Måned: april 2023

Valborg, familien ekorn og inn kom pidestallen

Hei og god formiddag!

Ute skinner solen fra en ikke helt blå himmel. Det er lyse hvite skyer som skjermer litt innimellom, men ikke mye. Til morgenen var temperaturen på +5,4C.

Da jeg dro opp rullegardinen ble jeg stående å kikke på familien ekorn, som løp opp og ned på veggplatene til blokken ovenfor. Det var 3 stykker av dem, og de holdt på ganske lenge også. Til slutt kom en måke seilende og de gjemte seg oppunder møne. Vinja satt i vindusposten, og da hun fikk se familien ekorn smattet hun med munnen og ble helt i ekstase 😻.

I går tok jeg å ryddet litt på balkongen, og hentet samtidig inn pidestallen som har stått der ute siden i desember. Da måtte den vike for juletreet og jeg hadde ingen andre steder den kunne stå. Jeg hadde mer enn nok planter å fylle opp hyllene med, og alle sammen er sånne miniplanter jeg kjøpte på Plantasjen som nå er blitt store.

I dag er det siste dagen i april, Valborgsmesseaften (Beltane), og heksenatten, som vi her i Norge ikke markerer eller feirer som noen av våre naboland, bortsett fra de som praktiserer naturreligioner.

Dette står det i Store norske leksikon om Valborg:

Valborg var en angelsaksisk misjonær og helgen, en angelsaksisk kongsdatter som dro som misjonær til Tyskland hvor hun i 761 ble abbedisse i klosteret Heidenheim i Schwaben. Hennes dødsdag var 25. februar, som er hennes festdag.

I Tyskland ble Valborg dyrket som en fremmer av markens grøde, og hennes navn ble særlig knyttet til festen for overføringen av hennes ben til Eichstätt 1 mai og den foregående natt (Walpurgisnacht) med dens levninger av hedensk vår- og fruktbarhetskultus med magiske riter.

I Tyskland og delvis i Norden brente man bål på Valborgsmesseaften, og på 1. mai pyntet man husene med nyutsprunget løv. I Sverige og Finland feires ennå Valborgsmesseaften.

Hvordan gikk det så med strikkingen i går, kom jeg i mål? Jeg håpet at jeg skulle gjøre det, men så begynte skuldrene å krangle og jeg la det bort. Har igjen sånn cirka 32 omganger innen jeg skal strikke 3 rette og 3 vranger rader og felle av. Det tenker jeg er mulig i få til i løpet av dagen/kvelden 😉.

Nå sitter Vinja og stirrer på meg og forventer at jeg nærmest løper på kjøkkenet og fyller opp matkoppen med våtfór.

Håper du får en fantastisk søndag, og Valborg om du skal feire det 🥰

Lille Trille på tur, og skummel mail i innboksen

Bilde tatt 27 april 2023

Heisann!

Da jeg sto opp skinte solen fra en nesten skyfri himmel. Nå har det begynt å blåse opp, og med vinden kommer det noen veldig grå skyer. Håper de blåser bort igjen ut over dagen. På morgenen i dag lå temperaturen på +3,5C, men kommer sola tilbake blir det nok varmere.

Ute på badet går vaskemaskinen for fult, og den er smekkfull for jeg har virkelig samlet opp. Den er så full at jeg var litt usikker på om det ville bli for mye i maskinen, men det ser ut som den klarer seg helt fint.

Jeg var nettopp inne å sjekket mailen min, og ryddet opp som jeg gjør med jevne mellomrom. I går hadde det kommet en mail fra “Prime Video”, om at den månedlige betalingen fra meg hadde feilet. Jeg måtte med en gang gå å oppdatere bankkort detaljene mine, for å aktivisere kanalen igjen som hadde blitt lagt på hold! Akkurat det visste jeg ikke stemte, for jeg har nettopp begynt å abonnere på kanalen igjen etter et opphold. Bare for å være på den sikre siden gikk jeg inn på kanalen, og der fungerer alt som det skal. Så dersom du har Prime Video, og du får den samme mailen må du ikke trykke på noen linker. Bare slett mailen.

