En mann og 3 damer på tur til Nordby

Til tross for at det er ferietid så måtte jeg opp grytidlig i dag, for å være klar til Anne og Kine kom kl 08:00. Vi hadde avtalt med Terje at vi skulle være nede i Sentrum hos ham 08:30, og jeg måtte innom Statoil for å fylle opp tanken på bilen før vi dro. Etter å ha hentet Terje skulle vi kjøre i følge, men Anne og Kine måtte stoppe for rødt lys å etter det så vi dem ikke før vi nærmet oss Solli i Østfold. Der freste de forbi oss, men Terje og jeg hadde ikke hastverk å dessuten stoppet vi på bensinstasjonen for å handle litt.

Det var mye folk på Nordby i dag, men ikke på langt nær så mange som jeg hadde trodd at det skulle være. Jeg pleier nå aldri å treffe kjentfolk når jeg er der, men i dag traff jeg fetteren min Ivar og kona Marit. De var på hytta rett på andre siden av Svinesundsbroen.

Jeg handlet ikke noe særlig i matbutikken i dag siden jeg var der for 14 dager siden. Der er lenge siden jeg kom ut av butikken å ha brukt så lite penger som denne gangen. Jeg derimot noe mer penger i andre butikker….For en ukes tid eller så siden kjøpte jeg en 30 ml flaske av den nye duften fra Tresor – La Nuit, og jeg falt pladask for den. Så jeg stakk innom Kicks og kjøpte en 50 ml flaske i dag. Da fikk jeg en gaveeske med noen produkter fra Lancôme. Jeg har ikke rukket å se ordentlig på alle goodisene som lå i esken, men det skal jeg litt senere :o))


Jeg har sett etter et lite rundt bord til å ha mellom kafe stolene mine på balkongen. De jeg har sett hittil har vært for store og ruvende, men da vi var en snartur innom Ö&B fant jeg dette lakkerte metallbordet. Det falt jeg for med en gang, og så er det superenkelt å klappe sammen å sette til side hvis man trenger plassen.


Sist gang vi var i Sverige så jeg på en krakk hos Rusta, men da turte jeg ikke kjøpe den for jeg var sikker på at den ville være for stor. Jeg hadde selvfølgelig glemt å måle til, men jeg tok sjansen å kjøpte den allikevel i dag. Den var både høyere og litt bredere enn den gamle krakken, men ikke mer enn at den fint kunne stå der. Den gamle krakken har Ronja revet i filler trekk og stopping…. Jeg hadde ment å sy nytt trekk med en tjukkere madrass inni, men så syntes jeg at krakken er litt for lav. Krakken er ment til å sitte på når man tar på seg sko og støvler, men det er ubehagelig siden den er så lav.


Hos Jernia fikk jeg endelig tak i nye rister til å avkjøle brød og kaker…. De var ikke spesielt billig med sine 99,- per stykke, men jeg trengte virkelig noen nye. Fra før har jeg bare hatt den gamle jeg arvet etter min mor, og den begynner å bli ganske sliten å stygg. De nye er noe mindre enn den gamle, og det var derfor jeg kjøpte to stykker.


Pusene måtte jo også få en liten ting når mamsen deres hadde vært på handletur. Inne hos Ö&B hadde de denne tunnelen som jeg kjøpte til dem. Det er ikke alltid mine kjøpt til dem har slått ann, men de har faktisk løpt igjennom dem flere ganger å Ronja la seg til og med inni den en stund. De hadde en annen tunnel som jeg kjøpte når de var små, og den ble etterhvert så slitt at jeg måtte kaste den.

Etter å ha trasket rundt på Nordby i flere timer var vi i grunnen fornøyd, så vi pakket alle varene inn i bilene og satte nesen mot Solli for å spise middag å slappe av litt innen vi dro videre hjem. Faren med å sitte ned å spise er at man blir så mett og belåten at man blir trøtt. I dag ble jeg skikkelig trøtt og sigen, og jeg nesten gruet meg til å kjøre hjem… Terje og jeg skravlet oss hjemover så jeg klarte meg ganske bra. Vel hjemme i Oslo, dro vi først innom meg for å avlevere mine varer før jeg kjøpte Terje hjem igjen.

Jeg pakket bort alle varene mine som vi bare hadde slengt innenfor døren, og så satte jeg i gang å montere møblene å fikk satt dem på plass. Etter det ruslet jeg ut på balkongen med en kopp kaffe og satt der å nøt de siste solstrålene innen de forsvart bak noen skyer!

