Å dermed ble de kriminelle đŸ€Ź

Hei!

I gÄr sÄ jeg et intervju med en amerikansk lege som opprÞrte meg, og jeg kjenner at jeg blir det igjen bare jeg tenker pÄ det. Intervjuet ble gjort av en journalist, og ble gjengitt pÄ Tik Tok. Jeg fikk ikke med meg hvor i USA dette var, men legen var ansatt pÄ et sykehus. Hun og kollegene fikk inn en kvinne som var tidlig i graviditeten, og var veldig syk som fÞlge av det. Legen brukte et latinsk navn pÄ tilstanden, sÄ jeg forsto ikke helt hvorfor kvinnen var sÄ syk. Fortsetter under under bilde.

Image from Pixabay

Kvinnen var sÄ syk og det sto om livet, og den eneste mÄten Ä redde livet hennes var Ä utfÞre en abort. Problemet var og er at i akkurat denne staten er det ikke lov Ä utfÞre abort, selv ikke om det stÄr om liv. SÄ legen og teamet hennes hadde to valg, utfÞre aborten og redde livet til kvinnen. Eller Ä la henne dÞ. For hvis legen foretok aborten og reddet livet hennes, sÄ ville hun og temaet anses som kriminelle. Legen kunne bare velge en ting og det var Ä redde livet til kvinnen. For som hun sa i intervjuet sÄ ble hun lege for Ä gjÞre mennesker friske, og ikke ta livet av dem.

For Ä gjÞre en lang historie kortere, sÄ har nÄ legen blitt anmeldt til politiet og mÞte i retten som igjen kan fÞre til lang tid i fengsel. I tillegg sÄ har hun og hele teamet mistet jobben, og lisensen til Ä praktisere som lege inndratt.

Jeg kan ikke fatte at politikerne kan vÊre sÄ forstokket og innfÞre slike lover, som gjÞr at det er kriminelt Ä redde liv. Hadde ikke denne legen gjort noen ting, sÄ hadde hun fortsatt hatt en jobb, men hun hadde ogsÄ mÄtte se pÄ at pasienten hennes hadde dÞdd. Hvordan kan politikerne forsvare slike lover? Jo da jeg forstÄr at mange er i mot abort, men allikevel!!

Mitt syn pÄ abort er helt klar, og der er at kvinner mÄ fÄ bestemme over egen kropp uten at en gjeng med forstokkede politikere og andre skal bestemme noe annet. Leger og helsepersonell mÄ heller ikke stilles i en sÄnn situasjon at de mÄ ta et valg om Ä redde liv og bli politianmeldt, eller stÄ Ä se pÄ at pasienten dÞr.

Hva mener du?

 

Tik Tok til langt pĂ„ natt og sovemorgen…

Image by Larisa Koshkina from Pixabay

Hei og god formiddag!

Ute er det en helt nydelig sommerdag med blÄ himmel og sol. Det blir nok ganske varmt i dag, for allerede nÄ ligger gradene pÄ +22,2C.

Jeg innvilget meg selv en sovemorgen, og sto ikke opp fÞr klokken nÊrmet seg 10. SvÊrt sjelden at jeg sover sÄ lenge, for jeg har gjort det til en vane Ä aldri ligge lenger enn til kl 9. De dagene jeg er pÄ jobb mÄ jeg selvsagt opp tidligere. 

Satt litt vel lenge oppe i natt og fulgte med pĂ„ en Tik Tok konto som jeg kom over. Hvorfor jeg ble sittende Ă„ se pĂ„ den til det begynte Ă„ lysne igjen begriper jeg ikke. De som har kontoen er fra USA og det eneste de gjorde var Ă„ skrape store skrapelodd i flere timer. Jeg forsto etter hvert at folk sendte over penger til dem, sĂ„ kjĂžpte de disse store skrapeloddene som de satt Ă„ skrapte pĂ„ direkten. Skrapte de fram over et vist belĂžp sĂ„ fikk de som hadde sendt over penger tilbake
. Vi vet jo alle hva som skjer nĂ„r man kjĂžper et skrapelodd eller to, det blir som regel tap. Det gjorde det vel ogsĂ„ her ogsĂ„. Allikevel ble jeg helt hekta Ă„ mĂ„tte se hvor mye og om i det hele tatt det ble noen gevinst. Idiotisk? Ja helt klart, og kommer jeg til Ă„ sitte Ă„ se pĂ„ igjen? Kan hende 🙈 Kommer jeg til Ă„ delta? Niks, for her spilles det kun Lotto, Viking lotto og Extra. Noe annet blir ikke aktuelt. Dessuten ville jeg ikke ha sendt penger til vilt fremmede mennesker pĂ„ denne mĂ„ten.

