Jeg lengter såååååå

Det er jo ingen hemlighet at jeg ikke er sånn veldig glad i vinteren og kulden….. Både jeg og kroppen min trives best når gradestokken ligger litt opp på pluss siden, og ikke sånn som nå hvor alt er hvitt og minusgradene går opp å ned hele tiden. Det meste av dagen i dag har det snødd ganske bra, har jeg kunnet se fra vinduene på jobben.


(Arkivbilde, tatt 2009 i Botaniske Hage)

Jeg lengter noe vanvittig etter sol og varme, og så må jeg ikke glemme lange lyse kvelder hvor man kan sitte ute helt til man MÅ gå å legge seg. Bare det at det blir lysere ute hjelper veldig på kjenner jeg, for da har man inntrykk at man får så mye mer ut av dagen. Det begynner så smått å bli lysere både om morningen og kvelden så vi går helt klart den rette veien. Noe annet som som også er veldig deilig å tenke på er at snart banker helgen på :o))

Nå snur jeg nesen hjemover, og kanskje kommer det et innlegg til litt senere i kveld :o))

Det knirker og knarker

Dette kalde været vi har gjør at kroppen min ikke fungerer helt som den skal… Den er stiv og støl hver eneste dag, og det er slitsomt. Når jeg kommer hjem om ettermiddagene er jeg så sliten at jeg for det meste bare sitter å halvsover fram til jeg skal legge meg….

At vi er lite med folk på jobben og masse å gjøre påvirker også formen en god del.

I dag har leddene mine vært ekstra såre og vonde, og etter jeg hadde spist litt slang jeg meg på senga for å slappe av litt. Sovna momentant og kom til megselv for litt siden. Pusene lå tett inntil meg da jeg våknet å hadde ikke mye lyst til å stå opp.

Jeg må ha sovet hardt for telefonen min hadde ringt 3 ganger uten at jeg hadde hørt noen ting.

Problemet nå er at jeg er lys våken, når jeg burde ha ligget langt under dyna og sovet skjønnhetssøvnen min…. Forhåpentlig vil øyelokkkene bli tunge igjen ganske snart…

Til alle med lakenskrekk, ha en fin natt og til resten god natt!!!!

Lunch treff

I dag var jeg forberedt på å stikke ned i kantina for å kjøpe meg et par skiver brød og litt pålegg til lunchmat, som jeg igjen tenkte å spise foran pc'n mens jeg jobbet.

Så plutselig tikket det inn en sms fra Terje som lurte på om jeg ville lunche med ham i dag. Det var akkurat det jeg trengte, og jeg viste at det ville være mye mer hyggelig enn å sitte å jobbe mens jeg spiste ;o))

For en stund tilbake åpnet Waynes lokalene sine i 1 etg på jobben. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle stikke innom en tur, men som så mye annet blir det bare med tanken.

Terje satt allerede der, men det var litt kjølig ved det bordet han satt så vi fant et annet bord litt lengre inn hvor det ikke trakk så mye fra døra. Det ble en dobbel latte på meg og en foccacha med pesto og motcarella, kjempedigg.

Når man sitter sånn å skravler å har det koselig går tiden så innmari fort, og før jeg viste ordet av det måtte jeg bare bryte opp for å gå opp å jobbe igjen,

Ute har det snødd ganske bra det meste av dagen, og om det var vanskelig kjøreforhold i går så ble det ikke noe bedre i dag. Det var i grunnen nesten litt verre, for det var ikke mye som skulle til før bilen dro ut på det lurvete føret.

Jeg begynte dagen med å spa foran garasjeporten, og det samme måtte jeg gjøre da jeg kom hjem igjen også. Vaktmesteren hadde vært ute å måkt, men det hadde kommet en haug igjen. Heldigvis var ikke snøen så tung så den var lett å få unna.

Ronja har vært en ordentlig koseklump i kveld… Først lå hun en stund oppe på bordet ved siden av meg, og så flyttet hun seg over i fanget mitt. Der breiet hun seg skikkelig å lå i over en time.

