Banken ringte….

Etter at jeg hadde vært ute å handla sta, ringte banken for å si at lånepapirene var i orden å kunne jeg komme i morgen å signere dem.  Selvfølgelig kunne jeg det :o)

Det betyr at jeg kan dra på A-møbler denne uka og kjøpe ny skinnsofa, tre seter maken den to seteren jeg fikk av Anne. Skal oxo kjøpe nytt gulvteppe, for det jeg har nå er tygd, klort og gnudd i stykker både her og der.  Trenger oxo en ny stressless, for den jeg har nå kan man ikke stresse less i lenger.  Man kan skyve seg i vannrett stilling, men da kan man ikke komme opp i sittestilling igjen uten å utøve noen gymnastiske bevegelser. Den har vært sånn lenge, så det er på tide med en ny!!!

Akkurat nå er det litt frustrerende for det er så mange ting jeg har lyst til å gjøre med leiligheten, men jeg må legge bånd på meg. Jeg vet at jeg må ta et rom av gangen å få det ferdig før jeg setter i gang med en nytt prosjekt. Ellers blir alt et eneste rot, og jeg orker ikke å bo på en byggeplass en gang til…. det er drenerende for kropp og sjel.

Ronja driver å surrer rundt meg å vil ha oppmerksomhet, og hennes måte å gjøre det på er å klore på sofaen. Jeg irettesetter henne, og da krommer hun rygger å kommer mot meg med halen i været å lager en liten knurre-kozelyd. Da får hun ikke noe koz, for hun vet at det ikke er lov til å klore på sofaen…  Så går det et lite stykke tid, så kommer hun tilbake og hopper opp i fanget mitt å legger seg til… ser på meg med de øynene å da smelter mammen med en gang.

Nå tenkte jeg at jeg skulle være flink i dag å komme meg i seng ved 23 tiden…   Om jeg legger meg til å sove med en gang er en annen sak!!!

Verandaen er oppmålt….

For litt siden gikk de som har målt opp verandaen min….  

Nå er prossesen i gang, og så fort jeg har signert kontrakten å returnert den tar det 6 – 7 uker før jeg har en innglasset veranda. Jeg gleder meg virkelig til dette her…  har ikke tenkt på annet de siste månedene.

Har ikke noe bilde av hvordan det kommer til å bli enda, men jeg skal ta med kamera ut å knipse av en balkong som er ferdig i naboblokka. 

Ikke før hadde de gått ut av døra, så begynte hode mitt å surre….  Hvis jeg kjøper den krakken og setter den der, og hvis osv. Så allerede nå har jeg klart for meg hvordan det skal se ut derute.  Før de setter i gang, må jeg få lånt en høytrykkspyler for å få rein vegger og gulver.  For ikke å snakke om møblene, som jeg ikke gadd å vaske innen vinteren kom.  De har ikke vært dekket til i vinter så nå er de helt for jævlige.

Nå skal jeg ut å lufte bilen min litt, den er ikke så mye ute om dagen…!!!  Må en liten tur ut for å handle littegrann, det var litt tomt på hyllene mine så jeg… det kan vi jo ikke ha noe av.

Husmora kan endelig sette seg ned….

Endelig ferdig med å gjøre reint i heimen…. puh, det var nesten en bærepose med kattehår jeg fikk opp med støvsugeren.  Det er merkelig at de har noe igjen, med tanke på hvor mye jeg støvsuger opp :o)  Vinja gjør nå sitt beste til å rote til alt jeg har ryddet.. Hun leker med et utbrent plast t-lys, og det går unna når hun setter i gang. Jeg hører at sko og støvler går veggimellom ute i gangen. Hun får bare holde på til hun blir lei, så får jeg rydde opp etter henne….

Forrige dagen kjøpte jeg ny kattesand i dyrebutikken, og i dag prøvde jeg den for første gang.  Var litt skeptisk med en gang siden den støvet endel da jeg tømte den opp. Har jo hatt litt problemer med at det har støvet i andre sorter, noe som har gjort at kattene har kommet hostende ut av toalettet.  Det gikk veldig bra med dette nye heldigvis.

Forsøkte å ringe faren i dag oxo, men har tar fortsatt ikke telefonen.  Tanta mi fortalte i går at hun hadde snakket med han i byen, og da var han i farta igjen.  Det virker ikke sånn siden han ikke tar telefonen….  Jeg har tatt opp dette med han flere ganger, om at uansett hvordan det er med han så må han svare i telefonen. Da sier han bare ja ja, men gjør det ikke alikevel. Man kan jo ikke vite om det har skjedd eller….

