Nye nøster fra Viking-garn

Jeg blir bare mer og mer glad i pleddene jeg har strikket i garn fra Viking-garn. De er myke, lune og greie å slenge over seg når man er litt uggen i kroppen. Jeg holder for tiden på med et i brunt og beige, som jeg skrev om i et annet innlegg HER.

Jeg hadde veldig lyst på et pledd i grønt også, så jeg var inne å bestilte meg et par nøster hos Viking-garn på lørdagen.  De har to forskjellige grønnfarger, men jeg valgte den mørkeste av den dem. Begge to er like fine, men jeg syntes at den lyseste er litt for skarp i fargen å ikke passer så godt inn. Jeg er ikke av dem som er hysterisk opptatt av at alt skal matche, men til en viss grad må det gjøre det ????


Allerede på mandag fikk jeg melding om at garnet var under veis, og på tirsdag fikk jeg en ny melding om at pakken var på posten å klar til henting. Den dagen lå jeg rett ut med feber, så jeg fikk ikke hentet pakken da.

I går måtte jeg jo til legen og da var jeg innom posten på veg hjem å hentet pakken. Mange ganger er det stor forskjell på fargene på et bilde på nettet og selve varen, men når jeg pakket ut garnet var det ingen forskjell.

Det går ikke så fort med strikkingen min pga nakke og armplagene min, så det blir nok en stund til at jeg får begynt på det grønne pleddet. Første prioritet er selvsagt det brune/beige pleddet.

#vikinggarn #garn #pledd #brun #beige #grønt #håndarbeide #strikke #blogg

Når skal de egentlig tømme

For et par uker siden ryddet jeg i kjøleskap og i matskapet, og endte da opp med en stor pose med tomme glass.  Jeg tok med meg posen å satte den ut i bilen, og tenkte å kaste dem neste dag.

Når jeg kom ned til t-banestasjonen, hvor kontaineren står, var den smekkfull. Det var ikke mulig å skvise inn et glasskår engang. Dermed hadde jeg ikke noe annet valg enn å sette posen i bilen igjen. Det finnes selvsagt flere kontainere i område, men jeg har ikke giddet å lete etter dem.


Jeg begynte å bli lei av å kjøre rundt med posen med glass i bilen, så på veg hjem dro jeg innom stasjonen for å kvitte meg med dem. Til min store irritasjon var kontaineren like full som sist gang jeg var der. Som du kan se av bildet, så er det totalt umulig å skvise inn noe mer.

Det er på høy tid at de kommer å tømmer kontaineren nå syntes jeg. Hva er poenget med å ha den der, hvis den står full hele tiden???

#gjenvinning #glass #kontainer #full #irriterende #kaste #blogg

Feber og verkende kropp

Forkjølelsen jeg pådro meg i helgen, har vist seg å være mer sta enn først antatt. I går skulle jeg egentlig vært på jobb, men siden formen var dårlig bestemte jeg å jobbe i dag i stedet. Da jeg våknet i dag skjønte jeg fort at det ikke ble noe arbeid på meg, for kroppen verket og feberen hadde landet ganske høyt på temperaturmåleren.

Jeg hadde allerede bestilt time hos legen for 1,5 uke siden, for oppfølging av langtidssykemeldingen min. Besøket endte opp i 100% sykemelding denne uken, og så 70% (redusert fra 80%) fra neste uke.


Etter at jeg var ferdig hos legen, måtte jeg innom Meny for å fylle opp kjøleskapet og innom veterinæren for å kjøpe tørrfór til kattene. I tillegg til at jeg måtte kaste noe glass.

Når jeg kom hjem hadde Ibux’n jeg tok før jeg dro til legen sluttet å virke. Jeg var helt utslitt og både frøs og svette om hverandre.  Det tok virkelig på å dra ut i dag, så det blir nok ikke så mye aktivitet på meg resten av dagen.

#sykemelding #forkjølet #syk #legen #helse #handle #blogg

Ser det som en treningsøkt

Det har snødd ganske kraftig her på Østlandet de siste to dagene, og det har blåst endel også. Dette har gjort at det har dannet seg fonner foran dører og garasjeporter.

I går var jeg ute å feide av trammen og utenfor søppelsjakten. Utover kvelden snødde og blåste det kraftig, og like før jeg skulle legge meg kunne man ikke en gang se at jeg hadde vært der.


Jeg ble veldig kald etter å ha vært ute å måket, og i går kveld lå jeg rett ut med feber. Når jeg våknet i dag var feberen fortsatt der… Fikk den ned et par hakk med febernedsettende, men var langt i fra i form.

Da jeg var ute i går kunne jeg se at garasjeporten min var ganske nedsnødd. Derfor kledde jeg på meg godt med klær å gikk ut på formiddagen i dag for å fjerne snøen. Ettersom spaden min er inne i garasjen måtte jeg bruke kosten å feie snøen bort. Heldigvis for meg var snøen lett, og da gikk det ganske greit å rydde den unna.

