Jeg bare elsker kors…..

Jeg har kors på hjernen, og bare elsker dem…. Kommer jeg over noen jeg liker og de ikke koster all verden må jeg bare kjøpe dem, vel innen rimelighetens grenser. Jeg vasser ikke i penger så det begrenser seg jo til hvor mye jeg kan bruke. 


Dette har ingenting med kristendom å gjøre, for jeg er ikke kristen og ikke heller medlem av statskirken, men bare en voldsom fasinasjon for smykker i form av kors. Ingen av korsene over er mine, bare et utvalg av hva jeg liker. Bortsett fra det øverst til venstre. Det er tegningen av tattisen jeg har har på høyre underam :o))

Det første korset jeg kjøpte meg var når jeg var i Stratford Upon Avon i England, og det var et keltisk kors med grønne smaragder. Fortsatt er det favorittkorset mitt, men jeg har skaffet meg noen flere siden da. Når jeg kommer over et som jeg liker klarer jeg ikke å få øynene fra det, og blir nesten sjuk hvis jeg ikke har råd til å kjøpe det. For noen år siden så jeg et nydelig kors i en gullsmed i London, men jeg hadde ikke mer penger igjen siden det var slutten på oppholdet. Det kostet £ 50, et beløp som glimret med sitt fravær på bankkontoen. Til dags dato irriterer jeg meg over at jeg ikke fikk kjøpt det :o((

Kveldskoz….

En dag er på hell…..

Surt å være forkjølet med feber i kroppen når det har vært en sånn flott høstdag ute… Hadde formen vært bedre ville jeg definitivt tatt med meg speilrefleksen ut og tatt masse fine høstbilder. I stedet ble det en dag på balkongen sammen med pusetassene mine.


Min aller beste venn etter esken med febernedsettende tabletter har vært dorullen…. Jeg gikk nemlig ganske raskt tom for papirlommetørkler, men dopapir har jeg mer enn nok av. Rullen sto midt på bordet hvor jeg lett kunne få tak i den, og at jeg fikk bruk for den var det ingen tvil om. Nesen rant som en sil, og jeg syntes ikke jeg gjorde noe annet enn å pusse den i et sett. Nesen har nå blitt temmelig rød og sår…..!!!

Sola skinte inn på balkongen så det ble rene sommertemperaturen etterhvert, og jeg måtte kjøre ned markisen… Det å sitte midt i solsteken med forkjølelse var ikke det aller beste akkurat. Ute var det så stille og rolig, og jeg lente meg godt tilbake å bare nøt dagen fult ut. Jeg oppdaget den stakkars Erika’n jeg skulle ha vært på gravlund og plantet. Stakkar’n var helt tørr, så jeg fant frem en skål å vannet den godt. Nå holder den noen dager til hvis jeg ikke får plantet den med det første.Mammens små pelsdotter kom etterhvert ut på balkongen til meg…. Vinja krøyp etterhvert seg sammen i favorittstolen og sovna med en gang, mens Ronja fløy litt rundt bena mine å kozeknurra å ville at jeg skulle stryke og klø henne på ryggen. Til slutt spratt hun opp på klatrestativet å la seg godt tilrett å sovna… Så lenge sola var oppe var det veldig behagelig å sitte der, men når den begynte å gjemme seg bak skyene som kom snikende ble det fort kaldt. Ikke noe vits i å utfordre skjebnen å sitte der å bli mer dårlig enn jeg var heller.


Rognebærtreet har snart fått på seg hele høstkåpa, ikke mye grønt igjen nå. Det samme er det med de bjerketrærne som står omkring her…, og da tenker jeg at det er da ikke lenge siden sommeren var er.. eller?? Kanskje det bare er meg som ikke har fulgt med i timen, og sommeren bare forsvant uten at jeg la merke til det!!