Nå fryser jeg så jeg rister enda jeg har satt vifteovnen på bordet rett foran meg…. Der står den å blåser deilig varm luft rett på meg, og jeg kjenner at det er på tide klappe sammen PC’n før jeg sovner.

#sverige #nordby #shopping #la_nuit #tresôre #duft #parfyme #kicks #goodybag #gaveeske #ö&b #metallbord #bord #lakkert #hvit #krakk #rusta #tunnel #katter #leke #kaffe #balkong #kos #slappeav 

Vanskelig å komme i gang

Planen i dag var å stå opp tidlig, sånn at jeg skulle komme i gang med rengjøringen å bli ferdig med den på formiddagen. Når man ikke klarer å komme seg i seng før fuglene begynner morgenkonserten, er det ikke så lett å starte dagen tidlig heller. I går kveld ble jeg sittende oppe til nesten 03:00 for å se på Apollo 13, som jeg egentlig har sett et par ganger tidligere. 

Når jeg først kom meg opp av køya, ja da soset jeg rundt i nattkjolen noen timer innen jeg kom i gang med noen ting. Jeg tenkte på å begynne på badet, men det ble med bare med tanken!


Til slutt fikk jeg da satt kroppen i gang, og gikk løs på badet med stor iver… Det er det verste rommet jeg tar, men et av det viktigste. Vinja satt oppe på vaskemaskinen å fulgte med da jeg forsvant inn i dusjen med Mr Muscle. Hun syntes det var veldig rart når alle glassene ble helt hvite. Da mjauet hun høyt, for hun kunne ikke se mamsen sin lenger, men hun ga seg når jeg stakk hode ut.


Jeg har ikke hentet noen påskepynt enda, og jeg sitter egentlig å debatterer med meg selv om jeg skal gidde å gjøre det. Får tenkte på det over natten, så få jeg se hva det blir til i morgen.

Da jeg sto opp til morran i dag regnet det lett, men som i går sprakk skyene opp utover dagen å sola kom tittende fram etterhvert. Jeg tok med meg en kopp kaffe å satt meg ut en stund for å nye solstrålene. Det tok ikke så lang tid innen pusejentene min kom etter, og Vinja skulle jo sitte i fanget å kose. Hun har begynt å mjaue riktig fælt den siste tiden, og stort sett er det for å få oppmerksomheten min. Har jeg satt meg ned for å spise middag, ja da sitter hun oppe på vaskemaskinen å lage ren masse lyd. Hun vil at jeg skal komme å snakke med henne å rufse henne i pelsen, og når det er gjort er hun fornøyd, lille søtnosen min :o))

#sove #morgen #sent #rengjøring #badet #vaskemaskin #vaske #katt #vinja #apollo #13 #sol #regn #påske #pynt #katter 

Dagens bilde – kos i solen

                                                                                     #dagensbilde #katt #vinja #sol #kos

Hobbykveld hos A-K

Å våkne til morran i går med sola som kilte meg på nesen igjennom persiennen, var helt toppen. Det var en perfekt måte å starte påskeferien på :o)) Jeg hadde ikke sovet så veldig godt å var ganske sigen i kroppen, men jeg tvang meg ut av senga. Etter å ha ordnet med morgenstellet til kattene, slang jeg i meg litt frokost…

Jeg hadde egentlig tenkt å steke noen små sjokolade hjerter på fredag ettermiddag, men da var jeg så sliten at jeg sovna med en gang jeg hadde spist middag. Derfor satte jeg i gang med det å steke dem rett etter frokosten. Det tok ikke så lang tid, for jeg lagde bare en liten porsjon denne gangen. Jeg ville ha de med meg opp til Ann-Karin da vi dro dit senere på dagen.

Etter torsdagens snøfall var det ikke så enkelt å få parkert inntil fortauskanten oppe hos Ann-Karin. Det var mange ledige plasser siden folk hadde reist på påskeferie. Vi måtte kjøre litt lengre bort i gaten før vi kom over brøytekanten.


Ann-Karin og Anne satte i gang med å lage kjede og armbånd… De har gått på kurs for å lære en teknikk, men så skulle Ann-Karin lære Anne en annen som hun holdt på med. Her gjør man alt fra bunnen av… Først skal kobbertråden (i dette tilfellet) kuttes opp, og deretter lager bøyer man til å lager ringer. Mens de holdt på å sage kobbertråden satt jeg i stua og holdt på med mitt.  Alt dette gjorde de ikke i går, for Anne fikk bruke noen ringer som Ann-Karin allerede hadde laget tidligere. 


