🔊 Bra lyd er viktig 🔉

Som jeg har fortalt før så har jeg blitt STOR fan av tv-serien og bøkene Outlander, men i stedet for å lese de selv hører jeg bøkene på lydbok. Jeg har valgt å høre dem på originalspråket, og virkelig koser meg. Mye av lyttingen har foregått i bilen på veg til og fra jobb, men jeg har også hørt litt hjemme. Da har det blitt med ørepropper, noe som ikke er så behagelig. På fredag ble jeg ferdig med bok 1, og i dag begynte jeg på bok no 2.

I går var jeg innom Clas Ohlsson å investerte i en ny høytaler fra Exibel til 499,-. De skrøt veldig av hvor bra den var, og i dag testet jeg den ut etter å ha ladet den opp over natten. De hadde helt rett for lyden er utrolig bra. Nå strømmer stemmen til Davina Porter ut på engelsk og skotsk. Hun er virkelig dyktig og når hun leser er hun både barn, voksne, engelsk og ærkeskotsk. Det er en fryd å høre på henne.

Ikke bare har høytaleren bra lyd, men den har også en fin utforming med en smart bærerem i skinn :o))

#lyd #høytaler #exibel #outlander #lydbok #bok #tvserie #blogg

🍁En liten høsttur med naboen 🍂

På formiddagen i dag bestemte jeg meg for å ta med kamera, og gå en tur i skogen ved siden av blokkene der jeg bor. Jeg hadde satt i gang en vaskemaskin, som ikke var ferdig på en stund å jeg hadde egentlig ikke noe spesielt å gjøre. På veg ut av døra traff jeg på mine naboer, som var ute i samme ærend å vi bestemte å gå sammen.

De er et fantastisk flott par i en godt voksen alder, som hver dag går en tur for å komme ut å bevege kroppen å få litt luft. Turen er ikke så lang, men like viktig av den grunn. Siden farten ikke var så høy kunne jeg få tatt noen bilder mens vi gikk.

Ikke like fint som Frodith sine, men et skyggebilde ble det da av oss alle tre :o))

På enden av blokken nedenfor min har to beboere jobbet i to år med å lage en fin samlingsplass, hvor det på sommeren står krakker som man kan sitte ned å nyte dagen eller ettermiddagen. Personlig så må jeg innrømme at jeg ikke helt har klart å få noe eierskap til plassen enda, noe som kanskje kommer av beliggenheten. Føler det litt merkelig å gå bort å sette meg “der borte”. Litt dumt, men sånn er det!! Plassen har blitt døpt til Champagne-plassen :o))

Noen av plantene som omkranser sitteplassen… 

På veg tilbake igjen kom vi forbi disse fruktene inne i et kratt, men hvilken type frukt det er ble vi ikke helt enig om. Jeg syntes det lignet på sitroner, noe som kanskje ikke kommer så godt fram på bildet. Skallet på frukten minnet veldig om sitron!! Er det noen som kan bekrefte hva det er, så hadde det vært fint :o))

Denne planten har stått på denne plassen siden jeg var barn, og flyttet til området. Den gangen var det flere av dem langs en sti som gikk opp til blokkene, men de andre har ettervert blitt pjuskete å har blitt fjernet. Denne har jo helt fantastiske farger nå på høsten :o))

Jeg tok også noen flotte bilder av naboen, som jeg nettopp har vært over å levert til dem. De har ikke noen data, så derfor bestemte jeg meg for å printe bildene til dem. Jeg hadde dessverre ikke igjen av det gode fotopapiret, men bildene ble bra allikevel å de ble så glad for dem at de klemte meg. Jeg ble helt rørt jeg av at de ble så glad for bildene 😍

#høst #høstbilder #skyggebilder #nabo #påtur #høsttur #fotosafari #blogg #høst2016 #oktober #oktober2016

“Samhain-poem”


Red leaves are carried in the salt west wind
And turn to brown on dry soil.
The sun is bright still, but not warm
On the last rich gold of scattered fall.
The great wheel turns, another year
Old, bright gold with death.
Bare branches now, the Old Lord’s limbs,
Chill wind the Old Lord’s breath. 

Like dancing leaves on sleeping branches
The dark tide of memory is stirred.
The deepest thought-flame now is kindled,
Consuming, the fire in ancient words.
Samhain, the thin veil opens, fingers

Reaching through the blackness deep.
Through the grey cloud wisps, old voices
Shapes, shifting, slowly creep.
Mab’s red-eyed dogs, howling, wander
Through the fields as soil grows hard
Searching for uncounted jewels

The Fairy Queen’s forgotten shards
The last red morsels, undevoured
Returned to Her who granted birth 
Mab’s womb, given up its children,
Shrivels, cold with the hardened earth.