Jeg var litt frossen før hun kom å la seg, men hun varmet meg opp ganske bra å det tok ikke lange stunden innen jeg sovnet… Hun pleier vanligvis ikke male så høyt, men i kveld satte hun i gang med en ordentlig kvern som var skikkelig hypnoserende. Jeg sovna tvert inn jeg vettu!!

Er fryktelig sliten i kveld så det blir nok ikke så veldig lenge til jeg krabber under dyna i kveld kjenner jeg. Det er mye å gjøre på jobben, og i dag kjente jeg virkelig på at det ble litt for mye for de små grå gitt!!

Ha en fortsatt fin kveld, god natt!!

Snøkaos på veien

Det er veldig merkelig at så fort det kommer noen snøfiller, så kan folk plutselig ikke kjøre bil lenger…. Nå skal ikke alle tas under en kam, for de fleste oppfører seg eksemplarisk i trafikken. Så har man de som ikke er i stand til å kjøre normalt i det hele tatt.

Jeg bor jo litt oppe i høyden over Oslo, og på sideveiene her var det ganske lurvete å veldig glatt… Det samme skjer hver gang snøen kommer, ingen viser hensyn til hverandre og BARE skal FRAM uansett om det er plass til det eller ikke. Det er ganske smalt her oppe med høye fortauskanter som det er umulig å komme opp på for å slippe noen fram.

Når man kommer ovenfra så er det ingen biler parkert på den siden av gaten, og da presser alltid de som kommer den veien seg fram. Noen ganger så pass agressivt at de tvinger de som kommer nedenfra til å rygge, med de konsekvensene det innebærer. Når de da skal prøve å komme i gang igjen blir de mange ganger stående å spinne i bakken uten å komme noen vei. I dag tenkte jeg at jeg skulle være snill å slippe fram en rekke som nedenfra, men hva skjer? Jo, da sto det en idiot bak meg som begynte å tute for at jeg slapp dem fram. Jeg kjente at jeg begynte å koke, og hadde mest lyst til å hoppe ut av bilen å konfrontere vedkommende… Det skjedde ikke, dels for at jeg besinnet meg, så var det ikke plass å komme ut av bilen og på toppen av det hele så snødde det så fælt at jeg ville blitt våt i håret :o))

Det har snødd ganske tett hele dagen i dag, med bare et lite opphold utpå ettermiddagen, før det igjen begynte på igjen. Det har blitt endel varmere ute også, og nå ligger det på – 3C mot – 6,5C til morran i dag. Iflg yr.no så skal det fortsette å snø hele denne uken, men til helgen blir det varmgrader og litt regn før det igjen blir litt kaldere igjen.

På tide å komme seg i seng og få seg noen timer søvn, før man igjen må avgårde på jobb igjen…. Disse dagene syntes jeg nesten bare består av jobb og så hjem for å være våken en liten stund før det er på tide å sove igjen….

Ha en riktig god natt, blogges :o))

Nei så mørkt det ble

Jeg hadde akkurat satt meg ned etter middagen for å slappe av litt, og lese igjennom avisen… Plutselig sa det klikk å så ble det helt stille og fryktelig mørkt i hele leiligheten. Først trodde jeg det var bare hos meg, men etter å ha famlet meg fram til soveromsdøra hvor arbeidslampen henger, kunne jeg få litt oversikt. Det var mørkt i blokken på oversiden og nedersiden, men ikke hele veien nedover på andre siden av gaten.

Utrolig hvor stille det ble…. Ingen elektriske apparater av noen art å høre hos meg eller hos noen andre, og etterhvert ble det nesten ulidelig. Jeg har en liten DAB radio som går på batteri, og jeg måtte sette på den for å få litt lyd for å overdøve stillheten. Det høres kanskje rart ut, også for meg for jeg er veldig glad i stillheten men det er når den er selvvalgt.

Jeg dukket inn i skapet å hentet ut t-lysene mine å begynte å tenne opp i alle lyslyktene mine… Det ble liksom ikke helt greit å bare ha arbeidslampen som lyskilde når jeg skulle forflytte meg fra rom til rom.

