Fra snøvær til strålende sol…

Etter gårsdagens snøslaps var det velkomment med sol og blå himmel i dag… Det første jeg gjorde da jeg ramlet ut av senga til morran i dag, var å kikke ut for å se om det var kommet noe mere snø…. Det snødde endel da jeg gikk å la meg i natt, og gleden var stor da jeg oppdaget at det hadde gitt seg å det hadde blitt blitt kjøligere ute. Da slapp jeg å plaske rundt i sørpe når jeg skulle på jobben.

At det var glatt ute oppdaget en av naboene da han sto nede i gata å skrapet is av bilen sin… Akkurat i det jeg var like ved ham så jeg at bena forsvant under ham å han gikk rett på ryggen. Jeg hadde tenkt til å stoppe for å høre om han var OK, men da han var raskt på bena igjen å gikk helt ubesværet gjorde jeg ikke det. Det så ganske komisk ut, men slettes ikke noe behagelig.. Jeg har forsøkt meg på noen tilsvarende saltomotaler før om årene, og jeg ble både gul, blå og svart på mine edle bakdeler :o))


Jeg har hatt en relativt god dag med kneet mitt i dag, men det stivner til når jeg blir sittene for lenge av gangen.. Det ble ganske mye sitting på formiddagen, da jeg hadde noen tilbud å beregne, og derfor bestemte jeg meg for å ta meg en tur ut for å få litt bevegelse i det. Jeg var nesten tom for AgroSan her hjemme så jeg stakk innom helsekosten for å kjøpe en ny tube. Der sto en ganske frustrert fyr, for begge kassene hans hadde klappa sammen. Han forsøkte å restarte dem, og det gikk da til slutt… Da jeg skulle betale kunne jeg ikke bruke kort, for kortterminalen hans fungerte ikke heller. Jeg hadde jo ikke noen kontanter i lommeboka, så jeg måtte bort i minibanken for å ta ut litt.

Jeg hadde egentlig tenkt til å gå litt rundt på Gunnerius å kikke litt, men det rakk jeg ikke for det sto en dame foran meg i minibanken å hun hadde all verdens tid. Det så ut som om hun forsøkte å få ut penger på alle kortene hun hadde i lommeboka si, uten at det så ut til å lykkes. Jeg sto å så på klokka og ble mer og mer stressa… Derfor rakk jeg faktisk ikke mer enn å stikke innom Mester Grønn for å se på høstdekorasjonene de hadde. Mye fint der, men jeg kjøpte ingenting da… Kanskje nermere helgen!!

Etter at vi snudde klokka i helgen har det plutselig blitt mørkt når jeg kommer hjem fra jobben, og det syntes jeg ikke noe om… I dag var jeg hjemme kl 17:30, og hadde det ikke vært for det tynne laget med snø på bakken hadde vært enda verre… Uff, nå syter jeg fælt og jeg syntes egentlig ikke at det er SÅ ille som det høres ut. Dessuten så tenner jeg masse lys i lykter og lysestaker å da blir det ordentlig kozelig i heimen.. 

Vinja har diltet etter meg helt siden jeg kom hjem, og hun tigger for å godtbit fra kjøkkenskapet. Jeg kan ikke løfte baken fra stolen før hun kommer springende, og så setter hun turboen å sitter på kjøkkenbordet før jeg har kommet meg ut av stua. Der sitter hun å ser på meg med store runde øyen, og mjauer sårt og høyt. Når jeg så kommer meg inn på kjøkkenet setter hun seg å ser på skapdøre og på meg og tilbake på skapdøra for at hun skal få noe. Det gjør hun selvfølgelig ikke, men hun prøver seg hele tiden…

Nå blir det ikke så lenge før jeg skal gå å legge meg, for jeg er så innmari trøtt i kveld… Har nok noe med at jeg ikke var i seng før ganske sent i natt. Det blir ikke full dag på jobb i morgen, for jeg må gå tidlig for å rekke fysioterapitimen min. Den gleder jeg meg ikke noe serlig til, for jeg regner med at armene min kommer til å få seg en omgang sammen med den altfor stive nakken min. Det blir som regel bedre etterpå, men før det kommer så langt er det ikke noe behagelig.

