En veldig betent dag….

Image by JonPauling on Pixabay

Heisann, men ikke så mye hoppsann!

Ute vaier grenene forsiktig i vinden, himmelen er dekket av lyse skyer her og der. Sola titter fram der den kommer til. Temperaturen på skyggesiden ligger på +15,1C.

Vinja har fått sin medisin, og har flyttet ut på balkongen. Hun nærmest sto å trampet ved balkongdøren for å komme ut på balkongen. Ser henne på krakken, der hun sitter med spisse ører og våkent blikk 😺

Selv sitter jeg å nyter dagens første kopp med kaffe, med en stiv og betent skulder. Jeg forsøkte å logge meg på PC’n til morgenen i dag, men klarte nesten ikke å få armen bort på tastaturet. Så det endte opp med at jeg resignerte, og sendte melding til sjefen om at jeg ikke kunne jobbe i dag og mest sannsynlig i morgen.

Du lurer kanskje på hvordan jeg orker å blogge når skulderen er så stiv og vond. Jeg bruker mobilen, og taster for det meste bare med høyre hånd. Tenkte at det var greit å oppklare det!

Sitter og ser på furua som har fått veldig gule topper, og det betyr at vi snart går inn i en periode hvor alt ute får et gult teppe. Jeg får heldigvis minimalt inn på balkongen, og slipper å vaske møblene hver gang jeg skal sitte ute. Skal allikevel være glad når det er over, for jeg merker det på allergien min.

Planer for dagen? På grunn av skulderen er det ikke så mye jeg orker å gjøre, så kanskje det blir balkongliv med en bok i hånden eller på høytaleren 📚

Håper din dag blir fin 🥰

 

Jeg bare måtte prøve jeg også

NewProfilePic.com

Heisann!

De siste ukene har jeg sett flere av de som ligger på vennelista mi på Facebook, har endret profilbilde sitt til noe som ser ut som artwork/tegning. Fikk lyst til å prøve det jeg også, men det tok meg noen dager før jeg fant ut hvilken app de hadde brukt. Det var NewProfilePic.com, og i går lastet jeg den ned å lastet opp et par bilder for å prøve. Det ble bare med å prøve, for hvis jeg skulle fortsette å bruke app’n måtte jeg enten betale 59,- per måned eller ca 364,- eller noe lignende på årsbasis. Akkurat det var jeg ikke interessert i å kaste bort penger på. Så jeg lagret de jeg laget i går, og så slettet app’n igjen. Gøy å leke seg litt, men det er jo ikke noe jeg ville ha brukt mer enn en til to ganger til kanskje. 

Har du hørt om denne app’n eller kanskje du allerede har prøvd den?

 

Tor med hammeren har vært på besøk ⛈️

Det er torden i skyene i dag

Heisann og god dag!

Dagens værrapport: Allerede i natt ble jeg vekket av et par tordenskrell, og et kraftig regnvær. Så var det stille til ut på dagen i dag, før det smalt et par ganger til. Himmelen er blålig over Manglerud, så det kan godt komme noe mer ut over ettermiddagen. Akkurat nå ligger temperaturen på +19C.

Jeg hadde egentlig tenkt meg ut i dag, men har ikke kommet så langt… Å nå er det så langt på dagen at jeg tenker jeg dropper det. Det er ikke noe som ikke kan vente til etter jobb i morgen.

Tidligere i dag gikk jeg løs på et av de øvre kjøkkenskapene, hvor jeg bare har stuet inn ting jeg ikke helt har visst om jeg skulle kvitte meg med eller beholde. Det ble en god del i haugen med gi bort når jeg var ferdig. Jeg fikk frigitt en del plass til ting som trengte et nytt og mer praktisk sted.