Når jeg var å handla tidligere denne uka kjøpte jeg sesongens første medisterpølse, og i dag stekte jeg den til kokte poteter og surkål…, og som ekstra tilbehør ble det selvfølgelig øl og akkevitt. Jeg kooooozte meg storveis, og satt lengre ved matbordet enn jeg har gjort på veldig lenge :o)) Man skal koze seg litt med god mat innimellom!!

Det fine været vi hadde tidligere i dag har nå definitivt forsvunnet, og blitt erstattet av grått og trist vær og regn… Det drypper på vannebrettet og blåser ordentlig kuselig utenfor, så det er godt å være inne nå :o))

Lørdagskveld…..

Med feber i kroppen og hostkuler så det rista i veggene i dag ryddet jeg i matskapet, kjøleskapet og i fryseren….. Jeg hadde mest av alt lyst til å bare sitte langt ned i godstolen å syntes synd på megselv, men fant ut at det var så demotiverende at jeg måtte opp av stolen. Til tross for at desen var dett så kunne jeg kjenne en ekkelt lukt i kjøleskapet, noe lå å rotnet der inne. Derfor bestemte jeg meg for å gå på jakt etter syndebukken, og fant den nederst i kjøleskapet. Der sto det en boks med oppskjært paprika som var blitt glemt bort. Jeg er veldig glad for at jeg var tett i nesten, så jeg slapp å kjenne hvor uggent den egentlig luktet, iiiisj!!

Når jeg nå først var i gang gikk jeg løs på matskapet og fryseren oxo, og fikk kastet ting som hadde brukt opp sin besøkelsestid… Jeg har sagt det før, og jeg må si det igjen: SKJERP DEG, og slutt å handle ting ting som du mest sannsynlig aldri kommer til å spise. Det hører ingen steder hjemme å kaste bort så mye penger igjen og igjen, for det er jo det jeg gjør :o(( Det ble noen poser som kom ut i søppelen, og siden jeg ikke hadde nok grønne poser måtte jeg dessverre bruke vanlig plastposer…, ikke bra!!


Jeg slang et sjal rundt meg å satt meg ut på balkongen i sola, og spiste en sen lunch…. Pusene hoppet og spratt opp og ned av klatrestativene for å følge med hva noen skjærer holdt på med ute på bakken. De var helt ville, og bedre ble det ikke når skjærene oppdaget dem å begynte å erte. En av dem satt seg rett foran pusene på blomsterkassen uten å være redd, for den forstod at de ikke kunne komme ut. Et festlig skue :o))

Etterhvert skjønte jeg at det skulle mer til enn å sitte å vile litt på balkongen, så jeg rusla inn i senga å la meg “litt”. Vel, det var meningen at jeg bare skulle ligge en liten stund, men det ble 3,5 time gitt. Jeg våknet en gang av at Vinja kom ruslende å la seg inntil meg… Hun pusset pelsen sin nøye og omstendig innen hun la seg godt tilrette å sovnet. Jeg trengte nok å sove litt, for jeg føler meg litt bedre nå :o))

Stille formiddag….

Ingenting er som en høstdag etter regn… Nydelige farger og lukten, akkurat det siste er det nok litt dårlig med i dag. Forkjølelse blomstrer og desentralisert er tett og inne i hode føles det som om noen har puttet en hel sekk med vatt. Alikevel har jeg satt meg ut på balkongen med en kaffekopp sammen med pusene.

Det har regnet ganske bra i natt ser det ut til… Akkurat nå er himmelen lys grå og sola strever med å trenge igjennom. Vi får se hvem som går seirende ut av den kampen etterhvert.

I natt har jeg sovet utrolig godt og igjennom hele natten, uten å våkne en eneste gang. Jeg hostet så fælt i går kveld at jeg tenkte at dette blir en lang natt. Heldigvis ble det ikke sånn. Selv med feber i kroppen føler jeg meg ganske utvilt 😀

Ha en fortsatt fin lørdag 🙂

Er det mulig……..


