NRKs Julekalender…., mange repriser!!

I går så jeg på et ettermiddagsprogram på Svensk TV 1, og der snakket de om tradisjonen de hadde med Julekalender i TV. En tradisjon de har hatt siden 1960 tallet, og siden jeg var med på den tiden oxo husker jeg jo en del av dem. På NRK hadde de jo ingenting sånt, så det var stort å sette seg foran svart/hvit tv’n på kvelden for å se på kalenderen. Det var da jeg kom til å tenke på når begynte NRK med Julekalenderen, og hvilke har vi hatt:

1970 Barnas førjulskalender
1979 Jul i Skomakergata
1981 Jul i Skomakergata
1984 Jul i Skomakergata
1986 Teodors Julekalender
1987 Portveiens Julekalender
1988 Jul i Skomakergata
1989 Vertshuset den gyldne hale
1990 Portveiens Julekalender
1991 Teodors Julekalender
1992 Jul på Sesam Stasjon
1993 Jul i Skomakergata
1994 Vertshuset den gyldne hale
1995 Amalies Jul
1996 Jul på Sesam Stasjon
1997 Amalies Jul
1998 Jul i Skomakergata
1999 Jul i Blåfjell
2000 Amalies Jul
2001 Jul i Blåfjell
2002 Jul på Månetoppen
2003 Jul i Skomakergata
2004 Jul i Blåfjell
2005 Jul på Månetoppen
2006 Jul i Svingen
2007 Barnas Superjul
2008 Jul i Blåfjell
2009 Jul i Svingen
2010 Jul på Månetoppen
2011 Jul i Blåfjell
2012 Julekongen

Når man ser på listen så er det veldig mange repriser syntes jeg, Jul i Skomakergata 7 ganger, Jul i Blåfjell 5 ganger og Jul på Månetoppen 3 ganger… Hva er årsaken til at enkelte julekalendre blir sendt igjen og igjen? Ikke bare etterspørsel fra publikum vel, men kanskje litt for at det komfortabelt å sende en populær serie om igjen.  Man vet at det kommer til å slå ann hos barna. Jo da, jeg vet det har med økonomi å gjøre oxo, men hvis man skal holde på seerne og konkurrere med de andre kanalene må man ta sjangser og fornye seg. Nå har de gjort det i år, så det blir spennende å se hvordan den nye kalendere er!!

Burde man ikke lage noe nytt litt oftere for å få litt variasjon? Dere som har barn som ser på, hva sier de?

Jeg gledet meg for tidlig….

På onsdag var jeg så happy for at det så ut til at jeg gikk klar av omgangsjuken, da kvalmen forsvant og jeg bare hadde litt vondt i magen… Gleden varte ikke særlig lenge den, for natt til torsdag var det bare å ta på seg joggeskoa og begynne å jogge mellom senga og toalettet. Jeg vurderte sterk å ta med meg dyna og puta å legge meg der ute, men gjorde ikke det. Det holdt på til langt ut på torsdagen, og da det begynte å roe seg var jeg så sliten at jeg sovna momentant og sov i flere timer….

Når jeg våknet i dag var jeg så vissen i kroppen at jeg nesten ikke orket å snu meg i senga engang, og det er jo ikke så rart siden jeg ikke hadde fått i meg noe næring siden onsdagettermiddag. Jeg likte dårlig å ringe på jobben for å si at jeg måtte bli hjemme i dag oxo, men jeg så svimmel og slapp at jeg hadde ikke en sjangs til å komme meg ut av døra.

At jeg ble dårlig nå setter jo adventsforberedelsene mine litt tilbake, for i kveld hadde jeg tenkt å henge gardiner og finne frem advenstlysestaker og stjerna mi. Jeg skal nok bli ferdig innen søndag, men kanskje ikke så tidlig som jeg først hadde tenkt meg det. Ingen krise for adventstiden kommer uansett den, må bare akseptere at alt kanskje ikke blir ferdig like tidlig som planlagt.. Sånn er det bare!!

Ute er det – 3,6 C og klarvær… Sola kommer nok opp på himmelen i dag oxo, men det tar litt tid før den kommer seg over tretoppene.

Kontraster….

At været skifter fort på denne årstiden er sikkert, fikk vi en forsmak på i går… Da snødde det ganske tett hele dagen, og det kom faktisk en god del oxo. Mot min vilje så må jeg innrømme at jeg faktisk syntes det var ganske kozelig med snø. Jeg satt liksom å kikket ut av vinduet med jevne mellomrom for å se om det fortsatte :o))


Til morran var snøen ganske kram, og for ikke å bli klissvåt på beina var jeg smart nok til å ta på meg gummistøvler. Det lå såpass mye foran garesjeporten at jeg måtte fram med spaden å ta unna det som var kommet. Da jeg var ferdig kom vaktmesteren for å hente ut traktoren for å måke gården. Det var første gangen jeg fikk testet ut hvordan det var å kjøre bilen på ordentlig snøføre, og den klarte seg bra. Lå fint på veien og dekkene hadde god gripeevne så jeg skle ikke i det hele tatt.

