Au i nakken…

Den siste uken har jeg slitt noe voldsomt med stivhet og smerter i nakken å nedover ryggen… Det er ganske lenge siden jeg har vært så plaget som nå, og jeg har ikke følt meg i form i det hele tatt. I begynnelsen av uken var jeg så stiv og hadde sånne smerter fra midt nede i ryggen til helt oppe i hodet, jeg ble veldig svimmel å følte at jeg skulle gå over ende bare jeg snudde på hodet…. Jeg måtte innom Ultra for å handle, men jeg måtte gjøre besøket kort å fikk bare med meg noen av de tingene jeg skulle ha.


Resten av uken har jeg tatt Ibux både om morningen og kvelden og noen ganger midt på dagen, noe som tydeligvis har hatt en god effekt. Jeg er fortsatt stiv i nakken, men ikke på langt nær så ille som det har vært. Smertene er nå i allefall bort.

Jeg var ganske glad når helgen endelig kom, for jeg blir veldig sliten i kroppen av å være så stiv i nakken. Man bruker så mye energi på å finne stiller hvor det ikke gjør vondt. Til slutt ender man opp med å få vondt på steder man ikke hadde vondt på i utgangspunktet….

På grunn av nakkeplagene valgte jeg å la PC’n ligge det meste av denne uken, noe som sikkert var ganske lurt!!


Som tidligere nevnt så pleier Anne og jeg å bytte på å være hos hverandre på lørdagene, og i går var det min tur. Vi hadde avtalt at hun skulle være her ved 15 tiden, men jeg ringte henne på formiddagen å spurte henne om hun ville være med en tur på Plantasjen. Jeg hadde nemlig klart å vanne ihjel Lavendelplanten min ute i gangen. Var så bekymret for at den ikke skulle få nok vann, og endte opp med å gi den for mye :o((

Jeg ante ikke hva jeg skulle erstatte den med, og var veldig ubestemt der jeg gikk å løftet på annenhver plante jeg kom til. Det var mange som kunne være fine ute i gangen, men de fleste av de jeg så på var av den sorten som sprer seg utover å som ganske raskt må pottes om. Der planten skal stå er ikke den opphøyde potten så stor, så jeg måtte finne noe som ikke vokste så fort. Til slutt endte jeg opp med denne som er på bildet ovenfor. Jeg husker ikke i farten hva den heter….. Den passer perfekt, så nå er det opp til meg å vanne den akkurat passe sånn at jeg klarer å holde liv i den :o))

Etter at vi hadde vært på Plantasjen dro vi en kjapp tur ned på Bryn Senter, og Ultra. Der kjøpte jeg en Foccacia til en sen lunch, og et par doughnut med jordbærfyll på toppen til litt senere på kvelden.

Til en sen middag ble det Taco, som vi fylte med “pulled Beef”, salat, mais,og ost. Med hånden på hjertet så syntes jeg det var litt vel mye fett på kjøttet, og jeg tror jeg heretter kommer til å holde meg til kalkun. Ellers så smakte taco’n veldig godt den. Jeg hadde kjøpt et par bokser med nøtter på fredagen som jeg tok fram. Den ene var cashenøtter med sour cream og onion, mens den andre er jeg litt usikker på. Tror det var en peanøtt, som var innbakt i en blanding av sweet chilli + noe annet. Godt var det nå i allefall. Hadde tenkt til å finne frem litt frukt også, men vi var så mette at det ble liggende i kjøleskapet.

Anne dro hjem rundt midnatt, men jeg var ikke trøtt da så jeg ble sittende oppe en stund til å se på tv. Jeg fulgte ikke så veldig nøye med, siden jeg satt å tasta på telefonen det meste av tiden :o))

I dag har jeg bare sløvet rundt inne med en mage som ikke har vært helt i humør, ikke noe alvorlig…. bare plagsom!! Etter å ha satt i gang en vask med håndklær satte jeg meg ned på kontoret med fargeleggingsboken min. Jeg viste jo at når jeg gjorde det kom timene til å løpe avsted, for jeg klarer jo ikke å løsrive meg fra det jeg driver med.

