5 raske spørsmål – del 39

Heisann og hoppsann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Kan en man og en kvinne “bare” være venner?

Svar: Ja, helt klart. Selv har jeg mannlige venner som bare er akkurat det uten at det er et problem.

 

Spørsmål 2: Er det ok for en mann/gutt å sminke seg for å se litt mer fresh ut?

Svar: Jeg syntes jo ikke det er nødvendig, men har ikke noe problemer med det om en kompis skulle gjøre det.

 

Spørsmål 3: Hvordan tror du selv at dine beste venner skulle beskrive deg med tre ord?

Svar: Sta, hjelpsom og temperamentsfull

 

Spørsmål 4: Hva er det første du gjør når du kjenner at våren er her?

Svar: Begynner raskt med allergimedisin, sånn at jeg kan sette meg ut i solen og bare nyter dagen.

 

Spørsmål 5: Hva tror du er det absolutt verste med å bli gammel?

Svar: Det er å måtte være avhengig av andre for å fungere hjemme, og/eller å bli sengeliggende uten å kunne kommunisere med omverdenen.

 

 

Kaffe-treff med hyggelige damer, og kattekoz 😻

Image by Maja Cvetojević from Pixabay

God morgen!

Ute er en nydelig dag våknet opp, med blå himmel og en sol som skinner inn igjennom mine skitne vinduer 🙈 Varmt derimot er det ikke med -1,2C.

Jeg våknet første gangen 05:30 i dag, men syntes det var alt for tidlig å stå opp da så jeg snudde meg rundt og dro dyna over hode og sovnet igjen med en gang. Ved 07:30 tiden hoppet Vinja opp i sengen min og mjauset meg inn i øret. Hun hadde bestemt at mamsen ikke skulle få sove noe mer, og satte seg oppe på magen min å begynte å tråkke mens hun malte høyt. Jeg hadde egentlig tenkt å stå rundt da uansett, så det var greit. Vinja fikk lov til å gjøre seg klar før jeg krabbet ut av sengen og fikk unna både hennes og mitt morgenstell.

I går etter at arbeidsdagen var over, dro jeg ned på Bryn senteret og møtte Bestisen og 3 tidligere kollegaer av henne. Jeg hadde møtt alle sammen før, men en av dem var det så lenge siden jeg hadde sett at jeg kjente henne ikke igjen. Alle 3 er veldig hyggelig damer, så jeg tok meg en dobbel Americano sammen med dem å satt en stund å pratet. Bestisen hadde fortsatt vondt i benet og siden etter at hun falt forrige dagen, og spurte om jeg kunne kjøre henne hjem. Det var midt i rushtrafikken så jeg regnet med at vi kom til å sitte bom fast i kø, men det var litt fart i køen så det tok ikke så lang tid som jeg trodde.

Noen ordentlig middag ble det ikke på meg når jeg kom hjem, men jeg hadde kjøpt to lunchkaker som jeg la på et par skiver med brød. Det fungerte helt fint, og jeg ble mett.

Planer for denne dagen? Foreløpig har jeg ingen, men fortsetter det fine være skal jeg sette meg ut på balkongen med en bok å kose meg en stund 📚

Håper du får en en fantastisk torsdag, som også er den siste dagen i mars 🥰

 

Lille lørdag, bloggen ble feiret og jeg lånte bort en mobiltelefon

Deilig og god sjokoladekake til kaffen

Heisann og god morgen!

Ikke en sky å se på himmelen nå på morgenen, og sola skinner inn på veggen ved siden av PC-skjermen min 🌞 Varmt er det derimot ikke, for vi har igjen fått minusgrader og nå før sola treffer gradestokken er det -3,2C 🥶 I går ettermiddag da jeg dro ut snødde det faktisk, men heldigvis så la det seg ikke. Bare virvlet rundt oppe i luften.

