Mitt første TV minne

Her om dagen satt jeg å så på “Datoen” som NRK har sendt i 3 sesonger, og da ble det ved flere anledninger nevnt hva som var det første TV-minne. Selv husker jeg veldig godt hva som var mitt første TV-minne, for jeg ble så redd!!!

Dette var på 60-tallet, og jeg kunne vel ha vært 3 – 4 år gammel tenker. Vi bodde i Ragnhildsvei på Lørenskog i en 4 mannsbolig, hvor naboene hadde mye kontakt med hverandre. En kveld, jeg regner med at det var en lørdag, så var vi og de andre naboene invitert til familien som bodde over oss. De hadde TV, noe vi ikke hadde den gangen, som jeg husker det et digert møbel som fylte en hel vegg. Hihi, det var antagelig ikke så stort, men med barneøyne virket det sånn.


(Prøvde å finne et bilde på nettet for å vise hvordan tv’n så ut. Litt dårlig bilde kanskje, men det var omtrent sånn det var)

Jeg husker egentlig ikke så veldig mye av selve kvelden, enn at det gøy. Foreldrene pratet og koste seg, som man ofte gjør i lystige lag. De vi var på besøk hos hadde to tvillinggutter som var noen år eldre enn meg, og vi ungene ble etterhvert plassert på gulvet foran TV’n.

Hvilket program det var vet jeg ikke, men jeg kan tenke meg at det var Flipper eller noe sånt. For det var masse vann der, og noen solte seg mens andre surfet. Plutselig ble bølgene veldig store, megastore, og de ble filmet på en sånn måte at det så ut som om vi som så på skulle få bølgen rett på oss. Jeg husker at jeg ble stiv av skrekk, og stirret på tv’n uten at være i stand til å flytte meg. Tvillingene syntes dette var veldig gøy, og de voksne var opptatt med sitt.

Jeg var et forsiktig barn som ikke ville være til bry og ødelegge den fine kvelden for de voksne. Så jeg satt der stiv av skrekk å så på de store bølgene, som gang på gang kom mot meg på tv-skjermen. Mest av alt hadde jeg lyst til å løpe bort til mamma eller pappa for å få trøst, men så turte jeg ikke å snu ryggen til bølgene for jeg trodde de ville ta meg.

Ikke før jeg ble voksen fortalte jeg mamma og pappa om det jeg opplevde den kvelden, for jeg glemte aldri… Da husker jeg at mamma kom bort og ga meg en klem 💖

Nå tror du kanskje at jeg har vært vettskremt for vann etter dette, men nei dag. Jeg elsket å være i vann, både i basseng og ute i sjøen. Så lenge det ikke var store bølger, for da syntes jeg IKKE det var noe stas. 

Hva er ditt første TV-minne?


#minner #barndom #redd #skremt #tv #sekstitallet #barn #bølger #vann #blogg

Hvor ble det av vannet mamsen?

I går maste Vinja som besatt for at jeg skulle fylle vann i vannkoppene ute på balkongen… Hvordan kunne hun gjøre det, tenker du. Jo, hun løp ut på balkongen så på vannkoppene, stakk hode ned å mjauet sårt å kikket opp på meg. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt å fylle dem opp igjen, men ta de inn for vinteren.

Kattene er jo ikke så mye der ute nå, så da tenkte jeg at det ikke var noen hensikt at de sto der. Vinja var selvsagt av en helt annen oppfatning. Hun fikk det som hun ville, og jeg fylte de opp igjen med vann begge to. Jeg viste jo hva som kom til å skje, for det er kuldegrader nå……

Til morran i dag lukket jeg opp balkongdøra for å lufte ut litt, og Vinja strøk ut på balkongen og rett bort til vannkoppene. Jeg sto å så på henne, og humret litt for meg selv…. Til min store irritasjon var ikke mobilen eller kamera i nærheten, sånn at jeg fikk ikke filmet eller tatt noe bilde av henne. Innen jeg hadde hentet det var hele seansen over.

