Frissan og sjukebesøk…..

Jeg så ikke så nøye på gradestokken da jeg spratt ut av senga til morran i dag, og derfor trodde jeg at det ikke var så kaldt ute…. Slang bare på meg den tynne skinnjakka da jeg sprang av gårde ved 10 tiden, for å dra til frisørdamen og herre min som jeg frøys etter bare noen skritt. Hadde jeg ikke hatt så innmari dårlig tid, ville jeg ha snudd å gått inn for å hente en tjukkere jakke…., brrrrrrr!!!


En usminket meg, og bustete hår etter at vinden snurra rundt oppi der noen ganger i dag, hehehe… Jeg ba Tina om å legge inn flere striper for å få det lysere enn jeg har pleid å ha det. Det ble veldig lyst, og jeg er kjempefornøyd med fargen. På bilde ser fargen litt livløs ut, men den er egentlig ganske gyllen og frisk. For bare et par år siden så hadde jeg køl svart hår, og kunne aldrig tenke meg å gå for lyst… Så en dag fikk jeg se en eldre dame, mye eldre enn meg, som farget håret veldig mørkt å det så helt idiotisk ut… Jeg bestemte meg da for at det var på tide å gå tilbake tilbake til mine røtter, og der er jeg nå :o))

Mens jeg enda satt med hode fult av hårfarge, ringte Anne og lurte på om jeg ville komme en tur i dag. Hun var litt skravlesjuk, og syntes det hadde vært kozelig med et besøk. Jeg hadde allerede bestemt meg før hun ringte, at jeg skulle sjekke med henne om jeg kunne komme en tur… Hadde kjøpt en god bedring presang til henne, en lilla termokopp fra Bodum som hun ønsket seg. Formen hennes var veldig bra, og hun hadde vært med Sven Erik i butikken i dag å hadde klart det uten noen problemer.


Med det samme jeg kom inn av døra kom Felix løpende… Han gikk opp på bakbena, og tak i armen min med forpotene… Vi har nemlig en greie, og det er at han vi nusser og gnir nese…. Enda det er ganske lenge siden jeg har vært hos dem, hadde han ikke glemt det… Var ikke noe annet å gjøre det enn la han få det som han ville :o))

Før jeg dro hjem ble jeg med Anne ut for å gå spasertur nr 2… Jeg pakket godt på meg, med tjukke pulsvanter og skjerf men jeg frøys like forbaskat alikevel. Hehehe, det var godt å røre på seg uansett :o))


I dette huset i Ragnhildsvei 6 på Lørenskog bodde jeg i mine 6 første år… Den gamle leilighet vår er den i 1 etasje til høyre. Den gangen var balkongen mindre, og huset gult. Huset ligger rett nedenfor der Anne nå bor i Rolvsrud Park :o))


Da vi bodde her var det kun to garasjen, den man ser døra på… Nå har de oxo bygget to til som ligger inne i gårn, sånn at alle fire leilighetene har hver sin. Det er jo noe de burde ha gjort allerede når huset ble bygget :o))


Her er pasienten ute å spaserer med Metro i bakgrunnen… Til å ha vært igjennom et inngrep i magen, så er hun uforskammet sprek som orker såpass mye som hun gjør. Det er nok ikke alle som gjør det tenker jeg…
 
På veg hjem dro jeg innom Expert nede på Alna for å se på ny flatskjerm til soverommet, og en bærbar Internettradio… Jeg ikke ha så stort tv og det byr på litt problemer, for det er ikke så mange små å velge fra i de merkene jeg kunne tenke meg. Skal dra tilbake på mandag for å se litt mer nøye :o)). Det ble dog en Pinell Explorer, hvit Internett og DAB radio m/fjernkontroll… Kjøpte med oppladbare batterier, så nå står den på lading sånn at jeg kan høre på litt musikk når jeg går å legger meg :o))

Nå skal damen synke ned i godstolen for å se på Smookie and the Bandit på TV 3.

Ha en fortreffelig lørdagskveld videre :o))

Bildedryss fra Oslo i dag…

Brrrrr….., vi sitter inne å fryser på jobben i dag. De har skrudd ned temperaturen betraktelig, og for oss frysepinner er ikke det så populært. Derfor tenkte jeg at måtte se å komme meg ut en tur, og gå en runde rundt kvartalet i rask gange. På den måten regnet jeg med å få litt varme i kroppen…., klarte det ikke helt :o))

Spaserturen gikk tilslutt litt lenger enn rundt kvartalen… Jeg gikk opp torgata til Ankerbrua og Akerselva, og bort til Oslo Legevakt å nedover Storgata tilbake til jobben.

