I dag er det 25 år siden

 

Prinsesse Diana 

1 juli 1961 – 31 august 1997

 

Dette sto ikke på timeplanen…

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

Heisann!

Ute skinner solen fra en skyfri himmel, men luften er mer preget av høst nå enn tidligere. Temperaturen ligger på +15,2C i skyggen og litt høyere i solen.

Det var jo i dag det skulle være første dag tilbake på jobb etter ferien, men….

Jeg våknet allerede kl 5 i dag med feber og sår hals. Når jeg målte feberen var den oppe i 39C. Jeg var ikke helt i form i går heller da jeg var på besøk hos Politiet, men avfeide det med at det er bare sånn det er i blant. For det er nemlig det, formen svinger opp og ned hele tiden. Faktisk fra den ene timen til den andre, uten at det er noe unormalt ved det. Denne gangen var en grunn til at jeg frøs og var varm om hverandre, og følte meg sliten. Ikke så mye å gjøre med det, annet enn å ta det med ro.

Jeg skulle ha satt i gang vaskemaskinen når jeg kom hjem i går, men jeg hadde rett og slett ikke ork til å gjøre det. Nå er den derimot i gang, og jeg var spent på hvordan den ville oppføre seg. Sist gang jeg brukte den så kjørte den ikke sentrifugeringen, og jeg endte opp med en klissvåt vask. Ettersom det var så sent på kvelden kunne jeg ikke sette på ekstraprogrammet da, så jeg vridde ut vannet så godt jeg kunne av de få plaggene som jeg hadde vasket. Om det var for lite i maskinen eller om det var noe annet som var årsaken vet jeg ikke. Krysser fingrene for at den fullfører alle programmene denne gangen.

Håper din onsdag er bedre enn min 🥰

 


Jeg måtte bare bruke “den”

“The finger”

Heisann og god kveld!

Som jeg fortalte tidligere i dag, så skulle jeg ned til Oslo Politikammer på Grønland for å ordne med ID kort. I forveien hadde jeg avtalt med Bestisen at hun skulle bli med for å holde meg med selskap, og jeg skulle plukke henne opp på Helsfyr kl 12:30. Timen min var ikke før 13:30, men jeg liker å ha god tid. Bestisen kom med bussen, og den var tidligere inne enn forventet så hun sto allerede å ventet på meg når jeg kom. 

Jeg parkerte i Grønland Parkeringshus, og angret nesten med en gang jeg kom inn. For det er super trangt å komme inn på p-plassene. Etter å ha rattet noe helt voldsomt, og kjørt litt frem og tilbake gled Forden perfekt på plass. Vi ruslet bort til Politihuset, men når vi kom inn var vi alt for tidlig til å trekke kølapp å måtte sitte ned å vente 10 minutter før jeg kunne prøve på nytt.

Det ble litt ventetid, men vi skravlet i vei så ingen av oss kjedet oss. Vi satt ved den store tavlen som viste kø-numrene, og jeg ble nesten stiv i nakken av å glane opp på den. For det ble jo til at jeg satt å fulgte med hele tiden. Til slutt ble det min tur, og jeg måtte av med olaskjorta, øredobbene og brillene. Så var det bare å stille seg inntil veggen å kikke inn i kamera uten å smile. Etterpå kom det som jeg gruet for, nemlig fingeravtrykkene. Jeg har forsøkt å smøre meg ofte med håndkrem, sånn at huden ikke skulle flasse av. Det gikk ikke helt som planlagt, og etter å ha prøvd flere fingre endte jeg opp med “den lange fingeren i midten”. Du vet den enkelte bruker å vise når de blir forbanna 🤪

Meg sjøl og Bestisen på Kaffebrenneriet

Når jeg var ferdig på Politistasjonen ruslet vi tilbake til bilen, men det rumlet litt i magen så vi gikk inn hos Kaffebrenneriet i Grønlandsleiret og kjøpte en Quiche m/spinat og Feta + dobbel Americano til meg og Limonade til Bestisen. Jeg hadde ikke fått spist så mye før jeg dro hjemmefra, så det smakte godt med mat å sitte ned en stund. 