GOD NATT

Så kom snøen alikevel…

Hvor mange ganger jeg gikk til vinduet å kikket ut i går kveld, for å se om det hadde begynt å snø vet jeg ikke, men det var ikke få. Jeg hadde jo lest på nettet at det kunne bli ganske vanskelige kjøreforhold i dag, og var litt bekymret for om jeg skulle få problemer å komme meg ned til Røhne og Selmer med bilen!! Like før jeg gikk å la meg begynte det å snø lett, men det var fortsatt ganske vått i gata….


(arkivbilde) Da jeg spratt ut av senga grytidlig i dag var jeg spent på om det skulle se sånn ut, som på bilde, men heldigvis var det ikke så ille som dette her… Det var like mye vann på asfalten som det var snø, og det sluddet.. Nede i gaten var det omtrent bart, så det var ingen problemer å kjøre med sommerdekk i det hele tatt…. 

Jeg er jo dum som ei gås oxo, for i stedet for å ta på meg gummistøvler tar jeg på meg joggesko. De er jo av den sorten som har stoff på toppen, og jeg hadde ikke tatt mer enn to skritt mot garasjen før jeg var klissvåt på føttene. Jeg hadde ikke tid til å gå inn å skifte for jeg måtte rekke å levere Forden hos Røhne og Selmer før kl 8. Jeg burde egentlig ha gjort det, for jeg hadde ikke skift på jobben å måtte gå hele dagen med de våte skoene… 


(arkivbilde) Jeg kom halsende inn hos Røhne og Selmer litt over kl 8, men jeg var ikke den eneste der så det var bare å stille seg i kø å vente. Nå gikk det ganske radig, og jeg var på veg bort til t-banen bare en liten stund etter. Det er en stund siden jeg tok banen sist, og jeg var ikke forberedt på at det kostet 30,- for en enkeltbilett å måtte grave langt ned i lommeboken etter småpenger. Jeg ble raskt minnet om hvorfor jeg hater å ta t-banen, for det var stappfult med folk å det var så vidt jeg fikk sneket meg inn før dørene gikk igjen. Glad for at det bare var et par stasjoner til jeg skulle av.

Det var mer enn nok å gjøre på jobben i dag, og på toppen kom det et tilbud i innboksen som måtte være ferdig til leveranse i morgen… Det var bare å trekke pusten det å sette i gang med en gang, og siden det ikke var så komplisert og stort gikk det ganske raskt. Det har vel hendt at vi har måtte avslå for de leveransefristen er for kort, men det er ikke så ofte heldigvis. Det kommer ganske mye tilbud om dagen, og det er helt normalt for årstiden… Allikevel blir det en utfordring, når det er mye annet som skal være ferdig samtidig….

Når klokka nermet seg 15:30 hadde jeg fortsatt ikke hørt noe fra Røhne og Selmer så jeg forsøkte å ringe dem, men klarte ikke å komme igjennom… Begynte å bli litt frustrert etter 3 forsøkt, men da jeg la på siste gangen ringte de meg for å si at Forden var klar til å hentes. De hadde skiftet til vinterdekke for meg, og verkstedet hadde gjort et notat om at de ikke kunne finne at det var noe galt med vinduspusseren på bakruta. Nå kommer Terje til å le høyt, for det viste seg at det var en knapp på tuppen av spaken til vinduspusseren som var trykket inn å som gjorde at den gikk hele tiden. Den knappen hadde jeg aldri sett, og jeg følte meg flau… Det sa jeg til han som ringte, men da sa han at det hadde jeg ikke noen grunn til. Han hadde ikke helt skjønt det de på verkstedet hadde skrevet som kommentar, og hadde selv gått ut for å undersøke, og da hadde hatt problemer med å finne knappen selv. Det fikk meg til å føle meg litt bedre i allefall….


