Påsken er i gang

At folk har tatt påskeferie var ikke vanskelig å merke til morran i dag…. Det var stille i blokka, og de som vanlig tramper ned trappen tidlig om morningen, lå enten å sov eller hadde reist bort. Selv har jeg ikke tatt påskeferie dette året, og skal jobbe disse tre arbeidsdagene før helligdagene begynner. Jeg må innrømme at jeg angret litt, at jeg ikke hadde satt meg på ferie når alarmen boret seg inn i hode mitt på morningen i dag…

Innen jeg kom meg avgårde, hadde det begynt å snø… Først bare litt, men så ble det rene snøstormen før det avtok igjen. Jeg valgte å bruke bilen til jobb i dag, for at t-banen ikke gikk direkte ned til byen. Ruter holder på med oppgradering, så jeg hadde måtte hoppe av på Helsfyr for så å ta bussen til Tøyen og så tilbake på t-banen igjen ned til byen. Jeg kjente at det ble litt for stressende tidlig en mandag morgen….

Easter chicks in the grass
Licensed from: Sandralise / yayimages.com

Jobber du i påsken, eller har du tatt deg fri?

#påske #ferie #påskeferie #jobbe #trøtt #snøvær #blogg

Dette er også meg

For noen dager siden romsterte jeg igjennom gamle fotoalbum og da fant jeg også noen bilder av meg selv, som jeg ikke hadde sett på en stund. Det har vært mange morsomme frisyrer og briller opp igjennom årene, men de verste legger jeg ikke ut, hihi!!  Hmmmm, det var kanskje en ide, et innlegg med alle de håpløse frisyrene jeg har hatt, og et med alle de snåle brillene jeg har hatt…., som jeg faktisk syntes var fine da jeg kjøpte de ;o))

Her kommer et lite knippe bilder av meg, som er fra way back then…..

#minner #throwback #jeg #meg #selfie #blogg

Fjellskrekkreglene

Nå som påsken er her er det viktig å kunne “Fjellskrekkreglene”, og dersom du ikke allerede kan dem kommer en liten påminnelse her:

#fjellskrekkreglene #humor #donald #disney #blogg

Den første nye bilen min

Når vi kommer opp slutten av tenårene, og nærmer oss voksenlivet med raske skritt, har vi alle våre drømmer om hva vi vil med livet våres. Det hadde jeg også, men den største drømmen min var å ta førekort og kjøpe meg bil. Jeg kunne nesten ikke vent til jeg fylte 18 år, sånn at jeg kunne begynne med kjøretimer. Den første timen hadde jeg 18.12., 7 dager før jeg fylte 18 år. Jeg hadde kjørt ganske mye før jeg begynte å ta timer, så jeg trengte ikke så mange…

Den aller første bilen ble en Bobble, som jeg i utgangspunktet ikke ville ha, men som jeg ble veldig glad i. Jeg hadde den ikke så lenga, ca 1 år, før jeg kjøpte meg en flonkende ny Opel Ascona J med fartsstriper og persienner i bakruten. Å så stolt jeg var da jeg dro opp å hentet den…  Til dags dato så får jeg stjerner i øynene når jeg tenker på den bilen. Det var veldig kult å råne rundt med vinduene rullet ned å anlegget på full guffe ;o))

På den tiden skulle det jo også henge terninger i speilen, sammen med wunderbaum og en fotball med VIF skrevet på. Jeg husker at faren min fikk hetta av alt som hang der, de får gangene han kjørte bilen. 

Jeg hadde garantert kommet til å ha bilen i mange år, men den rustet rett og slett vekk mellom hendene mine. Opel brukte dårlig materiale i bilene sine på den tiden, og det ville ha blitt et underskuddsforetagende å holde rusten vekk. Hvis ikke faren min hadde tatt med seg bilen på jobben, og pusset rust i pausene sine. Til slutt spredde rusten seg som et utslett, og jeg hadde ikke noe annet valg enn å bytte den inn.