Jo da, det er tydligvis det…. Jeg har blitt sausa forkjølet atter igjen, og jeg nyser og hoster om hverandre så kroppen rister :o)) Når klokka ringte til morran i dag, var det bare med en enorm viljestyrke jeg klarte å komme meg ut av senga å inn i dusjen. For å komme meg igjennom arbeidsdagen har jeg knasket febernedsettende…. Dagen har i grunnen gått ganske fort, og jeg har begravd meg i arbeidet for å ikke sitte å tenke på at jeg lengtet etter senga mi.

At det var godt å komme hjem igjen kan jeg skrive under på…. Jeg bare sank ned i godstolen og måtte vile meg litt før jeg begynte med middagen. Hadde en indisk curry i kjøleskapet med mye smak, og det passet godt på en dag hvor omtrent ingenting hadde noe smak i det hele tatt. Nå har jeg linet med opp med en dorull for å pusse nesa, siden jeg glemte å kjøpe papirlommetørkler, Fribol Hals for å lindre hosten og masse drikke pluss et par varme fleezepledd godt pakket rundt kroppen.

Pusenjentene mine har vært ekstra spretne i dag, og de har trimmet noe voldsomt i kveld…. De jaktet på alt fra papirlapper, mus og mine tær når de tilfeldig rørte på seg i det de løp forbi, hehehe!! Nå har de slengt seg ned for å vile litt innen de tar fatt på kveldstrimmen, for i det jeg skal legge meg pleier de å sette i gang igjen. Da kan de holde på i evigheter, og de bråker noe vanvittig når alt er helt stille rundt om i blokken…

Canal Digitals Grunnpakke…


To påminnelser på mail og en på SMS måtte til før jeg fikk ut fingeren…. Skal gjøre det i morgen har jeg tenkt hver gang, men så har jeg jo glemt det igjen. I dag derimot fikk jeg endelig satt meg ned å valgt mine 15 ekstra kanaler til grunnpakka. Etterpå var jeg nødt til å ringe Canal Digital for det at jeg har to dekodere, en vanlig HD uten opptak som går igjennom borettslaget og en HD m/opptak hvor jeg betaler ekstra for kanalene. Jeg måtte spørre om det valget jeg hadde gjort til grunnpakka gjaldt begge abonnementene, og det kunne hun jeg snakket med bekrefte.

Det var noen få kanaler til jeg godt kunne ha tenkt meg, og jeg tenkte at de kunne jeg kanskje betale ekstra for men nei da. Ville jeg ha dem måtte jeg bytte de med noen andre som jeg hadde valgt. På den ene siden får man flere kanaler i en og samme pakke, men på den andre siden så har får man ikke velge alle de kanalene man har lyst på. Det er ikke mye jeg får gjort med det enn å irritere meg over det!!

I det jeg skulle legge på så kom damen med at jeg kunne få et gratis prøveabonnement på Viasat kanalene, og det varer ut året. Jeg sa ja til det, men ba henne sette en sluttdato per 31.12.12., sånn at jeg slipper å ende opp med et abonnement jeg kanskje ikke vil ha. Jeg skal sammenligne det med Cmore, og så får vi se hva jeg velger på slutten av året.

Jeg koker…

Sitter godt innpakket i senga med pusene sovende ved siden av meg, og feberen herjer rundt i kroppen… Som alltid kom det veldig fort for jeg merket ingenting til morran og formiddagen på jobben. Så etter at jeg hadde vært en tur ute i lunchen begynte jeg nyse flere ganger etter hverandre, og da begynte det å krisle i halsen og jeg følte meg slapp…. Jeg var til fysio tidligere i dag, og fikk myket opp min stive nakke og skuldre. Det var ganske varmt der, men jeg frøys så jeg hakket tenner alikevel.. Derfor var det godt å komme hjem å hoppe opp i senga og pakke seg inn :o))


