Intet nytt under solen

Det er nettopp det det er, intet nytt
. Dagene gÄr for det meste med til Ä stÄ opp tidlig, gÄ pÄ jobb, for sÄ Ä vÊre der hele dagen, sÄ gÄ hjem kanskje handle pÄ vegen og lage middag. Deretter synke ned i godstolen helt ferdig med verkende ledder Ä halvsove det som er igjen av kvelden fÞr jeg skal legge meg. Neste dag er det akkurat det samme igjen
. HÞres det kjedelig? SÄnn som jeg fÞler meg om dagen orker jeg ikke Ä kjenne etter engang om det kjedelig, er for trÞtt og sliten til det. Jobben er ikke pÄ noen mÄte kjedelig, for der skjer det sÄ mye variert som mÄ lÞses i lÞpet av dagen. Det er vel heller etter jobb det skulle ha skjedd mer
.. For hÄpentlig stiger energien og smertene synker etterhvert som det blir varmere og tÞrrere i vÊret, noe som ogsÄ innbyr til mer utetilvÊrelse
.

MĂ„tte bare sutre og syte littegranne :o))

Jeg gikk tidligere fra jobben i dag siden jeg hadde en avtale med vaskekjelleren
, og siden jeg ikke hadde sÄ veldig mye denne gangen ble jeg ganske raskt ferdig. De siste to gangene har jeg hatt sÄ mye at jeg har holdt pÄ i 4 timer, som er den tiden man har til rÄdighet. Det var deilig at det ikke var sÄ mye denne gangen.

Etter Ä ha spist en lett middag tok jeg med meg pleddet mitt Ä slang meg pÄ senga og sovna omtrent med en gang. Da jeg vÄknet en stund senere lÄ det to varme og lodne puser inntil ryggen min, og da gled jeg rett inn i la la land igjen, hehehe!!

Mens jeg satt Ä sÄ pÄ CSI Las Vegas i sta kom Vinja Ä la seg i fanget mitt, og etter Ä ha stÄtt Ä trÄkket Ä malt med smale Þyne en stund la hun seg ned i en ring Ä sovnet. Etterhvert strakte hun seg ut Ä sovnet virkelig hardt, for hun rÞrte ikke engang pÄ Þrene nÄr jeg laget en lyd eller flyttet pÄ meg. Det pleier hun nemlig Ä gjÞre
. Det er noe beroligende med Ä sitte med en sovende pus i fanget, og se hvor avslappet hun er :o))

Til morran i dag vÄknet jeg til snÞvÊr som raskt gikk over til regn
 Bortsett fra litt opphold midt pÄ dagen sÄ har det vÊrt regnvÊr og grÄtt hele tiden. Siden regnet tar bort de siste restene av snÞen omkring her sÄ klager jeg ikke, nei denne damen smiler fra Þre til Þre. Vi er bare i slutten av februrar, og jeg tror ikke for et minutt at vi slipper unna nye snÞfall. Nei da, vi kommer nok til Ä fÄ det og kanskje med pÄfÞlgende kuldegrader
. BÄde mars og april er noen ordentlig lure mÄneder vÊrmessig, sÄ vi kan nok forvente oss det meste!!

Da var det pÄ tide Ä strekke ut kroppen, og legge den i vannrett stilling noen timer. God natt!!

Kaffeslabberas

PÄ lÞrdagen fylte naboen min, fruen altsÄ, 80 Är
. Det skulle man ikke tro for hun er sÄ ungdommelig bÄde av utseende og vÊremÄte :o)) Jeg hadde notert bursdagen pÄ pÄminnelse pÄ fredagen sÄnn at jeg ikke skulle glemme Ä kjÞpe en blomst til henne, men pga alt tullet med lesebrillene mine ble hele bursdagen glemt bort.

Det var ikke fÞr jeg traff datteren ute i oppgangen pÄ lÞrdagen at jeg kom pÄ det igjen, men da var det for sent Ä kjÞpe noe.