Jeg sÄ ut som et lykketroll da jeg sto opp i dag, og selv om hÄret ikke trengte Ä vaskes mÄtte jeg skylle det for Ä i det hele tatt fÄ noe orden pÄ det. Det har fÄtt lufttÞrke, ettersom det ikke er sÄ greit Ä fÞne hÄret med en skulder som ikke er sÄ samarbeidsvillig. 

PĂ„ tide Ă„ spise litt frokost, som har blitt til lunch
 Vinja kom akkurat inn fra balkongen Ă„ sĂ„ pĂ„ meg med deeet blikket, noe som betyr at hun forventer at vĂ„tfĂłret blir hentet fram. 

Planer for denne dagen: Vel jeg mÄ ut en tur i matbutikken, for jeg har bare igjen pÄlegg og brÞd til i dag. Ellers sÄ tar jeg dagen som den kommer.

HĂ„per du fĂ„r en nydelig torsdag đŸ„°

 

Kino-billetter er bestilt til Elvis filmen

Heisann og nÄ skal  rockefoten jobbe! 

Da Bestisen, kusinen og jeg var pÄ strikkekino for et par uker siden, sÄ vi trailer pÄ den nye Elvis filmen som nÄ har hatt premiere den 24.06. Med en gang jeg sÄ den bestemte jeg for at den skulle jeg se, om  jeg sÄ mÄtte gÄ alene. Snakket med Bestisen i gÄr, og da ble vi enig om at vi skulle gÄ Ä se filmen til lÞrdagen. Hun bestilte billetter med en gang, og siden hun var sÄ tidlig ute kunne vi velge Ä vrake hvor vi ville sitte. SÄ da ble det helt bakerst i sofagruppene, og pÄ LÞrenskog Kino i stedet for LillestrÞm.

Da jeg var yngre var jeg stooooor fan av Elvis, og var til og med medlem i den norske fanklubben Flaming Star. Jeg liker fortsatt musikken hans, men hÞrer nok ikke sÄ mye pÄ det nÄ om dagen. Jeg har hÞrt mye om filmen, og gleder meg til Ä se den.

Har du sett filmen eller har du tenkt Ă„ se den?

Under her legger jeg med en video av en lĂ„t som jeg liker godt. Elvis var vel kanskje ikke sĂ„ veldig stolt av mye av musikken fra filmene han var med i, men denne fĂ„r nĂ„ rockefoten min rykker ekstra 😉

 

 

En dags pause…

Image by ĐŸĐŸĐ»ĐžĐœĐ° ĐĐœĐŽŃ€Đ”Đ”ĐČĐ° from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Dagens vÊrrapport: Himmelen er blÄ med litt skyer her og der, sÄ det ser ut til at vi fÄr en fin sommerdag i dag ogsÄ. Temperaturen er noe lavere enn den har vÊrt de siste dagene med +15,5C.

I gÄr tok jeg meg en liten pause fra blogg og andre sosiale medier. Skulderen min var ikke i humÞr og jeg fÞlte meg sliten og trÞtt. En betennelse stjeler ofte om ikke all sÄ ganske mye energi ut av kroppen min, og jeg orker nesten ingenting. Det var sÄnn jeg hadde det i gÄr
 Selv om skulderen fortsatt er grinete, sÄ fÞler jeg at jeg har litt mer energi i dag heldigvis.

