For en somlekopp jeg er

Hvor lenge siden det er siden jeg ble ferdig med to av sjalene mine, husker jeg ikke, men det er iallefall en god stund siden. Nå må jeg korrigere meg selv litt, for jeg ble ferdig med å strikke dem for lenge siden. Stoppe inn alle de løse endene var en en helt annen ting. Hvor mange ganger jeg har flyttet på posen, har jeg ikke tall på men noen ender ble nå iallefall ikke sydd inn.

I dag plukket jeg endelig fram posen og satte meg ned å fikk stoppet inn alt av løse tråder. Det rosa sjalet er strikket litt annerledes og har derfor blitt strammere og litt mindre enn det andre. Størrelsen er grei, men jeg kunne kanskje ha ønsket at det var litt større…

#håndarbeide #strikke #sjal #farger #hobby #blogg

Sectret of the panpipes – Medwyn Goodall

Jeg fikk lyst til å legge ut en smaksprøve av den musikken jeg bruker, når jeg skal senke skuldrene og la tankene sveve bort. For meg er det bare en person som klarer helt å sette tankene mine i hvilemodus, og det er herlige Medwyn Goodall. Han har komponert mengder at behagelig musikk, og jeg har bare blitt mer og mer glad i den.

Søtmonsen, hadde et innlegg om hvordan hun senker skuldrene og hvilken type musikk hun lytter til. Innlegget hadde tittelen Celtic music, og du finner det HER. Det var etter å ha lest det jeg ville dele musikken jeg liker å slappe av til.

🎼 Lytt og nyt 🎶

#musikk #relaxing #panpipes #medwyngoodall #behagelig #lytte #nyte #avslappende #blogg #søtmonsen #blogg

🤢 Au i magen 🤢

I natt/tidlig morgen våknet jeg med skikkelig magesmerter, og måtte bare komme meg opp i en fart å ut på det aller helligeste. På det tidspunktet var det kun magen som var veldig ugrei, men det var ikke lenge før jeg begynte å bli veldig kvalm også. Før jeg viste ordet av det, så var det full pakke på gang. Jeg prøvde å gå å legge meg igjen, men det kunne jeg bare glemme.

cat's toilet

cat's toilet

Hva som var årsaken til at denne “dritten” kom akkurat nå er ikke godt å si…. Jeg gadd ikke lage meg middag i går kveld etter at jeg hadde plantet ferdig, og fant et par gamle pizzabiter i kjøleskapet som jeg spiste kalde. Om de heller burde ha vært i søppeldunken kan jeg bare spekulere på. Uansett om de var “of” eller ikke, så er de nå iallefall ute av kroppen.

Ut over ettermiddagen har både kvalme og magen roet seg, og jeg forsøkte meg på litt mat. Matlysten var egentlig nede i kjelleren, men jeg hadde litt grønnsaksgryte i fryseren så jeg tinet og varmet opp den. Var spent på om jeg skulle klare å beholde den, og det gikk heldigvis bra å det smakte faktisk litt godt også. Uansett så trengte jeg å få i meg litt næring, for jeg var veldig slapp og sliten. Det ble lite søvn i natt, så jeg kommer nok til å sove godt denne natten håper jeg iallefall :o))

#syk #uvel #magesmerter #kvalme #sove #toalettbesøk #blogg

🍁 Da kan høsten komme 🍂

Høsten nærmer seg med raske skritt, og jeg har jo gått å tenkt på at jeg måtte komme meg på Plantasjen for å kjøpe inn høstplanter til balkongkassene og til graven. Det var jo meningen at jeg skulle ha vært der før jeg ble slått ut av forkjølelsen for snart tre uker siden, men sånn ble det ikke. På lørdagen snakket Terje og jeg om at vi skulle ta en tur denne uken, og i går møttes vi etter jobb…

Siden det er så mye trafikk på den tiden foreslo jeg at vi skulle dra på Plantasjen som ligger på Skullerud, og sånn ble det. Vi skulle begge ha uteplanter, men Terje skulle også ha noen planter til sitt flunkende nyoppussede bad. Det er jo ikke bare å hive noen planter opp i handlevognen, for det skal jo vurderes om de passer og hvordan de tar seg ut.