Hun stakk hode ned i den ene koppen, dunk, men hva har skjedde med vannet? Hun så på meg og jeg kunne se forundring i det skjønne kattefjestet. Så prøvde hun en gang til, men det samme skjedde igjen. Så dyttet hun til med poten, men vannet var bunnfrosset så der skjedde det ingenting. Så gikk hun rundt vannkoppene å dyttet poten ned flere ganger, og syntes at dette var veldig merkelig.

Dette skjer hver eneste vinter, både Vinja og Ronja glemmer fra år til år. Det er like fornøyelig å se på dem, der de prøver å forstå hva som har skjedd med vannet deres.

Nå er det ingen fare med dem, for de har vannkopp på kjøkkenet.  Om sommeren drikker de omtrent bare vann ute på balkongen, og innekoppen står for det meste urørt. Nå må de bare venne seg til at de må drikke inne i stedet ;o))

#katter #rart #forunderlig #lete #forstå #vannkopp #blogg

I dag starter det

Om en uke har vi desember og førjulstiden er i gang for fult, og innen den tiden skal heimen vaskes og pyntes så det ligner det rene julehuset. Jeg er jo så begeistret for jula at her henges røde julegardiner i alle vinduer, nisser og masse annet pynt over alt. Det er noe lunt og godt når jula og alle lysene flytter inn ;o))

I dag starter jeg med å skure ned badet fra topp til tå…. Det kommer til å holde med det, for kroppen min orker ikke at jeg overdriver. Badet mitt er ikke så stort så enkelte steder er det trangt å vanskelig å komme til, og er du stiv i kroppen er det en utfordring. Jeg ser det som en treningsøkt, og håper at jeg klarer å gå oppreist når jeg er ferdig!!
 

Licensed from: cgerdesign pixabay.com

I går satte jeg meg ned å laget en plan for når jeg skal gjøre hva denne uken, når det gjelder å vaske, stryke og henge gardiner, pynte og ikke minst henge ut julebelysning på balkongen. Jeg har ikke pleid å ha noen plan, men i år syntes jeg det var greit. Den kommer til å bli fulgt til punkt og prikke. I planen har jeg tatt med hva jeg skal handle inn til jul, de få tingene jeg skal bake osv.

Nå blir det lunch før skurebøtta blir hentet fram ;o))

#rengjøring #vaske #bad #jul #førjulstid #planlegging #blogg

Snart ferdig med et nytt virus-sjal

Tidligere i år oppdaget jeg mønsteret til “virus-sjal”, navnet rett oversatt fra engelsk, hos en person jeg følger på YouTube. Jeg syntes mønsteret så veldig innviklet ut når jeg så på det, men etter å ha sett hans video fant jeg ut at det var enkelt. Videoen var detaljert, og viste hvordan man laget sjalet fra første luftmaske og mange nok omganger til at man fikk taket på det.

Jeg fikk tak i et flerfarget garn på EuroPris, som jeg ble så begeistret for og laget to sjal. Et i rosafarger som du kan se HER, og et i lillafarger som du kan se HER.

Jeg vill jo også ha et sjal i høstfarger, og dro til EuroPris for å se om de hadde det i samme garnet. Dessverre så var det garnet pakket bort, eller som de sa i en av butikkene utsolgt og ikke ble tatt inn igjen. De hadde et annet garn, som også var flerfarget men ikke med så store kontraster. Det var også mye mykere enn det jeg hadde brukt på de tidligere sjalene.

Jeg valgte en farge som gikk i brunt og oransje, som jeg syntes passet veldig fint til den tiden vi er i nå. Eller kanskje jeg skal si har vært, for nå er vel snart høsten over. Garnet heter “Hjemmekos” og er et interiørgarn som er laget for puter og pledd. Syntes det passer helt fint til sjal også. Det eneste som er litt problematisk, er at det er veldig pusete noe som gjør at det ikke alltid er like lett å se hvor man skal stikke heklenålen. Gjør man feil, er det nesten umulig å rekke opp. Når det er sagt, så er det veldig mykt og godt å ha over skuldrene.