Siden jeg nesten ikke tar t-banen lenger så var ikke jeg klar over at jeg ikke kunne gå av på Ensjø t-banestasjon på oppadgåene… Nei da, jeg måtte først opp til Helsfyr og over på nedadgående perong for så å ta banen nedover igjen en stasjon… Med dårlig tid til de stengte hos Røhne og Selmer ble jeg ganske stresset, men jeg rakk det med 15 minutters margin. Blir sikkert fint på Ensjø når de blir ferdig, men akkurat nå ser det ikke ut der i det hele tatt…. Glad jeg ikke må av der vær dag for å kjøre opp og ned for å komme meg hjem igjen…

Etter at jeg hadde spist middag ble jeg så frossen at jeg pakket meg inn i to fleezepledd og sank langt ned i godstolen….. Det tok ikke lange stunden før jeg sovnet, og jeg merket ikke at Vinja hoppet opp å la seg til rette i fanget mitt. Jeg sovne litt over kl 19, og da jeg kom til megselv igjen var klokka over 21 å 71 grader Nord var godt i gang. Vinja lå så godt og varmt å hadde ingen ide om å reise med det første, og det var ikke meg i mot for hun varmet meg oxo :o))

Mandagen har allerede blitt tirsdag, så det er vel på tide å krabbe til køys… Er vel egentlig ikke så trøtt etter å ha sovet så godt stolen, men man kan vel alltids forsøke :o))

Naturen går i dvale til våren…..

Nå har jeg gått rundt å ha hatt dårlig samvittighet noen dager for at jeg ikke har vært ute med havesaksa… Jeg så at noe hadde tatt et tak i de andre beddene rundt blokka denne uka. Det har jo ikke vært så kaldt så jeg tenkte at det godt kunne vente litt til, før jeg måtte gjøre noe. Denne uka hadde vi minusgrader, og det var det ikke alle plantene som tålte gitt.

Havehortensian min er som meg, den liker kuldegrader dårlig… Defor så den veldig lei seg ut der den sto med brune blomster, og virkelig hang med hodet. Jeg hadde tenkt til å være gartner i går, men etter å ha slept de tunge bildekkene og plassert de i bagesjerommet på bilen orket ikke ryggen min å stå bøyd. Nå derimot har jeg vært flink og vært ute å klippet den ordentlig ned, helt ned til bakken. Det var en nabo som sa i fjor at jeg måtte jeg jo ikke gjøre, for da ville den ikke komme igjen i år. Jeg beroliget han med at det var det ingen fare med, for den kom til å bli like stor om ikke større, og det var akkurat det den ble. Hvis den fikk lov hadd den tatt over hele blomsterbeddet mitt, for nye skudd stikker opp overalt om våren å må fjernes.

De fleste rosene mine har klart den første frosten, og knoppene står så fine å kommer nok til å springe ut om det ikke blir noe serlig kaldere enn det har vært i natt – 4 C. Helt inntil veggen har jeg en gul rose som pleier å stå i full blomst når den første snøen kommer, og det er mer enn en gang jeg har vært ute å klippet de ned i snøvær å satt de inn i vase :o))

De melder snø til i morgen, men jeg krysser fingrene for at den ikke kommer før litt utpå dagen. Jeg skal nemlig levere bilen på verksted i morgen for å fixe vinduspusseren som ikke vil la seg slå av, og da skal de samtidig legge om til vinterdekk. Dersom det kommer et lass med snø kommer jeg til å få store problemer å komme meg nedover alle bakkene til Ensjø tror jeg. Sommerdekkene mine er ganske bra, men de er ikke ment for å kjøre med når det er full vinter. Jeg får godsnakke litt med værgudene, så kanskje de oppfører seg å holder igjen til utpå dagen!!

Da jeg kom inn fra gartnerarbeidet fkk jeg lyst på en kopp kaffe, men det skjedde noe å det endte med at det rant mer vann på baksiden av koppen enn oppi.. Den er antageligvis tett i det lille hullet vannet skal renne igjennom, og jeg får lete etter den lille nålen som fulgte med kaffemaskinen da jeg fikk den. Går ikke det så er det ingen krise, for jeg har vannkoker og god pulverkaffe fra Davidoff så kaffe skal det nok bli på meg alikevel, hehehe!!

Nå sitter Ronja ved siden av meg å kozemjauser, og det betyr at hun vil ha litt koz av mammen sin… Har ikke blitt så mye av det i dag, og da sier frøkna fra med en gang!!!