På Plantasjen har de i mange år hatt en Jaco som het Jakob, og jeg stopper alltid foran buret hans å prater med han. Noen ganger kommer han å setter seg på hønsenettingen, og legger hode inntil sånn at jeg skal klø han på hode. Man har egentlig ikke lov, men jeg har gjort det allikevel. Når jeg kom dit i går var buret tomt, og det han en plakat på buret at han hadde fløyet til de evige jaktmarker. Det ene øyeblikket var han i toppform, og i neste fant de ham død i buret. Det var så trist så trist :o(( Blir ikke det samme å gå forbi buret der heretter!!

De har Erika/lyng i alle former og fargenyanser, så her er det bare å velge å vrake….. I utgangspunktet liker jeg best den sorten som sees på bildet, men de har ikke så sterke farger. Så når jeg skulle velge lyng til gravlunden så valgte jeg en annen sort, som syntes bedre mot støtten. Pluss et par sølvtråd, se bilde i bunnen.

Jeg syntes ikke om når de tar fine hvite planter som sølvtråd og farger dem i grelle farger. Naturen selv har så mang fine farger man kan kombinere, så det er helt unødvendig. De gjør det også med lyng, noe jeg også missliker sterkt.

Til balkongkassene i år har jeg valgt en sølvtråd i hver ende av kassene og så to bærmyrt midt i, og jeg syntes det ble veldig fint. Det er mange år siden jeg valgte noe annet enn lyng i kassene. Noen ganger lønner det seg å gå sammen med andre å handle, for da kan man få litt inspirasjon og ideer til planter man ikke har tenkt på en gang. (takk til Terje for ideen)

Ettersom det var så fint vær og lyst lenge rakk jeg også å pynte graven innen jeg kjørte Terje hjem igjen. Ble veldig fornøyd med hvordan det ble seende ut. Rosen var ferdigblomstret for sesongen, og jeg fjernet de visne blomstene. Skal klippe litt av lengden på den før vinteren kommer. Etter blåsten som feiet over Østlandet her om dagen, var begge toppene på lyktene blåst av å lå foran støtten. Jeg må finne en løsning sånn at de holder seg på plass.

Når jeg kom hjem så fortet jeg meg å hente inn balkongkassene å fikk plantet alle plantene jeg hadde kjøpt. Da jeg hang ut den siste kassen var det begynte å bli mørkt så jeg klarte akkurat å bli ferdig.

#høst #høstplanting #høstplanter #sølvtråd #bærmyrt #plantasjen #skullerud #gravlund #plante #erika #lyng #fargesprakende #jaco #papegøye #jakob

Var det alle?

For litt under en uke siden var jeg i banken, for å skaffe meg et nytt bankkort. Mitt gamle var dels så slitt at det satt fart i minibanken, pluss at bilde var 15 – 20 år gammelt, så det å det levde på overtid. Allerede før helgen fikk jeg melding om at kortet var sendt meg, og at det ville dumpe ned i postkassen om noen dager. I dag dukket det opp…

Det er ikke bare bare å få seg nytt bankkort i disse tider, hvor man faktisk har registrert det både her og der for å kunne betale diverse abonnementer ol med. Nå i kveld har jeg forsøkt å huske alle stedene jeg trenger å oppdatere kortet, og det var neimen ikke lett gitt. Jeg har nok ikke fått oppdatert alt, men de som trekker meg månedlig og Norsk Tipping har jeg da fått ordnet med nå i kveld.