Nå skriker kroppen min etter en varm kopp kaffe, og litt å spise…. Ha en fortsatt fin søndagskveld :o)) 

#nakken #vondt #smerter #au #stiv #svimmel #uvel #plantasjen #blomster #planter #lavendel #ultra #foccacia #doughnut #pulledbeef #bryn #senter #fargelegging #klesvask #tidsfordriv

China glaze neglelakk

I går fortalte jeg om at de fleste av neglelakkene mine var blitt veldig seige å gamle, og at det var på tide å fornye seg litt. Sååååå, da jeg var på veg hjem dro jeg innom Bryn Senteret og Hennes. Jeg hadde ikke noen anelse om hvilket merke jeg skulle kjøpe, men jeg kom over et som jeg ikke hadde prøvd før. China glaze heter det og de hadde mange flotte smashe farger. Jeg gikk ikke for de som var veldig sterke i dag, men noe dusere.

Om den er tynn og jeg må bruke flere lag har jeg ikke peiling på, håper ikke det….


Planen var at jeg skulle ta en skikkelig rufs på badet nå i ettermiddag, men ryggen og nakken min slo seg helt vrang… Den var ikke noe god på jobben i dag heller, men jeg trodde det ville gli over. Den gjorde ikke det, og på veg hjem stivnet det til mer og mer å da blir jeg svimmel. Veldig ubehagelig må jeg si… Etter en Ibux og en cowboystrekk føler jeg at formen er litt på oppadgående igjen. Det hjalp nok litt til at jeg satte på vifteovnen for å varme meg opp litt :o))

På fredag fikk vi en veldig trist beskjed… Vår tidligere Administrerende direktør, som fratrådte sin stilling for litt over en måned siden, hadde brått gått bort. Det var jo helt ufattelig at hun var borte i så ung alder. I dag var det en liten minnestund nede i kantinen, og veldig mange hadde møtt opp…. Jeg var der noen minutter før det begynte, og da var det allerede fult så sammen noen andre gikk jeg rundt på andre siden hvor det var noen ledige plasser. Minnestunden ble avsluttet med et minutts stillhet… R.I.P.

Det blir nok ikke så lenge før jeg tar kvelden kjenner jeg, men først skal jeg se litt på Masterchef UK…

#neglelakk #gammel #ny #farger #rosa #blå #lille #glitter #hennes #chinaglaze #bryn #senter #rygg #nakke #ubehag #ibux #hvile #trist #dødsfall #minnestund

Det ble blått…

Jeg er nok ikke av dem som lakker neglene mine jevnlig, men i dag følte jeg for å gjøre en liten innsats. Hvilken farge skulle jeg velge? Jeg dro fram alle jeg hadde, og tilstanden til lakken i flaskene avgjorde valget for meg. Det måtte bli blå!! Nesten alle neglelakkene mine er kjøpt inn samtidig, og det var ikke nå nylig heller. Derfor hadde de fleste av dem blitt ganske seige og tjukke.


Med to puser som kommer settende med en gang jeg tar fram neglefilen, og gjerne vil leke med den er det ikke det letteste å få ordnet med neglene. Ikke så greit å lakke negler med kattehårene fykende rundt fingrene. I dag var det bare Ronja som ville være med, men hun lå oppe på hylla over skrivebordet å så på. Jeg tok ingen sjanser på at hun skulle komme nærmere å fortet meg med å få lakkert neglene.

Man kan tydelig se at det har kommet lakk utenfor, men det har jeg allerede fjernet…. Fysj, fingrene mine er så hovene om dagen, dels pga artrosen men også for jeg har lagt på meg. Artrosen får jeg ikke gjort så mye med, men det andre må jeg gjøre noe med NÅ!!

I morgen skal jeg stikke ut i lunchen å se om jeg kan finne noen nye lakker i forskjellige farger. Jeg er jo ikke så glad i duse farger, så jeg håper at jeg finner noen som smashe farger :o))

#negler #lakk #lakke #neglelakk #blå #gammelt #nytt #manikyr #ronja #katt #artrose #farger #lunch

MGP finale på lørdag og sløv søndag…

I går var det årets store begivenhet, finale i MGP, og jeg så hele sirkuset hos Anne…. Avtalen var at jeg skulle være hos henne ved 16 tiden, men jeg surret rundt her hjemme med det og det andre så klokka løp helt fra meg. Derfor var klokka nesten 17 innen jeg var hos henne. Vi skulle heldigvis ikke ha en middag som var ferdig på et bestemt tidspunkt, så det var ikke krise om jeg kom for sent…. Bare irriterendes!!

Det var så fint vær, selv om det blåste litt, så vi satt en stund ute på balkongen å nøt sola som varmet godt… Furutreet som står rett utenfor holdt på å gjøre seg klar for sommeren, og det resulterte i at det meste på balkongen hadde fått en tynt teppe med gult støv.

