Ventetiden pÄ insulin er over

 

 

Heisann!

For noen uker siden skulle jeg fornye resepten pÄ ProZinc insulin til Ronja, og fikk litt sjokk da apoteket ikke kunne skaffe den. Vel, det var leverandÞren som ikke kunne skaffe til veie medisinen.

Jeg fikk da vite at de tidligst regnet med Ä fÄ den inn pÄ lager i uke 39, men helt sikker kunne de ikke vÊre. Dette var jo et stort problem for meg, for den insulinflasken jeg nÄ tar av gÄr ut nÄ pÄ sÞndag i uke 40. Etter en samtale med dyrlegen fikk jeg bekreftet at jeg kunne Ä fortsette Ä bruke av det jeg hadde inntil ny flaske kunne skaffes til veie.

Vi er nÄ i uke 39 og i gÄr sjekket jeg pÄ nettet og fant ut at insulinen nÄ var pÄ lager igjen. Derfor dro jeg ned pÄ apoteket da jeg var ute Ä handlet og bestilte den. Det var ganske langt pÄ dagen, sÄ hun kunne ikke love at jeg hadde den i dag men pÄ fredagen. Jeg kjente en stor lettelse over at ventetiden var over, for selv om jeg kunne bruke av den jeg har sÄ er det ikke ideelt.

Da jeg var nede pÄ Meny for Ä handle, ringte de fra apoteket for Ä hÞre om jeg trengte sprÞyter. Det hadde jeg allerede kjÞpt for et par uker siden, sÄ det gjorde jeg ikke. SÄ bra sa damen, for det kan vi nemlig ikke skaffe akkurat nÄ. Med andre ord, hadde jeg ventet til i gÄr med Ä kjÞpe sprÞytene sÄ hadde jeg mÄtte gÄ derfra uten. Kjenner jeg blir litt matt av hele dette systemet! I det ene Þyeblikket fÄr man sprÞyter, men ikke det man skal fylle dem med. SÄ i neste sÄ er det omvendt
.

Jeg hÄper ikke at det skal vÊre sÄnn hver gang jeg mÄ fornye resepten til Ronja!!

 

#katteliv #medisin #insulin #prozinc #ronja #oppgitt #hÄplÞst

 

 

 

Lotte skal vel ogsÄ ha mat!

Photo taken with Focus

Mjausann!

Jeg hĂžrte Ronja ute i entreen over brĂ„ket fra vaskemaskinen, der hun gikk til kjĂžkkenet Ă„ smĂ„pratet. Klarer ikke Ă„ beskrive hvordan det lĂ„ter, men jeg kjenner igjen lyden. NĂ„r hun gĂ„r sĂ„nn Ă„ smĂ„prater betyr det bare en ting, hun har en av “Lottene” sine i munnen. (Lottene er to store grĂ„ rotter fra IKEA) Å gĂ„r ferden pĂ„ kjĂžkkenet er det for at hun skal spise eller drikke, og er Lottene med sĂ„ skal de ogsĂ„. Jeg har ennĂ„ til gode Ă„ klare Ă„ ta bilde av henne med en av dem i munnen, men jeg har funnet dem bĂ„de i mat- og i vannkoppen. Litt kjedelig nĂ„r hun legger dem i vannkoppen, for da mĂ„ de henges til tĂžrk og det liker hun ikke. Noen ganger mener hun at en eller begge skal ligge pĂ„ hodeputen min om natten đŸ˜» I dag mente Ronja at Lotte var sulten, og la henne opp i matkoppen. Selv har hun ikke noe problem med Ă„ spise da, men sĂžsteren Vinja liker dĂ„rlig at det ligger noe annet enn mat oppi koppen. SĂ„ nĂ„r Ronja gikk igjen tok jeg Lotte ut igjen og la henne ved siden av, sĂ„nn at Vinja skulle fĂ„ komme til.

