🎈🎂 Gratulerer med dagen Ronja og Vinja 🎂🎈

På denne dagen for 8 år siden ble mine to grå ulldotter født, av Lillepuz i Skånevik, Hordaland…. I sine første 10 uker bodde de sammen med mamman sin og brødrene sine, og så i juli samme året hentet jeg dem hjem hit til Oslo!

🎈🎂 Gratulerer med dagen jenter 🎂🎈

#katter #ronja #vinja #bursdag #mandag #mai #bloggg

På besøk hos bestisen…

Jeg kan ikke si at jeg var lei meg når Bestisen ringte for å spørre om jeg hadde lyst å komme bort til henne for å holde henne med selskap. Siden jeg var vannløs i dag, syntes jeg det var en veldig god ide :o)) Før jeg dro rakk jeg å ordne sånn at markisen var stabil, og ikke flakset opp og ned. Ettersom sola sto på å stekte inn på balkongen var det greit å kunne dra fra markisen nede, uten å være bekymret for at den skulle løsne….

Bestisen og kusinen har jo vært i Stockholm, og hun hadde tatt mange bilder fra turen…. ABBA-museet, Waxholm, slottet, Astrid Lindgrens verden og mange flere steder fikk de sett, og det var veldig gøy å se bildene. Damene hadde hatt like fint vær som vi har hatt her hjemme… Jeg kunne godt ha tenkt meg en tur til Stockholm selv, og får jeg kattevakt så skal jeg jammen ta meg en tur også :o))

Jeg dro hjem igjen etter å ha sittet og skravlet noen timer, og da var også vannet kommet tilbake igjen, YES!!

På morningen var jeg hos manuellterapeuten å trente både armer og ben… Etterpå endte jeg opp med en dundrende hodepine, som fortsatt murrer til tross for at jeg har forsøkt å døyve den. Jeg tok nok litt hardt i underøvelsene, og fikk svi for det.

#besøk #bestisbesøk #stockholm #bilder #foto #hodepine #trening #behandling #vannløs #mandag #mai #blogg

Nå tar de snart vannet

Før helgen fikk vi et skriv fra styret i Borettslaget, som informerte at vannet ble borte mellom kl 9 og 14 i dag. 

Med det samme jeg leste lappen kjente jeg at jeg ble stresset, og det har kvernet rundt i hodet mitt hele tiden. Så kommer sånne dumme tanker, HVA skal jeg gjøre hvis jeg må på toalettet?? For det er vel akkurat i slike situasjoner man faktisk må på toalettet, HELE TIDEN!!! Det er jo egentlig ikke noe big deal, men jeg greier å gjøre det til det.

Vannkannen er fylt opp, boblevannflaskene bobler over og før jeg løper av gårde til trening skal jeg også fylle opp kapselmaskinen, og dermed er jeg klar til en vannløs dag. Til tross for at alle disse vannbeholderne nå er fylt til randen, så betyr ikke det at jeg kan frotse i bobler og kaffe…., for det er fortsatt ikke anledning til bruke toalettet. Bare for å ha sagt det!!

Jeg vet at jeg lager storm i et vannglass når jeg bekymrer meg over sånne ting, men jeg klarer bare ikke å la være :o))

#vannmangel #vann #panikk #uten #vannkanne #kapselmaskin #toalettbesøk #mandag #mai #blogg

Her kunne jeg senke skuldrene….

Som oftes har jeg ikke noe problemer med å finne et sted hvor jeg kan senke skuldrene, og slappe helt av. Som oftes er det her hjemme i leiligheten eller ute på balkongen… Noen ganger finner man slike steder utenfor Norges grenser også. For meg har det alltid vært Danmark. Jeg pleide å feriere der hvert eneste år, fra slutten av 80-tallet og til begynnelsen av 2000-tallet.