Når det er MGP så er det tradisjon med hjemmelaget pizza, og det ble det også i går. Det er sjelden jeg lager pizza bare til meg selv, så derfor smakte det veldig godt. Etterpå ble det litt restegodis og kaker mens vi ventet på at finalen skulle begynne.


Ingen av oss hadde noen tro på at den norske låten med Mørland og Debrah Scarlett skulle gå av med seieren, så vi ble vel ikke skuffet når vi endte på 8 plass. Vår favoritt denne gangen var Australia med sjarmøren Guy Sebastian, og for første gang på flere år stemte vi faktisk. At Sverige gikk av med seieren var vel ingen overraskelse, for de hadde en veldig fengende låt. Avstemningen var super spennende, og til å begynne med var det ikke så godt å vite om det var Italia, Russland eller Sverige som ville bli vinneren.

Noe som har irritert meg noe grenseløst, er den svenske avisen Expressens oppførsel i forkant og under MGP. De har kastet ut beskyldninger om at Sverige har blitt trakkasert, uteglemt å dårlig behandlet. Det var mye mer også, en evindelig sutring fra start til langt etter at det var slutt. Siste artikkelen fra i går da var det sutringen om hvor bra startnr andre land hadde fått, mens Sverige var blitt “klumpet” sammen med Norge… Daaaaaa!!! Jeg kjente at jeg hisset meg noe voldsomt opp… Ikke en gang etter at de faktisk har vunnet må det sutres, skjerp dere!!!

Jeg dro hjem til megselv med en gang det var slutt, og var hjemme ved 01:00 tiden. Da var jeg jo ikke trøtt i det hele tatt så jeg slang meg ned i godstolen for å se “litt” på tv….., hehehe!! Når jeg slo av tv’n å kom meg i seng var klokka blitt 03:45, og ute var det alt begynt å bli lyst. Fuglene hadde stått opp, og satt i busker å kratt å sang…

Før jeg gikk å la meg satte jeg alarmen på kl 10 sånn at jeg ikke skulle sove bort hele søndagen. Det var ingen fare for det, for jeg våknet igjen allerede 06:30 å etter det gled jeg inn og ut av søvnen hele tiden inntil alarmen gikk av ved 10 tiden.


Etter å ha tatt morgenstellet til kattene og spist litt frokost slang jeg meg ned ved skrivebordet å tok fram fargeleggingsboken min…. Når jeg setter meg ned med den glemmer jeg helt tid å sted, noe som skjedde i dag også. Jeg endte opp med å sitte med den hele dagen, mens jeg lyttet til avslappende musikk som jeg har lastet ned fra iTunes. Den egner seg veldig godt til meditasjon eller når man bare vil slappe av.

Det er artig å se hvilke farger jeg har brukt på de forskjellige bildene… Fargevalget gjenspeiler form og humør, og de gangene som formen er på topp er jeg et petimeter til å bruke de fargene som er mest naturlig på planter og dyr. I dag har jeg vært trøtt og sigen så da ble det veldig fargesprakende…

Nå har denne damen tenkt til å ta et svalestup opp i senga, for øyelokkene vil snart ikke holde seg oppe lenger…. NATT 

#mgp #finale #russland #sverige #italia #norge #vinner #pizza #balkong #lørdag #søndag #fargelegging #bilde #ugle #natur #plater #itunes #musikk #avslappende #trøtt #sove

Dagens bilde – gult

#dagensbilde #gult #natur #vår #blomstringstid

Nå skal det bakes…

Når jeg var i Sverige på Himmelspretten var jeg innom Panduro, og der kjøpte jeg litt nytt til til baking. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle kjøpe meg nye springformer, men det har bare blitt med tanken. Så var det sånn at jeg så noen fine former hos Panduro da vi var i Sverige tidligere i år, men da følte jeg at jeg hadde handlet mer enn nok å valgte å vente til denne gangen. Tenkte at med mitt dårlige hell så hadde de dem sikkert ikke lenger, men det hadde de :o))

Det blitt ekstra ved siden av formene også……
Når jeg har bakt kaker så har jeg hatt en gammel trepinne til å sjekke om kakene er ferdig, men hos Panduro hadde de disse i metall. Jeg har ikke bakt noe enda så de ligger like blanke å fine i skapet enda.