Den som kjøpte bilen bodde like i nærheten, og det hendte jeg så den med jevne mellomrom… Det var et trist skue, for den fikk bare flere og flere rustflekker, og til slutt kjørte vedkommende en annen bil. Ingen biler varer evig, men at den måtte scrappes pga rust syntes jeg er leit…

#bil #ny #opel #ascona #rust #rustflekker #wunderbaum #terninger #stolt #nybil #førekort #drømmer #blogg

Det er lov å lengte

I går kveld satt og bladde i gamle fotoalbum, og jeg har jo noen fra tiden før jeg fikk meg digtalt kamera. Nå blir jo alt lagret på PC og ekstern harddisc. Det å bla igjennom album etter album, er forbundet med vemod og latter…., kanskje mest det siste ;o))

Jeg er så lei vinteren og all snøen, som nå ikke er så hvit å pen lenger, og lengter etter solfylte vårdager. Dager hvor fuglene kvitrer i tretoppene, og nytt liv spirer i blomsterbedet. Jeg fant noen vårbilder i det ene albumet, som jeg tok med det gamle speilreflekskamera. Det kamera som ikke var digitalt. Bildene ble litt ulne, og utydelig når jeg fotograferte dem med mobilen…

Denne syrinen sto utenfor soveromsvinduet mitt, og når den sto i blomst så duftet det så frisk å fint inn igjennom det åpne vinduet. Den ble etterhvert så stor at den måtte flyttes, så nå står den borte ved fellesområdet vårt.

Måtte ta med dette av blåklokkene også, som er en av favorittblomstene mine. Bildet tok jeg oppe i Holmenkollen, hvis jeg ikke tar helt feil ;o))

Jeg giver mitt dikt til våren

Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt: 
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, ?
jeg giver mit Digt til Vaaren!

Bjørnstjerne Bjørnson

#lengsel #våren #varme #blomster #natur #syrin #dikt #bjørnstjernebjørnson #blogg

Det var rene grøten

Da jeg sto nede på t-banestasjonen og ventet på banen til morran i dag, var tåka tjukk som grøt over Manglerud og Oslo sentrum. Oppover åsen mot der jeg bor, der begynte himmelen å bli blå og sola tittet så vidt igjennom. Det så ikke mye innbydende ut å dra ned i tåkehavet, men bare en time etter at jeg kom på jobb var himmelen helt blå og sola skinte… Noe den har fortsatt å gjøre ;o))

Parkeringsplassen derimot var ikke den morsomste å forsere akkurat. Det var flere ledige plasser, men det var også der det mer så ut som en skøytebane enn noe annet. Jeg måtte virkelig være forsiktig når jeg gikk ut av bilen, for jeg kunne kjenne at benet mitt begynte å skli. Da det var så og si bart over alt på asfalten, bortsett fra akkurat der jeg parkerte så tok jeg ikke på noen brodder, men det gikk fint allikevel.

Ute ligger termperaturen på plussiden her i Oslo, også i skyggen, og smeltevannet renner i strie strømmer nedover veiene. Man merker at de høye snøbrøytene og haugene allere har begynt å minke. Fortsetter det sånn kan jeg snart parkere vinterstøvlene, og finne fram joggeskoene igjen ;o)) Det skal bli deilig å slippe å stampe rundt med tykke vinterstøvler, i alle fall når jeg skal på jobb. Ut på tur, ja da blir det en helt annen historie ;o))

Ha en fin torsdag folkens ;o))

#vår #tåke #sol #smelter #is #snø #glatt #vinterstøvler #joggeskog #glede #blogg

Jeg ventet for lenge…

Det er ganske lenge siden jeg bestemte meg for at jeg skulle kjøpe meg et nytt kjøkkenbord. Det jeg har nå ble spesialbygd til foreldrene mine, og har ikke helt vanlige mål. Lengden er OK, men det er litt for smalt. Jeg hadde sett meg ut en fint bord på IKEA, med solide ben og to plater som man trakk ut fra undersiden av bordplaten. Sammenslått hadde bordet en str på 90 x 90, og det var en helt perfekt størrelse til kjøkkenet mitt. Når man dro ut platene ble bordet ca 1,75.

Jeg vet ikke hvorfor jeg har somlet sånn med å dra for å kjøpe det, men det har jeg altså gjort… I dag møtte jeg Bestisen og dro glad og fornøyd til IKEA for endelig å kjøpe bordet… Hadde de bordet jeg ville ha, å nei da det hadde de ikke. De hadde samme merke, men det jeg ville ha var en utgått vare, til min store irritasjon. Jeg kjente at jeg ble skikkelig irritert på meg selv, for at jeg hadde ventet alt for lenge med å dra på handletur… Kikket litt på de andre bordene de hadde, men det var ingen som falt i smak.

