Intet nytt under solen

Det er nettopp det det er, intet nytt…. Dagene går for det meste med til å stå opp tidlig, gå på jobb, for så å være der hele dagen, så gå hjem kanskje handle på vegen og lage middag. Deretter synke ned i godstolen helt ferdig med verkende ledder å halvsove det som er igjen av kvelden før jeg skal legge meg. Neste dag er det akkurat det samme igjen…. Høres det kjedelig? Sånn som jeg føler meg om dagen orker jeg ikke å kjenne etter engang om det kjedelig, er for trøtt og sliten til det. Jobben er ikke på noen måte kjedelig, for der skjer det så mye variert som må løses i løpet av dagen. Det er vel heller etter jobb det skulle ha skjedd mer….. For håpentlig stiger energien og smertene synker etterhvert som det blir varmere og tørrere i været, noe som også innbyr til mer utetilværelse….

Måtte bare sutre og syte littegranne :o))

Jeg gikk tidligere fra jobben i dag siden jeg hadde en avtale med vaskekjelleren…, og siden jeg ikke hadde så veldig mye denne gangen ble jeg ganske raskt ferdig. De siste to gangene har jeg hatt så mye at jeg har holdt på i 4 timer, som er den tiden man har til rådighet. Det var deilig at det ikke var så mye denne gangen.

Etter å ha spist en lett middag tok jeg med meg pleddet mitt å slang meg på senga og sovna omtrent med en gang. Da jeg våknet en stund senere lå det to varme og lodne puser inntil ryggen min, og da gled jeg rett inn i la la land igjen, hehehe!!

Mens jeg satt å så på CSI Las Vegas i sta kom Vinja å la seg i fanget mitt, og etter å ha stått å tråkket å malt med smale øyne en stund la hun seg ned i en ring å sovnet. Etterhvert strakte hun seg ut å sovnet virkelig hardt, for hun rørte ikke engang på ørene når jeg laget en lyd eller flyttet på meg. Det pleier hun nemlig å gjøre…. Det er noe beroligende med å sitte med en sovende pus i fanget, og se hvor avslappet hun er :o))

Til morran i dag våknet jeg til snøvær som raskt gikk over til regn… Bortsett fra litt opphold midt på dagen så har det vært regnvær og grått hele tiden. Siden regnet tar bort de siste restene av snøen omkring her så klager jeg ikke, nei denne damen smiler fra øre til øre. Vi er bare i slutten av februrar, og jeg tror ikke for et minutt at vi slipper unna nye snøfall. Nei da, vi kommer nok til å få det og kanskje med påfølgende kuldegrader…. Både mars og april er noen ordentlig lure måneder værmessig, så vi kan nok forvente oss det meste!!

Da var det på tide å strekke ut kroppen, og legge den i vannrett stilling noen timer. God natt!!

Kaffeslabberas

På lørdagen fylte naboen min, fruen altså, 80 år…. Det skulle man ikke tro for hun er så ungdommelig både av utseende og væremåte :o)) Jeg hadde notert bursdagen på påminnelse på fredagen sånn at jeg ikke skulle glemme å kjøpe en blomst til henne, men pga alt tullet med lesebrillene mine ble hele bursdagen glemt bort.

Det var ikke før jeg traff datteren ute i oppgangen på lørdagen at jeg kom på det igjen, men da var det for sent å kjøpe noe.

I lunchen i går stakk jeg ned på Gunnerius og kjøpte en Orkide…. Jeg valgte en med stamme, siden jeg syntes de er litt spesielle og fine. De hadde en hel del planter stående der, og de aller fleste sto i full blomst men jeg ville ha en som ikke det var så mange utsprungede blomster. Da vil den stå mye lenger og holde seg fin en god stund. Jeg vet at hun er flink med orkideer, så hun fixer nok å holde liv i den uten problemer :o)) (bildet ble veldig dårlig ser jeg, huff)

Da jeg var innom å leverte orkideen når jeg kom hjem, var damen ute å gikk tur men hun kom innom litt senere. Da inviterte hun på kaffe og kringle kl 20… Jeg satte meg ned litt å slappet av siden jeg var litt trøtt, og klarte selvsagt å få en litt lenger powernap som gjorde at jeg ble veldig frossen, brrrr. Heldigvis så var det varmt og godt inne hos dem så jeg fikk fort varmen igjen, og det at jeg var trøtt ble også fort glemt når vi begynte å skravle.