Før jeg kjørte Bestisen hjem var vi innom OBS på Alna for å handle litt + at hun skulle se etter en oppbevaringsboks. De hadde ikke akkurat den hun hadde bestemt seg for, så det ble ikke noen boks i dag.

Nå har jeg slengt beina på skammelen og ser noen flere episoder med CSI New York. Etterpå skal jeg se gårsdagens og dagens program av “Alle mot alle”, som startet en ny sesong på TV-Norge i går.

Håper du har hatt en fin tirsdag 🥰

 

Strikkekino på Odeon i Lillestrøm i går

Heisann og god formiddag!

Ute er det litt overskyet, men sola kikker da fram innimellom. Da jeg sto opp til morgenen i dag lå temperaturen på +17,7C.

I går var altså Bestisen, kusinen og jeg på sesongens første strikkekino på Odeon i Lillestrøm. Flertallet hadde stemt for at vi skulle se Elvis-filmen, som Bestisen og jeg så tidligere i sommer. Jeg likte filmen og hadde ikke noe i mot å se den igjen.

Før filmen fikk vi servert Wienerbrød og kaffe. Så var det å dra en runde på lykkehjulet, og premiene var Elvis relaterte som for eksempel solbriller og kaps. Lykketallet mitt er 13, og der var det premie men jeg havnet på 14 så det ble ikke noe. De hadde fått ny belysning, som gjorde at de kunne ha det lysere i salen uten at det gikk utover filmen på lerretet. Som sist klarte jeg ikke å holde tårene borte helt på slutten, da vi får se klipp fra Elvis sin siste opptreden 😢

Jeg var hjemme igjen litt over kl 21, og tidsnok til at Vinja fikk medisin til normal tid. Ikke at det er noen krise om det blir senere.

Om en time skal jeg dra ned til Oslo Politikammer å ordne med ID kortet mitt. Ettersom jeg ikke kan ha på briller når de tar bilde, måtte jeg nesten tegne på noen øyebryn sånn at jeg ikke går helt i et med bakgrunnen. Har jo ikke noen selv lenger ser du 😳

Nå må jeg få i meg litt mat, og senke skuldrene en stund. Stresser meg jo alltid opp, når jeg skal gjøre sånne ting. Helt unødvendig, men klarer ikke å la være…

Håper du får en fin tirsdag 🥰

 

Hverdagen er her med vann i øret…

Image by Gordon Johnson from Pixabay 

Heisann og god formiddag!

Ute skinner solen og det ser ut til å bli en nydelig august dag. Temperaturen ligger på +14,7C i skyggen.

Da var ferien mer eller mindre over for meg, og det er tilbake til et litt mer strukturert liv med alarmen som ringer tidlig og arbeid. Vel, jeg jobber ikke i dag (aldri på en mandag) og så har jeg tatt meg en ekstra feriedag i morgen. For da har jeg time hos Oslo Politikammer til å ordne med ID kort, en time jeg bestilte tilbake i april hvis jeg ikke husker helt feil.  Så først på onsdag er jeg i gang med jobb igjen.

Vann i øret fikk jeg da jeg vasket håret til morgenen, og ikke tale om at det kommer ut igjen. Det er skikkelig ubehagelig, men det sier vel plopp til slutt håper jeg.

Hva er det så denne uka har å by på? I kveld blir det strikkekino på Odeon Lillestrøm, og flertallet stemte for Elvis-filmen. Har sett den, men ser den gjerne igjen. Tirsdag blir det å besøke politiet, onsdag er det jobb og ellers ingenting, torsdag skal jeg møte jentene jeg gikk 9 år på skole med. Det er noe jeg både gleder meg, og gruer meg til. Gleder meg for det blir sikkert veldig hyggelig, men gruer meg for det gjør jeg alltid når jeg skal treffe folk jeg aldri har møtt, eller mennesker jeg ikke har sett på veldig lenge 😬. Hva med fredag? Den mener jeg er helt blank så langt i alle fall.

