Ny dag godt i gang

I går kveld ble det bare til at jeg satt på nettbrettet å forsøkte å tilpasse det. Da jeg endelig fikk det sånn jeg ville ha det, og fjernet de programmer og apper jeg ikke skulle ha. Da oppdaget jeg at personen som eide brettet før meg hadde registrert sin g-mail, og den fikk jeg bare slettet ved å tilbakekalle alt som det var når det var nytt.

Så jeg mange fine ord da? Å ja da, det kan du tro at jeg gjorde. Har ikke gjort noe.med det enda, og det er fristende å la det være.

Akkurat nå sitter jeg alene på nettbrettet, da resten enten er i møte eller til lunch. Jeg sa at det var greit da det var så stille på telefonen. Så snart de er tilbake skal jeg stikke ut en tur. Blogges ;o))

Kjempefornøyd

I dag kom simkortet til tab'n så nå har jeg brukt.en del tid på å gjennomgå alt som lå på den. Jeg har slettet ganske mye som ikke jeg hadde bruk for.

Så måtte jeg selvsagt laste ned appen til blogg.no så at jeg kunne skrive innlegg. Prøvde å gå direkte.på nettet for å skrive et.innlegg den veien, men der fikk jeg ikke opp tastaturet så jeg fikk ikke skrevet noen ting. Jeg får sjekke det ut nærmere senere.

I kveld er jeg skikkelig trøtt så håpet er at jeg skal få meg god natt søvn når jeg skal legge med om en stund.

Da jeg dra på jobb i dag var jeg så dum at jeg tok på meg sko, og det var ikke mange skrittene jeg hadde tatt før jeg var klissvåt på bena. Hadde ikke tid til gå inn igjen for å skifte.

Like ille var det når jeg skulle hjem igjen.

Nytt leketøy

Jeg er stadig på jakt etter et digitalt kamera som jeg er 100% fornøyd med, og i dag fikk jeg det siste i rekken… Et Nikon S9300, som ikke er rosa/lilla som det ser ut på bilde, men mer rødt. Dette har en fantastisk zoom, mer om det kamera under bildet :o))

Det ble bestilt fra KomplettHome i går, og i dag var jeg på Lørenskog sammen med Anne å hentet det på Jernia på Metrosenteret. Hun hadde oxo bestilt makent, og skulle hente sitt. Jeg ble sittende i en nesten stillestående kø på motorveien, på grunn av to ulykker. En kjedekollisjon og en anne litt mindre, og de skapte problemer en god stund i ettertid.

Var en snartur innom Søstrene Grene å kikket, og kjøpte noen melaminskåler med skjeder til, noen nye øser i forskjellige str. og en liten rasp til krydder eller sjokolade ol. I tillegg en liten søt bortvifte som kobles til PC’n. Alt dette kom på under 200,- Vi måtte jo ha minnekort til fotoapparatet, så vi dro bort på El-Kjøp som ligger nesten ved grensa til Oslo. Der fikk jeg i tillegg endelig tak i veske til Samsung Galaxy Tab’n min. Bare simkortet kommer nå, så kan jeg begynne å bruke den :o))

Nikon Europe sin info om kamera:

Slankt kamera med superzoom: Dette slanke kameraet har et NIKKOR-objektiv med 18 x optisk zoom og vidvinkel (25?450 mm), med ED-glass. Du får skarpe bilder uansett avstand til motivet.

Bakgrunnsbelyst 16 MP CMOS-bildebrikke: Den følsomme bildebrikken samkjøres med EXPEED C2-prosessoren. Det giir flotte bilder under alle lysforhold fordi hver piksel mottar mer lys.

Bildestabilisering (VR) med objektivforskyvning: Ta skarpe bilder og gjør stødige filmopptak med Nikons automatiske bildestabilisering som motvirker effektene av kamerabevegelser.

Filmopptak i full HD (1080p): Film livet rundt deg – med stereolyd. En egen filmopptaksknapp gjør det enkelt å starte filmingen.

7,5 cm (3,0 tommer) LCD-skjerm med 921 000 punkter: Enten du fotograferer i solskinn eller i svakt lys, viser Nikons Clear Color skjermteknologi bildet med høy skarphet og kontrast.