Mormor…

Er det ikke sånn at en mormor skal være en snill, god og imøtekommende person som barnebarna vil komme til?? Det er i allefall ikke noe jeg kjenner meg igjen i med min egen mormor. Jeg kom til å tenke på henne når jeg satt å leste bloggen Julianogmamma hvor hun skriver om at hun fikk hjelp og støtte av sin mormor i en drøm i forbindelse med operasjonene sønnen skal gå igjennom…


Jeg kan ikke huske at mormor noen gang ga meg en klem, tok meg på fanget eller sa et vennlig ord til meg…. Når jeg forsto at hun egentlig ikke var så begeistret for meg husker jeg ikke, men det gikk jo opp for meg etterhvert. For jeg hadde en farmor som var stikk motsatt, og som jeg var utrolig glad i :o)) Etter at jeg ble eldre og ørene lengre så fikk jeg med meg de voksnes samtaler, som de hadde når de trodde jeg ikke var der eller sov. Mine foreldre kommenterte sjelden mormors oppførsel, men min tante gjorde det flittig å da fikk jeg jo høre hvorfor.

Siden jeg var adoptert så var hun nemlig ikke min ordentlig mormor, og det var der tornen satt fgodt fast… Mamma og pappa kunne jo ikke få egne barn, og var jo så lykkelig da de fikk adoptere meg, og det burde jo min mormor oxo ha vært. Glad på deres vegne, at de hadde fått denne dyrbare gaven som et barn jo er, og det skulle ikke spille noen rolle om barnet er av eget kjøtt og blod. Tydligvis så var det akkurat det. Jeg gråt meg ikke i søvn om nettene for at hun ikke var så kjærlig, men ble heller mer likegyldig ovenfor henne.

Mamma fortalte at hun var ikke så veldig kjærlig ovenfor sine egne barn heller, og var det noe gikk de heller til oldemor som var snill og god som dagen var lang. Når mamma og jeg var å besøkte min biologiske familie på farsiden for første gang, ble hun så overveldet over hvordan hun ble tatt i mot. Varmen og godheten som strømmet mot henne og alle de varme klemmene hun fikk av helt fremmede mennesker. I bilen hjem snakket hun ikke om annet, og hun sa at hun kunne ikke huske at hun noen gang hadde fått sånn varme og så mye klemmer fra sin egen familie. Dette var noe hun minnes og snakket mye om helt til hun døde, og som hun satte utrolig pris på… Det sier jo litt om hvordan det var!!

Mormor har vært død i mange år nå, og er ikke her for å kunne forsvare seg så det er kanskje urettferdig av meg å henge henne ut…….., eller er det??

Harrytur i går…..

Jeg hadde fri fra jobben i går for at Terje, Anne og jeg skulle reise til Nordby for å shoppe littegranne…. Anne var her allerede kl 7, og da var jeg akkurat ferdig dusjen å skulle til å kle på meg fjeset mitt. Vi hadde avtalt å reise kl 8 her fra, og for en gang skyld somlet ikke jeg så vi kom av gårde da oxo. Terje bor nede i byen og vi dro ned for å hente han og siden det ikke var så mye rushtrafikk gikk det i grunnen ganske raskt.

Vi var jo så heldig med været, for sola sto så høyt på himmelen som den er i stand til på denne tiden av året… Det var litt skarp luft, men det gjorde ingenting siden været ellers var så flott og fint :o)) Ut av Oslo og et stykke nedover var det ganske tett, men radig trafikk. Dette ble tynnet ut etter at vi kom forbi Tusenfryd. Skravelen gikk hele tiden så jeg følte at turen gikk mye raskere enn den vanligvis pleier å gjøre…


Hehehe, jeg fleipet med at jeg kanskje skulle bruke en elektrisk kjørestol inne i butikken siden jeg hadde vondt i kne og hæl…. Så da vi kom til matbutikken sto det et par stykker på lading, og Terje ville at jeg skulle sette meg på den så han fikk tatt et bilde. Det må jo sies at jeg var ikke så ille i bena mine at det var behov for å bruke en sånn. Kneet klarte seg faktisk ganske bra det under hele dagen, bare litt vanskelig å bøye det ordentlig når jeg skulle inn og ut av bilen.