Dette sjalet kan man i utgangspunktet klare å hekle ferdig på en uke, uten å sitte å nihekle. Med vond nakke og skuldre har jeg ikke turt å kjøre på i den farten, og derfor er det ikke ferdig enda. Jeg tenker at jeg må lage 2 eller kanskje 3 mønsterrader innen jeg kan feste trådene. (en mønsterrad består av 4 omganger)

#håndarbeide #sjal #virussjal #hekle #høstfarger #hjemmekos #garn #europris #blogg

Jeg vil jo ikke fryse

At jeg er glad i rosa går ganske tydelig fram av bilde, og hadde jeg hatt joggings og kosejakke i rosa ville jeg nok ha hatt på det også ;o)) Syntes ikke på bilde, men jeg hadde på rosa cloggs også. Jeg skulle egentlig bare ut for å kaste litt søppel, men som den store frysepinnen jeg har blitt kledde jeg godt på meg. 

Det var vel strengt tatt ikke nødvendig med noe på hode, for så kaldt var det ikke, men jeg har en skikkelig “bad hair day” i dag. Da var det greit å slenge på seg pannebåndet jeg selv har laget i refleksgarn ;o))

#fryse #rosa #klær #håndlaget #pannebånd #refleksgarn #varm #blogg

Skisesongen er i gang

En av mange høydepunkter om vinteren er når skisesongen starter på TV…. Du trodde kanskje at det var jeg som skulle ut på ski, å nei du det skjer nok ikke. Den type aktivitet har jeg helt lagt på hylla for flere år siden. Det betyr ikke at jeg ikke er interessert i å se våre flotte idrettsutøvere konkurrere og hente hjem medaljer. 

Denne helgen er de i Ruka, og nå går 10 km for damer… Ved 5,5 km er det Therese Johaug som ligger i teten med god margin.  Litt senere i dag er det skiskyting som jeg syntes er mer spennende, for der kan en første plass lett rotes bort ved at man er uheldig på standplass.

cross country skiing
Licensed from: scusi / yayimages.com

Hvordan skal du tilbringe søndagen?

#ski #skisesongen #wm #langrenn #skiskyting #søndag #sportsinteressert #blogg

I dag er det 27 år siden

Da nyhetene meldte om at Freddie Mercury døde på denne dagen for 27 år siden, ble jeg helt satt ut. Jeg var i sjokk, og kunne ikke fatte at det jeg hørte var sant. At ting ikke sto bra til med ham, kunne man jo se på bildene og videoer som ble postet, men allikevel var det helt uvirkelig at han skulle være død.

Tror aldri at jeg har blitt så trist og lei meg over at en artist og musiker døde. Jeg husker at jeg gråt og var helt utrøstelig og ville ikke snakke med noen resten av kvelden. 

Queen og Freddie var mine store favoritter, og jeg hørte ekstremt mye på dem. Freddie var en sånn karismatisk og sjarmerende person, som jeg ble fasinert av. Ikke forelsket sånn at jeg lå dagdrømte meg bort, nei bare veldig opptatt av ham.

I dag er det altså gått 27 år siden han døde, men han er like stor og populær som da han levde. Jeg må med hånden på hjerte si, at det hender jeg fortsatt får en tåre i øyekroken når jeg hører han synge eller ser en video av ham.

#savn #tap #musikk #idol #freddiemercury #trist #helt #27år #død #minne #blogg

Jeg ble inne jeg

Da jeg sto opp til morran i dag var det så kaldt inne, at jeg var sikker temperaturen hadde sunket enda mer fra i går. Nei da, helt det motsatte for vi var igjen havnet på pluss siden, men bare så vidt. Det har lett for å bli huskaldt når det går fra kaldt til varmt ute. Jeg er jo en ordentlig frysepinne, så varmeovnene har blitt skrudd opp. Det tok litt tid innen det ble levelig i stua, men nå begynner det å hjelpe på.