I lunchen i gÄr stakk jeg ned pÄ Gunnerius og kjÞpte en Orkide
. Jeg valgte en med stamme, siden jeg syntes de er litt spesielle og fine. De hadde en hel del planter stÄende der, og de aller fleste sto i full blomst men jeg ville ha en som ikke det var sÄ mange utsprungede blomster. Da vil den stÄ mye lenger og holde seg fin en god stund. Jeg vet at hun er flink med orkideer, sÄ hun fixer nok Ä holde liv i den uten problemer :o)) (bildet ble veldig dÄrlig ser jeg, huff)

Da jeg var innom Ä leverte orkideen nÄr jeg kom hjem, var damen ute Ä gikk tur men hun kom innom litt senere. Da inviterte hun pÄ kaffe og kringle kl 20
 Jeg satte meg ned litt Ä slappet av siden jeg var litt trÞtt, og klarte selvsagt Ä fÄ en litt lenger powernap som gjorde at jeg ble veldig frossen, brrrr. Heldigvis sÄ var det varmt og godt inne hos dem sÄ jeg fikk fort varmen igjen, og det at jeg var trÞtt ble ogsÄ fort glemt nÄr vi begynte Ä skravle.

Ble inne hos naboen til kl var ca 10:20, og siden jeg var sliten sĂ„ satte jeg meg rett opp i senga med nettbrettet en stund for Ă„ se pĂ„ “Dead like me” pĂ„ Netlix. Det ble bare en episode, for jeg klarte Ă„ sovne opptil flere ganger. Da jeg skle ned under dyna og slo av lyset kom begge pusene mine med en gang, som de pleier Ă„ gjĂžre, og sammen lĂ„ vi i en stor haug oppi senga og sov :o))

I dag har jeg ikke gjort noen ting etter at jeg kom hjem, bare sittet Ä slÞvet foran tv-skjermen
 Dessverre har ikke kroppen min vÊrt venner med meg i dag, noe som gjÞr at jeg ikke har noen energi igjen etter at jeg har kommet hjem. Av den grunn kommer jeg nok til Ä krabbe opp i senga tidlig i kveld ogsÄ!!

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges!!

#orkide #gunnerius #kaffe #kringle #deadlikeme #nettbrett

Dr Who… Doctorene

Dr Who er en engelsk serie som i fjor feiret 50 Ärs jubileum, og som jeg har fulgt med sÄnn innimellom
 Det er vel kanskje sÄnn at jeg sÄ mer pÄ serien for noen Är siden, og nÄ de siste Ärene har det blitt noe mindre. Alikevel har jeg fulgt med sÄnn passe :o))

Nedenfor fþlger en oversikt over alle de original doctorene
, som per 2013 telte 12 stykker.

No: 1 – William Hartnell
Perioden: 1963 – 1966
f: 08.01.1908 – d. 23.04.1975

No 2: Patrick Troughton
Perioden: 1966 – 1969
f. 25.03.1920 – d. 28.03.1987

No 3: Jon Pertwqee
Perioden: 1970 – 1974
f. 07.07.1919 – 20.05.1996

No 4: Tom Baker
Perioden: 1974 – 1981
f. 20.01.1934

No 5: Peter Davidson
Perioden: 1981 – 1984
f. 13.04.1951

No 6: Colin Baker
Perioden: 1984 – 1986
f. 08.06.1943

No 7: Sylvester McCoy
Perioden: 1987 – 1989
f. 20.08.1943

No 8: Paul McGann
Perioden: 1996 og 2013
f. 14.11.1959

No 9: Christopher Eccleston
Perioden: 2005
f. 16.02.1964

No 10: David Tennant
Perioden: 2005 – 2010
f. 18.04.1971

No 11: Matt Smith
Perioden: 2010 – 2013
f. 28.10.1982

No 12: Peter Capaldi
Perioden: 2013 –
f. 14.04.1958 

#drwho #williamhartnell #patricktroughton #jonpertwee #tombaker #peterdavidson #colinbaker #slvestermccoy #paulmcgann #christophereccleston #davidtennant #mattsmith #petercapaldi 

Pete Duel

For oss som har levd noen Ă„r, husker kanskje Pete Duel som spilte i den populĂŠre western serien Alias Smith and Jones, sammen med Ben Myrphy.

I dag ville Pete ha fylt 74 Är, men siden han valgte Ä forlate denne verden ved egen hÄnd pÄ nyttÄrsaften i 1971 er han ikke lenger blandt oss.

