Å dermed ble de kriminelle 🤬

Hei!

I går så jeg et intervju med en amerikansk lege som opprørte meg, og jeg kjenner at jeg blir det igjen bare jeg tenker på det. Intervjuet ble gjort av en journalist, og ble gjengitt på Tik Tok. Jeg fikk ikke med meg hvor i USA dette var, men legen var ansatt på et sykehus. Hun og kollegene fikk inn en kvinne som var tidlig i graviditeten, og var veldig syk som følge av det. Legen brukte et latinsk navn på tilstanden, så jeg forsto ikke helt hvorfor kvinnen var så syk. Fortsetter under under bilde.

Image from Pixabay

Kvinnen var så syk og det sto om livet, og den eneste måten å redde livet hennes var å utføre en abort. Problemet var og er at i akkurat denne staten er det ikke lov å utføre abort, selv ikke om det står om liv. Så legen og teamet hennes hadde to valg, utføre aborten og redde livet til kvinnen. Eller å la henne dø. For hvis legen foretok aborten og reddet livet hennes, så ville hun og temaet anses som kriminelle. Legen kunne bare velge en ting og det var å redde livet til kvinnen. For som hun sa i intervjuet så ble hun lege for å gjøre mennesker friske, og ikke ta livet av dem.

For å gjøre en lang historie kortere, så har nå legen blitt anmeldt til politiet og møte i retten som igjen kan føre til lang tid i fengsel. I tillegg så har hun og hele teamet mistet jobben, og lisensen til å praktisere som lege inndratt.

Jeg kan ikke fatte at politikerne kan være så forstokket og innføre slike lover, som gjør at det er kriminelt å redde liv. Hadde ikke denne legen gjort noen ting, så hadde hun fortsatt hatt en jobb, men hun hadde også måtte se på at pasienten hennes hadde dødd. Hvordan kan politikerne forsvare slike lover? Jo da jeg forstår at mange er i mot abort, men allikevel!!

Mitt syn på abort er helt klar, og der er at kvinner må få bestemme over egen kropp uten at en gjeng med forstokkede politikere og andre skal bestemme noe annet. Leger og helsepersonell må heller ikke stilles i en sånn situasjon at de må ta et valg om å redde liv og bli politianmeldt, eller stå å se på at pasienten dør.

Hva mener du?

 

Tik Tok til langt på natt og sovemorgen…

Image by Larisa Koshkina from Pixabay

Hei og god formiddag!

Ute er det en helt nydelig sommerdag med blå himmel og sol. Det blir nok ganske varmt i dag, for allerede nå ligger gradene på +22,2C.

Jeg innvilget meg selv en sovemorgen, og sto ikke opp før klokken nærmet seg 10. Svært sjelden at jeg sover så lenge, for jeg har gjort det til en vane å aldri ligge lenger enn til kl 9. De dagene jeg er på jobb må jeg selvsagt opp tidligere. 

Satt litt vel lenge oppe i natt og fulgte med på en Tik Tok konto som jeg kom over. Hvorfor jeg ble sittende å se på den til det begynte å lysne igjen begriper jeg ikke. De som har kontoen er fra USA og det eneste de gjorde var å skrape store skrapelodd i flere timer. Jeg forsto etter hvert at folk sendte over penger til dem, så kjøpte de disse store skrapeloddene som de satt å skrapte på direkten. Skrapte de fram over et vist beløp så fikk de som hadde sendt over penger tilbake…. Vi vet jo alle hva som skjer når man kjøper et skrapelodd eller to, det blir som regel tap. Det gjorde det vel også her også. Allikevel ble jeg helt hekta å måtte se hvor mye og om i det hele tatt det ble noen gevinst. Idiotisk? Ja helt klart, og kommer jeg til å sitte å se på igjen? Kan hende 🙈 Kommer jeg til å delta? Niks, for her spilles det kun Lotto, Viking lotto og Extra. Noe annet blir ikke aktuelt. Dessuten ville jeg ikke ha sendt penger til vilt fremmede mennesker på denne måten.

Jeg så ut som et lykketroll da jeg sto opp i dag, og selv om håret ikke trengte å vaskes måtte jeg skylle det for å i det hele tatt få noe orden på det. Det har fått lufttørke, ettersom det ikke er så greit å føne håret med en skulder som ikke er så samarbeidsvillig. 

