Det straffer seg

I gÄr foretok jeg ommÞblering i heimen, som jeg har hatt lyst til Ä gjÞre ganske lenge
 Er kjempefornÞyd med resultatet, og stortrives med slik jeg har fÄtt det. Problemer er bare at skulderen og armen min ikke er like fornÞyd i dag. Den verker helt ned til hÄndleddet, og jeg tror ikke at jeg skal gjÞre sÄ veldig mye til Ä tirre den i dag. Irriterende at den skal bli sÄ ille, enda jeg var nÞye med at alt jeg flyttet var lett. LÞftet ut alle skuffene i kommodene nÄr jeg dyttet de rundt, men tydligvis var det for tungt alikevel.

Aktivitetene i gĂ„r satte i gang en reaksjon i kroppen, og jeg ble nesten hyperaktiv
. Det igjen sĂžrget for at jeg var veldig vĂ„ken og rastlĂžs i kroppen da jeg skulle gĂ„ Ă„ legge meg. Jeg satte pĂ„ en DVD Ă„ la meg ned i senga i hĂ„p om at jeg skulle bli trĂžtt Ă„ sovne. Det ble jeg jo ikke, og endte opp med Ă„ se hele DVD’n + litt av en annen. Sist gang jeg sĂ„ pĂ„ klokka var den 05:50, men da gled jeg faktisk inn i drĂžmmeland Ă„ vĂ„knet igjen litt fĂžr 9. I fare for Ă„ sove halve dagen sto jeg opp og spiste frokosten.

Litt seinere i dag skal jeg besÞke Felix for Ä mate han og gi litt TLC
 Han er alene til i morgen og trenger noen til mate han, og da stiller jeg selvsagt opp vettu. Som sist er han sikkert helt uthungret etter kos, enda han ikke har vÊrt alene sÄ lenge, hehehe!! NÄr han syntes at han har fÄtt nok kos sÄ sier han i fra, og da er det bare Ä finne fram maten. Etter det er han i grunnen ikke sÄ interressert i meg lenger og jeg kan gÄ igjen :o))

Mine egen to hÄrballer ligger rett ut Ä glipper med Þynene
 Temperaturen er vel som i gÄr, men kanskje ikke like klamt , og de syntes at livet er ganske behagelig akkurat nÄ :o))

Huff nÄ har jeg sittet Ä slÞvet lenge nok, pÄ tide Ä fÄ kroppen i gang Ä rÞre litt pÄ seg. Jeg mÄ gjÞre noen skulderÞvelser for Ä fÄ litt bevegelighet i leddet og strekt ut muskler og sener litt. Det blir ikke sÄ veldig behagelig, men det mÄ gjÞres. Blogges!!

Klam dagid

Jeg hadde egentlig bestemt meg for Ä vÊre inne i dag Ä smÄrydde litt, men sÄ ombestemte jeg meg Ä tok meg en snartur ut alikevel
. Det var skikkelig klamt ute selv om temperaturen ikke var sÄ hÞy, og jeg fÞlte det pÄ kroppen etter bare noen fÄ skritt. Siden det er pusetassenes bursdag bestemte jeg meg for Ä kjÞpe gave til dem, og dro bort pÄ Oppsal. Tenkte kanskje det ville vÊre fult av folk der borte siden det var Oppsaldagene, men det var lite folk og mange ledige parkeringsplasser.

Pusenes bursdagspresang ble et nytt klore/klatrestativ, som jeg egentlig hadde tenkt til Ă„ ha pĂ„ soverommet sĂ„nn at de kunne ligge der Ă„ kikke ut
. SĂ„ syntes jeg det ble for stort Ă„ flyttet det ut i entreen i stedet, men det er egentlig litt stort der ogsĂ„. Det fĂ„r stĂ„ der sĂ„ lenge sĂ„ fĂ„r jeg se om det kan fĂ„ en bedre plassering senere. Da jeg satte det sammen var pusene med hele veien Ă„ stakk snuten borti alt jeg hold pĂ„ med. Nederste hylle er en hengekĂžye, og det ble med en gang veldig populĂŠr. 