Formen var ikke noe storveis i går, og jeg var slapp og uggen i kroppen på formiddagen… Etter lunch begynte jeg å fryse og ble småkvalm med litt vondt i magen, så den planlagte jobbingen et par timer over gikk raskt i vasken. Vel hjemme prøvde jeg å få i meg litt mat, men matlysten var ikke helt tilstede. Jeg frøys noe innmari så jeg pakket meg inn i mine lune fleezepledd i godstolen å satt å smådorma omtrent hele kvelden. Før jeg pakket meg inn ringte naboen, og ba meg gå ut på balkongen for å sjekke om det var en fugl der!! Hun mente at hun hadde sett en fly frem og tilbake der tidligere på dagen. Jeg var overbevist om at hun hadde sett syner, for det skulle ikke være mulig å komme inn dit nå. Der tok jeg feil gitt…. Jeg gikk ut med lommelykt å lyste i alle kriker og kroker hvor en liten fugle kunne tenke seg å hjemme seg bort, uten at jeg så noe til den. At den hadde vært der var i allefall sikkert, for jeg fant masse små fuglelorten på gulvet, klartrestativet til kattene og puten til den ene stolen. Håper at den fant veien ut igjen den veien den kom inn, for jeg kan ikke ha en liten bevinget venn der ute med mine to villdyr løse fra tid til annen.


I dag har vi hatt et helt annet vær enn i går…. Det var litt kjøligere ute og ordentlig klarvær på morran og litt senere fikk vi faktisk se sola oppe på himmelen i noen timer. Utrolig hvor mye noen timer med sol gjør for humøret, alt ser mye lysere og letter ut med en gang. Jeg måtte ut å røre litt på meg i lunchen, og da tok jeg dette bildet hvor Oslo Spectrum ligger på venstre side og Oslo City på høyre. Midt i mot er gamle Postgirobygget, hvor bl.a. Aftenposten nå holder til.

Formen har definitivt vært bedre i dag selv om magen var litt ugrei, men ikke ikke på noen måte sånn at jeg måtte fly å være venn med toalettet med jevne mellomrom. Det var mer problemer med printeren som vi kjører fornyelser på, den avgikk med døden i dag. Displeyet var svart og det hjalp ikke å koble ut strømmen heller.. Jeg meldte feilen med masse HASTER ord spredt utover sånn at de skulle forstå viktigheten av at den ble fixet fortere enn svint. Når teknikken ikke fungerer blir jeg ganske frustrert, og da er det ikke lang vei til jeg blir forbanna :o((

Når jeg kom hjem i dag hadde vaktmesteren satt opp juletrærne og hengt på belysningen, så nå er de klart til å tennes til 1. desember. Det er noe jeg ser fram til vært år, for det lyser opp noen ellers så mørke plasser. Kozelig å se lyset når jeg kommer kjørende oppover gaten :o)) I forrige uke kjøpte jeg lyslenke som jeg skal henge opp på balkongen til lørdagen, og det blir første gangen jeg har noe sånt der ute. I fjor kjøpte jeg et par kranser med lys som gikk på batteri. Problemet med det var jo at batteriene ble ganske raskt dårlige, så det lyste ikke så bra etter et par dager…

På veg hjem var jeg innom Ultra, og rusla forbi kjøttdisken for å se hvordan ribba deres så ut… Den var ikke så ille, men jeg kunne godt ha tenkt meg litt mer fett på den for da blir den så mye bedre når den stekes. Jeg kjøpte ingen i dag, men gjør det sikkert til uka… I fjor kjøpte jeg uten kotelettkam, og det angret jeg på så i år blir det definitivt med…

Å snøen daler ned…..

Da jeg krøyp under dyna i går snødde det bløt snø, som ikke la seg på bakken… Til morran i dag holdt det fortsatt på, og da hadde det lagt seg et tynt teppe som jeg først trodde var sørpe. Når jeg kom ut så var snøen frosset fast til bakken, og det lå rundt null punktet.

