🏆 Stolt av meg selv &#127942

Før jeg gikk å la meg i går bestemte jeg meg for at, uansett i hvilken form jeg var i dag så skulle balkongen gjøres klar til sommersesongen. Så derfor var jeg spent når jeg slo opp gluggene på morran i dag, og jammen var både form og kroppen på min side. Det er ikke så ofte det starter så bra, og fortsetter sånn.
Jeg kan med glede informere om at formen holdt hele dagen ut den 😄

Det var ingen liten oppgave jeg hadde påtatt meg i dag, for alle 12 vinduene skulle pusses på både inn og utsiden, veggene skulle vaskes, kantene på utsiden skulle renskes for støv, skitt og ikke mins sot fra naboen og til slutt skulle gulvet skures. Jeg har gruet meg for å gå løs på vinduene, av den grunn at jeg ikke har turt å skyve vinduene og svinge dem inn. Når man skal gjøre dette må man trykke dem innover mot kanten, ellers hopper de ut av spor. Jeg har ikke lenger krefter i armene til å holde de igjen, hvis det skulle skje…

Jeg fant heldigvis en helt annen løsning på dette problemet, som gjorde at jeg brukte mye lenger tid på oppgaven. Likevel behøvde jeg ikke bekymre meg for at jeg skulle stå alene å holde i vindu som veier mye, og som jeg ikke fikk inn igjen. Hehehe, jeg fikk noen skjeve blikk fra folk som var ute gikk, for regnet øste ned å det er vel kanskje ikke da folk pusser vinduer. Jeg dro på smilet og vasket i vei jeg ☔

Jeg har fortsatt ikke fått kjøpt meg noen liftgardin mot naboen, så da får sjalusiveggen duge i mellomtiden dette året også. Kanskje ikke det vakreste, men jeg kan i det minste sitte usjenert å slappe av. Jeg har planlagt å kjøpe nye stolputer i år, for de jeg har nå (selv om det ikke syntes på bilde) er veldig slitte. Jeg har hatt dem i nesten 10 år, eller kanskje litt lenger. Jeg vil ha røde nok en gang, siden jeg liker det røde og hvite der ute!

Jeg klarte ikke å dy meg, og snudde litt om etter at all vaskingen var over… Hadde dessverre ikke noe før bilder, så dere får nøyes med etter bildene. Kattene var inne mens jeg hold på med vaskesjauen, og da jeg endelig lukket opp døra når jeg var ferdig kom de ut i full fart. De fløy rundt lenge å undersøkte alt å snuste… Tror de var fornøyde med resultatet jeg, det virket nå iallefall sånn….. Det var litt kjølig i dag, så ingen av dem hadde noe lyst til å ligge sløve der, men bare vent til sola og varmen kommer… Da er de helt umulig å få inn igjen!

Selv om kroppen var i godlune i dag, så betyr ikke det at jeg ikke ble sliten… Akkurat nå har jeg det ikke så veldig godt, det verker litt her, og litt der å jeg er ikke helt sikker på om jeg klarer å komme meg opp av godstolen igjen, knis!!! Derfor har jeg sørget for at jeg har rikelig med mineralvann, litt godis til kvelden, mobilen på lading rett ved siden av og et teppe jeg kan slenge over meg hvis jeg begynner å fryse.

TV’n står på men jeg får ikke helt bestemt meg for hva jeg skal se på, og hopper å spretter litt mellom kanalene…. Jeg ender nok opp med Komiprisen tenker jeg, sånn at jeg ikke skal glemme at jeg vil se på Lindmo etterpå.

Ha en strålende lørdagskveld folkens, blogges 😊

#vaske #pussevindu #vårrengjøring #balkong #balkongvinduer #blogg #regnvær #kjølig #sol #varme #balkongliv

Challenge – om lykke Dag 8 – Kjærlighet til livet

Da har jeg kommet til den siste dagen, den 8 i Anne Grethe/FotoSeljordslia challenge om lykke, og det er den siste som er Kjærlighet til livet i seg selv – hva betyr det? Det er egentlig ganske vemodig, for man har brukt en del tid på de daglige utfordringene å så plutselig er det over. Jeg sitter igjen med en sånn følelse hver gang jeg har vært med på en Challenge…

Etter som årene går begynner kroppen å svikte på både det ene og det andre planet. Det begynner med små betennelser i albuene, så oppover i skuldrene og så nedover i ryggen. Så rusler og går årene med disse plagene som kommer å går, men så kommer det til et punkt hvor andre ting begynner å svikte. I mitt tilfelle begynte det med anklene før det slo ut i full blomst i knærne. Hverdagene ble etterhvert en kamp om å mestre smerter, og fremfor alt å klare å holde kroppen bevegelig.