Hva er dine planer for uka som kommer, noe spennende?

 

Dag 28 i ferien – Måtte bare inn å avkjøle seg litt

Godjenta mi Vinja

Heisann og mjausann!

Vinja bor mer eller mindre ute på balkongen fra jeg lukker opp døra til jeg stenger den igjen når kvelden kommer. Så sant jeg er hjemme da, for drar jeg ut så blir døra lukket. Jeg bor jo i 1 etasje og det er ingen ide å ta sjanser.

På formiddagen var bare sola på gjeste visitt, men utover dagen kom den og varmet balkongen godt opp. Vinja lå å dormet seg der ute en god stund, men til slutt syntes hun det ble for varmt for henne og kom inn. Da legger hun seg på golvet rett innenfor døra, mellom 2-seteren og veggen. Etter en stund så rusler hun ut igjen…. Så blir hun selvsagt litt sulten å kommer tuslende igjen. Jeg var akkurat ute med en avlang potte med kattegress til henne, som jeg sådde for bare noen dager siden. Hun var ikke sen om å gå bort å knaske litt på det 🥰

Å når sola begynner å gå ned er Vinja klar for kveldskosen sin, og da må fanget mitt være ledig sånn at hun kan ligge der å male en laaaang stund 😻

Ettermiddagsklem 🤗

 

Dag 27 og 28 i ferien – fargelegging, taco til middag og litt annet

Felix the cat er selskapssyk

Heisann og god formiddag!

Ute er det litt grått, men jeg ser at sola gjør et tappert forsøk på å bryte igjennom. Krysser fingrene for at den lykkes med det til slutt. Temperaturen akkurat nå ligger på +18,7C.

I går tok jeg med meg trillebagen fylt med tusjer og fargebok og dro opp til Bestisen for en hyggelig kveld ved kjøkkenbordet. Felix the cat var selskapssyk og hoppet opp på bordet med jevne mellomrom. For å få oppmerksomhet la han seg rett over fargeboka til Bestisen, så det var ikke så lett for henne å gjøre noe. Han er en veldig god gutt, og vil gjerne være med der det skjer noe.

Tegning no 1
Tegning no 2

Det var disse to tegningen jeg fargela i går, og begge ble ferdige innen jeg pakket sammen. Jeg er ikke helt fornøyd med fargevalgene mine, og nøyaktigheten der jeg spesielt har brukt glitter penner. Kommer sikkert til å gå over neste gang jeg setter meg ned for å fargelegge.

Til middag sto det Taco på menyen, og det er jo aldri feil. Uansett om den spises på fredager som mange gjør, eller på lørdag som vi har pleid å gjøre. Det eneste som ikke var så greit, var salaten vi kjøpte på OBS om torsdagen. Den var vassen, glatt og luktet ikke noe godt så den gikk i søpla. Heldigvis hadde Bestisen et alternativ i kjøleskapet, så Taco’n ble reddet. Jeg kjøpte også en pose salat + ruccula på torsdagen, og jeg måtte kaste sistnevnte før jeg rakk å spise den. Posen med salat holdt til en middag, og så måtte den også kastes. Angret at jeg ikke kjøpte annen salat….

Formen var ikke helt på topp når jeg våknet i dag, og jeg ble liggende i senga å sjekke mobilen en godt stund. Sto ikke opp før kl 10, og kunne godt ha ligget en stund til…

Etter både mitt og Vinja sitt morgenstell, fyrte jeg opp jobb PC’n og logget meg inn. Jeg hadde en avtale om hjemmekontor som måtte signeres og sendes inn. Fristen er ikke før 31.08., men jeg hadde ikke lyst til å vente helt til siste liten. Jeg slet som bare den med å få Bank ID til å gå igjennom ved signering, og måtte rykke tilbake til start 4 ganger innen det gikk igjennom. Kjente frustrasjonen stige til kokepunktet, så hadde det ikke ordnet seg siste gangen ville jeg ha kokt over 🤬

Etterpå tok jeg fram alle tusjene og gel-pennene mine, og sjekket hvem som virket og ikke. Det ble en del som gikk i søpla når jeg var ferdig. Samtidig sorterte jeg de litt, sånn at samme merke ble stående i en og samme boks. Dette var noe jeg hadde bestemt meg for å gjøre for lenge siden, men bare utsatt for det tar litt tid….

