en dag med støvsuger, skurebøtte, støvklut og strykejern….!!!

Jeg er glad når kvelden kommer i dag…….. puh!!!  Det er nemlig den store rengjøringsdagen her i huset i dag.  For i dag skal det pyntes til adventstida, noe jeg gleder meg til egentlig.  Har vært på Black Design og kjøpt nye duker og glass til lysestakene mine.  Det skulle vel egentlig ha vært lilla frem til jul, men jeg syntes ikke at jeg kunne kjøpe både røde og lilla glass + duker.  Det hadde blitt altfor dyrt. 

Det kommer til å bli litt av et pes å få alt klart, men jeg har bestemt meg for at jeg skal bli ferdig i dag.  Da kan jeg nemlig sette meg ned å slappe av i morgen å bare koze meg.  Alltid har jeg utsatt ting så lenge at jeg har holdt på hele søndagen oxo, og da har jeg vært så forbanna sliten at jeg ikke kunne nyte det jeg hadde slitt for å få i stand.

Akkurat nå tyner jeg ut de siste dråpene med kaffe av koppen føre jeg setter i gang for fult.

Så kom det snø igjen….

Var skikkelig treig med å skifte dekk på bilen i år….  Gjorde det på dagen i går, og ikke mange timer etterpå begynte det å snø.  Det kom en god del, og det ble fryktelig glatt på veien. På motorveien hvor man vanligvis kjører i 100 km t gikk det ikke fortere enn i 50 km t.  Mange kjørte på sommerdekk eller veldig dårlige vinterdekk.  Jeg hadde en bil foran meg fra Trosterud og hjem, og at vedkommende kjørte på sommerdekk er jeg overbevist om.  Borte ved rundkjøringen ved S.A.T.S. ved Tveita kunne det gått riktig ille. Noen ungdommer skulle gå over i fotgjengerfeltet, og når bilfører prøvde å bremse gikk det jo like fort og bilen sklei inn i fotgjengerfeltet mot fotauskanten. Det gikk bra, men det så nifst ut.  Glad ikke jeg lå foran den bilen, for da hadde jeg blitt påkjørt helt garantert.  Selv kjørte jeg med piggfrie dekk for første gang på 7 år, og det var veldig uvant.  Jeg måtte være mere på vakt og kjøre mye mer avslappet enn hva jeg vanligvis gjør.  Merket at bilen ikke ville dit jeg ville når jeg ga på litt for mye for fort, men jeg klarte meg ganske bra alikevel :o)  Nå skal jeg stupe inn i dusjen, må ut for å handle litt…..  Det var jo selvsagt noe jeg klarte å glemme i går….!!!!

Lei av smertene i skulderen og armen..!!!

Jeg begynner å bli så innmari sliten av å hele tiden ha vondt. Ikke får jeg sove om natten heller….  Hver gang jeg forsøker å snu meg gjør det vondt, og så våkner jeg opp igjen.  Sitter jeg stille så dovner armen min bort, og det er virkelig ekkelt.  Da klarer jeg ikke å holde i noen ting uten at det sklir ut av hendende mine. Ikke kan jeg bære noe tungt heller, da dovner oxo armen bort.  Er litt bekymra for at dette kan bli mer langvarig enn det først så ut…… 

Passer ikke helt inn med alt jeg har å gjøre på jobben om dagen, vi begynner med ganske store kjøringer om noen dager. Jeg får vurdere om jeg skal forlenge 50% sykemeldingen min en uke til til fredagen.

Fikk endelig ut fingeren i dag….,  bestilte time til å skifte dekk på bilen til fredagen.  Får bare håpe det ikke kommer et lass med snø innen da…. kan bli en liten utfordring å komme seg opp til Ryen hvis det skjer.. skrekk og gru!!

Det ordna seg….

