Juleferie på bloggen, og litt oppdatering

Image by oknesanofa from Pixabay
Image by oknesanofa from Pixabay

Heisann!

Jeg starter med en aldri så liten værrapport…, som ikke akkurat er noe å skryte av. Tåken er tjukk som grøt uten for vinduene mine, og jeg kan ikke se forbi blokken nedenfor. Temperaturen ligger på -1C. Jeg håper det klarner opp i løpet av dagen, ellers kommer jeg bare til å høre fyrverkeri og ikke se det når det starter ved midnatt.

Bloggen har hatt juleferie dette året, helt enkelt for at jeg mistet lysten til å skrive noe. Det har vel ikke skjedd så mye spennende heller, men litt har jeg da å fortelle.

Julaften feiret jeg alene som jeg alltid gjør, og for deg som ikke vet det så er det noe jeg selv har valgt. Jeg har åpne invitasjoner hos flere, men har selv valgt å være alene den dagen. Jeg sto opp tidlig å koste meg med en god frokost og juleprogram på tv, innen jeg dro på gravlunden å tente lys for foreldrene mine. Så stekte jeg ribbe og ordnet til et herlig måltid med mat, hvor jeg satt lenge ved bordet å koste meg.

Første juledag var det min fødselsdag, og jeg startet dagen med å forsøke å henge ut flagget. Hihi, det gikk ikke så bra, for de vinduene som skal skyves på balkongen hadde frosset fast. Jeg fant en løsning allikevel, ved å henge flagget opp inne på balkongen i stedet. Ut på dagen kom Bestisen på besøk for å feire fødselsdagen min sammen med meg. Jeg hadde laget Delfiakake som vi skulle kose oss med, men glemte helt å finne den fram. Typisk meg… 🙈

Mandag inviterte Bestisen på skinkestek med kusinen sin og meg som gjester. Maten smakte himmelsk og vi skravlet så vi nesten var hese alle tre når kvelden var over. Bestisen var litt ekkel i halsen på morgenen, så hun tok en Covid-test som heldigvis var negativ. Jeg må jo le av katten hennes Felix, som virkelig har næringsvett. Uten at vi la merke til det, hadde han vært oppe på benken å hentet seg litt skinkestek som han knasket på. Dette var etter at vi hadde spist, og steken sto å avkjølte seg. Ikke første gangen han stjeler mat den pusen nei 😂

Ellers har det ikke skjedd så veldig mye annet å fortelle om denne julen. Jeg har kost meg og hatt fine juledager sammen med Vinja, som virkelig stortrives med å ha meg helt for seg selv 🥰

I dag er det den siste dagen i 2021, et år som ble helt annerledes enn jeg hadde tenkt meg. Spesielt siste halvdelen hvor vi igjen måtte hente fram munnbind og holde avstand. Jeg håper virkelig at 2022 etter hvert blir et år med langt mindre smitte og at vi igjen kan begynne å leve litt mer normalt igjen.

Jeg håper du har hatt en fin julefeiring, og jeg skal prøve å lese meg opp å oppdatere meg på hvordan du har hatt det i løpet av de nærmeste dagene 🥰

Håper du får en fin Nyttårsfeiring 🎇

#jul #julefeiring #oppdatering #nyttårsaften

 

Ronja har kommet hjem ❤️

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

I går hentet jeg urnen til Ronja hos Evidensia DK Lørenskog, så nå er hun endelig tilbake hos oss igjen. Det var viktig for meg at urnen hennes kom hjem til jul, og nå har den det.

Vinja kom med en gang jeg tok urnen ut av esken, og hun snuste og undersøkte den nøye. Etter det var hun ikke interessert lenger.

Jeg savner Ronja og tenker på henne hver dag, og sånn kommer det vel til å være en stund fremover tenker jeg ❤️

#katteliv #ronja #ronjathecat #urne #savn

 

Pause, dyrlegen og en bisettelse 🕊️

Heisann!

Ute har det igjen blitt hvitt på bakken, etter at det forrige snøfallet hadde tinet bort. Temperaturen ligger på -1,9C i skrivende stund.

Jeg innvilget meg en liten bloggpause på noen dager, for det har skjedd noe hver eneste dag. Når jeg endelig kunne sette meg ned, ja da var jeg helt utslitt og tiltaksløs.

