Han så litt rart på meg

NB! Ikke sponset innlegg

Heisann!

På fredag da jeg var å handlet, var jeg bortom hylla med saft for jeg hadde så lite igjen. Da kom jeg over en variant jeg ikke hadde sett før. Det var Fun Sukker Fri Spinn, som jeg syntes hørtes spennende ut og kjøpte med meg en flaske.

Jeg er kresen når det gjelder saft, men denne smakte altså utrolig godt så jeg bestemte meg for at jeg må kjøpe mer av denne. Jeg hadde merket meg at det ikke var så mange flasker igjen av akkurat denne typen, så jeg ble enig med meg selv at jeg skulle stikke innom Meny på lørdag før jeg dro til Bestisen. Det står på flasken at den er “Ute på prøve”, og da kan det jo være at de bestemmer seg for å ikke produsere den videre. Veldig typisk når det er noe jeg liker….

Da jeg kom på lørdag var det 6 flasker igjen, og jeg kjøpte alle sammen jeg. Ga en til Bestisen så hun fikk smake, og de 5 andre tok jeg selv. Når jeg la alle flaskene på samlebåndet, og det var bare det jeg kjøpte, så han i kasse veldig rart på meg. Hihi, jeg hadde til og med en fjåsete forklaring på hvorfor jeg kjøpte så mange, om han hadde spurt.

Er jeg sprø og smågal? Tror jeg kan si JA til det uten at andre forteller meg det 🤪. 

Siste dagen i juli, og i morgen skal jeg på jakt

Arkivbilde fra 2010 – tatt mellom Kongsberg og Notodden

Heisann!

Ute er det grått oppe på himmelen, men enn så lenge har vi blitt spart for regn. I følge yr.no så skal det blir både sol 🤞🏻og regn utover dagen. Temperaturen akkurat nå på formiddagen ligger på +17,6C.

Tenk at vi allerede har kommet til den siste dagen i juli, og to sommermåneder er lagt bak oss. Jeg syntes ikke det var lenge siden det var juni med sol og høy varme hver dag. Nå er jo jeg glad i sensommer og høst også, og ser fram i mot når det begynner å bli ordentlig mørkt om kveldene og det blir kos å tenne masse t-lys omkring.

I natt har jeg sovet veldig godt, og våknet faktisk mer uthvilt enn jeg har gjort på veldig lenge. Jeg la meg også ganske tidlig til meg å være, og det har nok også hatt en fin innvirkning.

Jeg har brukt formiddagen så langt til å se igjennom noen av bildene jeg har lagret på den eksterne harddisken, for å se om jeg kunne finne noe jeg bruke på bloggen. Fant en del gode naturbilder men også en god del som ikke var så bra. De så bra ut på kamera jeg brukte den gangen, og den gamle holken av en PC jeg hadde. Nå, niks! Bilde over her er et som jeg syntes er ganske bra 😉.

Da jeg var hos Bestisen på lørdag, snakket vi om å dra en tur på Fretex for å kikke litt. Hun er på jakt etter noen potteskjulere, og det vet jeg de ofte har mange av. Tenkte først at vi skulle dra i dag, men så hadde niesen hennes spurt om hun kunne bli med henne. Da foreslo jeg at vi heller gjør det i morgen, så prioriterte hun heller niesen i dag. Jeg er på jakt etter boller, skåler og annet i en serie som jeg fikk en lysestake i på 80-tallet. Av og til dukker det opp ting i brukt butikkene, men ikke ofte. Kanskje jeg er heldig denne gangen 🤔.

Jeg har ikke lagt noen planer utenfor heimen i dag, men inne skal støvsugeren få jobbe litt. Så må jeg så litt mer kattegress til Vinja, for det som har stått ute på balkongen har visnet. Jeg har et par poser med frø i skapet, og innen 1 uke eller så har hun nytt gress å tygge på. Det er en stund siden bakte boller, og nå har jeg ikke så mange igjen. Jeg vet jeg ikke har alt, så jeg må skrive ned det jeg trenger til jeg skal handle og så blir det baking i slutten av uka. Utover det tar jeg dagen som den kommer, og finner nok på flere ting å fylle den med.

Håper du får en fin mandag 🥰.


Jeg fikk servert Chili con Carne, mmm så godt

Heisann!

Ute er det grått og for ikke lenge siden kom det også en regnskur, men jeg kan se en liten lysning i skydekket så kanskje kommer solen etter hvert. Temperaturen har lagt seg på +17,4C.

