For en somlekopp jeg er

Hvor lenge siden det er siden jeg ble ferdig med to av sjalene mine, husker jeg ikke, men det er iallefall en god stund siden. NÄ mÄ jeg korrigere meg selv litt, for jeg ble ferdig med Ä strikke dem for lenge siden. Stoppe inn alle de lÞse endene var en en helt annen ting. Hvor mange ganger jeg har flyttet pÄ posen, har jeg ikke tall pÄ men noen ender ble nÄ iallefall ikke sydd inn.

I dag plukket jeg endelig fram posen og satte meg ned Ä fikk stoppet inn alt av lÞse trÄder. Det rosa sjalet er strikket litt annerledes og har derfor blitt strammere og litt mindre enn det andre. StÞrrelsen er grei, men jeg kunne kanskje ha Þnsket at det var litt stÞrre


#hÄndarbeide #strikke #sjal #farger #hobby #blogg

Sectret of the panpipes – Medwyn Goodall

Jeg fikk lyst til Ä legge ut en smaksprÞve av den musikken jeg bruker, nÄr jeg skal senke skuldrene og la tankene sveve bort. For meg er det bare en person som klarer helt Ä sette tankene mine i hvilemodus, og det er herlige Medwyn Goodall. Han har komponert mengder at behagelig musikk, og jeg har bare blitt mer og mer glad i den.

SĂžtmonsen, hadde et innlegg om hvordan hun senker skuldrene og hvilken type musikk hun lytter til. Innlegget hadde tittelen Celtic music, og du finner det HER. Det var etter Ă„ ha lest det jeg ville dele musikken jeg liker Ă„ slappe av til.

đŸŽŒ Lytt og nyt đŸŽ¶

#musikk #relaxing #panpipes #medwyngoodall #behagelig #lytte #nyte #avslappende #blogg #sĂžtmonsen #blogg

🤢 Au i magen 🤢

I natt/tidlig morgen vÄknet jeg med skikkelig magesmerter, og mÄtte bare komme meg opp i en fart Ä ut pÄ det aller helligeste. PÄ det tidspunktet var det kun magen som var veldig ugrei, men det var ikke lenge fÞr jeg begynte Ä bli veldig kvalm ogsÄ. FÞr jeg viste ordet av det, sÄ var det full pakke pÄ gang. Jeg prÞvde Ä gÄ Ä legge meg igjen, men det kunne jeg bare glemme.

cat's toilet

cat's toilet

Hva som var Ă„rsaken til at denne “dritten” kom akkurat nĂ„ er ikke godt Ă„ si
. Jeg gadd ikke lage meg middag i gĂ„r kveld etter at jeg hadde plantet ferdig, og fant et par gamle pizzabiter i kjĂžleskapet som jeg spiste kalde. Om de heller burde ha vĂŠrt i sĂžppeldunken kan jeg bare spekulere pĂ„. Uansett om de var “of” eller ikke, sĂ„ er de nĂ„ iallefall ute av kroppen.

Ut over ettermiddagen har bÄde kvalme og magen roet seg, og jeg forsÞkte meg pÄ litt mat. Matlysten var egentlig nede i kjelleren, men jeg hadde litt grÞnnsaksgryte i fryseren sÄ jeg tinet og varmet opp den. Var spent pÄ om jeg skulle klare Ä beholde den, og det gikk heldigvis bra Ä det smakte faktisk litt godt ogsÄ. Uansett sÄ trengte jeg Ä fÄ i meg litt nÊring, for jeg var veldig slapp og sliten. Det ble lite sÞvn i natt, sÄ jeg kommer nok til Ä sove godt denne natten hÄper jeg iallefall :o))

#syk #uvel #magesmerter #kvalme #sove #toalettbesĂžk #blogg

🍁 Da kan hĂžsten komme 🍂

HÞsten nÊrmer seg med raske skritt, og jeg har jo gÄtt Ä tenkt pÄ at jeg mÄtte komme meg pÄ Plantasjen for Ä kjÞpe inn hÞstplanter til balkongkassene og til graven. Det var jo meningen at jeg skulle ha vÊrt der fÞr jeg ble slÄtt ut av forkjÞlelsen for snart tre uker siden, men sÄnn ble det ikke. PÄ lÞrdagen snakket Terje og jeg om at vi skulle ta en tur denne uken, og i gÄr mÞttes vi etter jobb


Siden det er sÄ mye trafikk pÄ den tiden foreslo jeg at vi skulle dra pÄ Plantasjen som ligger pÄ Skullerud, og sÄnn ble det. Vi skulle begge ha uteplanter, men Terje skulle ogsÄ ha noen planter til sitt flunkende nyoppussede bad. Det er jo ikke bare Ä hive noen planter opp i handlevognen, for det skal jo vurderes om de passer og hvordan de tar seg ut.