Nå som vi har desember rett rundt hjørnet, er det i grunnen ganske greit at det kommer snø…Det er nesten litt idyllisk her jeg sitter inne i varmen å ser ut på snøfnuggene som daler ned, og blir nesten litt poetisk, heheheh!! Lysten til å begynne å skrive små huskelapper/lister over ting som skal gjøres i frem til jul har oxo kommet… Et par ting har vel allerede kommet på lista, når jeg tenker meg om :o))

Jeg har vært så trøtt og uopplagt i hele dag, noe som skyldes at jeg omtrent ikke har sovet i natt. Det er jo egentlig litt merkelig for jeg var dødstrøtt i går kveld da jeg gikk å la meg, men med en gang lyset ble slukket spratt øynene opp å det var som om hele kroppen var full av maur. Jeg gjorde alt jeg kunne for for å slappe av, konsentrere meg om pusten min for at jeg skulle få kontroll over kroppen men det skjedde jo ikke. Sist gang jeg så på klokka var den 03:30, og da hadde jeg ikke sovet noen ting…, tror jeg i allefall!!

På jobben ble jeg mødt av en kollega som ikke var i form, hun hadde vondt i magen og kastet opp et par ganger før lunch…. og like før kl 11 gikk hun hjem  Hun skal egentlig ikke ha jobbedag i morgen, men så har hun byttet så hun skal egentlig det alikevel. Det spørs vel om hun orker det, for man blir ganske så utslått av en sånn omgang. Jeg er vanligvis ikke så veldig engstelig for basselusker, men å være i nærheten av folk som har omgangsjuke er ikke noe jeg har lyst til… De gangene jeg har hatt det, har jeg nemlig blitt mer sjuk etterpå med megahøy feber og helt utslått. Den tiden vi går inn i nå er jo den verste når det gjelder magesjuke og oppkast, og jeg er veldig sparsommelig med kropskontakt den nermeste måneden!!

Nå har jeg sett på 71 grader Nord og grått mine salte tårer sammen med Grethe, som strevde seg frem alene med vonde knær. Desto mer hun gråt, så gjorde jeg det sammen. Jeg hadde så vondt av henne der hun sleit, og alt ble bare helt håpløst…. Men jenta er tøff hun, for hun ga ikke opp uansett hvor vondt hun hadde og hvor sliten hun var. Det står det respekt av. Skal definitivt heie på henne neste mandag :o))

Juleexpo….

Til helgen (30.11. – 02.12.12) er det Juleexpo på Norges Varemesse på Lillestrøm. Dit har jeg tenkte meg for å se om jeg kanskje kan finne noen julegaver eller tips til noen. Kan være litt farlig å slippe meg løs der, men den sjangsen får jeg ta, hehehe! Jeg hadde veldig lyst til å dra til Løiten Lys før jul, men så fortalte en venninne at de skulle komme på messa å da kan det jo hende jeg finner noe der i stedet.

Dette får meg i julestemning….

Lazy søndag foran tv’n….

Det er deilig innimellom med totalt late dager, hvor man kan synke langt ned i godstolen å bare stirre bort på tv skjermen. I dag har det jo vært masse sport på tv, og det er noe som interesserer denne damen :o)) Da jeg sto opp ved 10 tiden i dag kom det dalene noen snøfnugg av større størrelse, men det var ganske kortvarig. Etter det så det nesten ut som om det kunne bli mulighet for litt klarvær over manglerud åsen.

Ikke så lett å se men det snør faktisk igjen… Når jeg ser ut av vinduet akkurat nå snør det faktisk ganske bra, men det ser ikke ut til at det kommer til å legge seg. Det er nok ikke kaldt nok nede mot bakken for det. Kozelig å sitte inne i en god varm stue å se ut på snøen som stille daler ned mot bakken :o))


Forden skulle ha vært vasket om fredagen, men etter den ubehagelige opplevelsen jeg hadde da dro jeg hjem i stedet. Etter å kikket litt på langtidsvarslet så jeg at det var meldt litt kuldegrader, så jeg pakket godt på meg i sta og dro opp på ESSO-stasjonen ved Ytre Ringvei. Det var endel folk der mens jeg ventet på min tur i vaskehallen, men så begynte Cupfinalen å da ble det raskt litt mindre biler der. Da jeg dro opp til stasjonen var det ikke så veldig kaldt, men på den korte stunden det tok å vaske bilen så hadde temperaturen falt endel. Det var etter det at snøen kom…

Jeg vet ikke om noen som ser så sur og sint ut når fotoapparatet kommer fram som Ronja. Hun hater å bli tatt bilde av, og gjør absolutt alt for å slippe unna. I dag lå hun så godt på klatrestativet at hun valgte bare å se sur ut. Det var altfor strevsomt å hoppe ned å finne et annet godt sted å legge seg, hehehe!!

Vinja derimot elsker å vise seg frem, og kan være rene fotomodellen… Her har hun jaget vekk Ronja fra godplassen og er så fornøyd med seg selv.