På tide å spise litt frokost, som har blitt til lunch… Vinja kom akkurat inn fra balkongen å så på meg med deeet blikket, noe som betyr at hun forventer at våtfóret blir hentet fram. 

Planer for denne dagen: Vel jeg må ut en tur i matbutikken, for jeg har bare igjen pålegg og brød til i dag. Ellers så tar jeg dagen som den kommer.

Håper du får en nydelig torsdag 🥰

 

Kino-billetter er bestilt til Elvis filmen

Heisann og nå skal  rockefoten jobbe! 

Da Bestisen, kusinen og jeg var på strikkekino for et par uker siden, så vi trailer på den nye Elvis filmen som nå har hatt premiere den 24.06. Med en gang jeg så den bestemte jeg for at den skulle jeg se, om  jeg så måtte gå alene. Snakket med Bestisen i går, og da ble vi enig om at vi skulle gå å se filmen til lørdagen. Hun bestilte billetter med en gang, og siden hun var så tidlig ute kunne vi velge å vrake hvor vi ville sitte. Så da ble det helt bakerst i sofagruppene, og på Lørenskog Kino i stedet for Lillestrøm.

Da jeg var yngre var jeg stooooor fan av Elvis, og var til og med medlem i den norske fanklubben Flaming Star. Jeg liker fortsatt musikken hans, men hører nok ikke så mye på det nå om dagen. Jeg har hørt mye om filmen, og gleder meg til å se den.

Har du sett filmen eller har du tenkt å se den?

Under her legger jeg med en video av en låt som jeg liker godt. Elvis var vel kanskje ikke så veldig stolt av mye av musikken fra filmene han var med i, men denne får nå rockefoten min rykker ekstra 😉

 

 

En dags pause…

Image by Полина Андреева from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Dagens værrapport: Himmelen er blå med litt skyer her og der, så det ser ut til at vi får en fin sommerdag i dag også. Temperaturen er noe lavere enn den har vært de siste dagene med +15,5C.

I går tok jeg meg en liten pause fra blogg og andre sosiale medier. Skulderen min var ikke i humør og jeg følte meg sliten og trøtt. En betennelse stjeler ofte om ikke all så ganske mye energi ut av kroppen min, og jeg orker nesten ingenting. Det var sånn jeg hadde det i går… Selv om skulderen fortsatt er grinete, så føler jeg at jeg har litt mer energi i dag heldigvis.

Jeg var en snartur ute i butikken og handlet på ettermiddagen i går. Fant ikke noe spennende mat som fristet i kjøleskapet, så jeg stakk bort på Oppsal å kjøpte en pizza. Det er ikke ofte jeg kjøper Grandiosa lenger, men de hadde en med mozzarella og skinke som jeg ikke hadde smakt så jeg valgte det. Kanskje ikke det beste valget, for magen reagerte litt negativt etterpå…

Forrige dagen hentet jeg fram og børstet støv av den rosa tårnviften min, for når sola står rett på balkongvinduene og stueveggene her inne i kroken min blir det varmt. Ikke bare litt varmt, men tropevarmt. Vinduene på balkongen står oppe i lufteposisjon, men det hjelper ikke så mye. Ettersom Vinja mer eller mindre bor ute på balkongen om dagen, så står også døra åpen sånn at hun kan komme og gå som hun vil. Det gjør også at det blir ekstra varmt i stua, og da er det godt med en vifte som får det til å virke kjøligere. Jeg klager ikke altså, for det er herlig at sommeren endelig har kommet med varmere vær 🌞

Planene for denne dagen er vel ikke så spennende. Jeg skal feste noen løse tråder på et par duker og presse dem så jeg får lagt de på. Så skal jeg se over hva jeg har av uferdige håndarbeidsprosjekter, og bestemme hvilke som skal tas først når skulderen blir bra igjen. Etter det setter jeg meg nok ut en stund å nyter varmen.

Håper du får en fin onsdag 🥰

 

Den ultimate sommer sangen 🌞🐝🦋

Heisann!

Har du en sang som du rangerer som den ultimate sommer sangen? 

