Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik er 3 år i dag….

Tenk i dag er det 3 år siden pusejentene mine ble født…., og 9 uker etterpå var jeg borte i Skånevik i Hordaland å hentet dem hos niesen. Det var nesten 7 timers mjauekonsert til vi endelig kom hjem til Oslo. Ronja var så sint for at hun måtte sitte i buret sitt under bilturen, at da jeg slapp de ut å luftet dem glemte hun helt at hun var ute å fortsatt å frese og mjaue. Så plutselig forstod hun at hun ikke var inne buret lenger, og jeg kunne nesten se det på ansiktsutrykket hennes. Vinja tror jeg mer mjauet fordi Ronja gjorde… 

Jeg hadde aldrig hatt katter før, så det var starten på noe helt nytt, spenndende og litt skummelt. Har sikkert gjort mye feil, og de har nok blitt litt vel bortskjemte…., men jeg er jo så vanvittig glad i disse to hårballene mine :o)) Mer og mer etter som tiden går!!

De har fått bursdagpresang i dag, noen søte små lekemus…. Da jeg tok dem ut plastposen kom de sprettende begge to for å undersøke dem, og etter at jeg hadde klippet av merkelappene var de ikke seine om å begynne å leke med dem. De har nesten ikke fått ligget stille siden de fikk dem :o))


Gatelangs i Oslo….

I dag var lydnivået på topp på jobben, og da lunchen kom orket jeg ikke å være inne… Derfor tok jeg med meg lommeboka og kamera å gikk meg en tur nedover Grønland mot Smalgangen, videre forbi Raddisson SAS Oslo Placa og oppover mot jobben igjen. Sola skinte og det var en passelig temperatur, så det var helt deilig med en aldrig så liten spasertur. Stakk innom dyrebutikken nede på Lilletorget og kjøpte noen mus til pusene mine, for de har nemlig bursdag i dag… 3 år :o))

Nok et år går vi mot en sommer med et Oslo som er fult av gravemaskiner og hull… Det er samme hvor jeg beveger meg så er det gravearbeid på gang, og jeg kan bare ikke fatte hvorfor de ikke skal drive med det på den årstiden hvor vi benytter oss gatekafeer og uterestauranter. Ikke den siden av byen våres vi har lyst til å vise turistene som kommer hit.

Bildedryss no 2:

Bildedryss no 1:

Sleepless in Oslo…

Klokka har dratt over midnatt for en stund siden, og det er umulig å få sove…. Det er for varmt inne i leiligheten til at jeg klarer å roe meg ned såpass at jeg får sove, tiltross for at nattetemperaturen nå er ned på + 16 og jeg lufter som bare den… Tenkte at jeg skulle være flink å legge meg tidlig, men jeg får nok lufte litt til for å få ned temperaturen inne litt til før jeg gjør et nytt forsøk…


Godt man har mange kanaler som sender hele døgnet, og nå har jeg landet på VOX, hvor de akkurat nå sender en gammel episode av Dalziel og Pascoe. Når den er slutt begynner Inspector Morse, og han er så langdryg at da kommer jeg vel antageligvis til å sovne. TV’n slår seg av uten at jeg behøver å bekymre meg for at den skal surre og gå hele natta, kjekt eller hva, hehehe!!!

Pusene holder et forferdelig liv ute på balkongen… De jakter på insekter og spretter opp på klatrestativet for så å dundre ned på tregolvet igjen, og det bråker noe vanvittig. Ronja kom inn med en ganske stor en i sta, som for et lite øyeblikk klarte å stikke av… Frøken Lillepuzdatter har blitt riktig god på å jakte på dem, så det ble en kortvarig flytur for det insektet, stakkars!!!


Vanligvis er jeg ikke så flink til å drikke nok vann i løpet av dagen, men nå som det har vært så varmt har jeg tvunget megselv til å drikke. Det igjen får jo sine konsekvenser, så jeg har fått endel trim i samme slengen, hehehe!!! Kroppen har godt av det, og jeg merker forskjell at den har det bedre når jeg får i meg nok veske. Normalt pleier jeg å drikke mye kaffe, men nå i disse varme dagene har klart å holde meg til et par kopper på morningen/formiddagen….