Nå sitter du sikkert å klør det i hode, og lurer på hva har dette med kjærlighet til livet å gjøre. Jeg skjønner godt at du undrer deg over det, men sånn er det……

Man skulle kanskje tro at man ble lei livet når det er fylt smerter, men man blir jo ikke det for livet er så kjært. Man finner alltid noe å glede seg over i hverdagen som gjør at man glemmer at man ikke har det så godt. Det er vel i sånne stunder man kjenner på følelsen av at man har en form for kjærlighet til livet som overgår alt annet. Man gleder seg over at man tross alt klarer å komme seg opp av senga, komme seg på jobb og fungere ganske normalt i løpet av dagen. At man blir mer sliten enn det som er normal pga at kroppen bruker mer energi, tja det klarer man alltids å takle på et vis.

Noe annet jeg kan føle en stor kjærlighet er naturen, dyrene og insektene som lever i den. Lykkelige stunder har blitt tilbrakt i Botanisk Have, hvor det er et hav av blomster og min lille favoritt humlen som jeg har stor forkjærlighet for.

#challengelykke #challenge #lykke #kjærlighet #naturen #livet #dyr #insekter #smerter #vondter #blogg

Værstatus Oslo 29.04.16

Oi så hvitt det var ute og som det snødde da jeg sto opp i dag. Heldigvis avtok det etterhvert, og da jeg gikk litt før kl 8 skinte sola nedover mot Oslo sentrum.

Syntes ikke akkurat at det var så stor stas at det snødde, men det er april og det er ikke noe unormalt.

#vær #april #snø #sesonger #blogg

Challenge – om lykke Dag 7 – Glede

Da var vi kommet til dag 7 i Anne Grethe/FotoSeljordslia challenge om lykke, og dagens oppgave er å beskrive hva glede betyr i forhold til min lykke.

Det er mange ting som gleder meg, og som jeg kunne ha skrevet et langt innlegg om. At våren er her, sola skinner, at det begynner å bli varmere, at kattene mine kommer løpende når jeg kommer hjem, at jeg har gode venner, og mye mer. Likevel er det ikke det som gleder meg aller mest….

Den største gleden av alt er nå en gang å gi bort en gave, og se gleden i mottagerens øyne når de får den. Best av alt er når man spontant gir bort noe til en person å ser overraskelsen i øynene. Det er jo også veldig hyggelig når noen helt overraskende gir meg en liten ting også. Det er ikke alltid prislappen som avgjør hvor glad man blir for det man får, heller det at noen syntes at det var hyggelig å gi bort noe.

Det er egentlig ikke så veldig mye mer å si om dette, og man trenger ikke å utbrodere det noe mer heller!!

#challengelykke #challenge #lykke #utfordring #glede #blogg

Det ble ikke noe av

Jeg skrev tidligere i dag om mine store planer for ettermiddagen… Jeg skulle pusse to vinduer som måkene hadde lagt igjen visittkortene sine på, vaske og rydde på balkongen. Sistnevnte har blitt ekstremt skitten siden i fjor sommer, så det er ikke noe trivelig å sitte der ute. Vinduene kan man knapt se ut igjennom lenger, når sola skinner på dem, sukk….!!!!

Som du sikkert har skjønt så er støvklut og skurefilla fortsatt like tørre som da jeg gikk på jobben i dag. Jeg kom meg ikke avgårde fra jobben før klokka var nesten 16:45, og så måtte jeg innom å handle litt. Da ble nesten 18 innen jeg endelig kom meg hjem, og da ble det for sent å begynne med noe vasking. Jeg skulle jo tross alt få i meg litt føde også.

