har reisekattedoen, vann og mat så de lider heller ingen nød. Det eneste er at det er litt kjølig her, men akkurat det er helt greit for jeg føler at jeg koker innvendig pga av stress med å pakke ned leiligheten.

I går trodde jeg definitivt jeg skulle tørne…. Om jeg var sliten på søndag, så var jeg definitivt enda mer sliten i går kveld. Fra jeg kom hjem fra jobben og til ganske sent i går kveld holdt jeg på med å rulle ut papp på gulvet å lime den fast. Rullene var så tunge at jeg klarte nesten ikke å løfte dem, men på et eller annet vis klarte jeg det. Før jeg la meg plastet jeg ned alt jeg ikke skulle bruke, og resten tok jeg i dag morges.

Jeg hadde ikke klart å få ned persiennene og gardinbrettet i kjelleren, og i går ettermiddag kom en veldig hyggelig kar som hjalp meg med det. Det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men når man ikke vet hvordan blir alt vanskelig. Nå kan jeg, så jeg skal nok klare å fikse persiennene alene neste gang de må komme ned :o))

Ha en fortsatt fin tirsdag folkens, blogges :o))

#flytte #vinduer #plast #papp #tape #sliten #jobbe #katter #ronja #vinja #arbeid #reiseradioen 

Sliiiiten….!!

Jeg kan ikke huske sist jeg var så vanvittig sliten som jeg er nå i kveld, jesp!! I hele dag har jeg holdt på med å skru ned gardinbrett og kirstenger og tatt ned gardiner. Opp og ned av gardintrappen. Gardinbrettet i stua fikk jeg ikke ned, for det hadde et helt annet oppheng enn det som var på smårommene. Det samme var det med persiennene mine. Jeg forsøkte å ta de ned, men skjønte ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Det var ikke mangel på forsøk, kan jeg forsikre… Da stuegardinen kom ned oppdaget jeg også at bryteren som kjører markisen opp og ned sitter for nære karmen så den må også gjøres noe med…


Når vinduene var klargjorte gikk jeg løs på møblene og fikk flyttet dem unna, og det var ingen lett oppgave akkurat. Jeg sleit virkelig med de tunge bokhyllene og sofagruppen. Jeg hadde i forveien tenkt ut hvordan jeg skulle plassere sofaene, men det funket ikke helt. Det ble for trangt og gutta ville ikke ha kommet til, så derfor måtte jeg gå mer drastisk til verk for å gjøre mer plass.

I morgen skal jeg plukke ned bilder av veggene, legge papp på gulvene og plaste resten… Huff, jeg kjenner meg helt motløs og oppgitt med tanken på hvor kaotisk de neste dagene kommer til å bli. Jeg har sagt det før, men jeg rett å slett hater når jeg ikke har kontroll over situasjonen å det har jeg definitivt ikke nå….

Det som er igjen av denne kvelden skal jeg tilbringe i sofaen med bena på krakken, mens jeg ser på tv. Jeg kommer antagelig til å sovne her jeg sitter, for jeg er så vanvittig sliten i kroppen å det verker i hver eneste muskel og sene.

#rydde #sjaue #flytte #persienner #gardinbrett #sliten #utslitt #bokhyller #sofa #oppgitt #sove

Ny sveis og lunch med venner

Endelig kom finværet tilbake igjen her i Oslo, og det var med en skikkelig sommerfølelse jeg dro opp persiennen på soverommet til morran i dag. Sola hadde varmet opp gradestokken så den viste + 33C, men det var jo selvsagt ikke så varmt ute. På skyggesiden var gradene rundt + 15C når klokka var rundt 9.

Jeg hadde time hos frisørdamen kl 11 til klipp og farge… Egentlig så hadde jeg time for 14 dager siden, men da hadde jeg avtalt med Anne at vi skulle gå i byen så jeg fikk flyttet timen til denne lørdagen i stedet. Det var virkelig på tide nå, for det var blitt så langt og flisete at det ikke var noe pent lenger.


