Pjusk 😧, kalkunen kjøpt inn 🦃 og duster i trafikken 🚘🚖

Image by Jens Zieschank from Pixabay

Heisann og god lille lørdag!

I går hadde vi en nydelig vinterdag med sol, og gode temperaturer. I dag er det overskyet, og temperaturen har krabbet ned på blått igjen med -5,1C.

Det straffer seg å spise mye god mat og for ikke å snakke om godis, og i går fikk jeg smake på det. Da sa magen at nå holder det, og jeg endte opp med å trimme fra tidlig på morgenen til langt ut på dagen. Veldig kjedelig, for jeg var nemlig invitert til Bestisen på skinkestek middag som jeg hadde gledet meg til. De ble bare to stk for to andre også var syke… Jeg har derfor bedt meg selv på restemiddag på nyåret 😉 Formen er ikke helt på topp i dag heller, så jeg tar det med ro her hjemme i dag også.

Når magen roet seg ut på ettermiddagen i går dro jeg en kjapp tur ned på Coop Xtra for å handle inn noen ting jeg måtte ha. Når jeg først var der kjøpte jeg med et marinert kalkunbryst på ben og rosenkål til nyttårsaften, men jeg glemte å kjøpe saus så det får jeg gjøre en annen dag. For at jeg ikke skal glemme å ta kalkunen ut av fryseren dagen før, har jeg lagt inn en påminnelse på mobilen. Hadde ikke gjort det med ribba før jul, og fikk krydret den litt sent men det så ikke ut til å ha gjort så mye 😉

I forbindelse med at jeg skulle ut å handle i går, var jeg litt bekymret for hvordan det ville være å kjøre. For det har vært ekstremt glatt enkelte steder her i Oslo de siste dagene. Her oppe på “De stormfulle høyder” var det ikke så ille. Jo da, det var mye is i veien, men vegvesenet hadde vært ute å skrapt så dekkene fikk godt tak på isen. Jeg kjørte allikevel forsiktig, noe alle andre også gjør…

Det eneste som irriterte meg i går, og andre dager også, er disse som tror de har så stor bil å kjører 1,5 meter unna parkerte biler. Som forventer at vi som ikke har noen hindring skal kjøre opp på fortauet for å slippe dem fram, DET SKJER IKKE når jeg kommer, for vil de forbi må de svinge unna når jeg ser de har plass til det på sin side. Blir de forbanna, å ja det kan du skrive opp. Bryr jeg meg, absolutt ikke!!! Om det er noe jeg ikke er begeistret for, så er det mennesker som tar seg til rette i trafikken. Du vet, de som tror at trafikkregler og sunn fornuft ikke gjelder dem. Du har sikkert truffet på dem du også.

Da var 2 skiver med leverpostei m/sylteagurk spist opp, og det er på tide å fylle opp dagens første kopp med kaffe. 

Bursdag i går, og i dag tok jeg saksa…

Heisann og god kveld!

For et merkelig vær vi har hatt i dag, for omtrent i hele dag har regnet bøtta ned og så plutselig slo det om og digre putevar av noen snøfnugg kom dalende ned. Så lenge det ikke er glatt på veien, spiller det egentlig ingen rolle hva slags vær det er.

I går var det bursdagen min, og jeg ville gjerne henge ut flagget for å markere det. Dessverre så hadde det vinduet som jeg må skyve for å komme til frosset fast. Alt regnet som kom og så plutselig kuldegrader, da ble nytteløst selv om jeg prøvde så godt jeg kunne.

Bestisen kom og feiret dagen sammen med meg, og hun hadde med strikketøyet sitt. Jeg hadde tenkt til å strikke jeg også, men skulderen var øm å så hadde jeg ikke kommet i gang med raglanfellingen så jeg lot det være. Så det ble til at Bestisen strikket og jeg skravlet, mens vi sånn halvegs fulgte med på Hjemme Alene 2 og senere en Harry Potter film. Vi koste oss med godis, og jeg hadde mer enn nok av det… Bestisen ville hjem igjen ved 21 tiden, og jeg kjørte henne. Da jeg hentet henne tidligere på dagen var det glatt å kjøre, men på kvelden hadde regnet såpass at det var bart og helt ok å kjøre. Når jeg kom hjem sank jeg godt ned i godstolen å så litt på tv, samtidig som jeg også satt på Tik Tok til langt ut i de små timer….