Jeg har hatt lyst til Ä ommÞblere i heimen en god stund, og i dag passet jeg pÄ Ä fÄ gjort det. Jeg fjernet et bord inne fra soverommet og fikk flyttet kommoden jeg hadde i stua inn pÄ den plassen. Kommoden mÄtte stÄ i stua siden jeg ikke hadde noen annen plass til den. EtterpÄ flyttet jeg det gamle gode blomsterbordet fra entreen inn i stua. Bordet er kjÞpt av mamma og pappa pÄ 50-tallet sÄ det har noen Är pÄ baken. Syntes det passet bra sammen med den gamle tegningen og de to utklippene, eller hva?

Mens jeg holdt pÄ Ä flytte om var det sÄ varmt i leiligheten at jeg ble helt svett, og nÄr jeg kikket ut av vinduet var det helt svart over ManglerudÄsen. Like etter hÞrte jeg at det begynte Ä tordne, men det var ikke lenge. Luften ble heldigvis noe lettere etterpÄ, og nÄ er det ganske behagelig. Jeg lufter pÄ harde livet sÄnn at det skal bli mest mulig behagelig nÄr jeg skal hoppe i senga om ikke sÄ lenge.


(Kilde: Claes Ohlsson)

Etter at jeg byttet ut den gamle kjĂžkkenmaskinen min med en stĂžrre og kraftigere Kenwood-maskin sĂ„ hadde jeg ikke noe som kunne hakke grĂžnnsaker eller nĂžtter, pluss at den gamle stavmixeren min ikke fungerer som dem skal, sÄÄÄÄÄ . NĂ„r jeg var nede pĂ„ Bryn stakk jeg innom Claes Ohlsson og kjĂžpte ny stavmixer med alt dette tilbehĂžret til 649,-. Skal teste ut til helgen for da skal jeg lage vegetarkarbonader. Det har jeg ikke laget pĂ„ lenge, og siden jeg ikke er noe kjĂžttmenneske om sommeren har jeg lyst til Ă„ teste ut noen vegetariske retter :o))

NÄ blir det snart senga for meg, for jeg er ordentlig sliten etter all flyttingen av mÞbler i dag
. Skulderen min er ikke bli pÄ meg nÄ, sÄ det er best Ä la den vile til i morgen nÄ. Natta :o))

Gratulerer med dagen

I dag er det 4 Är siden mamma Lillepuz fÞdte 4 nydelig kattunger, Sprocket, Link, Ronja og Vinja i SkÄnevik i Hordaland
 Alle fire sÄ forskjellige men utrolig nydelige :o)) De to fÞrste mÄneder bodde de ute i fjÞset med mor og kaninen. FÞrste gangen vi mÞttes var nÄr Ronja og Vinja var 9 uker, og selv om jeg hadde sett bilde av dem sÄ smeltet jeg totalt. To smÄ grÄ ulldotter som lÞp rundt i fjÞset kozte seg med brÞdrene sin. Turen over fjell og igjennom tunneller til det nye hjemmet i Oslo var lang, og de ga helt klart uttrykk for at denne ikke var noe morsomt. Pausene ble mange, og gleden over Ä fÄ lov til Ä fÄ gÄ fritt rundt i bilen Ä undersÞke alt det nye rare var stor :o))

Det ble en ny erfaring for meg Ä ha to smÄ katter i huset, siden jeg aldri hatt det fÞr
 Hos meg blir ikke dÞrene i leiligheten lukket, og fÞrste natten krabbet de to smÄ tassene opp i senga mi. Der la de seg til rette pÄ hver sin side av halsen min og sovnet. Midt pÄ natten vÄknet jeg av at de begge to lÄ Ä sugde pÄ Þreplippene mine
 De savnet nok mamman sin tenker jeg. FÞrste dagen brukte de ikke kattedoen enda jeg hadde satt begge to oppi der, men neste morgen flÞy Ronja rett opp og gjorde fra seg. Vinja hadde ikke helt skjÞnt dette her, og plutselig begynte hun Ä mjaue og vÊre veldig urolig Ä fÞr jeg rakk Ä reagere gjorde hun fra seg pÄ kjÞkkengulvet. Jeg lÞftet henne rett oppi doen, og da gikk det opp for henne hva den skulle brukes til Ä ingen sÄnne uhell har skjedd siden :o))

To sÞte smÄpuser i slutten august 2009.

