Et lys er slukket

Det året jeg fylt 13 år, en gang for så mange år siden, fikk jeg min aller første seriøse brevvenninne. Hun het Birgitta og kom fra Skåne i Sverige, og hun var et par år eldre enn meg. Akkurat det syntes jeg var spennende, for den gang var de to årene mye å at hun ville skrive med meg som var så ung var gøy :o)) Hennes liv var helt anderledes enn mitt…. Der mitt var bekymringsløst og harmonisk, så var hennes noe helt annet…

På den tiden var det ikke noen data som vi kunne sitte å chatte sammen på kvelden, nei her var det å skrive brev å gå å vente på at et svar skulle dumpe ned i postkassen. Jeg husker at jeg ble så glad da det kom brev fra Birgitta hvor hun fortalte om alt hun hadde vært med om siden forrige brev. På loftet har jeg de fleste brevene jeg har fått fra henne, og av og til henter jeg de fram og leser dem å minnes en tid som var.

Etter noen år møtte Birgitta sin Sadee, som kom fra Thailand, og giftet seg… Som tiden gikk fikk de også barn, Jacob, Anvar, Matilda, Samuel og Ishak, og i fotoalbummene i hyllen har bilder av dem alle sammen. Til jul utvekslet vi julegaver, ikke store greiene men litt til å legge under juletreet.

Gleden over å være mor til 5 flotte unger kunne ikke stoppe de indre problemene og hun utviklet anoreksia da barna var små, som tok over livet hennes totalt. Hun fortalte igjennom brevene om tankene sine og hvordan det var å leve med denne sykdommen. Det var også den og alle de andre problemene som følger med sykdommen som var årsaken til at vi mistet kontakten. Hva som skjedde og hvordan hun hadde det i de årene vi ikke hadde kontakt vet jeg ikke…

Tidligere i våres fikk vi igjen kontakten på Facebook og det var noe vi begge satte stor pris på… Vi hadde ikke funnet helt tilbake til det som en gang var, men det ville vi nok ha gjort………………….

I går fikk jeg en melding på Facebook som jeg først trodde var fra Birgitta, men det viste seg å være fra datteren Matilda. Hun fortalte at Birgitta hadde gått bort på fredagen, og at de nå skulle stenge Facebook kontoen hennes. Hun la igjen et par telefonnr., hvor et av dem var et mobil nr. Jeg sendte henne en melding for å si hvor lei meg jeg var og kondolerte, og spurte samtidig om hva som hadde skjedd. Til morran i dag fikk jeg en tilbakemelding fra henne hvor hun fortalte at Birgitta ikke orket mer av livet og valgte selv å avslutte det.

Jeg syntes det er vondt å tenke på at hun følte at hun ikke hadde noen annen utvei :o(

Et lys er slukket

25 kommentarer

Siste innlegg