Vakkert er det ikke…

Det varme og fine været bare fortsetter og fortsetter, og det er jo supert selv om jeg kanskje kunne ha tenkt meg litt kjøligere vær. Når det går over + 30 syntes jeg det blir litt i meste laget, og jeg hadde nok vært mer happy om det hadde ligget på mellom + 23 – 25. Jeg klager ikke, for det er bedre med sol og varme, enn surt og kaldt vær ;o))

På forsiden av balkongen har jeg en markise som dekker hele fronten, og den er et must nå når sola står rett på hele dagen. Når det gjelder venstre side, hvor jeg har morgen og formiddagssola, har jeg ingenting. Inntil i dag har jeg slått opp en parasoll, men den holder jo ikke sola ordentlig borte. Jeg har planlagt å kjøpe en rullegardin som skal monteres opp, men har ikke kommet så langt enda.

Som en midlertidig løsning har jeg funnet fram et hvitt laken som jeg har hengt opp, og det dekker alle tre vinduene og holder sola helt vekk fra balkongen. Det er kanskje ikke så veldig vakkert, men det er bare midlertidig ;o))

#sol #varme #skjerming #sommer #markise #parasoll #balkong #blogg

Rask og god middag på en varm sommerdag

Når det er så varmt og deilig som det er nå om dagen, er det ikke alltid like lett å finne mat som frister. Jeg orker ikke å spise kraftig mat når det er varmt, så jeg prøver alltid å finne noe som er lett men samtidig smaker godt.

I dag hadde jeg ikke matlyst i det hele tatt, men til slutt landet jeg på løkpølser med ost, middelhavssalat med ekstra ruccula og fetaost. Jeg elsker bare fetaost, og hvis jeg ikke la bånd på meg selv hadde jeg spist opp hele glasset alene. Middagen smakte utrolig godt ;o))

#sommermat #mat #pølser #salat #fetaost #matlyst #blogg

Rosa glede

De begynner sakte men sikkert å visne bort disse fine vårblomstene og staudene vi har hatt i bedene rundt blokkene. Allerede før snøen forsvant ordentlig hadde de tittet opp av jorden. Det har vært et hav av farger som har fanget blikket, når man har rundet et hushjørnene.

Nå er det kun noen vakre rosa blomster tilbake… En farge som jeg er veldig glad, og som er behagelig for øynene… I alle fall i mine øyne ;o))

#natur #blomster #rosa #glede #visne #leve #blogg

Første grilling denne sesongen

Før jeg klarte å bli sausa forkjølet var jeg hos Bestisen Anne sammen med en annen Bestis, Terje for årets første grilling. Det ble plutselig bestemt på lørdagen, og på søndagen møttes vi. Vi hadde ikke handlet inn noe spesielt, men alle tre dukket inn i kjøleskapet og fant fram det vi hadde. Terje tok med burgere, potetsalat og jordbær, jeg hadde løk og ostepølser, middelhavssalat og potetsalat. Anne hadde noen svinekoteletter, og alt sammen kom på grillen.

Det var litt kjølig for oss damene, men vi satt allikevel ute på balkongen fra tidlig på formiddagen til vi dro hjem ut på kvelden. Anne’s balkong har ikke sol hele dagen, så det kan bli litt kjølig der når den ikke er framme.

Det var dårlig med mat på bordet da jeg tok bildet, men jeg skal love at det kom etterhvert å det smakte utrolig godt alt sammen ;o)) Bare så synd at man blir så fort mett, når man har så mye godt å velge mellom.

Vi storkoste oss med den deilige maten, og skravla i vei… Ingen av oss har vondt for å finne noe å prate om, hihi ;o)) 

Det er meningen at jeg skal til Anne igjen nå på lørdag for å grille også, men med denne forkjølelsen i kroppen vet jeg ikke hvordan det blir. Kan nok være at det er lurest å være hjemme, men det bestemmer jeg først når lørdagen er her.

#mat #grille #burger #pølser #potetsalat #vennetreff #bestis #kos #hygge #blogg

Sommer, sol og varme….

Det er så deilig at vi endelig har fått den varmen jeg har lengtet etter i hele vinter…. Jeg skulle bare ønske at jeg kunne nyte dagene med sol og varme, men akk nei!!

Jeg går jo sykemeldt for stiv nakke, skuldre og betennelser og syntes i grunnen at jeg hadde mer enn nok med det. Så på fredag før Pinse, begynte jeg å bli forkjølet. Tenkte at det ville gå over i løpet av Pinsen, men det gjorde det ikke…., ble bare verre. Det har egentlig bare blitt verre og verre utover i uka, og i dag da jeg våknet hadde til og med stemmen min forsvunnet.
 

Composite image of blonde woman sneezing
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Årsaken til at jeg nå sitter her med en rød og sår nese, vonde muskler i mage og andre steder etter all hosting er Air Condition. Vel jeg går ut fra at det er derfor, for jeg pleier å bli litt snufsete når det blir varmt ute og jeg skrur ned temperaturen inne i bilen. For det finnes ikke noe verre enn å sitte i en varm bil.

Når jeg var hos legen på tirsdag fortalte han at jeg var ikke den enste som var blitt forkjølet på grunn av Air Condition. Det verste med sånne “sommerforkjølelse”, er at de sitter så hardt i kroppen og tar en evighet før de forsvinner.