NÄ 4 Är etter har de de blitt to store flotte pusejenter som mammen deres elsker over alt pÄ denne jord :o))

GRATULERER MED 4 ÅRS DAGEN RONJA OG VINJA LILLEPUZDATTER AV SKÅNEVIK

Huff sĂ„ vondt…

BesÞket hos fysioterapeuten i dag var langt fra noen fornÞyelse, og det var sÄ vindt jeg ikke skreik hÞyt av smerte
 Jeg regnet ikke med at det kom til Ä bli behagelig, men ikke sÄ forbanna vondt. For Ä skyve vekk smertene var jeg nÞdt til konsentrere meg om Ä puste riktig, men det hjalp ikke noe serlig. De neste sesjonene kommer neppe til Ä bli noe bedre, men pÄ sikt sÄ vil det hjelpe :o))

Ble helt tappet for krefter sÄ jeg bare laget meg en glohet kopp kaffe Ä sank langt ned i stresslessen
. Jeg hadde bestemt meg for Ä vaske kattedoen med en gang jeg kom hjem, men jeg orket ikke tanken pÄ det fÞr jeg hadde fÄtt slappet av en liten stund. Vanligvis pleier de Ä sitte ved siden av Ä fÞlge med nÄr doen vaskes og gjÞres klar, men i dag lÄ de rett ut pÄ balkongen Ä bare kikket pÄ meg. Ingen fight om hvem som skal vÊre fÞrste man inn for Ä markere
.

Lille frÞken Vinja la en skikkelig pizza pÄ gulvet rett fÞr jeg skulle dra til fysio, og da var det bare Ä begynne Ä tÞrke og vaske gulvet. FrÞkna var i fin form bÄde fÞr og etter, er bare en sÄnn ting som skjer innimellom. Det er bare sÄ rart at det skjer akkurat nÄr man skal ut av dÞra og har litt dÄrlig tid. SÄnn er det med Ä ha kjÊledyr, 99,99% glede og 00,01% ikke fult sÄ festlig.

Nei, nÄ har jeg sittet lenge nok Ä syntes synd pÄ megselv
 Opp Ä hoppe og rÞre litt pÄ meg sÄnn at jeg fÄr noe annet Ä tenke pÄ enn denne hÊrsjens vonde skulderen. Den virker alltid verre nÄr man sitter Ä kjenner etter!!! Blogges :o))

Bomma pÄ klokka

At jeg skal til fysioterapi i dag er det ingen tvil om, men tidspunket ble litt feil gitt. Troppet opp en time for tidlig og satt der Ä kunne ikke fatte hvorfor hun var sÄ sen. SÄ hÞrte jeg stemmen hennes da hun sa til en annen dame, kom inn du. Da mÄtte jeg sjekke timekortet mitt, og da kom sanheten frem
., jeg hadde lagt inn feil tidspunkt pÄ mobilen
 Ja ja, kkke mye Ä gjÞre med det, sÄ jdg stakk like godt inn pÄ Rema Ä handmet
. Da slipper jeg det etterpÄ

Ute er det ganske behagelig vĂŠr, ikke stekende sol akkurat men det er ikke sĂ„ farlig. Det blĂ„ser kraftig, men ikke noe kald vind. ForelĂžpig ligger gradene pĂ„ en 17 – 18.Naboen skulle ned til ØstensjĂžvannet for Ă„ gĂ„ tur, og dd lurte pĂ„ om jeg ville vĂŠre med. Hadde jeg ikke zkulle til behandling ville jeg ha blitt med dem.

Finner du mange skrivefeil sÄ skyldes det at jeg bruker nettbrettet, og ikke var pÄ meg lesebrillene
. PÄ tide Ä dra avgÄrde til fysio pÄnytt, blogges.