Jeg skulle egentlig ha vært å klipt meg før jul, men det var litt lite med kontanter da så jeg måtte bare vente. Jeg syntes ikke at jeg har sett ut i det hele tatt, og i dag gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på mange år. Nemlig å klippe håret mitt selv, og ikke bare rundt ørene men over alt. Til og med i nakken, og jammen klarte jeg å få det rett også. Om frisørdamen min blir imponert er jeg ikke beint så sikker på, hihi. Skal prøve å få en time rett over nyttår, så får vi se hva hun sier, hihi. Uansett, så var det godt å få av lengden i nakken og luggen som hadde blitt veldig tung.

Nå sitter jeg å sløver å ser på Hardy-guttene på Disney+, som er en nyinnspilt serie. Den er litt annerledes enn de serie-filmene som ble laget på 70 eller kanskje det var 80 tallet. Denne nye serien er nå i alle fall spennende 😉

Ha en riktig god kveld 🥰

Datatrøbbel, jeg tror jeg gir opp 🤬

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Heisann!

Det har seg sånn at jeg har arvet en HP-skjerm, som jeg da har villet koble opp mot laptoppen min. Som ikke er av den dyrest varianten… Den kabelen som fulgte med skjermen passer ikke inn i noen av uttakene på laptoppen. 

Jeg tok derfor bilde av uttakene på laptoppen, og på skjermen + kabelen og dro ned på Power, Alna for å skaffe rett kabel. Fyren så raskt på bildene og gikk å hentet en kabel som hadde det som passet til både skjerm og laptopp. Fornøyd dro jeg hjem for å endelig kunne bruke skjermen….. Gleden varte ikke lenge, for samme hva jeg gjorde så fant ikke laptoppen skjermen og den igjen fortalte at det ikke var noen signaler. Til slutt ble jeg så oppgitt og sur at jeg bare ga opp, og tenkte at dette skal jeg ta tak i på nyåret.

Klarte ikke å vente så lenge jeg da, og etter at jeg hadde vært på gravlund om julaften dro jeg rett ned til Power. Jeg kom til samme personen, som ikke forsto hvorfor ingen ting fungerte og jeg mistenker at han ikke hadde spesielt mye peiling utover å selge. Jeg ble henvist bort til support disken, hvor de helt sikker kunne hjelpe meg. Fyren der tok med seg kabelen for å sjekke, og kom tilbake å sa at den fungerte som den skulle. Så lekset han opp det jeg måtte gjøre for å pare skjerm og laptopp sammen… Jeg mente at jeg allerede hadde gjort det, men sa at jeg skulle gå hjem å prøve det for jeg hadde ikke tid til å stå der å tulle lenger.

Når jeg kom hjem gjorde jeg akkurat som fyren sa, enda jeg egentlig visste at det ikke ville nytte og det gjorde det heller ikke. Så jeg google litt, og fant ut at det kan være at jeg faktisk må laste ned en driver for skjermen på laptoppen. Jeg trodde at det allerede var der når jeg kjøpte den, men det kan se ut som om det ikke var det allikevel. Å da tenker jeg, hvorfor visste ikke fyren i support avdelingen at det var en mulighet? Burde han ikke visst det og fortalt meg om et sikkert sted jeg kunne laste det ned driveren? 

Jeg har ikke gjort noe mer med det, men skal ta med laptoppen til Bestisen i morgen hvor en meget datakyndig person kommer. Så får vi se om vi klarer å fikse det. Hvis ikke så får de tilbake kabelen og jeg skal refunderes det jeg ga for den.

Bloggen hadde fri i mens jeg feiret jul 🎄

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Heisann og God Jul!

De siste dagene har vi virkelig hatt skiftende vær, først kraftig regnvær etterfulgt av snøvær, og i dag regner det. Temperaturen har variert fra varmegrader til -10C, og i dag grader +3,3C.