Jeg var en snartur ute i butikken og handlet pĂ„ ettermiddagen i gĂ„r. Fant ikke noe spennende mat som fristet i kjĂžleskapet, sĂ„ jeg stakk bort pĂ„ Oppsal Ă„ kjĂžpte en pizza. Det er ikke ofte jeg kjĂžper Grandiosa lenger, men de hadde en med mozzarella og skinke som jeg ikke hadde smakt sĂ„ jeg valgte det. Kanskje ikke det beste valget, for magen reagerte litt negativt etterpÄ 

Forrige dagen hentet jeg fram og bĂžrstet stĂžv av den rosa tĂ„rnviften min, for nĂ„r sola stĂ„r rett pĂ„ balkongvinduene og stueveggene her inne i kroken min blir det varmt. Ikke bare litt varmt, men tropevarmt. Vinduene pĂ„ balkongen stĂ„r oppe i lufteposisjon, men det hjelper ikke sĂ„ mye. Ettersom Vinja mer eller mindre bor ute pĂ„ balkongen om dagen, sĂ„ stĂ„r ogsĂ„ dĂžra Ă„pen sĂ„nn at hun kan komme og gĂ„ som hun vil. Det gjĂžr ogsĂ„ at det blir ekstra varmt i stua, og da er det godt med en vifte som fĂ„r det til Ă„ virke kjĂžligere. Jeg klager ikke altsĂ„, for det er herlig at sommeren endelig har kommet med varmere vĂŠr 🌞

Planene for denne dagen er vel ikke sÄ spennende. Jeg skal feste noen lÞse trÄder pÄ et par duker og presse dem sÄ jeg fÄr lagt de pÄ. SÄ skal jeg se over hva jeg har av uferdige hÄndarbeidsprosjekter, og bestemme hvilke som skal tas fÞrst nÄr skulderen blir bra igjen. Etter det setter jeg meg nok ut en stund Ä nyter varmen.

HĂ„per du fĂ„r en fin onsdag đŸ„°

 

Den ultimate sommer sangen 🌞🐝🩋

Heisann!

Har du en sang som du rangerer som den ultimate sommer sangen? 

Min sommer sang er kanskje ikke hva du tror, for det er ikke en heftig poplĂ„t fra jeg var i tenĂ„rene. Nei, det er nemlig “Svantes lykkelige dag med Povl Dissing”. For mange nordmenn er den kanskje mer kjent som “Om lidt er kaffen klar”. 

Det er en sang som minner meg om en lykkelig barndom, og frokostene sammen med mine foreldre en fin sommerdag. Mamma satt Ä spiste en skive brÞd med noe sÞtt pÄ, og nippet til kaffen som var sÄ tynn at man kunne se bunnen av koppen. Pappa leste Arbeiderbladet mens han blÄste ut en sky av rÞyk fra rullingsen, og drakk sin kaffe som var noen hakk sterkere enn mammas. Samtidig som han informerte om at dagen var nÄ sÄ mye lenger eller kortere enn dagen fÞr. 

Den koksgrĂ„ radioen av merke Radionette sto oppe pĂ„ kjĂžleskapet og var stilt inn pĂ„ NRK hvor Reiseradioen var i gang, og ut strĂžmmet lyden av “Svantes lykkelige dag”.  Etter som jeg husker, kan ha feil, sĂ„ ble sangen spilt flere ganger i uken. Kanskje ogsĂ„ hver dag đŸ€” Kjenner at jeg av og til savner disse fine morgenene nĂ„r jeg hĂžrer sangen i dag.

SÄ , hva er din sommersang?

 

Gravlund i dag og fortsatt au i skulderen…

Photo taken with Focos

Hei og god kveld!

VÊret i dag har vel ikke vÊrt det beste, selv om sola har tittet fram litt. Det har regnet mye og det har ogsÄ vÊrt veldig klamt. Tor med hammeren har vÊrt pÄ besÞk flere ganger ogsÄ. Temperaturen pÄ formiddagen var pÄ +20C og nÄ i kveld +19,5C.

