Kino i dag – Skjelvet

Jeg bare elsker katastrofefilmer, noe jeg tror jeg har sagt fĂžr, og i dag skal jeg pĂ„ kino for Ă„ se “Skjelvet” som har premiere. Har jo hĂžrt sĂ„ mye om filmen sĂ„ forventningene er ganske hĂžye. Det er fĂžrste gangen at jeg ser en katastrofefilm med handling i byen jeg selv bor i, og det er litt spesielt.

Skal fortelle hva jeg syntes om den senere i kveld eller i morgen, skal du se den forresten?

#film #skjelvet #norskfilm #film #katastrofe #premiere #blogg

Ukas siste treningsĂžkt

Motivasjonen til Ä dra bort for Ä trene pÄ morgenen i dag, var ikke akkurat pÄ topp. Jeg hadde mest lyst til Ä ligge under dyna litt lenger, men nÄr jeg fÞrst kom meg opp av senga gikk det ganske greit.

Kroppen var egentlig i ganske god form i dag, noe som overrasket meg litt ettersom den var ganske ille da jeg gikk Ä la meg i gÄr kveld. Jeg starter alltid med Ä sykle for Ä bli varm, gÄr over til Ä trene armene med forskjellige Þvelser, sÄ fÄr bena og setemusklene gjennomgÄ fÞr jeg strekker ordentlig ut.

Det som blir spennende nÄ er Ä se hvordan kroppen reagerer pÄ treningen nÄr kvelden kommer.

Licensed from: stevepb pixabay.com

#trening #Ăžvelser #kroppen #helse #motivasjon #blogg

En liten tur til Ulsrudvannet i dag

Etter jeg hadde vÊrt hos legen i dag, som du kan lese om HER, dro bestisen og jeg en tur opp til Ulsrudvannet. Det ligger rett nedenfor Østmarkseteren, som igjen ligger i utkanten av Østmarka. PÄ morgenen i dag var det grÄtt og det regnet, men utover formiddagen sprakk skylaget opp og sola kom fram.

Vi hadde snakket om Ä dra ut pÄ en tur med kamera for Ä ta noen bilder, men hadde ikke bestemt i forveien hvor vi skulle dra. Ulsrudvannet ligger like i nÊrheten, og vi hadde ikke lyst til Ä vÊre borte hele dagen sÄ vi fant ut at var perfekt Ä dra dit. Dessuten var det en god stund siden noen av oss hadde vÊrt der oppe.

Jeg har dessverre ikke gÄtt sÄ mye pÄ tur som jeg burde denne sommeren, og det merket jeg godt da jeg begynte Ä gÄ. Allikevel syntes jeg det var deilig Ä komme ut i naturen og rÞre pÄ meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er jo ikke sÄ veldig glad for Ä ta bilde av meg selv, men syntes allikevel at jeg burde vÊre med pÄ et av bildene, hihi ;o))

Da jeg og venninnene min gikk pÄ skolen, pleide vi Ä sykle opp til Ulsrudvannet for Ä bade. Den gangen syntes jeg badestranden var sÄ stor, men den var jo ikke det. PÄ varme sommerdager er det utrolig deilig Ä ligge sole seg, og sÄ bare hoppe ut i vannet enten fra grunna eller en av fjellhyllene. En venninne fortalte meg i dag at flytebryggene som lÄ pÄ to forskjellige steder, var nye av Äret. De har vÊrt flittig brukt i sommer som det har vÊrt sÄ varmt og godt.

Bildene i innlegget er tatt med bÄde Olympus pen kamera og med iPhonen min.

#natur #naturbilder #selfie #ulsrudvannet #Þstmarka #olympus #iphon #bilder #fototur #utpÄturaldrisur #blogg

Nytt besĂžk hos legen i dag

Siden i april har jeg mÄnedlig vÊrt hos legen for Ä fÄ ny sykemelding, og i dag var det pÄ tide med et nytt besÞk. Disse kranglete skuldrene mine og nakken min er fortsatt ikke helt der de skal vÊre. Heldigvis har jeg blitt mye bedre enn jeg var for noen mÄneder siden. Det har vÊrt en stri tÞrn med mye smerter, sliten og generell dÄrlig form. Derfor kjennes det godt at formen er noe pÄ oppadgÄende.