Jeg er litt trøtt og sigen i dag ettersom jeg satt oppe til natten nesten ble til morgen. Grunnen var at jeg har fått låne laptoppen til Bestisen, som hun ikke brukte lenger bruker. Hun hadde ikke lagret noen ting på den, men jeg tok allikevel å tilbakestilte den for så å legge inn mine opplysninger. Det var jo selvsagt idiotisk å begynne med etter kl 23 på kvelden, men det er meg i et nøtteskall… Nå er den oppdatert, men det som gjenstår er å finne ut hvordan jeg kan bruke emoji på tastaturet. Har jo hatt samme laptoppen selv, men husker ikke hvordan det var ;-).

I går pakket jeg med meg strikketøy og dro opp til Bestisen. Vi satt ute på balkongen og strikket og skravlet fram til vi skulle spise middag. Hun hadde laget sin supergode Chili con Carne, som jeg får helt vann i munnen av å tenke på. Til den hadde vi hvitløksbaguetter.

På fredag kjøpte jeg meg to stykker med sjokoladekake hos Meny, og jeg tok det ene på kvelden. Kaken er veldig søt, og det ble nesten litt for mye med et helt stykke selv med kaffe til. Jeg tok med det siste stykket til Bestisen i går, og så delte vi det å det var akkurat passe. Det ble det vi hadde som godis i går 🙂

Bestisen sådde en masse Coleuser tilbake i mai måned, og det har blitt noe av alle sammen. Niesen hennes har allerede fått noen potter, og over her er det hun har igjen. Litt spennende å se hvordan de blir når de vokser seg til.

Det er lenge siden vi har vært hos hverandre, Bestisen og jeg, og det var så koselig å treffes på den måten med god mat, håndarbeide og masse skravling.

Håper du får en fantastisk søndag 🙂


Noen ganger tar alt bare lang tid 🤦🏻‍♀️

 

Image by Sergey Semenov from Pixabay

Heisann!

Ute er det en del skyer som forsøker å skygge for sola, men den klarer å stikke igjennom noen stråler innimellom allikevel. Temperaturen utenfor vinduet mitt ligger på +18,9C.

Sitter å nyter formiddagen med den første koppen med kaffe, som i dag er i den lilla Lykkekoppen. Å på koppen står denne teksten:

La det ligge igjen litt kjærlighet hvorhen du går

Planen min i går var at jeg skulle komme meg i butikken å handle litt før det ble alt for langt på dagen. Sånn ble det ikke…. For først ringte naboen inn og trengte hjelp, ikke en gang med 3 eller var det 4 ganger. Siste gangen var jeg også inne der for å hjelpe henne. Da jeg kom inn igjen var jeg fast bestemt på at jeg skulle stelle meg og komme meg ut av døra. Sånn ble det ikke…. For da ringte tanten min som jeg ikke hadde snakket med på ca 1 måned eller mer. Det ble ikke den lange samtalen, for hun var ikke helt i form etter å ha vært sengeliggende i noen dager med influensa.

Folk hadde tydeligvis ikke kommet fra ferie enda, for det var lite folk i butikkene til å være en fredag ettermiddag. Det var deilig å slippe å gå i kø og stå i kø til kassa når jeg kom så langt 😉

Da Bestisen og jeg var på kino å så på Indiana Jones filmen her for en uke eller to siden, var det klipp fra en kommende film. Nemlig Haunted Mansion med mange kjente skuespillere i rollene. Det er en skikkelig spøkelsesfilm, og jeg har veldig lyst til å se den. Jeg liker ikke normalt å bli skremt, men har allikevel lyst til å utfordre meg selv til å se filmen. Må spørre Bestisen om hun har lyst til å bli med meg, for hun er ikke like pysete 🤔

På tide å få i seg litt mat kanskje, for så langt har jeg ikke kommet enda.

Planer for lørdagen: Vel den store samlingen med planter i alle størrelser trenger noen dråper med vann og en dusj. De andre planene jeg har skal jeg heller fortelle om senere i dag, eller i morgen 😉

Håper du får en fin lørdag 🥰


I går ble jeg helt ferdig

Heisann!

Ute var det overskyet og ganske vått på bakken da jeg sto opp, men nå holder sola på å presse seg igjennom skyene. Så kanskje dagen ikke blir så ille allikevel. Temperaturen ligger på +18,3C når sola ikke skinner på måleren.

Vinja har mast på våtfór siden kl var litt over 9 i dag, men det syntes jeg var litt vel tidlig. Hun har tørrfór så det var ikke noen fare med henne, men Dronningen av Casa Fres og Knurr vet hva hun vil ha og gir seg ikke før hun får det. Å når hun har spist litt, for det er bare litt av gangen, går hun ut på balkongen å sjekker fuglene før hun tar seg en formiddagslur 😸.