I morgen har jeg tatt meg fri fra jobben, og det skal bli deilig.  Jeg får besøk at glassmesteren kl 11 som skal måle opp verandaen min for innglassing. Det tar ca 7 uker fra de måler opp til verandaen skal være ferdig dvs at den er klar i god tid til påsken.

Jeg skulle vist ha pusset vinduene mine i dag oxo, det så jeg veldig tydelig fra godstolen når den siste strimen av sol skinner på dem.  Nå ja, jeg får vel gjemme litt til en annen dag!!!

Neste år kan du oppleve Boy George og Culture club live – 26 år etter.

SAMLES IGJEN: Culture club har gjort comeback tidligere. Nå samles de igjen.
(Dagbladet):
Det britiske popbandetCulture Club har bestemt seg for å gjøre comeback. Det fortalte den fargerike frontfigurenBoy George (49) i et intervju med BBC tidligere denne uka. 

Nytt album

Husker du låten «Karma Chameleon»? Låten kom i 1983 og klistret seg som et plaster på hjernen bare sekunder ut i refrenget. 
Den blir det mulig å høre live igjen. George gir nemlig lovnader om både turné og ny plate.
-Vi skal gjøre comeback neste år. Det blir en velgjort og stor verdensturné. Og det blir et nytt album, men det har ikke fått tittel ennå, sier George til BBC.

Gjenforent tidligere

Culture club har solgt mer enn 20 millioner album. Debutalbumet «Kissing to Be Clever» kom i 1982. Bare fire år seinere ble bandet oppløst. 
Bandet la ut på turné i 1998, og ble gjenforent i 2002. Nå går de altså sammen igjen – 26 år etter de ble oppløst første gang.

Svart belte i å sløve…..

Planen i går var at jeg skulle gjøre rent i heimen, men sånn gikk det ikke…  Etter å ha spist frokost fant jeg frem Nintendo’n min, og da var det gjort…  Jeg ble sittende med nesen nede i maskinen hele dagen, for å slå noen dumme rekorder.  Jeg blir litt oppgitt over megselv noen ganger, men men det kommer en dag i morgen oxo.

Været har det ikke vært noe å utsette på i dag…  Når jeg ramlet ut av sengen ved 10 tiden var himmelen allerede blå, og sola gjorde sitt beste for å stå opp. Det var – 7 C ute da jeg sto opp, men nå er den oppe på – 0,6 C og med det har det blitt huskaldt.  Jeg har skrudd varmeovnene opp, men jeg fryser alikevel.

Den siste tiden har kroppen gradvis blitt dårligere og dårligere, og betennelsene har kommet tilbake igjen. Årsaken er jo bare det at jeg ikke har vært noe flink til å spise Magnesium, Omega-3 og Gurkemeie tablettene mine.  I dag krabbet jeg inn i skapet og dro dem frem, så nå er jeg i gang igjen.  Det vil ta noen dager før jeg merker noen bedring i kroppen.

Ronja ser alltid så morsk ut når jeg tar bilde av henne… Hun liker egentlig ikke at jeg flyr rundt med kamera, og noen ganger sitter hun stille bare for å få det overstått…, som tidligere i dag :o)

Vinja sitter alltid å stirrer opp i kamera, men så somler jeg så mye å da snur hun seg vekk akkurat i det jeg tar bildet.

Nå har MGP begynt, og jeg må jo selvsagt få med meg det.  Som alltid håper jeg på at det skal være akkurat den låta som kommer… den som du føler er en vinner med en gang.  Det har det vært dårlig med i år, men vi lever i håpet.

Anne Rimmen (Foto: Katrine Opdahl, NRK)

En slitsom uke er snart over…..

Om ca 6 timer er denne arbeidsuka over…, hvor ble den egentlig av?  Jeg har vært så sliten og uopplagt denne uka, så det skal bli godt å få et par dager å komme seg på igjen. Ikke det at jeg har tenkt å ligge på latsiden, men jeg slipper iallefall å sette alarmen til å ringe på morningen :o)

Kattene har rulla seg godt på gulvteppet mitt de siste dagene, og jeg må ta frem støvsugeren i ettermiddag for å finne igjen fargen på teppet.  Det er grønt med mønster, men til morran i dag var det for det meste grått…..  Burde ha vasket på badet oxo, vegger og tak altså… det andre, som gulv vask og toalett må jo tas.  Etter at kattene kom i hus, og toalettet deres står der inne syntes jeg det aldrig er rent på gulvet… jeg vasker og vasker!!!!