Jeg var ikke sÄ gammel da serien gikk, men som sÄ mange andre var jeg veldig betatt av denne kjekke mannen med Þyne som var sÄ mÞrke og hypnoserende. Jeg husker fortsatt at de hadde et innlegg i Dagsrevyen i forbindelse med dÞdsfsllet hans.

Ville minne ham pÄ fÞdselsdagen hans, for han er pÄ langt nÊr glemt
.

Jeg har klart det…

Som jeg har fortalt tidligere fÄr alle beboerne i borettslaget en blomst like fÞr jul, og de siste Ärene har det vÊrt en Azalea.

De er ikke de enkleste plantene Ä holde liv i, i allefall for meg, og hvert eneste Är har mine avgÄtt ved dÞden fÞr jul og nyttÄrshelgen har passert. Dette Äret bestemte jeg meg for at jeg skulle gjÞre alt som sto i min makt for at den siste planten skulle klare seg i allefall over jul, og forhÄpentligvis litt lenger.

I dag har vi kommet til 23.02.14, og Azalean er fortsatt her Ä stortrives. Den er ferdigblomstret for en uke siden, og sÄ fort blomstene kom av begynte nye blader Ä titte fram. Dette har aldri skjedd fÞr og jeg er virkelig sÄ fornÞyd for at jeg ikke har klart Ä ta livet av planten. Det eneste jeg mÄ passe pÄ er kattene som tydeligvis syntes det er festlig Ä smatte pÄ bladene, og tygge litt pÄ dem


NĂ„ skal det sies at jeg har vĂŠrt supernĂžye med Ă„ vanne Azalean hver 3 – 4 dag, sĂ„nn at den aldri har fĂ„tt tĂžrke ut
 Har sikkert hatt litt Ă„ si det ogsĂ„ :o))

#azalea #blomster #borettslag 

BlÄser i trea

Ute blÄser det en sterk vind i dag, og himmelen er helt grÄ pluss at tÄka ligger helt nede pÄ hustakene
 PÄ plussiden er det derimot nesten 5 varmegrader, sÄ da fÄr det bare blÄse og vÊre sÄ grÄtt som det vil. Med det samme jeg sto opp satt jeg opp bÄde balkongdÞra og soveromsvinduet mitt for Ä lufte, og kattene ble helt elleville
 FÞrst satt de i vinduet Ä snuste en stund, fÞr de brÄsnudde Ä lÞp i vill fart ut pÄ balkongen og sÄ inn igjen Ä rundt hele heimen. De er helt ville mens de holder pÄ, men jeg bare koser meg nÄr de sÄ aktive for det tydelig at de trives :o))

Planen min i dag var at jeg skulle stÄ opp tidlig sÄnn at jeg fikk med meg 5 milen fra OL, men jeg mÄ ha glemt Ä sette klokken til Ä ringe for jeg sov meg igjennom alt sammen. NÄr jeg fÞrst slo opp Þynene var det hele over, sÄ jeg mÄtte lese om resultatet pÄ text-tv. Det gikk vel ikke helt som vi hadde hÄpet pÄ, men sÄnn er det bare. Om ikke sÄ altfor lenge begynner avsluttningsseremonien, og helt Êrlig sÄ er jeg glad det er over for denne gangen. Jeg skal nÄ se pÄ seremonien med iver, men denne gangen skal jeg se pÄ DR1 for da er jeg garantert Ä slippe unna all reklame!!

Anne ringte meg i gÄr Ä lurte pÄ om hun kunne komme en tur, og selv om formen min ikke var helt pÄ topp sÄ var det hyggelig med besÞk. Jeg mÄtte uansett ut en liten tur for Ä handle litt, sÄ da kjÞpte jeg inn et par pakker med kyllingkjÞttdeig og et par poser med Kyllinggryte Bali til middag. NÄ skulle vi ikke spise alt sammen i gÄr, men jeg tenkte at det var greit Ä lage en del sÄ hadde jeg middag til i dag ogsÄ.

