Dette blir bra, tror jeg!

Like før strømmen gikk i går kveld, skulle jeg skrive et innlegg om at jeg hadde begynt på en nytt sjal. Jeg hadde jo kjøpt et nytt mønstret garn, som jeg tenkte ville bli fint. Var jo veldig spent på om det ble veldig busy å se på, men jeg syntes ikke at det var så ille.  Jeg begynte å strikke på det på formiddagen, og holdt på til langt ut på kvelden.

Til slutt måtte jeg legge det bort, for jeg begynte å få vondt i den venstre skulderen.. På bilde her har jeg akkurat begynte på nøste nr 2, og jeg innså at dersom jeg skulle få en stort og romselig sjal måtte jeg skaffe meg noen flere nøster. Derfor stakk jeg en snartur ut i lunchen og kjøpte 5 nøster til, så får vi se hvor langt jeg kommer med det. 

Da jeg strikket det rosa sjalet laget jeg mønstret med rader hele veien fra innsiden, noe som jeg fikk vite ikke stemte noe. Så derfor har jeg gjort akkurat som mønsteret sier, og da ble det seende sånn ut :o)) Skal jeg være helt ærlig så syntes jeg det ble mye penere!

#sjal #strikke #strikketøy #håndarbeide #mønster #plagg

Neiiii ikke nå…!

I går kveld satt jeg å ante fred og ingen fare, og skulle svare på noen kommentarer å legge inn et siste innlegg. Plutselig ble alt bare svart, og strømmen ble borte. Ikke bare hos meg, men i hele gata.

Vi har en transformator nede i gaten, og det ble voldsomt med aktivitet der. Det gikk vel i overkant av en time før det ordnet seg…. I mellomtiden fløy jeg rundt med lommelykt for å ordne meg til natten.

Det er noe ordentlig herk når det skjer på kvelden, for man ser jo ikke hånden for seg. Bra det ikke gikk noe særlig lengre tid enn det gjorde

#strømløst #mørkt #irriterende #frustrerende

Husmoremne, jeg?

Pittbulljedda, altså jeg, er nok den første til å innrømme at jeg ikke kan tilegne meg den tittelen… Nei Pittbulljedda trives nok best når hun kan drive med alt annet enn husmorarbeidet gitt. Med to katter som fyker rundt over alt så er egentlig støvtørking og støvsuging noe som ikke gir mye glede lenge av gangen, for så fort man er ferdig kommer det en hybelkanin i 120 km i timen forbi bena. Noen ganger lurer jeg på om det var en av kattene, eller en hybelkanin.

I dag derimot har jeg overrasket meg selv noe voldsomt…

Jeg våknet av megselv 09:30, noe som var ganske overraskende ettersom jeg ikke var i seng før kl 04:00 i dag. Alikevel våknet jeg utvilt og i ganske god form, foruten de to vonde tærne da. Om jeg ikke akkurat spratt ut av senga, så kom jeg meg opp ganske raskt.

Kattenes toalett ble rensket for det de hadde klart å legge igjen siden i går, og så ble det rent vann og frokost på dem. Mens de surret rundt bena på meg satte jeg i gang oppvaskmaskinen, altså megselv, og fikk unna all oppvask fra gårsdagen. Så ryddet jeg opp litt her og litt der, før jeg gikk løs på soverommet. Det var på tide å skifte på sengen, og da fikk jeg selvsagt hjelp av Vinja til å ta av sengetøyet. Hun er så flink atte, der hun river og sliter i det med alle fire potene med alle klørne ute… Hun slapp å hjelpe meg å legge på rent, men det var under store protester 😿 

Da jeg slepte skittentøyet ut på badet og slang det opp i vaskemaskinen, fulgte Vinja med. Hun fulgte nøye med på hva jeg gjorde, og så fort lokket på vaskemaskinen ble lukket igjen hoppet hun opp. Hun måtte jo helt opp i fingrene mine da jeg stilte inn maskinen å satte den i gang. Når det begynte å gå la hun seg ned å strakte segut i hele sin lengde oppå lokket, og der lå hun lenge 😸

Da jeg var ute med søppel etter at jeg var ferdig med mine husmorsyssler inne, var det et strålende flott vintervær ute. Jeg hadde sett fram til å kunne sette meg ut på balkongen med strikketøyet mitt når sola rundet hushjørnet, men etter at jeg hadde spist frokost/lunch så kom skyene siiiiigende over himmelen. Akkurat nå er det så vidt sola titter fram, og det er ikke så varmt ute på balkongen som det var i går. Tror jeg blir inne i godstolen jeg med kaffekoppen og strikketøyet.

Rett ved papirkontainerne står det noen store gamle grantrær, og de hadde mange store og flotte kongler. Mens mobilen fortsatt lå i lommen min, satt et ekorn å forsøkte å få tak i noen godsaker. Innen jeg fikk mobilen opp av lommen hadde den søte lille hårballen forsvunnet, og selv om jeg sto der å glante som en annen dust en stund kom den ikke tilbake igjen. Det kom et par forbi som skulle ut på en søndagstur, og de glante på meg å tenkte nok sitt der jeg sto å glodde på en klase med kongler 😉

Nå klapper jeg sammen lapptoppen for en stund, ha en strålende søndag folkens!