På veg inn igjen stakk jeg innom kantina og kjøpte meg en salat med ørret og egg og krutonger, hmmmm Den var god, men jeg kjenner at jeg ikke orker å spise opp alt sammen… Magen blir dessverre mett før øynene :o))

Påskegave fra jobben

Vi fikk påskegave fra jobben i går… Det ble kjeramikk høne på egg til hver med sjokolade oppi. De varierte litt i farge….. Syntes de var søte jeg. Jeg skal ha den her på jobben til onsdag i neste uke da jeg tar ferie, men da blir den med hjem :o))

Jeg skal jo egentlig ikke spise sjokolade, så klue her er å bare ta en eller to per dag til kaffekoppen min… Når det blir tomt, må jeg bare passe på å ikke fylle det opp igjen, men jeg har på følelsen at jeg går på en smell i påsken :o/

Brrrrrrrrrrrrrrrr….

Det er rart hvor fort man venner seg til varmegradene…. I dag var det såvidt over + 1C da jeg sto opp, og + 4C da jeg gikk på jobben. Jeg frøys så jeg hakket tenner da jeg gikk opp fra garasjen til jobben, hehehe!! Det var med andre ord godt å komme inn i varmen :o))

Biltrafikken om morningen har avtatt litt etter litt utover i uka, så det kan se ut som om folk har begynt å ta påskeferie allerede. Ingenting er jo bedre, for jeg hater å sitte i kø… Neste uke blir det sikkert enda mindre, og siden jeg skal jobbe så betyr det at jeg kommer rask til og fra jobb.

Må begynne å planlegge litt til påsken… Faren min kommer på skjærtorsdag, og jeg må sette opp en liste over hva jeg må kjøpe inn av mat… Han liker god gammeldags husmannskost, og det er jeg ikke så veldig god på men det årner seg nok det oxo, hehehe!! Jeg er spent på hvordan pusene kommer til å ta i mot en vilt fremmed, som skal være der mer enn noen timer. Vinja er jo så skeptisk av seg, og godtar ikke hvem som helst… Kan bli noen interressante dager dette her :o))

Min beste venninne Anne ble slankeoperert i går, og alt gikk veldig fint. Hun var litt trøtt, groggy og skjelven etter narkosen, men nå det ga seg følte hun seg fin. Var oppe å rusla i korridorene, og hadde ikke noe smerter… Det var to eller tre andre som oxo ble operert i går, og det hadde gått fint med dem oxo. Hvis alt er Ok i dag oxo skal hun hjem i løpet av dagen. Virkelig glad på hennes vegne, og det skal bli spennende å se forandringen som vil skje utover nå :o))

Til tross for at det var surt og kaldt til morran i dag så skinner solen fra en skyfri himmel, og det tegner til å bli en veldig fin dag i dag oxo.

Ha en flotters torsdag :o))

Nok en fin dag her i Oslo….

Tirsdag, den andre dagen i uke har kommet godt i gang, og det ser ut til å bli en fin dag med mye sol ute. Ilfg værmeldingen skulle det bli opptil + 19C ute, noe som høres helt hærlig ut :o))

Etter fysio besøket i går føles armen og kroppen min helt mørbanket ut… Jeg begynte med en stund i massasjestolen, som virkelig tok i et godt tak. Det merker jeg godt i dag. Armen min var jo elendig da jeg kom dit, og det ble slettes ikke noe bedre etter at jeg var ferdig. Nå er jeg gått et par hakk tilbake, og armen og hånden er skikkelig doven igjen.. Det er til å bli gal av!!

Når jeg var ferdig med behandlingen ville han at jeg skulle dra i noen vekter, men det sa jeg klart i fra at jeg ikke orket. Nå må armen og skulderen få vile i noen dager, før jeg belaster den for mye. Jeg vil være litt forsiktig med den nå, for jeg orker ikke tanken på at den skal bli enda verre enn den er nå…

Tenker det blir en aldrig så liten tur ut i lunchen i dag, kjenner at kroppen har godt av å være litt i bevegelse… Kjenner at jeg stivner når jeg sitter for lenge stille å jobber, hehehe… Må gjøre noen små tøy og bøy innen jeg reiser meg, eller er bena så stive at det er vondt å røre på seg… Er som ei gammal trerot i dag, hehe!!

Sånn da har jeg sytet fra meg, på tide å jobbe litt igjen :o))

Trøtt i tryne….

Det at vi mistet en time i natt, og all dans og sang i går kveld satte sine spor i kroppen min… Den ville ikke være med på noen ting på morningen, og jeg måtte tvinge meg til å gjøre noe i det hele tatt. Ikke før sola kom å varmet meg opp gikk det bedre..