Vi gikk i matbutikken først og gjorde oss ferdig der inne… Selv om vi om reiste sammen så handlet vi vær for oss, for ingenting er så kjedelig som å dilte etter andre. Jeg kjøpte et par store pakker med karbonadedeig, litt pålegg, Øl, en eske påsmurt knekkebrød, to store bokser med karve, 2 bokser med crazy Frogs + litt til. Siden det var så tidlig hadde ikke matbutikken blitt fylt opp enda, og det var så deilig å slippe å gå i kø…. noe jeg hater.Det tok på å handle så da alle varene var godt pakket i bagasjerommet på bilen, satte vi oss ned for å spise litt lunch… Jeg hadde lyst på en kyllingsalat med pesto og andre godsaker, og endte det opp med at de andre to ville ha det samme. Jeg har spist denne salaten en gang før, men problemet er at den er så vanvittig stor… Masse kylling og godsaker!! Selv om det var aldri godt så var det umulig å spise opp alt sammen, i allefall for meg…

Vi hadde det så kozelig å ble sittende ganske lenge å skravle, og hadde det ikke vært for at det var mer på senteret å se på hadde vi nok sittet enda lenger å skravla :o))
En av de tingene jeg hadde bestemt meg for å gjøre, var å se etter nye adventslysestaker til soveromsvinduene mine…. For Ronja ødela den ene i fjor, og jeg har ikke klart å finne maken til den jeg hadde. De gamle hadde kjøpt for flere år siden hos RUSTA i Charlottenberg, og jeg hadde veldig lyst på noe som lignet. Jeg fant det jeg lette etter, se bilde på toppen… Nå må jeg bare huske på å sjekke at begge to fungerer sånn at jeg har sjangsen til å bytte før adventstiden begynner… Ellers var det mye julebelysning og julepynt på RUSTA, men jeg trengte ikke noe av det så vi gikk bare videre. Må innrømme at rosa og lilla adventsstjerner ikke er jul for meg, nei da må det være rødt, hvit eller gull!!I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å ikke kjøpe noe godterier, men bena våre førte oss inn hos Godisfabrikken å da var det egentlig gjort. Jeg bare digger MM, men det kjøpte jeg ikke denne gangen. I stedet plukket jeg litt løsgodis i stedet, men ikke så veldig mye. Jeg følte jeg måtte begrense meg littgranne og ikke grafse oppi alle de kontainerne som fantes der inne. 


Det ble tid litt kleshandel oxo, og jeg kjøpte meg “underskjoler” I hvitt og corall som jeg skal bruke under noen gensere som har blitt korte etter vask. De kjøpte jeg hos Zizzi, og hos Cassels fant jeg to t-skjoler med halvlang arm i mørk turkis og lille samt et par tjukkere i grått og sort som oxo var litt lengre. Hos Cassels ser det ut som de har mye “kjærringklær” med en gang man går inn der, men så dukker det opp mye fint her og der når man begynner å se. Det var Anne som hadde vært der en gang, som sa at det var en del fint der hvis man tok seg tiden til å se ordentlig…. Ikke var titte i vinduet som jeg hadde gjort :o))

Etter det var vi i grunnen fornøyd, og bestemte oss for å snu nesa hjemover igjen… Kneet mitt var ganske stivt, men ikke så smertefult, å jeg spurte Anne om hun kunne rygge ut bilen for meg. Jeg hadde parkert bilen litt vel nære et gelender, og da fikk jeg ikke opp døra nok for å få inn det vonde kneet. Hun hadde ikke kjørt bilen min noen gang, og girene er plassert litt anderledes enn på hennes Focus, og hun hadde litt problemer med å få bilen i revers. Det ordnet seg til slutt, hehehe!! Neste stopp ble Marche ved Sollikrysset, hvor vi vanligvis pleier å spise middag.

*****    ****

****      ****

Terje og jeg tok en svinefilé med poteter, soppsaus og salat… Det var kjempegodt, men igjen litt vel stor porsjon for meg. Anne tok fjellørret som jeg har forsøkt før, og vet er veldig god :o)) Vi måtte flire da vi så på kvitteringen til Anne, for der sto det at hun hadde fått “SPRETTEN FJELLØRRET”… Det er mulig at den hadde vært spretten en gang, men på talerknen hennes lå den definitivt helt stille. Jeg var veldig mett etter middagen, men jeg måtte ha et par kuler is til kaffen. 