NB! Bordet på bilde under her er ikke IKEA-bordet, men et bilde jeg fant på YAY.
 

wooden table
Licensed from: kovacevic / yayimages.com

Før vi tok runden for å se etter bordet de ikke hadde, gikk vi i kaféen og spiste middag. Jeg hadde ikke vært hjemom før jeg dro til IKEA, dro rett fra jobb til trening/behandling, og var ganske sulten. De hadde endel spennende middager å velge mellom denne gangen, men jeg gikk for laks. Det var godt å sitte ned en stund å slappe av, for jeg følte meg litt mørbanket etter treningen… Det var ikke så mange der da vi satte oss ned, men da vi reiste oss for å gå strømmet det på med folk.

Når jeg kom hjem søymfarte jeg finn.no for å se om noen hadde lagt ut bordet for salg, og jeg fant 4 stykker. Problemet var at det var 2 hvite og 2 svarte bord, og jeg ønsker meg et som ikke er malt. Jeg får lete med jevne mellomrom, så kanskje jeg er heldig. Eller så kan det jo hende at jeg finner en annen type jeg faller, vi får se ;o))

#kjøkkenbord #spisebord #bord #handle #somle #ikea #middag #blogg

Jeg fikk den siste plassen

At flere og flere har begynt å ta t banen, merker man godt på parkeringsplassen. Det har som regel ikke vært noe problem å få plass der, selv om man kommer litt sent. Nå derimot er det en helt annen historie.

I dag er jeg litt forsinket, og ved første øyekast så jeg ingen ledige plasser. Heldigvis var det en eneste plass igjen, men den var trang… Jeg klarte akkurat å skvise meg inn, phu!!

#fult #tbane #parkeringsplass #blogg

Holkeføre

Før helgen kom de å fjernet det meste av snøen på fortauet, og i gatene ned mot t-banen. Allikevel er det ikke bare bare å gå, for etter at det tinet og rant utover i går, hadde det frosset til igjen i natt.

Jeg fant ikke igjen broddene mine da jeg skulle gå, og jeg hadde ikke tid til å lete etter dem. Derfor bestemte jeg meg for å ta bilen til stasjonen. Hadde ikke mye lyst til å gå over enda igjen 😳

Parkeringsplassen så ut som en skøytebane, og alt som var strødd lå langt nede i isen. Jeg klarte da å komme meg helskinnet bort til bakken opp til stasjonen, uten knall og fall…..

Så lenge det smelter på dagen, og fryser på igjen på natten er det best å være forsiktig. Jeg må nok ta en grundig leteaksjon etter broddene mine også, sånn at jeg klarer å holde meg på bena.

Er det glatt hos deg, eller er det kanskje bart?

#vinter #snø #is #glatt #holke #blogg

Balkongsesongen har startet

For en herlig dag vi har hatt her i Oslo i dag…. Sol og blå himmel fra jeg sto opp i dag, og etterhvert som sola kom høyere på himmelen ble temperaturen ganske behagelig også. Jeg bestemte meg for å tilbringe noen timer ute på balkongen. Så stiv som jeg er i ledd og muskler om dagen, gjør det godt med varmen fra sola.

Det var lite trafikk nede i gaten så det var nesten helt stille, kunne bare høre fuglene som kvitret sine vakre vårsanger i trærne. Jeg lente meg tilbake i stolen, lukket øynene og lot sola gjøre underverker med den stive kroppen min. At det hjalp kan jeg bekrefte….

Noen brunfarge blir det derimot dårlig med, ettersom jeg har innglasset balkong. Jeg hadde bare luftevinduene på hver side oppe en aning, for at det ikke skulle bli for varmt. Hadde jeg lukket vinduene opp helt, ville det ha blitt litt vel kaldt og jeg hadde ikke kunnet sitte bare i en genser og barbent. Så viktig er det ikke å bli brun, i alle fall ikke enda ;o))

Med en gang jeg satte meg ut på balkongen, kom Ronja og Vinja også. De hoppet og spratt rundt omkring en stund innen de fant ut at de skulle slappe av de også. Ronja snek seg til besteplassen på toppen av klatrestativet, og da hoppet Vinja inn i trommelen å krøller seg sammen der. Dette har de lengtet etter i hele vinteren, for de nyter virkelig den tiden de kan være på balkongen…., akkurat som jeg gjør ;o))

Jeg håper vi får mange sånne fine soldager/ettermiddager fremover, og spesielt nå som påsken snart er her.

#sol #himmel #nytelse #vær #balkong #balkongsesong #velvære #vår #katter #ronja #vinja #blogg