Strømmen var borte nesten en time, og med den trekkfulle leiligheten jeg har så begynte det å bli småkjølig inne etterhvert. Derfor var jeg veldig glad når den omsider kom tilbake vet 20:00 tiden. Nå har varmen kommet tilbake inn i veggene, og mine veldig kalde fotsinger har blitt varme igjen :o))

Strømbrudd er noe som skjer fra tid til annen, og man får kanskje være takknemlig at det kom på kvelden å ikke på morningen når man har dårlig tid å skal på jobb.

Hafslund var kjappe til å sende ut en mail for å informere om hva som hadde skjedd og at de jobbet med saken :o))

Ikke noe lazy sunday i dag

For første gang på veldig lenge våknet tidlig, ved 8 tiden, i dag morges… Syntes det var litt tidlig å stå opp, og lå en halvtime sammen med Vinja i armkroken å lyttet til stillheten. Vinja malte så hypnoserende at det var nesten så jeg sovnet igjen, men da sto jeg opp så ikke det skulle skje :o))

Ute dalte det ned noen store putevar av snøfnugg, og det har det fortsatt med største delen av dagen.

Jeg laget meg frokost å satte meg i stua foran tv skjermen for å se på utsendelsen fra Marcialonga i Italia, og der var ble det mye rødt, hvit og blått øverst på resultatlisten. Vinneren ble Simen Østensen, som rykket fra og fikk en relativt stor luke som holdt helt opp alle bakkene og i mål.

De fleste har tatt ned belysningen sin på balkonger i hager, men det har ikke denne damen her… Her har det lyst i rødt, blått, grønt og orange siden jeg hang de opp før jul 2012. Meningen var jo at jeg skulle ta de ned i januar 2013, men tenkte at det ble så mørkt ute på balkongen at jeg lot de være der. Det var jo selvfølgelig veldig iøyenfallende, men jeg hadde ikke råd til å ha en elektriker her for å sette opp en utelampe. Lampa er jo ikke så dyr, men elektrikeren skal ha mellom 6000 – 7000 kr for jobben.

I desember i fjor kjøpte jeg noen nye ledlys med hvit ledning og blanke pærer med gulaktiktig lys. I dag bestemte jeg meg for at de fargeglade lysene skulle ned å de andre opp, og sånn ble det. Jeg kledde godt på meg å satte i gang. Det var jo lett å bytte dem, og det var gjort i løpet av noen få minutter. Kattene syntes jo at det var veldig festlig å leke med ledningen som lå på gulvet, og som rørte på seg etter som jeg hang de opp. På et tidspunkt måtte jeg jage de unna sånn at de ikke ødela ledningen. 

Litt mer diskre dette her, ikke sant?

Når jeg var ferdig med lysene dro jeg fram støvsugeren å fikk opp noe rusk og kattehår som hadde samlet seg på gulvet. Jeg følte veldig for en kopp med kaffe, og siden jeg hadde så godt med tøy på satte jeg meg like godt ut på balkongen en stund. Ronja og Vinja surret rundt bena på meg og lekte og småsloss…. Det endte opp med at de begynte å løpe etter hverandre i vill fart ut og inn, hehehe!!

I uka som har gått har ikke formen vært helt på topp, og rengjøringen som var planlagt har ikke blitt noe av…. I dag derimot har jeg hatt all verdens energi, og kroppen føltes helt med på notene så både støvsugeren og moppen har fått jobbe hardt i dag. Jeg kjenner det i armene og ryggen, men ikke sånn at det er noe å bekymre seg for.

På tide å komme seg opp av godstolen å lage seg litt middag…., blogges :o))

#marcialonga #balkong #ledlys #støvsuger #rengjøring #katter #snø 

Når mor plystrer…

video:vinja liker plystring

For en stund siden gikk jeg rundt å plystrert mens jeg holdt på med noe i heimen, og plutselig oppdaget jeg at Vinja begynte å oppføre seg litt rart. Hun strøyk seg inntil bena mine å mjauet høyt, kastet seg ned på gulvet å rullet rundt og sår bort til meg for å få kos igjen.