Forrige fredag var jeg, min nÊrmeste sjef og bedriftslegen hos NAV til en samtale. Jeg gruet meg nesten syk til mÞte, men det var det ingen grunn til for det gikk veldig fint. Vi ble enig om at jeg snart skulle forsÞke meg litt i jobb igjen, sÄ nÄr jeg var hos legen i dag ble jeg sykemeldt 100% til 16.09., og deretter 80% videre. Det vil si at skal jobbe 20%, noe som tilsvarer 2 halve dager i uken.

Doctor wearing lab coat
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Fastlegen min har ogsÄ sÞrget for at jeg skal til UllevÄl sykehuset, fysikalsk og medisinsk avdeling, for videre utredning. Der har jeg fÄtt time i midten av oktober, og det skal bli interessant Ä se hva som kommer ut av det besÞket. Jeg fikk en konvolutt i posten i gÄr fra UllevÄl med informasjon, og flere sider med spÞrsmÄl som jeg mÄ fylle ut og ha med meg.

Jeg hÄper at jeg kan fÄ svar pÄ hvorfor kroppen min reagerer som den gjÞr, og hvorfor betennelser og plager dukker opp igjen og igjen uten at jeg gjÞr noe spesielt anstrengende.

#helse #lege #legebesÞk #sykemelding #kropp #vondter #betennelser #nakke #skuldre #ullevÄl #sykehus #blogg

Hils pÄ Ruben

Denne sjarmÞren her heter Ruben, og er en ordentlig kosegutt. Jeg lÊrte ham Ä kjenne for bare et par uker siden, men jeg hadde hÞrt mye om han lenge fÞr det. Mamsen til Ruben er niesen til bestisen, og de bor begge hos henne for tiden. Akkurat det at Ruben har flyttet inn syntes nok ikke Felix er sÄ veldig stas. Han er katten til bestisen, og er ikke vant til Ä dele leiligheten med noen andre enn akkurat bestisen.

Det gÄr stort sett ganske greit mellom de to flotte puseguttene, men innimellom fyker de i tottene pÄ hverandre. Etter det jeg har blitt fortalt, sÄ er nok lyden de lager verre enn selve slÄsskampen.

Ruben er ikke vanskelig Ă„ be nĂ„r det gjelder kos
 Det er bare Ă„ snakke til han, eller klappe seg litt pĂ„ lĂ„rene sĂ„ kommer han med en gang. Selv til meg som han ikke kjenner i det hele tatt, har han masse kos Ă„ gi. Jeg elsker jo katter Ă„ har ikke noe i mot Ă„ fĂ„ en kosete kattepus i fanget 💖

#katter #kos #pus #ruben #blogg

HĂ„ndarbeide – virussjal

For noen mÄneder siden satt jeg Ä sÄ igjennom forskjellige videoer pÄ YouTube, om hvordan man skulle hekle et virussjal. Jeg fikk sÄ lyst til Ä prÞve meg pÄ det mÞnsteret selv, men jeg hadde ikke noe garn her hjemme som jeg syntes passet. SÄ jeg har flydd rundt i forskjellige garnbutikker Ä lett etter det perfekte garnet.

For meg var det perfekte garnet et som skifter farger med jevne mellomrom, for at effekten pÄ sjalet skulle bli som jeg Þnsket det. Det var ikke sÄ lett Ä finne, men helt plutselig ved et besÞk hos EuroPris fant jeg det jeg lette etter. Garnet het Crazy Wool Cookie, og er produsert spesielt for EuroPris. NÞstene er pÄ 200 g, og er 20% ull og 80 % akryl. 

NÄr jeg satte i gang hadde jeg ikke noe mÞnster, men jeg abonnerer pÄ kanalen til en mann som heter Fiber Spider pÄ YouTube, som har laget mange videofilmer med detaljert forklaring pÄ heklemÞnster. Hans forklaring av virussjalet var det beste, sÄ jeg startet Ä stoppet videoen mens jeg heklet det han forklarte. Etterhvert satt mÞnsteret, og jeg trengte ikke lenger Ä bruke videoen.