Vinja har aldri vist noen interesse for disse tĂžyrottene, hun snuser pĂ„ dem og gĂ„r videre. SĂ„ de har liksom blitt Ronja sine đŸ˜»

 

#katteliv #ronja #vinja #lekerotte #kattenemine

 

 

RegnvĂŠr, ukeslutt og kaffen er servert

Photo taken with Focos

Heisann og god morgen!

VÄknet opp til en skikkelig grÄ og trist dag utenfor
 Regnet sildrer ned, og det har blitt ordentlig huskaldt. Temperaturen lÄ pÄ +10C da jeg sto opp ved 07:30 tiden.

Vinja ligger ved siden av meg pĂ„ skrivebordet, og fĂžlger med pĂ„ det som skjer pĂ„ skjermen. Alle bevegelser er spennende, og rĂžrer jeg pĂ„ musepekeren er hun der med en gang og skal prĂžve Ă„ fange den. Ronja er ute pĂ„ balkongen Ă„ lufter seg litt, fĂžr hun mest sannsynlig hopper opp i senga mi og tar seg en formiddagslur 😉

Morgenen blir fort til formiddag her i Casa Fres og Knurr, med pÄfyll av mat til kattene, ordne kattedoen, skifte vann i skÄlene ute og inne samt Ä medisinere to katter. For ikke Ä glemme gjengen med fjÊrballene ute, som virkelig spiser godt.

I gÄr fikk jeg melding om at kaffeputene og avkalkingsvesken jeg hadde bestilt fra Kaffekapslen kunne hentes. Det passet veldig bra, for jeg hadde kun en stor kaffepute igjen. Sist jeg bestilte sÄ tok jeg 10 poser med puter sÄnn at jeg skulle ha en god stund, denne gangen tok jeg bare 6. Det varer ogsÄ en god stund, ettersom jeg ikke drikker like mye kaffe nÄ som jeg har gjort.

FĂžrste kaffekoppen er i ferd med Ă„ bli tom for kaffe, og jeg har skeiet ut med en Berlinerbolle til. I gĂ„r fikk jeg sĂ„ lyst pĂ„ Doughnut, etter Ă„ ha lest innlegget til @konatilmannen om alle de lekre bakverkene. SĂ„ jeg kjĂžpte 2 doughnut’s og 1 Berlinerbolle, for det var 3 for prisen av 2. Dumt, for jeg klarer jo ikke Ă„ spise mer enn en av gangen av disse lekkerhetene, 😳 derfor ble det en svett berliner til kaffen i dag 😉

Det er torsdag i dag, og det betyr siste arbeidsdag for meg i denne uken. Skal bli godt med litt helg kjenner jeg, skulderen er ikke helt god enda


HĂ„per du fĂ„r en fantastisk torsdag đŸ„°

 

#torsdag #regnvĂŠr #vĂŠret #ukeslutt #kaffe

 

 

 

 

 

 

 

XX

HĂžyt henger de, men sure er de ikke.

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Heisann!

Jeg fortalte jo tidligere at en nabo hadde plantet en plante med druer. Akkurat det visste jeg ingenting om, fÞr en annen nabo viste meg det i gÄr. Jeg hadde ikke tatt med mobil da, men i dag fÞyk jeg rundt hjÞrnet Ä knipset et par bilder av dem. Jeg googlet litt og dette «kan» vÊre den sorten som heter Zilga.

Jeg smakte pĂ„ dem i gĂ„r, og de var sĂ„ sĂžte og gode. SĂ„ jeg klarte ikke Ă„ holde fingrene fra dem i dag, men nĂžyde meg bare med et par. Tror ikke noen andre kommer til Ă„ hĂžste dem, sĂ„ jeg kommer nok til Ă„ hente meg et par klaser i lĂžpet av uken 🍇

Har du forsĂžkt Ă„ drive fram druer? Lyktes du da?

#druer #plante #odle #natur

Midt i uken, katteliv og sĂžte druer

(arkivbilde av Ronja fra tidligere i sommer)

Heisann og god morgen!

