God mat på nyttårsaften

I kveld blir det siste dagen med fråtsing i veldig god mat og godis på en stund. Det har blitt litt vel mye av det i desember og i hele jula. Jeg kan ikke holde på sånn, så nå som vi trår inn i det nye året blir det fokus litt sunnere kost.

På Nyttårsmenyen står det hvitløksmarinert kalkunfilé, med pommes og Bretagne saus. Det er vel ikke det mest usunne man kan spise. Til dessert blir det multekrem. Jeg fikk nemlig en pose med multer av en nabo, som hun hadde plukket selv. De har jeg spart til i dag, og jeg gleder meg til å smake på dem.

Skal ikke nyte all denne herligheten alene i dag, jeg får hjelp 😊

Bitmoji Image

#nyttår #nyttårsmiddag #middag #kalkun #mat #nyttårsaften #blogg

Noen ganger er jeg en idiot 🤣

At jeg er glad i jula, og liker å pynte heimen med mye nisser og julepynt er ikke å overdrive. Ettersom årene har gått har jeg lært meg å ikke overdrive pyntingen, men det er allikevel mye nisser over alt. Nissene hører jula til og uten dem klarer jeg ikke å helt å finne julestemningen 🎅🤶


For noen år siden kjøpte jeg disse to nissene hos Nille, og de har alltid hatt fast plass på hver sin side av tv-bordet. Jeg har alltid syntes de var søte og kanskje litt sammenpresset, men akkurat det var det jeg likte ved dem. At de så litt merkelig ut.

Så kommer vi til det som fikk meg til å føle meg som en idiot i dag. Jeg skulle rette litt på jakken til den ene nissen, og tok tak i skulderen på den men i stedet for å ta tak i jakken fikk jeg tak i benet. Plutselig begynte nissen å vokse, og desto mer jeg dro ja desto mer vokste den…..


Så nå står det to høyreiste nisser på hver sin side av tv-bordet, i stedet for to små tasser. Jeg begriper ikke at jeg ikke klart å finne ut av dette før, men da jeg kjøpte dem var de jo ikke trukket ut å damen i butikken sa ingenting om det heller.

Jeg hadde kanskje tenkt til å starte med å pakke bort jula rett over nyttår, men nå tror jeg at nissene skal få stå å strekke på bena sine en stund til. De trenger det etter å ha stått sammenpresset i så mange år.

#idiot #julepynt #julenisse #nisse #blogg

“Solo” – endelig fikk jeg sett den

I alle år har jeg vært ganske begistret for Schi Fi filmer, og Star Wars har stått øverst på lista siden jeg så den første filmen for veldig mange år siden.

De fleste hadde Luke Skywalker som favoritt karakter, men jeg har hatt Han Solo fra første stund. Derfor ble jeg også veldig lei meg når han ble drept av sin egen sønn i en av de siste Star Wars filmene. Kanskje det var litt ekstra trist for jeg liker Harrison Ford så godt, hihi!

Når filmen om Solo kom hadde jeg ment å gå å se den, men det ble aldri til at jeg kom meg på kino da den gikk. Akkurat nå husker jeg ikke hvorfor jeg ikke fikk sett filmen den gangen.

Nå ligger filmen ute på Viaplay, og jeg har akkurat sett den ferdig. At den fikk dårlig kritikk da den gikk på kino forstår jeg ikke, for den er fin og en ordentlig Star Wars film som jeg liker dem. Spenning, krig, kjærlighet, gode special effects, litt humor og så er det litt trist innimellom.

I dag er det en sånn mellomdag, hvor jeg bare koser meg inn å ser på film og tv-serier. Deilig med sånne dager innimellom, syntes du ikke?

#film #filmdag #starwars #hansolo #solo #schifi #blogg

Ronja og Vinja’s husregler

Her hos oss i Casa Fres og Knurr, har Ronja og Vinja sine egne husregler. De er veldig greie å huske hvis du skal på besøk til oss.#husregler #katter #ronja #vinja #casafresogknurr #blogg

Opp å hoppe, og ut av døra

Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg var veldig våken når alarmen ringte kl 9. Normalt ville jeg nok ha sovet en time til, men jeg hadde avtalt med naboen at hun skulle bli med meg ut å handle i dag.