Brannalarmen gikk midt på dagen i dag, og som Områdevakt er det mitt ansvar å få alle ut av mitt område… Deretter må jeg sjekke møterom og toalettene før jeg jeg selv kan gå ut. Når det er prøve så får vi beskjed, men ingen hadde hørt noe så det var nok bare en feil. Det gikk altfor sakte etter min mening, og folk ble stående fast i trappene lenge før de kom ut. Det er noe vi må gjøre noe med, for hvis det virkelig skulle brenne må det gå raskere for seg…. Når vi skulle inn igjen var det lange køer til heisene, til tross for at mange valgte å ta trappene. Jeg hadde problemer med å komme meg ned med dette sløve kneet mitt, og orket ikke tanken på å traske oppover med det….. 


De små englebarna ligger så søtt å sover her ved siden av meg, og syntes det er storveis at mammen deres sitter oppe i senga sammen med dem. At jeg kom hjem tidligere enn vanlig i dag er oxo et bonus i deres øyne, for de syntes det er litt leit at mammen er borte så lenge, hehehe! Vel, det er det nok jeg som tenker. Pusene holder nok på med sitt, leker romsterer og sover masse, så dagen deres går nok fort alikevel :o))

Blir nok ikke så lenge til jeg skal ta meg noe febernedsettende å krabbe under dyna, sånn at kanskje klarer å sove av meg feberen til i morgen… Man kan jo alltid håpe!!

Bursdag hos Anne i går…

Uka starta ikke spesielt godt for meg i går….. Batteriet på mobilen min var ganske dårlig på søndagen, og jeg hadde ment å sette den på lading før jeg la meg. Husket jeg på det, nei da, var så trøtt jeg vettu at jeg glemte hele greia å det hjalp lite at alarmen var slått på. Spesielt siden mobilen gikk tom for strøm midt om natten, og resultatet ble jo at jeg forsov meg storveis å var først på jobb kl 10. Det er slettes ikke noe festlig å komme så sent på jobben :o((

Arbeidsdagen gikk utrolig fort og jeg hadde massevis å gjøre hele tiden, så mye at jeg helt glemte å spise nok mat…. Når jeg kom hjem så hadde jeg ikke tid å spise noe da heller, for jeg skulle jo til Anne i bursdag. Hun hadde stekt vaffler og boller, men jeg tok ikke så mye av det heller. Jeg må skjerpe meg med spisingen, for det er ikke bra å spise og drikke så lite som jeg gjorde. Det merket jeg i dag…..


Jeg kom meg avgårde hjemmenfra sånn at jeg var hos Anne litt før 17:30….. Da jeg gikk fra parkerings var det noen i naboblokken som hadde eller holdt på å lage en Indisk Curry, og det var så vidt ikke bena mine tok over å ledet meg mot lukten av mat, hehehe!! Dårlig gjort å kjøre med åpent vindu akkurat når jeg kommer gående forbi, og attpåtil er litt sulten, hehehe!! Det var godt med vaffler og boller oxo, men ingenting kan slå en Indisk Curry :o))

Eks svigerinnen til Anne var der i går sammen med resten av familien, og hun hadde strikket et par flotte grytekluter i bonderødt til kjøkkenet mitt.. Ikke bare det, men hun hadde strikket inn mønster av en søt gris. Hun vet at jeg elsker griser, og har samlet på det i mange år. De var så fine at jeg vet ikke om har lyst til å skitne de til, kanskje de bare skal henge til pynt. 

Siden familien hadde vært der på søndag ble det en stille og rolig kveld hvor man hadde anledning til å skravle uten å vente på tur, for det hadde man måtte gjøre dagen før, hehehe!! Felixpusen hadde fått katteluke i balkongdøra, så nå slipper man å fly å lukke opp døra i et sett når han vil ut og inn. Katteluka får kjørt seg, for han får ikke bestemt seg for hvor han vil være :o)) Når jeg kom så kom han luskende og gikk opp på to ben å strakk seg opp mot meg. Da ville han nuse nesen og lukte på munnen min, og han gir seg ikke før han får det som han vil. Det er hans måte å hilse på. Jeg var hjemme igjen litt før kl 22… Da var jeg ganske sliten, småkvalm pga en stiv nakke og skuldre, og jeg satt ikke spesielt lenge oppe før jeg krabbet under dyna og sovnet med en gang.