Jeg mĂ„ vel si litt om vĂŠret i dag ogsÄ  Det er litt grĂ„tt enda, men da jeg var ute pĂ„ balkongen en tur sĂ„ jeg antydning til sol. Temperaturen var pĂ„ +10,9C da jeg sto opp.

Da jeg logget av jobb PC’n i gĂ„r ettermiddag var ikke Ronja sen om Ă„ sprett opp pĂ„ bordet for Ă„ fĂ„ kos. Det fikk hun selvsagt og masse av det. Som regel er det Vinja som er kontaktsĂžkende Ă„ absolutt skal sitte pĂ„ skrivebordet, og helst nĂ„r jeg er i et mĂžte. Ronja holder seg som regel pĂ„ gulvet, men i dag ville hun opp. NĂ„r kosestunden var over sĂ„ hoppet hun ned pĂ„ kontorstolen, og der la hun seg til Ă„ sove en lang stund.

Kattene har fĂ„tt sin medisin, og herjer nĂ„ ute pĂ„ balkongen. De lusker pĂ„ smĂ„fuglene som ogsĂ„ har fĂ„tt mat nĂ„ pĂ„ morgenen. PĂ„ snakk om medisin, sĂ„ mĂ„ jeg sjekke med apoteket om de har fĂ„tt inn ProZinc insulin pĂ„ lageret. Det var “mulig” at de som produserer medisinen klarte Ă„ levere i denne uken. Jeg hĂ„per det, sĂ„nn at jeg slipper Ă„ gi Ronja insulin som har gĂ„tt ut pĂ„ dato.

Allerede midt i uken, hvor blir dagene egentlig av. Det fĂžles nesten som om ukedagene har skiftet gir, og fyker av gĂ„rde i en fart som nesten er umulig Ă„ fĂžlge. Bare for Ă„ ha sagt det sĂ„ er det 87 dager igjen til julaften, og 63 dager til jeg forvandler hjemmet til et julehus. Derfor hĂ„per jeg virkelig dagene kan gire ned litt 🙈

I gÄr var en nabo og jeg pÄ baksiden av blokken, for Ä se hva som egentlig mÄ gjÞres med buskene fÞr vinteren kommer. Da viste han meg at en dame som nÄ har flyttet, hadde plantet druer mellom to av balkongene. Det hang flere klaser med mÞrke blÄ druer, og vi knipset av en for Ä smake. De var altsÄ sÄ sÞte og gode, mye bedre enn mange av de man fÄr i butikken. Jeg hadde ikke mobilen med meg, sÄ jeg fikk ikke tatt noen bilder da. Kommer kanskje senere i dag
.

HĂ„per du fĂ„r en fantastisk onsdag đŸ„°

 

#onsdag #katteliv #helse #midtiuken #insulin #druer

 

 

 

 

 

5 raske spĂžrsmĂ„l – del 9

 

Heisann og hoppsann!

I dag kom det 5 nye spÞrsmÄl fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag ), som jeg bestemte meg for Ä svare pÄ. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

SpÞrsmÄl 1: Hvilken mÄned skulle du helst slettet fra almanakken?

Svar: Det tror jeg mÄ vÊre januar, dels for at da pakkes julen vekk men ogsÄ for den fÞles sÄ lang og kald. Jeg syntes alltid at det er litt vemodig Ä pakke ned alle nissene og julepynten.

SpĂžrsmĂ„l 2: Har du noen gang tatt bort noen som var din “venn” pĂ„ Facebook?

Svar: Ja det har jeg. Det viste seg at vedkommende ikke var noen venn allikevel, uten Ä gÄ nÊrmere inn pÄ det.

SpÞrsmÄl 3: Hvem var din fÞrste bestevenn?

Svar: Det var en jente som heter Marit. Vi var bestiser fra jeg var veldig liten, til jeg var 5,5 Är og flyttet til Oslo. Etter det mistet vi kontakten i mange Är, men gjenopptok den pÄ Facebook for et par Är siden.