In meadows that the scythe has tasted
Now the Samhain fires are high
The circle dance is weaving, spinning
On graceful foot, on darkened thigh,
The spiral dance is downward twisted,
The Horned One’s chant, the Welcome Home–

“Home” is on the north wind whispered,
The Swordless Death Lord takes his throne.
And to Mab, the Horned One’s sister,
Whose loins have yielded up their spark,
“Follow” now the north wind whispers,
Mab, Death Queen, the Timeless Dark. 

And in the barren, fruitless meadow,
Dancing ’round the Samhain fire,
Her face a flower, her eyes a-tremble,
A young maid spins the ancient spire.
Chanting home the swordless Horned One,
Like a doe, she leaps the flame.
In cold Autumn’s death, a new beginning,
In Mab’s cold womb, life starts again.

(poem by: Kenny Klien )

“The making of Outlander”

Det tok jammen ikke mange dagene fra jeg bestilte boken til den kunne hentes på postkontoret. Tror det bare var 4 dager, og det er jo helt fantastisk. Jeg bestilte boken fra Adlibris, og de er både raske og så tar de ikke noe for å sende varene :o))

Dette er boken om tv-serien Outlander, sesong 1 og 2, med stoff behinde the scenes, interjuer og haugevis med flotte bilder. Jeg kommer til å sitte med boka i fanget mye denne helgen, og jeg gleder meg til å se alt det spennende den inneholder :o))

#bok #outlander #themakingofoutlander #tvserie #sesonger #glede #blogg

🍁 Endelig litt høstbilder 🍂

Alle dere fine bloggvenner har vært ute og tatt flotte høstbilder, og selv måtte jeg ty til noen gamle bilder fra et par år tilbake… Vel inntil i dag!! Jeg måtte bare en tur ut i lunchpausen og røre på kroppen min litt. Omtrent hele formiddagen hadde jeg sittet pal foran pc’n å jobbet, noe som gjorde leddene mine stive og vonde. Det eneste som hjelper da, er å gå seg en tur.

Det er jo ikke så mye trær rundt der jeg jobber, men borte ved Domkirken er det noen i den lille parken så da førte bena mine meg den veien.

Det var ikke det store fargespektre akkurat men høstbilder ble det da… Jeg ville ikke ha med noen biler, men det var ikke mulig for rundt Domkirken sto de tett i tett. Mange av bilene var store, av den sorten som man får plass til rullestoler og lignende i. Jeg går ut fra at det var en gudstjeneste eller en annen tilstelning i kirken.

Jeg fikk da mine høstbilder allikevel, og ruslet videre nedover Karl Johansgate å deretter bort til Oslo City for å kjøpe en gave. En gave jeg ikke fant, så jeg endte opp med å gå tomhendt derfra.

Vi har hatt grått og trist vær i flere dager her i Oslo, men i dag ble himmelen blå og sola kom fram å gjorde dagen helt fantastisk. Tåke og grått vær gjør ikke så mye for humøret akkurat. Gradene krabbet oppover gradestokken å endte til slutt opp på + 10C, og da jeg kom hjem sent i ettermiddag var fortsatt + 8 C ute. Det var ikke ille i det hele tatt :o))

#høst #høstbilder #bilder #tur #gå #gave #oslo #domkirken #karljohan #oslocity #blogg #oktober #oktober2016

🎁 Et lite gavedryss 🎁

Vanligvis er ikke jeg en person som pleier å få gaver sånn på en vanlig ukedag, men i går dryppet det jammen inn…

Først når jeg var hos RøhneSelmer for å hente bilen min. Da fikk jeg en mobillader, for at jeg hadde valgt å bestille timen over nettet. Fancy siden det står Ford Mustang på den, og det er en bil som jeg har hatt som favoritt i mange år…. Jeg har ikke testet ut laderen enda, så jeg vet ikke hvor kraftig den er. Tviler vel på om det er mer enn en nødlader, som sørger for at man har nok strøm til man får koblet seg opp i veggen. Vi får se.

Før jeg dro hjem var jeg en snartur innom Bryn senter og Clas Ohlsson, og når jeg kom til kassen fikk jeg en lommelykt. Kanskje ikke store gaven, men den lyste veldig bra og jeg har ment å kjøpe en ny en siden den/de jeg hadde var så dårlige.

   

#gavedryss #gaver #røhneselmer #clasohlsson #mobillader #lommelykt

Der fikk jeg den 📙

Siden Julie Winge annonserte på bloggen sin at boken hennes nå var klar, og snart var å finne i hyllene i bokhandelen har jeg hatt lyst til kjøpe den. Jeg har sneket meg rundt om hyllene som en katt for å se om den har kommet, men jeg ble like skuffet hver gang.