Mens jeg var i gang tok jeg like godt et tak utenfor søppelsjakten også, og det var smart for like etter at jeg kom inn så kom søppelbilen 🚍

Det å måke snø kan likestilles med en god treningsøkt, for det er hardt og man bruker både armene og bena. I dag kjente jeg det godt i ryggmusklene også, som protesterte heftig da jeg kom inn igjen.

Akkurat nå snør det ikke så mye, og jeg håper virkelig at det avtar utover ettermiddagen og kvelden.

#snø #måke #brøyte #vær #vinter #trening #feiekost #spade #vær #blogg

En “Pompadours” første tur ut..

I desember, akkurat da noen av oss byttet platform til stor frustrasjon, var Frodith i gang med sin julekalender. En morsom julekalender med oppgaver som skulle løses  hver dag. Å når det var oppgaver, så var det også gaver 🎁 Jeg var en av de heldige som ble trukket ut, og vant en “Pompadour” i min favorittfarge lilla.

All ære til Frodith som brukte så mye av sin egen tid på å lage alle de fine kalendergavene, og julekalenderen selv.

Det har ikke vært noen anledning til å bruke “Pompadouren”, men i går skulle jeg bort å da bestemte jeg meg for å bruke den. Skikkelig premiere-kveld var det 😊


Jeg puttet hus-og bilnøklene, en liten pung og en håndkrem ned i den. Nøklene stakk ut både her og der, så jeg fant ut at det var best å legge dem i en liten pose. Ikke for at de kom til å dette ut, men mer for at jeg var redd for at de skulle ødelegge garnet så det ble hull.

Det er god plass i den, så jeg kunne ha hatt med meg mer hvis jeg hadde trengt det.

Er den ikke fin?


#pompadour #veske #håndarbeide #hekle #først #premiere #blogg

Det snør, det snø, tiddelig bom….

For de som ønsker seg snø og mye av det, har nok fått ønsket sitt oppfylt. I alle fall hvis de bor her på Østlandet. Det laver ned og har gjort det siden jeg stor opp i dag. I tillegg så blåser det også litt, så det er ordentlig uggent ute.

Ingen hadde vært ute å fått vekk snøen fra trappa, så jeg tok med meg feiekosten å fikk vekk alt som lå der. I tillegg til at jeg børstet meg fram til søppelrommet og utenfor, sånn at det skulle være mulig å åpne døren.

Jeg hadde kledd meg godt, men allikevel klarte jeg ikke å jobbe meg varm.  Da jeg gikk inn igjen var jeg iskald, og måtte pakke meg ordentlig inn i favorittpleddet mitt for å få varmen.

Hadde tenkt å ta et tak foran garasjeporten også, men jeg tror jeg venter litt med det å ser ann om det kanskje gir seg etterhvert. Så kan jeg heller stikke ut en tur i kveld, hvis da ingen tar traktoren å skraper vekk!!

På formiddagen var jeg ute på balkongen å fjernet den fargerike belysningen, som har hengt oppe siden i begynnelsen av desember. Ettersom jeg ikke har noen lampe ute på balkongen, hang jeg opp en tilsvarende lenke med klare pærer oppe ved taket. Uten dem hadde det blitt så mørkt å trist der ute.

Har det kommet snø hos deg i dag?


#vinter #snø #snøvær #kaldt #belysning #vær #feie #video #blogg

Pittbulljedda har fått orden på fjonene

For at jeg ikke skal se helt j….. ut på hode, så går jeg til frisørdamen hver 5 – 6 uke for å klippe meg og gjemme vekk etterveksten. Etter at jeg sluttet å farge håret mitt svart, og heller valgt å bli blondine så er ikke den så synlig lenger.

I går var jeg å fikk litt orden på fjonene igjen, og det var som å bli seg selv igjen. Holdt jo nesten på å komme for sent, for jeg klarte å sovne i godstolen etter treningen tidligere på dagen.


Jeg har dessverre ikke kjukt og kraftig hår som vaier fint i vinden, nei mitt er tynt og mykt å står til alle kanter. Langt hår er ikke aktuelt, ikke at jeg syntes jeg kler det heller. Dessuten er det deilig med kort hår, noe jeg har hatt i ganske mange år nå. Tro nå ikke at det på noen måte er enkelt med kort hår, i alle fall ikke mitt. I tillegg til å være tynt og mykt har jeg flere verver og virvler rundt hele hode.  Disse gjør at det ikke bare er å gre håret å vips så er jeg klar til å gå ut døra. NEI her må det noen remedier til, for at jeg ikke skal se ut som om jeg har tørket håret i tørketrommelen 🤣

Min faste frisørdame er Rita Lilleløkken, som driver Studio Style Frisør på Oppsal. Jeg begynte å gå der da salongen ble åpnet for mange år siden, og jeg har stort sett bare brukt dem siden. Rita kjenner til det vanskelige håret mitt, og mestrer det med glans 😍

Jeg har hatt mange forskjellige sjatteringer med lyst hår, men de to siste gangene har jeg gått for en veldig lys farge som er blandet med blått som gjør den kjølig og nesten helt hvit. Elsker den 😍

Har du fast frisør, eller dropper du bare inn der det er ledig?