SpÞrsmÄl 4: Sier du i fra eller lar du vÊre om noen sniker foran deg i matbutikken?

Svar: Helt klart, for jeg hater folk som sniker og tar seg til rette.

SpÞrsmÄl 5: Du fÄr invitere to personer, dÞde eller levende pÄ middag. Hvem inviterer du?

Svar: Jeg ville ha invitert min morfar Albert og min farmor Gyri, fra min biologiske familie. Morfar for at jeg har en del jeg ville ha snakket med ham om, og min farmor for at jeg vet at hun helt fram til sin dĂžd lurte pĂ„ hvor jeg hadde blitt av. Det hadde vĂŠrt sĂ„ fint Ă„ kunne fortelle henne hvor godt jeg har hatt det 💖

 

#utfordring #spÞrsmÄlogsvar

Katteliv, ny arbeidsuke og etter regn kommer?

Hei og god formiddag!

Jeg var litt spent pÄ vÊret da jeg vÄknet i dag, for da jeg la meg i gÄr/natt sÄ Þsregnet det. Det er opphold enda, men veldig grÄtt og trist. Temperaturen ikke sÄ altfor ille for Ärstiden med +11,9C.

NB! Bilde er et arkivbilde fra et par uker siden 😉

En ny arbeidsuke er godt i gang, og jeg har allerede fÄtt unna et par saker og gitt meg i kast med en ny. Den var litt mer trÞblete, men det ordner seg nok det ogsÄ tenker jeg.

Vinja gjorde en ordentlig kveldsvask av pelsen i gÄr kveld, og det ga jo selvsagt resultater i lÞpet av natten. I entreen lÄ det en megahÄrball som hun hadde kastet opp. Jeg erindrer at jeg hÞrte et eller annet, men var sÄ langt inn i drÞmmeland at jeg ikke helt registrerte det. Det var kjapt Ä fjerne Ä vaske over, sÄnn at ingen av kattene gÄr der Ä snuser og snuser pÄ stedet.

Etter at jeg kom hjem fra begravelsen i gĂ„r, var kroppen helt i ulage. Dels pĂ„ grunn av alle inntrykk, og at det ikke er noe godt Ă„ sitte pĂ„ de harde kirkebenkene. Men ogsĂ„ pga at jeg nesten ikke hadde spist noe pĂ„ hele dagen. Jeg fikk i meg en liten yoghurt fĂžr jeg gikk, sĂ„ ble det et stk Napolionskake til kaffen. Det var jo selvsagt alt for lite, og selv om jeg spiste et par skiver brĂžd nĂ„r jeg kom hjem, ble ikke formen noe bedre fĂžr langt etter at jeg hadde spist middag. Jeg er nĂždt til Ă„ skjerpe meg og sette av tid til frokost, lunch middag og litt til kvelds + litt frukt innimellom. Var flink en lang stund, sĂ„ har det glidd helt ut igjen
.. 🙈

Brrr, nĂ„ ble det litt kjĂžlig her pĂ„ kontoret mitt, sĂ„ jeg mĂ„ nok hente inn vifteovnen sĂ„ jeg ikke sitter Ă„ fryser đŸ„¶

HĂ„per du fĂ„r en fin tirsdag đŸ„°

 

#hverdagsliv #blogg #minblogg #katteliv #arbeid

En fin avslutning, og bÄrebuketten var perfekt

Heisann!

Som jeg nevnte tidligere i dag, sÄ skulle jeg i begravelse til en nabo i dag. Jeg gikk hjemmefra sÄnn at jeg kom i god tid, og da var det ingen der jeg kjente unntatt familien. Etter en stund kom 4 naboer + styreleder, og jeg gikk inn sammen med dem Ä satt meg. Presten holdt en lett tone nÄr han talte, og jeg tenkte at denne gangen slipper jeg Ä dra fram papirlommetÞrkle. Vel, da barn og barnebarn holdt sine taler for far og bestefar gikk det ikke lenger. Da ble det en liten oversvÞmmelse i Þynene.