Jeg hadde planlagt å bake boller denne helgen, men skuldre og armer har ikke vært helt i form så jeg droppet det. De trengs på jobben utover nå så jeg må være litt forsiktig med hva jeg bruker dem til. Kan hende at jeg forter meg å sette en deig når jeg kommer fra jobb en dag til uka, så kan den stå å gjære og godgjøre seg mens jeg spiser middag. Da blir det nok en ekstra stor porsjon så jeg har en stund fremover :o))

I dag er det eksakt 1 måned igjen til bursdagen min…. Hvor ble det året av egentlig? Jeg syntes tiden frem til det som i følge kalenderen var sommer gikk veldig sakte, men så var det som om noen skifta gir å tiden gikk utrolig fort. Nå er det knapt en uke igjen av november måned, og til helgen er det fult fres med å henge opp julegardiner, sette frem advenstslysestaker og stjerner og vaske rundt. Alt det må jeg være ferdig med på lørdagen, for på søndag er det nemlig julemarked i messehallen i Lillestrøm. Anne og jeg har tenkt å ta oss en tur der for å kikke!!

Jeg klarte bare ikke å la være….

Jeg vet at jeg burde ha latt være, men når jeg åpnet kjøleskapsdøra i sta var det som om esken med sjokoladekaken lyst der den lå. Som om den hadde en glorie som sørget for at jeg så den med en gang. Da forsvant all viljestyrke, og jeg “BARE” måtte smake på et stykke, eller to ble det vist.


Nå er kakestykkene spist opp og kaffen drukket opp, og jeg kjenner den dårlige samvittigheten min lure framme i pannebrasken… Det var så godt at jeg skal helt enkelt fortrene hele følelsen, og bare tenke på for en ren nytelse det var å spise dem :o))

For et nydelig vær vi har… NOT!

Dette er været vi har fått tildelt i dag, nydelig hva?

Sånn så det ut for 20 minutter siden, men nå har tåka blitt enda tjukkere å ligger enda nærmere bakken. Ikke noe festlig vær å gå ut i, så derfor har jeg holdt meg inne i hele dag. Jeg har holdt på å småpuslet litt inne med å finne frem andre lyslykter og lysestaker. Som jeg fortalte tidligere så ble jeg veldig inspirert av en annen bloggers lyse og fine adventsfat, men etter å ha brukt noen dager på å tenke på hva som jeg mente passet her i heimen så falt valget på det jeg alt har fra Black Design.

Den første lykten som kom ned fra skapet, var favoritten min fra Plantasjen.. Dette er no 2, for en jul for et par år siden var det en liten pus som skulle hjelpe mammen sin med å pynte, problemet med det var bare at pus tok tak i duken å dro den og lykten mot seg. Krasj sa det og lampa lå på gulvet, og ikke et glass var helt… Da forsvant pus og gjemte seg før jeg rakk å si noe, hehehe Fant vel ut at det var best å gå i dekning i tilfelle mammen skulle bli veldig sint. Jeg ble jo det, men det gikk ganske fort over :o)) Det beste av alt var at de hadde maken lykt på Plantasjen tiltross for at det var et år siden første ble kjøpt, puh!!

Dette er en lykt fra Black Design som har blitt en stoooor favoritt, og som jeg syntes er veldig trist å pakke bort når vi kommer ut på nyåret. Ble veldig lunt og godt i stua når lyktene ble tent :o)) Jeg har funnet frem flere av Black Design lyseholderne, og byttet de ut for å få lunere stemning over hele heimen… Er ikke store grepene som skal til for å få det til :o))

Vinja har funnet en papirremse som hun leker med… Den skyves, kastes, daskes og sleikes på og er virkelig populær. Ikke noe vits egentlig å kjøpe dyre leker til kattene, for de har det like gøy med ting som tilfeldigvis ramler ned på gulvet eller som de stjeler. Vinja kan holde på i evigheter med denne papirremsa, og hun mjuaer og det høres nesten ut som om hun prater til den :o))

Ronja lå på toppen av klatrestativet å så ned på søsteren, men hun gadd ikke å gi fra seg plassen deroppe for å komme ned på gulvet. De gangene hun gjør det, er ikke Vinja sein om å sprette oppover å ta plassen hennes. Nei, hun bare kikket litt halvinteressert ned på hva som skjedde der nede, og så la hun seg godt til rette å sovna igjen :o))

Det har vært masse sport på tv i dag fra Gällivare i dag hvor vi gjorde det bra :o)) Nå er det hopprenn fra Lillehammer, og nå skal Anders Bardal hoppe………………….. Uff da, ble ikke så lang og han landa på 4 plass så langt. Litt å jobbe med i andre omgangen!!