Bloggen ble feiret i går, med et stykke saftig og mektig sjokoladekakestykke, nam nam… Skulle kanskje ha satt lys på toppen, som hører med på bursdagskake, hihi men jeg droppet det. Akkurat denne kaken er veldig søt, og da passer det godt med en kopp sterk svart kaffe ☕

Jeg fikk en melding fra niesen til Bestisen i går, som fortalte at B hadde ramlet da hun var på stolpejakt i går. Mobiltelefonen hennes hadde gått i bakken og blitt ødelagt, og niesen lurte på om jeg hadde en ekstra som B kunne låne. Det hadde jeg faktisk, en Samsung A51 som ikke er av de raskeste og som må lades ofte. Jeg var jo spent på hvordan det sto til med B når jeg dro opp for å levere telefonen. Hun møtte meg haltende i døra, og hadde veldig vondt i ene benet sitt. Mobilen var nullstilt og ladet opp så den var klar, og det er vel i sånne situasjoner man ønsker man hadde notert alle passordene et eller annet sted…. Ble ikke så lenge, for jeg hadde noen ting jeg skulle rekke før kvelden kom 😉

Tenk at det allerede er midt i uken, lille lørdag, og bare et par arbeidsdager igjen til helgen banker på. Da jeg var yngre, veldig mye yngre, var det ikke uvanlig at vi gikk ut på onsdagene. Det kunne bli både sent og ganske fuktig, og formen var ekstremt dårlig dagen etter… Ikke noen grunn til å være hjemme, så man gikk blek og sliten på jobb og satt å tellet timer og minutter til man kunne gå hjem igjen. Nå i dag skjønner jeg ikke at jeg orket, for det hadde jeg aldri klart nå. Skal jeg være helt ærlig så savner jeg det ikke, selv om vi hadde mye gøy den gangen 😉

Nøtteliten løp over vannbrettet i det jeg sto opp, og like etter hørte jeg den på andre siden hvor fuglemateren henger. Vinja stormet ut i stua og hoppet opp på sofaryggen å satt i giv akt å fulgte med, samtidig som hun lagde smattelyder med munnen 😻

Håper du får en fantastisk onsdag 🥰

 

Allergi, ny potte på kaktusen og nå er jeg sulten 😉

Min november, desember, jule-, påskekaktus!!

Heisann!

Det er en litt grå dag her i Oslo, og iflg yr.no skal den visst bli enda mer grå utover dagen. Vi skal få noen regndråper mener de, og det er det vi trenger nå etterfulgt av sol og varme. Da kommer naturen ordentlig i gang. Temperaturen var ganske kald da jeg krabbet ut av senga til morgenen i dag, bare +1C.

I dag er det arbeidsdag igjen og ny uke med bare 3 dager igjen til april er her. Jeg er ikke helt i form i kroppen i dag, men det går seg vel til utover dagen tenker jeg. Det er ofte sånn på morgenen at kroppen trenger å sparkes i gang, og i dag er det en sånn dag. 

Vaktmesteren holder på utenfor med en løvblåser, og rensker opp på gresset. Det ligger ikke bare løv og annet tørt på gresset, men også en god del stein og grus som har blitt slengt opp i vinteren når han fjernet snøen. Jeg har en jobb og gjøre selv også utenfor i bedet på baksiden, og det er å fjerne alle fuglefrøene som pippsene har kastet på bakken. Det er ganske mye, men for å gjøre det må armene og nakken min være litt mer i godlune.

I går fikk jeg endelig pottet om kaktusen min (november, desember, jul eller påske) i en større potte. Den kom i en leirpotte i fjor som var alt for liten egentlig og meningen har vært å skaffe en større leirpotte til den. Det har jo aldri skjedd, men i går fant jeg en stor svart plastpotte og fikk den oppi den og pakken den inn i mye ny jord. Den var ganske støvete etter å ha stått litt bortgjemt, så jeg sprayet den godt med vann før jeg pottet den om. Ser nå at jeg må ta den en tak til, for bladene er ikke pene. Jeg har også flyttet den inn i stua, så får vi se om den kommer til å trives der. Da kanskje den kommer med noen blomster igjen, for nå er det ganske lenge siden sist…