I dag måtte jeg en snartur opp i Torggata i lunchen, og på veg tilbake gikk jeg innom Eldorado for å sjekke om de hadde den. Det hadde de, og jeg ruslet blir og fornøyd ut av butikken med boken i en pose. Jeg har ikke fått begynt å lese i den enda, siden jeg er litt trøtt og sigen i kroppen å det kan jeg jo ikke være hvis jeg skal lese :o))

#bok #juliewinge #fyllik #eldorado #lese #kjøpe #bokhandel #torggata #blogg

Jeg ble så fysen på noe 😋

Da jeg var innom Meny og handlet på veg hjem fra jobb, ble jeg så innmari fysen på noe snoop. Det er jo noe jeg definitivt ikke bør og skal spise, men jeg klarte bare ikke få tankene ut av hode. Så da rusla jeg forbi hyllene med potetgull da med vann i munnen, og lurte fælt på hva jeg skulle kjøpe. Så falt blikket mitt på en pose fra Terra, som påsto at dette var chips laget av ekte grønnsaker.

Chips er vel ikke sunt om de er laget av poteter eller grønnsaker, men posen ble nå med meg hjem. Var det noe godt, nei absolutt ikke, for det smakte omtrent ingenting av chipsen. Kommer jeg til å kjøpe det igjen, nei jeg tror ikke det!!

Har du smakt chips laget av grønnsaker?
Syntes du det var noe godt?

#terra #chips #grønnsakschips #smaksløst #blogg

Det er lov å være litt trøtt

Det er vel ganske kjent at jeg ikke er noen morgenfugl akkurat, selv om jeg gjerne skulle være det. Hver eneste kveld når jeg går å legger meg, håper jeg at jeg skal være i stand til å stå opp tidlig. Når alarmen uler grytidlig så henger hverken hode eller kropp med….

I dag hadde Forden time hos RøhneSelmer til å få lagt om til vinterdekk, men man får ikke noe fast time. Bare møte opp i tidsrommet 07:00 – 09:00 for å være sikker på at de har mulighet til å bli ferdig med bilen samme dag. Jeg hadde store forhåpninger til å være der nede kl 07:00 jeg, men den ble nok i overkant av en halvtime mer før jeg gikk inn døra.

Nå nettopp fikk jeg melding om at bilen var klar og kunne hentes, men jeg venter nå med det til jeg skal hjem fra jobb i dag. Kunne selvsagt ha brukt lunchen på å hente den, for det tar ikke mange minuttene med t-banen, men kjenner at det fort blir bare stress og mas.


(Dette er ikke Forden min, men en som var ganske lik som jeg fant på nettet)

Jeg kjenner at øyelokkene er litt siiiigne allerede, og jeg har jespet noen ganger…. Men det er vel lov å være litt trøtt når man har stått opp mye tidligere enn man vanligvis gjør, er det ikke?

#trøtt #sove #morgenstund #tidlig #røhneselmer #dekkskifte #vinterdekk #ford #blogg

Glad i mamsen sin

Som jeg fortalte tidligere i dag, var ikke formen på topp og jeg trengte å slappe av å hente meg inn igjen etter at jeg kom fra jobb. Da jeg sank ned i godstolen min kom Ronja for å ligge i fanget. Jeg passet på å gre henne med stålkammen, før hun la seg til for å få has på noen tover i pelsen. Etterpå la hun seg godt til rett i fanget mitt, og lå der å koste seg mens hun malte så høyt og hypnotiserende at jeg sovnet. Søsteren Vinja hadde også lyst til å ligge i fanget, men Ronja breia seg såpass mye at hun ikke fikk plass.

Jeg var litt kald, men med en varm pus i fanget og et lunt sjal rundt skuldrene ordnet det seg vettu :o)) Det er litt deilig med sånne ettermiddager, hvor man bare kan synke ned i godstolen å kjenne at søvnen sakte men sikkert tar over kroppen.

Nå har klokka løpt fra meg igjen, og jeg burde selvsagt ha vært i seng for lenge siden. Må opp grytidlig i morgen, for Forden skal til leveres kl 7 på verkstedet for å skifte til vinterdekk. De spør alltid om jeg vil vente på den, men de bruker dessverre så lang tid at jeg har ikke anledning til å vente. Derfor leverer jeg den bare, og henter den igjen på veg hjem fra jobben senere på dagen.

#katter #kos #male #kattekos #ronja #vinja #sove #forden #dekkskift #vinterdekk #blogg