MÞnsteret sÄ veldig komplisert ut, men nÄr jeg fÞrst kom i gang var det faktisk veldig enkelt. Over kan du se resultatet, som jeg er veldig fornÞyd med med. Jeg liker fargene, og hvordan de hele tiden skifter ;o)) Ble sÄ fornÞyd sÄ jeg fortet meg ned pÄ EuroPris og kjÞpte 4 nÞster med garn i lilla nyanser. Jeg har kommet godt i gang med det, men har tatt en pause for Ä ikke Þdelegge armene mine helt. For de er vonde nok som de er.

#hÄndarbeide #hekle #sjal #virussjal #europris #garn #crazywoolcookie #blogg

Det pleier Ă„ vĂŠre drama

For et par uker siden mottok jeg brev fra Evidensia Dyreklinikk pÄ LÞrenskog, om at det nÄ var pÄ tide med den Ärlige kontrollen og vaksinering av kattene. Jeg kjente at jeg fikk hjertebank med en gang, for et besÞk hos dyrlegen er lik masse drama. Kattene er nemlig ikke begeistret for dette besÞket, og Ronja er som regel den som lager mest drama rundt hele besÞket.

Jeg ringte i gÄr for Ä bestille timen, og var heldig Ä fÄ time allerede i dag kl 10:45. EtterpÄ gikk jeg Ä hentet opp reiseburene, sÄnn at kattene kunne venne seg til dem. Henter jeg dem samme dag, sÄ slÄr de seg helt vrange Ä det blir vanskelig Ä fÄ de til Ä gÄ inn i burene. I lÞpet av kvelden var de bortom Ä kikket Ä snuste litt pÄ burene, og gikk inn for sÄ Ä sprette raskt ut igjen.

NÄr jeg sto opp til morgenen i dag prÞvde jeg Ä gjÞre alt sÄ vanlig som mulig, sÄnn at Ronja og Vinja ikke skulle bli stresset. Da tiden nÊrmet seg bestemte jeg meg for Ä fÄ Vinja inn fÞrst, for hun pleier vanligvis Ä vÊre den letteste Ä hÄndtere. Ganske riktig, hun forsvant inn pÄ andre forsÞket uten Ä frese Ä sette seg i motverge. Ikke noe drama. Ronja lÄ ute pÄ balkongen og sov i en stol, men nÄr jeg kom listende med buret vÄknet hun med en gang. Det sÄ ut som om hun skulle hoppe ned fra stolen, men hun ventet litt for lenge sÄ jeg rakk Ä sette buret foran henne. Da hadde hun ingen annen mulighet enn Ä gÄ inn i buret. Ikke noe drama der heller.

Jeg hadde avtalt med bestisen, som bor like i nĂŠrhet, om Ă„ bli med meg for Ă„ hjelpe meg Ă„ bĂŠre burene inn og ut igjen. NĂ„r vi kom til Evidensia, var det vel ca 10 minutter til timen min. Det trengte vi for at kattene skulle roe seg litt ned, for de mjauet mye og var ikke helt fornĂžyd.

Dyrlege Ingrid, som vi kom til i dag, var flink med kattene og uten noe drama ble de sjekket, vaksinert og fikk klÞrne sine klippet. Mamsen, altsÄ jeg, fikk derfor raskt kontroll over pulsen som hadde vÊrt veldig hÞy innen vi gikk inn. De er veldig flinke med kattene hos Evidensia pÄ LÞrenskog. Rolig i kroppssprÄket, og en lav Ä behagelig stemme som gjÞr at kattene ikke blir mer stresset enn de allerede er. Selv om jeg bor i Oslo har jeg brukt klinikken pÄ LÞrenskog fra jeg fikk kattene, enda om det finnes flere klinikker i nÊrheten av her jeg bor.

NÄr vi kom hjem igjen var ikke Ronja og Vinja sene om Ä komme seg ut av burene sine nÄr dÞrene ble Äpnet. Da var det Ä gÄ fra rom til rom, for Ä sjekke at alt var slik de forlot det. SÄnn er det hver eneste gang.