Ble inne hos naboen til kl var ca 10:20, og siden jeg var sliten så satte jeg meg rett opp i senga med nettbrettet en stund for å se på “Dead like me” på Netlix. Det ble bare en episode, for jeg klarte å sovne opptil flere ganger. Da jeg skle ned under dyna og slo av lyset kom begge pusene mine med en gang, som de pleier å gjøre, og sammen lå vi i en stor haug oppi senga og sov :o))

I dag har jeg ikke gjort noen ting etter at jeg kom hjem, bare sittet å sløvet foran tv-skjermen… Dessverre har ikke kroppen min vært venner med meg i dag, noe som gjør at jeg ikke har noen energi igjen etter at jeg har kommet hjem. Av den grunn kommer jeg nok til å krabbe opp i senga tidlig i kveld også!!

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld, blogges!!

#orkide #gunnerius #kaffe #kringle #deadlikeme #nettbrett

Dr Who… Doctorene

Dr Who er en engelsk serie som i fjor feiret 50 års jubileum, og som jeg har fulgt med sånn innimellom… Det er vel kanskje sånn at jeg så mer på serien for noen år siden, og nå de siste årene har det blitt noe mindre. Alikevel har jeg fulgt med sånn passe :o))

Nedenfor følger en oversikt over alle de original doctorene…, som per 2013 telte 12 stykker.

No: 1 – William Hartnell
Perioden: 1963 – 1966
f: 08.01.1908 – d. 23.04.1975

No 2: Patrick Troughton
Perioden: 1966 – 1969
f. 25.03.1920 – d. 28.03.1987

No 3: Jon Pertwqee
Perioden: 1970 – 1974
f. 07.07.1919 – 20.05.1996

No 4: Tom Baker
Perioden: 1974 – 1981
f. 20.01.1934

No 5: Peter Davidson
Perioden: 1981 – 1984
f. 13.04.1951

No 6: Colin Baker
Perioden: 1984 – 1986
f. 08.06.1943

No 7: Sylvester McCoy
Perioden: 1987 – 1989
f. 20.08.1943

No 8: Paul McGann
Perioden: 1996 og 2013
f. 14.11.1959

No 9: Christopher Eccleston
Perioden: 2005
f. 16.02.1964

No 10: David Tennant
Perioden: 2005 – 2010
f. 18.04.1971

No 11: Matt Smith
Perioden: 2010 – 2013
f. 28.10.1982

No 12: Peter Capaldi
Perioden: 2013 –
f. 14.04.1958 

#drwho #williamhartnell #patricktroughton #jonpertwee #tombaker #peterdavidson #colinbaker #slvestermccoy #paulmcgann #christophereccleston #davidtennant #mattsmith #petercapaldi 

Pete Duel

For oss som har levd noen år, husker kanskje Pete Duel som spilte i den populære western serien Alias Smith and Jones, sammen med Ben Myrphy.

I dag ville Pete ha fylt 74 år, men siden han valgte å forlate denne verden ved egen hånd på nyttårsaften i 1971 er han ikke lenger blandt oss.

Jeg var ikke så gammel da serien gikk, men som så mange andre var jeg veldig betatt av denne kjekke mannen med øyne som var så mørke og hypnoserende. Jeg husker fortsatt at de hadde et innlegg i Dagsrevyen i forbindelse med dødsfsllet hans.

Ville minne ham på fødselsdagen hans, for han er på langt nær glemt….

Jeg har klart det…

Som jeg har fortalt tidligere får alle beboerne i borettslaget en blomst like før jul, og de siste årene har det vært en Azalea.

De er ikke de enkleste plantene å holde liv i, i allefall for meg, og hvert eneste år har mine avgått ved døden før jul og nyttårshelgen har passert. Dette året bestemte jeg meg for at jeg skulle gjøre alt som sto i min makt for at den siste planten skulle klare seg i allefall over jul, og forhåpentligvis litt lenger.

I dag har vi kommet til 23.02.14, og Azalean er fortsatt her å stortrives. Den er ferdigblomstret for en uke siden, og så fort blomstene kom av begynte nye blader å titte fram. Dette har aldri skjedd før og jeg er virkelig så fornøyd for at jeg ikke har klart å ta livet av planten. Det eneste jeg må passe på er kattene som tydeligvis syntes det er festlig å smatte på bladene, og tygge litt på dem…

Nå skal det sies at jeg har vært supernøye med å vanne Azalean hver 3 – 4 dag, sånn at den aldri har fått tørke ut… Har sikkert hatt litt å si det også :o))