 

Litt trĂžtt i dag

Det er egentlig ingen grunn til at jeg er trÞtt, for jeg la meg relativt tidlig i gÄr
.. Sovna omtrent med en gang hode traff puta, og vÄknet fÞrst ved 8 tiden. Jeg kan ikke huske at jeg var vÄken heller. Skulderen min er ganske smertefull i dag, og det stjeler mange ganger krefter Ä jeg kan mange ganger fÞle meg litt sigen.

Ute er det regnvÊr og vind i dag
. NÄr jeg vÄknet til morran hÞrte jeg regnet tappet pÄ vannbrettet, og da er det litt deilig Ä ligge litt under dyna Ä lytte og slappe av litt til innen man stÄr opp. NÄr jeg skal ut etterpÄ skal jeg nok ta en litt tjukkere jakke pÄ, for den vinden er ikke varm.

Jeg har time hos fotpleien min i dag, og jeg gleder meg virkelig. Virkelig avslappende Ă„ la andre dulle med fotsingene en times tid.

PÄ tidd Ä komme seg opp av gldstolen og inn i dusjen sÄnn at man er klar for dagens utfordringer, blogges!!

 

Litt nytt til huden

En god stund nÄ har jeg brukt hudprodukter som jeg har kjÞpt i dagligvarebutikken, men i dag bestemte jeg for at nÄ skulle det oppgraderes til noe bedre. Jeg har brukt Biotherm tidligere og har vÊrt veldig fornÞyd med det, og da falt valget pÄ det.

Etter en liten konsultasjon av en hyggelig dame hos Kicks pÄ Bryn Senter endte jeg opp med ovennevnte produkter. Renseproduktene og dagkremen fikk jeg faktisk med gratis og det sparte jeg jo litt pÄ. Gleder meg til Ä teste de ut i kveld :o))

Ellers sÄ var jeg jo hos legen i dag, og har blitt 100% sjukemeldt fram til 15.06. Etter det hÄper jeg virkelig at jeg kan begynne i redusert stilling, for det er gÞrr kjedelig Ä vÊre hjemme sÄ lenge. Det er klart at nÄr skulderen er sÄ vond som det er og har vÊrt sÄ har det ikke vÊrt mulig Ä jobbe, men den er ikke sÄ stiv lenger. Smertene er nok ikke blitt noe mindre, men sÄ lenge den begynner Ä bli mer bevegelig sÄ kan jeg bruke armen mer. Det er bare sundt med bevegelse, med mÄte selvfÞlgelig. Snakket med sjefa tidligere, og jeg skal inn til en samtale neste tirsdag for Ä se hva som kan gjÞres for Ä tilrettelegge arbeidsoppgavene nÄr jeg er tilbake.

Tidligere i dag hadde jeg vondt i magen og var kvalm, men det har heldigvis gitt seg Ă„ jeg kjenner at jeg begynner Ă„ bli litt sulten
 PĂ„ tide Ă„ fylle magen med litt middag, blogges :o))

En ny uke er i gang

Den startet ikke sÄ veldig bra denne nye uka akkurat
.. VÄknet allerede kl 6 av at jeg hadde veldig vondt i magen og var kvalm, og etter Ä ha vÊrt en snartur oppe hoppet jeg i senga igjen Ä sovnet et par timer til. Var fortsatt kvalm og uggen i magen nÄr jeg sto opp ved 8 tiden, men ikke fult sÄ ille som tidligere. Jeg kunne ikke ligge noe lenger, for jeg mÄtte opp sÄnn at jeg fikk time pÄ Legesenteret i dag. Sykemeldingen min gikk ut pÄ fredag, og siden skulderen min ikke pÄ langtnÊr er der den skal vÊre, sÄ mÄ den forlenges igjen :o((

Jeg kom igjennom sentralbordet i lĂžpet av  5-6 min denne gangen, ikke noen forkjĂžlelsesepedemi pĂ„ gang nĂ„ tydeligvis. Fikk time rett fĂžr de tar lunch, og det er ikke det mest ideelle akkurat, for er legen forsinket har damene i resepsjonen tatt lunch. Det har skjedd noen ganger, og da er det ingen til Ă„ ta i mot betalingen
 Sist gang var damen pĂ„ veg ut, men hun sĂ„ meg sĂ„ vi fikk ordnet opp alikevel.


