😤 Jeg ble så sint 😤

Da jeg kjørte til jobben i dag ble ikke kjøreturen avsluttet på en hyggelig måte, og jeg ble så sint at hadde ikke godt av det en gang. Jeg kom kjørende og nærmet meg et fotgjengerfelt, og jeg så en syklist på fortauet som så ut til å skulle videre bortover. Så plutselig uten å gi noe tegn svinger han ut i veien uten å se seg for. Han var så opptatt av å lese på mobilen sin mens han også hørte på musikk, at han ikke enset hva som forgikk rundt han.

Det var bare med nød og neppe at jeg klarte å unngå å meie han ned. Han så ikke til side, og så ikke hva som holdt på å skje. Jeg tutet på han og kjørte ned vinduet, for å si han et alvorsord. Til ingen nytte, for han bare syklet videre bortover å var langt borte før jeg fikk sukk for meg. Jeg ble altså så innmari sint at jeg bare måtte skrike høyt, for å få ut all frustrasjon. Siden jeg hadde vinduet åpent var det jo noen ganske mange som hørte deg utbruddet, og glante. Jeg fikk opp vinduet og kjørte videre 😠

beautiful angry woman screaming; Shutterstock ID 145368901; PO: aol; Job: production; Client: drone

Jeg begriper ikke at folk bryr seg så lite om sitt eget liv… Hvor fort hadde ikke dette kunnet bli veldig ille for ham, og jeg… Hadde jeg kjørt på han ville jeg ha blitt gjort til en kjeltring, og jeg ville helt klart ha følt det sånn også. Dette er ikke første gangen jeg har opplevde at en syklist har kjørt rett ut foran bilen, og helt klart hadde vikeplikt. Dessverre er det en gruppe med syklister som tror de eier fortauer og gater å ikke bryr seg det minste om hvordan de oppfører seg i trafikken. Som gående har jeg holdt på å bli nedkjørt på fortauet flere ganger.

Er det ikke på tide at disse råkjørerne på to hjul blir stilt til ansvar for oppførselen sin. De er veldig kjappe til å klage på oss som kjører bil, om at vi ikke viser hensyn til dem… Kanskje de burde gå i seg selv først!!!!!!

Det var dagens utbrudd, som jeg bare måtte ha ut!!! Nå skal jeg ikke ta alle syklister under et, for de aller fleste oppfører seg og følger trafikkreglene 😊

#syklister #bøller trafikkbøller #oppførsel #idioter #farlig #sinne #uoppmerksom #blogg

Først smilte jeg, og så gråt jeg!

Etter et par dagers lesing ble jeg ferdig med Når sypressene hvisker, og det var en emosjonell opplevelse… Først så satt jeg med et smil om munnen når leste meg igjennom det ene kapittelet etter det andre. Så mot slutten av boka ble det veldig trist, og øynene svømmet over av tårer. Det ble plutselig veldig vanskelig å lese, så da var det bare å hente fram papirlommetørklene.

Dette var en utrolig fin bok, som jeg kan anbefale at du tar deg tid til å lese…. Hvis du ikke alt har gjort det da 😊

#lese #bok #nårsypressenehvisker #yvettemanessiscorporon #blogg

Koble ut litt er godt

De siste dagene har jeg rett og slett koblet ut alt av sosiale medier, nesten da…. Jeg ble helt satt ut etter behandlingen nå mandag, hvor jeg ble skikkelig knadd og det var ikke noe godt i deg hele tatt. Når jeg kom hjem var jeg så sliten i kroppen at jeg bare satt rett opp og ned i godstolen å halvsov resten av kvelden. Jeg følte meg helt apatisk og orket ikke å reise meg for å tenne lys i stua en gang, før det var så mørkt at jeg nesten ikke så noen ting.

I dag er det vel første dagen hvor jeg føler jeg i litt bedre form, og det føltes veldig godt. Skuldre og armer er såre, men ikke så ille at jeg ikke klarte å tenke litt positivt. Avtalte med Anne at vi skulle møtes på Tveita etter endt arbeidsdag, for hun har nemlig fått så lyst til å strikke. Hun hadde sett seg ut et mønster på en lekker genser fra Drops, men dessverre så hadde ikke gavebutikken det garnet hun skulle ha. Derfor bestemte vi oss for å dra videre til Lambertseter for å se om de kunne ha det.