Vinja på klorestativet
Vinja på klorestativet

På mandagen måtte jeg tidlig opp, for Vinja hadde time hos veterinæren for å ta blodprøve. Det var på tide å sjekke stoffskifte hennes igjen, for å se om det var stabilt. Hvis ikke måtte vi justere dosen på medisinen hennes.

Vinja pleier ikke å være den vanskeligste å få inn i reiseburet, men om mandagen slo hun seg helt vrang. Jeg fikk fatt i henne og inn kom hun. Tenkte etterpå at kanskje hun var genuint redd for å ikke komme hjem igjen!! Ronja hadde jo blitt puttet inn i reiseburet for ikke lenge siden, og kom aldri tilbake…. Hun viste sin missnøye med å mjaue høyt å sårt hele veien, og var ikke seg selv igjen før etter blodprøven ble tatt. De klippet klørne hennes samtidig, for de hadde blitt alt for lange. Vel hjemme igjen løp hun ut av buret og undersøkte alle rom, for å se om noe var forandret mens hun var borte 😉 Litt ut på ettermiddagen fikk jeg melding om at stoffskifte var der det burde være, og jeg kunne fortsette med samme dose medisin 😊

I går var Bestisen og jeg i bisettelse til fine Elbjørg, som gikk bort 07.12. i den voksne alderen av 99 år. Bisettelsen ble holdt i Alfaset kapell, som ligger på samme sted mine foreldre er gravlagt. Det ble en fin avskjed for henne, og helt i tråd med sånn hun var. Damen som var forsanger hadde en fantastisk stemme, så jeg fikk helt gåsehud. Seremonien ble avsluttet med at hun sang O helga natt, før kisten ble båret ut.

Etter bisettelsen dro Bestisen og jeg en kjapp tur på Strømmen Storsenter, for å kjøpe inn litt løsgodis hos Yummy Heaven. Bruker jo ofte å kjøpe det i Sverige, men dit kommer vi ikke dette året.

Vi var også innom et par andre butikker og handlet noen julegaver innen vi dro videre. Bestisen trengte tørrfór og litt annet til katten sin, så vi var innom Evidensia DK Lørenskog.

Tidligere på dagen begynte det å snø lett ute, men da jeg kjørte hjemover igjen kom det store snøflak som la seg på bakken med en gang. Det har ikke kommet så veldig mye, kanskje 3 – 4 cm.

Hva er så planen for denne dagen? Jo, nå skal jeg komme meg opp fra godstolen og ta ut ribben fra kjøleskapet og krydre den godt. Etterpå skal jeg vaske på badet, før jeg drar i butikken og handler inn det siste til julehelgen. Jeg orker nemlig ikke å gjøre det lille julaften, for da er det totalt kaos i butikkene.

Håper du får en fin onsdag uten stress og mas 🥰

#hverdagsliv #katteliv #bisettelse #julehandel #været

 

Trodde ikke det skulle bli så ille

Image by Myriams-Fotos from Pixabay
Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Heisann og god morgen!

Ute er himmelen blå og det ser ut til å bli en fin 4 søndag i advent. Det blåser litt, så temperaturen på +3,4C virker nok kjøligere.

Som jeg fortalte tidligere tok jeg dose 3 på fredagen, og jeg var sikker på at det ville bli som de andre to gangene. At jeg bare skulle bli litt eller mer stiv i armen… Å nei du, så heldig var jeg nok ikke nei. I går våknet jeg med en arm som var noen hakk stivere enn tidligere, og en kropp som var tung å ute av form. Utover dagen ble det bare verre, og jeg endte opp med å sitte/ligge i godstolen innpakket å halvsove helt det var på tide å legge seg.

Det var så merkelig, for på innsiden av kroppen føltes det som om jeg skulle koke over av feber. På utsiden derimot var jeg nesten ikke varm i det hele tatt. Jeg tok febernedsettende, men de virket liksom ikke. Jeg har aldri opplevd at kroppen min har reagert på den måten før, men så har jeg heller ikke tatt Moderna vaksinen tidligere heller. De to andre gangene tok jeg jo Pfizer.

I dag er det over og jeg føler meg i fin form igjen, ikke antydning til feber på utsiden eller innsiden av kroppen. Armen er fortsatt litt stiv, men ikke sånn at jeg ikke kan bruke den.

Jeg har ikke lagt noen planer for dagen i dag. Skal bare ned i kjelleren og hente transportburet til Vinja, for i morgen skal hun til dyrlegen. Det er på tide å sjekke stoffskifte hennes igjen, for å se om dosen med medisin må endres.

