Det straffer seg

I går foretok jeg ommøblering i heimen, som jeg har hatt lyst til å gjøre ganske lenge… Er kjempefornøyd med resultatet, og stortrives med slik jeg har fått det. Problemer er bare at skulderen og armen min ikke er like fornøyd i dag. Den verker helt ned til håndleddet, og jeg tror ikke at jeg skal gjøre så veldig mye til å tirre den i dag. Irriterende at den skal bli så ille, enda jeg var nøye med at alt jeg flyttet var lett. Løftet ut alle skuffene i kommodene når jeg dyttet de rundt, men tydligvis var det for tungt alikevel.

Aktivitetene i går satte i gang en reaksjon i kroppen, og jeg ble nesten hyperaktiv…. Det igjen sørget for at jeg var veldig våken og rastløs i kroppen da jeg skulle gå å legge meg. Jeg satte på en DVD å la meg ned i senga i håp om at jeg skulle bli trøtt å sovne. Det ble jeg jo ikke, og endte opp med å se hele DVD’n + litt av en annen. Sist gang jeg så på klokka var den 05:50, men da gled jeg faktisk inn i drømmeland å våknet igjen litt før 9. I fare for å sove halve dagen sto jeg opp og spiste frokosten.

Litt seinere i dag skal jeg besøke Felix for å mate han og gi litt TLC… Han er alene til i morgen og trenger noen til mate han, og da stiller jeg selvsagt opp vettu. Som sist er han sikkert helt uthungret etter kos, enda han ikke har vært alene så lenge, hehehe!! Når han syntes at han har fått nok kos så sier han i fra, og da er det bare å finne fram maten. Etter det er han i grunnen ikke så interressert i meg lenger og jeg kan gå igjen :o))

Mine egen to hårballer ligger rett ut å glipper med øynene… Temperaturen er vel som i går, men kanskje ikke like klamt , og de syntes at livet er ganske behagelig akkurat nå :o))

Huff nå har jeg sittet å sløvet lenge nok, på tide å få kroppen i gang å røre litt på seg. Jeg må gjøre noen skulderøvelser for å få litt bevegelighet i leddet og strekt ut muskler og sener litt. Det blir ikke så veldig behagelig, men det må gjøres. Blogges!!

Klam dagid

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å være inne i dag å smårydde litt, men så ombestemte jeg meg å tok meg en snartur ut alikevel…. Det var skikkelig klamt ute selv om temperaturen ikke var så høy, og jeg følte det på kroppen etter bare noen få skritt. Siden det er pusetassenes bursdag bestemte jeg meg for å kjøpe gave til dem, og dro bort på Oppsal. Tenkte kanskje det ville være fult av folk der borte siden det var Oppsaldagene, men det var lite folk og mange ledige parkeringsplasser.

Pusenes bursdagspresang ble et nytt klore/klatrestativ, som jeg egentlig hadde tenkt til å ha på soverommet sånn at de kunne ligge der å kikke ut…. Så syntes jeg det ble for stort å flyttet det ut i entreen i stedet, men det er egentlig litt stort der også. Det får stå der så lenge så får jeg se om det kan få en bedre plassering senere. Da jeg satte det sammen var pusene med hele veien å stakk snuten borti alt jeg hold på med. Nederste hylle er en hengekøye, og det ble med en gang veldig populær. 

Jeg har hatt lyst til å ommøblere i heimen en god stund, og i dag passet jeg på å få gjort det. Jeg fjernet et bord inne fra soverommet og fikk flyttet kommoden jeg hadde i stua inn på den plassen. Kommoden måtte stå i stua siden jeg ikke hadde noen annen plass til den. Etterpå flyttet jeg det gamle gode blomsterbordet fra entreen inn i stua. Bordet er kjøpt av mamma og pappa på 50-tallet så det har noen år på baken. Syntes det passet bra sammen med den gamle tegningen og de to utklippene, eller hva?

Mens jeg holdt på å flytte om var det så varmt i leiligheten at jeg ble helt svett, og når jeg kikket ut av vinduet var det helt svart over Manglerudåsen. Like etter hørte jeg at det begynte å tordne, men det var ikke lenge. Luften ble heldigvis noe lettere etterpå, og nå er det ganske behagelig. Jeg lufter på harde livet sånn at det skal bli mest mulig behagelig når jeg skal hoppe i senga om ikke så lenge.