Jeg er veldig stiv i nakken i dag, og det kommer av at jeg har sittet pal å strikket på Sofie skjerfet i 1,5 dag for å få det ferdig. Vet jo så godt at sånt straffer seg, men når jeg holder på med noe jeg syntes er gøy klarer jeg jo ikke å la være heller.

Over her kan du se det ferdige skjerfet, som jeg har strikket i Pretty Print Ullgarn (100g nøster). Jeg kjøpte garnet hos SparKjøp, og det kostet i underkant av 70,- per nøste. Garnet er 100% ull og kanskje litt stivt til et sånt skjerf, men det mykner opp når jeg begynner å bruke det når høsten kommer. I følge mønsteret skal man strikke enten til man har lagt ut 22 eller 27 masker, avhengig hvor bredt man vil ha det. Jeg valgte å legge ut til jeg hadde 37 masker. I tillegg har jeg også strikket en del cm etter at jeg var ferdig å legge ut, sånn at jeg fikk det lenger. Endene festet jeg i går kveld, så nå er det klart til å brukes 🥰.

Jeg er ikke så glad i store og bamsete skjerf i halsen, så Sofie skjerfet er perfekt til meg. Bestisen tipset meg om at Drops også hadde en del mønster på fine trekantete skjerf, som jeg skal sjekke om kan være noe for meg.

Planer for denne freddan? Ikke de store planene akkurat, bare ta meg en kjapp tur i butikken å handle noen småting. Tror jeg dropper Meny og drar på Coop Extra i stedet, for da sparer jeg noen kroner. For hos Meny syntes jeg det har blitt veldig dyrt i det siste. 

Håper du får en fantastisk fredda 🥰


En telefonsamtale “til” så var det i orden ☎️

Image by thebotanicalman from Pixabay

Heisann!

Jeg får vel begynne med dagens værrapport som jeg pleier. Det er grått oppe på himmelen, men ikke noe regn så langt. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +14,6C.

Status på forkjølelsen, så er den mye bedre enn den var i går. Litt feber fortsatt, snufsete men hodepinen er heldigvis blitt borte. Mulig den kom for at jeg var veldig stiv i nakken 🤔.

Vet ikke om du husker at jeg fortalte at jeg hadde ringt Handel og Kontor tidligere i uken ang medlemsskapet mitt. Kort fortalt så fikk jeg beskjed tidligere i sommer at jeg ikke skulle betale medlemsskapet mitt nå som jeg hadde blitt AFP-pensjonist. Forsikringene mine derimot skulle jeg betale, så da jeg fikk en faktura betalte jeg selvsagt den. Når jeg ryddet i mailene mine fant jeg en fra HK hvor de informerte om at jeg ikke skulle betale noe, ettersom jeg hadde vært medlem i såååå mange år. Når jeg ringte tidligere i uken var ikke personen jeg skulle snakke med tilgjengelig, og vedkommende fikk beskjed om ringe meg tilbake. Det skjedde ikke, så på morgenen i dag ringte jeg tilbake og fikk endelig snakket med personen som skal ordne med at pengene blir returnert til meg. Hihi, det ble en lang historie bare for å si at det ordnet seg 😃.

I mens jeg ventet på å komme igjennom, informerte de at jeg kunne bruke chatten eller sende mail. Nå er jeg av den typen som liker å snakke for jeg syntes det er enklere å få fram det man har på hjerte da.

Den store klesvasken jeg fikk tatt i går, var ikke 100% tørr i dag men nok til at jeg kunne brette den sammen å pakke bort. Så lenge jeg ikke lukker skaper og skuffer, men lar det komme luft til går det helt greit at det ikke er knusktørt.

Ettersom formen var dårlig i går, sankt jeg langt ned i godstolen med pledd å strikketøy. Smurte fingrene godt med håndkrem sånn at huden ikke flasset, og fikk strikket så mye at jeg kunne begynne å felle på Sofie skjerfet. Det kommer bilde når jeg er ferdig med det, kanskje det blir i dag eller i morgen 😉.

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰


Det ble forandringer i planene

Image by Susann Mielke from Pixabay

Hei og god midtiukendagen!

Ute driver sola og leker gjemsel med skyene, samtidig som det blåser litte granne. Temperaturen når sola ikke står på termometeret er +18,3C.