#husmor #emne #husmoremne #sovemorgen #rydde #vaske #tørkestøv #støsuge #oppvask #katter #sengetøy #vaskemaskin #oppvaskmaskin #sol #skyer #overskyet #kongler #grantre #ekorn #fraværende #humor #søndag #kaffekos #strikketøy #håndarbeide

Kreativ lørdag med pizza og klin kokos

Som jeg nevnte i går skulle jeg få besøk av Anne, og hun kom ved 15 tiden… Da satt jeg ute på balkongen i rene sommertemperaturen, og slappet av. Siden det var så fint vær, fant vi ut at vi skulle sitte der ute en stund å bare nyte. Etterhvert ble det faktisk så varmt at jeg måtte kjøre ned markisen. Ute derimot var det langt fra så varmt og godt, så jeg motsto fristelsen fra å åpne noen balkongvinduer.

Jeg kjenner på meg at det allerede nå kan bli mange flotte stunder der utover, hvis vi får beholde det fine været da 🌞🌞

Etterhvert trakk vi inn på kjøkkenet og fant fram fargebøker og tusjer… Det fylte hele kjøkkenbordet + litt til. Anne har vært litt mer kreativ å kommet ganske langt inn i fargeboken, mens jeg har vært mer opptatt av å strikke den siste tiden. Derfor har jeg stått på stedet hvil en god stund. Tegningen over her er fylt med krabber i alle former og med forskjellige vansklighetsgrader. Jeg holdt på i flere timer med den, men jeg er fortsatt ikke ferdig med den. Vi får se om jeg kanskje fortsetter litt i dag, eller om det e strikketøyet som jeg kommer til å hente fram.

Vi hadde veldig lyst til å se på Mesternes Mestere, så en time før det begynte ringte vi til Dolly Dimples å bestilte to Bankers porsjonspizzaer. Det ble litt dyrere enn å bestille en stor, men på den annen side så klarte vi jo å spise opp denne. Noe vi ikke hadde klart hvis vi hadde bestilt en stor en. Det blir som regel Bankers vi bestiller, selv om vi scanner ned over menyen å ser andre spennende pizzaer, ja da ender vi som regel opp med favoritten.

Det var spennende i Mesterenes Mestere i går, og det var semifinale. Jeg heiet jo på Vibeke Skofterud som har gjort det så bra hele veien igjennom, og etter flere spennedne konkurranser så var det hun som gikk videre til finalen. Hun slo Bjørn Maaseide med et knusselig poeng. Jeg gleder meg virkelig til neste lørdag, og til finalen 🏆

Vi ble ikke så veldig imponert over de forskjellige låtenei MGP-finalen, men noen var det da som skilte seg ut. Den vi syntes var aller best, og som vi holdt en knapp på var Agnete Johnsen og Icebreaker. Heldigvis var det flere enn oss som syntes det, og hun hentet hjem seieren å skal representere oss i Sverige i den store finalen i mai. Jeg ser fram til denne finalen, for med Icebreaker har vi en låt som jeg faktisk syntes er fin. Det er noen år siden sist jeg kan si det…..!!!

Anne hadde laget en skikkelig kaloribombe av en kake, Klin Kokos, som hadde med seg. Den hentet vi fram og koste oss med under MGP-finalen. Jeg har alltid kaldt denne kaken for kokkosbollekake men det heter ikke det. Jeg vet ikke helt hvordan hun lager den, med den er ikke helt lik kokosbollen inni siden det er kokos i det vite. Det gjør at den ikke blir så søt.

Så takk Anne for en hyggelig kveld, og den gode kaken 😄

Anne reiste hjem igjen sånn ca 01:30, men jeg fikk jo ikke lagt meg da jeg… Ble sittende å se på TV, og endte opp med å se ferdig en film med Anthony Hopkins, hvor han spilte Alfred Hitchcock. En utrolig flott film, som jeg ikke klarte å løsrive meg fra. Den sluttet 03:45, og da kom ikke denne madammen i seng før klokka dro over 04:00. Da var jeg også ganske trøtt, og forsvant inn i drømmeland med en gang.