Innebygd GPS (Global Positioning System): Registrer hvor bildet er tatt (bredde- og lengdegrad) med geografisk merking i bildedataene (Exif), eller bruk GPS-en til å registrere reiseruten når du ikke fotograferer.

 

Avanserte filmfunksjoner: Du kan stoppe og deretter fortsette filmingen, og kameraet lager én filmfil for jevn avspilling. Den optiske zoomen med autofokus kan brukes når du filmer og du kan gjøre opptak i iFrame-format. Innebygd HDMI-kontakt gjør at du kan koble kameraet direkte til en HDTV.

Auto HDR: Ta bilder med imponerende fargegjengivelse under alle lysforhold når du fotograferer med HDR. Kameraet slår sammen to bilder med ulike eksponeringer fra samme lukkerutløsning for å lage et bilde med stort dynamisk område og flott faregjengivelse.

Enkel panoramafunksjon med 360° eller 180°: Panorer vertikalt og horisontalt når du ønsker å lage dynamiske panoramabilder.

3D-opptaksfunksjon: Lag et 3D-bilde av et motiv, og vis bildet på TV-er og datamaskiner med 3D-funksjon.

Retusjeringsmeny: Forbedrer bildene i kameraet med forskjellige filtereffekter. Funksjonen Utvalgte farger gjør bildet ensfarget og legger deretter til en fargeklatt i området du velger. Stjernefilter gir motiver med mange lyspunkter en stjerneeffekt.

Serieopptak med høy hastighet: Ta skarpe bilder av det som skjer. Det er helt enkelt. Kameraet kan ta opptil sju bilder i serie med seks bilder per sekund.

Programhjul: Få rask og enkel tilgang til de viktigste opptaksfunksjonene ved å bruke det velplasserte programhjulet.

19 motivprogrammer: Motivprogrammer optimaliserer automatisk kamerainnstillingene for spesielle steder og effekter, så du får bildet slik du vil ha det. Få flotte bilder ved å velge programmet som passer til situasjonen.

Rask og nøyaktig AF: Når du vil ta bilde av motiver som ikke er i sentrum av bildefeltet, kan du innstille kameraet til å bruke autofokussystemet med 99 punkter for å få høyest mulig skarphet.

Følg motivet – autofokus: få skarpe bilder av motiver som ikke holder seg i ro. Følg motivet med AF gjør at kameraet fortsetter å fokusere på det valgte motivet selv om motivet flytter på seg.

Trådløs overføring: Kompatibelt med Eye-Fi X2-kort (eller nyere). Overfør bilder (i JPEG-format) direkte til telefonen eller datamaskinen, og koble deretter til Internett for å bruke Nikons bildedelingstjeneste ? my Picturetown.

Ultraslankt kamerahus Det måler bare 30,4 mm på det dypeste og 23 mm på det tynneste – COOLPIX S9300 viser at det er mulig å være super og slank på samme tid.

EXPEED C2: Nikons kraftige bildeprosessering gir rask betjening, bedre filmopptak, høy følsomhet og maksimal bildekvalitet.

En liten vits :o))

Fikk denne vitsen av min polske kollegavenninne og fikk lyst til å dele den med dere, enjoy!!

A Polish man moved to the USA and married an American girl. Although his English was far from perfect, they got along very well. One day he rushed into a lawyer?s office and asked him if he could arrange a divorce for him.
The lawyer said that getting a divorce would depend on the circumstances, and asked him the following questions; Have you any grounds?
Yes, an acre and a half and a nice little home.
No, I mean what is the foundation of this case? It made of concrete.
I don’t think you understand. Does either of you have a real grudge?
No we have a carport, and not need one.
I mean, What are your relations like?
All my relations still in Poland
Is there any infidelity in your marriage?
We have hi-fidelity stereo and good DVD player.
Does your wife beat you up? No, I always up before her.
Is your wife a nagger? No, she white.
Why do you want this divorce? She going to kill me.
What makes you think that? I got proof.
What kind of proof?
She going to poison me. She buy a bottle at drugstore and put it on shelf in bathroom. I can read, and it say:
Polish Remover.
 

 

We’re of to see the Lady

What Lady??? My Fair Lady of course :o))

Anne var her en snartur i kveld for å bestille billetter, og vi måtte jo kåle det til vøttø, hehehe. Det ordna seg, og billettene er i boks til 08.02.2013. Kjenner at jeg gleder meg virkelig til å gå og se forestillingen. Har bare sett den gamle filmen med Audrey Hepburn fra lenge lenge siden, som er utrolig bra. Blir bra dette her også tenker jeg :o)) Det er damene med stor D som skal gå, Anne, Kine og jeg, hehehe!!