Allergien min har begynt å plage meg igjen, men jeg har ikke mer nesespray igjen her hjemme. Den flasken jeg fant ble åpnet for over 3 mnd siden og skal ikke brukes. Jeg må ut en tur etter at jeg er ferdig å jobbe, så da får jeg stikke innom apoteket å hente ut noe mer. Jeg har ikke så kraftige symptomer ennå, bare den vanlige tørrhosten. Det begynner gjerne med den, og så begynner øynene etter hvert å bli såre og må dryppes. Greit å ikke vente for lenge med å starte opp med medisinen, noe jeg har en tendens til å gjøre.

Nå rumler magen min, og det er på tide med litt å spise kjenner jeg… Det blir bløtkokt egg i dag også 🥚 Begynte på en ny eske i går, og skallet på de var veldig dårlig sånn at begge to sprakk under koking. Jeg bruker eggekoker, og det skjer veldig sjelden så det må være skallet. Får se hva som skjer i dag…

Håper du får en fantastisk tirsdag 🥰

 

🎈 Gratulerer med dagen, bloggen er 13 år og tenåring i dag 🎉

Bloggen har bursdag i dag

Hipp hipp hurrrraaaa 🎉

På denne dagen for 13 år siden ble bloggen født og fikk navnet Pittbulljedda, noe den kom til å hete helt fram til for ikke så lenge siden. Jeg syntes dette med å utlevere seg på nettet med fult navn og bilde var veldig skummelt i starten. Det tok litt tid før jeg senket skuldrene og våget å legge ut bilder av meg selv, men så løsnet det litt etter litt. De aller første innleggene var langt i fra innholdsrike eller interessante. Det tok lang tid innen jeg forsto hvor viktig det var med en overskrift dro leserne inn. Nå vet jeg hvor viktig det kan være, men er vel fortsatt ikke best i klassen på det 😉. I starten var det ikke så mange som besøkte bloggen, men etter hvert som jeg begynte å lese og legge igjen kommentarer hos andre skjedde det noe.  Jeg har blitt kjent med mange fine mennesker her i bloggblokka, noe som jeg setter stor pris på.

Flere av bloggvennene har møtt hverandre noe jeg selv har til gode. Muligheten har vært der, men enten så har det kommet noe i veien eller så har jeg fått litt angst og syntes det var skummelt å avlyste selv om jeg egentlig hadde veldig lyst. Jepp, nå sa jeg det… Man skulle kanskje ikke tro det, men selv om jeg er veldig sosial så har jeg store problemer med det å klare det aller første møte. Jeg jobber hardt med saken og vil at det skal bli en forandring på det, nå som livet har startet på nytt etter et par år i isolasjon.

Har ikke bestemt meg for om jeg skal skeie ut og unne meg et stykke kake 🍰 i anledning bursdagen, vi får se hva det blir til.

 

 

Pleddet vokser sakte men sikkert

Svart og hvitt pledd i Viking Pleddgarn

Heisann!

Strikkepinnene klirrer litt på kveldstid for tiden, og da vokser pleddet mitt sakte men sikkert. Jeg mistenker at det ikke holder med bare to nøster, for jeg vil ha litt lengde på pleddet. Jeg får se hvordan lengden er er når nøste nr 2 er strikket opp.

Dette er mitt 4 pledd i Viking Pleddgarn, og jeg elsker å strikke av det. Garnet er så mykt og behagelig å strikke av, og det ferdige pleddet like så. Jeg har også strikket to sjal i dette garnet. Et som går i sort og rødt, og et som er hvitt og syren-lilla. Når jeg er ferdig med pleddet jeg holder på med nå, skal jeg strikke et sjal i rødt og sort til naboen. Hun likte mitt så godt, og spurte pent om jeg kan lage et til henne også. Å det er det jo klart at jeg kan 😊

Har du strikket av Viking Pleddgarn noen gang?