På badet går vaskemaskinen med første ladning med klær, og etterpå har jeg i tillegg en del håndklær som skal tas. Tenkte at jeg skulle få unna all vask i dag. Nå som jeg har nok klesstativ er ikke det lenger et problem 😉.

Det var jo meningen at jeg skulle på Strikkekafé i dag, men det måtte jeg rett og slett droppe for jeg våknet med tett nese, hodepine og feber. Hvor kom den fra liksom? Ja ja, ikke så mye å gjøre med det, bare la det gå sin gang og håpe på at det er over i løpet av et par dager. Kan være at det er derfor at utbruddet med at huden flasser av fingrene kom tilbake igjen, for det vet jeg har skjedd før….

Da hadde jeg egentlig ikke så mye mer å komme med i denne omgangen, men jeg er nok plutselig tilbake og da kommer jeg nok besøk hos deg også 😉.

Håper du får en fin midtiukendag 🥰


Nabobesøk i går, Hårklipp i dag og salat til middag

Heisann!

I dag har det vært variert vær her i Oslo, overskyet med litt regn på formiddagen og nå skinner solen. Temperaturen var på +15C på morgenen og nærmere +20C senere.

I går var jeg helt ødelagt i kroppen etter gartner arbeidet på søndagen. Jeg orket ingenting, og alt jeg egentlig hadde planlagt ble skjøvet til side. Hadde avtalt med min gamle nabo at jeg skulle komme inn til henne på kaffe på ettermiddagen, og den avtalen holdt jeg. Kaffen tok jeg med, og så serverte hun noen små terter som vi koste oss meg. Vi skravlet og skravlet å plutselig hadde det gått 3 timer og det var på tide å bryte opp å gå inn til meg selv.

I dag våknet jeg ved 8 tiden og fikk ikke sove noe mer, så jeg sto like godt opp å kom meg i dusjen å fikk gjort meg i stand. Jeg hadde time til å klippe meg kl 12, og det var godt å ha god tid til å spise og ikke stresse i forveien.

Jeg dro litt tidlig i fall det ikke skulle være ledig parkeringsplass, men det var ikke noe problem. For en gang skyld var det faktisk opp til flere ledige plasser. Mange syntes nok ikke at håret mitt var så langt, men når det er så tynt og fint må jeg bruke et lass med hairspray for at det skal se noenlunde normalt ut å holde seg oppe. På før bilde over her, er det ingen produkter i håret. Da jeg var ferdig klippet, lå det ca 5 cm lange hårstrå på gulvet 😉 Etterpå ble det tid til en prat og kopp kaffe ute i solen.

Jeg dro bare en rask tur hjemom å hentet posene med ting som skulle leveres til Fretex. Det var en av de tingene jeg ikke orket å gjør i går. Det var fort gjort å hente det å kjøre ned å avlevere det. Så satte jeg kursen mot Bryn senteret.

Det begynte å bli noen timer siden jeg hadde spist, så jeg plukket sammen en salat hos Meny som har blitt en kombinert lunch og middag. Den var så mektig at jeg orket ikke å lage en middag i tillegg. Jeg skal heller ta noe frukt eller en skive brød senere i kveld om jeg blir sulten.

I morgen er det Strikkekafé igjen, og jeg sitter å studerer hva eller om jeg skal ta med noe i det hele tatt å strikke på. Jeg har nemlig fått et nytt utbrudd hvor huden flasser av fingrene min. Skal jeg ta med noe, så må det i så fall være det grønne pleddet mitt for det garnet er mykt. Jeg får se hva jeg ender opp å gjøre i morgen… 

Hvordan har din dag vært?


Jeg er en kronidiot 🙈

Heisann hvor det svirsann!

Nå har jeg akkurat kommet inn fra en ny runde med gartner arbeide. Denne gangen gikk jeg først løs på buskene og pallekarmene på baksiden av blokka. Soleiebusken min hadde vokst noe helt voldsomt hittil i sommer, så jeg måtte klippe den ned litt. Må nok ta litt til før vinteren kommer.

Jeg fikk fjernet to lange selje grener som stakk opp inne i Klokkebusken, og ryddet litt opp i pallekarmene mine. Det ser kanskje fortsatt litt overgrodd ut i bedet, men det lar jeg bare passere.

En nabo som nå har flyttet for et par år siden, plantet et druetre/busk under kjøkkenvinduet sitt. Den har i grunnen blitt overlatt til seg selv, og da jeg gikk forbi den i dag så jeg at det var fult av druer som senere i sommer/høst kommer til å modne. De er mørke blå i fargen og veldig søte og gode i smaken. Jeg smakte nemlig på dem for et par år siden. Dersom ikke fuglene tar å høster skal jeg jammen gjøre det 🍇.