Min sommer sang er kanskje ikke hva du tror, for det er ikke en heftig poplåt fra jeg var i tenårene. Nei, det er nemlig “Svantes lykkelige dag med Povl Dissing”. For mange nordmenn er den kanskje mer kjent som “Om lidt er kaffen klar”

Det er en sang som minner meg om en lykkelig barndom, og frokostene sammen med mine foreldre en fin sommerdag. Mamma satt å spiste en skive brød med noe søtt på, og nippet til kaffen som var så tynn at man kunne se bunnen av koppen. Pappa leste Arbeiderbladet mens han blåste ut en sky av røyk fra rullingsen, og drakk sin kaffe som var noen hakk sterkere enn mammas. Samtidig som han informerte om at dagen var nå så mye lenger eller kortere enn dagen før. 

Den koksgrå radioen av merke Radionette sto oppe på kjøleskapet og var stilt inn på NRK hvor Reiseradioen var i gang, og ut strømmet lyden av “Svantes lykkelige dag”.  Etter som jeg husker, kan ha feil, så ble sangen spilt flere ganger i uken. Kanskje også hver dag 🤔 Kjenner at jeg av og til savner disse fine morgenene når jeg hører sangen i dag.

Så…, hva er din sommersang?

 

Gravlund i dag og fortsatt au i skulderen…

Photo taken with Focos

Hei og god kveld!

Været i dag har vel ikke vært det beste, selv om sola har tittet fram litt. Det har regnet mye og det har også vært veldig klamt. Tor med hammeren har vært på besøk flere ganger også. Temperaturen på formiddagen var på +20C og nå i kveld +19,5C.

Skulderen min er fortsatt grinete så jeg tar det helt med ro denne uken også. Litt bedre er det jo, for jeg har mer følelse i fingrene enn jeg har hatt. All fremgang er positivt 😊

I dag er det bursdagen til den fine og snille mammaen min. Det er 101 år siden hun ble født, og jeg har vært på gravlund i dag. Jeg hadde ikke flere gravlys igjen, så jeg stakk innom Nille og kjøpte en pakke på veien. Var veldig spent på hvordan det så ut der nede, ettersom jeg ikke har vært der siden 15 mai når jeg plantet. Det var heldigvis ikke noe å bekymre seg over, for både Lobelia og de Spanske Margerittene sto i full blomst. De var så store og frodige at den lille lykten på støtten nesten ikke syntes. Jeg visste at blomstene hadde blitt vannet, ettersom graven ligger rett ved det automatiske vanningsanlegget 😊

Nå kom jammen han Tor igjen, og Vinja ble redd å spratt inn fra balkongen, og hoppet rett opp i fanget mitt. Hun syntes nok det var tryggest å ligge der 😻

Håper du har hatt en fin mandag 🥰

 

Det er ikke til å tro


Hei og god kveld!

Ved en tilfeldighet snappet jeg opp noe på en Outlander gruppe jeg er medlem av. Å det er at TV6 begynner å sende første sesongen av Outlander i morgen, mandag. Jeg trodde ikke helt på det med en gang, og måtte sjekket sendeskjema for kanalen. Det stemte på en prikk det, for kl 21 i morgen kommer 1 episode og så sendes de neste episodene fortløpende hver dag. Om de kommer til å fortsette med sesong 2 osv vet jeg ikke, det gjenstår å se.

Så har du ikke sett serien på Viaplay eller Netflix, så har du sjansen nå 🤩

Middag med jentene på Buen i går

Hei og god formiddag!

Ute er det et grått teppe oppe på himmelen, men det er ikke kaldt av den grunn. Temperaturen er +23,5C, noe den også var da jeg våknet for litt over et par timer siden.

Vinja sitt morgenstell er ferdig, min daglige dose med ingefær shot er drukket og nå sitter jeg å koser meg med dagens første kopp med kaffe mens jeg hører på Reiseradioen. Hører ikke så mye på NRK P1 ellers i året, men om sommeren er det tradisjon med Reiseradioen.

Litt trøtt og sliten i kroppen etter en veldig hyggelig kveld sammen med jentene. Ikke det at det ble så sent, men allikevel. Vi hadde det så hyggelig og storkoste oss med god mat på Buen.

Eli og Ann Kristin
Bestisen Anne og meg selv

Over her kan du se den fine gjengen jeg var sammen med i går, og jeg spurte om jeg kunne få legge ut bildene på bloggen. Det svarte alle sammen ja til 😊

Eli bor rett opp i veien for meg, så jeg plukket henne opp først og dro videre til Lørenskog hvor Anne ble hentet. Så kjørte vi bort og parkerte i garasjen under Huset hvor Buen ligger i 1 etg. Ann Kristin hadde allerede kommet og sto å ventet på oss. Vi hadde bestilt bord til kl 18 i forveien, ettersom vi tenkte at det ville være mange der på en lørdag. Det var det ikke, og da vi gikk derfra ved 21 tiden var det fortsatt lite folk der.