PÄ Plantasjen har de i mange Är hatt en Jaco som het Jakob, og jeg stopper alltid foran buret hans Ä prater med han. Noen ganger kommer han Ä setter seg pÄ hÞnsenettingen, og legger hode inntil sÄnn at jeg skal klÞ han pÄ hode. Man har egentlig ikke lov, men jeg har gjort det allikevel. NÄr jeg kom dit i gÄr var buret tomt, og det han en plakat pÄ buret at han hadde flÞyet til de evige jaktmarker. Det ene Þyeblikket var han i toppform, og i neste fant de ham dÞd i buret. Det var sÄ trist sÄ trist :o(( Blir ikke det samme Ä gÄ forbi buret der heretter!!

De har Erika/lyng i alle former og fargenyanser, sÄ her er det bare Ä velge Ä vrake
.. I utgangspunktet liker jeg best den sorten som sees pÄ bildet, men de har ikke sÄ sterke farger. SÄ nÄr jeg skulle velge lyng til gravlunden sÄ valgte jeg en annen sort, som syntes bedre mot stÞtten. Pluss et par sÞlvtrÄd, se bilde i bunnen.

Jeg syntes ikke om nÄr de tar fine hvite planter som sÞlvtrÄd og farger dem i grelle farger. Naturen selv har sÄ mang fine farger man kan kombinere, sÄ det er helt unÞdvendig. De gjÞr det ogsÄ med lyng, noe jeg ogsÄ missliker sterkt.

Til balkongkassene i Är har jeg valgt en sÞlvtrÄd i hver ende av kassene og sÄ to bÊrmyrt midt i, og jeg syntes det ble veldig fint. Det er mange Är siden jeg valgte noe annet enn lyng i kassene. Noen ganger lÞnner det seg Ä gÄ sammen med andre Ä handle, for da kan man fÄ litt inspirasjon og ideer til planter man ikke har tenkt pÄ en gang. (takk til Terje for ideen)

Ettersom det var sÄ fint vÊr og lyst lenge rakk jeg ogsÄ Ä pynte graven innen jeg kjÞrte Terje hjem igjen. Ble veldig fornÞyd med hvordan det ble seende ut. Rosen var ferdigblomstret for sesongen, og jeg fjernet de visne blomstene. Skal klippe litt av lengden pÄ den fÞr vinteren kommer. Etter blÄsten som feiet over Østlandet her om dagen, var begge toppene pÄ lyktene blÄst av Ä lÄ foran stÞtten. Jeg mÄ finne en lÞsning sÄnn at de holder seg pÄ plass.

NÄr jeg kom hjem sÄ fortet jeg meg Ä hente inn balkongkassene Ä fikk plantet alle plantene jeg hadde kjÞpt. Da jeg hang ut den siste kassen var det begynte Ä bli mÞrkt sÄ jeg klarte akkurat Ä bli ferdig.

#hÞst #hÞstplanting #hÞstplanter #sÞlvtrÄd #bÊrmyrt #plantasjen #skullerud #gravlund #plante #erika #lyng #fargesprakende #jaco #papegÞye #jakob

Var det alle?

For litt under en uke siden var jeg i banken, for Ă„ skaffe meg et nytt bankkort. Mitt gamle var dels sĂ„ slitt at det satt fart i minibanken, pluss at bilde var 15 – 20 Ă„r gammelt, sĂ„ det Ă„ det levde pĂ„ overtid. Allerede fĂžr helgen fikk jeg melding om at kortet var sendt meg, og at det ville dumpe ned i postkassen om noen dager. I dag dukket det opp


Det er ikke bare bare Ä fÄ seg nytt bankkort i disse tider, hvor man faktisk har registrert det bÄde her og der for Ä kunne betale diverse abonnementer ol med. NÄ i kveld har jeg forsÞkt Ä huske alle stedene jeg trenger Ä oppdatere kortet, og det var neimen ikke lett gitt. Jeg har nok ikke fÄtt oppdatert alt, men de som trekker meg mÄnedlig og Norsk Tipping har jeg da fÄtt ordnet med nÄ i kveld.