Vi snakket litt om det i fjor om at vi skulle bli litt mer kulturelle i 2013, og da mente vi at vi skulle gå mer i teater å kanskje i Operaen oxo. Nå kan jeg ikke snakke for andre, men for meg ga det mersmak å se balett, og kanskje en opera i ny og ne :o))

Det blir spennende å se hva 2013 bringer av arrangement, konserter, reiser og annet morro :o))

 

Hallo, hvor ble helgen av?

Det er merkelig at helgene og fridagene skal gå så veldig fort.. Nå har jeg hatt 3 sammenhengende fridager, og de har gått så fort at jeg nesten ikke har klart å følge med. Det har stort sett skjedd noe hver dag, så jeg har jo ikke akkurat sittet på baken å latet meg. Jeg har storkost meg i helgen, og jeg fått gjort masse å har vært med gode venner…, da skal man ikke klage. 

Selv om jeg har masse å gjøre på jobben i ukedagene så går ikke de like fort, eller de virker ikke som om de gjør det. Nå som jeg lengter etter vår og varme skulle jeg ønske at de fikk litt fart på seg.

Vet ikke jeg, men vinteren blir tyngre og tyngre for hvert år jeg blir et år eldre. Husker at foreldregenerasjonen snakket om dette da jeg var barn/ungdom, men jeg kunne ikke forstå hva de pratet om. Den gangen syntes jeg vinteren var topp, og nøt hver eneste dag med snø. Desto mer snø, desto mer happy var jeg. Nå skjønner jeg godt hvordan de følte det, for nå er jeg der selv!!!

Nå skal jeg ikke beklage meg over uka som snart begynner, for det er jo noe å se frem til… Først så gleder jeg meg til at jeg kan begynne å bruke Samsung Tab’n min, og så blir det lunch med en venn som jeg ikke har sett på en god stund og så er jeg veldig spent på om det blir billetter til My Fair Lady eller ikke. Det er sikkert mange andre små ting å glede seg over i hverdagen så uka kommer nok til gå unna alikevel :o))

Jeg skulle ønske at jeg var trøtt sånn at jeg fikk sove, men nei da denne dama er lys våken å kan holde det gående i flere timer til. Jeg har hatt korte perioder før om årene hvor jeg var sånn at jeg ikke sov mer enn 2 – 3 timer per natt, og trengte heller ikke noe mere. Disse periodene varte skjelden lenge, og det var lang tid mellom hver gang de kom. Nå har jeg holdt på siden i høst uten at det blir noen forandring. Jeg har forøkt å tvinge meg til å holde meg våken sånn at jeg skal komme inn i en normal rytme, men det skjer ikke. Jeg har vurdert å be legen om innsovningstabletter eller sovetabletter, men så har jeg ikke lyst til å bli avhengig av det heller. Nå ja, jeg får sitte oppe en stund til å se på CSI New York så får vi se om øyelokkene begynner å glippe :o))

Ut og måke snø

Var nettopp ute med søppel og papir, og jammen var det kommet endel snø til nå… Rusla bortom garasjen og fikk spadd unna en haug med snø som hadde samlet seg foran porten, men fortsetter det å snø like mye utover kvelden å natten så var vel ikke det til noen nytte. Jeg har ikke tid til å stå å måke så mye i morgen tidlig når jeg skal på jobben. Da har denne damen mer enn nok med å få segselv ferdig og ut av døren innen klokka blir for mye.

Når Anne og Kine var her i går snakket vi om at vi skulle forsøke å få billetter til My fair Lady på Folketeateret. Når jeg snakket med Anne i dag spurte hun meg om ikke jeg hadde A-kortet, for at jeg abonnerer på Aftenposten. Det hadde jeg jo helt glemt, og det gir oss ganske mye rabatt på billetten… Jeg har jo det, men har ikke fått somlet meg til å printe det ut enda. Det må jeg se å få gjort i kveld, for jeg misstenker at det kan begynne å bli lite billetter igjen. I annonsene i avisen står det kun om ekstraforestillingene.