Når jeg ringte på til avtalt tid, lå hun å sov enda og ble så lei seg for at hun ikke var klar. Grunnen til at hun skulle være med, var for at hun ville kjøpe et stykke ferdigstekt ribbe til nyttårsaften. Hun orket ikke å stresse for å gjøre seg klar til å bli med, så jeg sa at jeg godt kunne kjøpe med et stykke ribbe for henne.


Ute var det friskt  og litt kjølig på formiddagen, og frosten hadde festet seg godt på trærne. Det var heldigvis ikke så glatt ute i dag, så det ble ikke noen festlige dansetrinn på veg bort i garasjen, hihi!

Først dro jeg ned på Alna senteret og dyrlegen for å kjøpe tørrfór til pusene mine, for det som var igjen i fórboksen kom ikke til å holde til over nyttårshelgen. Det var kø inn til dyrlegen, med folk som skulle ha fór og andre som var der med syke dyr. Det tok litt tid innen jeg var ute igjen. Etterpå kjørte jeg over gaten til Rusta for å kjøpe juletrebelysning til min tante. Jeg fortalte henne om den smarte belysningen jeg hadde på mitt tre, og den kunne hun også tenke seg. Der var jeg heldig, for de hadde kun en eske igjen. Jeg syntes det var greit å kjøpe belysningen nå, for om et år når tante skal pynte treet har vi sikkert glemt det begge to, hehe!

Etter at jeg var ferdig på på Alna dro jeg bort til Meny på Bryn for å kjøpe inn noe småtteri til i kveld og til nyttårsaften. Da slipper jeg nemlig å dra ut å handle noe mer i dette året. Jeg fant et fint stykke med ribbe til naboen, som nettopp hadde kommet ut av ovnen… Mmm, det luktet så godt.

Om en times tid kommer bestisen, til vår faste lørdagssammenkomst. Inntil da skal jeg sitte å sløve med en kopp kaffe å se litt på tv.

Ha en forsatt fin lørdag 😊

#våkne #tidlig #oppe #handle #kattemat #dyrlege #kø #alna #rusta #bryn #meny #ribbe #blogg

En ny lue er klar

For noen uker siden kjøpte jeg garn til en ny lue hos Nille.  Jeg har klart å kaste lappen, så jeg husker ikke hva garnet het. Det var nå i alle fall 100% ull, og veldig lunt og behagelig garn.

Ettersom det gikk så dårlig når jeg forsøkte å strikke en lue, så har jeg lagt det på hylla. I stedet har jeg brukt heklenålen, og det har gått mye bedre. Jeg hekler helt på frihånd uten mønster. Først legger opp x-antall luftmasker i henhold til hvor bred jeg vil ha vrangborden, og hekler den så lang at den passer rundt hodet mitt. Etter det hekler jeg vrangborden sammen, og fortsetter å hekle staver langs kanten til resten av luen. Etter noen omganger er det på tide å felle av, og jeg teller hvor mange masker jeg har og setter av 7 – 8 markører hvor jeg skal felle.


Sluttresultatet kan du se på bilde over her, og jeg ble veldig fornøyd med luen. På denne luen valgte jeg å bruke to farger, rosa og lilla som også er mine to favoritter. Personlig syntes jeg det ble fint med to farger.

Nå blir det en liten håndarbeidspause tror jeg, for armene, skuldrene og nakken min er ikke helt happy om dagen.  De var ikke så ille rundt julaften, men så var jeg tilbake der jeg var igjen. Det er vel sånn det kommer til å bli, noen dager oppe og så snubler jeg ned kjellertrappa igjen… Traff ikke gulvet denne gangen heldigvis  😊

#håndarbeidet #hekle #lue #rosa #lilla #favorittfarger #skuldre #nakke #armer #vondt #blogg

Kvelden gikk så fort

Som jeg fortalte i går, så var jeg bedt på middag til bestisen sammen med kusinen hennes. Jeg gledet meg virkelig til å få servert middag, og så skinkestek da som er så vanvittig godt.