#kreativ #fargelegging #tusjer #fargebok #balkonliv #sommertemperatur #dollydimples #bankers #pizza #mesternesmestere #mgp #finale #icebreaker #agnetejohnsen #kake #kaloribombe #klinkokos #sove #drømme

God formiddag 😄

Stikker bare en snartur innom for å si GOD FORMIDDAG til de som stikker innom bloggen :o)) Jeg har sovet som en drøm i natt, og det er ikke så ofte jeg kan si det, men jeg har ikke vært våken en eneste gang :o)) Når øylokkene forsiktig gled opp og mine blå øyne kom til seg selv så jeg rett inn i en fukig snute, og hørte et tynt og såååårt mjaaaaaaaaauuuuuu!! Det var bare Vinja som ville si GOD MORGEN mamsen, det er tomt i matskålen, se å kom deg opp, glad i deg 💕

Om ikke alt for lenge kommer venninnen min Anne på besøk, og hun har med seg fargebøker og en bag med tusjer. Da skal vi sette oss på hver vår side av kjøkkenbordet og fargelegge og lage flotte kunstverk 🎨 Vi pleier vanligvis å lage litt god mat fra bunnen av på disse lørdagene våre, men i dag har vi tenkt å la Dolly Dimple fixe maten for oss, og vi bestiller en 🍕 pizza utpå kvelden. Det er jo MGP-finale i dag, og det må vi definitivt få med oss 😃

Er jeg ikke innom før i kveld/natt så håper jeg dere alle får en stråååålende 🌞🌞🌞 og fin lørdag 😉

Å ja, da var det ferdig 😉

Det har vært mer enn en gang jeg har tenkt at dette sjalet aldri skulle bli ferdig, men der ligger det altså 👀 Jeg har ikke festet trådene enda, men det er ikke så mange at det vil ikke ta så lang tid. Det så veldig stort ut så lenge det var inne på pinnen, men det ikke så stort eller bredt som det virket. Jeg tror kanskje at det hadde vært greit med et nøste til, da hadde det blitt helt perfekt.

Jeg kommer likevel til å bruke bruke det, og det var ordentlig lunt og mykt. Kan ha det rett på huden uten av det klør, og det er alfa og omega.

Bare for å minne om det, brukte jeg garnsort NO 1 – Aktrylgarn, og i stedet for 3,5 – 4,5 i pinner har jeg brukt 8. På den måten ble sjalet luftig og mykt. Det var et veldig godt garn å strikke av. Jeg har jo brukt samme garnet til å strikke pulsvanter, men da på de pinnene som hører til.

#sjal #strikke #garn #no1 #akryl #rosa #mykt #luftig #håndarbeide

Så blå er de

Da det ikke gikk å ta bilde av foten og de blå tærne mine, tegnet jeg den like godt… Tærne mine er faktisk så blå som jeg har tegnet dem, men helt ærlig så har jeg ikke den fargen på neglene. Litt kunstnerisk frihet måtte jeg jo ta, hhihihi 😉

#vondter #tær #fot #blå #grønn #negler #kunsterisk #frihet

Våren er på veg

Til tross for et vondter i tærne måtte jeg ut en tur for å kaste litt søppel, og da kikket jeg ned i blomsterbeddet mitt… Der hadde det skjedd ting siden jeg sist tok et kikk. Nytt liv var på veg opp, men jeg er ikke helt sikker på hva det er. Påskeliljer kanskje eller de med søte små blå blomster. Det vil vel snart åpenbare seg hvilke planter det er….

Sola står ennå høyt på himmelen, og den har faktisk varmet opp min innglassede balkong… Ronja og Vinja har løpt ut og inn helt siden jeg åpnet balkongdøren for noen timer siden. Akkurat nå ligger Ronja ute på klatrestativet å slapper av å nyter solstrålene. Det er hennes favorittplass :o))

 

Kvaliteten på bildene ble dessverre ikke så bra… Det var nemlig ikke så enkelt å komme nære nok, og stå stille mens jeg tok bildet. Jeg kunne bare stå ordentlig på et ben, og da ble jeg litt skjelven på hånden.

Q: Lengter du etter våren?

#våren #sesonger #nyttliv #spirer #planter #påskeliljer #sol #varme #balkong #katter #ronja #vinja #nyter #vondter

Vondter i tærne

Da jeg våknet i dag håpet jeg at de forslåtte tærne mine skulle være i bedre form, men der ble jeg skuffet gitt. Begge to var veldig hovne og stive, og jeg klarte ikke å bøye leddene i det hele tatt. Da jeg forsøkte å trå på foten, så var det såpass vondt at jeg ikke klarte det. Jeg tok da beslutningen at det beste var å sitte med benet høyt i dag.

Det var så merkelig, for så lenge jeg hadde støvlen min på i går var tærne vonde men jeg kunne i allefall går på benet. Da jeg kom hjem og tok av meg støvlen var det ingenting som holdt dem på blass, og jeg hovnet opp nesten med en gang. Blåfargen hadde kommet i løpet av dagen, og den har ikke blitt noe lysere i løpet av natten.

Foten på bildet er ikke min… Jeg prøvde å ta bilde av min egen fot, men bildene ble hele tiden så utydelig å blåfargen kom ikke noe serlig fram. Dessuten så blåfargen mer intenst på siden og på baksiden av tærne… Der kommer jeg ikke til med kamera..

Det er jo typisk at dette skulle skje nå, for jeg skulle ha gjort rent i heimen…, men det blir det dessverre dårlig med nå :o((

#vondter #tær #blåfarge #blåmerke #hoven