Det var ikke sÄ veldig mye spennende Ä se pÄ tv i gÄr, bortsett fra den svenske Melodifestivalen og Lindmo. Kveldens store hÞydepunkt derimot var under pausen i Melodifestivalen, for da kom nemlig Tomas Ledin Ä sang et knippe med gamle lÄter i litt nyere tapning. Anne og jeg skal jo pÄ konsert med ham i april, og vi gledes oss til den fra fÞr men nÄ gleder vi oss enda mere. Han er ikke sÄ ofte i norge, sist var i 2006, sÄ det er stort Ä fÄ oppleve ham igjen :o))

Ronja har vĂŠrt ordentlig umulig i dag, og flydd rundt Ă„ klort pĂ„ sofaen og pĂ„ teppet
. Jeg tok henne i nakkeskinnet Ă„ holdt henne nede til hun roet seg, som om det hjalp noen ting. For med en gang jeg slapp henne sĂ„ spratt hun opp igjen med halen i vĂŠret, og spankulerte litt sĂ„nn arogant rundt i stuen mens hun kikket pĂ„ meg i sidesynet Ă„ sĂ„ skar hun avgĂ„rde for Ă„ klore mer pĂ„ sofaen
. Jeg holdt pĂ„ Ă„ bli sprĂž av henne, men tilslutt roet hun seg Ă„ nĂ„ ligger rampen Ă„ sover som om ingenting har hendt oppe i senga mi
. 

NÄ skal jeg forte meg Ä koke opp litt pasta og varme kyllinggryten sÄ det er klart til avslutningsseremonien begynner kl 17.

Ha en fotsatt fin sĂžndagsettermiddag, blogges :o))

#blÄser #tomasledin #konsert #melodifestivalen #lindmo #katt #ronja #ol #avsluttningsseremoni #5mil #kyllinggryte #bali

DAB i bilen

I ganske lang tid har jeg hatt lyst pĂ„ DAB radio i bilen, men har ikke hatt rĂ„d til Ă„ bytte ut anlegget jeg har. SĂ„ kom jeg over en annonse i et reklameblad fra Lefdal, hvor de solgte en adapter som sĂžrget for at man fikk inn DAB sendingene via FM radion. Reklamen sĂ„ jeg et par ganger og jeg tenkte mye pĂ„ dette, og pĂ„ torsdagen denne uke dro jeg ned pĂ„ Lefdal nede pĂ„ Alnasenteret etter jobben for Ă„ “kikke” pĂ„ den.

Det ble jo selvsagt mer enn det, og jeg endte opp med Ă„ kjĂžpe med meg en, til den nette pris av 799,-.

Var veldig spent da jeg koblet den til bilen, stilte inn FM radion pÄ en ledig kanal og sÞkte i veg, og plutselig strÞmmet det ut sendinger fra NRK sport :o)) Dette er en enkel og langt mer billigere ordning Ä fÄ DAB sendingene inn i bilen, enn Ä bytte ut hele anlegget. Det krever selvsagt at man mÄ lime fast en antenne pÄ frontruten, men den vil ikke syntes sÄ det er ikke noe problem. I tillegg kobles adapteren til strÞmutaket i bilen for at de digitale signalene skal kobles sammen.

NĂ„ har jeg brukt den i et par dager, og er kjempefornĂžyd med den :o))

#dab #radio #bil #alna #lefdal

Det fĂžrste vĂ„rtegnet…

Dagens bilde fra blomsterbeddet mitt, og Ärets fÞrste vÄrtegn er pÄ god veg opp av jorden :o))

Lesebriller uten stang

NÄr det gikk mot slutten av arbeidsdagen i gÄr satt jeg Ä gjorde ferdig en sak, og plutselig sÄ ramlet den hÞyre stangen pÄ brillene mine ned pÄ tastaturet. Jeg trodde fÞrst at det bare dreide seg om en skrue som hadde lÞsnet og falt ut. Dessverre sÄ var det ikke sÄnn, men hele holdet pÄ brillen hadde knekt. Det var ikke spesielt festlig for jeg er helt hjelpelÞs uten lesebrillene mine. Jeg klarer nesten ikke Ä lese noen ting uten dem.