Hele formiddagen gikk folk ut på sosiale medier med at det var så glatt oppe i Lørenskog traktene. Derfor var jeg litt bekymret før jeg dro hjemmefra, men det var ingen grunn til det. På hovedveiene var det ikke glatt i det hele tatt, men på sideveiene var det en helt annen historie.


Bestisen kokkelerte fram en nydelig skinestek, surkål, og en veldig god skysaus. Anne var kanskje litt bekymret for at det skulle være lite smak på steken, ettersom den ble kjøpt samme dagen. Den fikk derfor ikke ligget lenge å trekke, men det var ingen grunn til bekymring. Vi storkoste med den gode maten, og satt lenge ved matbordet å skravlet. Litt senere ble det kaffe og is.

Når tre damer kommer sammen en kveld, som i går, så har vi så mye å snakke om alle tre at munnen løper nesten løpsk.  Å når munnen løper løpsk så går også tiden veldig fort, og før vi viste ordet av det dro klokka over 23.

Jeg hadde min bil inne i garasjen, hvor det var varmt så jeg kunne bare dra rett hjem. Kusinen hadde sin bil ute, og det så ut til at alle rutene hennes var helt til-iset så hun hadde nok en jobb å gjøre før hun dro.

Vel hjemme igjen forsøkte jeg å komme meg fra garasjen og inn uten å ramle. Vaktmesteren hadde strødd masse, men på dagen hadde det tinet å så fryst på igjen. Da ble det glatt enkelte steder, og jeg tok meg noen vågale dansetrinn som jeg ikke viste jeg kunne, hihi!

#sammen #middag #skinkestek #godt #nytelse #munndiare #prate #blogg

Hverdagen er her igjen

Jeg har en litt treg start i dag hvor jeg sov helt til 11:30, men oj så godt det var. For første gang på flere dager, følte jeg meg helt utvilt å klar til å starte på dagen 😊

Akkurat nå sitter jeg på kjøkkenet med kaffekoppen og kikker ut på det grå været utenfor. Tenker på de som jobber i butikker, og hvilket kjør det kan bli for dem i dag. Mange som kommer for å bytte julegaver som ikke passet, eller de rett å slett ikke ville ha. Kjenner at jeg er glad det ikke er meg.


Nå i romjulen syntes jeg det er så vanskelig å finne på noe til middagen, for jeg blir ofte litt matlei etter all den gode julematen de siste dagene. I dag trenger jeg ikke å tenke på det, for jeg er buden bort på middag til bestisen sammen med kusinene hennes. Vi får servert skinkestek med sånn fet, kraftig og ekstremt god saus til.

Vinja er ute på balkongen, og trasker frem og tilbake på vannbrettet å mjauer å kikker opp. Det er nok et innsekt som har våknet, og som sprader eller flyr oppe ved taket. Dit når hun ikke, og da blir hun så frustrert. Det er akkurat sånn hun holder på om sommeren, når noe kommer inn på balkongen.  Hun går nok snart lei tenker jeg, og komme inn for en liten lur på øyet 😴

Ha en fin torsdag alle sammen.


#romjul #torsdag #sløv #sove #middag #invitasjon #katter #blogg

🎁 En rolig bursdagsfeiring 🎉

I går var det gått et år siden sist jeg feiret bursdag, hvor ble egentlig det året av. Måneder og dager har gått så fort at jeg ikke helt har klart å henge med, og når jeg tenker tilbake så syntes jeg nesten ikke at det har skjedd noe spennende og interessant. Det har det selvsagt gjort, en hel masse 😊


Det var to gaver som jeg kunne åpne sammen med morgenkaffen, en fra det tantebarnet m/familie som ga meg en en søt liten flaske med parfyme i form av et hjerte, og en fra fetteren min og kona som ga meg en eske med god kaffe.

Vinja the Cat, ville absolutt opp på bordet for å undersøke gavene, og for å få litt ekstra kos. Ettersom jeg hadde tent lys var jeg ikke så happy for det, for frk Pus har en tendens til å sette fyr på halen sin. Det er som om hun “bare” må legge halen opp i flammen, og hun lærer jo ikke heller.

