Sløv, men kreativ fredag

Det går litt i rykk og napp med søvnen her i gården om dagen… En natt sover jeg omtrent ingenting, men andre kan jeg sovne med en gang hode treffer puten, og ikke våkne før morningen kommer. Natt til i går hadde jeg en mer eller mindre søvnløs natt, og siden jeg måtte opp tidlig følte jeg meg som et slakt da alarmen gikk av. Jeg hadde noen ærend ute på formiddagen, men jeg gikk rundt som en zombie føltes det som.

Da jeg kom hjem og middagen var spist var jeg så trøtt, at jeg sovnet før jeg rakk å gå ut på kjøkkenet med tallerkenen min, zzzzzz!!!

Heldigvis har jeg sovet som en drøm i natt, og jeg følte meg ganske uvilt da morningen kom. Allikevel tenkte at det var greit å ta det litt med ro i dag, for i morgen er det Nyttårsaften å da må man være litt oppesen vettu!

Det var noen dager siden jeg hadde sittet med fargelegging, så jeg dro fram fargeboken og fargene mine å satte meg ved skrivebordet. Der ble jeg sittende noen timer å var veldig kreativ kjente jeg. Ronja kom etter en stund å ville være med, og la seg tvers over hele fargeboken å breia seg. Hun pleier å gjøre sånn når hun vil ha oppmerksomhet 😺

På denne tegningen har jeg brukt alt jeg har av fargeblyanter, tusjer og glitterpenner for å få fram morsomme effekter. Det er ikke så lett å få fram alt sånt når man tar bilde av tegninger, men litt kan man da se :o))

På denne tegningen har jeg brukt for det meste tusj, og litt glitterpenner… Når jeg ser på nettet på andre som har gjort de samme tegningene som jeg har gjort, så ser jeg at de lager fine bakgrunner å fyller ut tegningen så fint. Jeg har prøvd det, men jeg får det dessverre ikke til. Derfor ender jeg som oftes opp med å bare fargelegge det som er ferdig tegnet, og dropper frihåndstegning!

Nå har jeg tent lys i alle lyktene mine, og det har litt en ordentlig koselig stemning i stua :o))

#søvnløs #søvnproblemer ##sove #sliten #zoombie #kreativ #fargelegging #fargeleggingforvoksne #johannasjul #fargeblyanter #tusj #glitterpenner #ronja #katt #blogg

💸 Et underskuddsforetagende 💸

Hvert eneste år kjøper jeg meg en, to, e!ler noen ganger tre Flax julekalendere. Hvert år så vet jeg jo at jeg med 99% sikkerhet ikke får tilbake det jeg har lagt ut. I år insisterte jeg i tre stykker, og betalte 150,- for det.

Hver eneste morgen satt jeg meg ved skrivebordet og skrapte i veg, med stor iver for man jo håper jo allikevel at det skal bli gevinst. Jeg kan vel si med en gang at jeg ikke ble rik denne gangen dette året heller 😟 Jeg gikk i tap som vanlig, men det ble da gevinst på to av kupongen. På den ene ble det 10,- på fargespillet, og på en annen ble det 50,- på oppsamlede symboler. Til sammen den nette sum av 60,-.

Man må være forberedt på å tape, og ha et veldig avslappet forhold til spillet tror jeg. Det har jeg og er forberedt på at den store gevinsten ikke tikker inn på min konto 😊

Pleier du å kjøpe skrapekalender?

#underskudd #tap #skrapekalender #flax #julekalender #spill #blogg

Jeg bare elsker dem 💕

Men det er ikke bare jeg som er begeistret for mummi-koppene mine. Mine to venner Vexy og Hackus syntes også at de er fine. Spesielt den røde med bilde av lille My som jeg fikk til jul, og så fort jeg finner den fram er det der på pletten for å se på den å passe på den :o)) Frodith har Salt og Pepper, mens jeg har Vexy og Hackus 💕

Første gangen jeg så disse var på bloggen til Tone Voung Vinningland, som tidligere var på blogg.no, men som nå har flyttet til nouw. Du finner hennes fine blogg HER. Jeg syntes at koppene var fine, men tenkte først at det ikke var noe for meg. Det var bare det at jeg ikke klarte å glemme dem, og ved neste besøk hos Kitchn kjøpte jeg min første kopp… Siden har det blitt flere, nå har jeg 11 stk., og mangler kun en for at det skal gå opp :o))