Igjennom arbeidsgiver har vi hatt avtale med Hansson nÄr det gjelder PC/lesebriller, som nÄ var inngÄtt i Krogh Optikk. Derfor slang jeg pÄ meg jakka mi Ä gikk bort til dem for Ä se om det gikk ann Ä gjÞre noe med dem. Dessverre sÄ var det ingenting Ä gjÞre med dem, for de er brukket av pÄ et sted det ikke er mulig Ä reparere. Jeg mÄtte jo ha nye briller, men fÞr jeg sÄ pÄ det var jeg nÞdt til Ä ta en ny synstest. Det tok ganske lang tid for det er mange tester man mÄ igjennom, og bilder skal tas av Þynene fra alle kanter. Etter at testen var tatt sÄ sa damen at arbeidsgiveren min ikke hadde avtale med dem lenger, og jeg mÄtte jo da betale den dyre testen av egen lomme. Det syntes jeg var dÄrlig
.

Synet pÄ det venstre Þyet var ikke forandret noe serlig, men pÄ hÞyre Þyet hadde det forverret seg en god del. Det har jeg i grunnen merket selv ogsÄ, og hadde egentlig tenkt Ä skaffe noen nye lesebriller denne vÄren. Bare ikke akkurat nÄ!!!

Tilbake pÄ jobben sjekket jeg ut hvor vi nÄ hadde avtale, og det viste seg Ä vÊre Synsam. Den nermeste butikken lÄ nederst i Karl Johansgate mot Østbanen, sÄ etter jobben gikk jeg bort dit med arket jeg hadde fÄtt fra Krogh med synsstyrken min. Kort fortalt sÄ fant jeg et par rimelige briller, men det er jo meg det handler om sÄ ingenting gÄr jo pÄ skinner da. Jeg skjÞnte ikke helt hva som var problemet, men hun jeg var hos snakket noe om at de glassene jeg trengte ikke gikk sÄ hÞyt!!!! Hun mÄtte sjekke ut noe med leverandÞrende, og gi meg beskjed pÄ mandag om de dekket den ekstra kostnaden det medfÞrte. Det er merkelig at sÄnne ting skjer meg hele tiden.

Inntil jeg fÄr noen nye briller mÄ jeg jo bruke de jeg har, og fÞr jeg gikk fra jobben i gÄr tapet jeg de sammen etter beste evne. De henger sammen sÄnn passe, men de sitter selvsagt ikke helt som de skal sÄ det er ikke sÄ veldig behagelig Ä bruke dem. Alikevel mÄ jeg jo gjÞre det



Forrige helg var jeg jo sÄ uheldig Ä ramle og sÄ slÄ den ene toa mi kraftig og var vel av den oppfattning at ulykkeskvoten min var fylt for en stund. Det ser ut til at jeg mÄ revurdere akkurat det etter det som skjedde i gÄr!!!

NÄ skal jeg se ferdig damenes 3 mil, sÄ mÄ jeg en liten tur ut
.

Ferdig….

Da ble jeg ferdig med den heklede posen til nettbrettet mitt, som jeg har laget med teknikken Hakking eller Tunisian Crochet som det heter pÄ engelsk. Det var fÞrste gangen jeg prÞvde meg pÄ denne teknikken, og det var litt anderledes fremgangsmÄte enn hva jeg var vant til.

Helt i starten sÄ surret jeg det litt til hvordan den ene enden skulle vÊre, og den ble ikke sÄ pen. Akkurat det gjorde ikke sÄ veldig mye denne gangen for den kanten ble borte da jeg heklet sammen sidene. Det var litt rart Ä hekle med den lange heklenÄlen Ä ha alle maskene pÄ nÄlen. Vinja syntes den var artig hun, og lÄ i fanget itt Ä forsÞkte Ä fange den hver gang jeg beveget den. Det ble en aldri sÄ liten slosskamp oss i mellom sÄnn utpÄ kveldingen, som ble uavgjort :o))

Det finnes flere mĂ„ter Ă„ “hakke” pĂ„, og ovenfor fĂžlger noen av de jeg fant pĂ„ nettet. Jeg skal helt klart forsĂžke meg pĂ„ noen av dem, for dette var faktisk litt gĂžy. Har heklet mange vanlig staver og luftmasker oppover Ă„rene, og selv om jeg fortsatt syntes det er gĂžy er det alikevel artig Ă„ prĂžve noe nytt.

#hakking #tunisiancroche #heklenĂ„l #nettbrett #hĂ„ndarbeideÂ