#klipp #farge #lys #blond #frisørdamen #studiostylefrisør #kort #hår #fornøyd #blogg

Ble helt slått ut

I går hadde jeg virkelig planer om å vie ettermiddagen til bloggen min, og lese meg opp på de jeg følger sine innlegg de siste dagene. Ble ikke sånn vettu, årsaken var formiddagens treningsøkt som slo meg helt ut…

Jeg fikk lagt meg relativt tidlig kvelden i forveien, og sto opp ved 8 tiden i går.  Timen min startet kl 10 så jeg hadde veldig god tid til å gjøre meg i stand, og spise frokost 😊


Jeg startet med en god sykkeltur, som ble litt lenger enn jeg hadde tenkt. For ingen av de apparatene jeg hadde tenkt å fortsette med var ledig, men etterhvert ble de det.  Jeg ville teste ut kroppen litt i går, og brukte tyngre vekter både på arm- og benøvelsene. Det var tungt, og jeg kjente at det kanskje ikke var så veldig lurt…

Da jeg skulle hjem å prøvde å gå opp trappa streika venstre kneet, så jeg måtte ta heisen. De som så meg sette meg i bilen dro nok på smilebåndet, for det så garantert helt komisk ut.  Tenkt deg tanken, et stivt kne og en lav bil…. må bli morsomt det vettu!!!!

Når jeg kom hjem brygga jeg meg en stor kopp kaffe, og ramlet ned i godstolen med Vinja i fanget. Når kroppen sakte men sikkert begynte å slappe av, kjente jeg at den ikke var i godt humør. For at den skulle være litt mer medgjørlig måtte den få litt hjelp, av den sorten man finner i en hvit boks fra apoteket.

Når medusinen begynte å virke slappet kroppen av og jeg gled inn i drømmeland 😴 Akkurat det var ikke så smart, for jeg hadde time hos frisørdamen kl 13:30 å holdt nesten på å komme for sent 😳

#trening #helse #øvelser #vekter #sliten #kroppen #blogg

Pleddet har vokst litt

For et par uker siden begynte jeg på et nytt pledd, denne gangen i brunt og beige. Jeg har ikke orket å strikke så mye siden jeg startet, så det har ikke vokst så veldig mye men noen cm har det da blitt.

Da jeg tok fram nøstene var jeg litt bekymret for at det pleddet skulle bli for mørkt og trist, men når det brune skifter hele tiden med det beige så blir det ganske bra syntes jeg 😊


I dag stakk bestisten innom en tur, og ettersom hun hadde med strikketøy (til tvillingene), så fant jeg fram mitt pledd også å kom meg igjennom noen omganger. Nakken og skuldrene sier meg at det er best å ikke ta noen flere omganger i kveld.

Det fine med å strikke pledd er…., at når det får litt størrelse på seg så holder det meg varm mens jeg strikker 😊

#håndarbeide #strikke #pledd #brunt #beige #blogg

Trøtt i tryne, jesp!

Når alarmen hylte sint og veldig høyt ved siden av meg, veldig veldig tidlig i dag, forsto jeg ingenting. Jeg hadde nemlig glemt at jeg skulle på jobb i dag. Enda jeg la meg ganske tidlig i går, så føltes det nesten som om jeg akkurat hadde lagt meg. Øynene var som to blyantstreker, og hadde store problemer med å åpne seg.

Ikke før etter at jeg hadde vært i dusjen følte jeg at jeg begynte å våkne. Jeg viste at det ikke ville bli lett å stå opp så tidlig, etter 5 uker med totalt slaraffenliv…


Etter at jeg hadde fått i meg den første kaffekoppen, og kledd på meg fjeset følte jeg at jeg igjen var blant de levende…  Kattene skjønte ingenting, for hvorfor i all verden skulle mamsen stå opp midt på natten. Det hang jo ikke på greip… De gløttet så vidt på øynene mens jeg fløy rundt å gjorde meg ferdig, men i det jeg skulle dra satt de klar på kjøkkenet for da viste de at det vanket en godbit.

Jeg hadde først tenkt å gå ned til t-banen, men så skulle jeg ha med en tung sekk så jeg kjørte likegodt ned til stasjonen å parkerte der.

Ute er det en ganske grå dag her i Oslo, med – 2,5C.  Det er meldt snø i dag, men jeg har ikke sett noe til det enda.

#trøtt #sove #våken #arbeid #tidlig #oppe #torsdag #katter #blogg