Var veldig bekymra tidligere i dag over om pengene skulle rekke til lønning om en uke.  Etter å ha gått igjennom de to kontoene jeg har så er det akkurat nok til et flexikort til banen, og en sekk med tørrfòr til kattene.  Det var en lettelse…  Ekkel følelse å tenke på at jeg ikke skulle ha nok penger å klare meg med.  Som jeg sa tidligere i dag, så må jeg virkelig skjerpe meg med pengebruken min…..  Kan ikke sette meg i den situasjonen igjen at jeg nesten ikke har penger igjen på kontoen, sånn som nå.  Det gikk jo bra denne gangen heldigvis!!

Dette har vært en skikkelig sløv dag…. har bare vært inne og koooozt med kattene.  De oppdaget at jeg hadde vannet den store fredsliljen min, trodde de lå å sov jeg… men nei du!!!  Ikke før jeg hadde snudd ryggen til var de der å satt med potene plasket i vannet på skåla.  Det ble vått overalt.  De får ikke lov til å gjøre det, så jeg måtte til med spruteflaska for å få en slutt på det.  Vinja var sta og ville ikke gi seg, men til slutt forstod hun at hun ble våt hvis hun fortsatte…….. men det tok en stund!!!

Nå må jeg virkelig snu på krona…

Det er lenge siden det støvet så kraftig på bankkontoen før en lønningsdag, som det gjør nå.  Kontoen blir ikke fylt opp før på fredag…..  Siden jeg har gått sykemeldt noen uker har jeg ikke kjøpt mnd kort, så jeg må betale på banen denne uka. I tillegg er jeg usikker på om jeg har nok tørrfor til kattene.  Jeg skal nok få det til å gå opp, noe som betyr ingen utskeielser de nermeste dagene.

Jeg hater å ha så dårlig råd, men det er litt min egen skyld oxo….  Har en tendens til å syntes at jeg vasser i penger når jeg får lønning, og glemmer at de skal holde en hel måned.  Går i butikken nesten hver dag å kjøper mat, i stedet for å dukke inn i fryseren å finne noe der…  Den er faktisk full av mat!!!!

Nei, det er på tide å ta segselv i nakken…. kanskje jeg kan klare å spare noen kronasjen hver måned oxo!!!

Vaskedag…..

Skal egentlig i vaskeriet i ettermiddag, men armen og skulderen min er så vond at jeg tror at jeg kommer til å flytte det til neste uke.  Må være litt forsiktig med armen siden jeg skal begynne på 50% jobb igjen til uken, og da kan jeg jo ikke være så ille at jeg nesten ikke orker å være der.

På mange måter er jeg ganske glad for at jeg IKKE har vaskemaskin i leiligheten.  Den tar opp masse plass på badet for det er det eneste stedet den kan stå.  Fuktig tøy som skal tørkes inne i leiligheten.  Jeg har jo vaskeri i kjelleren av blokka mi, og det er bare to trapper ned….  der står to store vaskemaskiner, sentrifuge, tørketrommer og stort tørkerom m varme. 

Det eneste dumme ved det, er at jeg innimellom ikke får vasket akkurat når jeg vil.  Alt må planlegges, sånn at hvis jeg skal reise bort eller skal på en fest så må jeg sette meg opp i forveien.  Pluss siden igjen er jo at maskinene er så store, og raske at jeg kan få unna mer vask der på en ettermiddag enn jeg ville i en oppe i leiligheten.  Da måtte jeg ha vasket oftere. Hadde sikkert blitt vant med det, men så lenge jeg orker å gidder å gå i vaskeriet blir det ikke kjøpt noen egen.

Æsj, jeg har ingen fine bilder av megselv!!

Bestemte meg for å lage en ny header med bilde av megselv, men herre gud da… Jeg syntes ikke at jeg hadde noe vettu bilde av meg selv i det hele tatt…. men det er vel sånn en ser ut!!!  Fant da et som jeg til nød kunne bruke, men det var ikke så enkelt som jeg hadde trodd det skulle være.  Når jeg endelig var sånn passelig fornøyd med headeren og la den ut…. så var den jo altfor liten/smal. Da var det jo å starte helt på nytt igjen. Ikke helt fornøyd med resultatet, men nå som jeg har fått litt dreisen på dette skal jeg nok ordne med noen ordentlig bilder av megselv å lage en ny en…senere!!