Bursdagspusen har tatt det med ro i dag, og har for det meste vært ute på balkongen hele tiden. Når det tordnet spratt hun inn en stund, men når det roet seg forsvant hun ut igjen 😺

Hadde håpet at skulderen min ville være bra igjen til i dag , men den er ikke det. I helgen var den ikke så ille, men når jeg våknet i dag var den sår og betennelsen hadde blusset opp igjen. Den er ikke like ille som den var, men ille nok. Ofte når skulderen blir betent, så kommer det brått og forsvinner like fort igjen. Så har jeg de gangene hvor det ikke vil gi seg, og jeg sliter med betennelser som kommer og går hele tiden i uker og opptil måneder. Jeg håper ikke det er sistnevnte jeg inne i nå, for det er ulidelig og stjeler mye av energien min. 

Hvordan har din dag vært?

 

🎈🌹 Gratulerer med dagen 🥳🎉

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik


🥳 Gratulerer med dagen Vinja 🎉

 

Tenkt at det allerede har gått 13 år siden du ble født i Skånevik – Hordaland, sammen med søsknene dine Link, Sprocket og så kjære Ronja som ikke fikk oppleve denne bursdagen sammen med deg.

I juli/august 2009 satte jeg meg i bilen og kjørte fra Oslo til Skånevik, for å hente deg og søsteren din. Jeg var så nervøs for å være “mamman” deres, for det var første gangen jeg hadde tatt på meg et sånt stort ansvar.

Etter litt over 7 timer i bil med pauser, kunne jeg slippe deg og søsteren din ut av reiseburet. Litt engstelige, men veldig nysgjerrige gikk dere rundt å undersøkte det nye hjemmet deres. Første og mange flere netter etter klatret dere opp i sengen min, og la dere på hver deres side av halsen min for å sove. Dere var så små og savnet mamma Lillepuz og søsknene deres, så jeg hadde ikke hjerte til å være streng å løfte dere ned ❤️

Jeg tviler ikke på at du var glad i Ronja, men du likte ikke å dele meg med henne. Ville helst ha meg for deg selv, hele tiden. Når Ronja lå i fanget mitt å sov eller fikk kos, var du sjalu og ville helst ha henne bort. Allikevel har jeg sett at du har savnet henne nå som hun ikke er her mer.

Vi ble som en liten familie vi tre, og dere har betydd alt for meg. Da du fikk påvist en fortykket hjertemuskel og stofskifteproblemer for snart 2 år siden, trodde jeg at jeg skulle miste deg. Heldigvis har det gått bra så langt med hjelp av medisiner to ganger om dagen. 

 

❤️ Glad i deg kjære Vinja min ❤️

 

Lørdag med spekemat i godt selskap

Arkivbilde fra 2016 – spekematkveld

Heisann og god kveld!

Dagens værrapport: For det meste overskyet hele dagen. Temperaturen har for det meste ligget rundt +14C.

Det har ikke blitt noen blogging tidligere i dag, for jeg har vært bussy med andre ting det meste av dagen…..

I går hadde jeg besøk av Bestisen, med strikketøy og godt humør. Hun hadde ikke bare med seg et strikketøy, men opptil flere. Selv nøyde jeg meg med å strikke på sjalet til naboen, som var inne i sluttfasen. 

Jeg hadde kjøpt inn til spekemat på fredagen, som vi koste oss med mens vi prøvde å se på MGP Jr. Tror egentlig ikke at vi fikk med oss så mye dessverre, for skravla gikk nesten hele tiden på begge to 🤣

Spekesmaken smakte himmelsk godt, og vi ble ganske mette begge to. Selve spekepølsene var ikke så mektig, men vi hadde jo både potetsalat og eggerøre til. Jeg hadde tenkt til å servere jordbær litt senere, men det var ikke plass i magen 😵‍💫

Jeg kjørte Bestisen hjem ved 23 tiden, da var faktisk lyst enda… Nesten som det er om sommeren, og det fortsetter bare å bli lysere i tiden som kommer.

