På besøk i går, vintertid og ryddedag…..

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Hei og god formiddag!

Det blåser friskt i trea i dag også, men sola skinner og himmelen er blå så jeg klager ikke. Temperaturen er litt lavere enn i går med +8C.

I natt gikk vi over i en ny fase, vintertid, når klokka ble skrudd 1 time tilbake mot sommeren. Før var det en større jobb men nå snur omtrent alle klokkene seg selv her hos meg, bortsett fra kjøkkenklokken og en som henger over døren inne på soverommet mitt. Vintertid betyr at de fleste kan sove litt lenger, men jeg kunne ikke helt det…

Ronja skal jo ha insulin kl 9, men det ble plutselig 10 noe jeg syntes ble helt feil. Derfor sto jeg opp sånn at jeg fikk gitt henne medisin en plass midt i mellom. Så blir det kl 21 i kveld ny tid og vi i rute igjen. Det hadde ikke vært noen krise om hun fikk insulin 1 time senere, men jeg vil helst ikke sjonglere med tidspunktene.

I går tok jeg med meg posen med det uferdige grønne teppe mitt, og dro opp til Bestisen en tur. Jeg har ikke heklet på teppe på en stund, men nå må jeg begynne å bli litt mer effektiv så jeg får det ferdig. Minimum en lapp om dagen, så vokser det sakte men sikkert. Jeg ble ferdig med en lapp i løpet av ettermiddagen og kvelden i går, som jeg skal feste løse tråder på litt senere i dag.

Bestisen serverte Løvstek med pommes og bearnäs, mmmm så inni hampen godt og raskt å lage. Noe bilde av maten ble det ikke, for jeg var sulten å tenkte ikke på det en gang. Jeg har ikke tenkt på å kjøpe det selv å ha i fryseren, men kommer til å gjøre det. For jeg er ikke en person som liker å stå på kjøkkenet å kokkelere, nei det skal være mat som det går fort å lage og som smaker godt 😉

Planen for dagen er å rydde nederst i den ene kjøkkenskapet, og kanskje litt oppover. Det er rotete og lite oversiktlig, og jeg føler ikke at jeg finner noen ting. Helt nederst står det en god del ting som aldri blir brukt, men som jeg ikke vil kaste, og de skal jeg flytte ned i kjellerboden. Greit å få gjort det i dag, for til uka begynner de med rørene nede i kjelleren å da har vi fått beskjed om å ikke gå ned dit mens de holder på.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰

#søndag #vintertid #klokken #katteliv #påbesøk #håndarbeide #teppe #middag #rydde #ordne

 

Lørdag, katteliv og det blåser i trea i dag

Bilde fra Snapchat
Bilde fra Snapchat

Heisann og god formiddag!

Endelig har de grå og triste skyene blåst bort, og det er et nydelig vær ute. Vinden har derimot økt igjen, men hva gjør vel det når sola skinner. Temperaturen ligger på +10,9C i skrivende stund.

Håret er vasket og får lov å lufttørke, og jeg må jo bare si at det er ikke så mørkt som på Snap-bilde over her. Det er ikke mye igjen at den mørke fargen, og jeg tenker at neste gang (om ikke lenge) jeg klipper meg er det bare igjen litt i tuppene 😉

Vaskemaskinen går for fult igjen med det jeg ikke fikk tatt i går, og er vel snart ferdig høres det ut som. Gårsdagens klesvask er brettet sammen og lagt inn i skuffer og skap. Så flink og effektiv jeg er 😉

Kattene løper etter hverandre som kattunger, ut på balkongen og inn igjen for så å ta en runde rundt i leiligheten, før de igjen fyker ut på balkongen igjen. De er ikke kattunger lenger, men to voksne damer i sitt 13’ende år. Derfor tar det nok ikke så lang tid innen de må hvile litt, og ta seg en formiddagslur 😺😺

Nå rumler det i magen, så det er vel på tide å finne seg litt mat tenker jeg. For så langt har jeg ikke kommet enda 😉

Håper du får en fin lørdag 🥰

#lørdag #klesvask #hårvask #snapchat #katteliv #frokost

 

5 raske spørsmål – del 17

Photo fra Pixabay
Photo fra Pixabay

Heisann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Hva er mer vanskelig for deg? Fortelle noen at du elsker dem eller at du ikke elsker dem tilbake?

Svar: Det kommer nok litt ann på situasjonen, men jeg det er nok å fortelle noen at jeg ikke elsker de tilbake er det verste.