Håret mitt har blitt ganske tynt og pistrete de siste årene, så jeg er nødt til å holde det kort. Allikevel ikke for kort som det det ble forrige gangen, for da har jeg ingen råd med å ordne det selv. Når jeg var ferdig var det blitt akkurat sånn som jeg ville ha det…. Mitt eget lett grånende hår var blitt dekket av en en fin lys farge :o))

Jeg var en snartur hjemom før jeg dro en tur ned på Brynsenteret for å kjøpe noen ruller med plast til å legge på gulvet når vinduene skiftes. Vi får plast men den er så tynn at den er ikke noe å legge på gulvet for den sklir å går i stykker. Mens jeg var der fikk jeg melding fra Terje som lurte på om vi skulle finne på noe. Jeg forsøkte å ringe ham, men fikk ikke kontakt. Luringen hadde satt telefonen på lydløs, og ikkehørt når jeg ringte. Han ringte meg tilbake, og vi ble enig om å treffes for å dra et sted for å spise lunch.


Etter noen missforståelser om hvor vi skulle møtes, hentet jeg ham og M ved Mekonomen i Christian Kroghs gate. Jeg hadde ikke tenkt noe særlig på hvor vi skulle dra, men Terje hadde et forslag om å dra til Karlsborg Spiseriforretning ved Ekebergrestauranten. Jeg hadde ikke vært der før, og viste ikke helt hvordan jeg skulle kjøre dit. Etter litt rot så kom vi dit, men det skulle vise seg å ikke være så lett å få parkert bilen. Jeg endte til slutt opp med å kjøre inn i mellom noen trær midt i bakken.

Været var så nydelig så vi bestemte oss for å sitte ute å spise, og valget falt på balkongen. Derfra kunne vi se ned mot Oslo og utover fjorden.


M og jeg valgte en kyllingrett med poteter, spinat og tomater, mens Terje valgte en laksesalat. Det fulgte med en salat til vår rett, men den kom så sent at vi mer eller mindre hadde spist opp maten. Da var jeg mett og orket ikke å spise salaten. 


Til dessert valgte vi alle tre en epleterte med karamell og is sammen med en kopp kaffe… Den smakte så godt at vi alle satt der å sa mmmmm for hver munnfull vi tok :o))


Sola lekte litt gjemsel med oss, men når den var framme så stekte den ganske bra. Jeg har blitt en ordentlig frysepinne de siste årene, så jeg syntes egentlig at det bare var deilig å bli varmet opp litt. Planen i dag var egentlig ikke å sitte ute noe særlig i allefall, og derfor hadde jeg ikke smurt på noen solfaktor i dag. Så jeg var litt bekymret for at jeg skulle bli solbrent, men så lenge var ikke solen fremme at det skjedde.Det var en flott utsikt fra balkongen våres, og jeg passet på å ta noen bilder utover fjorden. Jeg bestemte meg ganske raskt for at jeg ville komme tilbake til Karlsborg Spiseriforretning senere i sommer, men da skal jeg ikke bruke bilen for det er så vanvittig vanskelig å parkere der. Mye bedre å ta banen/bussen ned til Oslo, for så å ta blåtrikken oppover mot Ekeberg. Ikke tar det særlig lang tid heller.

Jeg kjørte Terje og M tilbake til Carl Berner på veg hjem… Hjemmet ventet to veldig selskapssyke puser, som helt klart ga uttrykk for at de syntes at mamsen deres hadde vært borte litt vel lenge. En snartur ned på Brynsenteret som mest sannsynlig hadde vart i en time, endte opp med en hærlig dag med gode venner som vart i mange timer. Etter å gitt dem våtfor og kost masse med dem begge var fornøyde igjen :o))

Nå sitter jeg å sløver foran tv’n med Mojito i glasset mitt :o)) Her blir jeg nok sittende en god stund til å bare nyte lørdagsnatten som snart går over til søndag :o))

#frisør #klippe #hårfarge #ultra #bryn #senter #lunch #venner #karlsborg #spiseriforretning #kylling #spinat #tomater #epleterte #karamell #is #kaffe #sol #sommer #varme #lørdag #fritid #oslo #fjorden #utsikt #parkering #ekeberg #tbane #buss #trikk