Ingenting er som å starte dagen med en eller to gode kopper kaffe ☕

#godformiddag #kaffe #kaffekopp #mummi #smurfer #vexy #hackus #blogg #onsdag #desember

🕯 Rest in peace 🕯

Året 2016 har gått inn i historien som det året vi har mistet flest flotte musiker og skuespillere, og det ser ikke ut til at det er over enda. Nå i kveld kom den triste beskjeden at også Carrie Fisher har gått bort i en alder av 60 år.

Det virket jo som hun skulle klare seg, men så kom et nytt hjerteinnfarkt og livet sto ikke til å redde….

Når man tenker etter hvor mange som har gått bort dette året, blir man skremt. Mens jeg satt å leste om Carrie Fisher, så oppdaget jeg at to skuespillere til var gått bort rundt julen. Den ene en amerikansk skuespiller Ricky Harris (54 år) og norske Joachim Calmeyer (85 år). Forrige dagen var det George Michael som sovnet inn.

Det er nesten så man blir skremt bare av å tenke på det, hvem er den neste å skjer det også i 2016??

#restinpeace #hvilifred #død #trist #dødsfall #2016 #carriefisher #georgemichael #rickyharris #joachimcalmeyer #skuespillere #musikere #blogg

Det var lenge siden

Da jeg hadde bursdag for et par dager siden, tikket gratulasjonene inn på Facebook i alle former.

En venninne fra barne- og ungdomstiden hadde gravd i fotoalbummet sitt fra 1970-tallet å funnet et bilde av meg. Det er tatt hjemme hos henne, i anledning hennes egen bursdag i mars. Akkurat hvilket år dette var er jeg ikke sikker på, men med tanke på hårfarge og klærne så tipper jeg at det er før jeg fylte 18 år. For like før 18-årsdagen min farget jeg håret mitt svart for første gangen, og på dette bilde har jeg forsatt min egen hårfarge, som var brun da.

Jeg lo godt for meg selv da jeg så fargene på klærne mine, for de var så typisk 70-tallet. Oransje polo under en burgunderaktig genser. På toppen av det en noe ubestemmelig blåfarge på sjalet (som jeg faktisk har heklet selv) Tror ikke at jeg noen gang har kastet det, så det ligger sikkert på loftet. Tror jeg må opp der å rydde en dag, for det er flere ting jeg misstenker kan ligge gjemt der oppe som jeg vet jeg ikke har kastet.

Uansett så var det artig at hun la ved bilde :o))

#gamleminner #minner #70tallet #klær #farger #upassende #gøy #meg #megselv #blogg

❄ Snøfall ❄

Fra jeg var barn har fulgt NRK’s julekalender, noen ganger med stor iver og andre ganger fortvilelse, for at jeg har syntes at det har vært så kjedelig. Nå er vel kanskje ikke julekalenderen laget for voksne, så det at jeg i voksen alder syntes at det er kjedelig er kanskje ikke så rart…..

Årets julekalender Snøfall var noe av det beste jeg noen gang har sett, både som barn og som voksen. Fra første stund syntes jeg det var spennende, og jeg bare måtte se alle episodene. Var det en dag jeg ikke var hjemme så var det rett inn på T-We boksen for å se den. Etter det jeg har lest så har Snøfall vært den mest populære julekalenderen noen sinne, og det er ikke vanskelig å skjønne det.

Bak i hodet viste man jo at det kom til å gå bra til slutt, men helt sikker følte meg seg selvsagt ikke! Vinter som ville være julenisse, og kom med så mange nye håpløse regler som ingen likte. Han som ikke var den rettmessige lærlingen…!!

Den ligger fortsatt tilgjengelig på T-We boksen, og jeg har tenkt til å sette meg ned en dag nå i romjulen å se hele serien i et. 