Anne var en rask tur innom med gjestesenga jeg skulle få på formiddagen…. Hun hadde to, og trengte ikke det så hun sa at jeg kunne få den ene av dem. Det passet jo bra siden faren min kommer å skal være hos meg i påsken, og jeg har ingen extra seng han kan ligge i ellers. Jeg måtte sette den i fellesrommet så lenge, for begge bodene min er stappfulle akkurat nå…, men når jeg får ryddet, kastet og gitt bort blir det plass.


Vinja har sin favorittplass i en av stolene ute på balkongen, og løs pels har festet seg godt i putene at jeg sliter med å få dem opp. Jeg har tom brukt pinsetten for å dra dem ut, hehehe… Damen kozer seg i allefall… 


Ronja pleier vanligvis ikke å like å ligge i solen, men i dag overrasket hun meg med å ligge rett ut i solsteken en evighet. Hun lå rett ut å sov så godt at hun ikke engang rørte på ører og øyne når jeg reiste meg opp for å gå forbi henne. Begge pusene har vært ute på balkongen hele dagen sammen med meg…. Vi har skikkelig sløva oss alle tre :o))


Påskeliljene mine i potta på bordet begynner virkelig å springe ut… Jeg kan se antydning til gult i mange av toppene, så når påsken kommer om et par uker lyser det helt gult på bordet. De jeg har i glass på gulvet har ikke kommet så langt enda, men de kommer nok til påske de oxo tenker jeg.


Rosene mine hadde kommet med store skudd, så det var på tide å ta med seg kutteren og klippe de ned… Jeg skulle egentlig ha tatt dem for en stund siden, men men… Nå er det gjort, og nye skudd kan komme. De har blitt veldig kraftig, og jeg er redd de kommer til å bli ganske høye i år oxo. Jeg håper hvert år at de skal bli fyldigere, men det skjer aldrig…..


Når jeg holdt på med rosene mine hadde jeg en tilskuer… Vinja satt å titta på meg, og fulgte med på at jeg gjorde alt riktig, hehehe!! Ronja satt et hakk ned, men var egentlig ikke så veldig interressert i hva jeg dreiv med. Etter en stund så forsvant hun… Det var nok noe helt annet som fanget damens interresse tenker jeg :o))

Temperaturen ute var så deilig at man skulle nesten ha trodd at vi var enda nærmere sommeren. Jeg hadde planer om å pusse vinduene mine nå i helga, men det støver så fælt nede fra gata at det ville ikke være noen hensikt. De ville bare blitt like ille igjen med en gang….., får nok vente litt til før jeg setter i gang!!

På tide med kvelds shaken min.., hehehe Det er ikke noen gymnastisk shake, men en nutrilett en sånn at jeg får i meg alle måltidene jeg skal ha i løpet av dagen…

Ha en fortsatt fin søndagskveld :o))

Spoooky……

I kveld har jeg vært i Oslo Konserthus å sett Killer Queen :o)) Da sangeren entret scenen var det helt spooky, for fra der vi satt oppe på balkongen var det som å se Freddie Mercury. Alle faktene, måten han gikk på og tom fasongen. Jeg fikk nesten gåsehud av å se han. Hvis jeg hadde trodd at jeg skulle sitte godt tilbakelent på plassen min å digge musikken, tok jeg helt feil… Ingen fikk lov til å sitte, vi måtte opp å røre på oss under låtene…. Det var ikke vanskelig, for jeg klarer jo ikke å sitte stille når jeg hører den uansett.

Jeg er helt sår i halsen etter at jeg sang høyt med i alle sangene, klarte ikke å la være, hehehe!! På de fleste konsertene jeg går på er det alltid noen som sitter helt stille å synge eller klappe eller trampe tanken, men i dag fantes det ingen.. Alle var helt med, så det var skikkelig liv i salen :o))


Når alle de lovordene er sagt, så er det ingen som kan måle seg med the real thing… Freddie er og forblir størst av alle.

Nå skal jeg synke godt ned i godstolen å se på Murder She Wrote… Det er godt å se litt lett krim før jeg skal krabbe til sengs for natten, for det er akkurat det det er :o))

Utekoz på balkongen…

Middagen er spist og folk og katter har plantet seg ut på balkongen. Det er sommertemp her ute, og pusene ligger rett ut i varmen.

Vinja er så trøtt etter å løpt en treningsrunde i heimen.