Kylling Gong Bao servert med Szechuan peppersaus og cashewnøtter

Jeg glemte helt å ta bilde av hovedretten, hoppet over forrett, så jeg hentet et bilde av den på nettet. Har bestilt Kylling Gong Bao servert med Szechuan peppersaus og cashewnøtter tidligere, og jeg endte opp med det denne gangen også. Den er i utgangspunktet sterk, men jeg ba om en mild variant som allikevel ga et stikk munnen etterpå. Ettersom jeg kjørte så valgte jeg alkoholfri øl til maten.

Banansplitt

Til dessert valgte jeg Banansplitt og en dobbel kaffe Americano. Var litt bekymret for at det skulle være for mye, men jammen gled det ned uten problemer. Slankekuren ble glemt denne kvelden 🙈

Vi fortsatte å skravle og koste oss så pass lenge at jeg la merke til at servitørene begynte å vake rundt oss. De lurte vel på om vi skulle bestille noe mer eller om vi snart skulle betale, hihi.

Ann Kristin og Anne bor like ved, men jeg kjørte de hjem allikevel før Eli og jeg dro videre hit til Oppsal. Vi var alle sammen enig om at dette var så hyggelig, og at det ikke måtte bli like lenge til neste gang vi møttes.

Hjemme ventet en litt fornærmet Vinja, som hadde måtte være inne i stedet for ute på balkongen mens jeg var borte. Hun fikk medisinen sin, og så slapp jeg henne ut. Døren har stått oppe i hele natt for å få litt luft inn, og så har frk Pus kunne gå ut og inn som hun ville.

Planer for denne dagen? Vel jeg hadde egentlig tenkt å gå ut for å trimme Soleiebusken min, men energinivået er på bånn så jeg tenker at det får vente til i morgen. Jeg skal ta meg en runde med vannkannen her inne, for det trengs kjente jeg. Det blir nok balkongliv etter hvert tenker jeg 😉

Håper du får en fantastisk søndag 🥰

 

En brutal start på lørdagen

Photo taken with Focos

Hei!

Dagens værrapport: Det ligger et tynt skylag oppe på himmelen, så sola kommer ikke helt fram. Det er allikevel ganske varmt ute med +25C.

Denne dagen startet med tragiske og triste nyheter, hvor en person hadde skutt mot glade og uskyldige mennesker i Oslo. To personer har brutalt blitt drept, og mange flere skade hvor av noen også alvorlig. Jeg blir både trist og sint på en gang, for at en person kan rettferdiggjøre en slik handling. Jeg forstår ikke hvorfor det skal være en issue at to av samme kjønn er glad i hverandre. Det viktigste må jo være at de har funnet kjærligheten, ikke sant? 

Å der starta musikken på Ekebergsletta, hvor det er Tons of Rock om dagen. I går kunne jeg høre det veldig godt når jeg satt ute på balkongen. I luftlinje er det ikke langt unna, og det er ikke vanskelig å høre musikken når de drar på 😉

I går var jeg og fikk stelt fottsingene mine hos Manglerud Velvære, og milde himmel så godt. Når jeg gikk derfra en time senere, var det som om jeg gikk på skyer, sukk ❤️. Wenche som jeg var hos, var en kjempekoselig person og praten gikk livlig hele tiden. Jeg visste ikke at hun som startet salongen, Kristin, i sin tid hadde solgt seg ut, og at min tidligere fotpleier hadde kjøpt salongen sammen med en av de andre. Jeg hadde planlagt at jeg skulle ta en hudpleie time med Kristin, men nå må jeg velge en av de andre i stedet.

Fant en ny streaming app som heter Pluto i går som jeg nå sitter å sjekker ut. App’n er gratis, ellers hadde jeg ikke lastet den ned.

Hadde planer om både det ene og det andre som jeg skulle gjøre på formiddagen. Har jeg gjort noe av det, niks for piffen gikk litt ut av meg etter frokost… Prøver å lade batteriene til i kveld, hvor jeg skal møte venninner og tidligere kollegaer til god mat og masse skravling. For jeg er 100% sikker på at det kommer til å bli veldig mye av det siste 😉

Håper du har og fortsatt får en fin lørdag 🥰

 

Trist