 

 

I dag kom meldingen, og denne gangen må jeg betale 🙈

Så kom meldingen fra Skatteetaten…

Heisann!

Ute blåser det ganske bra i dag, men været er ikke så verst. Litt lette skyer og sol. Temperaturen har landet på +10,2C.

Til morgenen i dag kom endelig meldingen fra Skatteetaten, og med skjelvende hender logget jeg meg inn for å sjekke hvordan det lå ann. For første gang siden jeg begynte å jobbe i 1977 får jeg ikke igjen penger. Jeg må betale kr 822,-, som ikke er så ille egentlig. Litt merkelig er det jo da, for jeg tjener jo omtrent det samme og skulle etter det jeg kan se trekke nok skatt. Jeg får sjekke alle beløpene og se om det er noe som ikke stemmer, for de kan jo faktisk gjøre feil i Skatteetaten også.

Ellers så har vi begynt på den siste uken i mars, og om bare 4 dager er april her og ei uke senere påsken. Tiden har tatt på sjumilsstøvler virker det som. Jeg skal jobbe tirsdag og onsdag før helligdagene i påsken, for jeg syntes ikke det er noen vits å ta fri når jeg ikke skal reise bort. Vil heller spare feriedagene til ut på sommeren jeg 😉

Vinja går rundt meg her og mjauser å maser på å få våtfór, og det er vel bare å lette på baken å finne fram til henne. Ellers kommer hun bare til å gå rundt å mase høl i hode på meg 😼

Ønsker deg en fin mandag 🥰

 

På besøk, god mat, katteliv og sløv søndag

Image by Aleksey Kutsar from Pixabay

Heisann og god dag!

Det er en delvis overskyet dag her i Oslo i dag, men jeg sola gjør et tappert forsøk på å trenge igjennom og lykkes av og til. Det blåser litt i dag også, men ikke så mye som i går. Temperaturen ligger på +13C.

Det er en sløv dag her i Casa Fres og Knurr i dag, og jeg har ikke gjort så mye i dag. Jeg dro fram en stabel med ukeblader på formiddagen å gikk igjennom dem. Ville se om det var noe der jeg ville spare på, og jeg fant noen strikke- og matoppskrifter som jeg rev ut før jeg kastet bladene.

I går dro jeg til Bestisen med strikketøyet for en kveld med god mat og masse skravling. Det svarte og hvite pleddet mitt vokser sakte men sikkert, og det første nøstet med garn har blitt ganske slunkent. Bestisen og jeg er begge fan av gruppen “The Who”, og før maten satte vi på deres rockeopera Tommy i konsertversjon fra Royal Albert Hall, som ble spilt inn i 2017. Etterpå så vi på en dokumentar om hvordan Tommy kom til, men den tror jeg at jeg skal se igjen. Hvorfor, jo for vi skravlet den nok litt bort 😉

Som jeg fortalte i går sto det terteskjell med reker og fiskepudding på menyen, og det smakte himmelsk godt. Øynene kunne ha spist mange skjell, men magen satte fort sine  begrensninger 😉 Når Alle mot 1 begynte rett før kl 8, ble det vafler og kaffe.

Jeg hadde ikke tenkt til å bli så lenge hos Bestisen i går, men så begynte vi å se på American Song Contest å da gikk klokka fort. Det er jo amerikanernes variant av MGP, og det skal bli interessant å se hvilke sanger som blir presentert fra alle delstatene å hvem som blir stemt fram til slutt. I går var det 11 sanger som ble presentert, og neste helg kommer det 11 til.

Hjemme ventet Vinja på meg, og hun nærmest klatret opp over bena på meg. Ikke bare for at hun hadde savnet meg og ville ha kos, nei det luktet jo veldig av Felix the Cat. Han hadde jo strøket seg inntil bena mine, og ikke minst ligget en stund med hele hode oppe i joggeskoene mine, haha 🤣 Skoene mine er alltid full av Felix sin pels når jeg har vært på besøk, og det skal jo undersøkes nøye når jeg kommer hjem 😉

Nå er det på tide å varme opp gryteretten jeg laget tidligere i uken, og få i meg litt middag. Magen rumler, og har gjort det en stund allerede. Pleier ikke å spise middag så tidlig, men i dag blir det litt annerledes.