Ronja startet dagen med å kaste opp i stua og inne på soverommet mitt. Det så ut som om hun har vært på plantene mine igjen. Merkelig at hun ikke lærer…

Jeg var en tur ute tidligere i dag, for å kaste en haug med glass til gjenvinning. I tillegg måtte jeg ha mer hairspray, for ellers blir det ikke morsomt å vaske håret neste gang. Det ser helt flatt ut med en gang, og det går jo ikke ann.

Fikk et brev i posten i dag fra en ungdomskjæreste av mamma. Han la til og med bilde av segselv fra den gang. Problemet er bare at ham glemte å. undertegne brevet, så jeg aner jo ikke hvem gutten er. Syntes jeg at jeg har sett ham før, så nå er det bare å dukke ned i skrivet med det rare i. Der er det mange gamle bilder, og kanskje jeg finner han der.

Ha en fortsatt fin lørdag :o))

 

Lunchpause i solen…

Siden været var så strålende i Oslo i dag, måtte jeg bare ut i lunchpausen… Sola stekte, og folk yret ut å satte seg på krakker for å nyte det fine vårværet. Det var en del vikinger som gikk rundt i kortermede gensere, men sååååå varmt var det ikke. 


I Storgata vis a vis Operapassasjen har de revet et gammelt bygg den siste uka.. Jeg mener en kollega sa at det ar Thon som skulle bygge et nytt shoppingsenter på plassen, om det stemmer er jeg ikke helt sikker på. Syntes det er trist når de gamle bygningene blir borte. Noen ganger misstenker jeg at de som eier dem, lar dem forfalle med vilje så de kan rive dem å bygge nytt….


Youngstorget er ikke hva det en gang var…. Før om årene var det et yrende liv med boder som bognet med frukt og grønnsaker. Det var så fult med folk at det kunne være vanskelig å manuvrere seg igjennom… Det var bønder som kom inn til Oslo for å selge sine varer, savner det!! Nå er det bare noen få boder med juggel og utenlandske klær…. 


Som man kan se er det ikke så mye liv på Youngstorget lenger… Ganske glissent mellom bodene!!


Christiania Glassmagasin så sitt lys i 1739, men i langt mindre skala selvfølgelig. Først i 1862 flyttet de til sine nåværende lokaler..

Rett forut kan man se Oslo S og Byporten Shoppingsenter.

På venstre sideligger Oslo City og rett forut Byporten Shoppingsenter…

I bakgrunnen ligger møteplassen under klokka utenfor gamle Østbanestasjonen, og til venstre ligger nedgangen til Jernbanetorget T-banestasjon med gml. Hotel Viking på toppen.

Lunchpausen er mer eller mindre over, og jeg må tilbake på jobb igjen. Det var ikke spesielt festlig å tenke på at jeg måtte gå inn, når det var så fint vær ute. Trøsten var at jeg skulle gå igjen kl 14:15 for å nå fysioterapeuten :o))

Se den blå himmelen da, er det ikke fantastisk :o)) Rundt et par svinger så er jeg hjemme hos meg selv igjen :o))

Var foresten innom G Sport i dag å så på ny sykkel, en kraftig sak med brede dekk.. Det var ikke av den typen som koster skjorta og buksa, men den nette sum av 3.500,- Ikke noe kjøp i dag, men tror nok at det vil bli det om ikke så lenge. Jeg har ikke skaffet noe sykkelstativ enda, så jeg kan ikke handle når jeg har med bilen… Da skal jeg være sporty og prøve på å komme meg hjem på to hjul, noe som blir litt av en trimtur… Det er nemlig bare oppoverbakker fra Oslo Sentrum og til her jeg bor…

På tide å synke godt ned i godstolen, og glane seg igjennom tv-kvelden :o))

Freddan igjen….

Da var en uke gått, og freddan’ er her igjen… JIPPI :o)) Deilig å tenke på at to fridager venter, og man slipper å stå opp grytidlig.


Gleder meg noe vanvittig til i morgen, for da skal jeg i Oslo Konserthus for å se Killer Queen… Som den megastore fan jeg er av Queen, så er dette definitivt en HÖYDARE :o)) Det har stått så lite om det i media, så jeg måtte inn å sjekke hvor mange biletter som var igjen… Det var utsolgt, så her blir det liv tenker jeg :o))

Været er helt på topp i dag, blå himmel og sol. Litt kjølig på morningen men det gjør da ingenting, og dessuten har man da klær å ta på seg. Regner med at det blir bedre utover dagen…

Nå må jeg jobbe, har en del å bli ferdig med før jeg skal gå ved 14 tiden…. Da venter fysioterapeuten med sine magiske fingre, hehehe!!

Ha en fortsatt kjempefin dag :o))