Håper du får en fin 4 søndag i advent 🥰

#søndag #vaksine #dose3 #helse #syk #feber #været

 

En trist nyhet, snublefot og dose 3

Heisann!

Ute har det vært en nydelig dag ute, med blå himmel og sol. Vel sola rakk så vidt å stå opp før den gikk å la seg igjen. Temperaturen var mer vinterlig med kun -0,2C.

Jeg måtte tidlig opp i dag, for jeg hadde jo time til å ta Dose 3 vaksinen tidlig på formiddagen. Det ble ikke så mye søvn på meg i natt, og var ikke så våken da jeg gikk i dusjen å var ikke noe mer våken da jeg skulle gå ut igjen. Skylte ikke vekk såpen ordentlig på gulvet, og klarer å skli i det jeg var på vei ut av dusjen å ramlet over ende. Jeg vred og slo det ene kneet kraftig, så det verket når jeg belastet det, noe det har fortsatt med i hele dag.

Klarte allikevel å komme meg bort til vaksinesenteret, hvor det var fult av folk og en aning kaotisk. Ikke en parkeringsplass å oppdrive utenfor, men jeg fant en annen litt lengre bort. Først sto jeg i kø utenfor, så inne i gangen før jeg og 3 andre fikk komme opp i etasjen over. Problemet var bare at heisen var satt ute av drift, så jeg måtte halte meg opp trappa med det vonde kneet. Opp kom jeg og da tok det bare 5 minutter før det ble min tur. Som de to andre gangene var det over nesten før det begynte, og ikke kjente jeg noen ting heller da sykepleieren stakk. Så langt har jeg ikke merket noe ubehag etter vaksinen, føler meg i fin form og ikke er armen spesielt øm og sår heller.

Da jeg kom hjem igjen fikk jeg en melding om at mammas venninne, Elbjørg, på 99 år hadde gått bort 07.12. Jeg hadde jevnlig kontakt med henne frem til hun flyttet på sykehjemmet tidligere i år. Det er trist og vemodig, for hun var den siste jeg kunne snakke med og om mamma. Med henne er alle minnene borte, men jeg husker selvsagt noe av de tingene hun fortalte. Elbjørg skal bisettes fra Alfaset kapell 21.12., og jeg har allerede reservert plass i kapellet.

Nå er fredagskvelden kommet, og jeg skal snart slenge en pizza i ovnen som blir dagens middag.

Håper du har hatt og fortsatt får en fin fredagskveld 🥰

#været #trøttitryne #vaksinering #dose3 #uheldig #snublefot #trist #dødsfall #skade #au

 

Juleferie og dose 3 i morgen

Image by ronstik from Pixabay
Image by ronstik from Pixabay

Heisann!

Ute er himmelen blå og snart har sola også stått opp, tar litt lengre tid nå på vinteren. Temperaturen ligger på +3,8C nå på formiddagen.

Det beste med denne torsdagen er at det er den første dagen i juleferien min. Å foran meg ligger det mange herlige fridager, som skal nytes fult ut 😊

For en halvtime siden fikk jeg en SMS fra vaksinesenteret i bydelen, som informerte meg om at nå kunne jeg bestille time til dose 3. Jeg tenkte at det var ikke noe å vente med, så jeg logget meg inn å bestilte time med en gang. Kunne velge mellom 17.12, 20.12. og 21.12. Jeg valgte den 17.12. kl 10:15, altså i morgen. Jeg fikk jo ingen bivirkninger, annet litt vondt i armen, av de to første dosene men man vet aldri, så derfor tenkte jeg at det var greit å ta vaksinen før helgen. Hvis jeg skulle reagere, så slipper jeg å gjøre det de siste dagene før julaften. For da har jeg mer enn nok å drive med…

Ettersom det er så mildt ute står balkongdøren åpen, sånn at jeg kan få luftet ut den innestengte luften i stua. Vinja syntes dette var helt topp, og løp ut og inn i vill fart en god stund. Nå har hun lagt seg i sofaen, og ligger der å hviler seg litt.

Jeg har ikke spist frokost enda, men nå tenkte jeg at jeg skulle gå å ordne det før jeg hopper i dusjen for å gjøre meg klar til å dra ned å fikse neglene 😊

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰

#juleferie #dose3 #covidvaksine #været #hverdagsliv #torsdag

 

5 raske spørsmål – del 27

Heisann og hoppsann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Har du vært med om noe overnaturlig?