Skulderen min er fortsatt grinete sĂ„ jeg tar det helt med ro denne uken ogsĂ„. Litt bedre er det jo, for jeg har mer fĂžlelse i fingrene enn jeg har hatt. All fremgang er positivt 😊

I dag er det bursdagen til den fine og snille mammaen min. Det er 101 Ă„r siden hun ble fĂždt, og jeg har vĂŠrt pĂ„ gravlund i dag. Jeg hadde ikke flere gravlys igjen, sĂ„ jeg stakk innom Nille og kjĂžpte en pakke pĂ„ veien. Var veldig spent pĂ„ hvordan det sĂ„ ut der nede, ettersom jeg ikke har vĂŠrt der siden 15 mai nĂ„r jeg plantet. Det var heldigvis ikke noe Ă„ bekymre seg over, for bĂ„de Lobelia og de Spanske Margerittene sto i full blomst. De var sĂ„ store og frodige at den lille lykten pĂ„ stĂžtten nesten ikke syntes. Jeg visste at blomstene hadde blitt vannet, ettersom graven ligger rett ved det automatiske vanningsanlegget 😊

NĂ„ kom jammen han Tor igjen, og Vinja ble redd Ă„ spratt inn fra balkongen, og hoppet rett opp i fanget mitt. Hun syntes nok det var tryggest Ă„ ligge der đŸ˜»

HĂ„per du har hatt en fin mandag đŸ„°

 

Det er ikke til Ă„ tro


Hei og god kveld!

Ved en tilfeldighet snappet jeg opp noe pĂ„ en Outlander gruppe jeg er medlem av. Å det er at TV6 begynner Ă„ sende fĂžrste sesongen av Outlander i morgen, mandag. Jeg trodde ikke helt pĂ„ det med en gang, og mĂ„tte sjekket sendeskjema for kanalen. Det stemte pĂ„ en prikk det, for kl 21 i morgen kommer 1 episode og sĂ„ sendes de neste episodene fortlĂžpende hver dag. Om de kommer til Ă„ fortsette med sesong 2 osv vet jeg ikke, det gjenstĂ„r Ă„ se.

SĂ„ har du ikke sett serien pĂ„ Viaplay eller Netflix, sĂ„ har du sjansen nĂ„ đŸ€©

Middag med jentene pÄ Buen i gÄr

Hei og god formiddag!

Ute er det et grÄtt teppe oppe pÄ himmelen, men det er ikke kaldt av den grunn. Temperaturen er +23,5C, noe den ogsÄ var da jeg vÄknet for litt over et par timer siden.

Vinja sitt morgenstell er ferdig, min daglige dose med ingefÊr shot er drukket og nÄ sitter jeg Ä koser meg med dagens fÞrste kopp med kaffe mens jeg hÞrer pÄ Reiseradioen. HÞrer ikke sÄ mye pÄ NRK P1 ellers i Äret, men om sommeren er det tradisjon med Reiseradioen.

Litt trÞtt og sliten i kroppen etter en veldig hyggelig kveld sammen med jentene. Ikke det at det ble sÄ sent, men allikevel. Vi hadde det sÄ hyggelig og storkoste oss med god mat pÄ Buen.

Eli og Ann Kristin
Bestisen Anne og meg selv

Over her kan du se den fine gjengen jeg var sammen med i gĂ„r, og jeg spurte om jeg kunne fĂ„ legge ut bildene pĂ„ bloggen. Det svarte alle sammen ja til 😊

Eli bor rett opp i veien for meg, sÄ jeg plukket henne opp fÞrst og dro videre til LÞrenskog hvor Anne ble hentet. SÄ kjÞrte vi bort og parkerte i garasjen under Huset hvor Buen ligger i 1 etg. Ann Kristin hadde allerede kommet og sto Ä ventet pÄ oss. Vi hadde bestilt bord til kl 18 i forveien, ettersom vi tenkte at det ville vÊre mange der pÄ en lÞrdag. Det var det ikke, og da vi gikk derfra ved 21 tiden var det fortsatt lite folk der.

Kylling Gong Bao servert med Szechuan peppersaus og cashewnĂžtter

Jeg glemte helt Ä ta bilde av hovedretten, hoppet over forrett, sÄ jeg hentet et bilde av den pÄ nettet. Har bestilt Kylling Gong Bao servert med Szechuan peppersaus og cashewnÞtter tidligere, og jeg endte opp med det denne gangen ogsÄ. Den er i utgangspunktet sterk, men jeg ba om en mild variant som allikevel ga et stikk munnen etterpÄ. Ettersom jeg kjÞrte sÄ valgte jeg alkoholfri Þl til maten.