Jeg fikk endelig bestilt time hos Røhne Selmer til skifting av dekk på bilen. Venninnen min Anne skulle gjør det + ha service på bilen fredag om en uke, så vi avtalte at jeg skulle ta samme dagen. Da kunne vi finne på noe sammen etter at min bil ble ferdig. Jeg tenkte at vi kunne ta årets første fotosafari, forutsatt at det blir brukbart vær da. Vi kan få noen fine bilder nå ettersom det til stadig spretter fram nye vekster og blader på trærne hele tiden :o))

Det er rart hvor fort tiden egentlig går etter at man har kommet hjem fra jobben. Jeg syntes nesten ikke rekker mer enn å komme hjem, spise middag og rydde bort å så er det legge tid. Sitter å ser på Ronja som ligger borte i 2 seteren… Hun ligger helt på siden med smale øyne, og potene krøllet oppunder seg mens hun lett vifter med tuppen av halen. Lille søtnosen min ❤

#vaske #pusse #vinduer #støvkluter #bil #dekkskifte #røhneselmer #fotosafari #ronja #sove #søtnos #blogg

En dags pause

I går måtte jeg bare ha meg en liten pause fra alt som hadde med datamaskiner, laptopper og nettbrett. To dager hjemme uten å snakke med eller se et menneske gjorde sitt til at jeg følte veldig for menneskelig kontakt i går. Det er veldig hyggelig å chatte med folk på nettet og skrive kommentarer og svare på bloggen osv, men ingenting kan nå måle seg mot å snakke med et levende vesen.

Når jeg kom hjem fra jobben og spist satt jeg i stua og stirret på laptoppen, som lå på fotskammelen foran meg….. Der ble den liggende uten at jeg rørte den. I stedet snakket jeg veeeeeeeeldig lang stund med en venninne på telefon. Vi kom nok nesten opp i 1 time 45 minutter innen vi klarte å løsrive oss fra hverandre. Nå er vel ikke dette så veldig lenge egentlig når vi ringer hverandre, for det er sjelden vi klarer å avslutte samtalene våre før det har gått en time :o))

Planen var egentlig at jeg skulle pusse et par viduer som måkene hadde lagt igjen noen visittkort på + begynne å vaske ned på balkongen. Dessverre så fanget godstolen såpass mye at jeg kom aldri i gang med noen vasking. Vi får se om jeg har mer energi til å sette i gang med noe når jeg kommer hjem i ettermiddag.
Dette ble et nakent innlegg uten noen fancy bilder og annet stasj, men det er vel hva som skrives som er det viktigste…er det ikke?

Da var nesten denne lunchpausen over, og en masse jobb venter på meg. Ha en stråååålende torsdag alle sammen, vi blogges :o))

#data #pc #laptop #nettbrett #menneske #kontakt #telefonsamtale #lenge #lunch #blogg #pause

Challenge – om lykke Dag 6 – Selvtillit

Da var vi kommet til dag 6 i Anne Grethe/FotoSeljordslia challenge om lykke, og dagens oppgave er å beskrive hva selvtillit betyr i forhold til min lykke.

Med hånden på hjerte må dessverre innrømme at jeg nok ikke er født med verdens største selvtillit. Ofte så kommer det nok ord som, nei det kan jeg ikke, nei det tør jeg ikke, nei det der var skummelt osv. Fornuften sier meg jo at det er helt idiotisk å tenke på den måten, men det er ikke så lett å bryte mønsteret.

Når jeg har gått noen runder med meg selv, og diskutert hvorfor jeg skal gjøre nettopp dette…. Så pleier fornuften å seire etter en heftig indre diskusjon, og jeg gjør akkurat det jeg syntes er skummel og eller ikke tør. Etter at jeg har gjennomført hva det nå enn måtte være, er jo tilfredsstillelsen så stor og jeg er i lykkerus over at jeg våget og en lettelse over at det slettes ikke var som skummelt som jeg først trodde det var 😄

Alt dette er jo helt normale følelser, og de fleste av oss er litt engstelige og redde for å gjøre ting som er ukjent. Men det føles veldig godt når man endelig klarer å gjennomføre, og man kjenner hvordan selvtilliten stiger på måleren 😄

#challengelykke #lykke #challenge #selvtillit #blogg #Anne Grethe/FotoSeljordslia

Challenge – om lykke Dag 5 – Selvironi

Dagene går og jeg har nå kommet til den 5. i Anne Grethe/FotoSeljordslia challenge om lykke, og dagens oppgave er å beskrive hva selvironi betyr i forhold til min lykke.