#sommer #sol #varme #forkjølelse #helse #aircondition #nyse #hoste #blogg

En behagelig start på dagen

For en herlig tid vi har nå, varmt og godt allerede tidlig på morgenen. I dag starter jeg dagen med en kopp kaffe ute på balkongen, sammen med Ronja. Hun ligger å snorker i stolen ved siden av meg 😍

Jeg skulle nok ha vært litt mer forsiktig i går, for jeg kjenner at nakken min ikke er fornøyd. Så misfornøyd at jeg skal ta det helt med ro, og gjøre minst mulig i dag…. Vel, jeg skal røre på meg altså 😄

I det jeg gikk ut å satt meg, kunne jeg høre et av bydelens musikkorps. De kom marsjerende nedover gaten her nedenfor, og det var Oppsal Skole sitt korps som kom. Det var gledelig å se at de har fått et stort korps, men mange unge.

Det ble fint i balkongkassene mine også, og jeg er veldig fornøyd med fargene jeg valgte. De går godt sammen, og når lubelian også kommer etterhvert blir det enda finere 🤓

Ønsker alle en strålende dag 🌸

#balkongliv #balkong #morgenkaffe #nyte #korps #varmt #nydelig #blogg

🌸 Plantene er på plass 🌺

Etter at nakken og skuldrene mine sørget for at jeg ble svimmel, og ikke akkurat kunne bevege meg så fritt som jeg ønsket. Ja da trodde jeg at jeg ikke skulle få kjøpt inn planter til gravlund og balkongkassen…. Heldigvis ordnet det seg.

Da jeg var ferdig hos tannlegen i dag møtte jeg Bestisen og niesen, for å handle inn planter. Vi dro bort på Hageland på Lørenskog. Der har de utrolig mye flotte planter. Jeg handlet der i fjor også, og ble så fornøyd med utvalget å plantene jeg valgte.

Jeg valgte Spanske Margeritter og Lubelia… Det ble en Lubelia på hver side av kassene, en lys rosa Margeritt i midten med en burgunder på hver side. Syntes det ble veldig friskt å fint.

Etter at vi hadde kjøpt blomster dro vi først til Bestisen og niesens gravlund for å plante. Så dro vi til min, hvor jeg fikk hjelp av niesen til å plante mine blomster. Bestisen ville ha en spesiell Hortensia, som de kun hadde på Plantasjen, då da gikk ferden dit.

Jeg var ekstremt sliten og hadde vondt i nakken, så det var velkomment da vi satte oss ned for å spise middag med en gang vi kom. Jeg ble fristet til dagens, som var seifilet med løk, poteter og råkost. Det smakte veldig godt på en varm dag som i dag.

Når jeg kom hjem til meg selv, hadde jeg først bestemt meg for å vente med å plante i Balkongkassen til i morgen. Etter å ha slappet av en stund, ombestemte jeg meg og fikk det unna.

Nå ligger jeg rett ut på sofaen å venter på at Ibuxen jeg tok skal begynne å virke.

#natur #blomster #margeritter #lubelia #hageland #plantasjen #gravlund #plante #sliten #vondt #nakke #skulder #blogg

Jeg smiler fra øre til øre 😁

Fem minutter innen tannlegetimene min startet var jeg på plass. Ingen ide å være der for tidlig heller, selv om jeg ikke gruer meg for å gå lenger.

Det var to nye pasienter der, som sto å fylte ut skjema med personlig informasjon, en mann i 40 årene og en eldre dame. Sistnevte så veldig nervøs ut, og det så ut som hun helst skulle ha vært et annet sted. Jeg har vært i den situasjonen selv, så jeg vet hvordan det er.

Besøket hos tannlege Tom var unnagjort på 20 minutter. Jeg nevnte at jekselen oppe var litt misfornøyd når jeg drakk noe kaldt, men etter å ha studert bildene og tannen fant han ikke noe galt ned den. Den er bare ekstra sensitiv.

Det beste av alt var at han ikke fant noen andre hull heller, og det fikk meg til å smile fra øre til øre. Jeg hadde fått litt tannsten, som han fjernet før han pusset over.

Etter å ha betalt kr 1.030,-, kunne jeg fornøyd dra hjem igjen 😁

#tannlege #tenner #helse #sjekk #nullhull #glede #blogg

Allerede i morgen!!!

I morgen skal jeg altså til den årlige kontrollen hos tannlegen, allerede liksom! Jeg syntes at det var så lenge til jeg skulle dit, men nå dagen snart her. Nå ja, jeg gruer meg egentlig ikke for å gå til tannlegen lenger. Før hadde jeg vondt i magen i flere dager i forveien, og hjertebank så jeg trodde jeg skulle svime av på venteværelse. Det var som sagt før, nå er jeg mer opptatt av om det blir dyrt eller ikke. Om han finner noe å gjøre eller om jeg kan gå ut med et stort smil om munnen å si null hull i år også.

Jeg hadde litt trøbbel med en jeksel i overmunnen, men den har roet seg. Den liker ikke hvis det kommer noe kaldt på den, men det har den ikke gjort før heller. Mest sannsynlig er det bare at tannen er veldig sensitiv, vel jeg krysser fingrene for det i alle fall ;o))
 

Funny dentist pulled out a tooth pop art retro comic
Licensed from: studiostoks / yayimages.com

Uansett så skal det bli godt å bli ferdig med det, om det er noe å gjøre eller ikke. Deilig å vite at alt er i orden, og slippe å gå rundt å ha vondt i munnen. DET har jeg hatt mye av før, og det kommer ikke til å skje igjen!!

#tannlegen #helse #tenner #sjekk #munn #kontroll #blogg