Bloggen har hatt en liten juleferie, da jeg valgte å ikke være så mye sosiale medier de siste to dagene. Det har vært godt å fokusere på andre ting enn å være “på” hele tiden. Jeg hadde en del ting å gjøre her hjemme som jeg ville ha ferdig til julen åpnet sine dører for fult, og jeg vet at om jeg finner fram PC’n så glemmer jeg både tid og sted….

På Julaften var jeg tidlig oppe og gjorde meg i stand, og dro ut allerede kl 11. Først gikk turen til Alfaset gravlund for å tenne lys for foreldrene mine. Jeg hadde ikke vært der siden i november, og måtte hakke fram lykter og planter. Det var så kaldt at lighteren jeg hadde med ikke virket med en gang, og måtte varmes opp. I mens jeg sto der å ordnet, var det noen som ropte navnet mitt. Det var barnebarnet til noen omgangsvenner av foreldrene mine, og hun er omtrent på min alder. Vi hadde ikke sett hverandre på veldig mange år, og ble stående å prate litt. Ble enig om å treffes igjen på nyåret 🤔

Før jeg kunne dra hjem hadde jeg et par andre ting som måtte ordnes, et som kommer i eget innlegg og så innom butikken å kjøpe noe jeg glemte sist jeg handlet.

Når jeg kom hjem hadde jeg god tid til å sitte ned å nyte en kopp kaffe og se litt på juleprogrammet på tv, og før ribba skulle settes inn i ovnen til damping. Den var ferdig og kunne tas ut å fjerne folien, å så settes inn igjen til siste steking akkurat i tide til at jeg kunne se på “Kalle Anka och hans vänner önskar god jul” Uansett hvor gammel jeg blir, så får jeg ikke julefølelsen før jeg får sett på det 🎅🤶

Ribba anno 2022

I år ble svoren sprø over alt, og jeg måtte plukke av noen å knaske på etter at jeg hadde tatt bilde av ribba, nam nam 😋 I mens ribba lå å hvilte seg kokte jeg poteter, surkål og stekte pølse og medisterkaker, og bare litt over kl 17 kunne jeg sette meg til bords å nyte den gode julematen.

Jeg storkoste meg med maten, øl og aquavit å satt lenge  bordet. Det er bare så synd at man blir så fort mett når man har så mye god mat…

Resten av kvelden satt jeg med Vinja i fanget å så på TV og slappet av å bare koste meg. For en gang skyld klarte jeg å holde skjemaet jeg hadde laget, for å bli ferdig med maten til den tiden jeg hadde bestemt. Ikke alltid jeg har blitt det og jeg har endt opp med å spise alt for sent, noe jeg er ikke fan av.

Planen var å ikke sitte så lenge opp på julaften, men klokka dro over midnatt med i alle fall 3 timer innen jeg kom meg under dyna…. 🙈

Så kommer det siste sitatet fra adventskalenderen:

“Du fortjener å ha det godt”
av Björg Thorhallsdottir

Jeg kommer på romjulsbesøk i bloggblokkene i løpet av dagen, for å se hvordan du har feiret jul. Ha en fortsatt fin 2 juledag 🥰

 


Oslo Gospel Choir i Lørenskog hus 14.12.22

Oslo Gospel Choir

Heisann så synger vi i vei!

Jeg har jo helt glemt å fortelle om at Bestisen og jeg var i Lørenskog Hus onsdag 14.12., og hørte på Oslo Gospel Choir’s julekonsert. Jeg har jo hatt lyst på å gå på konsert med dem i mange år, men det har aldri blitt noe av. Konserten var alt jeg hadde håpet og drømt om + litt til også. Noen kjente julesanger og noen jeg aldri har hørt om. En av mine store favoritter er O Helga Natt, og selv om både Oslo Gospel Choir og andre synger den flott, ja så er det bare Jussi Björling som får meg i kne med hjertebank og tårer i øyekroken 😉

Tiden gikk så alt for fort, og før jeg visste ordet av det så var konserten over. Kunne gjerne ha sittet enda en time til om jeg hadde kunnet.