Jeg nevte for bestis Anne hvor spennende jeg syntes serien var, og hun sa at hun også syntes det. Som meg har hun sittet klistret til tv’n å sett hver eneste episode, men om hun reagert som meg i siste episoden vet jeg ikke. For hele tiden har jeg vært så irritert på Vinter og alt han har funnet på, men på julaften da han var lei seg å begynte å gråte….. Ja da gråt jeg også, og så mye så Ronja hoppet ned fra klatretrommelen og kom bort for å trøste meg ❤

Hva med deg, blir du engasjert av film eller serier som for det meste er ment for barn?

#nrk #julekalender #barn #engasjerende #tvserie #spennende #interessant #nrkjulekalender #ronja #trøst #glede #blogg #desember #jul

Noe jeg har laget i dag

Selv om formen ikke var på topp i dag, har jeg heller ikke orket å være helt uvirksom…. Jeg satt meg ved skrivebordet etter frokost, og dro fram esken med plastperler for å se å om jeg fikk til å lage noe jeg hadde sett på Pinterest. Der kan man finne mye spennende :o)) Ikke bare barna som kan være kreative med plasperler, det kan vi voksne også!

Nedenfor følger bilder av hva jeg har produsert i dag!

Det er litt pirkete arbeid, spesielt når man forsøker å følge et mønster… Jeg gjorde feil noen ganger, sånn at antall perler ikke stemte på den ene siden. Da var det bare å sjekke å telle til man fant ut hvor man hadde gjort feil å rette det.

#hobby #perler #plastperler #tidsfordriv #figurer #blogg

Julaften og bursdagsfeiring vel overstått

At jeg er glad i jula er ingen hemmelighet, og jeg nyter hvert øyeblikk av den… Bare så synd at den flyr avgårde så fort, at før man vet ordet av det er den nesen over. Ja ikke hele jula da, men det var vel mer julaften jeg tenker på. Den syntes jeg kom og gikk litt faderlig fort, men koste meg gjorde jeg vettu :o))

På julaften var jeg opp ved 9 tiden, sånn at jeg kunne nyte en lang og god frokost før jeg måtte sette i gang med dagen. Ønske om en hvit jul ble dessverre ikke innfridd, men det var vel heller ingen overraskelse. Jeg hadde sjekket yr.no og det er ikke meldt kaldt og snøvær så langt øyet når. Nå er det ikke vanskelig å få julestemning inne, og når mørket kommer ute kan man ikke se at det ikke er snø.

Jeg kom meg ut av døra tidlig for å dra ned på gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Siden jeg dro så tidlig håpet jeg å komme unna den verste køen. Det var fult av biler der, men jeg fant en plass nesen nederst på parkeringsplassen. Når jeg kom ned til graven ble jeg overrasket over at lysene jeg satte ned tidligere var borte. De stjeler som ravner der nede, og det er ikke første gangen ting blir borte. Det er jo også en sjanse for at gravlund selv har ryddet de bort…..

Vel hjemme igjen fikk jeg ribba inn i ovnen til damping, og da var det ikke så mye styr med den etterpå. Måtte bare tas ut etter 45 minutter for å fjerne folie og sette ned ovenen før den skulle inn igjen. Noen sprø svor over det hele ble det ikke dette året, men det er ikke det viktigste akkurat. Den ble nå i allefall saftig og veldig god, og jeg spiste et stykke mer enn jeg egentlig orket bare for at den smakte så godt :o))


(Bildet er lånt fra Pinterest)

Jeg ønsket meg Mummi-kopper fra Arabia til jul og i bursdagspresan, og det fikk jeg også. Tilsammen ble det 6 stykker, og ingen av dem var like så jeg slipper å bytte. Til den grønne Snusmumrikken koppen fikk jeg en matchende asjett. I tillegg hadde jeg kjøpt en Sodastream-maskin og et Taco-sett til megselv i julegave. I tillegg ble det noe annet småtteri også fra familien :o))

I tillegg så hadde Kine, bestis Annes niese, laget denne flotte kransen til meg i julegave. Den ble jeg så glad for at bare måtte henge den opp på veggen over tv’n. Hadde jeg ikke hatt en flott krans på døra mi fra før, ville den nok ha havnet der :o))

