Lakrispinner, nam nam 😋

Arkivbilde fra desember 2020

Hei og god morgen!

Nå nærmer det seg baking til jul på denne damen, og en av de kakene jeg kommer til å lage er Lakrispinner. Jeg elsker lakris over alt på denne jord, og disse kakene har blitt en stor favoritt. 

I følge original oppskriften heter de Lakriskaker og skal lages som små runde kaker, men jeg syntes de ble for harde så jeg har valgt å lage dem på samme måten som brun pinner/colakaker. Hvis du har lyst til å teste ut disse gode pinnene, så følger oppskriften under her.

Ingredienser til Lakrispinnene:

200 g meierismør/margarin, 200 g sukker, 1 ss agavesirup eller vanlig sirup, 2 ts Natron, 2 ts vaniljesukker, 300 g siktet speltmel, men det går også bra med vanlig hvetemel, 4 ts lakrispulver. 100 g melkesjokolade til pynt på pinnene.

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 175C. Bruk kjøkkenmaskin og pisk sammen meierismør/margarin og sukker mykt. Når det har blitt til en myk smørkrem, tilsettes sirupen og piskes godt inn. Ha deretter i alle de tørre ingrediensene og bland godt sammen. Kjør deigen i ca 15 minutter etterpå.

Deigen kan virke litt smuldrete. Hell den ut på bordet og kna den sammen med hendene, og fordel den i 4 like store deler. Trill hver av delene til en pølse og legg dem på et bakepapir på en stekebrett. Trykk pølsene flate med fingrene. Stek de deretter i ovnene i ca 15 minutter midt i ovnen.

Når Lakrispinnene er stekt, skjærer du dem over i ca 2,5 cm lange strimler mens de fortsatt er lunkne. Flyttes over på rist når de er stivnet.

Del melkesjokoladen opp i biter og smelt dem over et vannbad. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose eller bruk en skje, og lag tynne jevne striper over pinnene. Du kan også drysse lakrispulver på toppen.

Velger du å ha på smeltet sjokolade, bør pinnene stå kjølig ellers blir de veldig klissete.

Jeg droppet sjokolade men strødde lakrispulver på toppen. God fornøyelse 😋

13 kommentarer

Siste innlegg