Banan og Pekanmuffins

Bakegleden stÄr hÞyt i taket hos Casa Fres og Knurr nÄ om dagen
, og i dag ble det en ladning med banan og pekanmuffins. De siste gangene jeg har bakt muffins har jeg brukt hjernet mitt, men i dag valgte jeg Ä bruke papirformer pÄ brett. De ble ganske store i omkrets men hevet seg ikke sÄ veldig mye, noe som kanskje kom av at jeg brukte en fersk banan i stedet for moden!!


Det sto i oppskriften at de skulle stekes i mellom 20 – 25 min, men da var de langt fra ferdig
 Jeg stekte dem i ca 15 min lenger, men tror nok at de kunne ha stĂ„tt inne litt lenger. De var litt klinete fra bananen inni nĂ„r jeg smakte pĂ„ en, men da var den ikke helt avkjĂžlt enda. Vi fĂ„r se hvordan den er nĂ„r den ha fĂ„tt stĂ„tt Ă„ kost seg en stund
 Jeg oppdaget nĂ„ som jeg leste oppskriften igjen at jeg hadde blingset pĂ„ hvor mye melk jeg skulle ha
.., og jeg brukte alt for mye, hehe!!

Ingredienser: 
150 g hvetemel, 1,5 ts bakepulver, en klype salt, 70 g strÞsukker, 115 g pekannÞtter uten skall, grovhakket, 2 store modne bananer, most, 5 ss melk, 2 ss smeltet smÞr, 1 stort egg pisket og 0,5 ts vaniljessens. 

FremgangsmÄte:
Forvarm ovnen til 190 C. Plasser 8 papirformer pÄ et muffinsbrett. Sikt mel, bakepulver og salt opp i en bolle, tilsett sukker og pekannÞtter, og rÞr til det er godt blandet.

Ha moste bananer, melk, smÞr, egg og vaniljeessens i en egen bolle, og bland det godt. Tilsett de vÄte ingrediensene til det tÞrre, og rÞr forsiktig til det er akkurat blandet.

Fordel blandingen jevnt i papirformene, og stek muffinsene i stekeovnen i 20 – 25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene ut av ovnene, og legg dem pĂ„ en rist for avkjĂžling.

De smakte nÄ i allefall veldig godt, og var ikke sÄ veldig sÞte. Tenker at hvis jeg hadde brukt en ordentlig moden banan, sÄ vill nok rÞren blitt litt sÞtere enn den ble denne gangen.

#bake #muffins #banan #pekan #nĂžtter #casafresogknurr

6 kommentarer

    1. De der sÄ gode ut. Det man baker hjemme smaker best. KjÞper man bakervarer pÄ f.eks kiwi smaker det plast av det hele pÄ grunn av emballasjen. Ha en fin dag.

    2. Du strikker og baker, eller omvendt 😀 NĂ„ er det vel TV som gjelder, har hĂžrt det er VM pĂ„ ski ;-))) Neste gang fĂ„r du vĂŠre tĂ„lmodig Ă„ legge bananene pĂ„ et fat pĂ„ benken et par dager vet du. Her er det ingen kake, men mamma hadde vĂŠrt innom med lammegryte, sĂ„ det var bare Ă„ varme den og hive innpĂ„ nĂ„r vi kom hjem i gĂ„r kveld. Fortsatt god sĂžndag!

    3. Siv Svanem: Dessverre ble ikke bakverket mitt som det skulle…, noe vi fant ut i gĂ„r da de skulle spises. De ble kassert i dag, og nye er nettopp kommet ut av ovnene :o))

    4. Lene S.: Tror det er fĂžrste gangen jeg ikke har sittet klistret til tv’n under vm, men drevet med andre ting. Muffinsense mine har nettopp blitt kastet og nye stĂ„r rykende varme pĂ„ benken til avkjĂžling. Da jeg serverte de fĂžrst i gĂ„r, fant vi ut at de var helt uspiselige… SĂ„nn gĂ„r det nĂ„r man ikke fĂžlger oppskriften ordentlig…. Jeg brukte nemnlig 5 dl melk i stede for 5 spiseskjeer, hehehehe Det er meg i et nĂžtteskall vĂžttĂž…. Noen baker blir jeg nok aldri, knis!!

      NÄ har jeg satt meg med bena pÄ krakken, og her blir jeg en stund :o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    UnngÄ personangrep og sjikane og prÞv Ä holde en hyggelig tone selv om du skulle vÊre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pÄ nett.

Siste innlegg