I dag bestemte jeg meg for å filme henne, men nå er det jo sånn at når man tar fram et kamera så oppfører ikke dyret seg sånn som det pleier å gjøre. Litt oppvisning ble det da for kamera :o))

Plystringen min er vel kanskje ikke all verden :o)) 

Sveisen fixet…

I dag måtte denne dama opp litt tidligere enn vanlig på lørdagene, for jeg hadde time hos frisørdamen til å klippe og farge etterveksten min. Sistnevnte var blitt så stor at den minnet om en 4 felts motorvei. Håret mitt hadde vokst ganske mye siden jeg var og klippet meg sist, bare noe dager før jul så det var virkelig på tide.

Ute var og er det en skikkelig sur vind som får – 5C grader til å virke dobbelt så mye, så det var bare å pakke på seg masse varme klær så man ikke skulle bli kald.

Jeg har brukt Studio Style Frisør på Oppsal i mange år nå, og kunne ikke tenke meg å gå noe annet sted. Den første frisøren min sluttet i fjor, for å begynne med andre ting så nå er det sjefa sjøl som forsøker å få orden på lokkene mine. Ikke så lett det, men hun klarer det med glans :o))

Sjefen sjøl i full sving med en annen kunde :o))

Ikke så værst dette her vel? Jeg er nå i allefall fornøyd med resultatet, kort og snertent som jeg liker det :o)) Jeg tenkte først at jeg ville gå ganske lys igjen, men det ble bare en fargenyanse lysere på etterveksten. Neste gang er det på tide å legge inn noen striper igjen, så da får vi se hvilke farger jeg velger… Det er noen uker til å bestemme seg på :o))

Når jeg var ferdig hos frisørdamen tok jeg meg en tur innom Nille på Oppsalsenteret for handle noen småsaker…. Det er blitt trist å gå igjennom senteret syntes jeg for det er helt dødt der. Bare noen få pensjonister som sitter enten på kaffebaren eller hos bakeren. Ikke er det noen butikker der heller som drar folk, og nå var det også opphørssalg hos bokhandelen som har vært der omtrent fra senteret åpnet på 60 tallet. Det skal bli et nytt senter, men når det blir er ikke godt å vite. De høye herrer i kommunen og en eller annen etat krangler om hvor høye boligblokkene skal være og hvor mange boenheter det skal være. For det er ikke bare senteret som skal bygges om, nei det skal også bli noen flere blokker der.

De nye naboene oppe i 3 etg holder på å borre og slipe i leiligheten så det går igjennom marg og bein….. Hvis det er noe jeg syntes er utrolig irriterende er borring, og pusene mine er heller ikke spesielt begeisteret. De ligger oppe i klatrestativet å kikker opp mot taket med ørene bakover. Jeg håper inderlig at de ikke skal holde på til langt utover kvelden, for lørdagene og søndagene mine er hellige å da vil jeg ikke forstyrres av mye bråk.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld, blogges!!

#frisørdame #hårklipp #hårfarge #hair #haircut #studiostylefrisør #oppsal #oppsalveien #nille #kaldt #ettervekst 

En lang og slitsom uke er over

Det er ikke alltid at jeg tar meg tid til å ta en ordnetlig lunch… Den siste tiden har det blitt til at jeg har tatt meg en snartur i kantina og kjøpt med meg mat, som jeg igjen har spist foran PC’n mens jeg har skummet igjennom overskriftene i en avis eller mens jeg har jobbet.

I dag følte jeg veldig for å lufte hode mitt, og det var heldigvis ikke like kaldt på formiddagen som det har vært, så jeg tok meg en aldri så liten rusletur omkring i Oslo’s gater. Det snødde store lette snøfiller som la seg på kinn og brilleglass, som kilte noe vanvittig…

Jeg bestemte meg for å stikke en tur innom Foto Video for å sjekke ut den siste versjonen av Pentax Optio WG-3 kamera. Det er et allværskamera, somman kan ta bilder under vann og som tåler sterk kulde. Jeg har en eldre versjon, og var veldig nyssgjerrig på hvordan de nye var. Dessverre så hadde de ikke kamera inne, men fyren viste meg et Olypus kamera, men det var ikke det som interresserte meg. Derfor gikk jeg derfra og ut i snøværet igjen.