De fleste nordmenn reiser til Jylland når de skal på ferie i Danmark, men det er ikke der jeg likte meg best. Jeg syntes at det beste stedet var Sjælland, og da Nord-Sjælland som er en perle med mange flotte strender. Det er flest tyskere som leier seg hus der, noe man fort finner ut når man slår på tv’n. For satelitten er stilt inn på bare tyske kanaler :o))

Vi har leid mange forskjellige hus omkring på Sjælland som har vært flotte, men de siste årene fant vi drømmehuset. Et hærlig stort tømmerhus med mange soverom, stor hage og basseng. Huset lå et stykke inn fra hovedveien hvor det var stille og rolig… Naboene hørte vi ikke så mye til, og det var nok vi som laget mest liv… Både voksne og ungdommer som moret seg i bassenget og som satt ute til langt ut i de sene nattetimene!

De årene vi tilbrakte i dette huset var det faktisk fint vær hver eneste dag, med et par unntak. Vi kunne bare stå opp og labbe ut i nattisen å sette oss på terassen med morgenkaffen og spise frokost. Så en snartur inn i dusjen før badedrakt eller bikini kom på, og så var det å smøre seg inn med solkrem etter alle kunstens regler, før vi hoppet ut i bassengent. Sånn startet hver eneste dag, og jeg tror ikke at jeg har vært mer avslappet enn de ukene jeg tilbrakte der.

De fleste kveldene ble tilbrakt hjemme i huset med grilling, men det hendte at vi dro inn til København for å gå en tur i Tivoli eller en tur på Bakken. På dagene tok vi turer til Helsingør, til vårt favoritt shoppingcenter City 2 i Høje Taastrup, og helt ned til safariparken Knuthenborg, som ligger på Lolland. Vi var selvsagt mange andre steder enn det jeg har nevnt her, men jeg kan ikke akkurat sitte å ramse opp alle sammen, hihii!!

Ser ikke bassenget innbydende ut? Det var en drøm å ha det rett nedenfor terassen, men det var ikke oppvarmet vann så det var en ganske kjølig opplevelse å hoppe ut i på morningen/formiddagen. Ut over dagen når det ble ganske varmt, ble det også noe varmere i bassenget. Helt behagelig ble nå aldri, men det kjølige vannet gjorde at det bare var deilig når gradestokken viste over + 30 C.

Vi tok oss en tur på stranda innimellom, for det var deilig å flyte litt i saltvann også…. Problemet er bare det at jeg har blitt en ordentlig pyse når det gjelder å bade i sjøen, etter at jeg så Haisommerfilmene. Ja da, du kan le, men sånn er det faktisk!! Hvis jeg tenker etter så var nok det siste gangen jeg badet i havet….

Det var NovaSol som leide ut huset “vårt”, og for morro skyld var jeg inne for å se om de forsatt hadde det i katalogen, men det hadde de ikke. Enten så har eierne tatt det tilbake, eller så har de byttet utleie firma. Hadde vært fint å kunne tilbrakt et par sommeruker der igjen!!!

#sommerferie #nyte #sol #sommer #glede #velvære #danmark #jylland #lolland #sjælland #helsingør #københavn #ferie #sommerhus #bade #basseng #sjø #hav #strand #søndag #mai #blogg

Når matmor er borte….

Har man kjæledyr, og skal reise bort noen dager må man sørge for at noen ser etter dem… Bestisen har siden torsdag vært i Stocholm sammen med kusinen sin, og da har jeg vært innom å sett til Felix the cat. Han er flott pusegutt på 8 år, som har vært veldig selskapsyk når jeg har låst meg inn :o))

Se det blikket da, er han ikke skjønn? Da jeg kom i går, fotet han meg rundt mens jeg fant mat og rent vann, og rensket opp i toalettet hans. Mens han gikk i bena på meg, malte han så høyt han kunne. Jeg satte meg ned ved kjøkkenbordet og da hoppet han opp, og vi hadde en en aldri så liten kosestund han og jeg 💕

Felix er ellers veldig glad i alt jeg eier, og i går var det remmen på vesken min og nøklekjede han la all sin elsk på. De ble kost med, sleiket omhyggelig på, og dyttet rundt hele kjøkkenbordet. Mobilen min lå i faresonen, og jeg klarte akkurat å redde den i det den var på veg ned mot gulvet. 