På bursdagen min kom Kine, Anne og John Kåre (Kines bror og Annes nevø). John Kåre hadde feiret julaften med Anne, og hadde ligget over så vi ble enig om at de skulle komme ved 14 tiden. Siden han nok ville dra hjem før det ble alt for sent, ville han få vært med på den enkle feiringen en stund. Det var en avslappet feiring, hvor gjestene kunne slenge seg rett ut i sofaen hvis de så ønsket det :o)) Siden gjestene kom så tidlig, ble de heller ikke så lenge. På slutten satt vi mer eller mindre å gjespet de fleste av oss :o))

Jeg var ikke noe i superform hele dagen, slapp og uggen i kroppen å sov som en stein hele natten. (veldig uvanlig) Da jeg våknet til morran i dag, hadde jeg ikke hørt klokka å det var langt ut på formiddagen. I tillegg hadde jeg feber og hadde litt rennende nese. Av den grunn har jeg gjort minst mulig i hele dag, bare sittet ved skrivebordet mitt å puslet med litt hobbyvirksomhet og nå sitter jeg godt innpakket å småfryser. Tror kke det er så veldig alvorlig, og regner med at det verste er over til i morgen.

#jul #julaften #julefeiring #ribbe #mat #gaver #pakker #mummi #kopper #sodastream #tacosett #gravlund #lystenning #bursdagsfeiring #venner #besøk #feber #sliten #blogg

Jeg klarte ikke å la være

Jeg måtte jo ut en tur i dag allikevel, noe jeg hadde bestemt i forveien….. Naboen skulle  få en gave, og jeg hadde bestemt at de skulle få en blomsteroppsats. Jeg hadde sett meg ut en fin en i blomsterbutikken på Bryn tidligere i uken, men når jeg kom ned dit fantes det ikke snurten av en eneste oppsats igjen. Men det de hadde var eksakt 2 igjen av den planten jeg hadde lyst på, og da klart jeg jo ikke å la være å de ble med meg hjem. Nå står de så fint i vinduet mitt ❤

For å få kjøpt en oppsats til naboen måtte jeg til Plantasjen for å få tak i, og det var nok en mening med det. Den jeg valgte der var jo mye finere enn den jeg først hadde sett på. Da jeg var over for å overlevere den lå hun å hvilte, men hun kom inn en stund etter for å takke. Da passet vi på å sitte ned å nyte en kopp kaffe sammen, og prate en stund :o))

#planter #juleoppsats #blomsteroppsats #gave #juleblomst #stuevindu #jul #blogg

Hvorfor så alvorlig

Når man blar igjennom gamle fotoalbum finner man mange gamle skatter, som man hadde glemt var der. Noen av dem lokker fram minner, både gode og vonde, og det kan mange ganger være vanskelig å kjenne på dem igjen.

Går man veldig langt tilbake, så er menneskene på bildene ofte veldig alvorlige og det er noe høytidelig over dem. Nå er ikke bildene jeg har lagt ved her så gamle, med det er noe alvorlig over dem allikevel.

Her sitter jeg på kjøkkenbenken hos mormor, og jeg er veldig alvorlig… Det er ikke lik meg i det hele tatt, for jeg pleier stort sett å smile eller le på de fleste bilder. Kanskje det har noe med hvor jeg er som er årsaken!!!!

Her har vi fått fint besøk fra Minnesota, USA, og det var ikke noe som skjedde hver dag nei. Fra venstre: Mormor, pappa, mormors kusine Anna fra USA, og så jeg foran da.

Jeg har aldri lagt merke til blikket til mormor før nå, hvor jeg scannet bildet og så nøyere på det. Det kan jo sies nå, for ingen av de “voksne” på bildet lever lenger, at mormor ikke var så begeistret for meg. Jeg var nemlig ikke mamma og pappa sin “ekte” datter, bare adoptert. Hun var ingen kjærlig mormor og jeg merket det fra jeg var et lite barn. Det var vel derfor jeg aldri hadde lyst til å dra på besøk dit!  Husker jeg var missunnelig på vennene som hadde en bestemor, som tok dem på fanget, og/eller satt å leste for dem, eller gjorde noe annet spennende.

#alvorlig #høytidelig #familie #mangel #familiebesøk #amerikabesøk #uønsket #adoptert #ekte #mormor #pappa #