På Lambertseter hadde en virkelig flott garnbutikk med stort utvalg i garn, og veldig hjelpsomme butikkmedarbeidere. De hadde ikke det garnet Anne skulle ha, men fant et annet som hun kunne bruke i stedet for. Hun valgte en lekker grønn farge, som det skal bli spennende å se hvordan blir i genser form.

Klokka begynte å bli mye så vi bestemte oss for å sette oss ned for å spise litt, og vi valgte Jordbærpikene. Begge to valgte Natchos med kylling da det ikke var så mektig, men når maten kom hadde de surret det til å laget en av dem med storfe. Jeg fikk den med kylling, og Anne måtte vente… Hun måtte vente så lenge at hun til slutt ble irritert å gikk til disken for å klage, men da var maten ferdig.

Jeg har hørt så mye om boka “Et helt halvt år” av Jojo Moyes at jeg kjøpte den og oppfølgeren “Etter deg”. Jeg har lyst til å begynne å lese med en gang, men jeg får vel vente til jeg har lest ut Når sypressene hvisker. Jeg har ikke så mye igjen så en liten ekstra innsats på lesefronten, så tar det bare en dag eller to før jeg er ferdig tenker jeg 😊

Da vi skulle dra hjem så var rushtrafikken begynt, og jeg trodde kanskje vi skulle bli sittende i kø. Heldigvis var det ikke så ille, nesten ikke noe i det hele tatt. Litt var det vel når vi kom ned mot Østensjøvannet, men så fort vi kom forbi lyskrysset gikk det radig.

Resten av kvelden har denne damen tenkt å slappe av med boka mi og kanskje litt tv….

#tveita #lambertseter #handle #garn #garnbutikk #strikke #genser #mat #jordbærpikene #natchos #rushtrafikk #shopping #blogg

🏆 Gratulerer Island 🏆

Samme hvor jeg oppholder meg, så snakker folk om fotball… Hos naboene høres høye hyl og rop når det skjer noe spennende i kampen de ser på, og så har du meg da…. Jeg har faktisk ikke sett en eneste kamp hittil, og det har heller ikke vært noe stort savn.

Når det er sagt så må jeg jo si at jeg er mektig imponert over at Island banket England å sendte dem ut av mesterskapet. Siden de er en av de nordiske landene så er det jo ekstra stas at de gjør det så bra. Nå får vi bare håpe at det går like bra i neste kamp, hehe sa jeg virkelig det der… Jeg som liksom ikke er interessert 😱

🏆 Gratulerer til Island og alle Islendinger med den fantastiske seieren 🏆

#fotball #sport #island #england #seier #vinner #taper #uinteressert #blogg

🌞 Fra varm lørdagkos, til regnvær ☔

For et vær vi hadde i går, det varm varmt fra tidlig om morningen til langt etter midnatt. Jeg var en tur hos bestisen min Anne for å spise god mat å sitte å “ljuge” litt, som fetteren min pleier å si, hehehe. Da jeg kom til Anne gikk vi rett ut på balkongen å satte oss, jeg delvis i skyggen og hun midt i solsteken. Der satt vi å koste oss å skravla i et par timer, før det var på tide å begynne med maten.

Anne hadde allerede gjort klar kyllingfiléne, så de kunne bare legges på grille. Da var det bare igjen å finne fram tilbehøret, salater og grønnsaker. Felix the cat kom med en gang vi hadde satt for å spise, med nesen i været i håp om å få litt kylling. Etter litt stirring på mamsen sin vanket det en liten bit, hihihi!! Når maten fått synke ned litt, ble det jordbær til dessert :o))

Ettersom det var så fint vær ble vi sittende ute å prate helt til klokka dro over midnatt, og jeg bestemte meg for å dra hjem igjen.