De hadde en forsanger som het Erik Roland Ekeberg-Jensen, som hadde en fantastisk stemme. Da han Ă„pnet munnen og begynte Ă„ synge fikk jeg gĂ„sehud over hele kroppen đŸ„° En nabo og jeg gikk bort til han Ă„ berĂžmmet han for den flotte sangen, og da ble han litt satt ut og smilte litt sjenert 😊

Jeg hadde ikke meldt meg pÄ minneseremonien etterpÄ, men etter at kisten var kjÞrt vekk annonserte sÞnnen at vi alle var velkomne. Det var ikke lenger noen begrensninger pÄ antallet pga gjenÄpningen. SÄ da endte jeg opp med Ä bli med allikevel. Det ble veldig fint, og vi kunne snakke om han vi nettopp hadde sendt avgÄrde. Alle minnene vi hadde om han, samtidig som vi spiste kake og drakk kaffe.

Jeg var veldig spent pÄ hvordan bÄrebuketten jeg hadde bestilt var, og jeg fikk et glimt av den i det jeg gikk Ä satt meg. Den sÄ like fin ut om ikke bedre enn pÄ bilde over her. Det var en stor lettelse, ettersom jeg har vÊrt uheldig tidligere.

Jeg kommer virkelig til Ă„ savne han og de fine samtalene vi har hatt. For ikke Ă„ snakke om diskusjonene, hvor vi var ikke alltid var enige 😉 Å det var helt greit. Han var en positiv person, som til tross for at han om ikke lenge ville ha fylt 90 Ă„r hadde fremtidsplanene klare 😊

#begravelse #avskjed #trist #vemodig #bÄrebukett #blomster

Vemodig dag, gjenÄpning og katteliv

Heisann og god formiddag!

Ute er det en grÄ dag med regn i luften, og en temperatur som har landet pÄ +11C.

Jeg sitter Ă„ nyter den fĂžrste kaffekoppen og er litt vemodig til sinns, for om noen timer skal jeg i begravelse til en eldre nabo. Det som er sĂ„ trist er at nĂ„ som han er borte, er det kun min nĂŠrmeste nabo igjen av den generasjonen. Disse flotte menneskene med all kunnskapen og minnene, som hadde sĂ„ mange fine historier Ă„ fortelle fra de var unge. Fra jeg og mine jevngamle var barn/unge
 Da er det lov Ă„ fĂžle seg trist og vemodig pĂ„ en sĂ„nn dag 😱

En ny uke har sĂ„ vidt begynt, hvor hverdagen for de aller fleste vil gĂ„ tilbake til “normalen” igjen. Jeg var inne Ă„ sjekket jobbmailen i lĂžpet av helgen, og de krevde ikke at vi alle mĂžtte pĂ„ jobb igjen i dag (i morgen for meg). Det var valgfritt, noe som passer meg ganske bra.

Med alt som har skjedd med Ronja siden august, som skal ha insulin hver morgen og kveld kl 9 fÞles det godt Ä fortsette Ä jobbe hjemmefra. For jeg kan nemlig ikke holde pÄ Ä gi henne insulin til forskjellige tider, nei her gjelder det Ä ha faste rutiner. Det vil si at de dagene jeg mÄ pÄ jobb, nÄr det skjer, kan jeg ikke begynne fÞr kl 10.

Til fredagen skal vi tilbake til veterinĂŠren for Ă„ ta en ny blodprĂžve for Ă„ sjekke glukosenivĂ„et hennes, og for Ă„ fĂ„ vite om jeg kan fortsette med samme dose insulin som nĂ„. Jeg krysser fingrene for at hun har stabilisert seg, sĂ„ slipper vi Ă„ sjekke det igjen om 2 – 3 uker igjen.

NĂ„ er kaffen drukket opp og jeg gjĂžre meg i stand til jeg skal i begravelsen.

HĂ„per du fĂ„r en fin mandag đŸ„°

#vemodig #katteliv #gjenÄpning #blogg #minblogg #hverdagsliv