Celebert besøk

Arbeidsgiveren min SpareBank 1 er ny hovedsponsor for Norges Skiforbund Langrenn, og i den anledning hadde vi celebert besøk av de to flotte skijentene Martine Ek Hagen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Det var veldig stas syntes jeg :o))


Før vi fikk møte skijentene fortalte direktøren våres at hun hadde vært invitert ut på Utøya av AOF. Jeg vet ikke hvordan de andre i salen følte det, men for meg var det en sterk opplevelse å høre om hennes dag på øya. På et tidspunkt klarte ikke jeg å holde tårene borte. Selv om jeg ikke kjente noen som var på øya den fatale dagen, så blir jeg veldig trist og lei meg når jeg tenker på den dagen.

Det skjer jo nye ting der også med bygging av Hegnhuset og minnestedet som de ønsker skal vare ferdig til 22.07.2015.

#sparebank1 #hovedsponsor #skilandslaget #martine #ek #hagen #astrid #uhrenholdt #jacobsen #utøya #aof #tårer #sterke #følelser #hegnhuset #minnested

Dagens bilde – artig effekt

Under en pause på formiddagen i dag sto jeg å kikket ut av vinduet, og oppdaget denne artige effekten i gaten. Det var vinduene i gamlebygget som ga gjenskinn ut i gaten nedenfor. Mobilen er jo aldri langt unna, så jeg passet på å ta et bilde ;o))


#dagensbilde #effekter #artig #fotografere #bilder

Stakkars små…

I går tenkte jeg at det var på tide å vanne verandakassene mine, men så gikk tiden så fort at før jeg viste ordet av det hadde det blitt mørkt. Når jeg kom hjem fra jobb i dag, så jeg med en gang at jeg ikke skulle ha ventet med å vanne. Det var så tørt i kassene så det støvet, så jeg fylte opp vannkannen to ganger å pøste på vann…


Dette er statusen på beplantningen rett etter vanningen, og da er de et sørgelig skue… Heldigvis så ser det ut som de har kommet seg nå etter at skumringen kom. Jeg kunne ha sparket meg selv i baken, hadde jeg klart det for å ha glemt dem. Disse gule er ikke så lett å få tak i nå i juni måned, og skal plantene erstattes måtte det ha blitt hvite. Fine de også, men jeg er ekstra glad i disse gule jeg da :o))


På veg hjem dro jeg bort på Oppsal for å kaste alle lysglassene og annet glass som eg hadde funnet fram… Det var en dame som glodde fælt da hun så at jeg kastet alle lysglassene. Hun mente kanskje jeg burde ha gitt dem bort…. 

Det har vært et nydelig vær i dag også, og jeg hadde tenkt å ta meg en aldri så liten spasertur rundt i byen i lunchpausen. Dessverre så løp tiden fra meg når jeg fordypet meg i arbeidet, og i stedet ble det matpakke foran PC’n hvor jeg kikket på noen aviser. Nå i ettermiddag har jeg sittet ute på balkongen å sløvet sammen med kattene, for er jeg der ute så er de der :o))

Knegg, kattene løper rundt seg selv å jakter på et bevinget innsekt som har forvillet seg inn. Vinja fanget det for litt siden, men så skulle hun leke med det å da fløy fangen avgårde. Hun satte etter, men har ikke klart å få tak i det igjen. Det er morsomt å se dem holde på, og så får de litt trim noe Ronja sårt trenger.

På tide å ta kvelden, ha en riktig god natt…. Blogges!

#blomster #vanning #visne #liv #leve #glass #lysglass #varmt #sol #sommer #nyte #katter #ronja #vinja #jakt #insekt

Jeg rydder og rydder

I går flyttet jeg rundt i kjøkkeskapene mine, og fikk satt ting litt mer hensiktsmessig… Det jeg bruker til stadighet i de nederste hyllene, og det som kanskje blir brukt en til to ganger i året lengst opp. Jeg brukte det meste av dagen på å få orden på alt sammen, men så ble det veldig bra også. 