Tror jeg blir forkjøla…

Æsj, nå ser det jammen ut til at jeg blir forkjøla….  Jeg kjente det i går kveld at det begynte å krisle i halsen, men tenkte ikke så mye over det.  I dag våknet jeg med "litt" tett hals og tungt hode.  Tror ikke det er så veldig alvorlig akkurat. Jeg har gått veldig tynnkledd nå når det har vært så surt og kaldt ute, og det skal ikke mere til hos meg, desverre.

Ronja og Vinja sitter i vindu å jamrer seg, de vil så gjerne leke med snøfnuggene som daler ned. Får jeg på dem båndet så skal de jammen ta de med ut i snøen, for å se hvordan de reagerer på det rare og kalde på bakken, he he… 

Boller og hussalg…!!!

Bollene er endelig ferdig…. det ble store, luftige og lukter himmelsk!!  Om litt skal jeg sette over vann til  kaffe, og så skal jeg kooooze meg med en bolle eller to.  Det ble ikke like mange som jeg trodde det skulle bli, men det blir det jo aldrig.  Jeg kjenner det i nakken min, den er kjempestiv og veldig vond. Det kommer jeg helt sikkert til å merk i morgen. Var litt heldig når jeg skulle lage bollene i sta, for alle eggene mine var utgått på dato….  De jeg hadde stående i døra var så seje at de nesten ikke ville ut av skallet.  Hjelp tenkte jeg å stakk hodet inn i kjøleskapet å fant en kartong… de hadde stempel på at de var best før 30.08.09, men heldigvis var de helt fine…puh!!!

I det jeg tok ut den siste platen med boller ringte veninnen min Anne….  Hun var så lykkelig for de hadde endelig solgt huset sitt for 2.450.000,-  Det var mindre enn de hadde forventet, men de godtok det siden det dekker lånet på huset + litt til.  Jeg er så glad på deres vegne, for nå kan de endelig legge alt dette bak seg. 

Bolledeigen er ferdig hevet…!!

Har flink i dag…. tiltross for at høyre skulder og arm er vonde og veldig dovne.  Først satte jeg en diger bolledeig, som jeg skal forsøke å lage med venstre armen.  De blir sikkert litt rare å se på, men det er vel smaken som teller..er det ikke??  Mens deigen har stått på kjøkkenbenken og kosa seg støvsuget jeg hele leiligheten.  Jeg hadde egentlig ikke noe lyst eller ork, men med to kattepuser løpende overalt var lodottene nesten like store som dem.  De har gnudd seg på teppene mine så de var dekket av kattehår.  Når jeg begynte å støvsuge hviste de ikke helt om de skulle være redde eller ikke.  De liker ikke støvsugeren så veldig godt, den bråker mye, men så er det jo spennende oxo.  Må le av dem der de sniker seg etter meg å nysgjerrig kikker på monsteret på hjul som jeg drar etter meg. Egentlig har de blitt mer og mer vant til støvsugeren, så det varer nok ikke så veldig lenge innen de ikke bryr seg.  Jeg tok en runde med støvkluten oxo, noe kattene syntes var langt mer morsomt…. de hjalp til så godt de kunne, he he…

Bare jeg får i meg kaffen min så skal jeg sette i gang med å bake ut bollene.  Jeg syntes jo egentlig at det er ganske morsom å bake jeg da, men det bare et sånt tilltak for meg å sette i gang.  Sånn er det med alt jeg skal gjøre, lysten til å gjøre det er der, men å få satt kroppen i gang det er verre.  Tenkte at jeg skulle bake en krydderkake oxo, siden jeg vet at fetteren og kona skal komme om ikke så altfor mange dagene.  De syntes det er godt med kake…. selv syntes jeg det er bedre med en bolle, med og uten ost på.. hmmm!!

Nå må jeg bare se å komme i gang, ellers kommer deigen til å ligge ut over hele kjøkkenbenken, he he.