Håper du hadde en fin lørdag, og at søndagen ikke blir så ille heller 😉

 

Dag 27 i ferien – NAV, planter og fargelegging

Heisann!

Været denne siste lørdagen i august og ferien min er litt vekslende. I det ene øyeblikket så skinner solen, og så er det overskyet. Det ser ut til at det har kommet litt regn i løpet av natten også. Temperaturen ligger på +21C i skrivende stund.

Jeg våknet allerede før kl 6 i dag, og var egentlig lys våken. Syntes det var litt tidlig å stå opp så jeg lå å surfet litt på mobilen til jeg ble trøtt igjen. Sovnet og våknet igjen ved 9 tiden da jeg sto opp.

Vinja’s medisinering og morgenstell var det første jeg fikk unna, innen jeg satte meg ned for å sende inn meldekortet til NAV. Bank ID ville ikke logge meg inn, som så mange ganger før. Måtte forsøke opptil 4 ganger før jeg kom inn… Hva med Bank ID app tenker du kanskje, jo da jeg skulle gjerne ha lastet ned den jeg men banken min er ikke klar enda. Det blir vel en årnings etter hvert tenker jeg…..

Kaktuser, Aloe og min hvite rose
Tomatplanten jeg arvet.
Mine Ildtopper

Ute på balkongen trives den nye hvite rosen godt, og den har også begynt å vokse. Jeg undersøker den nøye hver dag, for å se om den er fri for lus. Så langt ser det greit ut. Aloen og kaktusene mine trives også godt.

Tomatplanten som jeg arvet har produsert mye blomster, men noen tomater kommer det nok ikke dette året. Når høsten og før kuldegradene kommer, må jeg nok klippe den ned å sette den inn. Må nok google litt om stell i forveien tenker jeg.

Ildtoppene mine stortrives med å stå ute på balkongen, men de må jeg også passe på å ta inn før frosten kommer. Glemte det med de jeg hadde i fjor, og det gikk ikke så bra 🙈

Senere i dag skal Bestisen og jeg sette oss ved kjøkkenbordet med fargebøker og tusjer. Det minner meg om at jeg er nødt til å gå igjennom alle tusjene jeg har, for å se hvem som fungerer og ikke. Oppdager stadig noen som har tørket inn. Det er for det meste glitter- og gelpenner som er det største problemet. Har en megastor pakke som jeg kjøpte hos Wish, og det er nok snart på tide å kjøpe en ny. De koster litt, så jeg må vente litt med å bestille de til litt senere…

På middagsmenyen står det Taco, som vi kjøpte inn på torsdag da vi handlet sammen.

Håper at din lørdag blir fin 🥰

 

Dag 26 i ferien – Bokpakke på dørmatta i dag 📚

Heisann og hoppsann!

I dag er himmelen dekket av en del skyer, som er både lyse og lettere grå. Temperaturen er ikke så ille med +22C.

Jeg innvilget meg selv en sovemorgen uten alarm, og våknet av meg selv rett etter kl 10. Kroppen føltes uthvilt og i relativt god form, vel enn så lenge i alle fall 😉

Da jeg sjekket mobilen, før jeg sto opp, var det en melding om at det hadde kommet en bokpakke fra Ad Libris som lå å ventet på meg på dørmatta. Var ikke sen om å komme meg opp å ta den inn.

Jeg er i grunnen altetende når det gjelder bøker, men er nok mest glad i krim. Det var ikke det som kom i pakka denne gangen, men Fantasy og humor.