Jeg hadde tatt med meg “fargeboken for voksne” som jeg kjøpte for et par uker siden… Der satt jeg å koste meg med fargene mine, mens de andre to holdt på med kobbertråden. Jeg glemmer tid å sted når jeg holder på med boken, og før jeg vet ordet av det har det gått flere timer. Når de andre to kom til bordet ble det litt skravling, men ikke så veldig mye… Man må nemlig ha tankene på det man driver med når man skal lage smykker :o))


I sted for å bruke masse tid på å lage mat, bestilte vi en en stor pizza fra Peppes med hvitøksbrød og rømmedressing. Det er jo så vanvittig god, men man blir jo så fort mett. Det var uansett godt med en liten pause fra hobbyvirksomheten, for man blir veldig sliten i øynene av alt småpirket.

Etter en pause gikk vi tilbake til bordet å forsatte med det vi holdt på med et par timer til, før vi hadde en ny pause hvor vi spiste kaker og jeg drakk en etterlengtet kopp med kaffe. På det tidspunktet var jeg begynt å bli ganske trøtt og siiigen i kroppen, men vi gikk tilbake til bordet å jobbet litt til Anne ville gjerne bli ferdig med armbåndet hun hadde jobbet med. Det ble hun, og det ble virkelig fint. Glemte å ta bilde av det, dessverre.

Når jeg kom hjem var klokken bort i mot 01:00 på natten, og selv om jeg var trøtt så kom jeg meg ikke i seng. Jeg hadde ikke fått med meg at klokkene skulle skrus fram i natt, før like før vi skulle dra hjem, så jeg sørget for at kjøkkenklokken min ble snudd innen jeg kom meg opp i senga. Der ble jeg sittende en god stund å se på tv innen jeg slo av lyset å la meg til å sove.


Jeg vet at man egentlig burde vente med å åpne påskeegget til påskeaften, men jeg klarte ikke helt å la være å ta et par små sjokolader av dette som jeg fikk på jobben. Smakte himmelsk til en sterk kopp kaffe :o))

Nå har regnet forsvunnet, og balkongen min bader i sol igjen… Tror jeg skal gå ut å sette meg en liten stund jeg :o))

#hobby #armbånd #halskjede #kobber #tråd #farger #fargelegging #pizza #peppes #hviløksbrød #kaker #hjerter #sjokolade #sommertid #klokke #påske #påskeaften #påskeegg #kopp

Så gjør vi så…

Det begynte å bli lite med brød i fryseren, så jeg bestemte meg for at jeg skulle bake et par brød når jeg kom hjem fra jobben. Jeg var ganske sent hjemme, så jeg gikk i gang med å lage deigen innen jeg ordnet med middag til meg selv. Jeg brukte tørrgjær denne gangen også, og resultatet ble bedre enn forrige gang jeg bakte. Da ble deigen veldig tett og seig, og den hevet seg nesten ikke i det hele tatt.


Jeg burde nok ha valgt en litt større bolle når deigen skulle heves, for den var på god vei ut på benken da jeg kom for å sjekke den for endte gangen. Ikke noen problemer med hevingen denne gangen nei :o))


Da ligger to velduftende og rykende varme brød på rist for å avkjøle seg…. Jeg må skjære de opp før jeg putter dem i fryseren, men det tror jeg at jeg venter med til i morgen. De blir litt ugreie å skjære nå de er helt ferske.


Siden det var vaffeldagen i dag, slang jeg sammen en røre som jeg stekte mens brødene sto i ovnen. Når jeg endelig kunne sette meg ned med kaffen og vaflene var eg så sliten at jeg nesten ikke orket å spise noen ting. Jeg kom meg litt etter et par kopper med kaffe, men jeg kjenner på kroppen at jeg ikke kommer til å sitte oppe så veldig lenge i kveld.

Denne uka har fått ben å gå på, allerede torsdag i morgen å så er det freddan. Etter det tar jeg påskeferie, og jeg kjenner at det skal bli deilig med noen feriedager nå. Jeg sover dårlig om nettene, selv om jeg er aldri så trøtt å sliten når jeg går å legger meg. Krysser fingrene for at sovner med en gang jeg legger meg om litt, og at jeg i tillegg sover meg igjennom hele natten uten å våkne før klokken ringer.

God natt fra meg, zzzzzzzz!!

#bake #brød #vafler #vaffeldag #torsdag #fredag #påske #ferie #trøtt #sove

Fikk det ikke til….