Håper du har hatt en fin søndag så langt 🥰

 

5 raske spørsmål – del 38

Heisann og hoppsann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Om du fikk velge en låt som din uvenn måtte høre på non-stop i en uke, hvilken låt skulle du velge da?

Svar: Seasons in the sun med Terry Jacks, for den hater jeg.

 

Spørsmål 2: Irriterer det deg om bilde ditt i passet eller på førerkortet ikke blir så bra?

Svar: Jeg kan ikke huske at de noen gang har blitt normale, så det er ikke noe å irritere seg over.

 

Spørsmål 3: Hva er den verste duften du kan tenke deg?

Svar: Oppkast, og en spesiell parfyme som jeg dessverre ikke vet navnet på.

 

Spørsmål 4: Om du ble tvunget til å velge mellom å aldri mer i livet bruke noen for for sminke, eller aldri mer få lese en bok. Hva skulle du velge?

Svar: Jeg bruker omtrent aldri sminke, så jeg hadde ikke hatt noe problem med å unnvære det. Bøker kunne jeg nok ikke unnvære, enten i hånden eller på øret.

 

Spørsmål 5: Hadde du noe kallenavn da du var yngre?

Svar: Innad i familien ble jeg kaldt for Tjorven, for jeg så ut som henne.

 

 

Meldekort til NAV og middag ute i går.., men hva slags dressing var det?

Heisann og hoppsann!

En nydelig dag er godt i gang, med blåaktig himmel og sol. Det blåser en kjølig vind i dag også. Temperaturen ligger på +11,7C nå før sola treffer balkongvinduene.

Det var på tide å sende inn “meldekortet” til NAV igjen i dag, og for en sjelden gang klarte jeg å sende det inn uten alt for mye styr. OCD’n min sørger ofte for at det tar lang tid å trykke på send knappen, men i dag var den veldig snill 🥰

Bestisens nye negler

Jeg møtte Bestisen i går ettermiddag, og ble med henne når hun var hos Iris Nailbar på Bryn og fikset sine negler. Etter å ha studert alle fargene en god stund, valgte hun en turkis farge. Den hun hadde fra før, ble hun aldri helt fornøyd med. Denne gangen derimot er hun veldig fornøyd og elsker fargen 😊

Stekt laks med poteter og rømmedressen med hvitløk, eh…. nei!
Rømmedressing med hvitløk, som ikke var det

Etter at Bestisen hadde fått ordnet neglene sine, valgte vi å sette oss ned for å spise middag. Klokka begynte å bli mye, og innen noen av oss ville være hjemme var det litt sent å begynne med noe mat selv. Jeg valgte stekt laks med poteter og rømmedressen med hvitløk. Stusset litt da maten kom på bordet, for laksestykket var megastort og hva i all verden var det slags dressing jeg fikk? Det var i alle fall ikke det jeg hadde bestilt… Det var en eller annen fiskesaus, som inneholdt reker…!! Nå er ikke jeg allergisk mot reker, men det er uansett ikke bra at de serverer det uten å si i fra. Burde jeg ha sagt fra? Kanskje, men jeg gjorde ikke det.

Bestisen og jeg skal møtes i dag også, og derfor var vi innom Meny og handlet inn til det vi skal spise. Valget falt for terteskjell med fiskepudding og reker i hvit saus, som mange anser som en retro-rett men som er veldig god. Det var vaffeldagen i går, men vi skal ha det i dag i stedet.

Da jeg kom hjem og fikk satt meg i går, var kroppen helt slutt. Det var kanskje ikke så rart, for det hadde gått i et fra kl var 8 og det ble litt for mye.

Vinja har flyttet ut på balkongen, og ligger å koser seg i favoritt stolen sin.

Håper du har og fortsatt får en herlig lørdag 🥰