Vi er veldig få på jobben om dagen, 3 er på ferie, sjefa er mest på møter og det er den siste kollegen oxo… I dag har sittet mye alene på gruppa, og det er ganske stusselig om jeg skal være ærlig. Ikke det at vi sitter å skravler så fælt sammen når alle er på jobb, men litt prating blir det jo. Jeg har hatt mer enn nok å gjøre, så det er ikke det, men jeg syntes ikke det er så festlig å være helt alene…. Det er jo merkbart at det er så lite folk på gruppa, og folk kommenterer at det “tynnes” ut i rekkene hos dere!!! Med alt som foregår tror de folk har blitt flyttet på, mens de faktisk er på ferie.

Siden jeg hadde spist så lite og drukket altfor lite veske i går og til morran i dag ble jeg litt dårlig rett før lunch.. Ble kvalm og småsvimmel men jeg fikk alikevel ikke spist noe før klokka nermet seg 13, men da var jeg ute å kjøpte meg en Sani med egg og bacon. Litt etter litt begynte å kroppen å fungere igjen, men helt på topp var den ikke før jeg hadde spist middag nå i kveld. Enkelte dager blir det bare sånn at man er så oppslukt i jobben at man “skal bare” før man tar seg pause, og så glemmer man det helt bort. Å, jeg er ikke den eneste på gruppa som gjør det gitt.

I morgen er det fysio igjen, og jeg både gruer og gleder meg til å gå… Gruer meg for jeg er så stiv at det kommer garantert til å bli en smertefull affære, men gleder meg til timen er over for da vet jeg at Elin har fått myket opp stive muskler… Det skal bli så godt :o)) Jobbingen i heimen med å henge opp gardiner og vaske rundt pluss plantingen på lørdag gjorde sitt til at stive muskler ble enda stivere. Denne uken hadde jeg nok trengt å ha to timer i stedet for bare en, men det er det ingen sjangse for.

Å nå roper senga på meg og det er vel best å lystre hvis man skal ha håp om å komme seg opp igjen om noen timer :o)) GOD NATT!!

Litt høstnytt til stua….

Forrige uke var jeg på Black Design og kjøpte inn nye duker, putetrekk, gardiner og lysglass i mer høstlige farger. I dag har jeg vaska rundt å fått alt på plass, og det ble med en gang mye lunere inne. Det er første gangen jeg har hatt disse fargene før, men forandring fryder :o))


Da jeg skulle feste opphenget på gardinene ville Vinja leke med dem, og hun klarte til slutt å stikke av med en av dem…. Vi hadde en liten tur rundt i heimen innen jeg klart å få tak i den igjen, og hun hadde det tydelig vis veldig morro når hun  klarte å lure seg forbi meg, hehehe! Ronja lå på en av hyllene på klartrestativet å glante på oss, men gadd ikke å delta… Var altfor godt å ligge der å ikke gjøre noen ting.

Siden jeg stort sett har vært på farten hele dagen har jeg heller ikke vært like frossen, men litt uggen ble jeg jo når jeg først satte meg ned så jeg satte på panellovnene alikevel. Ute ligger gradene på + 6,7 C, men det blåser nå i ikke sånn som det gjorde i går. Merker godt at høsten er i anmarsj, for bare på et par dager har bladene på bjerketrærne blitt gule… Det har gått litt vel fort!!

Omtrent i hele dag har det vært grått og overskyet, men nå kan jeg se at det har klarnet opp og månene lyser så fint på himmelen. Været ser ikke så ille ut i morgen, men så ligger regnbygene i kø ser det ut til på YR i allefall. Håper at de tar feil….!!!