Vi kom til Marche ved 14 tiden, og ble sittende der å skravle til klokka var bortimot 16 før vi reiste oss å satte nesa hjemover til Oslo. Innen jeg kom hjem og fikk satt meg ned var klokka nermere 18:30, og da var jeg ganske sliten… Hadde tenkt å bare sitte en liten stund å slappe av, og så skulle jeg skrive et blogginnlegg om dagen…. Gikk ikke helt sånn, for jeg ble så trøtt å sovna der jeg satt og etterpå var ikke hjernen min i stand til å finne på noe vettu å skrive….

Nå har jeg sittet å sløvet i et par timer foran PC’n, og det er på tide å sette kroppen i gang… Jeg må ut en tur for å kjøpe hårskum, og så en tur bort på Plantasjen for å kjøpe litt granbar til graven. Jeg må se å få langt det på innen kuldegradene virkelig får tak i jorden og gjør det umulig å stikke noe mer i den før til våren… Blogges!!!

Langhelg :o))

Det var ganske deilig å gå fra jobben i dag og vite at jeg har fri helt til mandagen :o)) Jeg har jo så mye ferie igjen at jeg må ta meg noen sånn fridager innimellom, for arbeidsgiver har blitt ganske strenge med å tillate overføring av ferie til neste år. Jeg har ikke tatt ut så mye de siste årene, og derfor har det blitt sånn at jeg har ført over opptil 16 dager fra ene året til det andre. Etter at jeg har tatt fri i morgen har jeg fortsatt 14 dager igjen….


Oslo har badet i sol omtrent i hele dag, og det gjorde underverker for humøret gitt :o)) Ikke det at jeg var i så veldig dårlig humør i går heller, men litt tungsinnet blir man jo når man føler at tåka pakker seg rundt en som ei dyne, grøss!! Temperaturen har vært frisk, og nå ligger gradestokken på – 2 C her hos meg… Like før jeg skulle gå fra jobben ved 16 tiden kom det en aldri så liten snøstorm, og det virvla rundt noe veldig. Akkurat da må jeg innrømme at jeg pakket skjerfet godt i halsen, men det hjalp ikke så mye for vinden klarte å finne andre veier innunder kåpen min, brrrrr.


Kneet mitt krangla en del på formiddagen så når lunchen kom pakka jeg kåpen godt på meg og gikk meg en tur ned på Oslo City… Når jeg begynte å gå så klarte jeg nesten ikke å rette ut benet, men heldgivis ble det bedre etter som jeg gikk rundt. Jeg klarte å komme meg inn fra spaserturen uten å ha handla noen ting, noe jeg kan gjør i morgen istedet :o))

Når jeg skulle dra hjem fra jobben i går begynte vinduspusseren på bakruta å gå av seg selv… Først så trodde jeg at jeg hadde satt den på, men den fungerr ikke sånn at jeg sette den i påmodus. Jeg kan bare skyve hendelen bakover å slippe så går den et par ganger. Nå holder den på å pusse bakvinduet i intervaller hele tiden, og det er vanvittig irriterende. Tenker at mange som har kjørt bak meg har tenkt, kjærring bak rattet…, vet hun ikke hvordan hun skal slå den av!!!!!!  Ringte derfor til Røhne og Selmer på Ensjø i dag og bestilte time for å fixe det… Samtidig skal de legge om til vinterdekk for meg, noe som kan være lurt for snøen kan komme når som helst den… Jeg håper ikke det, men det er best å være forberedt :o))

Nå har jeg sunket godt ned i godstolen, og ser på James Bond – The man with the golden gun med Roger Moore, og når den er slutt skal jeg krabbe ned i senga sånn at jeg er utvilt til fridagen min i morgen :o))

Tjukk som grøt……

Det straffer seg å sitte oppe til langt på natt når man skal tidlig opp neste morgen….. I dag var en sånn dag hvor jeg nesten ikke klarte å komme meg ut av senga når klokka ringte, for at jeg hadde sittet oppe så vanvittig lenge i går kveld… Blir litt sånn når jeg finner frem PC’n, da glemmer jeg nåde tid og sted, hehehe!!