Svar: Ja flere ganger, men jeg forteller bare om en av dem. Jeg var på gravlund å stelte min pappas grav, sammen med mamma. Da så jeg en eldre mann med brillene oppe på pannen, i mørk bukse og rutete skjorte som gikk forbi oss. Da jeg reiste meg opp og snudde meg, var han borte. Jeg spurte mamma hvor ble mannen av, men hun svarte at det hadde ikke gått forbi noen mann. Hun sto jo å så rett på der “han” gikk, så hva var det….?

 

Spørsmål 2: Kan du nevne noe du angrer på at du aldri gjorde?

Svar: Jeg hadde mye kontakt med en av mammas gode venninner etter at hun gikk bort. Vi pleide å ringe ofte å prate, og i dette tilfelle hadde hun kommet hjem fra sykehuset hvor hun hadde hvert pga hjerteproblemer. Jeg hadde tenkt å ringe henne den kvelden, men var så trøtt og sliten så jeg bestemte meg for å vente til dagen etter. De skulle jeg ikke ha gjort, for neste morgen fant hjemmesykepleieren henne død. Lærdommen her, utsett aldri til i morgen det du kan gjøre i dag.

 

Spørsmål 3: Hva ville du gjort om du fant en lommebok, som tilhørte en nabo du ikke likte?

Svar: Jeg ville ha levert den tilbake med en gang. At jeg eventuelt ikke likte vedkommende, har ingenting med saken å gjøre. Jeg ville aldri kunne beholde noe som ikke var mitt, bare for at jeg mislikte en person.

 

Spørsmål 4: Vet du hvorfor dine foreldre valgte ditt navn?

Svar: Nå har det seg sånn at mine foreldre hadde bestemt at jeg skulle hete Marit, men i etasjen over der vi bodde på den tiden ble det født en jente noen uker før. Hun fikk navnet Marit, og da ville ikke mine foreldre kalle meg det samme. Så hadde det seg sånn at mamma likte godt den britiske sangerinnen Vera Lynn, og syntes navnet var fint. I utgangspunktet ble jeg døpt bare Vera, men endret det selv til Vera Lynn for en del år siden.

 

Spørsmål 5: Har du noen gang bedt til gud om bord i en fly, bare for å være på den sikre siden?

Svar: Nei aldri, for det er nemlig liten vits å be til noe jeg ikke tror på

#utfordring #spørsmålogsvar

 

Snart juleferie 🎅🤶, og jeg fikk ordnet litt av hvert i går

Image by Jill Wellington from Pixabay Christmascookies
Image by Jill Wellington from Pixabay Christmascookies

Heisann og hoppsann!

Ute sloss sola med tåka, og akkurat nå er det ikke godt å si hvem det er som vinner kampen. Temperaturen ligger på +3,2C.

Det er siste arbeidsdagen før en lang juleferie starter. Normalt ville jeg ha logget av 14:15, men det er årets siste All-møte kl 15:00 og det vil jeg gjerne ha med meg. Det skal virkelig bli godt å ferie nå kjenner jeg.

I går ringte jeg til Evidensia DK Lørenskog, og bestilte time for sjekk av stoffskifte til Vinja. Jeg kunne ha tatt en time denne uken, men valgte å ta på mandag i stedet. Det viktigste er at de sjekker det før julehelgen kommer.

Da jeg var en tur på Bryn senter i går, bestilte jeg også time for å fikse neglene mine hos Iris Nailbar til i morgen. Det blir ordentlig julenegler denne gangen, med rød glitterlakk og påtegnet pynt i hvitt som jeg også hadde til jul i fjor.

Jeg hadde tatt med meg tastaturet jeg kjøpte hos Claes Ohlsson på mandag og fikk tilbake penger for det. De hadde ikke noe annet som passet til nettbrettet, enn det gamle jeg hadde fra før. Jeg syntes at jeg burde ha fått en beklagelse fra butikken, på at jeg hadde fått feil informasjon. Det at jeg kunne koble det opp mot iPad’n, men nei det skjedde ikke….

I dag har jeg ikke tenkt meg lenger utenfor døren enn ned i postkassen. Jeg skal bruke ettermiddagen og kvelden på å skrive noen julekort, og finne ut hvilke julekaker jeg har lyst til å bake.

Håper du får en fin midt i uken dag 🥰

#hverdagsliv #førjulstid #katteliv #negler #tastatur #ordneopp

 

Tirsdag, timebestilling og en smule irritert

 Image by Couleur on Pixabay
Image by Couleur on Pixabay

Heisann!