#azalea #blomster #borettslag 

Blåser i trea

Ute blåser det en sterk vind i dag, og himmelen er helt grå pluss at tåka ligger helt nede på hustakene… På plussiden er det derimot nesten 5 varmegrader, så da får det bare blåse og være så grått som det vil. Med det samme jeg sto opp satt jeg opp både balkongdøra og soveromsvinduet mitt for å lufte, og kattene ble helt elleville… Først satt de i vinduet å snuste en stund, før de bråsnudde å løp i vill fart ut på balkongen og så inn igjen å rundt hele heimen. De er helt ville mens de holder på, men jeg bare koser meg når de så aktive for det tydelig at de trives :o))

Planen min i dag var at jeg skulle stå opp tidlig sånn at jeg fikk med meg 5 milen fra OL, men jeg må ha glemt å sette klokken til å ringe for jeg sov meg igjennom alt sammen. Når jeg først slo opp øynene var det hele over, så jeg måtte lese om resultatet på text-tv. Det gikk vel ikke helt som vi hadde håpet på, men sånn er det bare. Om ikke så altfor lenge begynner avsluttningsseremonien, og helt ærlig så er jeg glad det er over for denne gangen. Jeg skal nå se på seremonien med iver, men denne gangen skal jeg se på DR1 for da er jeg garantert å slippe unna all reklame!!

Anne ringte meg i går å lurte på om hun kunne komme en tur, og selv om formen min ikke var helt på topp så var det hyggelig med besøk. Jeg måtte uansett ut en liten tur for å handle litt, så da kjøpte jeg inn et par pakker med kyllingkjøttdeig og et par poser med Kyllinggryte Bali til middag. Nå skulle vi ikke spise alt sammen i går, men jeg tenkte at det var greit å lage en del så hadde jeg middag til i dag også.

Det var ikke så veldig mye spennende å se på tv i går, bortsett fra den svenske Melodifestivalen og Lindmo. Kveldens store høydepunkt derimot var under pausen i Melodifestivalen, for da kom nemlig Tomas Ledin å sang et knippe med gamle låter i litt nyere tapning. Anne og jeg skal jo på konsert med ham i april, og vi gledes oss til den fra før men nå gleder vi oss enda mere. Han er ikke så ofte i norge, sist var i 2006, så det er stort å få oppleve ham igjen :o))

Ronja har vært ordentlig umulig i dag, og flydd rundt å klort på sofaen og på teppet…. Jeg tok henne i nakkeskinnet å holdt henne nede til hun roet seg, som om det hjalp noen ting. For med en gang jeg slapp henne så spratt hun opp igjen med halen i været, og spankulerte litt sånn arogant rundt i stuen mens hun kikket på meg i sidesynet å så skar hun avgårde for å klore mer på sofaen…. Jeg holdt på å bli sprø av henne, men tilslutt roet hun seg å nå ligger rampen å sover som om ingenting har hendt oppe i senga mi…. 

Nå skal jeg forte meg å koke opp litt pasta og varme kyllinggryten så det er klart til avslutningsseremonien begynner kl 17.

Ha en fotsatt fin søndagsettermiddag, blogges :o))

#blåser #tomasledin #konsert #melodifestivalen #lindmo #katt #ronja #ol #avsluttningsseremoni #5mil #kyllinggryte #bali

DAB i bilen

I ganske lang tid har jeg hatt lyst på DAB radio i bilen, men har ikke hatt råd til å bytte ut anlegget jeg har. Så kom jeg over en annonse i et reklameblad fra Lefdal, hvor de solgte en adapter som sørget for at man fikk inn DAB sendingene via FM radion. Reklamen så jeg et par ganger og jeg tenkte mye på dette, og på torsdagen denne uke dro jeg ned på Lefdal nede på Alnasenteret etter jobben for å “kikke” på den.

Det ble jo selvsagt mer enn det, og jeg endte opp med å kjøpe med meg en, til den nette pris av 799,-.

Var veldig spent da jeg koblet den til bilen, stilte inn FM radion på en ledig kanal og søkte i veg, og plutselig strømmet det ut sendinger fra NRK sport :o)) Dette er en enkel og langt mer billigere ordning å få DAB sendingene inn i bilen, enn å bytte ut hele anlegget. Det krever selvsagt at man må lime fast en antenne på frontruten, men den vil ikke syntes så det er ikke noe problem. I tillegg kobles adapteren til strømutaket i bilen for at de digitale signalene skal kobles sammen.