(Kilde: Claes Ohlsson)

Etter at jeg byttet ut den gamle kjøkkenmaskinen min med en større og kraftigere Kenwood-maskin så hadde jeg ikke noe som kunne hakke grønnsaker eller nøtter, pluss at den gamle stavmixeren min ikke fungerer som dem skal, sååååå…. Når jeg var nede på Bryn stakk jeg innom Claes Ohlsson og kjøpte ny stavmixer med alt dette tilbehøret til 649,-. Skal teste ut til helgen for da skal jeg lage vegetarkarbonader. Det har jeg ikke laget på lenge, og siden jeg ikke er noe kjøttmenneske om sommeren har jeg lyst til å teste ut noen vegetariske retter :o))

Nå blir det snart senga for meg, for jeg er ordentlig sliten etter all flyttingen av møbler i dag…. Skulderen min er ikke bli på meg nå, så det er best å la den vile til i morgen nå. Natta :o))

Gratulerer med dagen

I dag er det 4 år siden mamma Lillepuz fødte 4 nydelig kattunger, Sprocket, Link, Ronja og Vinja i Skånevik i Hordaland… Alle fire så forskjellige men utrolig nydelige :o)) De to første måneder bodde de ute i fjøset med mor og kaninen. Første gangen vi møttes var når Ronja og Vinja var 9 uker, og selv om jeg hadde sett bilde av dem så smeltet jeg totalt. To små grå ulldotter som løp rundt i fjøset kozte seg med brødrene sin. Turen over fjell og igjennom tunneller til det nye hjemmet i Oslo var lang, og de ga helt klart uttrykk for at denne ikke var noe morsomt. Pausene ble mange, og gleden over å få lov til å få gå fritt rundt i bilen å undersøke alt det nye rare var stor :o))

Det ble en ny erfaring for meg å ha to små katter i huset, siden jeg aldri hatt det før… Hos meg blir ikke dørene i leiligheten lukket, og første natten krabbet de to små tassene opp i senga mi. Der la de seg til rette på hver sin side av halsen min og sovnet. Midt på natten våknet jeg av at de begge to lå å sugde på øreplippene mine… De savnet nok mamman sin tenker jeg. Første dagen brukte de ikke kattedoen enda jeg hadde satt begge to oppi der, men neste morgen fløy Ronja rett opp og gjorde fra seg. Vinja hadde ikke helt skjønt dette her, og plutselig begynte hun å mjaue og være veldig urolig å før jeg rakk å reagere gjorde hun fra seg på kjøkkengulvet. Jeg løftet henne rett oppi doen, og da gikk det opp for henne hva den skulle brukes til å ingen sånne uhell har skjedd siden :o))

To søte småpuser i slutten august 2009.

Nå 4 år etter har de de blitt to store flotte pusejenter som mammen deres elsker over alt på denne jord :o))

GRATULERER MED 4 ÅRS DAGEN RONJA OG VINJA LILLEPUZDATTER AV SKÅNEVIK

Huff så vondt…

Besøket hos fysioterapeuten i dag var langt fra noen fornøyelse, og det var så vindt jeg ikke skreik høyt av smerte… Jeg regnet ikke med at det kom til å bli behagelig, men ikke så forbanna vondt. For å skyve vekk smertene var jeg nødt til konsentrere meg om å puste riktig, men det hjalp ikke noe serlig. De neste sesjonene kommer neppe til å bli noe bedre, men på sikt så vil det hjelpe :o))

Ble helt tappet for krefter så jeg bare laget meg en glohet kopp kaffe å sank langt ned i stresslessen…. Jeg hadde bestemt meg for å vaske kattedoen med en gang jeg kom hjem, men jeg orket ikke tanken på det før jeg hadde fått slappet av en liten stund. Vanligvis pleier de å sitte ved siden av å følge med når doen vaskes og gjøres klar, men i dag lå de rett ut på balkongen å bare kikket på meg. Ingen fight om hvem som skal være første man inn for å markere….

Lille frøken Vinja la en skikkelig pizza på gulvet rett før jeg skulle dra til fysio, og da var det bare å begynne å tørke og vaske gulvet. Frøkna var i fin form både før og etter, er bare en sånn ting som skjer innimellom. Det er bare så rart at det skjer akkurat når man skal ut av døra og har litt dårlig tid. Sånn er det med å ha kjæledyr, 99,99% glede og 00,01% ikke fult så festlig.