 

Spørsmål 2: Er du vanligvis sent ute, tidlig eller til rett tid?

Svar: Jeg har alltid dårlig tid, for det skjer bestandig noe som gjør at jeg må stresse for å komme meg av gårde. I tillegg til at jeg er dårlig på å beregne tiden det tar for å komme dit jeg skal. For det meste kommer jeg til rett tid, men dessverre så er jeg også sent ute noen ganger.

 

Spørsmål 3: Liker du sjokolade?

Svar: Her burde jeg nok si nei, men svaret er nok JA.

 

Spørsmål 4: Liker du dager med regn eller vinterdager med mye snø best?

Svar: Jeg liker egentlig ingen av delene, men ettersom kroppen min fungerer så dårlig om vinteren når det er kalt, så må jeg velge regnværsdagene.

 

Spørsmål 5: Hva gjør du på fritiden din?

Svar: Med en gang tenkte jeg, gjør jeg noe i det hele tatt…, og selvsagt gjør jeg det. Jeg blogger, driver med håndarbeid, leser litt, går litt tur og er med venner og sikkert mye mer 😉.

#utfordring #spørsmålogsvar

 

Freddan, klesvask og hva blir det så?

Image by Ryan McGuire from Pixabay
Image by Ryan McGuire from Pixabay

Heisann og god dag!

En liten værrapport fra utenfor Casa Fres og Knurr, hvor det for det meste er grått i dag. Sola var innom for en time siden, men så forsvant den igjen. Det blåser fortsatt ute, men ikke like kraftig som i går 🌬. Temperaturen nå kl 12:45 ligger på +11,6C.

I går ble ikke bloggen prioritert noe særlig, og jeg får nok litt av en jobb med å lese meg opp på hva dere kjære bloggvenner har gjort. Kommentarer kommer sånn utover dagen tenker jeg 😉

Morgenen og formiddagen har gått med til medisinering av kattene og deres morgenstell, rydde opp og gå ut å kaste søppel og så få vasket en stor maskin med klær. Vaskemaskinen var akkurat ferdig for en liten stund siden, og klærne er hengt opp. Jeg tenkte først at jeg skulle få tatt en maskin til, men ettersom jeg ikke har tørketrommel må klærne henges opp. Jeg har bare to klesstativ, og begge ble fulle så jeg får heller ta en maskin i morgen tidlig så jeg får tømt skittentøyskurven.

Hva som skjer resten av dagen har jeg ikke peiling på…. Skal jeg gå ut en tur og lufte meg, eller skal jeg forbli inne 🤔

Det er freddan i dag, og for mange er det da tradisjon med Taco. Er det sånn hos deg også? Her i Casa Fres og Knurr er det vel for det meste lørdager jeg spiser Taco, men ikke når jeg er alene. I dag tenker jeg at det blir fisk og deilig Kers Pink poteter (min favoritt).

Håper din fredag er fin og fortsatt blir det 🥰

#freddan #været #overskyet #katteliv #klesvask #rydde #mat #taco

 

Ukeslutt, og så blåser det nordavind fra alle kanter

Image by jcheaneymckee from Pixabay
Image by jcheaneymckee from Pixabay

Hei og god formiddag!

I dag våknet jeg av at regnet pisket mot ruten lenge før alarmen begynte å bråke. Ikke bare regnet det kraftig, men det blåste nordavind fra alle kanter og blåser gjør det jammen meg enda. Temperaturen for litt siden var +12,4C, men med den vinden vi har virker det sikker mye kjøligere.

Arbeidsdagen her hjemmefra er godt i gang, og jeg har allerede deltatt på to møter. Et informasjonsmøte og et statusmøte. Å nå blir det i overkant av 2 timer med andre arbeidsoppgaver.

Kattene som vanligvis ikke vil inn fra balkongen når jeg slipper de ut for lufting, var bare en liten runde der ute. Så kom de inn igjen ganske fort. Selv om balkongen er innglasset, så er den ikke isolert. Derfor merkes det godt når det er så sterk vind som det er nå. Sist gang jeg var innom stua hadde Vinja krøllet seg sammen i sofaen, og Ronja på labbetussteppet nesten under stuebordet.

Jeg har tatt meg en kombinert frokost/lunch-pause akkurat nå. Orker ikke å spise noe med en gang jeg står opp, så da blir det kun en kopp kaffe eller to. Så nå nyter jeg et par skiver brød til en boks Monster Punch (den rosa boksen), samtidig som jeg får inn dagens første innlegg.