Jeg har veldig lyst til å bake noen småkaker snart, og derfor investerte jeg i noen kakestempler. De jeg hadde fra før sto det God Jul på og passet best på de kakene man baker på den tiden av året. For at skriften skal komme best fram, passer det nok best med lyse kaker tenker jeg.


Den dagen jeg gikk over ende i Brugaten hadde jeg kjøpt disse isglassene hos Nille, og de overlevde heldigvis å bli kastet i bakken. Jeg har hatt veldig lyst på noe sånt lenge, men har ikke funnet noen jeg liker. Disse er i friske og fine farger å var akkurat det jeg var ute etter.


I går var jeg innom EuroPris på veg hjem fra jobben, og da fant jeg disse formene til iskuber med lokk. De jeg har fra før har ikke lokk, og det har mange ganger vært vanskelig å få de inn i fryseren uten å søle…. Nå slipper jeg å tenke på det lenger :o))

Med så mye nytt på bakefronten er det ingen grunn til å bake, så det er bare å fordype seg i bakebøkene mine å finne noen spennende oppskrifter :o))

#bake #nytt #springformer #kakestempler #stempler #isglass #iskuber #former

Oops, i did it again

Så skjedde det altså igjen med dunder og brak…. På veg hjem i dag forta jeg meg nedover Brugata her i Oslo, som er gågate med heller. Etter år med store varebiler som kjører opp til butikkene for avlessing, så ligger de ikke jevn lenger. Det var nettopp dette som ble mitt fall i dag.


Jeg kan ikke huske at jeg sparket bort i noe, men det må jeg jo ha gjort…. Alt skjedde liksom i sakte kino, og hvor mye jeg enn forsøkte klarte jeg ikke å få flyttet bena sånn at ikke skulle ramle. Jeg gikk over ende og mer eller mindre rullet bortover å landet til slutt på ryggen. Å der lå jeg noen sekunder med øynene igjen, for at jeg syntes at det var så innmari pinlig alt sammen.

Det å falle var pinlig nok, men når man er en så stor dame som meg med en veldig stive ledd er det nesten umulig å komme seg opp igjen. I vertfall på en verdig måte…. Folk stimlet til og lurte på hvordan det var gått med meg, og snille som de var hjalp de meg på bena igjen.

Jeg slo det høyre kneet, arm og håndledd ganske kraftig :o(( Kneet mitt var ikke helt godt fra jeg falt forrige gang før jul, og slå det nå igjen var vel ikke akkurat det beste som kunne skje. Nå i kveld er det et mareritt å belaste det, men å sitte for lenge stille er heller ikke bra for da stivner kneet helt. Ikke så veldig mye jeg kan gjøre med det nå, bare håpe på at blir bedre så fort som mulig…

Sitter å ser slutten på 2. semifinale i MGP, og det er like før vi får vite om Norge går videre til den store finalen……!!!

#knall #fall #dette #snuble #kne #arm #håndledd #vondt #mgp #semifinale

Middagsinvitasjon

Det har vært elendig med blogging på denne damen den siste tiden…. Det skyldes dels at motivasjonen til å blogge har vært i bånn, og så har jeg vært på farten nesten hver eneste dag. Det har vært tur til Nordby Shopping, på farten med Anne og så har hun vært hos meg.

Vi hadde planlagt å være hos meg på 17 mai for å se på barnetoget på tv, men så kom det en hyggelig invitasjon fra Terje og M. De lurte på om vi ville komme på middag på ettermiddagen. Det takket vi selvsagt ja til :o)) Som seg hør og bør skal man ikke komme tomhendt på besøk, så på lørdagen møttes vi å kjøpte en fin orkide. Det var Anne som plukket den ut, og du kan se den på bordet litt lengre ned i innlegget.


Jeg kan ofte ikke drikke noe alkohol når jeg drar bort, fordi jeg kjører bil… På søndagen var jeg derimot passasjer, og da jeg ble budt et glass med champagne takket jeg ja :o)) Vi satt en stund å pratet og hadde det veldig hyggelig før det var på tide for chef M å starte med middagen.


Vi fikk grillede svinekoteletter, som hadde ligget å kost seg i en deilig marinade. Til det ble det hjemmelaget potetsalat og coleslaw :o)) Det var altså så godt at jeg spiste alt for mye, men jeg kunne bare ikke hjelpe megselv. Jeg må virkelig rose chef M og assistenten som hadde laget så god mat til oss.