Litt senere ut på dagen kom bestisen for å feire dagen min, og av henne fikk jeg min favoritt parfyme La Nuit Tesor fra Lancóme. Hun hadde også med en gave fra niesen hennes, tvillingmammaen, som var 3 flotte bilder av guttene Storm og Birk, som hun har tatt hos fotografen. De skal få hedersplassen på veggen 💖 Litt senere på kvelden ringte naboen på, og overleverte nok en gave, et gavekort hos frisørdamen min. Det er jo en fantastisk gave å få.

Vi satt å skravlet i vei  en god stund innen jeg fant fram kransekaken og delfiakaken. Konsistensen på sistnevnte var ikke som den skulle være, men den var veldig god på smak i alle fall. Ellers så hadde jeg jo også satt fram noen skåler med litt annet godt også. Vi manglet absolutt ingenting.
best birthday ever

#bursdag #megselv #feire #gjest #gaver #gavekort #kaffe #parfyme #lanuit #blogg

Julaften – akkurat slik jeg ville ha den

Dette er den dagen i jula hvor jeg senker skuldrene og tar livet helt med ro. Jeg har ingen planer for dagen, og kan sitte på baken å se tv helt til jeg skal legge meg, HVIS jeg har lyst da!  Jeg finner nok noe å gjøre, så helt sløv blir nok ikke dagen tenker jeg.

De to siste dagene har jeg knapt slått på PC’n, og det har vært litt deilig med en liten pause fra den. Jeg har hatt fokus helt andre steder.


Jeg ble fornøyd med ribba mi i år også. Den ser kanskje litt godt stekt ut, men svoren var sprø og kjøttet saftig og godt. Jeg storkoste meg med middagen, som ble klar til litt over kl 17. Akkurat som jeg hadde planlagt 💖

Alarmen gikk av kl 8 på julaftens morgen, og jeg kom ganske raskt opp å fikk unna både mitt og kattenes morgenstell. Selv om jeg var i rute med alle juleforberedelsene, er det jo alltid noe som dukker opp. Jeg kom meg ut av døra, for å ordne det aller siste.

Først dro jeg ned på gravlunden for å tenne lys for foreldrene mine, og siden jeg var der såpass tidlig fikk jeg parkert med en gang. Med tidlig mener jeg  før folk skulle til kirken. Jeg vurderte om jeg skulle ta med en spade ned til graven, for jeg tenkte at det kanskje var mye snø men droppet det. Det var greit for noen hadde allerede tråkket opp sti rett forbi mamma og pappas grav.

Etter en snartur innom Meny på Brynsenteret, var jeg hjemme igjen rett før klokken 13. Å da rakk jeg å sette på ovnen når jeg skulle, og fikk begynte å dampe ribba. I mens ribba koste seg i ovnen, kunne jeg sitte å nyte favorittprogrammene mine på tv’n. De jeg bare MÅ se for at julestemningen skulle være helt på plass 😊

Som jeg har nevnt før feirer jeg julaften alene etter eget ønske. På den måten kan jeg kose meg å nyte de tradisjonene jeg er vant til, og som er viktig for meg.

Da jeg barn var det julegavene som var det viktigste med julaften, nå er jeg ikke så opptatt av det lenger.  Det var ikke så mange gaver under treet, men det var helt greit.


Jeg sparer på Mummi-kopper, skåler og asjetter og jeg hadde satt den nye vinterkoppen på ønskelisten. På julaften lå koppen, skålen og matchende servietter under juletreet, og det var bestisen som ga meg det 😊

Når roen hadde senket seg i heimen, etter en god middag og pakkene var åpnet, sank jeg ned i godstolen med kattene i fanget etter tur. Akkurat da kjente jeg at det var veldig godt å være alene.

Har du hatt en fin julaften?

#jul #julefeiring #julaften #ribbe #mat #svor #sprø #gaver #alene #mummi #katter #stille #rolig #blogg