Nå har jeg brukt den i et par dager, og er kjempefornøyd med den :o))

#dab #radio #bil #alna #lefdal

Det første vårtegnet…

Dagens bilde fra blomsterbeddet mitt, og årets første vårtegn er på god veg opp av jorden :o))

Lesebriller uten stang

Når det gikk mot slutten av arbeidsdagen i går satt jeg å gjorde ferdig en sak, og plutselig så ramlet den høyre stangen på brillene mine ned på tastaturet. Jeg trodde først at det bare dreide seg om en skrue som hadde løsnet og falt ut. Dessverre så var det ikke sånn, men hele holdet på brillen hadde knekt. Det var ikke spesielt festlig for jeg er helt hjelpeløs uten lesebrillene mine. Jeg klarer nesten ikke å lese noen ting uten dem.

Igjennom arbeidsgiver har vi hatt avtale med Hansson når det gjelder PC/lesebriller, som nå var inngått i Krogh Optikk. Derfor slang jeg på meg jakka mi å gikk bort til dem for å se om det gikk ann å gjøre noe med dem. Dessverre så var det ingenting å gjøre med dem, for de er brukket av på et sted det ikke er mulig å reparere. Jeg måtte jo ha nye briller, men før jeg så på det var jeg nødt til å ta en ny synstest. Det tok ganske lang tid for det er mange tester man må igjennom, og bilder skal tas av øynene fra alle kanter. Etter at testen var tatt så sa damen at arbeidsgiveren min ikke hadde avtale med dem lenger, og jeg måtte jo da betale den dyre testen av egen lomme. Det syntes jeg var dårlig….

Synet på det venstre øyet var ikke forandret noe serlig, men på høyre øyet hadde det forverret seg en god del. Det har jeg i grunnen merket selv også, og hadde egentlig tenkt å skaffe noen nye lesebriller denne våren. Bare ikke akkurat nå!!!

Tilbake på jobben sjekket jeg ut hvor vi nå hadde avtale, og det viste seg å være Synsam. Den nermeste butikken lå nederst i Karl Johansgate mot Østbanen, så etter jobben gikk jeg bort dit med arket jeg hadde fått fra Krogh med synsstyrken min. Kort fortalt så fant jeg et par rimelige briller, men det er jo meg det handler om så ingenting går jo på skinner da. Jeg skjønte ikke helt hva som var problemet, men hun jeg var hos snakket noe om at de glassene jeg trengte ikke gikk så høyt!!!! Hun måtte sjekke ut noe med leverandørende, og gi meg beskjed på mandag om de dekket den ekstra kostnaden det medførte. Det er merkelig at sånne ting skjer meg hele tiden.

Inntil jeg får noen nye briller må jeg jo bruke de jeg har, og før jeg gikk fra jobben i går tapet jeg de sammen etter beste evne. De henger sammen sånn passe, men de sitter selvsagt ikke helt som de skal så det er ikke så veldig behagelig å bruke dem. Alikevel må jeg jo gjøre det……

Forrige helg var jeg jo så uheldig å ramle og så slå den ene toa mi kraftig og var vel av den oppfattning at ulykkeskvoten min var fylt for en stund. Det ser ut til at jeg må revurdere akkurat det etter det som skjedde i går!!!

Nå skal jeg se ferdig damenes 3 mil, så må jeg en liten tur ut….

Ferdig….

Da ble jeg ferdig med den heklede posen til nettbrettet mitt, som jeg har laget med teknikken Hakking eller Tunisian Crochet som det heter på engelsk. Det var første gangen jeg prøvde meg på denne teknikken, og det var litt anderledes fremgangsmåte enn hva jeg var vant til.

Helt i starten så surret jeg det litt til hvordan den ene enden skulle være, og den ble ikke så pen. Akkurat det gjorde ikke så veldig mye denne gangen for den kanten ble borte da jeg heklet sammen sidene. Det var litt rart å hekle med den lange heklenålen å ha alle maskene på nålen. Vinja syntes den var artig hun, og lå i fanget itt å forsøkte å fange den hver gang jeg beveget den. Det ble en aldri så liten slosskamp oss i mellom sånn utpå kveldingen, som ble uavgjort :o))

Det finnes flere måter å “hakke” på, og ovenfor følger noen av de jeg fant på nettet. Jeg skal helt klart forsøke meg på noen av dem, for dette var faktisk litt gøy. Har heklet mange vanlig staver og luftmasker oppover årene, og selv om jeg fortsatt syntes det er gøy er det alikevel artig å prøve noe nytt.

#hakking #tunisiancroche #heklenål #nettbrett #håndarbeide