Håper du har hatt en fin søndag 🥰

 

Ei som koser på balkongen

Vinja Lillepuzdatter, min vakre pus ❤️

Mjausann!

Så fort jeg åpner balkongdøra på morgenen, fyker Vinja ut på balkongen og springer rundt å snuser å undersøker om alt er som det skal være. Kunne jo hende det hadde skjedd noen forandringer siden kvelden i forveien 🙀

I går snek jeg meg til et bilde av henne da hun lå ute på krakken og tok seg en liten lur, men ikke så lenge for utenfor var det liv og røre. Trostene, Ringduene og Skjærene holdt et voldsomt leven ned på bakken og lysledningen 😉 Noe hun mer enn gjerne følger med på.

Nå forsvant hun akkurat ut igjen, så jeg ser henne neppe inne her på en god stund, hvis hun ikke blir sulten da 😉

 

 

Tidlig våken, og jordbær på brødskiva 🍓

Ikke som de norske, men gode allikevel

Hei og god morgen!

Ute blåser det fortsatt, og det ser usikkert ut om det skal være oppholdsvær eller regn i dag. Temperaturen ligger på +12C.

Sitter i stua med dagens første kopp med kaffe, og nyter stillheten. Ikke en lyd å høre noe sted i blokka så tidlig. Jeg var sliten da jeg gikk å la meg i går kveld, og sovnet med en gang. Ikke har jeg vært våken en eneste gang heller, og våknet første gang kl 7 etter over 7 timers søvn. Syntes det var litt vel tidlig å stå opp, og prøvde å legge meg ned for å sove et par timer til. Søvnen kom aldri, så litt før 8 sto jeg like godt opp. Vinja sover enda, men det er nok ikke lenge før hun kommer. Hun kan tydeligvis klokka, for medisinen serveres rundt kl 9 og da er hun klar 😺

Jeg har ofte ventet med å kjøpe jordbær til de norske kommer, men i år klarte jeg ikke å vente. Da jeg var å handlet på torsdag kjøpte jeg med årets første kurv. Hvor de kommer fra la jeg ikke merke til,  antagelig Nederland eller Belgia. Kuttet opp noen å la på et par brødskiver, og smakte de godt? Jepp det gjorde de, nesten men bare nesten like gode som de norske.

I går trodde jeg med et at jeg så syner… Kikket ut av soveromsvinduet mitt sånn ved 17 tiden, og der oppe på bakken ved blokken ovenfor gikk det et rådyr stille og rolig. Selv om det var gøy å se det så liker jeg ikke at det kommer så tett på blokkene, for om har forvillet seg ned fra Østmarka må det krysse et par store veier for å komme tilbake igjen. Krysser fingrene for at alt gikk bra ❤️

Ønsker deg en fin lørdag 🥰

 

Det har gått i et hele dagen 🏃‍♀️….🏃‍♀️…🏃‍♀️…

Image by Oberholster Venita from Pixabay

Hei og god kveld!

Dagens værrapport: Litt variert med sol det ene øyeblikket og så litt regn, samtidig som det har blåst en del hele dagen. Temperaturen har ligget på mellom +10 og +13C det meste av dagen.

Bloggen har fått lov å hvile i dag, for jeg har vært på farten fra jeg sto opp til ut på ettermiddagen. Så nå er jeg ganske gåen…

Var tidlig oppe i dag og gjorde meg klar sånn at jeg rakk opp for å møte Bestisen ved 11 tiden. Vi hadde avtalt å dra opp til Coop OBS! Lillestrøm for å helgehandle. Jeg hadde egentlig handlet inn det meste i går, og skulle bare ha noe småtteri. Hihi, jommen sa jeg småtteri, for det ble over 1000,- når jeg kom til kassa. Det lille jeg egentlig skulle ha, var bare litt toalettartikler og en flaske Plumbo Gel for å holde vasken på badet åpen. Så ble vi enig om at når Bestisen kommer til meg i morgen, så skulle vi ha spekemat, og da rulla det på seg vettu 🙈