Denne tjukke grøten var det som møtte meg utenfor døra til morran i dag…. Klokka var litt før 8 på morningen, men det føltes nesten som om det var midt om natten. I tillegg var det ganske surt og kaldt der ute, så jeg skrudde opp varmen på + 23 i bilen. Tok ikke lange stunden innen det ble ordentlig varmt og godt :o)) Jeg brukte en evighet for å komme meg ned til byen, for det var milelang og til tider stillestående kø… Jeg blir ganske rastløs når det står for lenge stille… 

Arbeidsdagen begynte med å løpe i møte i HK-klubben for å få siste info angående omorganiseringen… Det var ikke så veldig mye nytt akkurat nå, men det er jo utover nå som ting begynner å påvirke oss arbeidsmaurene. Det er nå vi skal innplasseres eller ikke, og om hvem andre vi skal samarbeide med… Om en måned skal hele den nye organisasjonen være sånn nogelunde på plass, og det skal bli godt å endelig vite….!!

Gikk tidligere fra jobbe i dag for å rekke hjem til vaskekjelleren… Jeg hadde så mye vask at jeg klarte nesten ikke å løfte IKEA bagen å bære den ned i kjelleren. Alt sengetøyet mitt måtte jeg drasse opp igjen uvasket, for tørkerommet kunne ikke brukes siden vifta hadde gått i stykker. Vaktmesteren hadde hengt opp en lapp om at noen skulle komme å fixe den, men jeg skulle ønske at han hadde hengt en lapp i oppgangen oxo…. Da hadde jeg sluppet å slepe mye av vaska først ned og så opp igjen, arg!!! Jeg kunne selvsagt ha kjørt sengetøyet i tørketrommelen, men hadde blitt så seint ferdig at jeg gadd ikke.

Denne uka er snart over for meg siden jeg skal ha feriedag på fredag og får en ordentlig langhelt… Gleder jeg meg til det, å jaaaaaaaaaaaaa!! Tenkte kanskje å bake noen boller i helgen, for nå har jeg bare 2 stk igjen i fryseren, og det er litt lite hvis noen skulle droppe innom….

Nå vil øyelokkene mine helst lukke seg, og forbli lukket så jeg tror jammen jeg skal være “FLINK PIKE” å krype under dyna nå…., jesp!!

Først nå fikk jeg satt meg….

Jeg gikk en halvtime før fra jobben i dag for at jeg skulle til fysioterapeuten for behandling….. Kneet mitt hadde blitt veldig stivt igjen så jeg lot bilen stå hjemme, og så gikk jeg opp til behandlingen. Jeg kunne kjenne at kneet myknet opp etterhvert som jeg gikk oppover, og da jeg skulle gå ned trappa klarte jeg “nesten” å bøye kneet som det er ment at det skal bøyes :o)) Kan ikke si at jeg gledet meg noe serlig, for kroppen min har masse betennelser som igjen gjør at jeg hovner opp å muskelaturen er veldig smertefull. Skal ikke gå i detaljer, men det var ingen fornøyelse når Elin gikk løs på overarmene mine akkurat.


Det var skikkelig høstvær i dag med bare 3 – 4 plussgrader og en ekkel tåke som lå nesten nede på hustakene…. På veg ned fra fysio var klokka allerede blitt 17:30, og skumringstimen var begynte å senke seg. Tåka hadde bestemt seg for å krype enda litt nermere bakken, og nå i kveld er den så tjukk at jeg knapt kan se over til andre siden av gaten, grøss. Hadde det vært Halloween i kveld så ville det virkelig vært spooky stemning utenfor, hehehe!!

Vel hjemme igjen satt jeg meg lenge nok til at jeg fikk spist middag, en indisk Fjordland rett som laget segselv i vannbadet mens jeg skiftet. De har faktisk ganske mye god mat, når man ikke har tid til å lage selv er det et godt alternativ….

Før maten rakk å nå magesekket spratt jeg opp igjen for å vaske og desinfisere kattedoen, som var skikkelig gyyyyselig og jeg hadde dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde tatt den tidligere. Vinja kom stormende med en gang hun hørte lydene at vaskemiddel og kosten bli tatt fram. Innen jeg hadde fått tømt ut den gamle sanden satt frøken Lillepuzdatter på kommoden å så på meg… Hun satt nok å vurderte om hun skulle legge seg oppå ryggen min som hun pleier når jeg vasker doen, men heldigvis gjorde hun ikke det….