Jeg er av den oppfattning av at Humor og Selvironi er nær beslektet, og det er mye humor i selvironi og omvendt. Personlig er jeg ikke redd for å by på meg selv, og kanskje dumme meg ut litt. Stort sett er jeg en ganske snill jente som av og til slenger med leppa, og kan både være frekk og komme med små sleivspark. Likevel ikke på en sånn måte at jeg sårer noen, og jeg ville heller aldri finne på å være frekk mot noen jeg ikke kjenner. Slenger jeg med leppa så er det mot mennesker som kjenner meg, og som vet at det jeg sier ikke er vondt ment.

  
(et par av mine profilbilder på facebook, som Freda Kahlo og som Marilyn Monroe)

Siden jeg selv er så slapp i leppa, og lett kan slenge ut kommentarer til andre så må jeg også tåle at jeg får servert noen saftige tilbake også. Å de kommer, det skal jeg love deg, hehehe. Det som selvfølgelig ikke er like morsomt, er når noen kommer med ondskapsfulle kommentarer. Der setter jeg foten ned, og sier klart i fra at det ikke tolereres!! Heldigvis har ikke det skjedd så ofte, men det har hendt.

Ellers er jeg jo ikke redd for å legge ut snåle og merkelig bilder av megselv på sosiale medier… Noe jeg har gjort flere ganger både på bloggen og på facebook. Sosiale medier er til for å ha det litt gøy, mener nå jeg da ??

#challengelykke #lykke #challenge #selvironi #blogg #Anne Grethe/FotoSeljordslia

🌞 Sommerfølelser 🌞

Satt å så igjennom noen bilder fra 2013, og om kom over noen som jeg tok når Anne, Terje og jeg var i Lillehammer og Maihaugen. Dagen begynte grå å trist, og vi hadde til og med litt regn på veg oppover. Da vi kom opp til Mjøsa sprakk himmelen opp, og sola skinte fra en knallblå himmel. Det ble en utrolig fin og varm dag der oppe, hvor jeg fikk tatt mange fine naturbilder.

Andrine Maihaugendatter lå å duppet opp og ned i dammen oppe ved kirken. Jeg blir i så godt humør når jeg ser bilde, dels for at jeg liker ender men også for at sommerfølelsene strømmer på. Å, som jeg gleder meg til sol, sommer, varme og fine turer ut med kamera :o))

#maihaugen #lillehammer #sommer #sommerfølelser #and #andrine #sol #varme #foto #blogg

Litt C-vitaminer

Når vi var i Sverige om lørdagen kjøpte jeg ikke bare kjøttvarer, men også endel frukt og grønt. De hadde noen ekstremt store appelsiner som så så innbydende ut at jeg kjøpte med meg 5 stykker. Jeg har ikke hatt anledning til å smake på dem enda, vel før nå i dag da 🍊

Dette var den minste av de jeg kjøpte, og den i segselv er stor… Det er nesten et måltid i seg selv, selv om det er mest saft så er de ganske mettende. Jeg var spent på om de skulle være søte eller litt småsyrlige.

Jeg har hatt lyst til å kjøpe noen appelsiner her hjemme, men nå jeg har vært på Meny så har de ikke sett noe fine ut. De har vært ekstremt små i størrelsen, og skallet har ikke sett spesielt innbydende ut så jeg har rett og slett latt det være. Det er vel kanskje ikke høysesong for appelsiner nå, men det skulle jo være mulig å få friske å fine i butikkene likevel. Kiwi skryter jo veldig av sin frukt og grønt avdeling, så jeg får kanskje sjekke ut der også 🍊

De svenskkjøpte appelsinene  var akkurat passe søte, og de hadde heller ikke for tjukt skall heller. Masse deilig saft, som gjorde godt for en slapp og trøtt kropp, som min er i dag. 

#frukt #søtt #godt #appelsin #sunt #meny #kiwi #blogg