I går fikk “Lille Trille” bli med på sin første handletur, og hvor greit var ikke det. Bare å legge alle varene opp i bagen, og det var god plass til alt sammen + litt til. Så var det bare å løfte bagen over på hjulene når jeg kom hjem. Det å trille opp de 6 trappetrinnene til der jeg bor gikk som en drøm.

Kjøpte også inn til grønnsaksgryta jeg skal ha i morgen. Ville ha selleri, men jeg syntes ikke den så noe fin ut så jeg tok selleri stang i stedet. Ikke helt det samme, men det setter også en god smak på gryta.

Jeg har ikke lagt de store planene for denne lørdagen, annet enn at jeg skal prøve å få ferdig armen på genseren min. Det er noen cm igjen, så jeg må virkelig stå på om jeg skal bli ferdig denne helgen. Ble ikke til at jeg strikket i går, så jeg har litt å ta igjen 😉.

Håper du får en fantastisk lørdag 🥰


😊 Smile 😊

Vår, korps og grønnsaksgryte

Heisann!

I går var det overskyet på morgenen, men det tok seg opp utover dagen å sola kom ut på ettermiddagen. I dag våknet jeg til at sola allerede var oppe når jeg sto opp. Temperaturen på morgenen i går og i dag, er omtrent det samme +3C og stigende.

Jeg har sovet så godt i natt, selv om det bare ble litt under 6 timer. Kroppen føles helt uthvilt og i ganske god form.

I går ble det lite aktivitet på sosiale medier på meg. Jeg brukte mye av dagen på å rydde litt og på ettermiddagen og kvelden satt jeg for det meste å strikket på den grønne genseren min. Som jeg har nevnt før går det sakte, og jeg begynner å bli lei. Jeg hadde jo som plan å bli ferdig med genseren innen 1 mai, og jeg håper fortsatt på at det skal skje. Bare armen blir ferdig nå, er det bare å montere og strikke halskanten.

I går ettermiddag hørte jeg et av bydelens korps marsjere og spille nede i gata. Jeg hadde håpet at de ville gå forbi hos meg, men de svingte og gikk gaten den andre veien. Leste litt senere at de gikk for å samle folk til åpningen av den nye kaféen/utestedet på Oppsal, Østensjø Havn. Et sted som vi har ventet i evigheter på skulle åpne. De som hadde lokalene før måtte stenge under eller rett etter Korona, og etter det har vi ikke hatt noe sted å møtes her. Det skal bli spennende å se hva slags aktiviteter de vil tilby utover mat og drikke.

Så langt i dag har jeg bare sosa inne og ikke gjort så veldig mye. Har planer om å ta med meg “Lille Trille” og dra ut for å handle litt. Skal kjøpe inn en del grønnsaker for å lage den gode grønnsaksgryta mi, enten i morgen eller på søndag. Det er så lenge siden at jeg har hatt det at det er på tide å lage den igjen nå. Dette var opprinnelig en oppskrift jeg fant i en engelsk vegetarkokebok som Ungarsk grønnsaksgryte. Med årene har jeg gjort så mye endringer at jeg ikke kan kalle den det. Nå bruker jeg det jeg kan få tak i av grønnsaker. Ikke alt er like tilgjengelig hele året.

Ellers så ser det ut til at snøfallet vi fikk i begynnelsen av uka, har hatt en positiv innvirkning på naturen. For nå er det grønne eselører på nesten alle buskene, og bjørka er nesten blitt grønn. Våren er endelig her 😊

Da var det på tide å få i seg litt mat og gjort meg klar til å dra ut, sånn at jeg kommer meg i butikken før det blir alt for langt på dag.

Ønsker deg en fin fredda 🥰

Trille og tralle

Royal Shopper

Heisann!

Jeg vet ikke om du husker at jeg fortalte at jeg hadde bestilt meg en Royal Shopper (trillebag) via Enklere Liv. Vel det gjorde jeg altså i forrige uke en gang, om jeg ikke husker helt feil. På mandag fikk jeg beskjed om at den var kommet og jeg kunne hente den hos Coop Prix.