Store kontraster i været fra i går til i dag…. Når jeg åpnet mine blågrå øyne til morran i dag sprutregna det så dundret på vannbrettet. Det var tidlig, så jeg dro dyna godt rundt meg og sovnet igjen. Neste gang jeg kom til meg selv var når kirkeklokkene hamret i vei ved 10 tiden, og da kom jeg meg opp. Etter å ha foretatt morgenstellet til kattene gikk jeg ut på balkongen for å gi litt stell til plantene der ute, og etter gårsdagens varme trengte de sårt litt vann.

Innimellom bladene på den Spanske Margeritten fant jeg en sløv og forvirret humle… Den hadde nok forvillet seg inn på balkongen i går, og ikke kommet ut igjen. I den varmen det blir der, selv med vinduene stående på lufting, så var det så vidt stakkar’n hadde flydd sin siste flytur. Jeg så at den rørte på seg og surret litt, og pillet den ned i hånden min. Jeg la noen dråper vann, men jeg vet ikke om den drakk. Uansett så kviknet den mer og mer til så jeg åpnet det ene luftevinduet å satte den ned på vannbrettet. Etter et par minutter ute i frisk luft, begynte den å vifte med vingene og seilte fint ned i klokkebusken til sine artsfrender. Dagens gode gjerning ❤

Balkongkassen min klarer seg også veldig godt, og står så fint… Jeg ser at jeg må ut med saksen senere for å klippe bort noen få avblomstrede og tørre blomster. Selv om det regner bra ute så må jeg nok vanne kassen i dag, for den sitter i ly for det meste av regnet å får ikke nok vann derfra.

Huff så dårlig dette bilde ble da…. Jeg sto en stund å så på måken som ruslet rundt på bakken, og dro opp den ene fete marken etter den andre. På en kabel over bakken satt trosten litt betuttet over at den stjal maten den hadde tenkt til seg selv. Litt lengre unna gikk skjæra å lurte på om den skulle tørre å gå nærmere, men den lot være. Måken gjorde ikke som trosten, samlet all marken i en haug, nei den dro opp en og en for å så spise den. Skjæra gjeter nemlig trosten, og stjeler mange ganger den store fine haugen med mark den har samlet seg, og da blir liv her ute!!

Nå har jeg nettopp hatt naboen inne over en kopp kaffe… Hun hadde behov for å skravle litt, og så syntes hun at jeg har så god kaffe ☕ Det er alltid hyggelig når hun stikker inn uanmeldt, og vi har alltid masse å prate om 😄

Formiddagen har kommet å gått så fort i dag, og nå er det snart på tide å tenke på middagen. Ha en fortsatt fin søndag, sol eller regn 🌞☔

#venninnetreff #venninner #bestiser #middag #sol #varme #vær #regn #humle #livredding #trost #måke #skjære #balkongkasse #søndag #sommer #sommer2016 #juni #juni2016 #blogg

Sommer, sol og varme…

Oslo bader i sol i dag, gradene har allerede kommet opp over 20C og det er helt nydelig vær ute. Det er et perfekt til å grille i dag, og det skal vi også gjøre litt senere. På menyen står det kyllingfilé med hviløksmør og kanskje noen baconskiver surret rundt, og som tilbehør blir det salat fylt med fetaost, mmmm 😄

Nå har jeg nettopp reddet en humle fra å bli leketøy for Vinja… Hun ble ikke blid da jeg fanget humlen, og slapp den ut igjen, men jeg er så glad i den lodne søte saken at jeg ikke ville at kattene skulle ta livet av den. Du skulle ha sett det blikket Vinja ga meg, knis!!

Forrige dagen overførte jeg alle bildene jeg hadde lagret fra en PC som ikke er i bruk til en USB-pinne. Der hadde jeg bilder tilbake til 2001, og noen av dem var det ordentlig gøy å se igjen. Gamle feriebilder fra Danmark og Rjukan. I tillegg var også en del naturbilder fra Botaniske Have og andre fotosafarier jeg har vært på opp igjennom årene.

Nedenfor følger noen få bilder fra et av mange besøk i Botanisk Have… Ha en strålende lørdag  🌞

#sommer #sol #varme #sommer2016 #juni #juni2016 #bilder #foto #fotosafari #botaniskhave #grilling #kylling #salat #katter #humle #blogg

Har du blitt lurt?