Jeg trodde jeg hadde HBO-kanalen også, men når jeg forsøkte å logge meg påsto de at jeg ikke var registrert der. Det er jo litt merkelig, for jeg registrert meg og jeg har blitt trukket for abonnementet. Kan hende jeg forsøker å registrere meg senere hvis jeg får lyst til å ha det igjen. Nå er det vel ikke så mye spennende på den kanalen, at det blir noe stort savn å ikke ha den kanskje.

Det jeg ikke har fått ordnet med i dag, dukker nok opp når de ikke får trekt meg tenker jeg…. Det er enda godt at det er noen år mellom hver gang man får nytt kort, for ellers hadde det vært bare pes og mas!!

#bankkort #oppdatering #fornye #gammelt #slitt #trekk #hbo #blogg

Koselig bursdagsfeiring…

På lørdag hadde bestis Anne bursdag, og hun hadde invitert sine to nevøer og niese + meg til å feire dagen sammen med henne. Jeg tillot meg å invitere med vår felles gode venn Terje også, uten egentlig å ha spurt henne først. Når jeg ringte å fortalte det ble hun jo veldig glad, for hun hadde akkurat tenkt samme tanken. Så det var nok en mening med at jeg skulle spørre han :o))

For at dette ikke skulle bli en stor kakefest, så disket Anne opp med deilig Taco, som vi koste oss med etter at vi hadde sittet å pratet en stund. Det er sjelden, eller skal jeg være ærlig, så blir det aldri til at jeg lager det bare til megselv. Skal jeg ha ha det, er det når jeg har noen på besøk. Vi ble sittende lenge rundt matbordet å skravle og kose oss. Det var virkelig så hyggelig å sitte sånn å prate om alt og ingenting.


Etter at maten hadde fått lov til å synke litt ned på venstre side av magen, kom verdens beste eplekake med vaniljekrem inni og klin kokoskaken på bordet. Det smakte himmelsk godt, men jeg våktet meg nøye for å ikke spise alt for mye… Allikevel ble det nok et par stykker av hver og en av dem :o))

Vi hadde det så koselig å satt der å skravla og skravla, og før noen av oss hviste ordet av det nærmet klokken seg 01:30. Da hadde vi nok gjespet noen ganger de fleste av oss. Jeg var sjåfør for dagen, og kjørte Terje hjem ned til sentrum før jeg satte nesen hjem til meg. Når jeg låste meg inn i heimen var vel klokken sånn ca 02:00. Jeg var flink å kom meg relativt raskt i seng, men jeg var jo ikke trøtt så det gikk veldig lang tid innen jeg gled inn i drømmeland.

Tror bursdagsjenta også koste seg å hadde en fin feiring av dagen sin, hun sa i allefall det :o))

#bursdag #feiring #venner #familie #lørdag #blogg

🎼 Singin in the rain 🎭

I går ettermiddag var bestis Anne og jeg på Folketeateret her i Oslo og så på musikalen Singin’ in the rain. En forstilling vi begge to hadde gledet oss til å se. de fleste av oss som har vært med en stund, har sett filmen med samme navn, har kjenner igjen noen av de mest populære låtene.

Jeg storkoste meg igjennom hele forestillingen, og nynnet med på de melodiene jeg kunne. Litt sånn lavt da, for jeg har jo ikke den beste sangstemmen akkurat.

I hovedrollene hadde vi Stian Blipp, Atle Pettersen og Charlotte Brænna! Alle på scenen var så bra og gjorde opplevelsen til noe minneverdig. Kan jeg anbefale deg å se den, helt klart 😊

#singinintherain #folketeateret #musikal #atlepettersen #stianblipp #charlottebrænna #musikk #opplevelse #søndag #blogg

😴 Huff så tøft det var!

Når alarmen ulte iltert til morran i dag, var det ikke spesielt enkelt å komme seg opp av senga gitt. Det gikk med et par stønn, men det var ikke noe fart i kroppen…..