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har funnet fram PC’n de siste dagene, for å skrive et blogginnlegg… Hvor mange har det blitt? Hele ingen i det hele tatt. Til slutt ble det et dagens bilde av Vinja som lå rett ut på gulvet å strekte på seg…

Jeg har vært så trøtt og uopplagt de siste dagene at når jeg kom hjem fra jobben var hodet mitt tomt, og jeg klarte ikke å skrive så mye som et ord. Det endte opp med at jeg satt å stirret på skjermen og siden jeg var så trøtt så sovnet jeg like godt.  Det har ikke skjedd så veldig mye spennende de siste dagene akkurat…

Fredag ettermiddag, møtte jeg Anne etter jobben for å ta en nærmere titt på den den nyåpnede Spar Kjøp butikken på Metrosenteret. Jeg skulle ikke ha noe, men var mer nysgjerrig om de faktisk hadde like stort utvalg som de ga uttrykk for i reklamen. Det hadde de i grunnen, men jeg fant ingenting som pirret min interesse!

I går var det knallvær ute, og jeg tok med meg en bok og en sto kopp kaffe å plantet kroppen ute på balkongen. Der ble jeg sittende i flere timer, og kom meg jammen igjennom hele boken også. Utenfor var det ikke fult så varmt, men inne på balkongen var det skikkelig sommertemperatur. Kattene fløy inn igjennom det åpne kjøkkenvinduet, ned på gulvet å igjennom leiligheten for så å dundre ut på balkongen. Dette holdt de på med en god stund, før de ble slitne og ramlet sammen i en stol og på krakken. Når sola begynte å nærme seg åskammen på andre siden, begynte det å bli kjølig så jeg rusla inn i varmen….


I dag våknet vi alle til snøvær delux…. Jeg kan ikke si at jeg var kjempefornøyd med at snøen lavet ned, og at det la seg mer og mer på bakken ettersom formiddagen nærmet seg. Da jeg sto opp sånn ved 10 tiden var det ikke kommet så mye, men det endret seg gangske raskt.

Jeg ringte for å skravle litt med Anne, men hun sto midt oppe i skurebøttene så det ble ikke så veldig lenge. Hun hadde avtalt med Ann-Karin at de skulle dra en tur på Plantasjen bore ved Skullerud. Hun lurte på om jeg ville være med dem, og det fristet egentlig ikke å gå hjemme å dra meg så jeg sa ja til å bli med dem. De hadde avtalt å møtes kl 14 der borte, så Anne sa hun ville komme å hente meg ca 13:45.

Vi ble en god stund på Plantasjen…. Først gikk vi å kikket på blomster, noe jeg personlig ikke skulle ha. Her hjemme er det ikke plass til flere blomster eller planter av noe slag. Jeg skulle ha en potte til jord orkideen min, som har vokst ut av potten sin for lenge siden. I tillegg var jeg på jakt etter en stålform som jeg kunne vikle den ene eføyen min rundt. Jeg fant begge deler, men det hadde ikke den stålformen jeg hadde sett tidligere. De hadde bare hjerteformer, men det fikk det bare bli for jeg måtte ha noe. Hittil har jeg bare viklet den rundt noen lange blomsterpinner, men det fungerte ikke lenger. Vi fikk lyst på litt å spise å drikke, så vi fant oss et bort inne på kafeen. Jeg tok en vaffel og en kopp kaffe. Tiden gikk så utrolig fort når vi satt der å skravla….

Vel hjemme igjen etter noen timer, ble jeg stående en god stund i oppgangen å prate med en nabo…. Vi hadde vist mye å prate om, så jeg tror jammen vi sto der i nesten 45 minutter :o))


Jeg kjøpte meg litt ny musikk i går også på iTunes: Ed Sheeran, Hozier, Frida Amundsen, Susanne Sundfør og Usher… Satt å så igjennom musikken jeg hadde, og fant ut at det var på tide å fornye seg litt. Har ikke fått hørt ordentlig igjennom alt sammen enda, men jeg tenkte å ta med meg iPhonen på jobben i morgen for å høre litt musikk mens jeg jobber. Jeg pleier vanligvis ikke å gjøre det, men av og til er det godt å koble ut omverdenen litt…

Jeg hadde tenkt til å ta kvelden tidlig i dag, og sette meg opp i senga å lese litt… Etter å ha sittet i et par telefonsamtaler forsvant kvelden litt fra meg gitt, så nå blir det bare å krabbe under dyna å få seg noen timer søvn. I morgen er en ny uke med nye muligheter :o))

Ha en riktig god natt, blogges :o))

#trøtt #sliten #uopplagt #fredag #sparekjøp #lørdag #bok #kaffe #balkong #vær #snø #vind #plantasjen #skullerud #potter #blomster #kafe #vaffel #skravle #venninner #nabo #musikk #itunes #edsheeran #hozier #fridaamundsen #susannesundfør #usher #iphone