Esken var stor og ikke så lett å manøvrere, men den var ikke tung så jeg hadde ikke noe problem med å løfte den å få den inn i bagasjerommet på bilen. Var veldig spent på om jeg måtte montere den helt fra bunnen av, men heldigvis var det bare å klemme på hjulene og sette på plass bagen så var den klar til bruk. Den har store hjul som gjør at den er enkel å trille, også opp trapper. Bagen er stor og rommelig å tåler vekt opp til 50 kg, men jeg tror nok ikke at det blir aktuelt å handle så mye på en gang. Det er lett å ta av og sette på igjen bagen, noe det ikke alltid er på en vanlig trillebag. 

Designet på understellet er laget sånn at jeg kan, om butikken tillater det, henge hele Shopperen på handlevognen når jeg handler. Jeg tror ikke at jeg kommer til å gjøre det, men heller at jeg bare tar med meg bagen inn å lar understellet ligge igjen i bilen. For jeg triller jo uansett handlevognen ut til bilen….

Bestisen har en maken Shopper, som hun har hatt i ca 4 år og er veldig fornøyd med. Det var litt derfor jeg valgte å skaffe meg en maken…

Den som sover….

Image by Rolanda from Pixabay

Heisann!

Ute er det fortsatt litt overskyet, og det blåser en god del. Temperaturen har lagt seg på +5,6C.

I går når jeg la meg må jeg ha glemt å sette på alarmen, eller kanskje jeg rett og slett ikke har hørt den 🤔. Uansett så sov jeg helt til klokken nærmet seg 10:30. Trengte det nok, for jeg var veldig trøtt og sliten i da jeg krøyp under dyna.

Det som var litt dumt, var at jeg måtte droppe Strikkekaféen. Innen jeg hadde fått dusjet og vasket håret og kommet meg opp til Lørenskog, ville klokka vært alt for mye. Det kommer en ny Strikkekafé til onsdagen igjen, og da skal jeg passe på å komme meg opp i tide.

Balkongdøra står åpen selv om det ikke er så varmt, men jeg trengte å lufte ordentlig ut i stua. Vinja spratt ut på balkongen med en gang jeg åpnet døra, og har vært der ute i snart 1 time. Er nok ikke lenge før hun kommer inn å ber om våtfóret sitt.

I går oppdaget jeg at jeg hadde tilgang til C More kanalen igjennom TV2 Play abonnementet mitt. Å da måtte jeg jo sjekke ut hva som lå der. Fant raskt de første Beck “filmene” med Gösta Ekman som Beck, Rolf Lassgård som Gunvald Larsson og Kjell Bergqvist som Lennart Kollberg. Det ligger 5 eller 6 filmer som er spilt inn mellom 1993 og 1995 der. Selv om Peter Haber som Beck og Michael Persbrandt som Gunvald Larsson er bra, så er det nok de gamle filmene som ligger mitt hjerte nærmest.  Så et par filmer i går, og tenker å gjøre det samme i løpet av dagen i dag.

Det begynner å bli noen uker siden jeg fikset neglene mine, og det er på tide å skifte ut den gule og grønne fargen med noe annet. Mulig jeg stikker innom Iris Nailbar senere i dag og bestiller en time 🤔.

Ønsker deg en fin midtiukendag 🥰

Winter wonderland, selvangivelse og papirarbeide

Heisann!

Vinteren er ikke helt over enda, for i dag laver snøen ned igjen. Temperaturen ligger på +2,3C.

Selv om jeg ikke er super happy for at det snør, så skal jeg ikke sitte å beklage meg over det. Det drypper fra taket og snøen som kommer er våt, så jeg tviler sterkt på at den kommer til å bli liggende veldig lenge. Mange har nok skiftet til sommerdekk på bilen, og jeg håper de lot bilen stå til morgenen… Jeg er alltid treg med å skifte, så jeg kjører fortsatt på vinterdekk og kommer til å gjøre det i alle fall til ut i neste uke.

I natt har jeg sovet godt, selv om det ikke ble så veldig mange timene. Kroppen føles grei og i relativt god form 😊.