I dag kommer bestisen hjem, og da tenker jeg at det er en pus som er happy :o))

#katt #hjemmealene #kattevakt #mate #kose #felix #felixthecat #ikkeminkatt #søndag #mai #blogg

Sola har tatt en pause…

I dag sov jeg bort hele morgenen, noe som irriterte meg noe grenseløst…. Hadde tenkt at jeg skulle stå opp tidlig, ta med en kopp kaffe å sette meg ut på balkongen før resten av bydelen våknet. Jeg hadde tydeligvis behov for mer søvn, og da ble det formiddagen innen jeg åpnet mine blå øyne…

Med det samme kattene hørte at jeg var våken, kom de begge to løpene å hoppet opp i sengen min. De la seg på hver sin side av meg, slik de pleide å gjøre når de var kattunger. På den måten fikk de jo kos begge to, hihii! De er jo så hærlig, og en perfekt måte å starte dagen på :o))

Large city on the horizon
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Jeg hadde nesten forventet å våkne til at sola skulle være opp å skinne på vinduene mine, men den glimrer med sitt fravær i dag. Ute er det grått, men jeg kan se antydning til bedre vær over Manglerudåsen akkurat nå. Det forandrer seg dessverre hele tiden, så vi får se hva som skjer utover dagen. Gradene ligger på + 20 C, så det er jo ikke akkurat kaldt!

Jeg har akkurat spist en sen lunch, med et par skiver med jordbær og et stort glass med boblevann…. Det at jeg tok valget å kjøpe ny Sodastream maskin til jul, har jeg ikke angret på en eneste gang. Iskaldt vann går også greit, men det er jo bedre med noen friske bobler da :o))

#morgenstund #sove #katter #kattekos #oveskyet #sommer #lunch #jordbær #sodastream #boblevann #lykke #glede #søndag #mai #blogg

Oj som den flyr opp og ned…

Da jeg glasset inn balkongen min for noen år siden, måtte markisen min taes ned. Da den skulle sette opp igjen viste det seg at bommen var for kort, slik at ny måtte bestilles. Det gamle stoffet ble satt på den nye bommen, men dessverre er det ikke helt riktig satt på så når det blåser flyr markisen opp og ned. Det er ikke bare irriterende, men jeg er også ganske nervøs for at skruene som sitter i rammene til glasset skal gi etter!

Jeg skulle ha kjøpt nytt stoff som passer til bommen, men jeg har ikke råd akkurat nå. Derfor må jeg finne andre måter å stabiler bommen på…

Det har blåst ganske mye i dag, og makisen har flakset opp og ned hele tiden. Tilslutt fant jeg et nøste med hyssing, og festet den ene enden i markisen og den andre i vinduskroken. Det var bare en midlertidig løsning, som fungerte/fungerer akkurat nå. Da jeg var på Brynsenteret stakk jeg innom Clas Ohlsson å kjøpte noe sterkere, og et par karabinkroker til å holde det på plass. På den måten er det også enkelt å løsne anordningen når markisen skal forandre posisjon….

Jeg gadd ikke å gjøre noe med det i dag, det får vente til i morgen formiddag… Det er en enkel anordning så det tar ikke lange stunden å ordne det til :o))

#markise #bom #flyr #vind #bom #balkong #lørdag #mai #blogg

🍓 Sommerfølelse 🍓

Da jeg var barn besøkte vi ofte mormor og morfar, som bodde oppe i Odalen, Hedmark. De bodde veldig enkelt på en husmannsplass uten innlagt vann og med utedo på andre siden av tunet. Her kunne jeg løpe omkring i gresset mellom kuene, leke i skogen og plukke bær. Det som kanskje ikke var like gøy, var alle myggstikkene jeg fikk…. Å det var mange, det kan jeg love!!