Det har jo vært skrevet ganske mye om disse “Call-sentrene” fra India som ringer for å si at PC’n din er infisert med et hissige virus. De påstår da at alt på PC’n vil bli slettet, osv. Jeg har i grunnen dratt på smilebåndet av dette, og tenkt at ingen kan vel gå på dette.!!

Nå er jeg av en helt annen oppfatning, for nå på formiddagen ringte de nemlig til meg. Jeg pleier vanligvis ikke å ta telefoner fra ukjente nummer, eller de som har skjult nr. Akkurat i dag gjorde jeg det, som jeg nevnte tidligere i uken var alle kontaktene min blitt slettet på mobilen, for jeg trodde at det var en kontakt jeg ikke hadde fått lagt inn igjen. I displayet på telefonen sto det privatnummer, så jeg tok den. Ettersom jeg har både lest en del om dette, og det har vært et samtaleemne, skjønte jeg raskt hva det var når personene begynte å prate. Det var en mannsperson som snakket engelsk med indisk aksent, som da fortalte at PC’n min hadde blitt infisert. De kunne lett ta å rette dette for meg, hvis han fikk de og de opplysningene… Det virket som han kunne sine saker, og han “kunne” kanskje virke troverdig for noen, men…..

Mitt svar til han var: Forget it, do you think i’m stupid? You’re not getting any information from me, og så la jeg på!! Etterpå tenkte jeg at jeg kunne jo ha latt ham prate, og tro at han hadde meg på kroken, og så fleipet litt. Jeg ble bare så vanvittig irritert at jeg ville bare bli ferdig med hele fyren. Det er alltid så lett å tenke i ettertid hva man skulle ha sagt eller gjort, men forhåpentlig så ringer de ikke igjen. Heretter kommer jeg iallefall til å gjøre som jeg har gjort tidligere, ikke svare på telefoner fra ukjente kilder…

Jeg skulle ønske at vi hadde et telefonsystem her i landet som var sånn, at når noen ringte så kunne du alltid se hvem det var. Uavhengig av om de lå inne på kontaktlisten din eller ikke. Det hadde gjort det litt enklere å sile ut uønskede samtaler. Jeg har full forståelser for de som ikke ønsker å vise sitt telefonummer, men er det en av mine venner eller familiemedlemmer så har jeg jo nummeret i kontaktlisten. De andre, ja blir ikke besvart av meg!!

Har du mottatt telefon fra noen som utgir seg for å ringe fra Microsoft?

#lureri #lurt #telefonsvindel #kjeltringer #microsoft #blogg

Hadde noen fingret på pakken?

På veg hjem dro jeg innom Meny, og handlet noe småtteri… Borte i grønnsaksdisken kom jeg over to typer med marinerte mandelpoteter. De så virkelig innbydende ut, sånn at jeg bestemte meg for å kjøpe med den med hvitløk. Det er den som syntes øverst på bilde her under. Jeg bare la den i handlevogna og rusla videre i butikken. Da jeg kom til kassa og skulle legge den opp på båndet, oppdaget jeg at forpakningen var åpen på ene siden.

Jeg sa fra til damen i kassen, så hun tok den til side mens jeg løp for å hente en ny forpakning. Det lå ganske mange i hylla, og jammen var det ikke like dann med de to øverste jeg tok i. Om dette dreier seg dårlig forsegling hos leverandøren, om noen har fingret på pakken eller en kombinasjon av de to vet ikke jeg. Jeg tok en av pakkene som lå langt ned i stabelen, og den var godt forseglet. Når jeg kom tilbake til kassen, ga jeg beskjed til henne som satt der om hva jeg hadde funnet. Tenkte det var greit at disse åpne pakkene ble fjernet ra hylla, og hun takket for at jeg sa fra 😊

Det har hendt at jeg har funnet varer i hyllene som vært muggete også, og da har jeg også sagt i fra. Til orientering så har jeg ikke opplevd det i noen av Menybutikkene!

Hva gjør du hvis du opplever noe lignende, sier du i fra?

#mat #meny #marinert #mandelpotet #forpakning #mugg #blogg

“Hang in there “

#helg #helgen #weekend #informasjon #blogg

Ord for natten

#visdomsord #sitat #godnatt #blogg