Jeg hadde ment å dra innom bensinstasjonen, for å fylle opp tanken på bilen før jeg dro på jobb. Rakk jo ikke det, for da hadde jeg kommet alt for sent på jobb.

Tenkte nemlig at jeg skulle bruke bil på jobb, siden jeg skal handle en del på veg hjem. Da tiden løp fra meg ble det til at jeg parkerte på stasjonen, og så får jeg heller ordne alt det som skal ordnes senere.

Det går greit det også, bare det at da tar det litt lenger tid før jeg er hjemme igjen.

Ute er der en ordentlig regnværsdag her i Oslo, og paraplyen er min beste venn i dag 😉

Ha en fin dag uansett vær ☀🌤🌩☂

#fredag #forsinket #dårligtid #vær #regn #bil #bensinstasjon #blogg

PC-trøbbel

For en stund siden oppdaget jeg at det ikke fungerte å laste opp flere bildet på en gang til bloggen, men siden jeg ikke trengte å gjøre det akkurat da tenkte jeg ikke så mye på det. Så i helgen begynte jeg å tenke på det, og syntes det var litt rart at dett skulle slutte å virke. Nå er det jo sånn at inni mellom er jeg ganske sløv, og får ikke alltid med meg at endringer blir gjort. Etter å ha lest meg opp litt på blogg.no fant jeg jo ut hvilke endringer de hadde gjort, men det skulle uansett ikke gjøre sånn at jeg ikke kunne bruke funksjonen.

Forrige dagen så fikk jeg også problemer med mailen min… Jeg oppdaget plutselig at Innboksen, Kladd, sendte elementer og slettede elementer var blitt borte. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd, og uansett hvor mye jeg undersøke og leste klarte jeg ikke å løse problemet.

Tidligere i kveld ble jeg så frustrert at jeg avinnstallerte jeg først Chrome, og så prøvde jeg å reparere Outlook til ingen nytte. Da la jeg opp mailkontoen min på nytt, og vips så fungerte mailen igjen. Jeg innstallerte Chrome til slutt, og da fungerte også Flash playeren igjen også. Jeg blir nesten manisk når sånne ting skjer, og bare MÅ finne ut av det eller ordne det. Som oftes så klarer jeg å fixe det på en eller annen måte, selv om det blir å gå inn bakdøra i stedet.

Nå kan jeg endelig senke skuldrene mine igjen, noe som føles veldig godt :o))

#pc #pctrøbbel #programvare #chrome #outlook #mail #innstallere #avinnstallere #datatrøbbel #blogg

Bankkort til besvær

Om jeg bruker bankkortet mitt mer enn andre på min alder, se det vet jeg ikke, men det hadde nå blitt veldig slitt i ene enden. Noe som sikkert kommer av at det har blitt dyttet inn å plukket ut av betalingsautomatene. Ved to tilfeller satte kortet seg fast i automaten, og det var så vidt jeg klarte å få det ut igjen. Nå kunne jeg ha gått inn i nettbanken å bestilt et nytt kort, easy peacy, og kortet hadde kommet innen en ukes tid.

Nå er det sånn at det bildet som jeg har på bankkortet mitt er mellom 15 og 20 år gammelt, så det var på høy tid å bytte det ut. Skal man ha nytt bilde kan man ikke laste det opp selv å legge det på kortet eller bestillingen i nettbanken. Derfor rusla jeg bort i banken i lunchpausen for å ordne det. Jeg traff en veldig hyggelig og hjelpsom ung dame, og ordnet alt sammen. Nytt bilde ble tatt, og selv om det ikke var det vakreste jeg har sett så var det meg. Det lignet mer på meg enn det gamle hvor jeg ikke brukte bilder, og håret var ravnsvart.

Det nye kortet kommer om ca en uke, så nå håper jeg å unngå å sette fast det gamle kortet noen flere ganger innen det nye kommer.

#bankkort #besvær #nytt #slitt #bank #bilde #gammelt #blogg