Jeg trodde jeg hadde HBO-kanalen ogsÄ, men nÄr jeg forsÞkte Ä logge meg pÄsto de at jeg ikke var registrert der. Det er jo litt merkelig, for jeg registrert meg og jeg har blitt trukket for abonnementet. Kan hende jeg forsÞker Ä registrere meg senere hvis jeg fÄr lyst til Ä ha det igjen. NÄ er det vel ikke sÄ mye spennende pÄ den kanalen, at det blir noe stort savn Ä ikke ha den kanskje.

Det jeg ikke har fÄtt ordnet med i dag, dukker nok opp nÄr de ikke fÄr trekt meg tenker jeg
. Det er enda godt at det er noen Är mellom hver gang man fÄr nytt kort, for ellers hadde det vÊrt bare pes og mas!!

#bankkort #oppdatering #fornye #gammelt #slitt #trekk #hbo #blogg

Koselig bursdagsfeiring…

PÄ lÞrdag hadde bestis Anne bursdag, og hun hadde invitert sine to nevÞer og niese + meg til Ä feire dagen sammen med henne. Jeg tillot meg Ä invitere med vÄr felles gode venn Terje ogsÄ, uten egentlig Ä ha spurt henne fÞrst. NÄr jeg ringte Ä fortalte det ble hun jo veldig glad, for hun hadde akkurat tenkt samme tanken. SÄ det var nok en mening med at jeg skulle spÞrre han :o))

For at dette ikke skulle bli en stor kakefest, sÄ disket Anne opp med deilig Taco, som vi koste oss med etter at vi hadde sittet Ä pratet en stund. Det er sjelden, eller skal jeg vÊre Êrlig, sÄ blir det aldri til at jeg lager det bare til megselv. Skal jeg ha ha det, er det nÄr jeg har noen pÄ besÞk. Vi ble sittende lenge rundt matbordet Ä skravle og kose oss. Det var virkelig sÄ hyggelig Ä sitte sÄnn Ä prate om alt og ingenting.


Etter at maten hadde fÄtt lov til Ä synke litt ned pÄ venstre side av magen, kom verdens beste eplekake med vaniljekrem inni og klin kokoskaken pÄ bordet. Det smakte himmelsk godt, men jeg vÄktet meg nÞye for Ä ikke spise alt for mye
 Allikevel ble det nok et par stykker av hver og en av dem :o))

Vi hadde det sÄ koselig Ä satt der Ä skravla og skravla, og fÞr noen av oss hviste ordet av det nÊrmet klokken seg 01:30. Da hadde vi nok gjespet noen ganger de fleste av oss. Jeg var sjÄfÞr for dagen, og kjÞrte Terje hjem ned til sentrum fÞr jeg satte nesen hjem til meg. NÄr jeg lÄste meg inn i heimen var vel klokken sÄnn ca 02:00. Jeg var flink Ä kom meg relativt raskt i seng, men jeg var jo ikke trÞtt sÄ det gikk veldig lang tid innen jeg gled inn i drÞmmeland.

Tror bursdagsjenta ogsÄ koste seg Ä hadde en fin feiring av dagen sin, hun sa i allefall det :o))

#bursdag #feiring #venner #familie #lĂžrdag #blogg

🎼 Singin in the rain 🎭

I gĂ„r ettermiddag var bestis Anne og jeg pĂ„ Folketeateret her i Oslo og sĂ„ pĂ„ musikalen Singin’ in the rain. En forstilling vi begge to hadde gledet oss til Ă„ se. de fleste av oss som har vĂŠrt med en stund, har sett filmen med samme navn, har kjenner igjen noen av de mest populĂŠre lĂ„tene.

Jeg storkoste meg igjennom hele forestillingen, og nynnet med pÄ de melodiene jeg kunne. Litt sÄnn lavt da, for jeg har jo ikke den beste sangstemmen akkurat.

I hovedrollene hadde vi Stian Blipp, Atle Pettersen og Charlotte BrĂŠnna! Alle pĂ„ scenen var sĂ„ bra og gjorde opplevelsen til noe minneverdig. Kan jeg anbefale deg Ă„ se den, helt klart 😊

#singinintherain #folketeateret #musikal #atlepettersen #stianblipp #charlottebrĂŠnna #musikk #opplevelse #sĂžndag #blogg

😴 Huff sĂ„ tĂžft det var!

NĂ„r alarmen ulte iltert til morran i dag, var det ikke spesielt enkelt Ă„ komme seg opp av senga gitt. Det gikk med et par stĂžnn, men det var ikke noe fart i kroppen
..

Jeg hadde ment Ä dra innom bensinstasjonen, for Ä fylle opp tanken pÄ bilen fÞr jeg dro pÄ jobb. Rakk jo ikke det, for da hadde jeg kommet alt for sent pÄ jobb.