Som alltid setter jeg meg på kjøkkenet på lørdagsformiddagen, for å høre på Finn Bjelkes PopQuiz på radio Vinyl. Vanligvis pleier jeg å være verdensmester å prikke inn mange riktige svar, men i dag var jeg elendig gitt…

Hadde egentlig planer om å dra ut en tur, men etter hvert som det ble varmt og godt inne mistet jeg lysten. Litt stiv og støl i kroppen etter treningen, og da vurderte jeg at den hadde det bedre der det var varmt. Skal ta fram høstsjalet mitt å prøve å hekle noen runder på det, for å få det ferdig. Det er ikke mange omgangene som skal til før jeg kan feste tråder ;o))

Veldig mange fine isroser på balkongvinduene, og da måtte jeg ut en tur for å ta noen bilder. Ble kanskje ikke så fine som jeg hadde håpet, men det så jeg ikke før jeg fikk de over på PC’n. Sånn blir det noen ganger ;o))


#kaldt #kjølig #varme #inne #ute #isroser #radio #vinyl #popquiz #finnbjelke #blogg

Bøy, tøy og strekk

Med det samme jeg krøp ut av senga i dag kjente jeg at det var kjølig ute, og jo da gradestokken var ned på – 6C den. Jeg er jo er alltid stiv i kroppen når jeg står opp, men i dag var det faktisk litt bedre enn det pleier å være. Det passet veldig bra for jeg hadde time til trening kl 10. 

Det var ikke mange ute å gikk kunne jeg se når jeg kjørte bort til Oppsalklinikken. Vanligvis vrimler det av folk ute på den tiden av formiddagen, men de syntes kanskje det var litt rått og kjølig å holdt seg inne.

Når jeg var å trente på mandagen var det venstre kneet mitt lite samarbeidsvillig, så det var noen apparater jeg måtte velge bort. Jeg prøvde meg på dem i dag, og det gikk ganske greit men jeg måtte velge litt lavere vekter. Prøvde med det samme som jeg pleier, men da var det så vondt og kneet sviktet litt. Bedre å ikke bruke så tunge vekter, men klare øvelsene.

Det var mange der når jeg kom, men etterhvert forsvant de inn til behandling eller gikk hjem for at de var klare. Da fikk jeg den ytre salen helt for meg selv. Akkurat det syntes jeg er litt deilig, for da slipper jeg å vente på apparatene jeg skal bruke.

På veg hjem dro jeg innom Meny og handlet litt, og kjøpte med meg en salat som jeg tok til lunch når jeg kom hjem. Jeg pleier ofte å kjøpe en slik plukk-salat som de har på Meny, for de har så mye godt å velge mellom. Jeg klarte selvsagt å glemme kaffe, som var grunnen til at jeg skulle inn i butikken. Det er så typisk meg, sukk!! Nå må jeg pakke på meg masse klær og dra ut igjen, og da går jeg opp i butikken så får jeg litt ekstra trim ;o))

#trening #øvelse #helse #velvære #mat #lunch #salat #kaffe #ut #gå #blogg

Sol ute og sol inne…

Når mørket forsvant på morgenen og dagslyset tok over, ja for det ble nemlig det, så åpenbarte det seg en knallblå himmel. Sola lå liksom å lusket bak trærne i det jeg fór ut av døra. Jeg sov dårlig i natt og våknet med en veldig stiv nakke, så jeg begynte senere på jobb i dag. 

Før jeg kom meg ut av døra hadde jeg klart å få i meg 2 kopper med kaffe, og da siste slurken var tatt hadde både hode og kroppen min våknet ordentlig til liv. Noen mener jo at kaffe ikke har noen innvirkning på kroppen, men jeg er av en helt annen oppfatning jeg da!!

Licensed from: valiunic pixabay.com

Det var noen minusgrader ute i dag, så jeg hentet fram den ene boblejakken fra skapet. Hittil har jeg brukt en ikke alt for kjukk vindjakke, men den hadde vært alt for tynn i dag. Jeg så speilbilde av meg selv i gangvinduet og måtte dra på smilebåndet, for jeg var så godt kledd at man skulle nesten tro at det var 20 minusgrader og ikke bare 3 – 4, hihi!

På veg hjem i dag skal jeg innom Hageland eller Plantasjen…., har ikke bestemt hvem enda. Må kjøpe noen lekakuler til å legge i bunnen av pottene som Kristtorn skal stå i. Jeg kjøpte flere store potter tidligere i høst, så det behøver jeg ikke å kjøpe i denne omgangen.

#sol #vær #høst #kaffe #velvære #kristtorn #natur #plante #blogg