KAJ og jeg skal møte Terje etterpå til en lunch nede på Gunnerius.  Vi må passe på nå, for fra mandag av begynner han heldigvis å jobbe igjen… Da blir det dårlig med lunchavtaler, men vi kan jo heller møtes til middag å gjøre en helaften innimellom.  Sist gang vi satt nede på kafeèn, ble vi sittende rett ved inngangen til toalettet…. Det stinket desinfiseringsmiddel så vi holdt på tørne, så vi skal ikke gjøre samme feilen igjen. Den lukten gikk ikke så godt sammen med kyllingbaguetten og Latten :o)

Til morran når jeg våknet var det tjukk tåke ute, men innen jeg kom meg ut av døra så var himmelen blå og sola var i ferd med å stå opp.  Gradestokken viste – 11,6C så det var ganske friskt når jeg jogget ned til t-banen.

Ha en fantastisk dag alle sammen….. det har i allefall jeg tenkt til å ha :o)

Hold deg informert…..

En prest og en nonne kjører bil.
Nonnen krysser bena sånn at litt av bena vises. Presten legger hånden på hennes ben.
Nonnen: Fader, husk salme 29.
Presen fjerner dermed hånden. Da han ankommer kirken skynder han seg inn, slår opp salme 29.
Der står det: Gå fremad, søk høyere oppe og du vil oppleve himmelen.

Moral: Hvis du ikke holder deg godt informert i jobben, risikerer du å gå glipp av store muligheter.

Ny”gammel” sjef og samtale…

Denne uken fikk vi beskjed om at har fått tilbake sjefen vi hadde for 3 eller 4 sjefer siden….  Det syntes jeg i grunnen er veldig greit, hun er flink, tar tak i ting og man føler at man kan komme til henne å ta opp ting.  Tror at hun kan være bra for avdelingen våres akkurat nå!!

Jeg var først ute i minisamtalen, og hadde den i dag.  Følte at jeg fikk sagt de tingene jeg hadde på hjertet, og noen av dem var hun alllerede klar over.  Vi skulle bare holde på en times tid, men jammen gikk klokka fort å før vi viste ordet at det hadde det gått 20 min over tiden. 

Må innrømme at det er veldig frustrerende å skifte sjefer så ofte som vi har gjort…., og det har ikke alltid vært til det beste. Man har så vidt blitt vant og kjent med en person, så skal den slutte… og dermed er det en ny runde.  Denne gangen kjenner jeg vedkommende siden forrige gang, og føler at jeg vet hvor jeg har henne :o)

Det blir vel alikevel ikke noen lett oppgave å overta denne hønseflokken, for etter at Terje slutta så er det bare damer igjen……… 

Hørte fra Terje i dag, han har endelig fått seg jobb. KAJ og jeg skal spise lunch med han i morgen så da får vi høre mer.

På tide å pakke sammen å komme seg hjem kjenner jeg….  det har vært en utrolig hektisk dag i dag. Telefonen har nesten stått å hoppa på bordet til tider…. En periode rakk jeg bare å skrive ned beskjed til meg selv om hva som måtte gjøres før det ringte igjen. Jeg skal ikke klage, for det bra at vi har nok å gjøre… det motsatte er ikke noe alternativ å lengte etter.

Chronic Boredom hurts the heart Chronic Boredom Hurts The Heart

Endelig….

Kom akkurat fra banken, hvor jeg har vært å ordnet meg nytt lån. Refinansiering av de gamle lånene mine + låne mer til oppussing av den gamle 60-tallsleiligheten. Lånet ble godkjent mens jeg var der, så nå er det bare å tinglyse dokumentene å ordne lånepapirene…

Jeg valgte flexilån, for bare å betale renter + sparing i aksjer…  Økonomien min kommer til å bli mye bedre nå, og det er en lettelse. 3 lån ble vips til 1 :o)

Nå skal jeg ringe firmaet som driver med innglassing av verandaer, og be han komme å ta mål. Det vil ta ca 7 uker fra han bestiller glassene til de er på plass.  Jeg er så glad for at det endelig blir av.