I kveld er det Tore på Sporet igjen, og jeg gleder meg til dette programmet. Det er vist countrysangerinnen Lynn Andersson som skal jakte på sine norske aner, og det kan jo bli interresant å følge :o))

 

Det snør, det snør…tiddelibom!!

Værgubbene meldte at det skulle komme mer snø i dag, og de fikk rett…. Ute snør det nå ganske tett, og den er lett å fin siden det – 4 C på gradestokken. Ingen overraskelse at jeg ikke er fornøyd med væromslaget, for jeg hadde håpet på bar asfalt og litt varmere ute. Nede i gata er det ganske glatt, og som vanlig når det kommer snø er det alltid noen som står fast. Desto mer de bånntrår gassen, desto mer stille blir de stående, og køen bak og foran blir bare lenger og lenger. Ikke spesielt festlig for den som står fast, men veldig for meg som står oppe i vinduet å ser på, hihihihihi!!

En av naboene har barnebarna på besøk, og tidligere i dag var de ute med akebrett på bakken ovenfor å skle. Bakken er ikke så stor så de fikk vel ikke så mye fart, så dermed bar det opp i skogen ovenfor hvor de laget en bratt og fin løype. De hadde det virkelig gøy, og holdt på der ute i flere timer :o))

Når Anne var her i går hadde hun med seg minnepinnen min tilbake, spekket med filmer… Siden jeg er i det sløve hjørnet og ikke har noe energi til å sette i gang med noe, puttet jeg den inn i tv’n for å se hva hun hadde overført. Jeg er jo så barnslig at jeg elsker å koze meg med Disney tegnefilmer, og det er det mye av på pinnen. Akkurat nå sitter jeg å ser på Ole Brum som jeg ser er ganske tidlige filmer. Jeg husker at jeg som barn hadde en bok med Ole Brum fortellinger, og der var de fleste av disse filmene :o))


Pusene kozte seg storveis i går med gjestene mine, for de fikk all den kozen de ville uten å vente på tur. Det var mer enn nok til dem begge to, hihihihi!! I dag derimot er de litt sløve, og ligger å slenger litt her og der. Ronja maser hele tiden om å få komme ut, men når jeg lukker opp døra så løper hun ut å tar seg en runde og inn igjen. Så forblir hun inne, og der sitter jeg med døra oppe å fryser… Så fort jeg lukker den igjen er hun der å maser, men nå er det nok og hun får holde seg inne en stund :o)) Doen deres trengte å vaskes og desinfiseres i dag, så jeg tok den med det samme jeg hadde stått opp i dag. Vinja satt som vanlig ved siden av meg å fulgte nøye med sånn at alt gikk riktig for seg :o))

I sta søymfarte jeg heimen etter et minnekort til Tab’n, for jeg er sikker på at jeg har et jeg kan bruke et sted. Fant jeg det, nei da, jeg gjorde jo ikke det vettu. Så i morgen skal jeg kjøpe meg et nytt et, for jeg må jo ha det klart til simkortet kommer en gang denne uken. Gleder meg virkelig til å ta det i bruk, så jeg håper det ikke tar så veldig mange dagene innen kortet kommer. Man vil jo helst at det skal ligge i postkassen dagen etter man har bestilt det, hehehe!!

Hjemmelaget is, nam nam..!

I kveld har Anne og Kine vært her, og vi laget oss terteskjell med fiskepudding og reker til middag. Det smakte like godt som jeg husket at det gjorde, enda vi brukte posesaus, hehehe!! Vi spicet opp sausen med litt av laken fra rekene, og da ble smaket helt perfekt :o))

Vi ble jo så mette alle sammen at vi orket ikke å lage noe dessert med en gang, i stedet satt vi oss i stua og skravla. Det blir jo sånn når vi damer samles så går skravla om alt og ingenting. Jeg tror ikke at jeg har ledd så godt som jeg gjorde i dag på veldig lenge. Vi har jo noen flauser og morsomme episoder fra vi var yngre å mimre om, og de henter definitivt fram latteren endten man vil det eller ei :o))


(kilde google.no)