Ute er tåken enda kjukkere i dag, og det er ikke noe trivelig utenfor vinduene mine. Temperaturen er litt lavere enn i går, med +0,8C.

Nå er det bare 1,5 arbeidsdag igjen innen jeg tar juleferie, og det gleder jeg meg til. Hadde 10 feriedager igjen, som jeg fikk godkjent. Så når jeg logger av i morgen skal jeg ikke tilbake på jobb før i 2022.

I går ettermiddag dro jeg ut og handlet inn litt julemat og andre ting jeg trengte i de nærmeste dagene. Så nå kan jeg sjekke av ribbe (kjøpt i Sverige), medisterkaker og medisterpølser (kjøpt i går). Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal lage surkål til julaften selv, eller om jeg skal gå for den lettvinte varianten å kjøpe ferdig. Må gå litt i tenkeboksen der tror jeg.

Jeg var samtidig innom Claes Ohlsson og kjøpte et nytt tastatur til iPad’n min. Det jeg har fra før er ikke noe godt å bruke, for jeg må trykke så hardt på tastene for at tegn og bokstaver havner på skjermen… Jeg fant et tastatur som jeg likte, og spurte en av de ansatte om jeg kunne bruke det på iPad’n. Noe han bekreftet at jeg kunne. Gikk det? Å nei du, det gjorde det ikke, for jeg måtte putte en liten USB-sak inn i Padda i et hull som ikke var stor nok. Det er bare et hull i Padda, og det er ikke ment for noe av den størrelsen. Så nå må jeg ned i dag og bytte eller få tilbake pengene igjen, grrr.

Det er også på tide at Vinja skal til kontroll av stoffskifte hos dyrlegen, så jeg må ringe dem i dag og bestille en time. Hun skulle også ha sjekket tennene sine, men det må vente til ut på nyåret for nå har jeg ikke råd. Skulle vi ha gjort begge deler, ville jeg mest sannsynlig ha måttet ut med nærmere 6.000,-.

Der var min kaffepause over, og det er på tide å kaste seg over arbeidsoppgavene igjen.

Håper du får en fin tirsdag 🥰

#tirsdag #hverdagsliv #katteliv #juleferie #frustrasjon #sint

Lucia morgen på formiddagen 🕯

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Heisann og god kveld!

Ute var det tett tåke da jeg våknet i dag, og varmegrader opp mot +3,5C. Tåken kunne jeg vært for uten, mens varmegradene tok jeg i mot med åpne armer.

I dag er det Lucia-dagen, og tanken var at jeg skulle stå opp for å se på Luciamorgon på SVT kl 7, som er en tradisjon. Så er det jo sånn at jeg ikke er noe A-menneske, derfor satte jeg programmet på opptak innen jeg la meg i går. Det var smart for jeg kom meg ikke opp før kl 9. Derfor ble det til at jeg koste meg med Lussekatter og vakker korsang på formiddagen i stedet.

Jeg vet ikke hva som har skjedd med Vinja etter at Ronja ble borte, men hun tigger etter maten min og prøver å stjele den så fort jeg setter meg for å spise. I dag ble det nærmest en slåsskamp om Lussekattene mine, men det endte med 1 – 0 til meg denne gangen. Ikke alltid det går sånn. Tidligere har hun ikke vært spesielt interessert i min mat. Hun får rikelig med egen mat, så det er ikke for at hun er sulten….

Det var en stund siden jeg vasket kattedoen grundig, så i dag tømte jeg ut den gamle sanden og skurte den ned ordentlig. Så satte jeg den til lufting, sånn at jeg var sikker på at den var ordentlig tørr før ny sand kom oppi. Da var Vinja der med en gang, og selv om hun ikke måtte på toa gikk hun å mjauset å så på doen sin. Det holdt på helt til jeg monterte den sammen igjen og fylte på ny sand 😉

Corona smitten øker kraftig her i landet, og tidligere i kveld så jeg pressekonferansen til regjeringen. Omikron er den mest dominerende for tilfellet, og statsministeren var klar på hvor viktig det var å vaksinere seg. Sist gang jeg sjekket skulle det bli min tur for dose 3 ut i januar, men det kan også bli før. Han var også klar på at de som kan skal jobbe hjemmefra, og personlig passer det meg perfekt 😉

Håper du har hatt en fin mandag 🥰

#lucia #lussekatter #katteliv #hverdagsliv #jul #mandag