Til slutt gikk jeg på forsiden av blokken og klippet noen grener av de buskene som så som de vokste helt vilt. Midt i bedet har jeg en diger Tuja, som jeg før om årene ikke har hatt noe problemer med å klippe ned selv. Nå derimot har den blitt for stor, så jeg har bare tatt den fra soveromsvinduet sånn at det kunne åpnes uten problemer. 

Meningen var at jeg skulle få hjelp av en nabo med en elektrisk hekkesaks til å ta resten, men han har vært opptatt å jeg ville heller ikke mase. Derfor gjorde jeg det beste jeg kunne med rosesaksen, og en kost for å dra ned de grenene som var på toppen. Helt perfekt ble det ikke, men den ser nå i ikke så verst ut.

Å nå kommer forklaringen på hvorfor jeg er en kronidiot! Det har seg sånn at jeg er allergisk mot Gran, Furu og Tuja. Noe jeg hadde glemt da jeg satte i gang å klippe, og resultatet kan du se på bildene over her. Venstre armen er ikke så ille, men den høyre er full av utslett som svir som bare den. Hadde jeg bare brukt hode hadde dette gått bra, for jeg hadde på ola skjorte men armene var brettet opp for det ble litt varmt. Neste gang, om jeg skal gjøre det selv, så skal jeg passe på å ha langermet på meg.

Jeg vasket begge armene godt da jeg kom inn og smurte på AgroSan, så da vil nok det verste roe seg i løpet av noen timer.

Nå har jeg vært nok aktiv for i dag, og skal synke ned i godstolen med strikketøyet og en serie på TV.


Brukt formiddagen på gartner arbeide 🪴

Heisann og god formiddag!

Da jeg sto opp i dag var det knallblå himmel og sol, men så begynte skyene å komme sigende fra alle kanter. Enn så lenge er de hvite og fluffy, og jeg håper de fortsetter med være det. Temperaturen i skyggen ligger på +15C.

Etter at Vinja’s morgenstell var tatt, fant jeg fram en stor plastpose, engangshandsker og den gode og slitte saksen å gikk ut på balkongen for litt gartner arbeide. Jeg har jo sett at jeg burde ha gjort det for lenge siden, men jeg har ikke hatt noe ork til å sette i gang. Sånt straffer seg, og det blir bare mer jobb….

Først gikk jeg løs på balkongkassene mine, hvor det var mer brune visne blomster enn hvite og friske. Jeg klippet og klippet til det til slutt så ganske greit ut, men jeg kunne nok ha tatt noen flere blomster. De var på hell, men da hadde det blitt så innmari bart og trist oppi der. Før jeg startet så trodde jeg ikke det var noen knopper som var på vei opp, men heldigvis så var det en del.

Det neste som jeg gikk løs på var Popcorn gresset mitt, som hadde blitt så langt at det begynte å sitte fast i balkongdøren og fylte halve trappen. Jeg barberte ganske mye, men det er igjen en del tørt som jeg skal ta litt senere i dag.

Gressløken min klarte jeg å over vanne tidligere i sommer, så jeg holdt nesten på å ta livet av den. Klippet den ned, men må ta vekk litt mer tørt på den også etterpå. Den store Ildtoppen min storkoser seg oppe på bordet, men for at blomstene skal få mest mulig næring klippet jeg vekk en del store blader. De hadde ingen funksjon, så da var det bare å fjerne dem.

Disse tre Ildtoppene kjøpte jeg tidlig i sommer, og koser seg tydeligvis også ute på balkongen. At det har vært opp mot +50C på balkongen på det varmeste, ser ikke ut til at har brydd seg om. Jeg burde fjerne noen av de store bladene hos dem også.

Nå måtte jeg bare sette meg ned å slappe av litt med en kopp kaffe. Jeg har en jobb å gjøre ute i bedet mitt også, og dit skal jeg gå etter at jeg har spist litt lunch. Det har vokst opp en Selje midt inne i Klokkebusken min, og nå er den høyere. Den må bare klippes ned så langt jeg klarer med det verktøyet jeg har. Så få jeg låne en sag senere å ta den fra roten. Tidligere i sommer fant jeg en plante med rosa blomster under Klokkebusken min som jeg satte i den ene pallekarmen. Nå har denne tatt helt overhånd, og jeg tror rett å slett at jeg må fjerne den. Klipper jeg den bare ned, vokser den seg nok snart like stor igjen er jeg redd for. Den egner seg nok best ute i naturen, hvor den kan utfolde seg fritt.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