Lazy days…..

Nok en deilig varm dag her i Oslo 3:) Det er lite trafikk nede i gata, og jeg kjenner at jeg klarer å koble helt ut å nyte dagen til det fulle. Husene ligger rett ut på gulvet å sover, og tror jeg kan lage all verdens rabalder uten at de bryr seg….

Snakket nettopp med Anne, og hun har klart å bli skikkelig solbrent på beina og armene. Verst var det på armen hvor hun har den store tattisen. Der hadde hun klart å få soleksem med masse lekre små nupper. Det der kjenner jeg godt til…., får alltid det når jeg er ute i sola for første gang. Hun hadde dessuten fått billettene til Nøtteknekkeren, og da fikk jeg dårlig samvittighet….. Jeg hadde helt glemt å overføre penger for min bilett. SKAMME SEG!

Hun spurte om jeg fortsatt kunne være med henne for å kjøpe briller på tirsdag, og det skal jeg jo. Siden hun ser så dårlig er det ikke alltid så enkelt å finne briller som passer. Det er ikke alltid at de man syntes er fine, passer ansiktet… Skal se om jeg finner noen nye til megselv oxo, som ikke er så kompakte som de jeg har nå. Litt fristet til å finne de gamle og bytte glass i dem… Det kan jeg ikke gjøre hos Brilleland, for de klarer aldri å slipe glassene tynne nok.

Tattisen min gror fint , og for hver gang jeg smøre den forsvinner skorpene. I dag er det ikke så mye igjen….., bare litt på bladene. Regner med at i løpet av morgendagen forsvinner det oxo, og det skal bli deilig.

Ha en fortsatt fin søndag, mange varmegrader eller ikke.

Gratulerer SVERIGE og LOREEN

 

Favoritten Loreen dro hjem seieren for Sverige i ESC 2012, en velfortjent seier.. Jeg hadde en god følelse for låta allerede første gang jeg hørte den i delfinalen hennes, så det var ingen overraskelse at hun vant. Mange mente tydeligvis det samme som jeg gjorde. 

Vi fikk jumboplassen i år, og helt ærlig så er jeg irritert for det…. Jeg syntes ikke at Tooji og Stay fortjente den plassen, de burde ha fått flere poeng. Det var mange andre låter som var dårligere, etter min mening, som fikk poeng hele tiden….. Nå ja, ikke noe vits å bli sur over egentlig, FOR det var en konkurranse og da må noen komme sist oxo. I år ble det oss!! 

To pilsner i en snor etter en båt…….

Det er den sangen jeg tenker på nå som sommervarmen er her… Ser liksom en robåt ute på sjøen med solen høyt på himmelen, og faktisk et par pils hengende etter til avkjøling, hmmm Slettes ikke noen dårlig dagdrøm det, hehehe!!

Nå bor jeg ikke i nærheten av sjø eller vann, og har heller ikke tilgang på noen liten båt…. men jeg nyter i allefall de gode varme dagene vi har fått :o)) Akkurat nå måtte jeg gå inn å avkjøle meg litt fra balkongtilværelsen, for jeg følte meg litt opphettet, hehehe. Vet ikke helt om det var varmen,  eller om det var han kjekke karen i bar overkropp som gikk forbi nede gata… Steamy!!!


Når jeg var på Plantasjen før 17. mai kjøpte jeg meg et nytt vannslangesett, sånn at jeg slipper å dra med meg den tunge trommelen når jeg skal vanne beddet mitt på baksiden av blokken. Tiltross for en vond og hoven ankel, humpet jeg ut for å prøve den. Jeg angret litt på at jeg ikke kjøpte en som ikke var rulla som en korketrekker, men gjort er gjort. Fikk da strekt den ut til at jeg rakk bort i beddet mitt. De stakkars buskvekskstene trengte sårt vann nå etter noen dager med så sterk sol og varme. Balkonkassa ble oxo druknet siden blomstene så litt lei seg ut. Ideelt sett så burde jeg vel helst ha gått ut i kveld etter at sola er gått ned, men siden sola ikke hadde kommet på den siden av blokka enda fikk vannet tid til å synke ned i jorda.