I dag er det siste arbeidsdag for denne uken, som jeg syntes har vært veldig slitsom. Det skal bli godt med noen dager, hvor alarmen ikke ringer grytidlig og jeg ikke har noen faste avtaler i kalenderen.

Håper du får en fin torsdag 🥰

#ukeslutt #torsdag #været #regnvær #blåsevær #vind #arbeidsdag #katteliv #frokost #lunch #mat

 

 

Jeg hadde bare en igjen, men nå…

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Da Bestisen og jeg var i Sverige på søndagen, kjøpte jeg 4 delikate doughnuts som jeg har kost meg med hver dag. De fleste av dem hadde ikke fyll, men en med rosa topping som jeg tok i går hadde jordbærsyltetøy inni. I dag hadde jeg bare en igjen, som jeg tok etter endt arbeidsdag til en kopp kaffe. Mmmm, så vanvittig god den var i tillegg til at den så delikat ut.

Jeg syntes at mange av de man får kjøpt her hjemme er litt kjedelig pyntet. Vel, ikke de man får i spesialbutikkene, men der har ikke jeg vært enda. Jeg har jo sett bilder av utvalget og tenker at jeg må stikke innom en av dem om ikke lenge.

Nå har jeg ingen doughnuts igjen, og kanskje det er like greit for det er ikke bra å spise for mange av dem 😉

Pleier du å kjøpe doughnuts?

#doughnuts #dig #nam #kaker

 

En do ut og en do inn, og så er det midt i uken alt

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

(arkivbilde fra noen uker tilbake)

Hei og god dag!
I natt har det visst regnet uten at jeg har hørt noe til det, og det var fortsatt grått da jeg sto opp til morgenen i dag. Nå derimot er det like fint vær ute som på bilde. Temperaturen ligger på +10C i skyggen, hvilket ikke er så ille.

Det ble bare rundt 5,5 time søvn i natt, men de timene har jeg nå i alle fall sovet veldig godt. Så jeg følte meg ganske uthvilt når alarmen ringte.

Formen er ikke akkurat på topp, men med febernedsettende i kroppen er den akseptabel nok til at jeg kan jobbe her hjemmefra. Noen stemme har jeg dog ikke fått helt tilbake enda, men den kommer nok etter hvert tenker jeg.

I går så jeg firmaet som jobber med å oppgradere rørene ut av blokken, kjørte av sted med en sånn plast-do. En av det slaget man finner på utekonserter og festivaler, som ikke akkurat er det jeg liker best å måtte bruke. I stedet har det kommet en annen i metall, som er koblet til strøm sånn at det er varme i den. Den står bare noen skritt fra oppgangen min, så det er nok den jeg kommer til å bruke i stedet for å gå opp til neste blokk. For så å bruke den som er i tilknytning til vaskeriet. Kjenner at jeg ikke akkurat gleder meg til de to dagene vi må ut for å gå på toalettet….

Ettersom det ikke er så kaldt i dag står balkongdøren på gløtt, og Vinja ligger i sin favorittstol og sover. Jeg har ikke sett noe til henne siden morgenstellet. Ronja ligger på golvteppet og snorker å bare så vidt glippet med øynene når jeg kikket til henne 🥰

Håper du har og fortsatt får en fin onsdag, midtuke dagen 🥰

#onsdag #midtiuken #været #sol #søvn #pjusk #katteliv

 

 

 

 

 

 

 

Feber, og jeg hvisker meg igjennom dagen

Image by Thomas Wolter from Pixabay
Image by Thomas Wolter from Pixabay

 

Hei og god dag!

Ute skinner solen fra en skyfri himmel, og det er virkelig en nydelig høstdag ute. Litt kjølig var det til morgenen i dag med knappe +4C.

Da alarmen kimte til morgenen, kjente jeg at formen ikke akkurat var på topp. Jeg hadde pånytt fått feber, sår hals og som om ikke det var nok har jeg ingen stemme. Så nå går jeg rundt å hvisker, noe som er veldig slitsomt.

Jeg har kastet innpå et par febernedsettende, så jeg har kunnet sitte å jobbe litt her hjemmefra. Jeg skal normalt avslutte arbeidsdagen 14:15 når jeg begynner 8 som jeg har gjort i dag, og jeg tror nok at jeg skal klare å holde ut til da. Da vi hadde møte i dag, var jeg kun tilstede men kunne ikke si noe. Ikke det at jeg hadde så mye jeg skulle ha sagt, så det gikk helt fint.