Etter at vi hadde handlet fra oss, så ble jeg med Bestisen hjem og tok en kopp kaffe og litt å spise mens vi skravla. Ikke bare det, jeg satt å kikket bak gardina på et par kjekke karer som holdt på ute på balkongen hennes. Hvorfor bak gardina, rett og slett for hun hadde trukket dem for sånn at hun selv ikke skulle sitte på utstilling 😉 Borettslaget holder nemlig på å skifte ut treverket rundt balkongene, men sorte glassplater. De ble akkurat ferdig med balkongen hennes i det jeg skulle gå, og det ble skikkelig flott. 

Når jeg kom hjem fortsatte jeg der jeg slapp i går… Da flyttet jeg nemlig et par lampetter fra over sofaen til motsatt vegg på hver side av TV’n. Jeg skulle ha flyttet om på noen bilder samtidig, men det orket jeg rett og slett ikke. Det gjorde jeg der i mot i ettermiddag. Jeg har flere bilder som skulle hatt en ny plass, men etter to dager med den betente skulderen i været var det slutt på velviljen der i gården. Så nå får det være som det er en stund fremover til skulderen er i bedre humør igjen.

Etter middagen i dag fortsatte jeg med serie-maraton av Inspector Morse, som jeg begynte på tidligere i uken. Nå har jeg akkurat sett ferdig siste episoden hvor Morse dør, og selv om jeg har sett det før er det like trist….

Håper du har hatt en fin fredag 🥰

 

5 raske spørsmål – del 42

Heisann og hoppsann!

Da er det kommet 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Hvilken matrett kan du ikke leve uten?
Svar: Jeg tror egentlig ikke det finnes noen, men jeg ville ha savnet ribbe, medisterkaker, pølser å surkål på julaften.

Spørsmål 2: Hva er den dummeste måten du har skadet deg på?
Svar: Det er umulig å svare på, for de aller fleste gangene jeg har skadet meg (ordentlig) har de vært dumme. Dessuten er listen altfor lang.

Spørsmål 3: Hvilken farge har du på tannbørsten?
Svar: Den er oppladbar i blått og hvitt.

Spørsmål 4: Hva er det andre gjør så lett som bare det, men som er vanskelig for deg?
Svar: Det er mange forskjellige ting ettersom jeg har OCD. Den gjør at jeg sjekker mye av det jeg gjør alt for mange ganger. Har jeg låst dørene, er platene slått av, har jeg fylt ut meldekortet til NAV riktig, trykke på send knapper, listen bare fortsetter og fortsetter.

Spørsmål 5: Om du fikk et fallskjermhopp i bursdagsgave, hopper du da?
Svar: Et klart NEI på det spørsmålet. Jeg har høydeskrekk de lux, og blir svimmel bare jeg står på en stol. Så den gaven hadde jeg helt klart gitt bort til noen andre. Når det er sagt, så kjenner mine venner meg så godt at de ikke ville ha gitt meg en sånn gave.

 

Top Gun på strikke-kino

Top Gun på Strikke-kino

Heisann!

I forrige måned var jeg på strikke-kino for første gang på Odeon – Lillestrøm, sammen med Bestisen og kusinen. Da så vi på Downton Abbey, og den 13.06. skal vi av gårde igjen for å se den nye Top Gun filmen. Billettene ble kjøpt i dag 🤩 Inne på kinoens Facebook side, ble vi bedt om å stemme på hvilken film vi ville se. Top Gun var ikke mitt første valg, men en god 2er. Jeg stemte på Dr Strange og det var den som endte opp som nr 2 til slutt.

Er veldig spent på den nye Top Gun filmen, om den er like bra som den første.

Innen juni er nok sjalet til naboen også ferdig, så da må jeg finne noe annet å ta med meg til filmen 😉