(kilde: google.no)

NÄ til morran drypper det fra himmelen igjen, ikke noe striregn, men lett sildrende
. Iflg yr.no i gÄr sÄ skulle det komme litt regn pÄ morningen, men sÄ skulle det klarne opp utover dagen. Vi fÄr se om det slÄr inn, eller om dette er det vÊret vi fÄr hele dagen. NÄr jeg sto opp ved 8 tiden var gradene pÄ ca + 12 C og det er jo ikke sÄ ille akkurat.

Vinja kom Ă„ slang seg ned ved siden av pc’n med en gang jeg slo den pÄ  NĂ„ ligger hun her ved siden av Ă„ glipper med Ăžynene og kozer seg, mens sĂžsteren ligger pĂ„ krakken utr i entreen. Er det noe de kan disse to frĂžknene sĂ„ er det Ă„ finne mĂ„ter Ă„ koze seg pĂ„ :o))

PĂ„ tide Ă„ komme seg i dusjen, blogges!

Kerria Japonica Pleniflora

For mange Är siden tok mamma med seg en prydbusk fra mormors have som ble plantet nede i skrÄningen, og der sto den i mange Är. Jeg forsÞkte Ä klippe all annen vegetasjon unna sÄnn at den ikke skulle bli helt gjemt bort, men den ble i grunnen det. PÄ samme tidspunktet fikk vi stÞrre balkonger, og i den prosessen ble vÄrt store flotte blomsterbedd fjernet. Vi bestemte oss for Ä spa det opp og lage nytt, fÞrst bare langs kantene. Vi bestemte oss da for Ä flytte prydbusken opp fra skrÄningen til begynnelsen av beddet. Der har den stÄtt siden, og stortrives med Ä fÄ sol hele dagen :o))

Mamma kunne utrolig mye om blomster og planter, og hun kunne navnet pÄ denne gule skjÞnnheten. Hun sa hva den het, men det har gÄtt i glemmeboka dessverre. SÄ i gÄr la jeg ut bilde pÄ Facebook og spurte om noen viste hva den het. Svaret kom fra henne som er matmor til pusenes bror Link
 Moren hennes hadde navnet, Kerria Japonica Pleniflora, og nÄr jeg hadde det klarte jeg Ä finne det norsk navnet som er Soleiebusk. Med samme jeg sÄ navnet husket jeg at mamma kaldte den det :o))

Jeg var litt brutal nÄr jeg klippet den i hÞst sÄ den er ikke sÄ omfangsrik i Är, men den blir alikevel fin Ä se pÄ nÄr alle bladene har kommet litt senere:o))

Dance with me

I gĂ„r ble jeg sittende Ă„ se pĂ„ DR 1 hele kvelden for Ă„ se pĂ„ krim, fĂžrst Inspector Barnaby og deretter Lewis
 NĂ„r jeg hadde tenkt til Ă„ slĂ„ av tv’n begynte en ny film Dance with me, med Vanessa Williams og den rĂ„kjekke Puerto Rico fĂždte Chayanne (Elmer Figueroa de Acre). Vanligvis pleier jeg ikke Ă„ se sĂ„nne “snĂžrr og tĂ„re” filmer, men den hadde masse fine latinorytmer som jeg liker Ă„ da ble jeg sittende.

Jeg hadde aldri hÞrt om denne kjekke latinske kjekkasen Chayanne fÞr
 I filmen spiller han en Cubaner som kommer til Texas for Ä vÊre hos sin far, som ikke vet at han eksisterer. Faren eier et dansestudio hvor han fÄr jobb som altmuligmann. SÄ mÞter han drÞmmedama med ambisjoner om Ä bli profesjonell danser, og da er han fortapt. NÄr jeg googlet Chayanne sÄ fant jeg ut at han er en kjempestjerne som har solgt millioner av album, og ovenfor er en liten smakebit, enjoy :o))