Jeg lovet meg selv at i år skulle jeg sjekke “Selvangivelsen” tidlig og få den sendt inn. Har jeg gjort det? Nei, jeg har jo ikke det 🙈. På formiddagen i dag printet jeg ut alle årsoppgavene mine og en kopi av selvangivelsen, og så sporet jeg av… Det fløyt papirer av alle slag på skrivebordet og i skuffene min, så jeg bestemte meg for å ta det først. Det tok meg over 2 timer å gå igjennom å sortere + kaste det som burde ha vært kastet for evigheter siden.

Nå har jeg bare tatt meg en liten pause innen jeg går løs på selvangivelsen og sjekker den. Den er ikke så innviklet så det tar nok ikke så lang tid, når jeg først kommer i gang. Leste at per i dag var det fortsatt 1,4 mil personer som ikke hadde åpnet selvangivelsen sin, og inni der var altså jeg også.

Det ble ikke bare en inne dag i går, som jeg hadde bestemt meg for. Fikk melding om at en pakke jeg ventet på hadde kommet til Coop Prix, og ettersom jeg hadde lite med kattesand til doen til Vinja dro jeg ut. Når jeg først var ute handlet jeg litt. Kjøpte med en pose Meksikansk gryte og kjøttdeig som ble middag. Det ble igjen en god del, så jeg har middag til i dag også.

Da var det vel på tide å fortsette der jeg slapp før jeg tok pause, sånn at jeg blir ferdig en gang.

Håper du har en fin tirsdag 🥰

Ikke den beste starten på uka kanskje…..

Image by Adam from Pixabay

Heisann!

Ute er det nok en grå dag med regnvær og vind. Temperaturen har sunket enda mer til i dag, og ligger på kun +3C.

Etter flere netter hvor jeg har sovet godt og i ganske mange timer, ble det dårlig med søvn i natt. Jeg har sikkert vært i drømmeland innimellom, men for det meste har jeg våken helt fram til kl 7 i dag. Da sovnet jeg og var borte fram til kl 10. Det er så håpløst å ligge sånn å ikke få sove, for hele kroppen blir i ulage dagen etter.

Jeg hadde planer om å møte Bestisen for å dra på Veiviseren i dag, for å høre på en av damene i VIP-Gjengen synge med koret sitt. Det måtte jeg bare kutte ut, for formen var ikke der til at jeg orket å dra dit i dag dessverre.

I stedet skal jeg kose meg inne med strikketøy, for jeg har ikke klart å bli ferdig med siste armen på genseren min. Nå er det på tide å få litt fortgang i det. Så vurderer jeg om jeg skal begynne å se Outlander på nytt, sånn at jeg er helt oppdatert når den nye sesongen kommer i midten av juni. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett serien, men blir jo ikke lei den 😉

Jeg hadde ikke noen matlyst da jeg sto opp i dag, men nå kjenner jeg at er sulten så det er på tide å fikse noe å spise. Bløtkokt egg fristet faktisk litt 🤔

Håper du får en fantastisk mandag 🥰

Musical Moments

Heisann!

l går var Bestisen og jeg tilbake i Lørenskog Hus for å gå på konsert med St. Laurentiuskoret, som skulle synge fra mange forskjellige Musicals. Jeg hadde gledet meg lenge til denne konserten, og enda mer da jeg hørte fra ei som hadde vært på generalprøven. Hun sa at det var så bra at det var god grunn til å glede seg.

St. Laurentiuskoret presenterer Musical Moments

Vi hadde fine plasser på rad 6 helt ytterst, hvor jeg liker å sitte. Er ikke så happy når jeg må sitte midt inne på en rad, da får jeg litt claus-anfall. Vi pleier å velge å sitte på 6 eller 7ende raden, for da både ser og hører vi godt.

Bildet er lånt fra programmet
Bildet er lånt fra programmet

Vi kunne ta bilder og filme så lenge vi ikke brukte blitz, men jeg valgte å la mobilen ligge i veska. For jeg ville ikke gå glipp av et eneste minutt av forestillingen. Så da lånte jeg heller et par fra programmet i stedet. Det jeg trodde var en vanlig konsert, endte opp med å bli så mye mer. De sang, spilte skuespill med så mange kostymeskift at jeg lurte på hvordan de rakk det. Denne forestillingen var noe av det beste jeg har sett på lenge. Den varte i over 2 timer med 20 min pause, og jeg syntes at tiden gikk så fort å kunne godt ha sittet i 2 timer til jeg 😉.