Banansplitt

Til dessert valgte jeg Banansplitt og en dobbel kaffe Americano. Var litt bekymret for at det skulle vére for mye, men jammen gled det ned uten problemer. Slankekuren ble glemt denne kvelden 🙈

Vi fortsatte Ä skravle og koste oss sÄ pass lenge at jeg la merke til at servitÞrene begynte Ä vake rundt oss. De lurte vel pÄ om vi skulle bestille noe mer eller om vi snart skulle betale, hihi.

Ann Kristin og Anne bor like ved, men jeg kjÞrte de hjem allikevel fÞr Eli og jeg dro videre hit til Oppsal. Vi var alle sammen enig om at dette var sÄ hyggelig, og at det ikke mÄtte bli like lenge til neste gang vi mÞttes.

Hjemme ventet en litt fornÊrmet Vinja, som hadde mÄtte vÊre inne i stedet for ute pÄ balkongen mens jeg var borte. Hun fikk medisinen sin, og sÄ slapp jeg henne ut. DÞren har stÄtt oppe i hele natt for Ä fÄ litt luft inn, og sÄ har frk Pus kunne gÄ ut og inn som hun ville.

Planer for denne dagen? Vel jeg hadde egentlig tenkt Ă„ gĂ„ ut for Ă„ trimme Soleiebusken min, men energinivĂ„et er pĂ„ bĂ„nn sĂ„ jeg tenker at det fĂ„r vente til i morgen. Jeg skal ta meg en runde med vannkannen her inne, for det trengs kjente jeg. Det blir nok balkongliv etter hvert tenker jeg 😉

HĂ„per du fĂ„r en fantastisk sĂžndag đŸ„°

 

En brutal start pÄ lÞrdagen

Photo taken with Focos

Hei!

Dagens vÊrrapport: Det ligger et tynt skylag oppe pÄ himmelen, sÄ sola kommer ikke helt fram. Det er allikevel ganske varmt ute med +25C.

Denne dagen startet med tragiske og triste nyheter, hvor en person hadde skutt mot glade og uskyldige mennesker i Oslo. To personer har brutalt blitt drept, og mange flere skade hvor av noen ogsÄ alvorlig. Jeg blir bÄde trist og sint pÄ en gang, for at en person kan rettferdiggjÞre en slik handling. Jeg forstÄr ikke hvorfor det skal vÊre en issue at to av samme kjÞnn er glad i hverandre. Det viktigste mÄ jo vÊre at de har funnet kjÊrligheten, ikke sant? 

Å der starta musikken pĂ„ Ekebergsletta, hvor det er Tons of Rock om dagen. I gĂ„r kunne jeg hĂžre det veldig godt nĂ„r jeg satt ute pĂ„ balkongen. I luftlinje er det ikke langt unna, og det er ikke vanskelig Ă„ hĂžre musikken nĂ„r de drar pĂ„ 😉

I gĂ„r var jeg og fikk stelt fottsingene mine hos Manglerud VelvĂŠre, og milde himmel sĂ„ godt. NĂ„r jeg gikk derfra en time senere, var det som om jeg gikk pĂ„ skyer, sukk ❀. Wenche som jeg var hos, var en kjempekoselig person og praten gikk livlig hele tiden. Jeg visste ikke at hun som startet salongen, Kristin, i sin tid hadde solgt seg ut, og at min tidligere fotpleier hadde kjĂžpt salongen sammen med en av de andre. Jeg hadde planlagt at jeg skulle ta en hudpleie time med Kristin, men nĂ„ mĂ„ jeg velge en av de andre i stedet.

Fant en ny streaming app som heter Pluto i gĂ„r som jeg nĂ„ sitter Ă„ sjekker ut. App’n er gratis, ellers hadde jeg ikke lastet den ned.

Hadde planer om bĂ„de det ene og det andre som jeg skulle gjĂžre pĂ„ formiddagen. Har jeg gjort noe av det, niks for piffen gikk litt ut av meg etter frokost
 PrĂžver Ă„ lade batteriene til i kveld, hvor jeg skal mĂžte venninner og tidligere kollegaer til god mat og masse skravling. For jeg er 100% sikker pĂ„ at det kommer til Ă„ bli veldig mye av det siste 😉

HĂ„per du har og fortsatt fĂ„r en fin lĂžrdag đŸ„°

 

Trist

Â