Tenkte nemlig at jeg skulle bruke bil pÄ jobb, siden jeg skal handle en del pÄ veg hjem. Da tiden lÞp fra meg ble det til at jeg parkerte pÄ stasjonen, og sÄ fÄr jeg heller ordne alt det som skal ordnes senere.

Det gÄr greit det ogsÄ, bare det at da tar det litt lenger tid fÞr jeg er hjemme igjen.

Ute er der en ordentlig regnvérsdag her i Oslo, og paraplyen er min beste venn i dag 😉

Ha en fin dag uansett vĂŠr â˜€đŸŒ€đŸŒ©â˜‚

#fredag #forsinket #dÄrligtid #vÊr #regn #bil #bensinstasjon #blogg

PC-trĂžbbel

For en stund siden oppdaget jeg at det ikke fungerte Ä laste opp flere bildet pÄ en gang til bloggen, men siden jeg ikke trengte Ä gjÞre det akkurat da tenkte jeg ikke sÄ mye pÄ det. SÄ i helgen begynte jeg Ä tenke pÄ det, og syntes det var litt rart at dett skulle slutte Ä virke. NÄ er det jo sÄnn at inni mellom er jeg ganske slÞv, og fÄr ikke alltid med meg at endringer blir gjort. Etter Ä ha lest meg opp litt pÄ blogg.no fant jeg jo ut hvilke endringer de hadde gjort, men det skulle uansett ikke gjÞre sÄnn at jeg ikke kunne bruke funksjonen.

Forrige dagen sÄ fikk jeg ogsÄ problemer med mailen min
 Jeg oppdaget plutselig at Innboksen, Kladd, sendte elementer og slettede elementer var blitt borte. Jeg skjÞnte ikke hva som hadde skjedd, og uansett hvor mye jeg undersÞke og leste klarte jeg ikke Ä lÞse problemet.

Tidligere i kveld ble jeg sĂ„ frustrert at jeg avinnstallerte jeg fĂžrst Chrome, og sĂ„ prĂžvde jeg Ă„ reparere Outlook til ingen nytte. Da la jeg opp mailkontoen min pĂ„ nytt, og vips sĂ„ fungerte mailen igjen. Jeg innstallerte Chrome til slutt, og da fungerte ogsĂ„ Flash playeren igjen ogsĂ„. Jeg blir nesten manisk nĂ„r sĂ„nne ting skjer, og bare MÅ finne ut av det eller ordne det. Som oftes sĂ„ klarer jeg Ă„ fixe det pĂ„ en eller annen mĂ„te, selv om det blir Ă„ gĂ„ inn bakdĂžra i stedet.

NĂ„ kan jeg endelig senke skuldrene mine igjen, noe som fĂžles veldig godt :o))

#pc #pctrĂžbbel #programvare #chrome #outlook #mail #innstallere #avinnstallere #datatrĂžbbel #blogg

Bankkort til besvĂŠr

Om jeg bruker bankkortet mitt mer enn andre pÄ min alder, se det vet jeg ikke, men det hadde nÄ blitt veldig slitt i ene enden. Noe som sikkert kommer av at det har blitt dyttet inn Ä plukket ut av betalingsautomatene. Ved to tilfeller satte kortet seg fast i automaten, og det var sÄ vidt jeg klarte Ä fÄ det ut igjen. NÄ kunne jeg ha gÄtt inn i nettbanken Ä bestilt et nytt kort, easy peacy, og kortet hadde kommet innen en ukes tid.

NÄ er det sÄnn at det bildet som jeg har pÄ bankkortet mitt er mellom 15 og 20 Är gammelt, sÄ det var pÄ hÞy tid Ä bytte det ut. Skal man ha nytt bilde kan man ikke laste det opp selv Ä legge det pÄ kortet eller bestillingen i nettbanken. Derfor rusla jeg bort i banken i lunchpausen for Ä ordne det. Jeg traff en veldig hyggelig og hjelpsom ung dame, og ordnet alt sammen. Nytt bilde ble tatt, og selv om det ikke var det vakreste jeg har sett sÄ var det meg. Det lignet mer pÄ meg enn det gamle hvor jeg ikke brukte bilder, og hÄret var ravnsvart.

Det nye kortet kommer om ca en uke, sÄ nÄ hÄper jeg Ä unngÄ Ä sette fast det gamle kortet noen flere ganger innen det nye kommer.

#bankkort #besvĂŠr #nytt #slitt #bank #bilde #gammelt #blogg