Til min store overraskelse og glede fikk vi alle sammen en gratis CD da konserten var ferdig. Jeg har bare hørt den en gang på en dårlig CD-spiller, men tenkte å ta den med ut i bilen å høre på den der i romjulen.

Jeg håper virkelig at jeg får muligheten til å gå på konsert med Oslo Gospel Choir neste jul også 🥰

Ribba krydret ✔️ Delfiakake laget ✔️ Ringt familiemedlemmer ✔️

Heisann!

Ute er det en nydelig vinterdag her i Oslo, tåka er borte og himmelen er knallblå. Temperaturen har krabbet ned på -6,5C.

Jeg har brukt formiddagen til å ringe til noen familiemedlemmer å ønsket dem God Jul. Har valgt å droppe julekort i år, for hvorfor skal jeg bruke så mye penger å kjøpe kort å sende dem å så får jeg kanskje 1 eller 2 tilbake. Mye hyggeligere å ringe å snakke en stund da. Det syntes i alle fall de jeg ringte til i dag 🥰

Jeg var litt sen om å ta ut ribba av fryseren, så jeg fikk ikke krydret den før i går kveld. Nå derimot ligger den og godgjør seg i kjøleskapet med masse godt krydder, og klar til å stekes i morgen. Jeg har som regel kjøpt ribbe i Sverige, men i år kom jeg meg ikke dit så jeg måtte kjøpe her hjemme. Den ser veldig fin ut, så jeg tenker at den blir perfekt etter en stund i stekeovnen.

Årets Delfiakake er også klar, men den ser ikke så fin ut som den pleier. Det kom av at røren hadde begynt å stivne før jeg hadde den i formen. Sånn går det når man skal gjøre flere ting på en gang, MEN det er ingenting i veien med smaken. For jeg måtte jo teste det vettu 😉

Dagens sitat i adventskalenderen er:

“Det er bare en som vet hva som er best for deg, og det er deg”
av Björg Thorhallsdottir

Alt av forberedelser til jul er nå ferdig, bortsett fra en dans med støvsugeren og støvkluten. Det skal jeg gjøre etterpå, og så kan jeg sette meg ned å nyte kvelden med noe koselig på tv. En fin julefilm, eller kanskje jeg skal se på Kvelden før kvelden på NRK. Akkurat det har vel ikke vært så spennende de siste årene, men kanskje jeg blir rasket over dette året 😉

Ønsker deg en fin lille julaften 🎅🤶

 

Shoppingdag, og kø så langt øye kan se

Heisann og god kveld!

Ute ser det ut til at tåka som har innhyllet hele Oslo i dag har lettet, og godt er det for om det er noe jeg ikke liker så er det tåke.

På formiddagen møtte jeg Bestisen, og sammen dro vi først bort på Triaden for å kjøpe lys hos Nille, og litt godis hos Yummy Heaven. Jeg hadde ikke vært på Triaden etter at de delvis har åpnet opp igjen etter oppussing, og jammen hadde det blitt fint og oversiktlig der. Etterpå dro vi til Østre Aker gravlund for at Bestisen skulle tenne lys for foreldrene og broren sin. Jeg kjørte ned, for det var litt vel glatt å gå nedover bakken. Da jeg skulle stoppe var det så isete at bilen bare sklei fremover, men det gikk bra altså 😉

Når vi var ferdig på gravlund kjørte vi til Alna-senteret og Extraleker, hvor Bestisen skulle kjøpe en julegave. Etter det begynte vi å bli sultne, så vi dro videre til Bryn-senteret hvor vi spiste lunch hos Al Dente. Jeg hadde først tenkt til å bestille noe varmt, men endte opp med å kjøpe en kald juletallerken med ribbe og surkål på en skive brød. Det var godt å sitte ned å slappe av, selv om lydnivået var litt vel høyt ettersom det var så fult av folk der som pratet i munnen på hverandre. Før vi dro fra Bryn var vi innom Meny å handlet de siste tingene til jul.