Godsakene lot ikke vente på seg…..


Til dessert fikk vi noe av den beste ostekaken jeg noen gang har smakt. M fortalte hvordan hadde laget kaken, og Terje har sågar lagt ut oppskriften et sted. Fant den ikke for tilfelle, men den er virkelig verdt å dele :o)) Bildet har jeg lånt av Terje for jeg glemte jo selvsagt å ta bilde av kaken selv.

Siden 17. mai falt på en søndag i år var det arbeidsdag for to av oss, og da kunne vi ikke sitte til langt ut i de små timer. Terje skulle hjem samtidig med oss, så vi kjørte ham hjem da vi dro. Nede i Oslo var det godt med folk som stimet rundt i gatene i festtøyet, og ikke alle var edrue å stødig på bena. Dersom noen av dem jeg så skulle på jobb dagen derpå, ville de nok ikke ha den beste arbeidsdagen tror jeg!!

Nå har jeg akkurat sett første semifinale i MGP, hvor det var stor variasjon på låtene. Alt fra hardrock til ballader. Det var flere som var ganske bra, men jeg syntes nok at Romania var den som festet seg i hodet mitt.

Da var det på tide å komme seg i seng, for i morgen venter en ny arbeidsdag!!

#17mai #nordby #shopping #middag #invitasjon #svinekoteletter #potetsalat #coleslaw #hjemmelaget #ostekake #semifinale #mgp #romania

Dagens bilde – humor

Når jeg var på Nordby Shopping før helgen, kom jeg over dette litt artige toalett-skiltet :o))

#dagensbilde #toalett #humor #norby #shopping #nøden

Litt overalt…

I går kveld klarte jeg det igjen… Jeg sovnet i stresslessen mens jeg satt å så på tv, og jeg kom ikke til megselv igjen før kl 05:30. Da var kroppen min helt stiv og støl, så det var så vidt jeg kom meg inn i senga. Sovnet med en gang hodet traff puten, og våknet ikke før alarmen ulte kl 9.

Anne kom ved 11 tiden, men siden jeg ikke var helt klar med frokosten ble det litt senere enn bestemt. Jeg måtte vaske vekk litt blod fra bagasjerommet. Noe av det Terje hadde kjøpt i  går hadde lekket,  og det måtte bare fjernes.

Da vi skulle dra møtt vi en nabo, og han fortalte at det var kø over alt. Vi merket litt til det utover dagen, men så veldig ille var det ikke.

Først så dro vi ned på EuroPris hvor Anne kjøpte seg to opphøyde blomsterkasser i sort. Så dro vi en snartur innom Staples, før turen gikk til Plantasjen som ligger like i nærheten.

Jeg investerte i to nye oliventrær, og en liten laubærplante og potter til…. Som vanlig skulle jeg ikke ha noe, men det var vanskelig å la være.

Anne fikk tak i to sommerfugllavendel, to spanske marerittet og noe til som jeg ikke husker i farten. Da vi kom til kassen begynte Anne en vill skattejakt i alle lommene sin, for hvor var det blitt av den lille lommeboken. Den var nå i allefall ikke på henne. Jeg betalte for henne og tok med meg plantene ut. I mellomtiden hadde hun sjekket bilen, men fant ingen lommebok. Hun fooor inn igjen for å sjekke inne på Plantasjen uten i finne den.

Jeg var ikke fult så stresset siden det ikke var min lommebok, og kikket inne i bilen etter den…. Å, hva fant jeg der? Jo den lille lommeboken, og damen kunne puste ut 😯

På veg til Ultra for å handle dro vi innom EuroPris igjen for at Anne skulle kjøpe noen blomsterpotter til å henge på veggen.

Vi kjøpte med oss litt å spise å drikke på Ultra, og det tok vi med oss til krakken på enden av blokken. Den badet i varm vårsol så det var bare så deilig å sitte der å slappe av å skravle. Mange naboer som var ute å som stakk bortom å slo av en prat.

Nå er de ny plantene installert på balkongen, og jeg har for første gang i år spist middag ute 😊 Nå sløver jeg ute på balkongen med en iskald Tuborg sammen med kattene.

Siden jeg har blogger med mobilen er det sikkert masse skrivefeil, men jeg gidder ikke å lese igjennom for å sjekke.

#shopping #europris #staples #plantsjen #planter #oliventre #laubærplante #ute #bile #sol #vårsol #vår #varmt #venninner #venninneprat #koselig