Før jeg ble fristet til å sette meg ned i godstolen ryddet jeg rundt i heimen, og samlet sammen gamle aviser som jeg skulle ha slept ut for flere dager siden… Ja da, jeg vet jeg sløv på det område, og har en tendens til å slenge de på en stol til haugen nesten tipper. Ikke at det tar så lang tid siden jeg har Aftenposten, hehehe!! I morgen har jeg hengt meg på i vaskekjelleren og jeg dro ut alt av skittentøyboksen og sorterte det. Jeg viste det var en stor haug, men ikke at den var såååå stor, og det betyr bare at jeg kommer til å bruke alle mine 4 timer i morgen… Skal prøve å være litt effektiv så går det kanskje litt raskere….

Det skal bli godt å legge seg etterpå for jeg la akkurat nytt sengetøy på senga mi, og ingenting er vel så deilig som å legge seg i rent sengetøy…. Da sover man så innmari godt :o))

Hadde et lite minibesøk av Elisabeth og Luna i sta…. Jeg hadde ikke sett Luna siden hun var liten valp, men nå hadde hun blitt en stor flott hund som var så glad og lykkelig at hun hadde vanskelig for å sitte stille. Det var nok å bare se på henne så satte hun hele kroppen i bevegelse, og all den hærlige lange pelsen som hang over øynene hennes. Elisabeth fortalte at de hadde mistet katten sin for et par uker siden, den var blitt påkjørt, og nå ser de etter en ny. De søymfarer Dyrebeskyttelsen og andre organisasjoner for å finne en ny katt som kan passe til familien. De hadde funnet en kattunge, men da de tok kontakt når tiden nermet seg for levering var de for sent ute. Sånn kan det gå….

Nå kjenner jeg at kroppen min er moden for å logge seg inn på sove.com for å få seg litt vile…. Kroppen er ekstra sliten etter behandling, og bedre blir det ikke når man dropper å slappe av etterpå…. Pusene har allerede tatt natta, og ligger som noen slagt oppe i klatrestativet……

Kaboooooom…….!!!

Jeg holdt nesten på å eksplodere i sta…. Jeg ble så sint på den nyeste PC’n min at jeg slang den over bordet og opp i sofaen så den nesten spratt ned på gulvet igjen. Da hadde jeg holdt på siden midten av 71 grader nord for å komme meg på nettet, uten å lykkes. Det er ikke noe galt med nettett mitt, det har jeg sjekket men med selve PC’n og jeg kjenner at trykket begynner å bygge seg opp igjen bare jeg tenker på det.


Ikke ville den åpne internett og ikke kom jeg inn på mailen mine, så alt var bare sorgen….. Jeg kan være tålmodig når det gjelder mange ting, men når jeg ikke kommer på nett…, se det takler jeg dårlig. Etter å ha krangla med den forbanna PC’n i nesten 1,5 time ga jeg opp, å de var da den fløy igjennom rommet. Fant frem 13′ i stedet, men den hadde ikke vært i bruk på ganske lenge så den skulle oppdatere alt som var å laste inn over 600 mailer, så jeg kom ikke på nett med en gang der heller… Tilslutt årna det seg, og jeg fikk sletta alle mailene i innboksen.. Da ble den plutselig veldig så medgjørlig… 

Vet ikke hva jeg skal gjøre med den andre kranglefanten, for å sitte og bruke evigheter for å komme seg på nett gidder jeg bare ikke… Jeg kan ikke akkurat gå bort å kjøpe meg en ny en nå igjen. Det er idiotisk og dessuten har jeg ikke råd til det akkurat nå. Kjenner noen som kan alt som trengs å vite om PC’er så jeg skal spørre han om han kan se om han finner ut hvorfor den er så håpløs. Var jo så fornøyd med den til å begynner med, siden den hadde en relativt stor og god skjerm…..  

Burde vel egentlig ha gått å lagt meg, men jeg kjenner at jeg må roe temperamentet mitt litt først, ellers får jeg i allefall ikke sove!!