Ute på plassen ved Glassmagasinet var det tydeligvis januarslipp på mennesker som skulle få deg til å støtte en eller annen organisason, eller som skulle selge noe. Tror jeg telte 8 stk som sto eller vandret rundt der. Jeg ble ikke stoppet av noen av dem denne gangen….

Jeg hadde helt glemt at det lå en Indiska butikk rett nedenfor Glassmagasinet, men da jeg så det styrte bena mine meg rett inn med en gang. Jeg elsker jo bare å omgi meg med lysglass, og gikk nesten å siklet inne i butikken. Det var jo noe jeg hadde lyst på i rundt på alle hyllene, men jeg klarte å være bestemt å handlet ingenting…. I dag!! Alikevel er jeg ganske sikker på at noen glass kommer til å pryde heimen litt lengre ut på våren :o))

Tiden fram til arbeidsdagen var slutt gikk veldig fort, og jeg må jo innrømme at det var godt å kunne gå hjem å vite at to fridager venter… Det er det som er så flott med fredagene, man vet at man har to hærlige dager til rådighet hvor man ikke behøver å sette noen alarm til å kime iltert. Nå ja, jeg kan nok ikke sove til langt ut på dagen i morgen, for jeg har time hos frisørdamen til klipp og fjerning av en fylkesvei med ettervekst!

Når jeg kom hjem ventet to pusetasser på meg, og nærmest klatret oppover bena mine for å vise at de var glad for at jeg var hjemme. De er noen ordentlig mammadalter og flyr i bena på meg så fort jeg reiser meg opp for gå et annet sted i heimen er de der. Når jeg går å legger meg på kvelden løper Vinja føre meg inn på soverommet å hopper opp på senga. Der sitter hun å venter til jeg har lagt meg, og så legger hun seg inntil ryggen eller bena mina :o))

Hver enste kveld denne uka har jeg vært megafrossen og har sittet med den tjukke VIF jakka mi på og et pledd over meg. Varmen har jeg ikke fått tilbake før det begynte å bli på tide å komme seg i seng. I kveld har jeg også vært frossen, men fikk heldigvis tilbake varmen litt raskere…. Jeg har til og med kastet VIF jakka mi allerede….

På tide for denne dama og krabbe under dyna, blogges :o))

Ble så kald

På veg hjem fra jobben i dag ble jeg så vanvittig gjennomkald at jeg ikke har klart å få varmen ordentlig tilbake enda. Nå har jeg ligget langt under dyna en lang stund, og det begynner sakte men sikkert å rette på seg.

Alt verker fra halsen og ned, noe som er gaanske vanlig når jeg blir kald. Alikevel er det lenge siden jeg har vært så ille som i kveld. I tillegg til at det er kaldt er luften veldig rå, og det forverrer saken bedtraktelig. I morgen er en ny dag og da er det nok mye bedre igjen. Greia er vel at jeg ikke bør være ute for lenge i dette været…..

I lunchen i dag måtte jeg bare ut en tur for å lufte meg litt, og fikk for meg at jeg skulle stikke en tur ned på Oslo City for å rusle litt der. Begynte på toppen hos Clas Ohlsson og jobben meg nedover. Hos Kitchen hørte jeg en kjent stemme, og der sto jammen min tidligere kollega og venn T som nettopp hadde handlet litt.

Vi skulle ha møttes for lenge siden til en lunch, men tiden har bare ikke strukket til for meg. Jeg har ikke kunnet ta meg noen lengre luncher den siste tiden. Vi sto å snakket en stund før vi ruslet sakte opp mot jobben min. For at vi skulle få pratet litt mer sammen ble han med opp på jobben. Vi stakk innom Barista’n og kjøpte en latte som vi tok med opp.

Jeg hadde en del ting å få ferdig før jeg gikk fra jobben, så jeg satt til kl 17 for å bli ferdig. Fikk ikke tatt alt, men det som hastet mest. Det andre tar jeg i morgen ;o))

Nå skal jeg se på resten filmen Solstorm på HBOnordic før jeg tar kvelden.

Ha en fortsatt en fin kveld, blogges!