Nei, nå har jeg sittet lenge nok å syntes synd på megselv… Opp å hoppe og røre litt på meg sånn at jeg får noe annet å tenke på enn denne hærsjens vonde skulderen. Den virker alltid verre når man sitter å kjenner etter!!! Blogges :o))

Bomma på klokka

At jeg skal til fysioterapi i dag er det ingen tvil om, men tidspunket ble litt feil gitt. Troppet opp en time for tidlig og satt der å kunne ikke fatte hvorfor hun var så sen. Så hørte jeg stemmen hennes da hun sa til en annen dame, kom inn du. Da måtte jeg sjekke timekortet mitt, og da kom sanheten frem…., jeg hadde lagt inn feil tidspunkt på mobilen… Ja ja, kkke mye å gjøre med det, så jdg stakk like godt inn på Rema å handmet…. Da slipper jeg det etterpå

Ute er det ganske behagelig vær, ikke stekende sol akkurat men det er ikke så farlig. Det blåser kraftig, men ikke noe kald vind. Foreløpig ligger gradene på en 17 – 18.Naboen skulle ned til Østensjøvannet for å gå tur, og dd lurte på om jeg ville være med. Hadde jeg ikke zkulle til behandling ville jeg ha blitt med dem.

Finner du mange skrivefeil så skyldes det at jeg bruker nettbrettet, og ikke var på meg lesebrillene…. På tide å dra avgårde til fysio pånytt, blogges.

 

Litt trøtt i dag

Det er egentlig ingen grunn til at jeg er trøtt, for jeg la meg relativt tidlig i går….. Sovna omtrent med en gang hode traff puta, og våknet først ved 8 tiden. Jeg kan ikke huske at jeg var våken heller. Skulderen min er ganske smertefull i dag, og det stjeler mange ganger krefter å jeg kan mange ganger føle meg litt sigen.

Ute er det regnvær og vind i dag…. Når jeg våknet til morran hørte jeg regnet tappet på vannbrettet, og da er det litt deilig å ligge litt under dyna å lytte og slappe av litt til innen man står opp. Når jeg skal ut etterpå skal jeg nok ta en litt tjukkere jakke på, for den vinden er ikke varm.

Jeg har time hos fotpleien min i dag, og jeg gleder meg virkelig. Virkelig avslappende å la andre dulle med fotsingene en times tid.

På tidd å komme seg opp av gldstolen og inn i dusjen sånn at man er klar for dagens utfordringer, blogges!!

 

Litt nytt til huden

En god stund nå har jeg brukt hudprodukter som jeg har kjøpt i dagligvarebutikken, men i dag bestemte jeg for at nå skulle det oppgraderes til noe bedre. Jeg har brukt Biotherm tidligere og har vært veldig fornøyd med det, og da falt valget på det.

Etter en liten konsultasjon av en hyggelig dame hos Kicks på Bryn Senter endte jeg opp med ovennevnte produkter. Renseproduktene og dagkremen fikk jeg faktisk med gratis og det sparte jeg jo litt på. Gleder meg til å teste de ut i kveld :o))

Ellers så var jeg jo hos legen i dag, og har blitt 100% sjukemeldt fram til 15.06. Etter det håper jeg virkelig at jeg kan begynne i redusert stilling, for det er gørr kjedelig å være hjemme så lenge. Det er klart at når skulderen er så vond som det er og har vært så har det ikke vært mulig å jobbe, men den er ikke så stiv lenger. Smertene er nok ikke blitt noe mindre, men så lenge den begynner å bli mer bevegelig så kan jeg bruke armen mer. Det er bare sundt med bevegelse, med måte selvfølgelig. Snakket med sjefa tidligere, og jeg skal inn til en samtale neste tirsdag for å se hva som kan gjøres for å tilrettelegge arbeidsoppgavene når jeg er tilbake.