Når klokka nermet seg 19:30 satte vi i gang med å lage isen…, som ble vaniljeis med sjokoladebiter. Bollen til ismaskinen satt jeg inn i fryseren i går kveld, så lenge i forveien er vel ikke nødvendig men da var den i allefall frossen nok. Først pisket vi ca 2 dl fløte til krem, så skilte vi ut 2 eggeplommer og pisket de med 35 gr sukker. Deretter hadde vi en halv vaniljestang i og helte de sammenpiskede eggene i fløten og vendte de inn. Så helte vi massen opp i ismaskinen og lot den surre og gå rundt i ca 10 min før vi hadde oppi sjokoladen og så gikk maskinen i noen minutter til. Når den vi hadde fått den konsistensen vi ville ha slo vi av maskinen og lot den stå en par minutter med lokk på. Sånn i ettertid så tenker jeg at neste gang skal jeg sette bollen inn i fryseren igjen en liten stund, for isen ble hard i bunnen og ganske løs på toppen.

Med hånden på hjerte må jeg innrømme at det er den beste isen jeg noen gang har smakt…, og jeg har smakt mange forskjellig. Jeg kommer definitivt til å lage mer hjemmelaget is heretter. Bollen er ikke så stor så det ble kanskje litt lite til tre stykker, men helt greit til to. Det følger med to boller så det er jo bare å doble oppskriften og lage i begge bollene :o))

Vi kozte oss med isen mens vi så på den norske MGP delfinalen, som vi hadde litt delte meninger om. At AnnSofie og Margaret Berger gikk viderer var vel ikke noen overraskelse, men at Fjellfolk gjorde det syntes i allefall ikke jeg noe serlig om. Ikke helt min greie det der.

Før damene satte seg i bilen og dro mot Akershus igjen så vi på den danske MGP finalen, og Emmelie de Forest som vant hadde en råbra låt etter min mening, hør bare her:

Hva syntes du, bra eller dårlig?

Så lyst det ble

Trodde nesten at jeg hadde sovet til langt på dagen i dag siden det var så lyst når jeg våknet, men det var ikke årsaken gitt. Det var kommet noen cm med snø i løpet av natten, noe jeg ikke var helt fornøyd med. Jeg er i grunnen ganske ferdig med snø nå syntes jeg, og lengter etter bare bakker og litt varme.


(arkivbilde fra 2012)

Jeg burde vel egentlig ikke bli overrasket for de meldte snø i helge, men egentlig først i morgen… Nå vet at jeg at jeg høres ut som en ordentlig sutrepupp egentlig, men det får bare være. En positiv ting er at gradene har krøpet oppover mot pluss-skalaen på gradestokken. Det var ca – 3 C ute i sta, så jeg passet på å få gjennomluftet ut gammel og støvete luft så nå lukter det friskt og godt her i heimen :o)) Pusene spratt ut på balkongen og storkozte seg. Ronja satt oppe på klatrestativet og mjauet høyt å kikket ut på livet utenfor :o))

I kveld kommer Anne og Kine hit for å se på MGP og spise god mat, noe som skal bli kjempekozelig :o)) Når Anne og jeg var ute å handlet i går var jeg helt sikker på at vi hadde fått kjøpt alt vi trengte, men seint i går kveld kom jeg på at vi ikke hadde kjøpt hvit saus… Jeg er elendig på å lage saus fra bunnen av, og jeg har ikke tenkt til å øve meg på det i kveld og så smaker det ikke godt. Ringte til Anne på morningen for å spørre om hun kunne kjøpe med, og det skulle hun gjøre. Det er jo egentlig helt idiotisk at jeg ikke “kan” lage saus fra bunnen av, og det er på tide å lære seg det for det er vist ikke vanskelig iflg de som gjør det ofte.


(kilde google.no)

I går fikk jeg overta en brukt Samsung Galaxy Tab (7), og nå nettopp ringte jeg til Tele2 og ordnet med et surfeabonnement. Jeg regner med at jeg kommer til å bruke den ganske mye så jeg valgte et Large abonnement til 179 i mnd. til 5000 MB. Medium hadde bare 500 MB, og tenkte jeg kunne være litt lite. Det var ingen minnebrikke i den, så jeg må kjøpe det over helgen sånn at den er klar til bruk når simkortet kommer ut i uken en gang.

Nå skal jeg trimme litt rundt med støvsugeren og lure inn noen kjempestore hybelkaniner… Har ikke fått støvsugd på noen dager siden jeg ikke har hatt og har glemt å kjøpe støvsugerposer.

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))