(bilde er fra 17. mai) Pusene holder på ute på balkongen akkurat som her…. Det er alltid noen små bevingede skapninger som som forviller seg inn på balkongen, og da er de klar begge to til å leke med dem. Ronja har blitt veldig flink til å fange dem med potene sine, hehehe Selv humlene tar hun i poten å holder de der en stund, og jeg tror ikke at de brenner henne… ser i allefall ikke sånn ut. Akkurat nå ligger de rett ut å dormer seg, for det er ganske varmt der ute. Markisa er kjørt helt ned, og persiennene i stuevinduene lukket så forhåpentlig blir det ikke så varmt inne i kveld.


I kveld braker det løs i Baku, og jeg krysser fingrer, tær og knær for at Tooji skal gå seirende ut av konkuransen… Når det er sagt så tror jeg faktisk at Loreen fra Sverige kommer til å vinne, noe jeg har sagt fra hun vant sin delfinale. Låten er spesiell, men utrolig fengende. Nå er jo dette en konkuranse hvor mange forekjellige mennesker skal se på og stemme, og de har helt klart andre meninger og synspunkter på hva som er en bra låt enn det jeg har. Meeeen, Tooji har bursdag i dag……, og jeg håper han får en fin bursdag. GRATTIS :o))

Ha en fortsatt flotters lørdag :o))

Finværet bare fortsetter det……

Når jeg ramlet ut av senga til morran i dag kjente jeg at heimen var god og varm allerede, så det var bare å fly rundt å åpne alle vinduer og dører på lufting… Tok ikke lange stunden innen det var en behagelig temperatur. Før jeg dro i dag, skalket jeg alle luker for at det ikke skulle bli så varmt inne til jeg kom hjem igjen i ettermiddag. Pusene ville definitivt ikke inn igjen når jeg skulle dra, men jeg fikk da lokket dem inn til slutt. Hadde jeg bodd i annen etg så kunne jeg ha latt verandadøra stå åpen, og luftevinduene på balkonken stå åpne + at pusene kunne løpt ut og inn….. Jeg bor i 1 etg og da går ikke det, og hårballene må nok holde seg inne til mammen deres kommer hjem!!


Jeg har lunch nå, men gadd ikke å gå ut… Tok heller med meg PC’n ut i Almenningen å satt meg der for å slappe av litt. Fant heller ut at jeg kan handle på veg hjem i stedet, så slipper jeg alle disse plastposene ved siden av stolen min…. som alle snubler over, hehehe!! Det er ganske deilig å sitte i Almenningen, for det er skjelden noen kommer å setter seg her… De fleste går ut eller går ned i kantina for å spise…

Meningen var at jeg skulle reise til Rjukan i morgen, men jeg må droppe det….!! I går kveld klarte jeg å trå over ankelen min, og i dag er den hoven og vond. Den orker ikke å trå inn noe bedal med gjevne mellomrom i 3 timer. Tenkte at jeg får heller dra oppover til neste helg i stedet for, dumt men sånn er det bare. Jeg tror ikke at den er forstuet, men vondt som tusan er det lell….

I går kveld satt jeg spent å fulgte med Eurovision Song Contest, og krysset fingrene for at Toojii skulle gå videre. Det var så nervepirrende å sitte og vente på at NORGE skulle vises på skjermen, og da det endelig skjedde så bare jublet jeg høyt. Naboen trodde vel at jeg hadde tørna helt, hehehe!! Jeg håper at han kommer til å vinne på lørdag, men jeg har mine tvil…, tror nok at svenskene med Loreen kommer til å dra hjem seieren. De har en knallgod låt, noe jeg sa allerede da hun vant sin delfinale. Uansett så kommer det til å bli spennende å se på.

Ikke mange timene igjen nå før helgen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til 3 dager med fri og avslapping….

Ha en fortsatt god fredag :o))