Tidligere i dag hadde jeg vondt i magen og var kvalm, men det har heldigvis gitt seg å jeg kjenner at jeg begynner å bli litt sulten… På tide å fylle magen med litt middag, blogges :o))

En ny uke er i gang

Den startet ikke så veldig bra denne nye uka akkurat….. Våknet allerede kl 6 av at jeg hadde veldig vondt i magen og var kvalm, og etter å ha vært en snartur oppe hoppet jeg i senga igjen å sovnet et par timer til. Var fortsatt kvalm og uggen i magen når jeg sto opp ved 8 tiden, men ikke fult så ille som tidligere. Jeg kunne ikke ligge noe lenger, for jeg måtte opp sånn at jeg fikk time på Legesenteret i dag. Sykemeldingen min gikk ut på fredag, og siden skulderen min ikke på langtnær er der den skal være, så må den forlenges igjen :o((

Jeg kom igjennom sentralbordet i løpet av  5-6 min denne gangen, ikke noen forkjølelsesepedemi på gang nå tydeligvis. Fikk time rett før de tar lunch, og det er ikke det mest ideelle akkurat, for er legen forsinket har damene i resepsjonen tatt lunch. Det har skjedd noen ganger, og da er det ingen til å ta i mot betalingen… Sist gang var damen på veg ut, men hun så meg så vi fikk ordnet opp alikevel.


(kilde: google.no)

Nå til morran drypper det fra himmelen igjen, ikke noe striregn, men lett sildrende…. Iflg yr.no i går så skulle det komme litt regn på morningen, men så skulle det klarne opp utover dagen. Vi får se om det slår inn, eller om dette er det været vi får hele dagen. Når jeg sto opp ved 8 tiden var gradene på ca + 12 C og det er jo ikke så ille akkurat.

Vinja kom å slang seg ned ved siden av pc’n med en gang jeg slo den på… Nå ligger hun her ved siden av å glipper med øynene og kozer seg, mens søsteren ligger på krakken utr i entreen. Er det noe de kan disse to frøknene så er det å finne måter å koze seg på :o))

På tide å komme seg i dusjen, blogges!

Kerria Japonica Pleniflora

For mange år siden tok mamma med seg en prydbusk fra mormors have som ble plantet nede i skråningen, og der sto den i mange år. Jeg forsøkte å klippe all annen vegetasjon unna sånn at den ikke skulle bli helt gjemt bort, men den ble i grunnen det. På samme tidspunktet fikk vi større balkonger, og i den prosessen ble vårt store flotte blomsterbedd fjernet. Vi bestemte oss for å spa det opp og lage nytt, først bare langs kantene. Vi bestemte oss da for å flytte prydbusken opp fra skråningen til begynnelsen av beddet. Der har den stått siden, og stortrives med å få sol hele dagen :o))

Mamma kunne utrolig mye om blomster og planter, og hun kunne navnet på denne gule skjønnheten. Hun sa hva den het, men det har gått i glemmeboka dessverre. Så i går la jeg ut bilde på Facebook og spurte om noen viste hva den het. Svaret kom fra henne som er matmor til pusenes bror Link… Moren hennes hadde navnet, Kerria Japonica Pleniflora, og når jeg hadde det klarte jeg å finne det norsk navnet som er Soleiebusk. Med samme jeg så navnet husket jeg at mamma kaldte den det :o))

Jeg var litt brutal når jeg klippet den i høst så den er ikke så omfangsrik i år, men den blir alikevel fin å se på når alle bladene har kommet litt senere:o))

Dance with me

I går ble jeg sittende å se på DR 1 hele kvelden for å se på krim, først Inspector Barnaby og deretter Lewis… Når jeg hadde tenkt til å slå av tv’n begynte en ny film Dance with me, med Vanessa Williams og den råkjekke Puerto Rico fødte Chayanne (Elmer Figueroa de Acre). Vanligvis pleier jeg ikke å se sånne “snørr og tåre” filmer, men den hadde masse fine latinorytmer som jeg liker å da ble jeg sittende.

Jeg hadde aldri hørt om denne kjekke latinske kjekkasen Chayanne før… I filmen spiller han en Cubaner som kommer til Texas for å være hos sin far, som ikke vet at han eksisterer. Faren eier et dansestudio hvor han får jobb som altmuligmann. Så møter han drømmedama med ambisjoner om å bli profesjonell danser, og da er han fortapt. Når jeg googlet Chayanne så fant jeg ut at han er en kjempestjerne som har solgt millioner av album, og ovenfor er en liten smakebit, enjoy :o))