Innimellom ble vi invitert ned til naboen, som hadde en litt større og egen gård. De hadde en fint lysthus nede i haven, som var bygget opp av en form for espalje. Rundt vokste det klatreplanter om sommeren, og da ble det som et litt hemmelig rom :o))
 

Strawberry desert
Licensed from: moodboard / yayimages.com

I lysthuset ble det dekket på med fin sommerduk, og så kom en stor bolle med jordbær på bordet. Om jordbærene var fra eget land eller om de var kjøpt, se det husker jeg ikke. Det var så stort og litt høytidelig å sitte i lysthuset å spise jordbær med sukker på. Slike minner gir en god lykke- og sommerfølelse.

Hva er dine sommerminner?

#sommer #sommerfølelse #lykke #barndom #glede #jordbær #lysthus #barndomsminne #odalen #hedmark #lørdag #mai #blogg

🌞 Lykke å våkne til dette 🌞

Ja jeg vil påstå at det er LYKKE å våkne til sola som forsøker å snike noen stråler, under og ved siden av rullgardinen. Jeg lå en stund i sengen å strekte meg, mens jeg hørte småfuglene kvitre utenfor i buskene, og skjæren som gikk frem og tilbake på vannbrettet. Den skvatret litt innimellom, sånn bare for å si at HER ER JEG!

Siden det var lørdag og jeg ikke hadde de store planene for dagen, sto jeg ikke opp så veldig tidlig… Det var deilig å kunne bare nyte morgen- og formiddagstimene uten noe mål og mening……, før jeg rufset sammen en haug med tøy å satte på vaskemaskinen, hihi!!

Jeg er ikke så veldig mye ute om dagen, til tross for det fine været, for da renner nesen og øynene mine føles ut som er fulle av sand. At jeg har en “liten” allergi vet jeg, men den plager meg ikke noe serlig sånn til vanlig. Bortsett fra noen ganger på våren hvor jeg blir sånn som nå. Det er mye pollen i luften, som jeg i år reagerer ganske kraftig på. Ettersom jeg til vanlig ikke er så plaget bruker jeg ikke noe medisin, men jeg skal en tur på Bryn litt senere å da skal jeg ta meg en tur innom apoteket, og kjøpe noe reseptfritt!!

#sol #vær #sommer #varme #varmegrader #nyte #allergi #lørdag #mai #blogg

Twin Peaks – The Return

For noen dager siden hadde Twin Peaks – The Return premiere på HBO Nordic…

I dag satte jeg meg ned for å se første avsnittet, men det har blitt flere avsnitt for jeg klarte ikke å slå av etter å bare ha sett det første. Mange av skuespillerne fra første serien er med denne gangen også, og de som jeg har blitt merkbart eldre.

Da serien gikk på 90-tallet satt jeg klistret til tv-skjermen å så alle avsnittene, selv om det var en type serie jeg normalt ikke så på. Den var mørk og merkelig å veldig vanskelig å skjønne. Derfor var jeg spent på om det ble det samme nå, og ja da… Det er like vanskelig å henge med og skjønne noe av sammenhengen denne gangen også. Allikevel føler jeg at jeg må se videre, i håp om at det skal bli mer forståelig!

Det var mange kjekke unge karer i serien, og jeg husker mange syntes at mørkhårede Dana Ashbrook var  drømmemannen. Selv falt jeg plask for Michael Horse, som er ekte Yaqui-Mescalero Apache-Zuni Indianer. Han er i dag 65 år, og jeg syntes han holder seg godt jeg 😍

Så du Twin Peaks da den gikk første gang?
Skal du se den nå?

#twinpeaks #tvserie #mørk #merkelig #danaasbrook #michaelhorse #drømmemann #fredag #mai #blogg