Anne ringte meg på ettermiddagen og spurte om jeg ville være dem henne og Ann-Karin i Skulpturparken på Ekeberg i dag. Jeg var veldig fristet til å være med, men så fant jeg ut at det var best å bli ferdig med ryddingen. Det er bare litt over en uke til de kommer for å skifte vinduene mine, og da må jeg ha plass i skapene mine til de tingene som ikke kan stå framme mens de holder på.

Ryddingen i skapene mine var planlagt selv om ikke vinduene skulle byttes ut, men kjenner jeg meg selv så ville det nok ikke stått øverst på prioriteringslista akkurat nå.


Når jeg var ferdig med å rydde hadde jeg fått to store sorte søppelsekker + noen små poser. Jeg fortsatte den gode trenden og kastet eller la i gi bort haugen det jeg ikke har brukt på en stund. Det var veldig effektivt.

De siste årene har jeg handlet mye hos Black Design, nå Casa Design, og har endt opp med lysglass i alle regnbuens farger. Flesteparten av dem har jeg ikke brukt på lenge, så de går til glasskonteineren. Det ble 3 store Ultra handlenett til slutt. Jeg kunne selvsagt ha gitt dem til Fretex, men jeg gidder ikke å kjøre dem dit… Da jeg var ute å kastet søppel, tok jeg med meg alt sammen å plasserte i bilen. Tenkte først å kjøre bort å kaste dem med en gang, men ombestemte meg… Gjør det i morgen på veg hjem! Dessuten var en del av dem blitt misfarget, da de ikke tåler å tørkes av med en fuktig klut. Nå bruker jeg stort sett lysglass med klart glass.

Tidlig på formiddagen i dag var det så fint vær at jeg tok med meg kaffekoppen ut på balkongen, og satt der en stund mens jeg bladde igjennom gårsdagens avis. De siste årene har det blitt mer og mer trafikk nede i gaten, og det kan til tider være ganske støyende når man sitter ute. I dag derimot var det helt stille og rolig og nesten ikke en bil å se….. Det var rene luksusen :o))

Nå har jeg akkurat lakkert neglene mine med en av de nye Essie lakkene jeg kjøpte på fredagen. En varm lyseblå farge! Så fort jeg har lakkert neglene kommer Ronja for å få kos. Ikke så greit å stryke og rufse pelsen hennes med fuktige negler, men det bryr hun seg ikke det sport om. Hun står på to ben å mjamrer seg å stanger til meg, og selvsagt får hun viljen sin. Det gjelder å være forsiktig så jeg ikke ødelegger lakken min…..

Nå blir det en kopp kaffe og en muffins eller to :o))

#rydde #kaste #søppel #fretex #glass #lysglass #konteiner #essie #neglelakk #lakk #negler #kaffe #muffins #balkong #trafikk #biler #skulpturparken #ekeberg

I do i do i do…

I dag ble de gift, Carl Philip og Sofia… Det var et flott bryllup preget av både gammel tradisjon og en litt moderne tvist. Som den store royalisten jeg er måtte jeg se på, og jeg satt klar med boksen av papirlommetørklærne ved siden av. Trengte jeg dem, å ja da…. Jeg blir jo så rørt av sånt, og øynene flommet over under hele vielsen.

Det er et flott par å se på <3 og jeg ønsker dem alt godt her i livet!
#prinsbröllop #bröllop #bryllup #prinsebryllup #glede #kjærlighet #kärlek #lørdag

Alltid hjelp å få

Nå i ettermiddag satt jeg meg ned med fargeboken og fargeblyantene mine for å koble av litt… Jeg var litt trøtt, men det glemte jeg ganske fort når jeg begynte å fargelegge. Utrolig hvor avslappende det er for kropp og sjel å drive med dette :o))

Det tok ikke lang tid innen Vinja spratt opp på bordet, for hun måtte jo undersøke hva mamsen hennes holdt på med, og da hun så at det var fargelegging jeg holdt på med ville hun hjelpe til. Først skulle hun ha fargeblyanten for seg selv, så syntes hun at det var en fin effekt på bilde å gni poten fram og tilbake over bilde… Bedre det enn hva Ronja gjør, for hun skal sleike på fargene hun!!


#fargelegge #farger #fargebok #ronja #vinja #katt #hjelp #avslappende #rolig