Om ikke lenge treffer sola balkongvinduene, og varmer opp sånn at kattene kan få være ute en stund. Da kan også døra få stå på gløtt sånn at de kan komme og gå som de vil. Akkurat nå ligger de rett ut å tar seg en liten formiddagslur 😻😻 Vinja og jeg pleier å ha en diskusjon gående når høsten kommer, for hun vil at døra skal stå åpen hele tiden. Bryr seg ikke om det blir kalt inne den frøkna, men det gjør jeg og lukker den igjen når hun går ut. Hva skjer da? Jo da skal hun inn igjen med en gang. Å så fort hun komme inn og jeg lukker døra, ja da skal hun ut igjen. Vinja er en sta pus, og lager MYE støy om hun ikke får det som hun vil!!

Håper din tirsdag blir fin 🥰

 

#tirsdag #helse #feber #hviske #været #høstvær #sol #arbeidsdag #katteliv #vinjathecat

 

 

5 raske spørsmål – del 16

Free photo from Pixabay
Free photo from Pixabay

 

Heisann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Skulle du heller ha nysgjerrige eller bråkete naboer?

Svar: Egentlig ingen av delene, men om jeg må velge så må det bli nysgjerrig. De kan du stenge ute, men de som bråker….

 

Spørsmål 2: Hvilken farge har du på tannbørsten?

Svar: Jeg har en elektrisk tannbørste som er hvit med blå av/på knapp.

 

Spørsmål 3: Har noen ved et uhell sett deg naken?

Svar: Hihi, ja da vi fikk nye plater på veggene av blokken. Jeg glemte at det var stillase utenfor. Hadde dusjet og tok ikke på meg noe da jeg skulle hente et håndkle i skapet i entreen. Å der rett utenfor soveromsvinduet mitt, med god utsikt til entreen, satt en dansk arbeider å glante inn 🙈

 

Spørsmål 4: Hvilket er det aller beste husdyret du har eid?

Svar: Alle mine husdyr har vært best i den tiden jeg har hatt dem. Allikevel er jeg nok mest glad i kattene mine, som jeg har nå.

 

Spørsmål 5: Hvilken del av kroppen din er du mest fornøyd med?

Svar: Hmm, kroppen min er ikke noe å skryte av, men det er en ting er jeg ganske fornøyd med. Det er huden min, jo da jeg har en del brune flekker i ansiktet etter at jeg forbrant ansiktet mitt, allikevel er jeg veldig fornøyd med den. Mest for at jeg ikke har så mye rynker. Smilerynker har jeg, men ikke så mye annet.

#utfordring #spørsmålogsvar

 

Mandag, dårlig form og sliten men allikevel effektiv

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Hei og god formiddag!

Dagens værrapport kan fortelle at det er en grå mørk morgen og formiddag her i Oslo. Det lille lyset som er ute, har litt problemer med å komme inn. Temperaturen ligger på +10,1C, så balkongdøren får stå på gløtt for kattene.

Magen er litt ugrei i dag, men det tror jeg mer er for at jeg spiste for lite og litt usunt i går. Å så er kroppen veldig sliten og verker etter et lang dag i går, men alt dette går over i løpet av dagen tenker jeg…

Jeg har allikevel vært på farten og fått gjort litt her hjemme før klokken var 10. Først var det medisinering kl 9, etterfulgt av resten av kattenes morgenstell. Når det var gjort gikk jeg løs på fryseren. Gjennomgikk alle skuffene, og fjernet det som hadde ligget der for lenge å omorganiserte. Dette var jo noe jeg hadde tenkt å gjør for lenge siden….

Nå gjenstår det to på listen over ting jeg må gjøre i dag. Det ene er å veie og fordele karbonadedeigen jeg kjøpte i går. Det er 2 kg i den store pakken jeg kjøpte, og jeg fordeler 400 gr i de fleste posene og noen i 200 gr. Så klemmer jeg posene helt flate, sånn at de ikke tar så stor plass i fryseren + at da tiner de raskere når jeg skal bruke dem.

Den andre tingen jeg skal gjøre i dag, er å ordne med en sånn Norgespakke-eske til en pakke jeg skal sende til en bloggvenninne. Så får vi se om jeg rekker å få sendt den også, noe jeg satser på at jeg får gjort.

Nå skal jeg nyte dagens første kaffekopp, innen jeg skal sette i gang med resten av dagens gjøremål.

Ønsker deg en fin mandag 🥰

#mandag #helse #kroppen #sliten #katteliv #rydde #organisere #pakke #kaffepaue #været