Etter forestillingen dro Bestisen og jeg bort til Triaden, for først å skifte gassflasker til Sodastreammaskinene våre. Jeg fikk endelig kjøpt meg nye blekkpatroner til printeren min. Jeg har ikke hatt farge på mange måneder, og har bare printet i svart/hvitt. Ingen av oss hadde spist noe på en god stund, så vi satt oss ned hos Spiseriet og spiste et halvt rundstykke. Etterpå var vi innom Meny for at jeg skulle få handlet det jeg glemte før helgen.

Når jeg kom hjem slapp jeg ut Vinja på balkongen, og hun ble der til det begynte å kjølig. Rundstykket jeg spiste på Triaden var bare en teaser, så det ble pizza til kvelds i mens jeg så på Adresse Liverpool fra fredagen.

Håper du har hatt en fin søndag så langt 🥰

Påloggingsproblemer, Musikkbingo og en sjokkerende beskjed på fredag

Heisann og god søndag!

Etter flere dager med sol og deilig temperatur, har vi fått gråvær og regn her i Oslo. Temperaturen har sunket kraftig, og ligger på +8,7C.

Pulsen og temperaturen i kroppen nådde nye høyder tidligere på formiddagen i dag. For jeg kom rett og slett ikke inn på PC’n 🙈. Det hadde blitt kjørt en eller annen oppdatering på den siden jeg brukte den sist, og da skulle jeg plutselig bruke PIN kode for å komme inn i stedet for PASSORD som jeg pleier.  Jeg husket jo ikke PIN koden, og holdt på i sikkert 40 minutter innen jeg klarte å komme meg inn dit jeg skulle for å resette den. Jeg blir så stressa av sånne ting, selv om jeg vet at jeg klarer å ordne det til slutt.

Om fredagen var jeg sammen med VIP-Gjengen + noen ekstra på Musikkbingo på Veiviseren i Lørenskog Hus. Det var siste gangen for sesongen der, og det var smekkfullt. Bestisen, ei til og jeg var tidlig ute å tok av 2 bord (jentebord og guttebord). 

Over her er den flotte gjengen jeg spilte Musikkbingo sammen med -1, som ikke kom med på noen av bildene. Forrige gang var det ikke så lett å kjenne igjen låtene, mens denne gangen kunne til og med jeg ganske mange av dem. Stemningen var på topp, og noen fra de andre bordene reiste seg med jevne mellomrom opp og danset til musikken. Sunna som er bingo vert danset også med sammen med dem. Ble det noen gevinst på meg? Nei, det ble ikke det denne gangen, men det var ikke så farlig. En av jentene i VIP-Gjengen reddet bordets ære, hihi, og fikk bingo og premien var 2 kino billetter.

Det blir alltid til at vi sitter å senker skuldrene og skravler litt, etter at det er slutt. Noe vi også gjorde på fredagen, så jeg var ikke hjemme før nærmere 22.

Når jeg kom hjem kom jeg i snakk med en dame jeg ikke kjente, som viste seg å være moren til henne som bor eller mer riktig bodde over meg. Hun fortalte at datteren var død for 2 måneder siden, og jeg kjente at ble helt vissen i kroppen. Jeg visste ikke at hun hadde blitt syk og gått bort. Det var et sjokk 😲. Jeg spurte hvor gammel datteren var, og det viste seg at hun var bare 50 år. Det er vel sånn det blir når man ikke har mer kontakt med naboen, enn når vi stopper å snakker i oppgangen av og til. Foreldrene bor i Bodø, og var nå kommet ned for å begynne å rydde i leiligheten. De blir ikke ferdig denne helgen, men fortalte at de kom tilbake i juni for å ta resten. Jeg ble sittende med en trist følelse i kroppen resten av kvelden…. 😢

Ettersom det regner og temperaturen har sunket ute, har det også blitt ganske huskaldt inne så nå tror jeg jammen jeg må skru opp varmen igjen, brrr 🥶.

Ønsker deg en fortsatt fin søndag 🥰