 

The slow regard of Silent Things – Patrick Rothfuss

Først må jeg nevne at jeg kjøpte Fantasy boka The slow regard of Silent Things, skrevet av Patrick Rothfuss, for en stund siden. Trodde da at det var en frittstående roman, men inni boken oppfordret forfatteren til å lese de to tidligere bøker. Som er forhistorien til denne boken, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å bestille dem….

The wise man’s Fear og The name of the Wind av Patrick Rothfuss og Lettkledd i trykkammeret av Karin Brunk Holmquist

Så tilbake til bokpakka jeg fikk i dag, som inneholdt Karin Brunk Holmquist sin bok Lettkledd i Trykkammeret (utg. 2022) + The name of the Wind (utg. 2007) og The wise man’s Fear (utg. 2011) av Patrick Rothfuss. De to siste bøkene her er forhistorien til den første boken jeg kjøpte av forfatteren, og begge har fått veldig god kritikk. Gleder meg virkelig til å lese dem, men det er ekstremt liten skrift så det kan være at jeg må hente fram lupa mi for å se ordentlig. Karin Brunk Holmquist er alltid en fryd å lese, og jeg vet jeg kommer til å dra på smilebåndet eller/også kanskje le høyt av den nye boken også.

For tilfelle leser jeg Kaffe med musikk av Karin Brunk Holmquist, og storkoser meg med den. Jeg har lest flere av bøkene hennes og alle sammen er humoristiske og gjenkjennende.

Hva med deg, hva leser/lytter du på?

 

Dag 25 i ferien – Fikset neglene

 

Nye lilla negler

Heisann!

Vi har jammen fått en fin sommerdag i dag også, litt kjølig på morgenen men så tok det se opp. Temperaturen landet til slutt på +23C.

Alarmen ringte klokken 8 her i Casa Fres og Knurr i dag, og jett om jeg var trøtt. Tror ikke at jeg har fått mer enn 3 timer søvn i natt, noe som var min egen skyld. Klarte jo ikke å komme meg i seng som jeg hadde planlagt…., så da blir det som det blir da vettu.

Jeg hadde time til å fikse neglene mine kl 10 i dag hos Iris Nailbar, og det var derfor jeg måtte opp tidligere enn jeg pleier. Kunne ha fått time senere på dagen, men syntes det var greit å få det unna på formiddagen så hadde jeg resten av dagen fri til andre ting. Jeg hadde bestemt meg for ikke å gå for alt for friske farger denne gangen, og valgte mørk og lys lilla ombre negler. I utgangspunktet ba jeg om at den mørkeste lillafargen skulle være øverst, men hun gjorde omvendt og jeg fulgte ikke med i timen å så det ikke med en gang. Å da jeg endelig gjorde det lot jeg henne kjøre med det, for å se hvordan det ble til slutt. Når hun var ferdig så ble jeg veldig fornøyd med resultatet 🤩

I går avtalte jeg å dra ut å handle sammen med Bestisen, og planen var at jeg skulle dra direkte opp til Lørenskog og hente henne for å dra til Obs i Lillestrøm. Så hadde jeg glemt å ta med panten min, og måtte dra en snartur hjemom. Vinja nærmest kastet seg over meg, for det var rundt de tider hun pleier å få våtfóret sitt. Hun løp fram og tilbake mellom kjøkkenet og meg og mjauet utålmodig helt til matkoppen ble fylt opp.

Det var ikke så mye jeg skulle ha, men fra mandagen av skal jeg legge om kostholdet til Middelhavskost igjen, så jeg kjøpte inn en del av det jeg trenger til en uke med måltider. Jeg var så flink her i våres og spiste riktig og gikk ned i vekt, så sprakk jeg helt i begynnelsen av juli. Nå er det altså på tide å skjerpe seg igjen, basta!!

Nå skal denne dama sette seg ut på balkongen en liten stund i varmen før jeg begynner med middagen.

Håper du har hatt en fin torsdag så langt 🥰