Vi dro fra Bryn-senteret ca 14:45 og satte kursen mot Lørenskog, men det skulle ta lang tid innen vi kom dit. Det var kø så lang øyet kunne se, og den forflyttet seg ikke særlig fort skal jeg love. Jeg er ikke den mest tålmodige personen når jeg sitter i kø, og irriterer meg etter hvert ganske mye. Vi brukte vel omtrent 1 time opp på en tur som normalt tar 10-15 minutter. Da jeg dro hjemover så det med en gang at det skulle gå mer radig, men akk nei plutselig var det stopp. Så jeg brukte nok litt under 1 time hjem til meg… Kjente det var godt å komme hjem igjen.

Dagens sitat i adventskalenderen er:

“Aldri aldri glem, ikke et øyeblikk engang.  Hvor fantastisk og nydelig du er”
av Björg Thorhallsdottir

Jeg hadde mest av alt lyst til bare å synke ned i godstolen resten av kvelden, men det kunne jeg ikke. For jeg var nødt til å lage Delfiakake, som jeg bare må ha til jul. Jeg fikk tips av en av strikkejentene om å bruke original Tuc-kjeks med salt i stedet for søt kjeks, og det har jeg gjort. Jeg holdt på med flere ting samtidig, så røren rakk å begynne å stivne innen jeg fikk den opp i formen. Tror allikevel at det gikk greit. Den smakte nå i alle fall godt 😋

Håper at din dag har vært fin 🥰

 

Strikkekafé hos Bestisen, og litt annet..

Image by Лариса Щербина from Pixabay

Heisann!

Ute ligger tåka langt ned over hustakene nå i morgentimene, noe den også gjorde i går. Temperaturen i går lå på +0, og i dag ligger den på +1,8C.

I går var jeg oppe ganske tidlig og gjorde meg i stand til Strikkekafé hos Bestisen kl 11.

Jeg dro først innom Evidensia for å kjøpe tørrfôr til Vinja, og be om en ny resept på Apelka for stoffskifte hennes. De hadde ikke det vanlig foret, men kom med noe annet. Nå har hun akkurat fått av det, og kastet seg over matskålen med stor iver til min store glede.

De andre jentene var allerede kommet og satt å strikket da jeg kom. Vi var bare 5 stk i går, for mange hadde tatt juleferie og var opptatt på hver sin kant. Jeg tok med Crush genseren, men strikket ikke mer enn en rad, for jeg klarte ikke å konsentrere meg om raglanfellingen samtidig som vi skravlet 😉

Gårsdagens sitat i adventskalenderen var:

– Du gjør hjertet mitt større –
av Bjørg Thorhallsdottir

Jeg ble igjen etter at de andre dro, for Bestisen og jeg skulle lage litt godis av marsipan. Vi brukte farger, men det ble ikke helt de fargene vi trodde… Rosa ble cerise og gul ble oransje, men det gjorde ikke så mye.

Da jeg dro hjem var jeg innom Evidensia og hentet resepten, og trodde jeg hørte feil da jeg måtte betale over 200,- for den 😵‍💫

Da jeg kjørte hjemover var det som om noen hadde åpnet slusene oppe i himmelen. Først plaskregnet det, og når jeg kom til Furuset så ble det snøblandet å ikke så lett å se veien. Kjente det var godt å parkere bilen i garasjen og komme inn.

På tide å hoppe i dusjen og gjøre seg klar til en ny dag, hvor de siste tingene til jula skal handles inn.

Håper du får en fin torsdag 🥰

Mat på døra, og jeg har vært kreativ…

Hei og god kveld!

I dag har tåka ligget langt nede på hustakene, og det har regnet med jevne mellomrom. Fryser det på nå, så er det bare å finne fram broddene. Temperaturen har ligget på ca +1C det meste av dagen.

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle bestille julehandelen hos ODA, og det gjorde jeg også. Å valgte tidspunkt for levering mellom 13 – 18 i dag, og til min store glede så kom de rett før kl 15. Jeg pleier jo ikke å være heldig når det gjelder sånt, og forventet ikke å få varene mine før helt mot slutten av tiden. 