Som jeg nevnte pÄ toppen sÄ pleier det Ä vÊre drama, men denne gangen ble det ikke det ;o))

#katter #kontroll #vaksinering #klĂžr #klippe #dyrlege #stress #drama #evidensia #dyreklinikk #lĂžrenskog #blogg

Jeg startet dagen med en kopp te

Jeg kan vel ikke pÄstÄ at jeg er den store te drikkeren, men av og til syntes jeg det kan vÊre litt godt. Akkurat i dag var jeg litt frossen i kroppen, og da var det godt med en lun kopp te. Dessuten ville jeg prÞve en ny sort som jeg kjÞpte i gÄr, da jeg var pÄ Hadeland Glassverk. Det var en pakke med en boks med te, og en eske med trÞfler. Sistnevnte har jeg ikke smakt pÄ enda.

Teen solgte de inne i Kramboden, og den var laget av bringebÊr. Smaken er frisk og det dufter sÄ behagelig av den. I tillegg er den litt sÞt i seg selv, sÄ man trenger ikke mye sÞtningsmiddel i den. NÄr jeg fÞrst drikker te, liker jeg at den er litt sÞt sÄ jeg brukte 3 suketter i den koppen jeg brukte.

Hva med deg, drikker du te eller kaffe?

#te #kaffe #bringebÊr #smak #trÞfler #hadeland #glassverk

Det durer og brĂ„ker…

De siste ukene har borettslaget mitt hatt et firma pÄ plass til Ä skifte ut de gamle takrennene, noe som var nÞdvendig i aller hÞyeste grad. Vi gÄr jo mot hÞsten, og med det fÞlger regnvÊr Ä da er det viktig at vannet gÄr den veien det skal. Ikke spesielt festlig hvis det skulle pÄ innsiden av bekledning osv

Det som kanskje ikke er like festlig er at det er nesten uframkommelig ute i gÄrden til tider. BÄde store og smÄ kraner som stÄr pÄ begge sider av blokkene. Det forsinker en stakker som har dÄrlig tid til en avtale, nÄr kranen mÄ flyttes for at man skal komme ut med bilen. Har bare skjedd en gang, men det skapte problemer for flere av oss ettersom vi ikke viste de skulle komme. Mer under bildet.

Jeg har egentlig ganske godt sovehjerte, men duringen av kranene har lokket meg ut av sĂžvnen flere morninger. Akkurat det syntes jeg ikke er sĂ„ festlig, men nĂ„ har kranene heldigvis flyttet fra den siden soverommet er til stuen. Det eneste jeg mĂ„ passe pĂ„ nĂ„, er at jeg er pĂ„kledt nĂ„r jeg stĂ„r opp om morgenen. Litt pinlig i gĂ„r da jeg sto opp, og et fjes stirret inn pĂ„ meg i det jeg gikk lettere kledd ut pĂ„ kjĂžkkenet
 

Skal bli deilig nÄr de er ferdig med min blokk, noe jeg tror ikke blir sÄ veldig lenge tid.

#brÄk #lyder #durer #arbeid #oppgradering #takrenner #borettslag #vekket #blogg

Jeg sÄ en rÄmorsom film i gÄr

Det er alltid like vanskelig Ä finne noe jeg liker pÄ HBO, Viaplay eller Netflix, og jeg bruker ofte en evighet pÄ Ä lande pÄ en film som jeg har lyst til Ä se. I gÄr rotet jeg rundt pÄ Viaplay, og da fanget coveret pÄ filmen Girls Trip Þynene mine. Jeg mÄtte klikke pÄ den Ä lese informasjonen, og ja det sÄ lovende ut sÄ jeg satte den pÄ.

Tror det er lenge siden jeg har fÄtt latterkrampe sÄ mange ganger i en og samme filmen. Denne var bare sÄ morsom, men selvfÞlgelig rÞrende ogsÄ sÄ jeg klarte ikke helt Ä holde tÄrene borte.

Handlingen gÄr ut pÄ at 4 voksne damer (jenter), som pleide Ä henge sammen som erteris pÄ skolen, ikke har sett hverandre pÄ 5 Är. En av dem er en kjent tv-stjerne, og hun har blitt bedt om vÊre hovedtaler under en stor konvensjon for afroamerikanske kvinner. Hun bestemmer seg da for Ä invitere jentene med seg, som kalte seg Flossy Possey da de gikk pÄ skolen, og det er da det begynner. Jeg skal ikke si noe mere, for om du fÞler at du trenger en god latter eller flere, ja sÄ er dette filmen for deg.

#film #humor #latter #latterkrampe #moro #blogg