Juleevangeliet for fjortiser

Image by Alexa from Pixabay

“Jeg har lånt teksten med tillatelse fra Facebook venn Kai Egil Wille Kaisen, men det er ikke han som er opphavsmannen. Har forsøkt å finne ut hvem det er uten å lykkes”.

Det skjedde for dritlenge siden at det gikk ut en befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle joine en gruppe “Vi som vil skrives inn i manntall”. Dette skjedde mens Kvirinius var helt sjef i Syria, og gruppen fikk drøyt mange likes

Josef traska fra byen Nasaret i Galilea, opp til Judea, til Davis by, Betlehem, for å signe manntallet sammen med Maria, dama hans, som hadde boller i Ommen. Og mens de var der, hevet bollene, for å si det sånn, og Maria leverte varene. Hun pakket kiden inn i noe tøy, og la`n i ei krybbe, for det var ikke plass til dem i Herberget.

Det var noen gjetere som var ute i natta og passa på sheepsa sine- Med ett var Herrens engler F2F, og Herrens diggbarhet lyste. Gjeterne bare: “OMG.WTF”, og englene bare: “Slapp av, noobs. Jeg kommer med en tweet om glede, en glede for hele folket #Frelser #Kristus “jomfrufødsel…og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne en kid som er innpakka i noe tøy og ligger i ei krybbe”.

Så kom englenes followers, en himmelsk hærskare, som ga masse kudos til Gud og retweeta:” #Frelser #Kristus og #ffnor Gud og fred på Jorden blant mennesker som har Guds velbehag”.

Da englene hadde tatt kvelden, sa gjeterne til hverandre: “La oss stikke inn til Betlehem for å sjekke trykket”. Og der fant de Maria og Josef og den lille kiden som læxan i krybba. Da oppretta de en ny gruppe: “Vi som har sett Jesus Kristus, Guds sønn”. Folk bare: “Saklig, LOL”. Gruppa fikk ikke så mange likes, for å si det sånn, men det var bare i starten, for seinere i livet fikk Jesus sinnsykt mange followers.

Og Maria bare:” #Den Følelsen”.
Og gjeterne bare:” Serr?? Konge, ass!”.

18 kommentarer

Siste innlegg