Grunnen til at jeg valgte å bestille i stedet for å dra å handle selv, var for at jeg ikke orket kaoset. Jeg så for meg først å stå i kø for å komme inn i parkeringshuset, så kjøre x-antall runder for å finne en ledig parkeringsplass, gå i kø inne i butikken og ikke minst stå i lang kø til kasse, og for å toppe det stå i kø for å komme ut av parkeringshuset… Var ikke så vanskelig å bestemme seg da 😉

I mens jeg ventet burdet jeg ha strikket litt på Crush genseren min, men nei da jeg dro fram den ene Johanna Basford fargeboken min og alle tusjene å satt meg til fargelegge. Å da glemte jeg både tid å sted, som jeg alltid pleier å gjøre. Jeg hadde hoppet over en del tegninger som var litt kjedelig tidligere, men nå gikk jeg tilbake å begynte på en av dem og jammen fikk jeg den ferdig også 😊

Jeg måtte ut en tur i dag for å fylle opp tanken på Forden. Det var nesten så det støvet nede i der, og jeg skal bruke den i morgen å da kan ikke tanken være tom. Prisen på diesel på Uno X var på 18,76 og det var ikke så ille mot hva det har vært-

Dagens sitat i adventskalenderen er:

“Din største kraft er det store vakre hjertet ditt”
av Björg Thorhallsdottir

Nå har jeg sunket langt ned i godstolen innpakket i et lunt pledd, og sitter å venter på at hodepinen (pga stiv nakke) skal gi seg. Har tatt en Ibux som jeg håper snart skal begynne å virke. 

Valgets kvaler…. Dansk TV2 viser Alene Hjemme 1 og Norsk TV3 viser Alene Hjemme 2 🤔 Jeg landet på 2’ern etter å ha tenkt meg om litt. Har jeg sett den før, jepp mange ganger, men blir likesom aldri helt lei den…

Det blir dårlig med nabobesøk om dagen, og selv om viljen er der så klarer jeg ikke å få hode mitt til å engasjere seg. Kjenner at jeg må skjerpe meg litt der altså!

Ønsker deg en fin tirsdagskveld 🥰

Juleevangeliet for fjortiser

Image by Alexa from Pixabay

“Jeg har lånt teksten med tillatelse fra Facebook venn Kai Egil Wille Kaisen, men det er ikke han som er opphavsmannen. Har forsøkt å finne ut hvem det er uten å lykkes”.

Det skjedde for dritlenge siden at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine en gruppe “Vi som vil skrives inn i manntall”. Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppen fikk drøyt mange likes

Josef traska fra byen Nasaret i Galilea, opp til Judea, til Davis by, Betlehem, for å signe manntallet sammen med Maria, dama hans, som hadde boller i Ommen. Og mens de var der, hevet bollene, for å si det sånn, og Maria leverte varene. Hun pakket kiden inn i noe tøy, og la`n i ei krybbe, for det var ikke plass til dem i Herberget.

Det var noen gjetere som var ute i natta og passa på sheepsa sine- Med ett var Herrens engler F2F, og Herrens diggbarhet lyste. Gjeterne bare: “OMG.WTF”, og englene bare: “Slapp av, noobs. Jeg kommer med en tweet om glede, en glede for hele folket #Frelser #Kristus “jomfrufødsel…og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en kid som er innpakka i noe tøy og ligger i ei krybbe”.

Så kom englenes followers, en himmelsk hærskare, som ga masse kudos til Gud og retweeta:” #Frelser #Kristus og #ffnor Gud og fred på Jorden blant mennesker som har Guds velbehag”.

Da englene hadde tatt kvelden, sa gjeterne til hverandre: “La oss stikke inn til Betlehem for å sjekke trykket”. Og der fant de Maria og Josef og den lille kiden som læxan i krybba. Da oppretta de en ny gruppe: “Vi som har sett Jesus Kristus, Guds sønn”. Folk bare: “Saklig, LOL”. Gruppa fikk ikke så mange likes, for å si det sånn, men det var bare i starten, for seinere i livet fikk Jesus sinnsykt mange followers.

Og Maria bare:” #Den Følelsen”.
Og gjeterne bare:” Serr?? Konge, ass!”.